Orijinalini görmek için tıklayınız : Suudi Arabistan'da ki Türk Berber idam ediliyor...
ENGİNEER
05-01-2008, 15:19
[i][b]http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=139042
Vatandaşımız Allah'a küfür suçlamasıyla idam edilcekmiş...Ceza onaylanmış...
Sukut-u Hayal
05-01-2008, 15:21
Yazik yaa..Esi iftira oldugunu soyluyor..
Bostancı
05-01-2008, 15:25
İftiraysa yazık olur gerçekse haketmiş..
Ancak idam edilebilmesi için sözüne güvenilen şahitler gerekiyor bir iddia ile olacak kadar kolay değil ;)
Böyle yaparak insanları dinden soğutuyorlar Allah sabır ve metanet versin.Umarım bu yanlışı en kısa zmanda düzeltebilirler de hak yerini bulur. :'(
ENGİNEER
05-01-2008, 15:27
[i][b]Bu ceza şeriat hukukuna göre doğrumu ben merak ediyorum?
Yani bir şans daha verilmeli...Bu zina yada hırsızlık gibi bir şey değil..Bir anlık sinirle edilmiş bir küfür gerçekse eğer...Çok aşşağılık bir küfür ama dilin kemiği yok...
acizane44
05-01-2008, 15:29
Dinin hükümleri gerçekten ağır Ama şuda doğruki dinden soğutuyorlar
Bostancı
05-01-2008, 15:35
Yani bir şans daha verilmeli...Bu zina yada hırsızlık gibi bir şey değil..Bir anlık sinirle edilmiş bir küfür gerçekse eğer...Çok aşşağılık bir küfür ama dilin kemiği yok...
Osmanlıdan şöyle bir örnek verebilirim ilmi çok yüksek olan bir Şeyhülislam bir vaazında Namazdan bahsederken "Bizimkisi yatıp kalkmaktan ibaret gerçek manada Namaz kılamıyoruz diyor"
Ancak Hocayı çekemeyen bazıları gidip kadıya bu Hoca namazla yatıp kalkmak diye alay etti diyorlar.
İftira atıp şahitlikte bulunuyorlar Kadı'da Şeyhülislamı idam ettiriyor...
Aslında Şeyhülislam alay etmiyor Biz namazı tam hakkıyla kılamıyoruz demek istiyor ama dediğim gibi çekemeyenler yanlış şekilde anlatıyor ondan Namazla alay etmekten idam ediliyor ;)
ENGİNEER
05-01-2008, 15:38
[i][b]Yani dini konularla alay etmemin cezası idam öyle mi?
Kuran bunu destekliyor mu?
Ben eğer böyleyse tabi ki asla karşı çıkmam Allah'ın hükmüne ama böyle bir suça daha hafif bir ceza verilse adam bir daha etmeyebilirdi...Geri dönülmez bir ceza değil yani...
evet allaha küfretmişse idamı hakkediyordur.her şeyin en doğrusunu allah bilir.
ama suud hükümetinin de yargılanması gerekiyor.tam anlamıyla bir şeriat devletiyse tabi.çünkü onlar yıllardır müslüman arap halkını eziyorlar
Hüdaverdi
05-01-2008, 16:14
Adam aylardır hapishanede yattı,buna karşılık afedilmesi lazım.Şimdi idam edilirse kızgınlık ve öfkeden ailesi bilmem ne düşünür ? Allah küfre yaklaştırmasın onları.Ufacık çocukları büyünce düşünceleri nasıl olur ?
Bu İslam değildir...
Bostancı
05-01-2008, 16:23
[i][b]Yani dini konularla alay etmemin cezası idam öyle mi?
Kuran bunu destekliyor mu?
Ben eğer böyleyse tabi ki asla karşı çıkmam Allah'ın hükmüne ama böyle bir suça daha hafif bir ceza verilse adam bir daha etmeyebilirdi...Geri dönülmez bir ceza değil yani...
Dini bir konuyla bilerek alay etmek İnsanı dinder çıkarır.Dinden çıkana Mürted deniyor...
Hanefî fıkhına göre İslâm’dan çıktığını açıkça gösteren söz, tutum ve davranışlarda bulunan kişi, mürted sayılır ve tevbe etmediği takdirde idam edilir.
Dinde sadece Kuranı Kerim delil değildir kardeşim Dinde dört delil vardır.
Bunlar Kuranı Kerim,Sünnet(Hadisi şerifler),İcma ve Kıyastır...
Allah Peygambere itaat etmeyi bir çok ayette söylediği için Sünnette Kuranı Kerimden ayrı tutulamaz..
Peygamberimizde Alimlere itaat etmeyi emretmiştir. Alimlerin fetvalarına,birlikte karar verdikleri görüşlere'de İcma denir..
İcma Dindeki 3. delildir...
Kıyasta şudur mesela Kuranı Kerimde İçki şarap olarak geçer çünkü o zaman başka içki yoktu.Bugün başka adlar altında bir çok içki var işte Alimler ayette sadece şarabın değil bütün şarhoşluk veren ürünlerin haram edildiğini bildirmiş ve rakı,bira,viski gibi içkileri bu ayetle kıyaslayıp haram olduğunu bildirmiştir..
Yani herşeyi Kuranı Kerimde ararsak bulamayız mesela 5 vakit namaz ifadesi Kuran'da geçmez Hadisler'de geçer ;)
Necip Fazil
05-01-2008, 16:24
islamda " Tövbe " vardır.
Efendimiz ( s.a.v. ) ve H.z. Ali ( r.a.) zamanında savaş alanında dahi önce düşmanlara iman etmeleri ve günahlarından tövbeleri telkin edilirdi.
Şimdi suç kul hakkı olsa, o kişi hakkından geçmedikçe ceza ortadan kalkmaz ve infaz gerçekleştirilir. Ama burada " Allah c.c. " karşı bir itam var ve insandan bundan tövbe ediyor ise, bunun affı mutlak gereklidir. Allah c.c. 'ın affettiği kişilere kulların kıyması haramdır.
Bu arada Arabistan İslamın yaşandığı bir ülke değil, Müslümanların yaşadığı dikta rejimize sahip bir ülkedir.
VesseLam
Müntesip
05-01-2008, 18:20
imani hükümlerde ifrat'ın en güzel örneklerinden birisi...ancak arkadaslar haber yalanlandı,yani idam kararı cıkmamıs !!!
ATmaCA53
05-01-2008, 18:28
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=316502
Berberin idam kararına yalanlama!
Riyad Büyükelçisi Arabistan'da idam çarptırılan Türk vatandaşının "idam kararının onaylandığı" haberlerinin doğru olmadığını ve onaylanmış bir karar olmadığını söyledi. Büyükelçi Koru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabri Boğday adlı Türk vatandaşının Suudi Arabistan'da Bidayet Mahkemesi tarafından ölüm cezasına çarptırıldıktan sonra bu kararı bütün hakimlerin bir araya gelip imzalaması gerektiğini, ancak bir imzanın eksik olduğunu, bunun da dünkü duruşmada imzalandığını kaydetti.
"İdam kararının onaylandığı bilgisi tamamen yanlış. Henüz onaylanmış bir karar yok" diyen Büyükelçi, mahkeme sürecinin dünkü imzayla tamamlandığını, temyiz sürecinin ise bundan sonra başlayacağını vurguladı.
Büyükelçi Naci Koru, 1 ay içinde temyize gideceklerini kaydederek, kararı avukatlara gösterdiklerini, olumlu bazı görüşler aldıklarını ve konuyla ilgili "çok umutlu" olduklarını bildirdi.
Hatay'ın Samandağ ilçesinden 10 yıl önce Suudi Arabistan'ın Cidde şehrine giderek burada berber dükkanı açan Sabri Boğday adlı Türk vatandaşı, "bir tartışma sırasında Allah'a küfretmekle" suçlandı ve tutuklanarak cezaevine konuldu. 13 aydır cezaevinde bulunan Boğday, bu sürede birçok kez duruşmaya çıkarıldı ve çıktığı son duruşmada idam cezasına çarptırıldı.
ENGİNEER
05-01-2008, 18:29
Eğer haber yalanlandıysa o zaman konu silinebilir....
Sevgili kardeşim. Evet, küfürün cezası şeriatte kafa kesmektir. Ama bu her küfür için geçerli değil. Ağır şartları vardır. Küfürü eden kişi, kamuoyu oluşturmaya çalışıyorsa, insanların zihnine fitnelik sokma çabasında ise bunu yaptığına dair yeterli delil ve şahit varsa ve bundan vazgeçmiyor, tövbe etmiyor ise cezası kafa kesmedir.
Peygamber Efendimiz, müslüman hanımların iffetine leke düşürmeye çalışan, müslümanlar içinde fitne fesatlık çıkarmak için uğraşan, dinimize küfreden ve defalarca ikaz edilmesine rağmen tövbe etmeyen bir Yahudiyi zamanında idam ettirmiştir. Bu idama karşı çıkan Yahudilere ise şu cevabı vermiş:
"O suçsuz değil; bizi aşağıladı. İslâm ve Müslümanlar aleyhinde şiirler söyledi (kamuoyu oluşturdu). Aranızdan her kim aynı fiili işlerse, onun da kafası kesilecektir. Bunu böyle bilin ve bir daha İslâm aleyhinde söylemeyin…"
Ferdi, bir anlık yapılmış bir küfrün cezası kesinlikle idam değildir. Hatta hapis bile yatmaması lazım. Sadece tövbeye davet edebilirsin. Adam tövbe der. Kurtulur. Haşa "Senin tövben geçerli değil" demek mümkün mü? Hem insan kendine yapılan bir küfrü bile yeri geliyor affediyor. Haşa Allah'mı affetmeyecek? Bu kadar kolay kafa esmek belki dine küfretmekten bile daha kötü. İnsanları korkutur, dinden soğutur.
ENGİNEER
05-01-2008, 18:34
Evet söylediklerin doğru...Yani eğer bu şekilde insanları direk idam ediyorlarsa Arabistan'Da bu İslam'ın adaletine aykırı çünkü insana pişmanlık payı bırakmıyorlar hiç..
ATmaCA53
05-01-2008, 18:40
eskiden bizim ülkedede idam vardı diğer hükümetler tarafından, diğer hükümetler gözünün yaşına baktan insanları asıyorlardı bunu yapanlardan biri var tek chp ve dyp zihniyetiydi ozamanlar yanlış hatırlamıyorsam...
Evet söylediklerin doğru...Yani eğer bu şekilde insanları direk idam ediyorlarsa Arabistan'Da bu İslam'ın adaletine aykırı çünkü insana pişmanlık payı bırakmıyorlar hiç..
Hedef göstermiş gibi olmak istemiyorum ama Hollandalı bir politikacı vardı. Dinimize etmediği küfür kalmadı. En iğrenç karikatürlere destek çıktı. En son "fitne" diye kısa bir film yaptı. O adam için böyle bir infaz uygulanabilir. Ama sonradan tövbe edilmiş bir anlık küfür için idam etmek, ne müslümanlığa ne insanlığa sığar. Ben şundan eminim ki bir insan din adına idam ediliyorsa, gerçekten hak etmiştir.
ENGİNEER
05-01-2008, 18:48
Bende dinime sonsuz güveniyorum ama Suddi Arabistan gibi Amerikan yalakası bire ülkede ki idama güvenemiyorum kardeş işte...
Esra KAÇ
05-01-2008, 18:51
Kimse böyle şekilde ölümü haketmez.
Allah'ın verdiği canı ondan başkasının alamaz.
Sonuçta o kişi o zaman küfür etmiştir,bir zaman sonrada tövbekar olmuştur.
Müslüman birisi bu yanlışı zaten anlamıştır ve gereken tövbesinide yaradana yapmıştır.
Bu olaydan dolayı idama karar vermek yanlış bir davranıştır.
O zaman bizim PKK başını çoktan idam etmemiz gerekmez mi?
_Yeniden_
05-01-2008, 18:54
Yüce Allah'ın merhametini biliyoruz...Dinimizde tövbe etmenin ve aynı yanlışa bir kez daha düşmemenin bir kurtuluş yolu olduğunu biliyoruz...
Allah (c.c) bile kullarına tövbe hakkını verirken sen kimsin ki buna engel oluyorsun !
Bostancı
05-01-2008, 19:15
Şimdi araştırdım eğer Allaha yada Peygambere küfrederse tövbe etmeside ölümden kurtarmıyor
"Allah'a ve Rasûlüne küfreden kimse de tevbe etmeye çağrılmadan öldürülür. Böyle bir kimse tevbe etse dahi durum değişmez. Çünkü, Allah'a ve rasûlüne küfretmek haddi(cezayı) gerektirir. Tevbe ise haddi düşürmez" (İbn Kudame, a.g.e., 125 vd.)
Ancak suçun sabit görülebilmesi için iki âdil müslüman tarafından şahitlik edilmesi gerekiyor yada Mürtedin kendisinin itiraf etmesi gerekiyor şahit varmı yokmu şimdi bilmiyoruz onun için bir şey söyleyemeyiz ;)
ATmaCA53
05-01-2008, 19:33
Şimdi araştırdım eğer Allaha yada Peygambere küfrederse tövbe etmeside ölümden kurtarmıyor
"Allah'a ve Rasûlüne küfreden kimse de tevbe etmeye çağrılmadan öldürülür. Böyle bir kimse tevbe etse dahi durum değişmez. Çünkü, Allah'a ve rasûlüne küfretmek haddi(cezayı) gerektirir. Tevbe ise haddi düşürmez" (İbn Kudame, a.g.e., 125 vd.)
Ancak suçun sabit görülebilmesi için iki âdil müslüman tarafından şahitlik edilmesi gerekiyor yada Mürtedin kendisinin itiraf etmesi gerekiyor şahit varmı yokmu şimdi bilmiyoruz onun için bir şey söyleyemeyiz ;)
sudiler afetmez ama ALLAH her zaman afedicidir ve bağışlayıcıdır, tabi ki berber tövbe ederse.
ben bu konuyu tv de seyrettim. adam diyormuş ki ben böyle bişey söylemedim neden tövbe edeyim ? eger tövbe edersem kabullenmiş olurum diyormuş adamın eşi söylüyor bunları. :-\
ATmaCA53
05-01-2008, 19:52
ben bu konuyu tv de seyrettim. adam diyormuş ki ben böyle bişey söylemedim neden tövbe edeyim ? eger tövbe edersem kabullenmiş olurum diyormuş adamın eşi söylüyor bunları. :-\
işte dediğim gibi sudi afetmez ama yüce rabbimiz her zaman tövbe edenleri bağışlar ve afeder.
ben berbere bir şey olacağını zannetmiyorum 1- 2 aya kalmaz türkyeye getirilir bu adam...
rikopasa
05-02-2008, 10:20
Adamın şu an yaşadığı stres , ölüm korkusu bile yeter ceza olarak ... umarım kötü son olmaz.
Dünya bunları izliyor , şimdi gelde anlat işin aslının böyle olmadığını , islamiyette affedilmenin daha ön planda olduğunu , barış dini olduğunu. Açıkcası bunları anlattığımda bana "eee arabistandaki berber" deseler açıklama yapamam.
Müntesip
05-02-2008, 11:03
olayları bir kişi veya kurum üzerinden ele almak hiçte hakkani bir davranıs olmasa gerek eger birisi islamiyet'e bu yüzden laf söyleyecek olursa,islamiyeti sadece arabistanlıların temsil etmedigini tarihin her sayfasında böyle ifrat olaylarının oldugu ve hatta amerikanın kesfedilmesiyle hız kazanan sömürgecilik faaliyetlerinde avrupa'lının insanlara eziyet ettiğini ve hz fatih sultan mehmet'in istanbul'u fethinden sonra ki hristiyanlara muamelesini anlatabilirsin güzel kardeşim.
Hüdaverdi
05-02-2008, 11:05
Şunu söylemekte fayda var,show tv nin sabah haberlerini sunan bir erkek ve yanındaki cahil bir kadın 'saçma sapan sebep' olarak dile getirdi bu olayı.Umarım bu fitne haber bültenini izlemezsiniz :-*
Ben ise rast geldim.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.