Orijinalini görmek için tıklayınız : Sosyal Yardımlar
ALPEREN4425
02-07-2009, 20:22
http://www.internethaber.com/images/news/82852.jpg
YSK'dan AK Parti'ye ihtar
Seçim öncesi yapılan yardımlar tartışma konusu oldu. Önce kömür yardımları şimdi beyaz eşya... YSK bu durum için harekete geçti.
Yüksek Seçim Kurulu, yerel seçimlerde partilerin ve vakıfların seçmeni etkileyecek davranışlardan kaçınması gerektiğini ve yasal olmayan yardımlar için suç duyurusu yapılacağını belirtti.
Yüksek Seçim Kurulu, 29 Mart 2009 günü yapılacak mahalli idareler seçiminde siyasi partilerin, belediyelerin ve bağımsız adaylar ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'na göre faaliyette bulunan vakıfların, seçmen vatandaşın oyunu etkileyebilecek girişimlerde bulunmamalarının, ilgili yasa hükümlerine özenle uyarak faaliyetlerini sürdürmelerinin zorunlu olduğunu, aksine hareket edenler hakkında Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.
Anayasa'nın, "seçimlerin genel yönetim ve denetimi" başlığı altında yer alan 79'uncu maddesiyle seçimlerin başlangıcından bitimine kadar seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırmakla YSK'nın yetkili ve görevli kılındığının anımsatıldığı kararda, şöyle denildi:
"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu yürütücüsü vakıflar ile belediyeler tarafından, seçmen vatandaşlara yasada belirlenen amacı aşar nitelikte mobilya ve beyaz eşya dağıtıldığı, görsel ve yazılı basında yer alan haberlerden anlaşılmıştır.
Bu yardımların, seçmen oyunu etkilemeye yönelik olduğu ve Anayasa'nın 67. maddesinde ön görülen, seçimlerin serbestliği ve eşitliği ilkelerine uygun düşmediği açıktır.
Bu bağlamda, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 61. ve 63. maddelerinde yasaklanan fiilleri işleyenler hakkında aynı Kanun'un 151 ve devamı maddelerinde ön görülen hapis cezalarının uygulanacağı tabiidir."
KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI
Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Tunceli'de yardıma muhtaç ailelere yönelik olarak hazırlanan "Her Eve Beyaz Eşya" projesi kapsamında dağıtılan beyaz eşyalar tartışmaya neden olmuştu.
ALPEREN4425
02-07-2009, 23:09
BU yüzsüzlüğün bir şekilde önüne geçilmeliydi. Bu ülke rüşvet siyasetiyle yönetilmemeli
ebu ubeyde
02-07-2009, 23:13
bence de milletvekili olmayan partilere para verilmiyor onlar kıt kanaat çalışıyor bunlarda bulduklarıyla makina dağıtıyor bence bu bir adaletsizlik...
Bu vakıf, beyaz eşya dağıtımı değil, her konuda fakirlere yönelik yardım yapıyor.Seçimler öncesi vakfa ayrılmış fazladan bir ödenek de bulunmuyor. Fakat her ne hikmetse seçim dönemine kadar yapılan yardımları hiç görmeyen medya, seçimlerden hemen önce bu yardımları ekrana getirip sanki olağanüstü bir durum varmış gibi gösteriyor.
Geçen hafta Antalya'da vakfın eğitim semineri vardı. Bu seminere gelecek olan vakıf çalışanlarının kalacakları yer ve yiyecekleri gıda için bir ihale açıldı. Bu ihaleyi 5 yıldızlı bir otel; yeme, içme, kalma, herşey dahil günlük 40 TL'lik teklifi ile kazandı. Düşünün sadece 40 TL!
Ama medya öyle bir haber yaptı ki "fakirin parasıyla 5 yıldızlı otellerde keyif çatıyorlar" dendi. Ve vakıf bu semineri iptal etmek zorunda kaldı.
Medyada, özellikle seçim öncesi gördüğünüz şeylere sakın inanmayın. Emin olun, bize gösterdiklerinin arkasında çok farklı gerçekler yatıyor.
ALPEREN4425
02-07-2009, 23:33
bence de milletvekili olmayan partilere para verilmiyor onlar kıt kanaat çalışıyor bunlarda bulduklarıyla makina dağıtıyor bence bu bir adaletsizlik...
Adaletinden geçtim. Götürüyorsun çamaşır makinesini. Be hey adam bi sor bakalım o köyün su şebekesi varmı.
eee ülkeyi böyle cahiller yönetirse olacağı budur. İki torba kömüre , çalışmayan makineye giderse oylar olacağı budur. Hakediyor bu millet bunu.
ALPEREN4425
02-07-2009, 23:37
Bu vakıf, beyaz eşya dağıtımı değil, her konuda fakirlere yönelik yardım yapıyor.Seçimler öncesi vakfa ayrılmış fazladan bir ödenek de bulunmuyor. Fakat her ne hikmetse seçim dönemine kadar yapılan yardımları hiç görmeyen medya, seçimlerden hemen önce bu yardımları ekrana getirip sanki olağanüstü bir durum varmış gibi gösteriyor.
Geçen hafta Antalya'da vakfın eğitim semineri vardı. Bu seminere gelecek olan vakıf çalışanlarının kalacakları yer ve yiyecekleri gıda için bir ihale açıldı. Bu ihaleyi 5 yıldızlı bir otel; yeme, içme, kalma, herşey dahil günlük 40 TL'lik teklifi ile kazandı. Düşünün sadece 40 TL!
Ama medya öyle bir haber yaptı ki "fakirin parasıyla 5 yıldızlı otellerde keyif çatıyorlar" dendi. Ve vakıf bu semineri iptal etmek zorunda kaldı.
Medyada, özellikle seçim öncesi gördüğünüz şeylere sakın inanmayın. Emin olun, bize gösterdiklerinin arkasında çok farklı gerçekler yatıyor.
Bu vakıf suyu olmayan köylere çamaşır makinesi yardımı mı yapıyor eşref. Yolu olmayan köye çekyat yardımı mı yapıyor. Uyuma be eşref. Uyuyorsun bari bu dolmaları bize yutturmaya çalışma.
Üç mevsim
02-07-2009, 23:39
Haberlerimizde kaynak belirtelim arkadaşlar
Bu vakıf suyu olmayan köylere çamaşır makinesi yardımı mı yapıyor eşref. Yolu olmayan köye çekyat yardımı mı yapıyor. Uyuma be eşref. Uyuyorsun bari bu dolmaları bize yutturmaya çalışma.
Proje kapsamında inceleme uzmanlarının tespitleri olur. Bu tespitler doğrultusunda yardımlar, ihtiyaç sahiplerine gönderilir. Suyu olmayan köye çamaşır makinesi gönderilmişse, o köy için halihazırda bir proje vardır. Yani kısa bir süre sonra o köye zaten su gelecektir. Yol ile çekyatın alakasını ise çözemedim. Çekyatı insanlar ulaşım amacıyla kullanmadıkları için, yollar kapalı bile olsa vatandaşlar çekyatını kullanabilir.
http://www.tunceli.gov.tr/haberler/SYDV2.html
Yandaş medyaya göre bu yardım sadece seçim öncesi Tunceli'ye yapılmış. Peki öyle mi?
http://www.diyarbakirproje.gov.tr/page.php?id=224
http://www.samsunkavak.gov.tr/esyayardimi.asp
http://www.yavuzeli.gov.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=151&Itemid=1
Bunlar eski tarihli, farklı illerde yapılmış sadece birkaç yardım. Antalya'da da köylerde bu yardımlar yapıldı. o zaman peki nerdeydiniz? O zaman da siz mi uyuyordunuz?
ALPEREN4425
02-08-2009, 00:05
Haberlerimizde kaynak belirtelim arkadaşlar
internethaber.com
halil_han
02-08-2009, 00:07
Anlayamadığım nokta yardımı yapan valilik, yaptığı için suçlanansa hükümet. Birisi siyasetin bir organı diğeri ise bürokrasinin. İzahı var mıdır bu durumun. Varsa öğrenmek isterim.
Anlayamadığım nokta yardımı yapan valilik, yaptığı için suçlanansa hükümet. Birisi siyasetin bir organı diğeri ise bürokrasinin. İzahı var mıdır bu durumun. Varsa öğrenmek isterim.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı, başbakanlığa bağlı bir vakıftır. Bu nedenle eleştirmeye çalışıyorlar. Ama dediğim gibi bu vakıf her zaman yardım yapıyordu. Kimse çıkıp, "fakirlerimize yardım yapıldı" demiyordu. Ama seçim öncesi bu haber medyada patlama yaptı. Millete sanki seçim öncesi böyle yardımlar yapılıyormuş, sadece bir il bundan faydalanmış gibi gösterip, konuyu oy avcılığına getirdiler.
Bu kadar art niyetli, bu kadar fesat medyaya rağmen, çok şükür vatandaşımız gerçekleri biliyor. Hiç kimse, Ali Cengiz oyunlarıyla bu partinin yükselişini engelleyemeyecektir. Engellemeye çalışanlar, gördüğünüz gibi çarşaflara dolanıp, millete maskara olacaktır.
ALPEREN4425
02-08-2009, 00:21
Proje kapsamında inceleme uzmanlarının tespitleri olur. Bu tespitler doğrultusunda yardımlar, ihtiyaç sahiplerine gönderilir. Suyu olmayan köye çamaşır makinesi gönderilmişse, o köy için halihazırda bir proje vardır. Yani kısa bir süre sonra o köye zaten su gelecektir. Yol ile çekyatın alakasını ise çözemedim. Çekyatı insanlar ulaşım amacıyla kullanmadıkları için, yollar kapalı bile olsa vatandaşlar çekyatını kullanabilir.
http://www.tunceli.gov.tr/haberler/SYDV2.html
Yandaş medyaya göre bu yardım sadece seçim öncesi Tunceli'ye yapılmış. Peki öyle mi?
http://www.diyarbakirproje.gov.tr/page.php?id=224
http://www.samsunkavak.gov.tr/esyayardimi.asp
http://www.yavuzeli.gov.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=151&Itemid=1
Bunlar eski tarihli, farklı illerde yapılmış sadece birkaç yardım. Antalya'da da köylerde bu yardımlar yapıldı. o zaman peki nerdeydiniz? O zaman da siz mi uyuyordunuz?
Peki eşref farzedelim ki sen haklısın. Nazımiye ilçesine 1 trilyonluk beyaz eşya yardımı gönderilmiş. Bunların içinde bilgisayardan buzdolabına kadar var. Peki acaba bu ilçenin 1 trilyon bütçesi varmı sence. Devlet bu ilçeye 1 trilyon bütçe ayırsa sence ne kadar değişir bu ilçenin çehresi.
Bir köylü çamaşır makinesini ahıra koymuş , gazetecilere bağırıyor. Ne yapacam ben çamaşır makinesini diyor. Benim çocuğuma iş verin diyor. 1 trilyonla Nazımiye ye yeni iş sahaları yapılabilirmiydi sence.
Dağıtılan kömürlerden tutunda kömür çuvallarına kadar buram buram yolsuzluk tüten bir yardım pardon seçim kampanyası.
Eşref bu milleti kömürle makineyle kandırmasınlar. Adam gibi siyaset yapıp bu millete hakettiği değeri versinler. Kimse bu devletten çamaşır makinesi istemez. Hatta elindekini de devletine verir.
Ama bizim siyasetçimiz koltuk derdinde olduğu için bu milletin geleceği için çalışmaya değil oy'una talip olmuşlardır. Siyaset oy için yapılır olmuştur. Bu çirkin bir durum.
ALPEREN4425
02-08-2009, 00:24
Valilere gerekirse soba kuracaksın diyip soba ve kömür dağıtmayı emreden bu hükümetin başbakanı değilmiydi.
alın size sosyal hukuk devleti...fazla söze ne hacet..
zamanında birileri vaat olarak vereceğiz edeceğiz diyordu Akparti bunu hayata gecirdi..
halil_han
02-08-2009, 00:27
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı, başbakanlığa bağlı bir vakıftır. Bu nedenle eleştirmeye çalışıyorlar. Ama dediğim gibi bu vakıf her zaman yardım yapıyordu. Kimse çıkıp, "fakirlerimize yardım yapıldı" demiyordu. Ama seçim öncesi bu haber medyada patlama yaptı. Millete sanki seçim öncesi böyle yardımlar yapılıyormuş, sadece bir il bundan faydalanmış gibi gösterip, konuyu oy avcılığına getirdiler.
Bu kadar art niyetli, bu kadar fesat medyaya rağmen, çok şükür vatandaşımız gerçekleri biliyor. Hiç kimse, Ali Cengiz oyunlarıyla bu partinin yükselişini engelleyemeyecektir. Engellemeye çalışanlar, gördüğünüz gibi çarşaflara dolanıp, millete maskara olacaktır.
Teşekkürler. İnsan baktığı yerden görür hocam. Adamların bakış açısında sorun var.
halil_han
02-08-2009, 00:30
Valilere gerekirse soba kuracaksın diyip soba ve kömür dağıtmayı emreden bu hükümetin başbakanı değilmiydi.
Bunun neresi yanlış ki. Sen milliyetçi bir arkadaşa benziyorsun. Milliyetçiliğin özünde millete hizmet etmek yok mudur?
Peki eşref farzedelim ki sen haklısın. Nazımiye ilçesine 1 trilyonluk beyaz eşya yardımı gönderilmiş. Bunların içinde bilgisayardan buzdolabına kadar var. Peki acaba bu ilçenin 1 trilyon bütçesi varmı sence. Devlet bu ilçeye 1 trilyon bütçe ayırsa sence ne kadar değişir bu ilçenin çehresi.
Bir köylü çamaşır makinesini ahıra koymuş , gazetecilere bağırıyor. Ne yapacam ben çamaşır makinesini diyor. Benim çocuğuma iş verin diyor. 1 trilyonla Nazımiye ye yeni iş sahaları yapılabilirmiydi sence.
Dağıtılan kömürlerden tutunda kömür çuvallarına kadar buram buram yolsuzluk tüten bir yardım pardon seçim kampanyası.
Eşref bu milleti kömürle makineyle kandırmasınlar. Adam gibi siyaset yapıp bu millete hakettiği değeri versinler. Kimse bu devletten çamaşır makinesi istemez. Hatta elindekini de devletine verir.
Ama bizim siyasetçimiz koltuk derdinde olduğu için bu milletin geleceği için çalışmaya değil oy'una talip olmuşlardır. Siyaset oy için yapılır olmuştur. Bu çirkin bir durum.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfının her ilde kendine ait bir bütçesi vardır. Özellikle gelirlerini trafik cezalarından elde eder. Yani vatandaşın ödediği trafik cezaları, Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gider. Vakıf'da bu parayı, kendine başvuran ihtiyaç sahipleri için kullanır. Nasıl kullanır?
Sosyal güvencesi olmayanın gerekirse hastane, ilaç masrafını karşılar; yolda kalmışa biletini alır; işsize proje desteği sunar; huzurevinde kalamayan yaşlısına hayatı kolaylaştırır.. Kısacası yardım yapar. Suç mu?
Sen birgün çık gel bu vakıfa. Yardım alan o insanların iki elini açıp ettikleri duaları, sevinçten akıttıkları göz yaşlarını bir gör. Bunlar Ak Parti hükümeti döneminde kesintisiz yapıldı. Fakat Allah razı olsun deneceği yerde, tuzu kuru olanlar buna yolsuzluk diyor. Varsın desinler. Biz yolumuza devam ediyoruz.
Ama size de hak veriyorum. Alışkın değilsiniz ki böyle şeylere. Eskiden seçimden sonra iktidar partisi 4 yıl izdivaca çekilirdi, ne yardım ne destek hiçbişey olmazdı. Fakire yapılan bu yardımlar şimdi size garip geliyor. Öyle değil mi? ;)
ALPEREN4425
02-08-2009, 00:59
Bunun neresi yanlış ki. Sen milliyetçi bir arkadaşa benziyorsun. Milliyetçiliğin özünde millete hizmet etmek yok mudur?
Millete hizmet etmek çamaşır makinesi dağıtmakla yapılmaz. Çamaşır makinesi götürdüğün her evden bir kişiye iş verirsen hizmet etmiş olursun. Eşşeklerle su taşınan köye su şebekesi götürürsen hizmet etmiş olursun. Benim vatandaşım dilenci değil ki sadaka veresin. Bu millete sadaka vererek oy toplamak bu millete edilen en büyük hakarettir. GElirin adaletsiz dağılımı birilerini zengin ederken ülkenin büyük bir bölümünü de sosyal yardımlaşma vakıflarına muhtaç hale getirmiştir. İşte bu yüzdendir ki fukara halkın evine giden üç beş torba kömür oya dönüşüyor. Sofrasındaki ekmeği çalınan halk bu yardımları alınca el açıp şükür ediyor.
Fil eğitmenleri filleri önce kaçamayacakları bir yere koyup siyah elbise giyerek hergün işkence ve eziyet ederlermiş. Bir süre sonra aynı adamlar gidip beyaz elbiseler giyerek filleri oradan çıkarıp onlara yiyecek verip şefkat gösterirlermiş. Tabi filler de beyaz elbiseli adamlar ne isterse onu yaparmış.
İşte bugün siyasetin geldiği nokta budur. Emeği sömürülüp ffakirleştirilen halk kapısına gelen kömürü görünce şükredip duacı oluyor. Oysa bilmiyorlarki bunlar az önceki siyah elbiseli adamlar. Bilmiyorlarki elbiseleri beyaz da olsa vicdanları kömür karası.
Millete hizmet etmek çamaşır makinesi dağıtmakla yapılmaz. Çamaşır makinesi götürdüğün her evden bir kişiye iş verirsen hizmet etmiş olursun. Eşşeklerle su taşınan köye su şebekesi götürürsen hizmet etmiş olursun. Benim vatandaşım dilenci değil ki sadaka veresin. Bu millete sadaka vererek oy toplamak bu millete edilen en büyük hakarettir. GElirin adaletsiz dağılımı birilerini zengin ederken ülkenin büyük bir bölümünü de sosyal yardımlaşma vakıflarına muhtaç hale getirmiştir. İşte bu yüzdendir ki fukara halkın evine giden üç beş torba kömür oya dönüşüyor. Sofrasındaki ekmeği çalınan halk bu yardımları alınca el açıp şükür ediyor.
Fil eğitmenleri filleri önce kaçamayacakları bir yere koyup siyah elbise giyerek hergün işkence ve eziyet ederlermiş. Bir süre sonra aynı adamlar gidip beyaz elbiseler giyerek filleri oradan çıkarıp onlara yiyecek verip şefkat gösterirlermiş. Tabi filler de beyaz elbiseli adamlar ne isterse onu yaparmış.
İşte bugün siyasetin geldiği nokta budur. Emeği sömürülüp ffakirleştirilen halk kapısına gelen kömürü görünce şükredip duacı oluyor. Oysa bilmiyorlarki bunlar az önceki siyah elbiseli adamlar. Bilmiyorlarki elbiseleri beyaz da olsa vicdanları kömür karası.
Fakiri "fil" gibi görmeye devam edin bakalım. Ama şunu bil arkadaşım; o insanlar fakir olsada zehir gibi akılları var. Hepsi de çok zeki, hepsi de çok akıllı. Neyin ne olduğunu çok çok iyi biliyorlar. Öyle 1 çuval kömüre oyunu alabileceğin insanlar değildir. Oy kaygısıyla verilen zerre kadar yardımı çok çok iyi bilirler.
Bu vakıf,sadece yardım merkezli bir vakıf da değil. Sen git yardım iste, alamazsın. Bu vakıf işkur ile organize bir şekilde çalışır. Sana uygun bir iş ayarlanır. Eğer sana uygun bir iş yoksa, çok uygun koşullarla sana iş kurma fırsatı verir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı bu yollarla pekçok vatandaşımıza iş kapısı açmıştır. Hala da açıyor.
Ama bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de işsizliği bitirmek imkansız. Mutlaka işsiz vatandaşlarımız oluyor. Veya acil yardıma ihtiyacı olanlar her zaman vardır, olacaktır. Bunlara da kayıtsız kalınamaz. Sosyal devlet, iş bulamadığı, işsiz kalan vatandaşına da yardım etmekle mükelleftir.
Şayet sen ülkede işsizliği sıfıra indirecek, yardıma desteğe bizi muhtaç etmeyecek bir parti biliyorsan, bende sormak isterim; Nerdeydiniz o zaman 2002'ye kadar?
Evet, bu millet 2002'den önce fillere yapıldığı gibi çok ağır işkencelere maruz kaldı. Şimdi o işkenceciler gitti, yerine kıyafet değiştirmiş değil, gerçekten bu vatandaşa hizmet eden, bu ülkeye hizet eden insanlar geldi. Şimdi bu millet, bile bile tekrar işkenceciye oy verir mi? Sahte sözlere inanıp eskiye döner mi?
ebu ubeyde
02-08-2009, 19:57
Adaletinden geçtim. Götürüyorsun çamaşır makinesini. Be hey adam bi sor bakalım o köyün su şebekesi varmı.
eee ülkeyi böyle cahiller yönetirse olacağı budur. İki torba kömüre , çalışmayan makineye giderse oylar olacağı budur. Hakediyor bu millet bunu.
evet oda mantıklı :w:
genç_TÜRK
02-08-2009, 20:03
alperen bbp lisin herhalde..ben de bbp li sayılırım...alperen gençliğindenim alperen...:)
FarukARSLAN.
02-08-2009, 20:14
Fakiri "fil" gibi görmeye devam edin bakalım. Ama şunu bil arkadaşım; o insanlar fakir olsada zehir gibi akılları var. Hepsi de çok zeki, hepsi de çok akıllı. Neyin ne olduğunu çok çok iyi biliyorlar. Öyle 1 çuval kömüre oyunu alabileceğin insanlar değildir. Oy kaygısıyla verilen zerre kadar yardımı çok çok iyi bilirler.
Bu vakıf,sadece yardım merkezli bir vakıf da değil. Sen git yardım iste, alamazsın. Bu vakıf işkur ile organize bir şekilde çalışır. Sana uygun bir iş ayarlanır. Eğer sana uygun bir iş yoksa, çok uygun koşullarla sana iş kurma fırsatı verir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı bu yollarla pekçok vatandaşımıza iş kapısı açmıştır. Hala da açıyor.
Ama bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de işsizliği bitirmek imkansız. Mutlaka işsiz vatandaşlarımız oluyor. Veya acil yardıma ihtiyacı olanlar her zaman vardır, olacaktır. Bunlara da kayıtsız kalınamaz. Sosyal devlet, iş bulamadığı, işsiz kalan vatandaşına da yardım etmekle mükelleftir.
Şayet sen ülkede işsizliği sıfıra indirecek, yardıma desteğe bizi muhtaç etmeyecek bir parti biliyorsan, bende sormak isterim; Nerdeydiniz o zaman 2002'ye kadar?
Evet, bu millet 2002'den önce fillere yapıldığı gibi çok ağır işkencelere maruz kaldı. Şimdi o işkenceciler gitti, yerine kıyafet değiştirmiş değil, gerçekten bu vatandaşa hizmet eden, bu ülkeye hizet eden insanlar geldi. Şimdi bu millet, bile bile tekrar işkenceciye oy verir mi? Sahte sözlere inanıp eskiye döner mi?
Kör.. Kör..
Kör olana bir şey gösteremezsin ki.. Asıl kör olsa bunu hisseder yine anlar ne olduğunu, ama gözü olupta gözünü bir yere odaklamış 'gören kör'e ne anlatabilirsin ki..
Şükürler olsun ki bu ülkede 'gören kör'ler sesleri çok çıksa da azınlıkta.. Böyle kuruntudan başka bir şey bilmezler..
Hiç demezler yahu bunlar bu yardımı yapmış, gelin araştıralım yakın zamanda yahut devamlılığı olan bir yardımları var mı yok mu?.. E varsa demektir ki bunlar gerçekten 'sosyal devlet'in hükümlüüğünü üstlenmişlerdir.. E yok ise, şimdi seçim zamanı var ise tamam diyelim bu oy için..
Ama niye önümüze getirip koymuyorlar bu vakıfların bu derneklerin önceki icraatlarını?.. Neden böyle suni biçimde 'cımbız'lı şekilde veriyorlar hep?..
Bu 'kör cahiller'e malzeme olsun diye mi?..
Şayet öyle ise, iyi malzeme buldular. Oynasın dursunlar oyuncaklarıyla ...
Bu milletin şamarının gücünü bile bile! . . .
ALPEREN4425
02-09-2009, 01:50
Kör.. Kör..
Kör olana bir şey gösteremezsin ki.. Asıl kör olsa bunu hisseder yine anlar ne olduğunu, ama gözü olupta gözünü bir yere odaklamış 'gören kör'e ne anlatabilirsin ki..
Şükürler olsun ki bu ülkede 'gören kör'ler sesleri çok çıksa da azınlıkta.. Böyle kuruntudan başka bir şey bilmezler..
Hiç demezler yahu bunlar bu yardımı yapmış, gelin araştıralım yakın zamanda yahut devamlılığı olan bir yardımları var mı yok mu?.. E varsa demektir ki bunlar gerçekten 'sosyal devlet'in hükümlüüğünü üstlenmişlerdir.. E yok ise, şimdi seçim zamanı var ise tamam diyelim bu oy için..
Ama niye önümüze getirip koymuyorlar bu vakıfların bu derneklerin önceki icraatlarını?.. Neden böyle suni biçimde 'cımbız'lı şekilde veriyorlar hep?..
Bu 'kör cahiller'e malzeme olsun diye mi?..
Şayet öyle ise, iyi malzeme buldular. Oynasın dursunlar oyuncaklarıyla ...
Bu milletin şamarının gücünü bile bile! . . .
Yanlışı babamda yapsa eleştirir karşısında dururum. Bu senin herzaman yapılıyor dediğin yardımların bir listesini göster de bizde kanaat getirelim söylediklerine. Bugüne kadar beyaz eşyamı dağıtmış bu vakıf. Arkadaşım doğruya doğru be. Tamam ben kabul ediyorum akp nin her yaptığının yanlış olmadığını. Ama sende yanlışa yanlış diyebilme cesaretini göster be arkadaş. Bu AK eşya siyasetine ,rüşvet siyasetine dur diyebilme cesaretini göster. DP yi ANAPı bile sandığa gömdü bu millet. Bu iktidar bakimi kalacak sanıyorsun sen. Halk gücü eline verdiği gibi şamarı indirip tekrar almasını da bilir.
Bu arada ben öyle herhangi bir siyasi partiye mensup değilim. Ama Bu ülke insanına hakettiği iktidarı yaşatacak , bu Türk-İslam coğrafyasını tekrar adaletli bir yönetime kavuşturacak her vatanseverin arkasındayım. Bu BBP olu SP olur , bir başkası olur. Bizler adamın adamı değil Türk İslam davasının adamıyız.
O yüzdendir ki bazı arkadaşlar bizi sırff muhalefet olsun diye burda sanıyorlar.
Ozanın biri ne güzel demiş.
Zannetme ki bu adam, sırf elleri iğneler,
Ben benden olanlara neler söyledim, neler!
Neler çekti elimden, o oturan gölgeler!........ devamını yazmıyorum. Dörtlüğün bu kadarı derdimi izaha yeter sanırım.
B
Necip Fazıl
02-09-2009, 01:55
belki seçim yatırımı diyemeğiz çönkü insanların içinden geçeni bilemeyiz ve evet yeri ve zamanı olarak baktığımızda seçim yatırımıymış gibi gözükebilir... bide başta kömür yardımları da seçim yatırımı yazmışsın bak işte buna hiç mi hiç katılmıyorum hatta seni kınıyorum... kömürleri seçim yaklaşınca değil her yıl kış gelmeden dağıtıyoruz... ;1 ;;)
FarukARSLAN.
02-09-2009, 02:56
Yanlışı babamda yapsa eleştirir karşısında dururum. Bu senin herzaman yapılıyor dediğin yardımların bir listesini göster de bizde kanaat getirelim söylediklerine. Bugüne kadar beyaz eşyamı dağıtmış bu vakıf. Arkadaşım doğruya doğru be. Tamam ben kabul ediyorum akp nin her yaptığının yanlış olmadığını. Ama sende yanlışa yanlış diyebilme cesaretini göster be arkadaş. Bu AK eşya siyasetine ,rüşvet siyasetine dur diyebilme cesaretini göster. DP yi ANAPı bile sandığa gömdü bu millet. Bu iktidar bakimi kalacak sanıyorsun sen. Halk gücü eline verdiği gibi şamarı indirip tekrar almasını da bilir.
Bu arada ben öyle herhangi bir siyasi partiye mensup değilim. Ama Bu ülke insanına hakettiği iktidarı yaşatacak , bu Türk-İslam coğrafyasını tekrar adaletli bir yönetime kavuşturacak her vatanseverin arkasındayım. Bu BBP olu SP olur , bir başkası olur. Bizler adamın adamı değil Türk İslam davasının adamıyız.
O yüzdendir ki bazı arkadaşlar bizi sırff muhalefet olsun diye burda sanıyorlar.
Ozanın biri ne güzel demiş.
Zannetme ki bu adam, sırf elleri iğneler,
Ben benden olanlara neler söyledim, neler!
Neler çekti elimden, o oturan gölgeler!........ devamını yazmıyorum. Dörtlüğün bu kadarı derdimi izaha yeter sanırım.
B
Köşeye sıkışınca sağa sola çarpmak daha makul geliyor değil mi? Ben her zaman yardım yapılıyor al listesini gör şeklinde demedim, haberi yapan getirsin öncesindeki olan yada olmayan yardımlarını ona göre yorumlayalım dedim, işimize gelmeyeni anlamama sorunu var sanırım?..
Hadi buyur, haberi bize getiren sensin. Haberi yapandan yada sen getir bakalım yapıp yapmadıklarını.. Cımbıza takılı kalmayalım emi?..
Hadi...
Bugüne kadar beyaz eşyamı dağıtmış bu vakıf. Arkadaşım doğruya doğru be. Tamam ben kabul ediyorum akp nin her yaptığının yanlış olmadığını. Ama sende yanlışa yanlış diyebilme cesaretini göster be arkadaş. Bu AK eşya siyasetine ,rüşvet siyasetine dur diyebilme cesaretini göster.
Sen 'Eşref' dedin. O da güzelce 'ders'ini verdi işte.. Hepimizde nemalandık çok şükür.. (Sonra diline mil(!) mi çekildi ne, unuttun yada Eşrefini!)..
Dedim işte diyorum 'KÖR ZİHNİYETE DUR DUR DUR' diyeceğim her zaman, müsterih ol!..
(Üstte verdiğim cümlelerden sonrası yine 'nutuk'.. Sıkışınca iyi name yapıyorsunuz. Bunlarda onların tezahürü. Konu karıştı ya zihninde, hemen laf ebeliğine çekecek aklı sıra..)
87256354365'üncü deyişim; biz artık Albeni yiyoruz bunları değil. ;)
rikopasa
02-09-2009, 12:24
Madem bu sadakalarda sorun yoktu YSK neden olaya el attı , anlatsaydınız ya YSK'ya durumu ...
FarukARSLAN.
02-09-2009, 19:58
Madem bu sadakalarda sorun yoktu YSK neden olaya el attı , anlatsaydınız ya YSK'ya durumu ...
Eee YSK'ya biz 'Öğrenci burslarını niye iptal ettirdin' diye soru bile soramadık..
Hizmet, fakire fukaraya sahip çıkmak YSK nezdinde yasak..
Ne yapalım, neyin durumunu anlatacağız efendi?
rikopasa
02-10-2009, 09:13
Eee YSK'ya biz 'Öğrenci burslarını niye iptal ettirdin' diye soru bile soramadık..
Hizmet, fakire fukaraya sahip çıkmak YSK nezdinde yasak..
Ne yapalım, neyin durumunu anlatacağız efendi?
Doğalgaza zammı kimseye çaktırmadan gecenin bir vakti yapan ama doğalgaz indirimini açılışlarda gümbür gümbür anlatan hükümet bu yaptığı yardımları anlatmayacak ha ... Komik olmayın ... Seçim öncesi haricinde yapılıyormu kardeşim bu yardımlar ben ona bakarım ...
Şimdi savcılıkta olaya el attı , anlatırsınız mahkemede ...
FarukARSLAN.
02-10-2009, 17:49
Doğalgaza zammı kimseye çaktırmadan gecenin bir vakti yapan ama doğalgaz indirimini açılışlarda gümbür gümbür anlatan hükümet bu yaptığı yardımları anlatmayacak ha ... Komik olmayın ... Seçim öncesi haricinde yapılıyormu kardeşim bu yardımlar ben ona bakarım ...
Doğalgaz zammından sonra yine alay eden siz değil miydiniz 'KIŞ BİTİNCE İNDİRİM YAPACAKLARMIŞ!' diye.. O zaman kış bitmeden 'seçim olacağını' bilmiyor muydunuz?
Bakın kış bitmeden geldi işte indirim.. Morardıkça nereye kaçacağınızı bilmiyorsunuz.. Bakın bu konudan nasıl doğalgaza atladınız sonra nasıl bu konuyla ilgili olaya savcılığın el attığına geçtiniz..
Liğme liğmesiniz liğme liğme..
FarukARSLAN.
02-10-2009, 17:57
KArdeş bunlara ben anlatıyorum anlatıyorum anlamıyorlar. Anlamak istemiyorlar adamlar. Türkiyede her dönem yolsuzluk yapıldı ama hiç bir zaman bu kadar açık ve aleni yapılmadı. Ayrıca hiçbir yolsuzluk bu kadar savunulmadı. Arkadaşım madem o kadar yardımseversiniz çıkıp desenize yav bu yardımları biz yapmıyoruz bunun bizimle bir alakası yok desenize. İş oy toplamaya gelince biz dağıttık diyorlar, köşeye sıkışınca her zaman yapılan şeyler bunlar diyip kenara çıkıyorlar.
Ya da şöyle yapın. Madem bu halka beyaz eşya verecen seçimden bir hafta sonra dağıt sıkıyorsa. Gerçi onuda oya çevirmeyi bilirsiniz siz. Seçimlerden önce reklamını yaparsınız beyaz eşya dağıtacaz diye.
Ha bu arada biz bunları yemiyoruz demişsin. Ben lafımı söylerim Faruk. Sen ister albeni ye ister al bunu ye. Ben lafımı ortaya koydum. BU yapılan ahlaksız siyasettir , doğru bildiğimden şaşmam.
Sen lafını söylemişsin, yedin mi lafını? Yedirdiler mi? Yine eşref diyemiyorsun?
Yemişsin görünen bakılırsa!..
Ezberden konuşma, bu karteloz muhabbetleri çok gördük biz.. Konunun bütününde kal öyle yap yorumunu.. Dönüp dönüp aynı lafları tekrarlamaya ne gerek var.. Sen kendine anlatırsın bu lafları ancak, tabi anlatamazsın başkasına..
Papağan yok buralarda ki!
Yolsuzluk yapılmışmış.. Siz kartelci odluğunuzu belirtin, yani deyin ki bizim 'klavuzumuz karga' bizde ona göre muamele edelim.. Tamam?..
Yolsuzluk, vücudun hastalık kapan bir yanıdır. Biz kesip atmasını iyi biliyoruz..
Yolsuzluk olan yerde ne hizmet olur ne yatırım. Yani önceki hükümetlerde olduğu gibi..
Şimdi hizmeti yatırımı vs görmüyorsunuz körsünüz biliyoruz ama alır bu lafları yediririm size sonra o hizmetleride gözünüzün içine soka soka gösteririm! O zaman da görürsünüz yolluk neymiş yolsuzluk neymiş..
Tamam mı?!?
Gittiği yolu sabit olmayan oraya buraya çarpa çarpa giden 'tavşan'lar gelmiş koskoca bir dağa 'senden büyüğüm sen yolsuzsun' diyor.. Hey yavrum hey..
Boşuna demiyorum hep, kılavuzu karga olanın ...!
redyellow
02-10-2009, 18:08
Ysk olay el attı diye yapılan şey yanlış mı oldu?
Kesinlikle yanlış bir düşünce.
Ortada bir yayın var.. günlerdir gazeteler, televizoynlar yaygara yapıyorlar.
YSK da bu durumda tabiki el atacak.
Fakat ysk bu tür yardımların (akp tarafından değil, devlet tarafından, valilikler tarafından yapılan yardımların) yanlış oldğuu yönünde karar bile verse buna katılmam.
Ben akpli değilim... zaman zaman çok sertde tartışırız.
Fakat bu yardımlar doğrudur.
Sosyal devlet olmanın, daha doğrusu devlet olmanın gereğidir bunlar.
mutlaka yapılmalı ve devam etmelidir.
ALPEREN4425
02-10-2009, 18:13
Sen lafını söylemişsin, yedin mi lafını? Yedirdiler mi? Yine eşref diyemiyorsun?
Yemişsin görünen bakılırsa!..
Ezberden konuşma, bu karteloz muhabbetleri çok gördük biz.. Konunun bütününde kal öyle yap yorumunu.. Dönüp dönüp aynı lafları tekrarlamaya ne gerek var.. Sen kendine anlatırsın bu lafları ancak, tabi anlatamazsın başkasına..
Papağan yok buralarda ki!
Yolsuzluk yapılmışmış.. Siz kartelci odluğunuzu belirtin, yani deyin ki bizim 'klavuzumuz karga' bizde ona göre muamele edelim.. Tamam?..
Yolsuzluk, vücudun hastalık kapan bir yanıdır. Biz kesip atmasını iyi biliyoruz..
Yolsuzluk olan yerde ne hizmet olur ne yatırım. Yani önceki hükümetlerde olduğu gibi..
Şimdi hizmeti yatırımı vs görmüyorsunuz körsünüz biliyoruz ama alır bu lafları yediririm size sonra o hizmetleride gözünüzün içine soka soka gösteririm! O zaman da görürsünüz yolluk neymiş yolsuzluk neymiş..
Tamam mı?!?
Gittiği yolu sabit olmayan oraya buraya çarpa çarpa giden 'tavşan'lar gelmiş koskoca bir dağa 'senden büyüğüm sen yolsuzsun' diyor.. Hey yavrum hey..
Boşuna demiyorum hep, kılavuzu karga olanın ...!
Adam olmayı denesen biraz. Birbirimize küfür hakaretmi edelim yoksa tartışalımmı edep çerçevesinde. Öyle klavyeden küfür etmek kolay iş. Bende sana küfür edebilirim. Hemde hiç duymadığın ve aklının alamayacağı küfürler. Ama ben aldığım eğitim ve terbiyeden ötürü edep çerçevesinde tartışmayı tercih ederim. Eğer çok istersen senin seviyenede inebilirim.
FarukARSLAN.
02-10-2009, 18:22
Adam olmayı denesen biraz. Birbirimize küfür hakaretmi edelim yoksa tartışalımmı edep çerçevesinde. Öyle klavyeden küfür etmek kolay iş. Bende sana küfür edebilirim. Hemde hiç duymadığın ve aklının alamayacağı küfürler. Ama ben aldığım eğitim ve terbiyeden ötürü edep çerçevesinde tartışmayı tercih ederim. Eğer çok istersen senin seviyenede inebilirim.
Küfür yok, hakarette yok. Ama 'cinlik'te yok.. Kıvırmak da yok! Tamam mı?
Kıvırma, bir dalda sabit kal ordan oraya ordan oraya uçma. UÇMA deyince de 'papağan' gibi aynı şeyleri tekrar etme..
Ben 'yolsuz' bir gemiye binmem arkadaş! Gemime yolsuz diyene de 'ay ne güzel diyorsun' demem. Anladın mı?
Nasıl anlıyor isen öyle. Yediririm dedim, ağzını öyle açarsan ya kapa derim yada yedirir öyle kaparım! Bunun bağlantısı küfür yada hakaret değil, senin gittiğin yolun karşı yolu .
redyellow
02-11-2009, 01:06
Halka yapılan bu yardımları doğru buluyorum.
Bunu seçim rüşveti, sadaka vs. gibi şeylerle karalayanlara sadece şunu söylerim:
Allah sizi o yardımları alacak şekilde muhtaç hale düşürmesin.
Siz o muhtaçların halinden anlamıyorsunuz ama ben yine de beddua değil dua ediyorum.
Evet yapılıyordu rikopaşa. Abim bu kurumda 8 yıldır uzman olarak görev yapıyor ve bende 2 aydır bu kurumdayım. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı, yılın her döneminde kesintisiz yardımlarını yapmaktadır. Daha önce konuyla ilgili farklı tarihlere ait beyaz eşda dağıtıldığına dair linkler de vermiştim zaten.
Ysk'nın yapmaya çalıştığı ayarın hiçbir geçerliliğ yok. Bu nedenlede onlara rağmen yardımlar devam ediyor. Buyursunlar mahkemeye versinler, dava etsinler. Bir sonuç alamazlar. Çünkü bu yardımlar seçim yatırımı değildir. Eğer bu bir seçim yatırımıysa, Ak Parti iktidara geldiği ilk günden beri bu yatırımı yapıyor.
FarukARSLAN.
02-11-2009, 02:17
Ysk'nın yapmaya çalıştığı ayarın hiçbir geçerliliğ yok. Bu nedenlede onlara rağmen yardımlar devam ediyor. Buyursunlar mahkemeye versinler, dava etsinler. Bir sonuç alamazlar. Çünkü bu yardımlar seçim yatırımı değildir. Eğer bu bir seçim yatırımıysa, Ak Parti iktidara geldiği ilk günden beri bu yatırımı yapıyor.
http://photos-c.ll.facebook.com/photos-ll-snc1/v1316/108/43/1229752813/n1229752813_519850_6843.jpg
-----------------------------------------------------------------
http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v1316/108/43/1229752813/n1229752813_517091_9494.jpg
------------------------------------------------------------------------------
http://photos-a.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v536/108/43/1229752813/n1229752813_501976_1198.jpg
http://photos-h.ll.facebook.com/photos-ll-snc1/v368/108/43/1229752813/n1229752813_474559_506.jpg
--------------------------------------------------------------------------
http://photos-f.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v329/108/43/1229752813/n1229752813_404781_8525.jpg
----------------------------------------------------------------
( . . . )
Görmeyen, görmemezlikten gelen utansın. Utansın utansın!
Bu arada not olarak düşeyim. Bu vakıf, Ak partimiz döneminde kurulmuş bir vakıf değildir. 1986'da kuruldu. Daha önce de belirttiğim gibi bu vakfın kendisine ait bir bütçesi vardır. Amacı da kendi bütçesini kullanarak, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara yardım etmektir. Özellikle de yaşlılara, özürlülere, hastalara ve çocuklara yardım yapmaktadır. Diğer vatandaşlara karşı tutumu ise, kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak projeler geliştirmektir.
Ak Partiden önce bu kurumun parası, fakire verilmek yerine bütçe açığını gidermekte kullanılıyordu. Ak partimiz gelince, başbakanımız bu paranın fakirin parası olduğunu belirtip, paranın olması gerektiği gibi fakirlere harcanmasını sağlamıştır.
İşte Ak Partimizin esas suçu da budur. Suçumuz; fakirin parasına diğer partiler gibi göz dikmemektir. Fakirin parasını bütçe açığını kapatmakta kullanmamaktır.
ALPEREN4425
02-13-2009, 22:44
Karar verdim bu vakıftan bende yardım isteyeceğim. İş kurmak istiyorum. İş kurmak için kredi veriyormuş vakıf. Okuduğumuz üniversite bi işe yaramadı. Bari kredi alıp iş kuralım.
FarukARSLAN.
02-13-2009, 23:06
KaraEşref..
Bana da bi kaçacak delik gösterir misin?..
Kıvıracak bi yol da göster..
Bi de iş..
genç_TÜRK
02-13-2009, 23:17
kimine göre sosyal yardım ..kimine göre ise seçim rüşveti..karar halkın..:)
ALPEREN4425
02-14-2009, 00:24
KaraEşref..
Bana da bi kaçacak delik gösterir misin?..
Kıvıracak bi yol da göster..
Bi de iş..
Ben şu iş kurma kredisini alayım sana da iş veririm Faruk.Benim sadakaya ihtiyacım yok. Devletin sırtına yük olmayı istemem. Sende kredi al benim gibi iş kur , beceremiyorsan tükana gel sana iş veririm. Asalak gibi devletin sırtından geçinmektense kredi al, iş kur, geri öde . Devletin beyaz eşyasına muhtaç olma. İyi fikir dimi.
genç_TÜRK
02-14-2009, 01:41
helal olsun alperencim...:))
ALPEREN4425
02-14-2009, 02:08
helal olsun alperencim...:))
Sağol gözüm. Allah izin verirse gerçekten bi işyeri açmayı planlıyorum. Fakat nakit sıkıntım var. Bu sorunuda Allah zeval vermesin devlet çözer diye ümit ediyorum. Millete bedavadan beyaz eşya ,kömür dağıtıyorlar. Benden geri ödemeli krediyi mi esirgeyecekler. Di mi kardeş .:)
tek_hece
02-17-2009, 00:08
kardeşim neden dagıtılıyor diyorsun... kömür yardımını da sanki sadece secim zamanı yapılan bir yardımmış gibi lanse ediyor bazı malum medya.. neden akparti iktirada geldinignden beri yapılan yardımları dile getirmiyorsunuz da valilik tarafından yapılan bir yardımı gündeme getiriyorsunuz? mesele ilkogretimdeki kitapları neden gundeme getirmiyorsunuz.. yoksul ogrencilerin ailelerine yapılan aylık yardımları neden gundeme getirmiyorsunuz ??
işinize mi gelmiyor??
Üç mevsim
02-17-2009, 01:34
kardesim kömürden söz eden oldumu ?
Söz konusu Beyaz esya dagitimini Secim döneminde olmasi
Çok heyecanlanmışa benziyorsun, adresini ver sana da yollayalım birşeyler :D
Üç mevsim
02-17-2009, 02:21
Ne Heyecanlamasi verebildiginiz cevap bukadarmi
ancaik Secim Döneminde Milletin dedigi gibi Bunlar sadece Secimlerde geliyor dedigi gibi
Beyaz esya Dagitmak pek etik olmasa gerek
siz etik olanını yaparsınız :güzel:
tayyiperdogan57
02-17-2009, 02:40
bence bu yardimlar sosyal devletin geregi ve bu yardimlar mutemadiyen yapiliyor fakat medya ak partiyi nasil kotuleriz diye bunu seçim vakti haber yapiyor.
artik bu yardimlar oylari etkiler mi bilmem onu seçmen karar vercek biz hamdolsun iktidarin yapmasi gereken seyi yaptik ve yapacaz
rahatsiz olanlar olcak muhakak ama biz aldirmayacagiz durmak yok yola devam
ve malum medyayi boykota cagiriyrum evinize sokmayin almayin,
Üç mevsim
02-17-2009, 03:24
Bu konunun izahatı yapıldı biraz incelerseniz, sorularınızın cevabını görebilir ve ne kadar önyargılı baktığınızı ayrıca nasıl dolduruşa geldiğinizi anlayabilirsiniz. Her seferinde sizin sorularınıza cevap yetiştirmek durumunda değiliz... Forumu inceleyin cevaplarınızı kendiniz bulun.
yanılmıyorsam tuncelideki yardım tutarı 4.8 milyon TL idi. bu rakamla bi kaç kişiyi çalıştırabilecek bir yatırım gerçekleştirilebilir.bu ülkede en iyi yardım işsizliğe azaltabilecek yatırımlardır.bu kadar abartmamak gerekiyor bu yardımları bazıları çanak antene kadar gelebiliyor yardım konusunda
FarukARSLAN.
02-17-2009, 06:34
Kardesim Yüksek sesimi yasakladi diye degil Yaptiginiz etik degil hangi ülkede olursa olsun bu Secim arefesinde yapilanlar Sahtekarliktir kusura bakmayin
eger samimi olsaniz Secim sonrasini beklersiniz
Kardeş ilk önce YSK'nın YASAKLADIĞI felan yok. Bir uyarı söz konusu, bu bir.
İkincisi, dünyanın neresinde olursa olsun fakir, seçim öncesi yada seçim sonrası diye bir ayrım yapmaz kendisine her daim uzatılan bir şefkat eli bekler. Şefkat elinden ziyade de oyunu yine görüşüne ve gördüğüne verir. Malum rey, namusdur, ilk Halifelik seçimlerinden beri gelmiş bir terimdir.. Namus, eşyaya, kömüre şuna buna SATILMAZ.
Bizim partinin samimiyeti sosyal olarak budur işte. Seçim öncesi yada seçim sonrası fark teşkil etmiyor. Dediğim gibi fakir, aç, muhtaç kişiye 'aman bekle seçimden sonra geleceğim' diyemezsiniz. Bunu demek bizim zihniyetimiz ile örtüşmüyor. Sizin taraflarda oluyor ise 'normal' karşılanır orası aşikar. (Bu da üç ve son olsun. )
---
Ayrıca; Kardesim Yüksek sesimi yasakladi diye degil(...)
Hımm.. Yüksek SESİM(!) ...
Neyse, klavye yanılmasıdır deyip geçiyorum...
Eğer bu dağıtımı Ak Parti il veya ilçe başkanlığı yapsaydı , duyulan bütün şüphelere hak verebilirdim.
Ama ben baya bir zaman köylerde ücretli ve vekil öğretmen olarak çalıştım
Sosyal Yardımlaşma Kurulu (Kaymakamlığa Bağlı) hangi yardım gelirse , o şekilde fakir yardıma muhtaç kişilere aksettirirdi. Bunun zamanı da olmazdı. Çünkü özellikle mal olarak gelen yardımları koyacak yer veya depo bulamazlardı.
Bir keresinde 4 koli giyecek gelmişti okula ve o ayağında çorap olmadan karda kışta okula gelen çocukların sevincini görecektiniz.
Yine bir keresinde bir iş adamı nakit yardımında bulunmuştu ve hemen dağıtılmıştı.
Kaymakam ve valilerin çalışmasında seçim hesapları yapılmaz.Yardım ne zaman gelirse o zaman , hizmet her fırsatta halka ulaştırılır.
Seçim zamanı diye dağıtmasalardı o kadar eşyayı uzun zaman nasıl saklayacaklardı.
Ya Tunceli'li bir iş adamı yaptıysa o yardımı. Adamın kursağında kalmıştır sevinci bu dedikodulardan dolayı.
Fesat millet yardımı yereceğine övselerdi , yererek yaptıkları primden daha fazla oy primi yaparlardı
Fesatlık yapanın zararı her zaman kendisinedir.
Peki kime güveneceğiz ?
Devletin hükümetine , bakanlarına , kaymakamlarına , valilerine , emniyetine , ordusuna , yargısına vs. vs. güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz.
Elinde hükümetin kaymakamlar ve valileri maşa olarak kullandığına dair bir haber veya belge olan var mı?
Güvensizlik ortamının oluşturlması kimlerin işine yarar?
Hadi diyelimki Ak Partiye hiç oy vermemiş bu insanlara Ak Parti eşya gönderdi.
Ve valisi kanalıyla gönderdi.Teşkilatı kanalıyla değil.
Orası Tunceli ve PKK nın cirit attığı devlete yeni düşmanlar kazandırmak için elinden geleni yaptığı bir yer.
Hiç olmazsa ora insanının devletine düşman edilmesinin önüne geçilmek istenmiş olamaz mı?
Artık devlet elinin oralara da ulaşması gerektiğine inanılmış olamaz mı?
İnsanları teknolojinin rahatlığı ile tanıştırma çabası olamaz mı?
Mağaraya otomatik çamaşır makinası verdiler diyenler ,acaba oralarda insanların nerelerde yaşadıklarını bilmiyorlar mı?
Mağarada elektrik , su kullanan insanların buz dolabı , çamaşır makinası kullanmaları neden o kadar abes olsun ?
Bu yardımları Ak Partili olduğumdan dolayı değil , insan olduğumdan dolayı destekliyorum ve devamlarının elden geldiğince yapılmasını diliyorum.
Ne zaman yapıldığı hiç önemli değil.
Beyaz eşya yardımını yaptıran vali 4-5 senedir vali olduğundan beri her sene o yardımı yaptırıyormuş.Ama malum şimdi karalama kampanyası yapıcaklar ya kullanıyorlar işte
ulas eryurek
02-17-2009, 21:17
bu olay meyve veren ağacın taşlanmasına benziyor,sosyal devlet vatandaşını din,vicdan,oy attığı parti diye ayırmaz bak ne güzel diyorsun değil mi hiç oy almadığı bölgeye yapılan yardım diye işte önemli olan bu ayırım yapmamak batı ne ise doğuda o cümlesi ve içindeki anlam yeterli ama sen şimdi oy bekliyor dersin oy almak için yaptı dersin düşüncene saygı duyarım hayati ...birde bu kurumda görevli arkadaşlar yukarıda güzel ve gerçek açıklamada bulundular cevap olarak onların dedikleri kafi aslında
FarukARSLAN.
02-17-2009, 21:27
Kardesim ne alaka
hükümet hükümet kim siz eger anayasa degistirilmesi gereken bir durum varsa degistirin
amma bunu gelipte secim döneminde biz sivil anayasayi ele alacagiz diyerek Milleti Kandurmayim
Birkere bu gibi sorunlari sözmek icin anayasayi Degistirmeden önce kendiniz dürüst olmaniz gerekir
Sosyal Yardimlarinizin hep arkasindayiz amma bunu Secim Döneminde Malceme haline getirirseniz elestirmek serefli ve Duyarli insanin yapmasi gereken bir durumdur
simdi kalkip bana akp nin oy alamadigi yerde hele bir Secim döneminde baslamis olan beyaz esya dagitimini Sosyal devlet geregi yapilan yardimdir hikayesini anlatma
Ben avrupa da yasiyorum burada böyle harekete giren birini hemen istifa ettiririler
Bak kardeşim, sana seçim dönemi göstermişseler bu yardımları sorun ne bizde ne fakir halkta. Sorun sizin kartelleşmiş zihninizde.
Bir de tekrar sorununuz var sanırım. Aynı şeyleri 'haybiye' tellendiriyorsunuz.
Buyrun bi papağanlıkta ben yapayım.
Aynı konunun üçüncü sayfasından:
http://photos-c.ll.facebook.com/photos-ll-snc1/v1316/108/43/1229752813/n1229752813_519850_6843.jpg
http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v1316/108/43/1229752813/n1229752813_517091_9494.jpg
http://photos-a.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v536/108/43/1229752813/n1229752813_501976_1198.jpg
http://photos-h.ll.facebook.com/photos-ll-snc1/v368/108/43/1229752813/n1229752813_474559_506.jpg
http://photos-f.ll.facebook.com/photos-ll-sf2p/v329/108/43/1229752813/n1229752813_404781_8525.jpg
----------------------------------------------------------------
( . . . )
Görmeyen, görmemezlikten gelen utansın. Utansın utansın!
FarukARSLAN.
02-17-2009, 21:34
Çarpıt kardeş çarpıt.. Gözünde at gözlüğü olana ne diyeceksin ki.
Amma, senin ''Osmancik'' adlı BANlı üye olduğunu çıkarana kadar dolaş sen..
Çirkefliğinden değil 'takiyye'nden göreceksin bir şeyleri...
tek_hece
02-17-2009, 21:45
Meyve vere degilde bir taraftan gaz a veelktrige yüzde 80 üzerinde zamm yaparken yine Milletin ödedigi Parayi kullanarak Yardimlasma adinda oy Toplanmasi diyelim
Bir insan kör olmasi gerekir ki bunun sosyal yardimlasma adinda rüvet oldugunu görmesin
olay aslında gayet basit.. gecmişte sizin tabirinizle "secim rüşveti" şeklinde bile olsa garibe, fakire, fukaraya bu yardımlar yapılmıyordu.. bu dönemde yapılıyor. ihtiyacı olan alır .. sonra da oyunu istedigine verir.
chp gelip bana araba hediye etse oyumu verir miyim sanki ! Siz halkı bu kadar ahmak ve oyunu satacak kadar namussuz mu zannediyorsunuz.. bırakın da ihtiyacı olan faydalansın...
FarukARSLAN.
02-17-2009, 21:51
Kardesim secim arefesinde baslamis olan ve sadece Tunceli ile sinirli kalan yani akp nin oy aldigi blge de
Beyaz esya dagitimi ile habere rastlamadim nedense hep konuyu baska yerlee cekmeye salisiyorsunuz
İşte gösterdiklerimi atlarsan 'Tunceli ile sınırlıdır' dersin. Bende sana gülerim.
Biz yapilan Yardima degil Yapilis zamanina karsiyiz bu yapilan etik degildir
Ne konu dışına çıkacam,sen değil misin yardımların yalnızca seçim arefesinde yapıldığını beyan eden kardeş?
2 Dagitimin Özellikle secim döneminde yapilmasi
Sen değil misin diğer SOSYAL DEVLET yönümüzü görmeyip kör kör saldıran?
Neyse, papağanlık yapıyorum işte maruz gör;
bir daha bak kardeşim..:
ATmaCA53
02-17-2009, 22:09
sana gazete gösteremem ama artvinin şavşat ilçesine bir köyüne beyaz eşya yardımı yapılıyor, şimdi için rahatladımı, ben bizzat yerel kanaldan izledim.
bide bazı bölgelerde beyaz eşya dağıtımı yasaklanmış, eğer bu yasak olmasaydı, beyaz eşya dağıtımı devam edecekti diğer bölgelre, burs dağıtılır, bursada engel konur, halkına hiç bir hizmeti olmayanlar ancak ne yapar parayı ya yan cebine indirir, yada kendine lüks bir villa daire alır.
ATmaCA53
02-17-2009, 22:18
merakla takip edecegim amma sunu belirteyim ki önceden berli beyaz esyanin dagitildigina herhangi belge gösteremediniz hos bunun secim döneminde yapilmasi hic etik degildir
resmen yarismada Doping kullanarak rakiplerini yasal ve etik olmayan yollarla safdisi etmek tir
belge istiyorsan, valilik ve kaymakamlıktan iste.
FarukARSLAN.
02-17-2009, 22:25
Kardesim halen Beyaz esyanin önceden veya baska bölgelerde dagitimi ile alakali Gazete Manseti görememekteyim
Sosyal yardım demek zaten beyaz eşya vs vs vs demektir.
Bu kadar mı ufak kalıbınız?..
Bu çap ile mi yardımın sosyalliğine ahkamın?
Aksini iddia ediyorum... Bundan 4 yıl öncede beyaz eşya ve mobilya yardımı yapıyorduk. Değerli medyamız Ak Parti hükümeti'nin bu hizmtini daha önce neden manşetlerden vermiyordu, işte burada kasıt var.
Bu sosyal yardımlar ile ilgili söylenenlere halk ne diyor biliyormusunuz? Bunlar bizi kendileri gibi sanıyorlar, biz o kadar cahilmiyiz diyorlar.
Ak Parti'nin böyle ufak tefek ayak oyunlarına ihtiyacı yok. İhtiyacı olanlar oyun oynamaya devam etsinler. Biz Ak Türkiye'yiz büyük düşünüyoruz. İşte bizi diğerlerinden ayıran özellik bu. Aramızda büyük fark var... :)
genç_TÜRK
02-18-2009, 18:16
sana gazete gösteremem ama artvinin şavşat ilçesine bir köyüne beyaz eşya yardımı yapılıyor, şimdi için rahatladımı, ben bizzat yerel kanaldan izledim.
bide bazı bölgelerde beyaz eşya dağıtımı yasaklanmış, eğer bu yasak olmasaydı, beyaz eşya dağıtımı devam edecekti diğer bölgelre, burs dağıtılır, bursada engel konur, halkına hiç bir hizmeti olmayanlar ancak ne yapar parayı ya yan cebine indirir, yada kendine lüks bir villa daire alır.
ben artvin şavşatlıyım..arkadaş haklıdır..yardım yapılıyor...
FarukARSLAN.
02-19-2009, 02:01
Hayati Arkadas Gördüg+m kadari ile dogru yazmis Secim zamaninda yapilan adi ne olursa olsun Saygisizliktir bu yardimlar Secim sonrasindada yapilirdi akp neden bu konuda israrci anlamis degilim
Demekki var bir beklentileri
Sen zaten HAYATİ arkadaşın kendisi değil misin?..
Sen OSMANCIK değil misin..
Ya bu kadar belli eder mi insna yahu.. Bu kadar çakma olur mu yahu.. :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.