Orijinalini görmek için tıklayınız : 'SP Tek başına iktidara gelebilir''
'SP Tek başına iktidara gelebilir''
Süleyman Arif EMRE / Vakit
Bu yazıyı sırf bir parti propagandası olsun diye yazmıyorum.Milletçe geldiğimiz noktada ortaya çıkan siyasi durumda ibreler Saadet Partisi'ni gösteriyor. Bakınız nasıl...
23/10/2008 - 14:06
Milletimiz, AKP'ye iyiniyetle, iki kere tek başına iktidara gelme şansını
tanıdı.
Ama AKP bu iki tarihi fırsatı değerlendiremedi.
- İlk önce yeni bir anayasa yapılması gerekiyordu. Darbelerin yamalı
bohçaya çevirdiği bir anayasa ile milletimiz ihtiyacı olan atılımları
yapamazdı. AKP birinci iktidarında bu meseleye hiç yanaşmadı. Bu sebepten
sorunlar çığ gibi büyüdü.
- Tek başına iktidara gelen bir partinin, zamanlamasını iyi yaparak
partisinin ilk hızıyla ve yıpranmamış gücüyle, önemli işlere öncelik
vermesi gerekiyordu. Bu tren kaçırıldı. YÖK meselesi bile sürüncemede
bırakıldığı için başörtüsü gibi kolayca çözülebilecek bir sorun hâlâ
kördüğüm olmaya devam ediyor.
- İki kere millet tarafından tekbaşına iktidara getirilen bir partinin,
ilkin kendi gücüyle ekonomik atılımlar yapması ve muhalefete muhtaç
olmadan yüzü ak, alnı açık olarak milletin dinamizmini harekete geçirmesi
mümkünken, işin kolayına gidilerek, ekonominin IMF'ye, dış politikanın ABD
ve AB'ye endekslenmesi yanlış olmuştur.
- Halkımız REFAHYOL Hükümeti döneminde, muhterem Erbakan Hoca'nın milli
potansiyelimizi harekete geçirerek, harcamalarda havuz sistemini
uygulayarak, kaynak paketlerini devreye sokarak, memura, işçiye, emekliye,
esnafa beklenmedik şekilde sürpriz zamlar yapmasını; işçilerle,
sendikalarla ihtilafa düşmeden davul zurnayla toplu sözleşmeler yapıp iç
barışı perçinlemiş olmasını asla unutmadı.
- Eğer şu antipatik ve hırçın Baykal üslubu AKP'nin imdadına yetişmeseydi,
AKP'nin işi zordu.
AKP'nin büyük davalarımıza ve önemli atılımlara bir türlü yanaşmamış
olması yüzünden bazı darbe heveslileri, iktidar ve muhalefet boşluğunu
doldurmak için harekete geçmişler ve ortaya başka bir derdimiz yokmuş gibi
bir de Ergenekon heyulası çıkmıştır.
Bu problemin yasal yollardan çözülmeye çalışılmış olması bile, AKP'nin
başına Yassıada davasına benzer devasa bir problem çıkarmıştır. 12 Eylül
darbesinin sonunda açılan devasa davalar ne derece milletimiz için üzüntü
kaynağı olmuş ise, bu kangren haline gelmeye müsait dava da, sağlıklı ve
normal işleyen demokratik ülkelerin kriterlerini aşan bir gailedir.
Ülkemizde fiilen hem ana muhalefet ve hem de iktidar boşluğu yaşandığı
doğrudur. Gelinen noktada çok önemli, ihmal edilmesi caiz ve mümkün
olmayan meselelerimiz çözümsüz kalmıştır. Demokratik sistem adeta
tıkanmıştır.
Mesela PKK terörünün nüksetmesi, bir tesadüf eseri değildir. Problemlerini
çözemeyen, bir nevi patinaja düşmüş bir ülkeyi, elbette ülkemizi
karıştırmak isteyen dış ve iç mihraklar kendileri için bulunmaz bir fırsat
sayacaktır.
Bu sıkıntılı şartlar karşısında, Saadet Partisi'nin büyük kongresi ile
rotaya koyduğu atılım ve heyecan milletimiz için bir ümid ışığı, bir yeni
çıkış noktası olarak algılanacaktır.
Çünkü Saadet Partisi kadrolarının problemi olduğu hiçbir kesim yoktur.
Barışa, kardeşliğe milletimizin birlik ve bütünlüğüne yaklaşımı yapıcıdır,
müsbettir. Milli Görüş kadrolarının, daha önce katılmış olduğu her
koalisyonda, ne derece hamleci, ne derece başarılı ve ne derece devlet ve
millet kaynaşmasına katkıda bulunduğu, herkesin malumudur.
Bu yeni dönemin millet ve memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını dua,
niyaz ve temenni ediyoruz.
Gönülden
11-08-2008, 15:41
Ümmü'cüm paylaşımın için sağol ama...sizi CHP yerine muhalefet partisi olarak görmek isterim ötesi yokk..;ı:
Ümmü'cüm paylaşımın için sağol ama...sizi CHP yerine muhalefet partisi olarak görmek isterim ötesi yokk..;ı:
biz muhalefet değiliz...:karizmatik:
chp yide bize muhalefet diye göstermen kırdı açıkçası;ı:
Gönülden
11-08-2008, 16:04
biz muhalefet değiliz...:karizmatik:
chp yide bize muhalefet diye göstermen kırdı açıkçası;ı:
İkdidar partisi dışında mecliste olan partiye muhalefet partisi denir canım;1...Chp ile kıyas yapmadım onların atıp tutma hızına yetişecek kimse yok henüz...bize adam gibi muhalet lazım yani :karizmatik:
İkdidar partisi dışında mecliste olan partiye muhalefet partisi denir canım;1...Chp ile kıyas yapmadım onların atıp tutma hızına yetişecek kimse yok henüz...bize adam gibi muhalet lazım yani :karizmatik:
biz muhalefet değiliz..çünkü..siz muhalefet olacaksınız ...:karizmatik:
Gönülden
11-08-2008, 16:16
O vakit seçim zamanı gelince görüşelim Ümmü'cüm..:güzel:
O vakit seçim zamanı gelince görüşelim Ümmü'cüm..:güzel:
görüşücez:karizmatik:
bu sefer babadan izin alacam ve bunun için elimden geleni yapıcam:ayutandım:
tabi izin verirse :ağla: bizim evde siyasi yasak var...ama dokunamamazlık yok :ağla:
ama herşeyden önemlisi hakkımızda hayırlısı..:merhaba:
biz dostuz....kardeşiz...iktidar olursak belki bir koltun veririz....sıft senin hatrına:saygılar:
gülbahcesi
11-08-2008, 21:01
saadet partisi iktidar olur ins. ozaman millettin yüzü gülecek
akgençlk
11-08-2008, 21:05
SP'nin ilk seçimlerde bırakın iktidara gelmesini meclise girebileceğini dahi sanmıyorum. Ama uzun vadede SP iyi yerlere gelebilir. Akpartinin gidişatı SP'nin durumunu belirler.
SP'nin ilk seçimlerde bırakın iktidara gelmesini meclise girebileceğini dahi sanmıyorum. Ama uzun vadede SP iyi yerlere gelebilir. Akpartinin gidişatı SP'nin durumunu belirler.
inanmak başarmanı yarısıdır ben inanıyorum....zamanlada daha büyük şeyler olacağına...:merhaba:
akgençlk
11-08-2008, 21:11
Ben de SP'yi destekliyorum. Numan Kurtulmuş'la SP'nin daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Benim için Akparti yoksa SP vardır her zaman.
Ben de SP'yi destekliyorum. Numan Kurtulmuş'la SP'nin daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Benim için Akparti yoksa SP vardır her zaman.
buda beni fethediyor :güzel:
Beylerbeyi
11-08-2008, 23:18
SP yi muhalefet olarak görmekten büyük memnuniyet duyarız :güzel:
ama malesef tek başına iktidarda olan AK Partinin muhalefeti SP olamaz. çünkü seçmen kitleleri ortak. Bugün Saadet partisi barajı aşamıyorsa bu partinin başarısız veya güvenilmeyen bir parti olduğundan değil barajı aşamayacağı endişesindendir.
gönül istiyor ki 350 milletvekiliyle tek başına iktidar olmuş bir AK PartiYLE 200 milletvekiliyle muhalefet eden SP aynı parlamento çatısı altında olsun :)
İktidar olamazlar...
Meclisede giremezler kusura bakmayın...
ahmetermiş
11-08-2008, 23:29
:kızdım:bu sitede sedatçılar,,ak patinin temelini oymaya karar vermişlerdir anlaşılan..:kızdım:
kimsenin bişey oymaya çalıştığı yok herkes inandığı şeyi söylemekte hürdür..;1
bana göre saadet bu yeni kanla büyük işler başarıcaktır..:evet:
belkide bu benim temennimdir bu ayrı ama..;)
ben bunu inanarak söylüyorum ve dualarımla destekliyorum ..
zor bişey yoktur..:güzel:
ahmetermiş
11-09-2008, 00:19
ben sp nın değil ,,hayallerle değil..şu anda iktidar olan partimizin ve ülkemizin,,geleceğiyle ilgili düşüncelerimi yazarım..ben akp li değilim..ben AK partiliyim.. sp de benim ve bizim muhalifimizdir..benim sözüm ak partiliyim deyipte..! eh sp yıde destekliyorum... chp olacağına sp olsun..vs gıbı sözlere karşıyım..
ak partiyi savunanlara gavur dıyenlerle,,abdullah güle mason diyenlerle, ak parti liderine ve taraftarlarına hain diyenlerle,,fethullah gülene olmadık hakaret yapanlarla,süleymancılara,nurcu kardeşlerime laf söyleyenlerle,
bize amerikancı deyipte..kendi partisine amerikayla irtibatlı olan bırını,partisinin başına getirenlerle... aynı kafaya sahip olamam.çünki ben AK partiliyim..
ve sp nın burda reklam yapması...üstüne üstlük bır çok sp lının AK aprtimize hakaret etmelerine göz yumamam.. bu siteye geldiğim gunden beri AK partimize ,,SP lılerın hakaretlerini göz baka,baka okuyorum..ama bu kadarda olmaz..! bu sitede AK parti form yazmasa ben zaten uye olmazdım çünki buradan bi şey öğreneyım dıyorum ve ne göreyım..fethullah hocaya at.. huseyin üzmezi savun.
ak partiye,erdoğana at...erbakanı sadeti savun..bız erbakana saygı göstermek istiyoruz..ama nereye kadar..!
sözün özü: partisini ayakta tutamayanlarla,partisini kapattıranlarla,
ben yan yana olmam...
SP lıler...hadi bır seferde AKP DEMEYİN...! AK parti deyin..dilinize bile alamıyorsunuz değilmi..? çünki bir çok sp li AK partiliye karşı aşırı KİNDARDIR..!
Sp'nin iktidara gelmek bir yana, %10'luk seçim barajını dahi geçebileceğini sanmıyorum.
kabardey_06
11-09-2008, 00:50
saadet partisi lideri sayın numan kurtulmuş erbakan hocanın gölgesinde yaşamaya mahkumdur,onun gibi konuşmaya,onun gibi benzetmeler yapmaya,onun gibi millete yemin ettirmeye ve onun gibi en nihayetinde yenilmeye mahkumdur,din ve dince kutsal sayılan değerlerimizi siyasetin göbeğine oturttuğumuz andan itibaren top yekün bir milleti kucaklayabilmemiz güçleşir hatta imkansız hale gelir,hatti zatında türkiye ortalamasını dikkate almayanların tek başına iktidar olabilmeleri mümkün değildir,milli görüş felsefesi süslü püslü cicili bicili yarı ütopik yarı mitolojik bir anlayışın ürünüdür,,,fatihin istanbulu fethettiği yaştasın der,adı fatih olanı baştacı eder,,,adil düzen kuracağım der,üç düzenbazın kurguladığı oyun sonucunda mat olur,,batıya sırtını döner doğunun çadırında cahilin birinden azar işitir,henüz ülkesinde birliği sağlayamadan islam birliğinden konuşur,uzun ve çetrefilli yolda kısa mesafe koşucuları gibi koşar ve dolayısıyla ipi göğüsleyemeden oracıkta çatlayıverir,,,velhasılı kelam,durmak yok ak kadrolarla yola devamm,,
Beylerbeyi
11-09-2008, 11:44
:kızdım:bu sitede sedatçılar,,ak patinin temelini oymaya karar vermişlerdir anlaşılan..:kızdım:
hocam, bundan sonraki mesajınızda çok ağır konuşmuşsunuz. yukarıdaki yorumuda sizin gibi saygı duyduğum bir abime yakıştıramadım. açılan konu bir köşe yazarından alıntıdır, burada SP yi destekleyen üyelerin herhangi bir yorumu sözkonusu değil. sevilen bir gazetenin beğenilen bir köşeyazarından yapılan alıntıyla forumumuzdaki SP lilerin ak partinin temelini oymaya karar vermiş olduklarını söylemeniz hiç hoş olmamış.
ahmetermiş: ben sp nın değil ,,hayallerle değil..şu anda iktidar olan partimizin ve ülkemizin,,geleceğiyle ilgili düşüncelerimi yazarım..ben akp li değilim..ben AK partiliyim.. sp de benim ve bizim muhalifimizdir..benim sözüm ak partiliyim deyipte..! eh sp yıde destekliyorum...
forum sadece ak partimizin geleceğinin konuşulmasından ibaret değildir. nasıl ki spordan sinemadan coğrafyadan tarihten edebiyattan bahsediliyorsa farklı partinin ideolojisini benimsemiş üyelerimizin de beğenisine giden köşe yazılarının buraya aktarılması da oldukça doğaldır. zaten forum kurallarında bu durum yasaklanmamıştır. chp lisi de SP lisi de MHP lisi de benimsediği, beğenisine giden yazıları tartışma babında da olsa foruma aktarabilir, bunları AK Partili kardeşleriyle paylaşabilir.
ahmetermiş: sözün özü: partisini ayakta tutamayanlarla,partisini kapattıranlarla,
ben yan yana olmam...
ilginç bir düşünce daha. refah partisi olsun fazilet partisi olsun kapatıldığında sadece erbakanın partisi kaptılmış olmadı. erdoğan, gül, arınç gibi partimizdeki isimlerde yara aldı. bu onların suçu mu? parti kapatıldı diye eleştirmek gerekmez. şunu da unutmayalım ki AK Parti'de yakın bir geçmişte kapatılma tehlikesi atlattı. sizin yorumunuza göre benim anladığım, ak parti kapatılsaydı siz, bizlerle yan yana olmayacaktınız? ülkemizdeki mevcut yönetim düzeni malumunuzdur. hiç yere partiler kapatılıyor. sizin gibi değerli bir abimiz bu düzene karşı gelip eleştireceğine ne yazık ki mazlumun karşısında olup, düzenden yana tavır alıyorsunuz.
ahmetermiş: SP lıler...hadi bır seferde AKP DEMEYİN...! AK parti deyin..dilinize bile alamıyorsunuz değilmi..?
sayın hocam, biz kimseyi partimizin okunuşu konusunda uyaramayız. isteyen istediği şekilde partimizin adını telaffuz eder. siz, ben AK Parti deriz, muhalafet olanlar bir başka şekilde söyler. AKP demekle suç işlenmez. bunu bir AK Partili de diyebilir.
ahmetermiş: bir çok sp li AK partiliye karşı aşırı KİNDARDIR..!
yazınızı bu cümleyle bitirmişsiniz. SP li medya kuruluşlarının gerçekten partimize karşı çok gaddar politika güddüklerini söyleyebiliriz. Fakat bu demek değildir SP lilerin çoğu partimize çok kin beslemektedirler. Bugün AK Partinin seçimlere girmediğini düşünün. SP nin oy oranı çok aşırı artacaktır. çünkü belli başlı ortak yanlarımız vardır. bu yüzden bir ak partili muhalefet olarak chp yi görmek istemez çünkü taban tabana zıttır. sp ye daha ılımlı yaklaşır. bu arada sizin de sp ye olan kininiz AK Partiye en çok kin besleyen bir SP liden az değil hocam.
Saygılarımla
FarukARSLAN.
11-09-2008, 12:02
biz muhalefet değiliz..çünkü..siz muhalefet olacaksınız ...:karizmatik:
Evet saadet muhalefet olur, inşallah da olur ama siz biz meselesi iyi olmamış..
Hele hele siz muhalefet olacaksınız biz iktitar falan,,
Tabi yersek :hihi2:
FarukARSLAN.
11-09-2008, 12:13
ben akp li değilim..ben AK partiliyim
....
SP lıler...hadi bır seferde AKP DEMEYİN...! AK parti deyin..dilinize bile alamıyorsunuz değilmi..?
Nedenini bende anlayamyıorum ama haklısınız
Bugün AK Partinin seçimlere girmediğini düşünün. SP nin oy oranı çok aşırı artacaktır. çünkü belli başlı ortak yanlarımız vardır.
Bence artsa da aşırı artmaz minimum seviyede olur. Ak Parti sadece saadetin oylarıyla buralara gelmedi. Gelecek olsaydı tek başına iktidara yetmezdi. AK Parti sadece belli başlı ortak yanımız olanların oylarını almadı çünkü chp, mhp, dsp, anap, dpsinden tutun dtpsine kadar her kesimin oylarıyla harmanlanan bir parti..
Saadetle kıyaslanamaz
MehmetMert
11-09-2008, 13:54
Sayın Arif Emre; bu konuyu gazateciliğe yeni başlamış bir kişi gibi yazdığınız tüm satırlardan okunmaktadır.
Öncelikle "Milletimiz, AKP'ye iyiniyetle, iki kere tek başına iktidara gelme şansını tanıdı. Ama AKP bu iki tarihi fırsatı değerlendiremedi." bu satırları yazarken hiçmi düşünmediniz bu millet sayın Başbakanıma kara kaşlı kara gözlü diye oy vermedi. Seçmiş olduğu ekibiyle birlikte, geçmişteki başarılı siyaset hayatını göz önünde bulundurup ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğini bildiği için verdi ki, buda iyi niyet değil sadece görevi yerine getirmektir. İnsanlar iyi niyet için değil isteklerinin karşılanması için oy kullanırlar.
Söylediğiniz üzere hükümetimiz "- İki kere millet tarafından tekbaşına iktidara getirilen bir partinin, ilkin kendi gücüyle ekonomik atılımlar yapması ve muhalefete muhtaç olmadan yüzü ak, alnı açık olarak milletin dinamizmini harekete geçirmesi mümkünken, işin kolayına gidilerek, ekonominin IMF'ye, dış politikanın ABD ve AB'ye endekslenmesi yanlış olmuştur." hangi dönemde bunları gerçekleştirmiştir. Bu söyledikleriniz bugün Türkiyede görmeyeceğiniz işler. Akparti olarak hükümetimiz gerektiği zaman IMF'ye, ABD'ye elinin tersini göstermiştir. Eğer dediğiniz üzere biz bunlara bağlı olmuş olsaydık bugün küresel krizi en iyi hisseden ülke biz olurduk. Fakat göründüğü gibi bugün ülkemizde (Dünya çalkantı içerisinde iken) halen yatırımlar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Buda ülkemizin güven ve istikrarının bir göstergesidir.
Bu sözlerinizde içler acısıdır; "AKP'nin büyük davalarımıza ve önemli atılımlara bir türlü yanaşmamış olması yüzünden bazı darbe heveslileri, iktidar ve muhalefet boşluğunu doldurmak için harekete geçmişler ve ortaya başka bir derdimiz yokmuş gibi bir de Ergenekon heyulası çıkmıştır. Evet haklısınız darbeciler, vatanseverler, milliyetçiler, aklıselimciler, ulusalcılar saymakla bitmeyen toplulukçular meydana geliverdi. Neden? Çünkü halkın refah düzeyi en iyi seviyeye çıkıyor, ülkenin barış ve huzuru ilerleme katediyor, Ülkemiz uluslararası arenada hatırı sayılır bir yer ediniyor vs vs. Elbette bu güzellikler olurken bazıları türeyecek, ülkeyi farklı ortamlara sürüklemeye çalışacak. Özellikle bahsettiğiniz "Ergenekon heyulası" ortaya çıkmamış! ortaya çıkartılmıştır. Hiçbir hükümetin el atamayacağı çeteler, işbirlikçiler, devlet görevini kötüye kullananlar Akparti hükümeti döneminde ortaya çıkartılmış ve sayın Başbakan'ımız tarafından bunların kökünün kazınacağı sözü verilmiştir.
Siz ister inanın ister inanmayın! ama şunu hiç unutmayın; fitne ve fesat ortamına sürüklenilmek istenen, etrafında adeta çakalların iz kokladığı, medyasından, siyasetine hatta devlet adamlarına kadar yapılanları unutturmak için çaba sarfeden, refah ve huzur ortamının kendilerinin rahatını kaçıran ulusalcılara... bilmem necilere rağmen hükümetimiz elinden geleni en iyi şekilde yapmaktadır.
Durmak yok yola devam...
Tek başına iktidara gelebilecek parti; şüphesiz Akparti!
Paylaşıma teşekkürler eline sağlık :güzel:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.