fatih kısaparmak balon baskılı balon Suriye'deki Katliamlarda İran'ın Rolü - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suriye'deki Katliamlarda İran'ın Rolü

Özgür Suriye
05-28-2012, 22:39
Suriye'deki Katliamlarda İran'ın Rolü

Suriye bütün dünyanın gözü önünde toplu kıyım ve yıkımların ülkesine dönüştü. Hemen her gün fakat özellikle de Cuma günleri Baas-Esed cuntası tarafından çeşitli bölgelerde çocuk-kadın-erkek ayrımı yapılmaksızın insanlar sistematik olarak katlediliyorlar.

Bu haftanın kurbanları Humus'un Hula isimli ilçesinden seçilmişti. Baas-Esed cuntasının askerleri ve Şebbiha isimli çeteleri tarafından vahşice katledilenlerin çoğu çocuk ve kadınlardan olmak üzere 76 insandı. Ayrıca Hama'da 19 kişi katledilmişti. Halep, Dera, Kuneytra, Tartus, Lazkiye ve Şam'ın banliyölerinde işlenen cinayetlerle birlikte toplamda bu Cuma 115 insanın ölümüyle bitti.

Annan Planı'nın Canı Cehenneme!

Elektrik, su, gıda, sağlık ve iletişim kanallarının felç edildiği bir vasatta Baas rejimin yeni cinayetlere imza atması daha bir kolaylaşıyor. Annan Planını takip etmek üzere Suriye'de bulunan gözlemciler sözde ateşkesin değil alenen devlet eliyle işlenen cinayetlerin meşrulaştırılmasından başkaca bir fonksiyona sahip değiller. BM gözlemcileri sadece yetersiz bırakılan sayısal açıdan değil asıl olarak misyonları açısından Baas rejiminin zulümlerine çanak tutuyorlar.

BM gözlemcileri 'dostlar alışverişte görsün' kabilinden Suriye'de bulunuyor. Suriye halkına somut bir hayrı dokunmuyor. Elbette katliam ve yıkımları tespit etmek önemlidir fakat tek başına bir işe yaramaz. Lakin işlenen cinayetlerin ciddi bir biçimde kayda geçirilmesine bile yanaşmayan bir uluslararası statüko mevcut.

Mesela BM gözlemci heyetinin başkanı Tümgeneral Robert Mood Hula'daki katliamları 'acımasız bir tajedi' olarak niteleyecek kadar tasvir gücü yüksek bir profil çizerken katliamdan kimin sorumlu olduğunu tespit etmekten nedense aciz kalmış bir görüntü arz ediyordu. Ölümlerin yaşandığı bölgedeki top mermilerine rağmen şöyle acayip bir adresiz mektup yazıyordu: "Kim başlattıysa, kim karşılık verdiyse ve bu elim şiddet eylemini kim yaptıysa sorumlu tutulmalı." Herkesi rahatlatan ve hiç kimseyi rahatsız etmeyen steril bir duruş. Modern Batının teamüllerini gösteren tipik duygusuz, adaletsiz, ahlaksız bir raporun giriş cümleleri sanki.

ABD ve İsrail, İran ve Suriye

BM'nin temsil ettiği değerler insanlığın, adaletin ve hukukun değerleri değil ABD-AB bloğu ve Rusya-Çin bloğunun arasında seyreden güçler mücadelesinin konjonktürel hesaplarıdır.

İsrail'in bütün işgal ve katliamlarının zirve yaptığı dönemlerde ABD'nin kanatları altında korunduğunu, BM Güvenlik Konseyi'nden zor bela çıkarılan yaptırım kararlarının hiçbir işe yaramadığı hatırlatmaya gerek var mı? Rusya'nın önce Afganistan sonra da Çeçenistan'da gerçekleştirdiği işgal ve katliamlar karşısında BM'den dişe dokunur hangi kararlar çıkmıştı? BM'den öyle uzun boylu bir şeyler beklemenin hele hele 'patronların' itirazına rağmen insanlığın hayrına doğru düzgün bir tutum beklemenin hiçbir sağlam temeli olmadı şimdiye kadar, bundan sonrasını biz bilemeyiz.

BM'de ortaya çıkan tablo üzerinden Suriye'de yaşanan katliamlarda Rusya ve Çin'in ne kadar rol oynadıkları hepimiz için belirgindir. Hiç kimsede bir şaşkınlığa yol açmayan, kafalarda yer etmiş Rusya ve Çin imajını zerre miktarı olsun sarsmayan klasik Rusya-Çin duruşu devam ediyor.

İran'ın yaşanan işkence, cinayet, yıkım ve katliamlara rağmen Suriye'deki Baas-Esed cuntasının arkasında sıkı sıkıya durmasının anlamı nedir?

Eli kanlı bir rejimi, halkının kanını dökmeyi, canını almayı, çocukları parçalayarak, kadınları tecavüz ederek öldürmeyi sistematik bir devlet politikası olarak işleten Baas-Esed cuntasının arkasında durmasının izahı yok. Fakat İran sadece Esed-Baas cuntasının arkasında durmuyor, bu cinayetkâr rejimi ayakta tutmak hatta onu tahkim etmek için seferber oluyor.

Müslüman Suriye halkının üzerine tank süren Esed-Baas rejimine diplomatik, iktisadi, lojistik destek veren İran nasıl oluyor da İslam'a, Müslümanlara ve mustazaflara yardım etmiş oluyor? Bu nasıl ve ne biçim bir İslam ve İslam Cumhuriyeti ki katil bir cuntayla safları sıklaştırmaktadır.

Suriye'de eli kanlı sapkın Nusayri cuntasını paklamayı, zulme karşı başkaldıran Müslüman bir halkı karalamayı kendine dert edinmiş İran'a kim, neden güvensin?

İsrail isimli bir cinayet şebekesi halen Müslümanların topraklarını işgal edip katledebiliyorsa arkasında ABD ve AB durduğu içindir. Baas-Esed cuntası da Rusya ama özellikle İran kendisini desteklediği için bu katliam, tecavüz ve yıkımlarını sürdürebiliyor.

Nasıl ABD İsrail'in işlediği zulümlerin ortağıysa İran da, Suriye'de işlenen zulümlerin ortağıdır. Kimse piyasada "İsrail'i yok etme, Kudüs sevdası, emperyalizmle mücadele" vs. pazarlayarak günahlarını örtmeye çalışmasın.

Kenan Alpay - 28 Mayıs 2012 - Yeni Akit

barayev
05-29-2012, 21:41
İranın bu işlerde rolü olsaydı önce Abd, İsrail ve Ab MEDYASI tv leri Ortalığı Ayağa kaldırırlardı....
Allah Aşkına lütfen MOSSADIN ve CIA nın sesi sedası olmayın....yazık etmeyin kendinize de..
Suriyenin BAASÇI Katil ORDUSUNA verdiğin TEPKİNİN aynisini de Türkiyenin DARBECİLERİNE, BALYOZCULARINA, ETÖ cü CUNTACILARINA ve KANLI KATİLLERİNE de ver hadi.....

Özgür Suriye
05-30-2012, 03:35
İran Şia Cumhuriyeti, Suriye'de ehli sünnet müslümanlara karşı kafir ve Baasçı Nusayrileri destekliyor işte!

Bunu anlamıyor musun ? Kafan almıyor mu bunu ?

Beşşar Esed kafirine destek veridiğini İran açıkça söylerken, sana ne oluyor?

Senin gibi Kral'dan çok Kral'cı tipler hep antipatik gelmiştir bana zaten...

İran madem ''vahdetçiyse'' neden Suriye'de müslümanlara karşı kafirleri destekliyor?

Birileri de hala sahte ''vahdet'' söylemleri ile bizi kandırmaya çalışıyor. Suriye olayları turnusol kağıdı oldu ve sahte vahdetçi rafizilerin bu vesileyle gerçek yüzlerini tanıdık!

Özgür Suriye Ordusu mücahidleri dafalarca Suriye'de Beşşar Esed'e destek için yollanan İran devrim muhafızlarını yakaladı.

Suriyede iki İran askeri yakalandı!

Suriye’de halka yönelik katliamlar sürerken Esad’ın katliamlarından halkı korumak Özgür Suriye Ordusu ile hükümet güçlerine direnişi sürüyor.

Öte yandan Çin, Rusya ve İran’ın Esad yönetimine siyasi desteği devam ederken, İran’ın Esad’a askeri destek verdiği iddiaları güçleniyor. Özgür Suriye Ordusu, yakaladığı iki İran askerinin görüntüleri internette yayınlandı.

Suriye ordusunun, 26 gündür top ve tanklarla bombardıman ettiği Humus’tan kötü haberler geliyor. Direnişin sembolü haline gelen Humus’ta elektrik, su ve doğalgaz sıkıntısının had safhada olduğu, yiyecek ve içecek bulmanın iyice zorlaştığı şehrin, uydu telefonlarının da rejim tarafından bloke edilmesiyle dünyadan tamamen koptuğu öğrenildi. Halkını katleden Esad’a siyasi destek veren ülkelerin askeri destek verdiği iddiaları da gün geçtikçe güçleniyor. Daha önce Esad güçleriyle halka karşı savaştıkları iddiasıyla 11 İranlı’nın Özgür Suriye Ordusu’nca gözaltına alınırken yakın zamanda 2 İranlı daha aynı gerekçeyle yakalandı.

İki İran askeri yakalandı!

Bazı bölgelerde ise Esad’ın ordusu ile Özgür Suriye Ordusu askerleri arasında çatışmalar sürüyor. İki ordu arasında sosyal medyada da psikolojik savaş devam ederken, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Ketibet el Faruk güçlerince yakalanan iki İran askerinin görüntüleri internette yayınlandı.

Jandarma görevlisi çıktı

İran askerlerinin pasaport ve İran askeri kimlikleriyle birlikte görüntülerine yer verilen fotoğraf ve videolar kısa sürede Ortadoğu’da en çok tıklananlar arasına girmeyi başardı. Yakalanan İran askerlerinin konuşmalarına da yer verilen görüntülerde bir esir askerin İran’da Jandarma görevlisi olduğunu açıkladı.

Daha önce de buna benzer bir videoda, yakalanan 11 İran askerinin görüntü ve açıklamaları yayınlanmıştı. Suriye devlet kanalı ise, bu video yayınlanmadan önce “Kutsal mekanları ziyaret etmek üzere Suriye’ye gelen İranlı 11 turistin Şam civarlarında teröristlerce kaçırıldıkları”nı iddia etmişti. Özgür Suriye Ordusu İHH İnsani Yardım Vakfı’nın devreye girmesiyle İranlıları serbest bırakmıştı.

Muhaliflere katılım sürüyor

Öte yandan ülkede şiddetin boyutu giderek artıyor. Şiddet olaylarının tırmanmasına tepki gösteren çok sayıda üst düzey subay ve asker ordudan ayrılmaya devam ediyor. Esad’ın katliam emirlerini yerine getirmek istemeyen askerlerin ordudan ayrılmasında da artış yaşanıyor. Ordudan kaçan birçok subay ve asker Özgür Suriye Ordusu’na katılıyor.

http://www.milatgazetesi.com/wp-content/uploads/2012/03/iran-askeri2.jpg (http://www.milatgazetesi.com/wp-content/uploads/2012/03/iran-askeri2.jpg)
http://www.milatgazetesi.com/wp-content/uploads/2012/03/iranaskeri22.jpg

Aktifhaber

Suriyede Yakalanan Hain İran Devrim Muhafızları

Oj4-QgYHid8

SURİYELİLERİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF EDEN İRANLI TERÖRİST

W0tvhJWwnnI40 yıllık Nusayri Esed zulüm rejimini yıkmak için Mart 2011 tarihinde Suriye intifadası başladı. Ancak bebek , çocuk , kadın , sivil , cami , okul demeden tüm siviller Esed güçlerince vahşice hedef alındı, yakıldı, yıkıldı ve katledildi. Bu katliamlara en büyük desteği İran Devrim Muhafızları, Şii Hizbullah teröristleri ve sair oluşumlar destek verdi. Bunlardan birçoğu suçüstü yakalandı veya öldürüldü. İşte bunlardan birisi olan İran devrim muhafızı burada Suriyelileri öldürdüklerini, Esede destek için gönderildiğini, ancak şimdi İran'ın kendisine sahip çıkmadığını, bir an önce eşine ve iki çocuğuna ulaşmak istediğini ağlayarak itiraf ediyor.

İran'dan büyük itiraf: Askerlerimiz Suriye'de

29.05.2012

Suriye'de 15 aydır devam eden Devlet Başkanı Beşar Esad karşıtı gösterilerin en başından bu yana Şam yönetimine açıkça destek veren İran'dan çok tartışılacak bir itiraf geldi.

ISNA Haber Ajansı'na konuşan İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı İsmail Kouni, askerlerinin Esad rejimine destek için Suriye'de olduğunu itiraf etti. Kouni, "Eğer İran askerleri Suriye'de olmasaydı, sivillere yönelik katliamlar iki katına çıkacaktı. Askerlerimiz somut olarak ya da müdahale etmeden isyancıların sivilleri öldürmesini engelliyor" dedi.

Kouni'nin açıklamaları dünya basınında yayılmaya başladıktan sonra ise ISNA Haber Ajansı komutanın sözlerinin yer aldığı haberi sitesinden kaldırdı.

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2012/05/29/irandan-buyuk-itiraf-askerlerimiz-suriyede

İran'dan müslümanlara yine İhanet !

ABD'nin Afganistan'ı ve Irak'ı işgalinde ABD ile işbirliği yaparak müslümanlara ihanet eden İran, şimdi de Suriye'deki İslam düşmanı Nusayri-Baas rejimine karşı ayaklanan müslümanlara destek vermek yerine , İslam düşmanı Nusayri-Baas rejimine ve ALLAH düşmanı Beşşar Esed kafirine destek vererek müslümanlara ihanet ediyor.

İran'ın Anayasası'nda bile İran rejiminin resmi mezhebinin Şia olduğu yazar. Yani sözde ''vahdetçi'' olan İran'ın gerçekte anayasası bile mezhepçidir.

ABD'den Şia fitnesine destek !

ABD'nin el altından , sinsice İran Şia Cumhuriyeti'ni desteklediğini biliyoruz. Sünni Taliban'ı devirmek için Afganistan'a , Irak'ta da İran destekli bir şii devleti kurmak için Irak'a giren ABD, İran ile de danışıklı bir şekilde laf dalaşı yaparak İran'ın popülaritesini arttırmaktadır.

Özgür Suriye
05-30-2012, 03:44
@barayev

Türkiye'deki darbeciler , ergenekoncular da İran rejiminin yaptığı gibi Beşşar Esed kafirine destek veriyorlar.

Ayırca son zamanlarda nedense birçok ergenekoncu deyim yerindeyse; ''İran'cı'' oluverdi!

Acaba sen de onlardan mısın?

ODATV'DEN İRAN VE ESAD'A TAM DESTEK!

http://www.aktifhaber.com/odatvden-iran-ve-esada-tam-destek-478490h.htm

Özgür Suriye
05-30-2012, 03:45
Sevgili şehidler bayramınız mübarek olsun

Şehidlerin, ölüm meleğini tebessümle karşılamaları ahiret inancımın altını çizerek şöyle bir dipnot düşer:

‘’ Şehidler bayram ederler…”

İnternete düşen her şehid görüntüsü bana büyük bir moral verir… Onların o gülen yüzleri en küçük bir acı bile hissetmediklerinin delaletidir… Evet, Resulullah aleyhisselam’ın ‘şehidlerin çektiği acı bir haşerenin ısırması gibidir.’ hadisinin ne kadar da sahih olduğunu bizlere gösterir…

Şehidleri severim ben…

Neden sevmeyeyim ki!

Bana iki farklı hayattan bahsederler;

‘Ölümün sana uğramasının’ istendiği bir hayat… Ya da ‘senin ölüme uğramanın’ istendiği bir hayat…

Her iki hayatın akışını ve o hayatın nasıl sonuçlandığını Allah’a hamdolsun ki görebiliyoruz… Her iki son, insana bir hayat yaşam tarzı mönüsü verir… ‘Nasıl ölmek istersen öyle yaşarsın’ gibi…

Şehidlerin hayatını dinlemek ya da okumak da bana büyük bir moral verir… Cesaretimi artırır ve bana yeni salih amellerin adresini gösterir…

Hayatımı, değer yargılarımı, sarı çizgilerimi, iman ve amellerimi tekrardan gözden geçirmemi sağlar… Ya Rabbi bu ne büyük bir davet!!!

Sen cihad beldesinde göğsünü kurşunlara açıyorsun, bilmem kaç kilometre uzaklıktaki bir kardeşin akidesinin ve amellerinin gözden geçirmesine vesile oluyorsun…

Ya rabbi bu ne güzel bir davet…

Abdullah azam Takva yayınlarından çıkan ‘’Hurilerin âşıkları’’ isimli bir kitabında şöyle der:

“ Nice ölü kalpler var ki şehidlerin ilginç hayatını dinleme suretiyle dirilmiştir. Nice kahraman gençler bir şehidin hayat hikâyesinden etkilenmek suretiyle birçok olumsuzlukları aşıp cihad beldelerine gelmiştir. Nice yolunu kaybetmiş kimseler şehidlerin hayatını okuduktan sonra doğru yolu bulmuştur. Nice fasık ve günahkârlar şehidlerin hayatından etkilenip rabbine dönmüştür…”

Şehidlerin hayat hikâyeleri insana bir yol pusulası olurken şehadetle tanışmalarına vesile olanların (Kurşun sıkanların) da hayat hikâyeleri insanın islamı sevmesine katkıda bulunur…

Özelliklede bugün Suriye’de İranlı keskin nişancıların varlığının bilinmesi, Hizbullah liderinin Esad’ı destekleyip Suriye’deki Ehlisünnet olan kardeşlerimizi terör gibi gösteren açıklamalarda bulunması Ehli Sünnetin tek düşmanının ehli kitap olmadığını da gösterir…

Mehmet Emin Akın hocamızın kaleme aldığı bir Suriye’den en son haberler başlıklı bir yazıdan birkaç paragraf sizinle paylaşayım:

“Şam mahalleleri kuşatma altında. Evler tek tek aranıyor. Çeteler ve Hizbullat’ın desteğindeki Şebbihalar kadın erken ve çocuk demeden tutukluyorlar. Mahalleleri sırasıyla kuşatıyorlar. Her kuşatmada binlerce kadını ve erkeği tutuklayıp götürüyorlar. Arananlar verilmediğinde çocukları esir alınıyor. İstenenler teslim edilmediğinde evdeki bütün kadınlara tecavüz edecekleri tehdidinde bulunuyorlar ve bunu fiilen de yapıyorlar.

Camilere baskınlar devam ediyor. Teravih namazları basılıyor ve uzaktan keskin nişancılar rastgele camilerden çıkanlara ateş ediyorlar. Cuma günleri sokaklara çıkmak çok zor.

Halk gıda depoluyor. Hastaneleri tamamen İran, Hizbbullat ve Rusya’dan gelen paralı askerler koruyor.

“Abbasin Stadyumu” tamamen İran komandolarına ayrılmış.

Hastaneleri Hizbullat’ın milisleri koruyor ve askeri hastaneleri onlar koruyor. Askeri hastanelerde Hizbullat’ın filamaları ve armaları asılı.

Sokaklara İran askerleri alenen dolaşıyorlar ve Farsçayı açıktan konuşuyorlar.”

,,,

Ya rabbi!

Hala ehli sünneti şiayla kardeş görenleri sana havale ediyorum!!!

Feyzullah Birışık

barayev
05-30-2012, 21:29
Darbecilerin , Balyozcuların ,Kafirlerin ve MÜNAFIKLARIN zokasını yutacak adam değilim ben.

Özgür Suriye
05-30-2012, 21:30
Çoktan yutmuşsun bile!

Sen de darbeciler, ergenekoncular gibi Suriye direnişini karalamaya çalışıyorsun ve İran'a destek veriyorsun.

@barayev

Türkiye'deki darbeciler , ergenekoncular da İran rejiminin yaptığı gibi Beşşar Esed kafirine destek veriyorlar.

Ayırca son zamanlarda nedense birçok ergenekoncu deyim yerindeyse; ''İran'cı'' oluverdi!

Acaba sen de onlardan mısın?

ODATV'DEN İRAN VE ESAD'A TAM DESTEK!

http://www.aktifhaber.com/odatvden-iran-ve-esada-tam-destek-478490h.htm

barayev
05-30-2012, 21:56
Çoktan yutmuşsun bile!

Sen de darbeciler, ergenekoncular gibi Suriye direnişini karalamaya çalışıyorsun ve İran'a destek veriyorsun.
-
ASLA Suriye direnişini karalamadım ve bu şekilde TEK Mesajım yoktur.
İran'ı EVET DESTEKLİYORUM ve SEVİYORUM Çünkü İSLAM DEVLETİDİR.

Fetheden
05-31-2012, 02:25
Barayev, birkaç gündür bu forumda senin yazdıklarını takip ediyorum. Kalbini kırmak istemem ama saçma sapan şeyler yazıyorsun. İran'ı savunayım derken saçmalıyorsun. İran'ın Suriye politikasının yanlış olduğunu ve Suriye konusunda yanlış yaptığını kabul edip bunu itiraf etmen çok mu zor?

İran'a olan bu aşırı sevgin nereden kaynaklanıyor? Bunu da anlamış değilim. Ergenekon'la bir bağlantın var mı senin? ???

HaArP
05-31-2012, 02:50
Kara Propaganda çift taraflı yapılmak suretiyle deccali bir kavram üretiliyor ! Ve Müslümanların zihni bulandırılmaya çalışılıyor ! Batı tarzı Masonlar ellerindeki propaganda aletleri ile şii-sünni videolara çift taraflı yalan karıştırılan videolar hazırlatıyorlar ! Evet bunlar vardır ! Lakin bunları yapmalarının asıl nedeni ! Meselenin gizlenmesi ve anlaşılmaması için tefrikadır !!!

Oysa mesele nettir ! İran Devleti net bir şekilde açıklamıştır ! Hem kendi Ülkesinin Bakiliği maksadı ile İslam davasına ihanet edecek düzeyde Esed zalimini desteklediği aşikardır !!! Nasıl Kendi Şia yayılmacılığını Abd izniyle ve onunla anlaşarak Irak'ta Sünnileri katletmesi, Taliban karşıtı tavır alması ve Şu anda İran'a zarar gelmesin maksadıyla savaşı Suriye topraklarında yahutta olmazsa Irak topraklarında devam etmesi maksadıyladır !!!

İran kim ne derse desin Hizbullah ile birlikte Zalim taraftadır !!! Bu Siyasi, Askeri, Devletsel ve Abd ile yapılan gizli andlaşmalar seviyesindedir !!!

İran'da yaşayan samimi ve Müslüman olan kitlelerle karıştırılmamalıdır !!!

Yani kısacası İran Devleti korkudan İslam Davası yerine İran Bakiliğine oynamaya kalktığı için Zalimlerin safını seçmiştir !!!

Klasik manada Emperyalizm-Komunizm savaşı ! Yahutta Şia-Sünni savaşı ! İşin Önemli lakin detaylarıdır ! Bu Detaylar kafa karışıklığına sebeb olmaktadır ! Bu kafa karışıklığı topyekün Halklara atfen kullanılmamalıdır ! Çünkü İran Irak'ta Bedr Tugayları ile sünnileri katletmiştir ! İran Devleti ve Bedr Tugayları sorumludur ! Bugünde Suriyede Lübnan Hizbullahı ve İran Devletinin Abd ile gizli görüşmeleri olan bir kesimi sorumludur !!!

barayev
05-31-2012, 19:46
Barayev, birkaç gündür bu forumda senin yazdıklarını takip ediyorum. Kalbini kırmak istemem ama saçma sapan şeyler yazıyorsun. İran'ı savunayım derken saçmalıyorsun. İran'ın Suriye politikasının yanlış olduğunu ve Suriye konusunda yanlış yaptığını kabul edip bunu itiraf etmen çok mu zor?

İran'a olan bu aşırı sevgin nereden kaynaklanıyor? Bunu da anlamış değilim. Ergenekon'la bir bağlantın var mı senin? ???
-
DİKKAT ...benim BAASÇI Katilleri destekliyen 1 tek mesajım yoktur..
EVET İran İslam Cumhuriyetini ve Tc Hükümetini ve ben Müslümanım diyen herkesi hiç bi ayrım gözetmeksizin KARDEŞİM biliyor ve SEVİYORUM..
''ergenekonla bi bağlantın var mı ? '' diye soruyorsun ya Mesajlarım burada ortada, ben Darbecilerin, Balyozcuların ve Muhalefetin vede Irkçıların HASMIYIM yalan beyanda bulunanın ve İftira isnad edenin Yüzüne tükürsünler....

Özgür Suriye
06-01-2012, 02:41

bu barayev şebbihası laftan anlamıyor ki!..

barayev
06-01-2012, 20:33
-
DİKKAT ...benim BAASÇI Katilleri destekliyen 1 tek mesajım yoktur..
EVET İran İslam Cumhuriyetini ve Tc Hükümetini ve ben Müslümanım diyen herkesi hiç bi ayrım gözetmeksizin KARDEŞİM biliyor ve SEVİYORUM..
''ergenekonla bi bağlantın var mı ? '' diye soruyorsun ya Mesajlarım burada ortada, ben Darbecilerin, Balyozcuların ve Muhalefetin vede Irkçıların HASMIYIM yalan beyanda bulunanın ve İftira isnad edenin Yüzüne tükürsünler....
-
Ey Ümmet Zalimlere, Kafirlere ve Münafıklara karşı UYANIK olun...
KARDEŞLİĞİNİZE HALEL getirmeyin...Lailahe illallah diyenler KARDEŞLERİMİZDİR.

Özgür Suriye
06-02-2012, 11:51

Dediğim gibi barayev gerçekten laftan anlamıyor!..

Özgür Suriye
06-02-2012, 11:53
Hama Ah!

Şubat 1982’de Hafız Esed Hama’yı yakıp yıktığında, Hama kıyamını ve kıyımını duymadım bile. Sıradan bir vatandaş, muhafazakar bir lise 1. sınıf öğrencisiydim ve yeni yeni namaz kılmaya başlamıştım.

Tevhidi bilinçle tanışmam yaklaşık 1 sene sonra 1983 kışında gerçekleşti ve bilahare Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatının başlattığı Hama kıyamını ve Hafız Esed’in cevabi kıyımını öğrendim.

O tarihlerde öğrendiğim bir şey de, İran’da 1979 yılında bir İslam devriminin gerçekleştirilmiş olduğu, lakin kurulan İran İslam Cumhuriyetinin, İslam adına başkaldıran Hama halkının kıyamına ve kıyımına karşı tavır aldığı en azından sessiz kaldığıydı.

Zaman geçtikçe daha ayrıntılı bilgilere sahip oldum Hama konusunda. Hamalıların aslında kıyam niyetleri yokken, rejim tarafından buna zorlandıkları, çok dehşetli bir kıyımın yapıldığı, 50 bine yakın Müslümanın şehit edildiği, kadınlara tecavüz edildiği, hamile kalıp çocukları doğuruncaya kadar hapishanede tutulduklarına dair iddialar okudum

Hatta bunlardan bir kısmının tecavüz neticesi doğurdukları çocuklarıyla İstanbul’da sığınmacı olarak yaşadıklarına dair, bizzat bu kadınlarla görüştüklerini söyleyen kimselerin yazılarını da okudum. Hülasa, Hama’da yapılan zulüm, 1990’larda Sırpların Bosnalı Müslümanlara yaptıklarını aratmıyordu, hatta fazlası bile vardı.

Olayları öğrendikçe daha fazla oturdu yüreğime Hama’nın acısı, Hafız Esed ve Baas diktatörlüğüne duyduğum hınç ve öfke silinmeyecek bir şekilde kazındı tüm benliğime. Bir de bu zulme (en azından) sessiz kalan İran ve Humeyni’ye karşı burukluk oluştu. Nusayri Esed ve laik-Baas diktası bu zulmü yapabilirdi, onlar için normaldi bu zulmü yapmaları. Lakin Humeyni nasıl ses çıkarmazdı bu zulme, İran yönetimi bu rejimle nasıl yakın dost olabilirdi.

Tabi ki bu tutuma bir takım mazeretler buluyordum kendimce. İran Irak ile savaş halindeydi ve Lübnan’a açılan tek kapıydı Suriye. Suriye yönetiminin Şia’ın çok bozuk bir kolu (gulat-ı şia) olan Nusayrilerin elinde olmasının bu tutumda etkili olabileceği iddiasını peşinen reddediyor, bunu mümkün görmüyordum, o zamanlar.

Hama Ah! Sanırım Hama kıyamı ve kıyımı ile ilgili bir kitabın ismiydi. Lakin benim içimde hep bir ukdenin parolası olarak kaldı. Aynı safta olduğum Suriyeli kardeşlerime karşı yapılan bu kıyım ve zulmü, hiç unutmadım, çok sık dillendirmesem de. Hama Ah! diye hafızama kazınmış bu kıyımı, sanki bana yapılmış gibi hissettim hep.

İranla Maceram

Şubat 1979’da İran’da İslam İnkılabı olduğunda ilkokul 5. sınıftaydım. Televizyonda inkılapla ilgili görüntülerin bir kısmını bu gün hayal meyal hatırlıyorum. Tabi o zamanlar her devletçi Sünni Türk vatandaşı gibi yaklaşıyordum, milliyetçi, devletçi, askerci.

Bu nedenle çok fazla ilgimi çekmedi bu İnkılap, ta ki 1983 yılında tevhidi İslam’ı tanımama değin. Seyyid Kutub’un “Yoldaki İşaretler” isimli kitabı idi, beni tevhidi İslam’a yönlendiren temel eser. Lakin, Şia mezhebinden olmalarına rağmen, İran devrimine de sıcak bakıyor, mensubu bulunduğum tevhidi ekolle, İranda iktidarı ele geçiren Şia anlayışı arasındaki farkları tam olarak bilmiyor ve algılayamıyordum o zamanlar.

Sadece ben değil, hemen her kes aynı durumda idi o günlerde. Düşünün, katı bir ehl-i sünnet anlayışına sahip olan Hüsnü Aktaş bile, çekinceleriyle birlikte, sıcak bakıyordu devrime o günlerde.

Tevhidi İslami bilince eriştikten sonra, hep İran İslam Devriminin yanında oldum. Özellikle Humeyni çok kıymetli idi, benim için bir modeldi tevazu ve yaşantısıyla. Zaman içinde, İran’da hakim Şia mezhebinin teorik ve pratik genel anlayışı ile mensubu bulunduğum tevhidi İslami ekolün genel anlayışı arasındaki teorik ve pratik aşılmaz engelleri iyice fark etmeme rağmen, değişmedi bu benimseyişim ve desteğim.

Aslında mensubu olduğum tevhidi ekolün İran’da iktidar olan Şia mezhebiyle uzlaşılamaz itikadi farkları olduğunun bilincinde olmama rağmen, İslam’ın siyasi maslahatları gereği hep savundum İran’ı ve “İrancı” damgasını üzerimde taşıdım yıllarca, hiç gocunmadan.

Bu Ne Yaman Çelişki

Askerliğim esnasında, Aralık 1992’de yedek subay olarak atandığım taburda, tabur komutanının hakkımdaki sarı zarf içindeki istihbarat raporunu yüzüme karşı okumasıyla öğrendim, sakıncalı personel olduğumu. Hatırlayabildiğim kadarıyla, raporun özeti, “İslam Devrimcisi fikrinde ve İran Yanlısı” olduğum şeklinde idi.

Alevi kökenli ve sıkı Atatürkçü tabur komutanı beni bir yüzbaşının bataryasına verdi, adam olmam için. O yüzbaşı da elinden geleni yaptı Atatürkçü ve adam olmam için. Ne garip, düne kadar İran’a ateş püsküren ve beni İran yanlısı, kökü dışarıda olmakla itham eden bu Atatürkçü, solcu ve alevi taifesi, bu gün İran ve Suriye’nin yanında saf tutmuş durumdalar.

2011 Suriye intifadası başlamadan bir süre önce, Mana yayınlarından çıkan Salyangoz isimli belgesel romanı okumuş ve bir kez daha demiştim, Hama Ah! diye. Tunus, Mısır ve bilahare diğer Müslüman beldelerde ortaya çıkan, hiç ummadığım ve ilk günlerde batının bir komplosu olarak algıladığım intifadalardan sonra, Suriye’de bir intifadayı hiç ummuyor ve arzulamıyordum. Çünkü, böyle zalim bir rejime karşı, Hama gibi bir deneyim yaşamış bir halkın kıyamına pek ihtimal vermediğim gibi, kıyam olması halinde ortaya çıkacak korkunç tabloyu tahayyül bile etmek istemiyordum.

Korktuğum oldu ve Mart 2011’de kıyam başladı. Kıyamın gerçekleşmesine şaşırdığım kadar, Baas rejiminin kıyımlarına şaşırmadım. Zaten bekliyordum, sabıkası bence malum bir rejimden başka ne bekleyebilirdim ki?

Ah İran!

Lakin, asıl darbeyi İran ile İran’ın başta Lübnan olmak üzere Türkiye’dekiler dahil Şia mezhep uzantılarından yedim. Zaten her Hama ah! hatırlayışımda, bir ukde olarak duruyordu, 1982 Hama kıyam ve kıyımı esnasındaki Humeyni ve İran’ın (en azından ilgisiz) tavrı.

Fakat bu sefer İran sadece ilgisiz değildi. Aynı zamanda zalim Hafız Esed’in oğlu Beşşar ve Baas rejimi ile beraber tam siper Müslüman Suriye halkının ve kıyamın karşısında, kıyımın yanında saf tutmuş idi. Sadece İran devleti değil, Lübnan’daki ve Türkiye’deki uzantıları da tam siper saldırıya başlamışlardı, kıyam eden Müslüman Suriye halkı ile, dünya ve Türkiye’de bu kıyamı destekleyen tevhidi Müslümanlara karşı.

Hama ah! ukdesi bir kez daha, çok daha şiddetli bir şekilde depreşti bu konjonktürde. Şimdiye değin İslam devriminin ve Humeyni’nin yüksek kişiliğinin hatırına, ilk Hama katliamındaki (en azından ilgisiz) tavrını sineye çekmiştim.

Lakin artık mızrak çuvala sığmıyordu. Eski hesaplar yeniden açıldı belleğimde. İran’ın sadece şu andaki tutumu değil, tevhidi bilince eriştiğim 1983 yılından beri olan tüm maceramı yatırdım ameliyat masasına.

Hama ah! Ah İran! Yapmayacaktın bunu, vurmayacaktın bu darbeyi. Bu yanlış ister mezhepçilik adına yapılmış olsun, isterse devrimin yüksek çıkarları adına, fark etmiyor artık. Her yönden, kesinlikle kaybedeceksin, bu zalimden yana tutumunla.

Bu tutumunla kimi ve neyi kazanmayı umduğunu tam olarak anlayamıyorum. Zannım, Suriye ve Türkiye’deki Aleviler üzerine, onları Şiileştirmek yönünde bir hesap üzere oynadığın yönünde.

Onları kazanabilecek misin bilmem, lakin beni ve muhtemelen dünyanın pek çok yerindeki gerçek ve samimi destekçilerini kaybettiğin kesin. Bir daha kazanman da zor görünüyor.

Al Esed’ini, Nusayrilerini, Alevilerini, hayrını gör. Yakıştırabiliyorsun kendine böyle bir adamla ve böyle bir rejimle dost ve kader arkadaşı olmayı; gulat-ı Şia’yı tevhidi Müslümanlara tercih edebiliyorsan, zaten diyebilecek pek fazla bir şey de yok.

Mustafa Siel - 01 Haziran 2012

http://www.haksozhaber.net/hama-ah-24985yy.htm

barayev
06-02-2012, 12:15
Ben @barayev olarak 1 tane dahi Mesajım yoktur ki Ümmeti FESADA ve Mezhep kavgasına davet edeyim..
Ben Ümmeti Mezhep Kavgasına alet olmamaya ve bu TUZAĞA düşmemeye DAVET ediyorum...
Suriyede ki bence NET olmayan zulun ve cinayetler için SESSİZLİĞİMİ ve hiç kimseyi SUÇLAMAKSIZIN Tavrımı muhafaza ediyorum...
AKILLI OLALIM Sonra YILAN KAÇAR ve KAFİRLERİ MUTLU ederiz DİKKAT

Özgür Suriye
06-02-2012, 12:48
İran yönetimi Suriye'deki İslam düşmanı Nusayri-Baas rejimine tam destek veriyor iken ve İran'lı komutan, ALLAH düşmanı Beşşar Esed kafirine destek için İran askerlerinin Suriye'de olduğunu itiraf etmişken, sen neyden bahsediyorsun ?

İslam düşmanı Nusayri-Baas rejimine tam destek vermek kafirleri mutlu eder zaten!.

Özgür Suriye
06-02-2012, 12:49
İRAN'IN DESTEKLEDİĞİ ESED KATLİAMI

32'si çocuk 92 kişi Esed'in adamları tarafından önceki gün katledilmişti. O katliamın görüntüleri ortaya çıktı.

http://www.aktifhaber.com/iran-suriye-esed-hula-katliami-humus-367625h.jpg

Dünya - 30 Mayıs 2012 13:25

Suriye Hula’da geçtiğimiz haftasonu Esed yönetiminin yaptığı korkunç katliama, İran resmi kaynaklarından itiraf niteliğinde bir açıklama geldi.

İran resmi yetkilileri Pazar günü yaptıkları açıklamada Beşar Esad’a destek için Suriye’ye askeri birlik gönderdiklerini açıkladı. İran Devrim Muhafızları 2. Başkanı İsmail Ka’ani’nin İran resmi haber ajansı ISNA’ya yaptığı açıklama bir süre yayında kaldıktan sonra siteden kaldırıldı. Haberin kaldırılması, bu itirafla İran’ın ne kadar zorda kaldığını gösterdi.

http://img811.imageshack.us/img811/8674/367675.jpg

HULA'DA 32'Sİ ÇOCUK 92 KİŞİ KATLEDİLMİŞTİ...

Açıklamanın 32’si çocuk 92 kişinin öldüğü Hula-Hama katliamı sonrası yapılması dikkat çekici. Her ne kadar haber içeriğinde Devrim Muhafızları başkanı, Suriye’ye gönderilen Devrim Muhafızlarının barışa hizmet ettiğini söylese de İran’ın katliam sonrası resmi ağızdan yaptığı itiraf katliama İran’ın desteği olarak algılandı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER: 13 BİN İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ

BM bugüne kadar Suriye’de şiddetin başladığı Mart 2011 tarihinden bu yana 13 bin insanın öldürüldüğünü açıkladı.

HULA KENTİNDE KATLİAMI YAŞAYANLAR ANLATTI

Suriye’nin Humus kentine bağlı Hula ilçesinde Beşşar Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin yaptığı katliamı kameralara anlatan tanıklar, yürekleri sızlattı.

http://www.aktifhaber.com/d/gallery/5596/s.jpg (http://www.aktifhaber.com/foto-galeri/suriyede-yurek-sizlatan-goruntuler-5596.htm)

Katliamdan yaralı olarak kurtulan, ancak güvenlik gerekçesiyle kimliğini açıklamak istemeyen bir kadın, Esed yönetimine bağlı askerlerin evlerini bastığını, kadın ve çocukları odalara sıkıştırarak üzerlerine ateş açtığını öne sürdü.

Hula'da Yapılan Katliam Görüntüleri (+18) (http://analiztv.aktifhaber.com/news_detail.php?id=28925)

Olayda babası ve kardeşini kaybettiğini belirten kadın, Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Esed yönetimine bağlı askerlerle çatışmaya girmesinin ardından muhalifler tarafından kurtarıldıklarını söyledi.

Başka bir kadın da evlerinde kocası dâhil 12 kişinin öldürüldüğünü, askerilerin yanı sıra Hula’ya beyaz renkli araçlarla giren İran destekli Şebbiha milislerinin saldırılara katıldığını belirtti. Aynı kadın, saklayarak katliamdan kurtardığı bir çocuğunu kameralara gösterdi.

Katliamdan yaralı olarak kurtulan başka bir kadın da kocası evde olmadığı sırada Şebbiha milislerinin saldırdığını, dövülerek evlerine getirilen başka sivillerle birlikte üzerlerine ateş açıldığını söyledi. Ölü taklidi yaparak katliamdan kurtulduğunu anlatan kadın, 3 erkek ve 1 kız çocuğunun katledildiğini ifade etti.

9 yaşındaki Ali Seyyid de evlerine önce tanktan ateş açıldığını, daha sonra kapılarının kırılarak babası ve kardeşinin öldürüldüğünü belirtti.

Bu arada, Türklerin de yaşadığı Humus’un Hula ilçesindeki katliamdan kurtulan yaralılar, hastaneye dönüştürülen Merkez Camisi’nde yetersiz sağlık koşullarında tedavi edilmeye çalışılıyor.

SURİYELİ DİPLOMATLAR SINIRDIŞI EDİLDİ

Suriye'nin çocuk katliamı sonrası, ABD ve Fransa ülkelerinde bulunan Suriyeli diplomatları sınırdışı etme kararı aldı.

Tükriye'de bugün Ankara'daki Suriyeli diplomatların 72 saat içerisinde Türkiye'den ayrılması için süre verdi

Aktif Haber

http://www.aktifhaber.com/iranin-destekledigi-esed-katliami-611182h.htm

barayev
06-02-2012, 13:07
KÜLLİYYEN YALANDIR...
Allahın Laneti YALANCILARIN,İFTİRACILARIN üzerlerine olsun ....

Özgür Suriye
06-02-2012, 13:17
İşine gelmeyen şeyleri yalanlayıp durmaktan vazgeç artık.

Dürüst ol!..

İran yöneticileri, İslam düşmanı Nusayri-Baas rejimine ve ALLAH düşmanı Beşşar Esed kafirine destek verdiklerini kendileri söylüyorlar zaten.

İran'dan Davutoğlu'na yalanlama geldi

12 Mar 2012 15:30 Samanyolu Haber

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun "İran'ın Beşar Esed'e desteğini azalttığı" şeklindeki açıklamalarına Tahran'dan tepki geldi. İran Dışişleri Bakanlığı, şu açıklamayı yaptı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Suriye devletine kapsamlı desteklediklerinin devam ettiğini vurguladı.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'ya konuşan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Bakan Davutoğlu'nun bir gazeteye verdiği röportajda "İran ve Rusya geçen yıla nazaran Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a verdikleri desteği azalttı" ifadesini değerlendirdi.

Emir Abdullahiyan, "İran İslam Cumhuriyeti'nin, Suriye devleti ve milletine verdiği destek kapsamlı şekilde devam etmektedir. Suriye halkının, Esad'ın reformlarına destek verdiklerine ve dış müdahalelere karşı yaptıklarını desteklemeye devam edeceklerinden eminiz" diye konuştu.

Uluslararası ve bölgesel bazı ülkelerin Suriye'deki muhalifleri silahlandırılma konusunda uyaran Emir Abdullahiyan, "İran, Suriye'deki güvensizliği ve istikrarsızlığı destekleyen ülkeleri bu ülkedeki krizin şiddetlendirilmesinden sorumlu bulmaktadır" dedi.

http://www.samanyoluhaber.com/politika/Irandan-Davutogluna-yalanlama-geldi/739322/

barayev
06-02-2012, 13:19
ben ehli sünnet mezhebine tabiyim fakat ASLA MEZHEPÇİ değilim...
İran İslam Devletini ve TC Hükümetini uğrunda Ölüm olsa SAVUNMAKTAN ŞEREF duyarım

Özgür Suriye
06-02-2012, 13:20
Yalandan kim ölmüş ?

barayev
06-02-2012, 13:25
İki yüzlülük edip İnsanları kandırmak kadar ALÇAK bi seviyye asla yoktur..
Yalancının,İftiracının ve Samimiyyetsizin üzerine Allahın LANETİ YAĞSIN

Özgür Suriye
06-02-2012, 14:13
O zaman kıvırıp durma!..

Dürüst ol ve yalancılık yapma!..

Özgür Suriye
06-02-2012, 14:15
İşine gelmeyen şeyleri yalanlayıp durmaktan vazgeç artık.

Dürüst ol!..

İran yöneticileri, İslam düşmanı Nusayri-Baas rejimine ve ALLAH düşmanı Beşşar Esed kafirine destek verdiklerini kendileri söylüyorlar zaten.

İran'dan Davutoğlu'na yalanlama geldi

12 Mar 2012 15:30 Samanyolu Haber

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun "İran'ın Beşar Esed'e desteğini azalttığı" şeklindeki açıklamalarına Tahran'dan tepki geldi. İran Dışişleri Bakanlığı, şu açıklamayı yaptı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Suriye devletine kapsamlı desteklediklerinin devam ettiğini vurguladı.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'ya konuşan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Bakan Davutoğlu'nun bir gazeteye verdiği röportajda "İran ve Rusya geçen yıla nazaran Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a verdikleri desteği azalttı" ifadesini değerlendirdi.

Emir Abdullahiyan, "İran İslam Cumhuriyeti'nin, Suriye devleti ve milletine verdiği destek kapsamlı şekilde devam etmektedir. Suriye halkının, Esad'ın reformlarına destek verdiklerine ve dış müdahalelere karşı yaptıklarını desteklemeye devam edeceklerinden eminiz" diye konuştu.

Uluslararası ve bölgesel bazı ülkelerin Suriye'deki muhalifleri silahlandırılma konusunda uyaran Emir Abdullahiyan, "İran, Suriye'deki güvensizliği ve istikrarsızlığı destekleyen ülkeleri bu ülkedeki krizin şiddetlendirilmesinden sorumlu bulmaktadır" dedi.

http://www.samanyoluhaber.com/politika/Irandan-Davutogluna-yalanlama-geldi/739322/

İran yönetiminin desteklediği Beşşar Esed güçleri tarafından gerçekleştirilen bebek katliamından görüntüler (+18)

gosLh8HvCEU

bLab9mIl750

http://www.pressmedya.com/resim/250x190/2012/06/01/ayatollah-sniper-fire-493425.jpg

barayev
06-02-2012, 14:18
Özgür Suriye ...
HEDEFİNİZ AKP İktidarını ve Türkiyeyi ATEŞE atıp KURTULMAK ve Silivride ki Darbeci ve Balyozcu GENERALLERİ ÇIKARTMAK ve Türkiyeyi Suriyeye döndürmek ....FARKINDAYIZ...

Özgür Suriye
06-02-2012, 14:21
İran'cı ve iftiracı münafıkların şerlerinden ALLAH'a sığınırım.

barayev
06-02-2012, 14:27
Özgür Suriye...
.Allah zalimlere ve Kafirlere fırsat vermez inşaallah...
Suriyede ki BAASÇI Kanlı Katiller Haçlı Avrupası ve İsrail vede ABD DESTEĞİNDE Türkiyenin BAŞINI YAKMAYA ve Bölgeyi ATEŞE vermeye çalışıyorsunuz

Özgür Suriye
06-02-2012, 14:29
ALLAH'ın laneti İran Şia Cumhuriyeti'ni savunmak için müslümanlara iftira atan münafıkların üzerine olsun.