fatih kısaparmak balon baskılı balon Tahrir Meydanı'nda ERDOĞAN Sloganları! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tahrir Meydanı'nda ERDOĞAN Sloganları!

OTTOMAN
02-01-2011, 21:15
http://im.haberturk.com/2011/02/01/597264_detay.jpg?1296581057

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır yönetimine "Mısır’ın huzuru, güvenliği, istikrarı adına önce siz adım atın. Halkı tatmin edecek adımlar atın" çağrısı yapması, başkent Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda yankı buldu.

Göstericiler, AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, ABD’den ve İngiltere’den de Başbakan Erdoğan’ınki gibi, halkı ön plana çıkaran açıklamalar beklediklerini söylediler.

Muhalif Veft Partisi üyesi olduğunu söyleyen Hüseyin Muhammed Emara, "Erdoğan’ın açıklamasını televizyonda gördük. Bize moral verdi. Başından beri ABD ve İsrail hükümetten yana tavır takınırken, Türkiye hem tarafsız hem de insani durumu ön plana çıkaran ve bizleri düşünen bir açıklama yaptı. Eğer Mısır hükümeti, bizim isteklerimizi dinlerse ülke istikrara kavuşur. Biz şiddeti sevmiyoruz" dedi.

Göstericilerden Kahire Amerikan Üniversitesi öğrencisi Temel Ahmet de "Başbakan Erdoğan’ın açıklaması ve çağrısı, şu ana kadar yabancı liderlerin yaptığı çağrılardan daha farklıydı ve bize göre, insan haklarını ön plana çıkaran bir açıklamaydı. Burada tüm arkadaşlar, Türkiye’nin başından beri takındığı tarafsız ve barışçı tutumu takdir ediyoruz ve alkışlıyoruz" diye konuştu.

Bazı göstericiler Başbakan Erdoğan lehine sloganlar atarak, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bugün Mısır hükümetiyle ilgili açıklamasından sonra Erdoğan’ın açıklaması, hem bizi mutlu etti hem de bir lidere yakışır şekildeydi" dediler.

BİRİNCİ HABER OLDU
Bu arada Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Meclis Grubu'nda Hüsnü Mübarek'e seslendiği konuşması başta Ortadoğu kanalları olmak üzere dünya basınında birinci haber oldu
habertürk

Özgür Çağrı
02-01-2011, 21:25
Erdoğanın şu an umurlarında olduğunu sanmıyorum mısırlıların :)

Eşref
02-01-2011, 21:52
Erdoğanın şu an umurlarında olduğunu sanmıyorum mısırlıların :)

Ben de tam aksini düşünüyorum.

Özgür Çağrı
02-01-2011, 22:01
Devrim yapmak için biraraya gelmiş 2 milyon kişi neden erdoğan diye bağırsın ki ?

Eşref
02-01-2011, 23:00
Devrim yapmak için biraraya gelmiş 2 milyon kişi neden erdoğan diye bağırsın ki ?

Başka ülkeler çeşitli çıkar düşünceleri sonucu susarken veya Mübarek'e destek verirken, Türkiye Mısır halkının yanında yer aldı. Böylece Mısır halkı başbakanımızın açıklamalarıyla ilk kez haklı davalarında bir ülkenin desteğini aldılar.

Ve bu ülke sıradan bir ülke değil, Türkiye. Mısır için Türkiye demek Osmanlı demek. 4 asır boyunca adaletle yönetildikleri bir devlet demek. Ortadoğunun ve dünyanın yeniden parlayan yıldızı demek. Nasıl umursamasınlar ki?

İntifada
02-02-2011, 00:30
eksen gereken noktaya oturdu hamdolsun...

ALmi´
02-02-2011, 03:31
Gel de gurur duyma :)

İntifada
02-02-2011, 03:44
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs054.snc6/168414_108334315908366_100001953957434_65129_22210 3_n.jpg