fatih kısaparmak balon baskılı balon Susmak kabullenmek midir??? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Susmak kabullenmek midir???

Beritan
05-20-2008, 17:45
SUSMAK NEDİR ?

Susmak sadece bir fiildir ama çok fazla anlam yüklenebilir.
susmak yerine göre değişir:
sinirleninince sinirin yatışsın diye,
haksız konumdayken verecek cevabın olmadı diye,
laf anlamaz birine en güzel laf olsun diye,
çok sevindiğinde veya çok üzüldüğünde söyliyecek bir şey bulamadın diye,
sinir olduğunu sinir et diye
bazende utandın diye
verebileceğin en güzel cevap
SUSMAKTIR.
susmak
yerine göre kabullenmek,
yerine göre büyük erdem,
yerine göre en iyi cevap ve
yerine göre yersizliktir...Aciz ane düşünceler...

Peki ya sizin için susmak neyi ifade eder...?

Ruh-i zar
05-20-2008, 17:47
asla ben çoğu zaman susarım ama kabullendiğimden değil karşımdakini kırmak istemediğim için
(çok damarıma basıldığı zamanlar hariç)

romakudüs
05-20-2008, 17:51
valla susmadığım için bilemiyorum

Beritan
05-20-2008, 17:52
asla ben çoğu zaman susarım ama kabullendiğimden değil karşımdakini kırmak istemediğim için

evet benimde uc noktalarım vardı o uc noktalara dokunulmayana kadar sakinimdir ama çoğu zaman susmayı seçerim çünkü sonrayda düşünürüm

Ruh-i zar
05-20-2008, 17:54

evet benimde uc noktalarım vardı o uc noktalara dokunulmayana kadar sakinimdir ama çoğu zaman susmayı seçerim çünkü sonrayda düşünürüm

evet böylece karşındakini kırmazsın
zararı kendine dokunur belki ama vicdanın rahat olur :-\

Hıfz-ı lisan
05-20-2008, 17:54
Savunduğum konuda kararlı isem anlatırım baktım anlamıyor heleki bağırarark konuşuyor ise susarım..Bu onu kabullendiğim anlamına gelmez tabiki de.. Genelde susan taraf olurum ::) :)

sümeyra
05-20-2008, 20:25
Karşımdaki öğrenmek için değil laf olsun torba dolsun diye konuşuyorsa susarım
ve lafını bilmez biriyse saygıdan terbiyeden haberi yoksa yine susarım seviyem el vermez
sinirlendiğim zaman daha fazla kırmamak içinde susarım

çilik
05-20-2008, 20:25
susmak bazen en iyi cevaptır karşındakine

Beritan
05-20-2008, 20:26
susmak bazen en iyi cevaptır karşındakine

evet bende hep derim...aptala en güzel cevap susmaktır :)

tayyipleyiz
05-20-2008, 20:29
"Evet, her söylediğin doğru olmalı; fakat her doğruyu söylemek doğru değil. Bazan zarar verse sükût etmek... Yoksa yalana hiç fetva yok. Her söylediğin hak olmalı; fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yok. Çünkü hâlis olmazsa su-i tesir eder, hak, haksızlıkta sarf olur."

berat_2107
05-20-2008, 20:31
KİŞESEL BİR KAVARM İNASNINA GÖRE ÇOK DEĞİŞİR.

cartman
05-20-2008, 21:21
bir Bilgeye sormuşlar:

''bir insanın zekasını nereden anlarsınız?''
''konuşmasından ''diye cevap vermiş.
''ya hiç konuşmazsa ? '' demişler;
''o kadar akıllı insan yoktur ki....'' :)

Hic bir zaman kabullenmek olarak gormemısımdır..Bilmedigim zaman susmaktan hic cekınmem ki bilmeden konusmaktan cok daha iyidir.Herseyi konusarak anlatmak zorundada degilim o yuzden susmayı tercih ederim..Baktım ortam geriliyor karsı tarafa hakaret etmemek ıcınde susmayı tercih ederim bilirim ki bi sure sonra agzımdan cıkacak sozler dusunmeden cıkacaktır...Hatta karsımdakı susarsada o kisiye daha cok saygı duyarım ..

Hikmeti konuşmakta değil, susmakta aramalıdır

Beritan
05-20-2008, 21:23
bir Bilgeye sormuşlar:

''bir insanın zekasını nereden anlarsınız?''
''konuşmasından ''diye cevap vermiş.
''ya hiç konuşmazsa ? '' demişler;
''o kadar akıllı insan yoktur ki....'' :)

Hic bir zaman kabullenmek olarak gormemısımdır..Bilmedigim zaman susmaktan hic cekınmem ki bilmeden konusmaktan cok daha iyidir.Herseyi konusarak anlatmak zorundada degilim o yuzden susmayı tercih ederim..Baktım ortam geriliyor karsı tarafa hakaret etmemek ıcınde susmayı tercih ederim bilirim ki bi sure sonra agzımdan cıkacak sozler dusunmeden cıkacaktır...Hatta karsımdakı susarsada o kisiye daha cok saygı duyarım ..

Hikmeti konuşmakta değil, susmakta aramalıdır

bak bu güzel yaklaşım

merve
05-20-2008, 21:26
[color=blue]Sustuğum zamanlar çok nadirdir :) ama bir susarsam konuş diye yalvarırlar :)

Benim konuşma potansiyelim çok yüksek olduğu için sustuğumda etrafımdakileri korkutuyorum yani susmak benim için büyük şeyler ifade eder ;)

Matematik
05-20-2008, 21:48
Bilmiyorsak susmalıyız. Bilipte susuyorsak kitap yüklü merkepten farkımız yok demektir !

Nazende
05-21-2008, 00:10
"Susmak "kırgınlığımın göstergesidir yada kırılmamak adına kendimi sükunete teslim ederim...

irfanleyin
05-22-2008, 01:50
susarsam daha sonra pişiman olurum ben niye sustum diye o yüzden hiç susmam. susarsam kırılmişimdır.

BaDe_EsNa
05-22-2008, 11:11
benim hiç bir zaman yapamadığım ama aslında bazen bütün kelimelere rağmen karşıdakine verilebilecek en iyi cevap diye düşünüyorum ;)

akgenclik56
05-22-2008, 11:33
susmak iki farklı şekilde değerlendirilir.
1. şekilde susmak kabullenmektir.(eğer haksıssan)
2.şekilde susmak kabullenmek değildir.(eğer haklıysan) :D

ama bazen kendi kuralımı deliyorum. haksızda olsam haklıda olsam susamıyorum ;) :D

Müntesip
05-22-2008, 13:30
Muhatabın kim olduğuna göre değişir !

acizane44
05-22-2008, 13:32
Muhatabın kim olduğuna göre değişir !

Bencede kişiye görede değişir ayrıca:)
+1