Orijinalini görmek için tıklayınız : Tartışıyorum...Darbe Günlükleri ne ifade ediyor?!
http://www.basinyayin.net/wp-content/uploads/2008/04/resim17435_2.jpg
Darbe günlüklerinin tam metni için lütfen BURAYA TIKLAYINIZ... (http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=55203.0)
http://www.habereditor.com/images/news/11349.jpg
Bizler rahat evlerimizde huzurluca uyurken! arkamızdan çevrilen oyunlar bir bir su yüzüne çıkıyor. Toplumun değerlerini gözardı ederek kişisel menfaatleri gereği bu ülkeye ihanet edenlerin planları bir bir bozuluyor.Bu noktada herkese sorarım...
*Darbe bu ülkenin bir gerçeğimi?
*Günlüğe bakılırsa kraldanda kralcıların bulunduğu açık. Bu, askerin içindede derin devlet olduğunumu gösterir?
*Askerin içindeki Ergenekonmu, Ergenekonun içindeki Askerler mi demeliyiz?
*Asker-siyaset-medya-işadamı ilişkileri?
*Hükümette boş durmamış ama yinede pasifmi kalıyor? Demokrasinin gücünü yeterince gösteremiyormu?Kadrolaşmalar, derin devletin el değiştirdiğinimi gösteriyor?
LoNeLiNeSS
07-07-2008, 22:22
Günlükleri okuduğumda aldığım ilk izlenim.. Askeriye de emir komuta tabirinin tamamıyla bir fiyaskodan ibaret olduğudur. Gücü elinde bulunduran yada çoğunluğu elinde bulunduran askeriyede her zaman üstünmüş.. 60 darbesinde subayların yaptıklarını bu seferde kuvvet komutanları üstlerine rağmen planlamışlar.. Ve herkezinde dediği gibi Özkök ün darbe girişimini engellemede çokda fazla payı olmadığını gördüm.. Onların planlarının önündeki en büyük engel kamuoyu desteğinin eksikliği eğer bu desteği arkalarından hiissetselerdi eminim Özkök pekde bir şey yapamazdı..
valla ben de inanamadım...resmen darbe planlamışlar..utanmadan sıkılmadan...kafalarındaki vehimle...hadi bunlar bildiğimiz şeylerdi...adamlar resmen örev edinmişler...ve işlerinden önce geldiğini de söylüyorlar....
Supraliminal
07-07-2008, 22:32
onların sonunun geldiğini ifade ediyor.Artık sonunuz geldi darbeciler bitiyorsunuz . >:(
tayyipleyiz
07-07-2008, 22:33
Ne diyor:
* Önce basını ele geçirecektik
* Sonra rektörler gezintiye çıkacaktı sokaklarda
* Sendikalar kullanılacaktı.
* Afişer asılacaktı.
* Sivil toplum bizden yana konuşacaktı.
Sonuç; Hükümete "gözdağı vermek" ve "bizden korkunsunlar " senaryosunu hayata geçirmek.
Herşeyin üzerinde oldukları safsatalarını kendilerine inandırmışlar. Bakıldğı zaman sistemin, vesayetin üstü ibareler içeriyor. Gerektiğinde herşeyi mübah gördürtecek kadar net tavırlar, gözden çıkarmalar mevcut. Ne adına yapılıyor. Ülke bekçiliği bunu da Anayasal yetki olarak kendilerine tevdi etmişler. Bence derin devletten öte, devletin "tek sahibiyiz" anlayışı hakim ... Bu hakimiyet gerektiğinde derin devleti bile kullandırtır. AK PARTİ ye kapatma davası açtırtır. Anlayışın reelliği de tam burada günlükllerden yansıyan oluveriyor.
Burada 1. güç olmaya endeksli bir realite yatıyor maalesef ... Bizim farkımızda ; "Biz korkulacak olandan korkuyoruz ki; korkaklar için O bile kifayet etmiyor. " oluyor sanki ...
Şimdilik bunları yazayım. :)
Türk Devrimi
07-07-2008, 22:37
BENDE YAZIM BIR GUNLUK TARAF GAZETESINE YOLLADIM BILMEM NE ORGENERALI NIN GUNLUGU DIYE YARIN BIRDUN CIKAR BENIM KI DAHA KOMIK :d
Supraliminal
07-07-2008, 22:38
BENDE YAZIM BIR GUNLUK TARAF GAZETESINE YOLLADIM BILMEM NE ORGENERALI NIN GUNLUGU DIYE YARIN BIRDUN CIKAR BENIM KI DAHA KOMIK :d
komiklik yapmayamı geldin darbeci akıllı ol ki seninde bağlantın çıkmasın.
Yaşar Büyükanıt:
Ortaya konan stratejinin bazı gerekli parametrelerin ilavesi ile gözden geçirilmesi uygundur. Vahim bir tablo. Jeopolitik açıdan ABD ve AB ülkemize Ortadoğu'da yeni bir rol biçmeye çalışmaktadır. Yeni model bir Türkiye yaratmaya çalışmaktadırlar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ne gittiğinde Fetullah Gülen ile buluştular. AK ismi bilinerek ve kasıtlı olarak Bediüzzaman'ın yazılarından alınmıştır. ABD, AB ve Türkiye'yi manipüle etmektedir. Direnmenin başladığı yerde ekonomi bir silah olarak kullanılmaktadır. Pozitif davranmalıyız. Acaba zaman mı geçti? Bence geçti. Dead line seçimlerdir. Eylem planında tedbirleri sıralamak kolay ama uygulanabilir olmalıdırlar. Kamuoyu desteği için en önemli kaldıraç basın yayındır. Bunu kullanmalıyız.
bu adamın iyi olduğunu düşünüyordum o da darbeci çıktı
fırsatını bulsa yapacak >:(
okudukça gündemde olan biten yerine oturuyor
o rektörlerin ne işle meşgul olduğu çok belli
yazıklar olsun bunlara
Bence ergenekon Paşaların elindeki gayriresmi sözcüleri ve eylemcileri
ya hükümet bir yasa çıkartıyor
bu komutan rektörü arıyor ve hemen tepki koyun ,arkanızdayız diyor..
ve ertesi gün şak açıklama..
ben de diyorum bu üniveristeler niye hiç bilimsel açıklama yapmaz...
emir komuta işliyormuş meğerse >:(
ya hükümet bir yasa çıkartıyor
bu komutan rektörü arıyor ve hemen tepki koyun ,arkanızdayız diyor..
ve ertesi gün şak açıklama..
ben de diyorum bu üniveristeler niye hiç bilimsel açıklama yapmaz...
emir komuta işliyormuş meğerse >:(
Artık biraz zor yaparlar :-\
Supraliminal
07-07-2008, 22:42
hepsinin kulağı çekiliyor Darbeymiş ha Alın Darbe Ergekona noldu canınız mı acıdı vicansızlar
Türk Devrimi
07-07-2008, 22:43
BU ULKEDE DARBELER SAG GOSTERDI SOL VURDU DARBELERI BIZE MI OGRETIYORSUNUZ SIZ YAKIN TARIH OKUYUN BIRAZ DARBECI DEMESI KOLAY.
Supraliminal
07-07-2008, 22:44
BU ULKEDE DARBELER SAG GOSTERDI SOL VURDU DARBELERI BIZE MI OGRETIYORSUNUZ SIZ YAKIN TARIH OKUYUN BIRAZ DARBECI DEMESI KOLAY.
Darbe yi savunarak hiç bir şey elde edemezsin. Cumhuriyeti(cumhuriyet gaztesi deil ama ) Demokrasi yi
savunuyosan bunlara karşı çıkman gerek.
burada birbirimizin darbeciliğini değil ispatlanmış paşaların darbeciliğini tartışıyoruz
lütfen konu dahilinde kalalım
oguzdesouza
07-07-2008, 22:46
Peki yeni genelkurmay başkanı nasıl biri o da mı ergenekoncu? (İlker Başbuğ)
Türk Devrimi
burada birbirimizin darbeciliğini değil ispatlanmış paşaların darbeciliğini tartışıyoruz
TABI IDDIANAMESI OLMAYAN ISPATLANMIS DARBECILER VAY BE
LoNeLiNeSS
Aslında bu günlükler Türkiye nin ne kadar pamuk ipliğinde yaşadığının bir göstergesi.. Bu kadar dengesiz bir zihniyet eğer ki kamuoyu korkusu olmasa bu ülkeye darbe yaşatmakdan hiç çekinmiyorlar.. Böyle dönemleri bundan sonra da yaşayabileceğimizi de hatırlatıyor aslında.. Ancak başarılı olup olmayacakları şüpheli.. Kişisel çıkarları ülke yararının dahi önüne geçmiş komutanları gördükçe bu ülkenin kolay kolay rahata kavuşamayacağını düşünüyorum..
tayyipleyiz
O az sonra uçuşa geçecek. Postal boyamaya gidecek. Pisti bulamıyor sanırım. Ben ona yol gösteririm. gereksiz olanın gereksizliği mesajları silinerek, ispatlanacaktır.
Hakaret unsuru ve foruma yakışmayan kelimeler içeren mesajlar silinmiştir. Lütfen dikkatli kelimeler seçim konuyu provake etmeyelim.. Saygılar
Deniz.Feneri
07-07-2008, 22:47
insan yaşlı da olsa cezasını çekmelidir paşa deyip bu ülke bağrına basmış bu insanları bunların yaptıklarına bak. Birer birer tutuklanacaklar hepsi darbe günlüklerini okuduktan sonra geniş yorum yapacağım daha okumadım
bu darbe günlüklerinin özden örneke ait olduğu emniyette ispatlandı...
LoNeLiNeSS
07-07-2008, 22:48
Çek git devrimcimisin ne ayaksan kendi kafanda önce küçük devrimler yap ondan sonra bizimle tartış.. Belirli kapasiteyi aşmalısın önce bizimle tartışmak için..
Şunu dikkate almayında bizde bu önemli konuyu rahat rahat konuşalım :-*
Supraliminal
07-07-2008, 22:50
iddanamesi olmayan darbeci diyo akıll
darbe günlükleri en büyük iddianame dir .Darbe günlüklerini bi oku istersen bilgilenirsin boş boş atmak kolay tür_devrimi
evet ya arkadaşlar yazsın cevap vermeyelim konuyu tartışalım biz...
Supraliminal
07-07-2008, 22:51
evet ya arkadaşlar yazsın cevap vermeyelim konuyu tartışalım biz...
zaten yazdıklarının hiç birine anlam veremedim :D :D
Vızıldamazsan çok memnun olacağız... ;)
asıl sen vızıladma chpgenclige uyesin demi sen
oguzdesouza
07-07-2008, 22:53
ne alaka kardeşim o nerden çıktı?
tayyipleyiz
07-07-2008, 22:54
Gereksiz mesajlar uçuş ekibine dahil edildi. Lütfen devam edelim. :)
politikaci
07-07-2008, 22:55
ben üyeyim vallada 10.banlanışım sizin ordaki yöneticiler ben chp liyim desekde banlıyor . ee zeka
Supraliminal
07-07-2008, 22:56
komik bu chpliler yaw :D :D :D
Hıfz-ı lisan
07-07-2008, 22:59
:-X
:o :o
politikaci
07-07-2008, 22:59
komik bu chpliler yav :D :D :D
Allahg hepsinden razı olsun bu koyu gündemde bile çıkıp bizi güldürebiliyorlar :D
anatolia
07-07-2008, 23:01
Allahg hepsinden razı olsun bu koyu gündemde bile çıkıp bizi güldürebiliyorlar :D
üye olsam beni alırlar mı acaba :D :D
Supraliminal
07-07-2008, 23:01
hakkaten öyle ya :D :D :D :D
tayyipleyiz
07-07-2008, 23:02
Artık konumuza dönelim. "Gereksiz"lerle uğraşmaya gerek yok. :)
tayyipleyiz
07-07-2008, 23:09
Eylem planı diye bahsedilen icra makamına müdahale ve gözdağı ... Bunun esintileri kapatma davasıda olabilir bence devam niteliğinde ...
Şu ifade çok çarpıcı : "Askerin söylediği yapılır. Bunun nedeni vardır.Zira askerin elinde silahı vardır. Silah askere bazı manevra yetenekleri verir. Silahımız bizim için caydırıcılığımızdır. Bu nedenle ben silahımı kullanmyacağım diye açıklamalar yapmamalıtyız."
Görüldüğü üzere kendilerini iç müdahale unsuru ve yılmaz bekçi olarak görüyorlar. Darbe bekçilik eserimidir acaba ... Ülkesini seven biri bunu yapar mı? Bu çağdışılk ülke adına yapılabilirmi?
LoNeLiNeSS
07-07-2008, 23:12
Eylem planı diye bahsedilen icra makamına müdahale ve gözdağı ... Bunun esintileri kapatma davasıda olabilir bence devam niteliğinde ...
Şu ifade çok çarpıcı : "Askerin söylediği yapılır. Bunun nedeni vardır.Zira askerin elinde silahı vardır. Silah askere bazı manevra yetenekleri verir. Silahımız bizim için caydırıcılığımızdır. Bu nedenle ben silahımı kullanmyacağım diye açıklamalar yapmamalıtyız."
Görüldüğü üzere kendilerini iç müdahale unsuru ve yılmaz bekçi olarak görüyorlar. Darbe bekçilik eserimidir acaba ... Ülkesini seven biri bunu yapar mı? Bu çağdışılk ülke adına yapılabilirmi?
Çünkü o zihniyetle yetiştiriliyorlar.. Gerekdiğinde hukukda çiğnenir eğitimi ile beslenen beyinler..
Hıfz-ı lisan
07-07-2008, 23:16
siz hadinizi bilin..kendi sitenize yol alın..hoşcakalın :) mesajlarınız silinecektir
tayyipleyiz
07-07-2008, 23:18
sizker atılmaya mahkumsunuz oguz bizde uyeydi noldu yasaklandı hadini bilin
Etrafa saldırcağına bir şeyler yazda beyin kıvrımlarında neler var öğrenelim. Aksi halde, haddini bilecek olan kişi sensin.
Sevgilerimle ...
tayyipleyiz
07-07-2008, 23:22
sizker atılmaya mahkumsunuz oguz bizde uyeydi noldu yasaklandı hadini bilin
Etrafa saldırcağına bir şeyler yazda beyin kıvrımlarında neler var öğrenelim. Aksi halde, haddini bilecek olan kişi sensin.
Sevgilerimle ...
atmazı beklemiyorum sizlerin sitesinde yorum yapmak haysiyetsaizligin ifadesaidir bugun sizden geln orumcler yoneticiniz oguzsuada neyse bizim sitede yorum yapark haysiyeti gpstemis orumcekler imha edilmistir atbilrisiniz
Biz sizin gibi "Adalet" (!) timsali değiliz. Hakedene hakkı ile müdahale ederiz. Kendine haysiyetsiz diyen ilk kişi de sensin sanırım. Ne güzel ... :)
öncelikle bunu herzaman aklımızın bir köşesine yazmamız gerekiyor bu ülkede bir kavga var ve bu kavga sivil toplum ile ünüformanın kavgasıdır bu kavga sistem ve sitemden beslenenlerin kavgasıdır
Burada darbe günlükleri tartışılmıyor muydu? :-\
darbe günlüklerini tartışalım derken meseleye yüzeysel kalmıyoruz ama değilmi
parmak ile ayı gösterirken aya bakarlar parmaga değil ama biz hep parmaga bakanlardan olduk yada bizi böyle kandırdılar
Öncelikle Allah a ne kadar hamd etsek azdır Türkiye yi geri dönülemeyecek bir uçurumun eşiğinden döndürdüğü için elhamdülillah...
sonra bu işin peşinde ter döken savcılara, hakimlere, hukukçulara, emniyet mensuplarına ve işini hakkıyla yapan ve bize doğruları gösterip çirkeflerin maskelerini düşüren, cesur yürek basınımıza, yazarlarımıza sonsuz teşekkürler...
ve son olarak aklı selim ile hareket eden, yaşananları doğru bir şekilde sentezleyen, sabrını koruyan, haklının yanında, zalimin karşısında olan herkese gönül dolusu şükranlar...Allah her zaman iyilerledir...
amin amin amim Allah hamdını arttırsın kardeşim ne güzel dua ediyorsun Dua 'İbDETTİR' Hadis
Öncelikle cok iyi bilmeliyiz ki susurluk muhtıralar darbe seneryoları türkiyede ne ilktir nede son olacaktır taki hak gelip batıl zahil olmadıkca
sonra bu işin peşinde ter döken savcılara, hakimlere, hukukçulara, emniyet mensuplarına ve işini hakkıyla yapan ve bize doğruları gösterip çirkeflerin maskelerini düşüren, cesur yürek basınımıza, yazarlarımıza sonsuz teşekkürler...
:-* çok haklısınız :-*
'Bir darbe için zeminin hazır olması gerekir,yani halk ihtilali istemelidir.12 Eylül de olduğu gibi ordu ne duruyor,ne zaman müdahale edecek gibi başlıklar basında yer almalıdır'
Cümlelere bakar mısınız?...Her şeyi sırasıyla planlamışlar..Allah'a şükür artık basın tamamen onlardan yana değil de haksızlıkları hemen ortaya çıkıyor,eskisi kadar destek bulamıyorlar...
anatolia
07-07-2008, 23:40
erKENEkon daha fazla kan ememeyecek
Bu arada arkadaşlar.
Ergenekon'un üçüncü bir darbe planı daha ortaya çıktı; Kodadı: Eldiven
Ergenekon'un dört yıldızlı iki tutuklusundan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un başarısız Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarından sonra Eldiven adlı üçüncü bir askeri müdahale planı daha hazırladığı anlaşıldı.
EMEKLİ OLMADAN ÖNCE PLANLAMIŞ
Taraf şimdi de Ergenekon'un tutuklusu Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanlığı'nın son günlerinde hazırladığı ve öncekilere göre çok daha keskin ifadeler, somut şahıs isimleri içeren 'Eldiven' kod adlı darbe planını yayımladı. Plan, 1 Temmuz'da Eruygur'a ait evrak arasında bulundu.
Gereksiz mesajlar silinmiştir..
Deniz.Feneri
07-08-2008, 14:31
Bu sitede hiçbir zaman Atatrük'e saygısızlığa izin verilmez superali bence ortamı germeye gerek yok müslümanlık hoşuna gitmeyebilir ama sıradan bir şeymiş gibi yorumlarında aşağılamana gerek yok!
elif zeynep
07-08-2008, 22:10
Ergenekon gerçekten, atlatılması gereken bir zor dönemi ellerimize tutuşturmuştur, bu oluşumun içinde olanların çoğu hep aynı zihniyetin ürünü kimseler." Suçunuz nedir" sorusuna Sinan Aygün'ün " suçumuz Atatürk'ü sevmek" , cevabıyla karşılık vermesi, yine bu zihniyetin sıkışınca ezberlediği binlerce süslenmiş cevablardan en iyi seçilmişidir. Ama tutklanması gösteriyor ki, suçu sadece Atatürk'ü sevmekle kalmamış, bu sevgisiyle yolu şaşırmış; devleti hedef almıştır..
Ama gerçekten Ergenekon, son zamanlarımızın en iyi operasyonu ,üzerimize her daim çökmek için tetikte bekleyen darbe bekçilerini deşifre etmesi bakımından üzerinde durulması gereken bir konudur.
Tutuklananların dosyalarında , bilgisayarlarına kayıt geçilen darbe günlükleri ise, ne kadar büyük nimet bizim için. Yahu, hem işkence yapan, hem de bunun günlüğünü tutan zalim hükümdar gibilerinden tavırlardalar; bu kadar rahat olmaları beni şaşırttı.
Ben yine de Ergenekon 'un gerçekten hedefine varması için duacıyım, malum burada bir C.H.P , bir Abdurrahman Yalçınkaya gibileri varsa; hep biz yine susuturulan oluyoruz..
selam ve dua ile
hipermuhafazakar
07-08-2008, 22:43
Darbe günlükleri milleti düşman olarak gören azgın azınlığın nasıl her yere sızdığını, nasıl ellerinden gelen herşeyi yaptıklarını, dış güçlerin ABD'nin maşası himayesi olduklarını, milleti dininden ayırmak için ne kadar titiz olduklarını, NATO'cu olduklarını bana ifade ediyor.
rikopasa
07-09-2008, 10:25
Adam dün çıktı o günlüğü ben yazmadım dedi ... nasıl olacak şimdi ?
Benim asıl merak ettiğim bu operasyonun adını kim koymuş ?
Savaş sonrası Türklerden tek canlı kurtulan bebeğin dişi kurt Asena tarafından beslenip büyüttüldüğü soyun devam ettiği ve Türklerin OrtaAsyada çoğaldıkları , beslendikleri , nesillerini meydana getirdikleri ovanın adıdır ERGENEKON ve bu operasyonda geçen cümleye bakın "Ergenekon terör örgütü" ???????????
Başka birşey koysanız olmuyormuydu lanet olasıca insan müsfetteleri ... (sözüm bu ismi koyanlara)
elif zeynep
07-09-2008, 12:20
Üniversitede ki bir hocam da bu isme takılıp kaldı ; "ergenekon, Türk'ün dirilişidir. İnsanımızın aklına terör örgütü diye benimsetmek isteniyor. İsmi
her şeyi açıklıyor aslında.." diyerek yine iktidara yüklenmişti.
Gerçekten ki, bu örgüte bu ismi koyanlar, bu örgütü bu isimle telaffuz edenler; "ergenekon" un ne anlama geldiğini anlayamamış, şuursuz
kimselerdir.Malumunuz ,ergenekon "türklüğün yeniden dirilişi" ni simgeler; bu dirilişi, Türk demeye bile bin şahit gerektirecek kimselerle
özdeşleştirmek ile ne amaçlanmıştı , bunun iyice analiz edilmesi gerekir. Neden bu şu değil de, illa ki "Ergenekon" denildi? Neden bu isim seçildi,
isme yükledikleri mana nedir ve onların amaçlarında neyi simgeliyor? Bunu anlamak gerekir. Kim bu ismi vermiştir, bunu henüz anlayan da
olmamıştır.
Ama ben milliyetçilerin ortaya düşüp, bu hassas dönemde dahi; iktidara yüklenerek, kendilerine bir pay çıkarmalarını da anlayabilmiş değilim. Böyle
bir noktada sadece bir yere kilitlenmek, gerçek noktayı kaçırmalarına neden olacağı gibi, ancak darbe yanlılarının ekmeğine yağ sürmekten başka
bir işe yarmaz derim...
selam ve dua ile
LoNeLiNeSS
07-09-2008, 12:23
Ergenekon terör örgütü bir süre sonra unutulur gider önemli olan içindekileri yok etmek temizlemek inşallah başarıcaz.
Darbe günlüklerini okuyarak darbe süreçlerinin nasıl işlediğini öğrenmeli,bu gibi tavırlara karşı ön önlem almalıyız.Çünkü darbe sadece ben yaptım oldu,ile gerçekleşmiyor.Önce bir ortam hazırlıyorlar.O ortama dur demek lazım!
Şu an için birinci vazife ortak aKIL hareketinin mitinglerine katılmaktır!
ya iyi de bu örgütlere ve darbe planlarına isimleri,bunları yapanlar vermiyor mu?
hatırlayın veli küçük olaylarını falan..'vatansever kuvvetler güçler birliği hareketi'
ne vatanseverler amma.....
yani bunlar ulusalcı falan ya bu isimler normal diye düşünüyorum...
dışlarında yakıştırdıkları ama içlerinde asla vakıf olamadıkları bir durum...
rikopasa
07-09-2008, 14:13
ya iyi de bu örgütlere ve darbe planlarına isimleri,bunları yapanlar vermiyor mu?
hatırlayın veli küçük olaylarını falan..'vatansever kuvvetler güçler birliği hareketi'
ne vatanseverler amma.....
yani bunlar ulusalcı falan ya bu isimler normal diye düşünüyorum...
dışlarında yakıştırdıkları ama içlerinde asla vakıf olamadıkları bir durum...
ters anlaşılma ver zannedersem , operasyonun ismini bu sözde darbe planları yapanlarmı vermiş yani ?
hayır vermemişler tabiiki , kim vermiş ? bu sözde darbe planlarını öne sürenler vermiş.
aslında kimden çıkmış bu operasyonun ismini "Ergenekon" koymak merak ediyorum.
Drbe günlükleri şu anda uygulanıyor,zaten!Orada yazıpta uygulanmayan sadece ordunun diş göstermesi.
Bunun dışında medyanın irtica yaygarası koparması,partinin kapatılması,başbakan'a siyasi yasak,yeni partiler kurularak AKPARTİ'nin bölünmesi,yeni siyasi aktörlerin ortaya çıkması gibi gelişmeler aynen cereyan ediyor.Tek fark o planlardaki ordunun rolünü şu an Anayasa Mahkemesi oynuyor.
Ama ergenekon operasyonundan sonra Anayasa Mahkemesi'nin geri adım atacağını düşünüyorum.Çünkü Sinan Aygün'ün defteri dürüldü.Abdüllatif Şener'in ise toplumda birçekim merkezi olmadığı ortaya çıktı.Parti kapatacaklar da nolacak?Büyük bir bölümnme olmadığı için iktidar değişmeyecek.Cumhurbaşkanını halk seçeceğine göre cumhurbaşkanını da indiremezler.Bence feci şekilde köşeye sıkıştılar.
Üniversitede ki bir hocam da bu isme takılıp kaldı ; "ergenekon, Türk'ün dirilişidir. İnsanımızın aklına terör örgütü diye benimsetmek isteniyor. İsmi
her şeyi açıklıyor aslında.." diyerek yine iktidara yüklenmişti.
Gerçekten ki, bu örgüte bu ismi koyanlar, bu örgütü bu isimle telaffuz edenler; "ergenekon" un ne anlama geldiğini anlayamamış, şuursuz
kimselerdir.Malumunuz ,ergenekon "türklüğün yeniden dirilişi" ni simgeler; bu dirilişi, Türk demeye bile bin şahit gerektirecek kimselerle
özdeşleştirmek ile ne amaçlanmıştı , bunun iyice analiz edilmesi gerekir. Neden bu şu değil de, illa ki "Ergenekon" denildi? Neden bu isim seçildi,
isme yükledikleri mana nedir ve onların amaçlarında neyi simgeliyor? Bunu anlamak gerekir. Kim bu ismi vermiştir, bunu henüz anlayan da
olmamıştır.
Ama ben milliyetçilerin ortaya düşüp, bu hassas dönemde dahi; iktidara yüklenerek, kendilerine bir pay çıkarmalarını da anlayabilmiş değilim. Böyle
bir noktada sadece bir yere kilitlenmek, gerçek noktayı kaçırmalarına neden olacağı gibi, ancak darbe yanlılarının ekmeğine yağ sürmekten başka
bir işe yarmaz derim...
selam ve dua ile
Ergenekon efsanesi " dar gelen yurttan" kurtuluşu, yeniden hayata tutunuşu simgelediği dogrudur..Hatta nevruzun diğer bir ismide ergenekon olarak bilinen bayramımızdır.. Şöyle bir düşüncek olursak operasyona isminin verilmesi darbelerden,darbeci zihniyetten kurtuluşumuzu,demokrasinin daha güçlü tutunuşunu gösterdiğini düşünemezmiyiz :-* yani bu operasyondan sonra bayramda olması gerekir :) Savcıların yada polislerin burdan yola cıkarak bu ismi verdiğini düşünüyorum ??? Yanlız operasyonun sonucunda bulunan örgüte ergenekon terör örgütü denilmesi senin hocanın haklı oldugunu gösterir ama bunu operasyona ismini veren savcılar değil basın kullanıyor ;)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.