Orijinalini görmek için tıklayınız : Tartışıyorum...DTP kapatılırken iyi, AKP kapatılırken kötü(mü?)
http://www.samanyoluhaber.com/images/resim/demokrasi.jpg
AK partililer olarak hepimiz, son günlerde demokrasi çığlıkları atıyoruz. Çünkü hepimizin bildiği gibi Cumhuriyet başsavcılığı partimiz adına kapatma davası açtı.
İçinde bulunduğumuz yüzyılda böylesine bir zihniyet çoğu ülke tarafından yıllar önce terkedilmesine rağmen, mağlesef ülkemizde devam etmekte. Parti olarak sürekli, özgürlükleri,kişisel hakları,din ve vijdan özgürlüklerini,azınlık haklarını vs. savunduk. Şimdi sormak isterim...
*DTP ye 3 ay önce kapatma davası açıldığından kaçımızın haberi var?
*HAngimiz DTP'nin kapatılmasına karşı çıktık?
*Bilmiyormuyduk DTP yi kapatan yasakcılar, AK partiyide birgün kapatacak?
*Demokrasi isteğimiz sırf AK partiyemi?
*Demokrasi çığlığı atmak için birilerinin kuyruğumuza basmasımı lazımdı?
Birincisi ne olursa olsun Akparti ile DTPyi kıyaslamak ne derece doğru tartışılır...Dtp pkk yanlısı olduğunu açık seçık belli ediyor benim kanım kaldırmıyor katillerin mecliste olmasını...
Ama profesyonel düşünürsek elbette o da demokrasiye vurulan bir darbeydi tartışmasız...En azından mecliste olmaları bir takım şeylerin önümüzde olmasını ve haberdar olmamızı sağlıyordu..eger kapatılsa ve meclısten çıkarılsa yapacaklarını yıne yapacaklar ancak ruhumuz duymayacaktı....zaten bu yapılanlar ve söylenenlerın bu derece göz önunde olması DTPnın oy kaybetmesıne sebep oldu...Parti kapamak , hangısı olursa olsun Ülkeye sadece zarar getirir...
laterna68
03-17-2008, 22:01
ak partiyle dtp yi kıyaslayamazsın bir
ikincisi icraatlar oldukça farklı ..kimin ne yaptığı belli...
evet düzgün bir demokrasimiz olsaydı bugün fedarasyon, bir yerlerde türkiye için türkiye kürdistanı diye konuşanları sayısız suçları olanları hemen kapatmamız gerekirdi...ülkem için kim zararlıysa cezasını bulmalı .. demokrası budur...
Birincisi ne olursa olsun Akparti ile DTPyi kıyaslamak ne derece doğru tartışılır...Dtp pkk yanlısı olduğunu açık seçık belli ediyor benim kanım kaldırmıyor katillerin mecliste olmasını...
Ama profesyonel düşünürsek elbette o da demokrasiye vurulan bir darbeydi tartışmasız...En azından mecliste olmaları bir takım şeylerin önümüzde olmasını ve haberdar olmamızı sağlıyordu..eger kapatılsa ve meclısten çıkarılsa yapacaklarını yıne yapacaklar ancak ruhumuz duymayacaktı....zaten bu yapılanlar ve söylenenlerın bu derece göz önunde olması DTPnın oy kaybetmesıne sebep oldu...Parti kapamak , hangısı olursa olsun Ülkeye sadece zarar getirir...
Bazı şeyler yasaklandıkca daha çok ilgi gördüğü kesin. DTP yi bu duruma getiren yine bu yasakcı zihniyet. Sen kapattıkca halk onları kurtarıcı olarak görüyor.
İş yerimde zaman zaman ufak çaplı bir kamuoyu yoklaması yaparım. Son zamlardan buyana epey tepki toplayan AKparti, açılan kapatma davasından sonra tekrar güç kazanmış.. Dün AK partiyi eleştirip, oy verdiğine pişmanım diyen arkadaşlar, tekrar desteklemeye başladı
Bizim partimizin kapatılması için öne sürülen deliller çok gülünç
Ramazan ayında iftar cadırı açmak..
Parti binalarında bayramlaşma merasimi gerçekleştirmek..
Ve bunun gibi gereksiz suçlamalarla dolu
Dtp ise hepimizin göz bebeği olan yavrularımızı acımasızca öldüren
yasa dışı bir grup olan pkk ya yardımları açık olan bir parti
nasıl bir karşılaştırma yapalım :-\
hipermuhafazakar
03-17-2008, 22:23
DTP'yi var edenler ve varolma sebebi ile AKP'ninki mukayese edilemeyecek hususlar.
DTP zamane Türk düşmanlarının Türkiye düşmanlarının bir projesi. Onların derdi kürtler falan KE-SİN-LİK-LE DEĞİLL
Provakasyonlarla Türk Kürt çatışması çıkartmanın yanısıra demokrasimizi vurmak içinde var onlar. DTP'yi demokrasi için savunmak demek demokrasiye darbe vurmak demektir. Demokrasi bir gemi olsa ona delik açmak demektir. O oyuna gelmek demektir. DTP'liler PKK nın siyasi kamplarında eğitim alıpta gönderiliyorlar buraya.
Dosyadaki gerekçeler ne kadar komik. Çok hukuktan anlamama ama bir insan daha önce yargılandığı bir olaydan yeniden yargılanıyor. Komik değil mi?
Velevki diyor. Örnek veriyor, soru soruyor. Aleni savunduğu bir durum yok ortada ama suçlu!!!
Soru sormak örnek vermek suç!! Nasıl bir suç bu!!
Keşke avukat olsaymışım ;) ;) Kaçtı gül gibi dava ;) ;)
Haberleri izlerken gülmekten kendimi alamadım
Bu kadar komik gerekceler olamaz
Ve bu saçmalıklar borsaları ne hale getirdi
Bizim partimizin kapatılması ülkeyi sarsıyor
Dtp kapatılsa bu kadar karışıklık çıkmaz onun için kimse tepki gösterip demokrasi elden gidiyor diye yakınmaz
Veya Dtp uygun hareketlerde bulunsa ve doğuya yatırım yapılması için kürtlerin daha iyi temsil edilmesi için çalışsa kapatılmaz
Bunlerı yapmaya çalışırken kapatılsa eminim bizde karşı çıkarız.
Elbetteki herkes söylüyor ve biliyor AKPARTİ ve DTPnin bir olmadığını....Elbetteki hiç birimiz kaldıramıyoruz dağdaki teröristlerin mecliste olmasını..ancak yasaklar her zaman cezbedicidir...Yasaklamak yerine yanlışları ortaya çıkarmak köklü çözümdür...
En kötü ihtimalle akp kapatılırsa ne olur..bir şekilde yeni parti kurulur ıkı katı oy alır durum yine bize yarar...çok büyük yanlış yapıyorlar kendi adlarına farkında değiller...halk her zaman mağdurdan yana olmuştur..o nedenle korkum yok...Benim tek korkum bunun ülke ekonomısıne ve istıkrarına zararı...euro 1,700den 2,000 nın uzerıne çıktı...yazık günah emeklere yazık.....
Amacımız bir karşılaştırmadan ziyade, demokrasinin uygulama biçimi.
Bakın İspanyada'da defalarca era adlı ayrılıkcıların partisi kapatılmış, her dafasındada yani bir parti ile daha güçlü olarak meclise girmişler. Partiyi kapatmaları ayrılık istemeyen azınlıklarıda kışkırtmış ve yeni oluşumlara desteğe zorlanmışlar, buda kapatılan partiyi her defasında daha güçlü yapmış.
Bizlerin dağdaki teröristler ile masaya oturamayacağımıza göre, onların siyasi oluşumları aracılığıyla isteklerini dinlememiz gerekiyor.Teröristi herzaman kontrol edemessiniz, ama siyasi oluşumla daha kolay başedebilirsin.
Bugün DTP kapatılsın demek, yarınnın gündemini tayin etmek demektir. Yarının gündemide bugün yaşadıklarımız, AK partinin kapatılma istemi
dtp kapatılmalı çünkü terörüstlere hala gerilla demektedirler... akp nerde o nerde...
Eğer kapatılması daha güçlü şekilde kurulmasına yol açacaksa
Kontrol altına alınmalı lazım ve biz bun başardık sayılır
Doğu insanı partimizi seviyor
Yatırımlar çoğaldı
Birde kösteklerimiz olmasa yol dümdüz akıp gidecek
benim demokrasi isteğim ak partiye.. meclisteki diğer partiler için bişey istemiyorum ben
Ben kendi adima özgürlükcü oldugum icin dtp ninde kapatilmasina karsi cikmistim ve cogu kisi tarafindan dtp sempazitani ilan edilmistim..
Evet dtp ile ak parti asla kiyaslanamaz ama dtp yi kapatmanin asla cözüm olmayacagini, aksine konunun dahada uzamasina neden olacagini dile getirmistim..
Dtp yi kapatmak yerine, dtp yi pkk dan soyutlamaya calismak, dtp yi siyasete kaydirmak gerekiyor yoksa ne kadar kapatilirsa kapatilirsin her daim yedekte bir partileri bulunmaktadir..
Kapatmak, yasaklamak bir ideolojiyi bitirmez aksine dahada kamcilar, ben bile dtp tarzi kapatilan partilerin sayisini unuttum ama görüyoruz ki bu hareket hala devam ediyor hemde eskisinden daha güclü..
Bence Türkiyede artik partileri kapatmak yerine daha gercekci, daha caydirici, daha islevsel bir cözüm bulunmalidir..
Benide_Kapatın
03-17-2008, 23:41
DTP Yİ ZATEN AK PARTİ KAPATACAK DEDİK.
UĞRAŞMAYA GEREK YOK.
MEDYA DTP Yİ GÜNDEM YAPMADI TEK FARK BU.
SUÇLAYACAKSAN MEDYAYIDA SUÇLA.
BAZILARININ İDDİALARININ AKSİNE ERDOĞAN DTP'NİN KAPATILMASINDA SESSİZ KALMADI
İşte Başbakan Erdoğan'ın DTP'nin kapatılması davası üzerine kendisine sorulan soruya verdiği cevap:
Biz bir defa demokratik tercihini yapmış, parlamento çatısı altına on binlerce, yüz binlerce vatandaşımın oylarını alarak gelmiş olanlara karşı antidemokratik tercihler veya antidemokratik yolları seçmeyiz' dedik. Bu, bizim AK Parti olarak görüşümüzdür. Bu tutumumuzu bu şekilde bilmenizi isteriz. Yürütme olarak bizim tasarrufumuzun dışındaki alanları herhalde kimsenin bize sormaması gerekir.
Erdoğan, bir gazetecinin "DTP'li milletvekillerin yargılanabilmesi için dokunulmazlıklarının sınırlandırılması konusunda AK Parti olarak ne düşündüklerini" sorması üzerine;
"Bu konuda çok açık bir şey söyleyeyim; Biz, milletin iradesinin neticesinde Parlamentoya gelmiş insanlar için diğer milletvekillerine tanınmış anayasal bir hakkı kalkıp, ortadan kaldırma yoluna gidemeyiz. Milletvekili olmanız, bir çok şeyleri de zaman zaman ortadan kaldırmaz. Burada bizler, duygusal hareket ederek farklı bir siyasi partiyi veya siyasi partileri köşeye sıkıştırma manevrası içerisine giremeyiz. Şu anda burada yapılan da şahsıma hitaben bu söylem, bunu içermektedir.Biz, eğer demokrasiye inanmışsak, daha ileri demokrasi diyorsak, o zaman demokratik yollardan parlamentoya gelmiş insanlara kalkıp anti-demokratik uygulamalar yapmak suretiyle onları farklı mecralara itemeyiz. Bu, bizim demokrasi anlayışımızla çelişkilidir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir."
Açıklamaların kaynağı: AA
yETERLİ Mİ?
Kırık_Çocuk
03-17-2008, 23:41
DTP nin kapatılması benim gündemim değil..Ki kapatılsa bile zayıflayacağı yok olacağı anlamına gelmez
Aşk bitmes sadece şekil değiştirir..
tayyipleyiz
03-18-2008, 15:15
Yalan söylüyorlar!!! İşte ispatı...
İşte Başbakan Erdoğan'ın DTP'nin kapatılması davası üzerine kendisine sorulan soruya verdiği cevap:
BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?
Biz bir defa demokratik tercihini yapmış, parlamento çatısı altına on binlerce, yüz binlerce vatandaşımın oylarını alarak gelmiş olanlara karşı antidemokratik tercihler veya antidemokratik yolları seçmeyiz' dedik. Bu, bizim AK Parti olarak görüşümüzdür. Bu tutumumuzu bu şekilde bilmenizi isteriz. Yürütme olarak bizim tasarrufumuzun dışındaki alanları herhalde kimsenin bize sormaması gerekir.
DOKUNULMAZLIKLARIN SINIRLANDIRILMASI
Erdoğan, bir gazetecinin "DTP'li milletvekillerin yargılanabilmesi için dokunulmazlıklarının sınırlandırılması konusunda AK Parti olarak ne düşündüklerini" sorması üzerine;
"Bu konuda çok açık bir şey söyleyeyim; Biz, milletin iradesinin neticesinde Parlamentoya gelmiş insanlar için diğer milletvekillerine tanınmış anayasal bir hakkı kalkıp, ortadan kaldırma yoluna gidemeyiz. Milletvekili olmanız, bir çok şeyleri de zaman zaman ortadan kaldırmaz. Burada bizler, duygusal hareket ederek farklı bir siyasi partiyi veya siyasi partileri köşeye sıkıştırma manevrası içerisine giremeyiz. Şu anda burada yapılan da şahsıma hitaben bu söylem, bunu içermektedir.Biz, eğer demokrasiye inanmışsak, daha ileri demokrasi diyorsak, o zaman demokratik yollardan parlamentoya gelmiş insanlara kalkıp anti-demokratik uygulamalar yapmak suretiyle onları farklı mecralara itemeyiz. Bu, bizim demokrasi anlayışımızla çelişkilidir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir."
Bu sözler Mehmet Ali Birand ve Fatih Altaylı'nın "DTP'nin kapatılmasına sessiz kalmıştınız" şeklindeki suçlamalarının gerçeği yansıtmadığını ortaya koyuyor.
gereksiz mesajlar temizlenip, gereksiz kisilerin caresine bakilmistir ;)
Arkadaslar alinti yaptiginiz yorumlar tarafimca silinmistir bu kesinlikle sizlerle alakali degildir, alintidan dolayidir..Anlayisiniz icin tesekkürler ;)
Üç mevsim
03-20-2008, 12:22
Bekleniyordu ve dava açılınca da haberimiz vardı şaşırmadık
Kararsızdım, hukuka bırakmak lazım hukuk işlemeli diyordum. Vazgeçtim, Dtp'nin kapatılmasına kesinlikle karşıyım. Önce sistem yeniden düzenlenecek,ondan sonra konuşacağız...
Tahmin etmek istemiyorduk, gerçi iki ay önce uyarı gelmişti başsavcıdan ama cesaret edemezler diyorduk. İyi de jonathan yani arada bir bağlantı yok ki; Dtp'yi kapatmaktan güç alıp Ak Parti'yi de kapatırlar diyebilmek alakasız olur. Çünkü Dtp'yi kapatmak için hukuki ve meşru sebepler var ya...
Hayır, Pkk görüşünde olanlar bile gelip bugün TBMM'de siyaset yapabilmelidir. Ama o Pkk dağda silahla çatışmaya devam ederse bu olmuyor işte
Zor sorular soruyorsun Jonathan. Buna vereceğim cevap, DTP daha uzlaşmacı ve akılcı siyaset izlemeli (Refah Partisi ve Ak Parti sürecini iyi analiz ederek örnek almalı.
adalet nerde
03-21-2008, 23:14
http://www.samanyoluhaber.com/images/resim/demokrasi.jpg
AK partililer olarak hepimiz, son günlerde demokrasi çığlıkları atıyoruz. Çünkü hepimizin bildiği gibi Cumhuriyet başsavcılığı partimiz adına kapatma davası açtı.
İçinde bulunduğumuz yüzyılda böylesine bir zihniyet çoğu ülke tarafından yıllar önce terkedilmesine rağmen, mağlesef ülkemizde devam etmekte. Parti olarak sürekli, özgürlükleri,kişisel hakları,din ve vijdan özgürlüklerini,azınlık haklarını vs. savunduk. Şimdi sormak isterim...
kardeşim doğru söyliyorsun ama diyarbakırda yaptıkları ortada terörü destekleyen bir parti elbette kapatılmalı diye düşünüyorum. yada kişiler cezalandırılmalı parti kapatılmasada. maalesef türkiyede adalet yok. oysa akpartinin kapatılma davasa açılmadan reddedilmeliydi çünkü cumhur başkanı sadece vatana ihanetten yargılanabilir. usul yanlışlığından ötürü açılmaması gereken bir davadır. ama burası türkiye ve adaleti herkesin kendi için görüp başkaları için görmiyen bi ülke.
Hiçbir parti "alenen" bölücü etkinlikte bulunmadıkça, öyle imalardan, dolaylı anlatımlardan yola çıkılarak kapatılmamalı. TBMM, millet iradesini temsil eder. Nasıl ki halkın %47'si Ak Partililer olsun mecliste diyorsa, %5'i de DTPliler olsun diyor. DTP, bu %5'in temsilcisi olarak -bizim hoşumuza gitmese de - bu tavırları sergileyecektir. Böyle yapıyorlar diye onları kapatırsak, başka bir şekilde ve daha büyük bir hırsla yeniden gelirler ve biz böylece kaş yaparken göz çıkarmış oluruz.
Ammaaa şu da var ki illa bir partiyi kapatacağız diyorsa bazı "bürokrasi oligarşistleri", bu partinin adı kesinlikle Ak Parti olamaz, olsa olsa DTP olur!
ENGİNEER
03-22-2008, 00:02
[i][b]DTP'nin kapatılması ile Ak Parti'nin kapatılması bir tutulamaz çünkü birisi teröristlerei kardeşi sayan insanlardan oluşuyor!
Ancak ben yinede DTP'nin kapatılması taraftarı değildim.
Siyasi Partiler suçlu olamaz bireyler suçlu olabilir ve cezayıda siyasi çözüm üretmesi gereken partiler yerine o partiler yanlış amaçları için kullananlar almalıdır...
Bu yüzden DTP'ye kapatılsın derken Ak Parti'ye kapatılmasın demek yanlış olur...
BaDe_EsNa
03-22-2008, 00:14
Demokrasi istegimiz tabikide sırf Akp için degil ama ülkede bölücülük yapanlarında mecliste yeri olmamalı bence..Dtp de hangi taşı kaldırsan ya eşi elebaşı olan bi milletvekili ya asker kaçakçılıgı yapmıs bir milletvekili vs çıkıyor ben ülkede bölücülük yapan dagdaki teröristleri görmek istemiyorum mecliste :(
bilgi müdavimi
03-22-2008, 00:16
dtp imralının uzantısıdır.dtp terör proanagandaları yapar ve apoyu över.akp ise hizmet için vardır.bütün alanlarda yaptığı gibi,din alanında da hizmet vermek istedi fakat buna müsade etmdiler.
oguzdesouza
03-22-2008, 00:26
dtp ile AKPARTİ'yi karşılaştırmak çok yanlış olur.dtp Öcalan'ı her zaman öven,her zaman pkkyı savunan,görünmeden terörü desteklediğini herkesin bildiği bir parti.
AK Parti ise iktidarı geldiği günden beri yaptığı hizmetlerle kendini ispatlamış,her kesime hitap eden bir parti... onun için dtp kapanırken iyi de AK Parti kapanırken kötü mü demek yanlış olur...
*Bilmiyormuyduk DTP yi kapatan yasakcılar, AK partiyide birgün kapatacak
valla arkadaşım ben dtp nin kapatılmasına karşı çıkmadım çıkmamda..
dtp zaten bölücü bir parti..kapatılmalı elbette...
ee akp eksikleri yok değil..bence akp türban denilen bu önemsiz kavramı çok zorlamammalıydı..çünki zaten herkes heryerde türbanı takıyor..kim bişey demiş ki? diyebilir mi? insan özgürlüğü bu, diyemez tabi..ama şu var ki her yerin bir kuralı vardır..yatağa nasıl picamayla,işe nasıl gravat ve gömlekle,memurluk yaparken nasıl üniforma giyiyorsak aynı şekilde heryerin kendine ait bir kuralı vardır..mantıkende bu böyle değilmidir sevgili arkadaşlarım...elbette hepimiz müslümanız yalnız dinimizin en önce başvuracağımız kuranı kerimde bile devletin ve toplumun kurallarına uyma zorunluluğumuzdan bahsedilmiştir..böylelikle diğer yurttaşlarımızla daha uyumlu ve kardeşçe yaşayacağımızı umuyorum..
Her yerde başörtüsü takılabildiği içinmi üniversitelerde derslere girilemiyor...Hadi desen ki kamu kuruluşlarında bir resmi kıyafet vardır girilmez başörtüsü ile hadi onu anlarım diyelim(anlamıyorum ya neyse)..Ama üniversitelerde herkes istediği abartıda giyinebiliyor...bilmem neresinde mini eteğini giyiyor...rapçisi etek gibi tsortler giyiyor zincirler takıyor..kimileri hippi modasını uyguluyor...iş başörtüsüne gelincemi bir kuralı oluyor...
TÜRK IRKI
03-22-2008, 14:50
Dtp ayrı bir dünya değil kapatılmaları ne kadar destekçileri varsa hepsi Ülkeden sürgün edilmelidir.
Dtp ayrı bir dünya değil kapatılmaları ne kadar destekçileri varsa hepsi Ülkeden sürgün edilmelidir.
Yüzde 6 yi sürgün mü edelim simdi?
TÜRK IRKI
03-22-2008, 14:58
ben pkk=dtp yim diyorsa mutlaka ama sürü psikolojisi olduğu için toplanmadan TÜRK Milletine kafa tutamazlar.
ben pkk=dtp yim diyorsa mutlaka ama sürü psikolojisi olduğu için toplanmadan TÜRK Milletine kafa tutamazlar.
Ben soruma cevap alamadim simdi ona oy verenleri sürelim mi? evet dtp ben siyasal pkk yim diyor bunu bu cercevede degerlendirelim o yüzde 6 yi nereye yollayalim sözde kürdistana mi?
TÜRK IRKI
03-22-2008, 15:02
Sürgün onlar için mükafat sayılır topraklarımızı kirletmesinlerde gerisi çok önemli değil TÜRK coğrafyası hariç her yer uygun.
Kırık_Çocuk
03-22-2008, 15:03
Sürgün onlar için mükafat sayılır topraklarımızı kirletmesinlerde gerisi çok önemli değil TÜRK coğrafyası hariç her yer uygun.
Nickinden de anlaşılıyor ki bölücünün kralı sensin..
TÜRK IRKI
03-22-2008, 15:04
Türk kelimesi rahatsız mı etti sen nesin tanımla kendini
Kırık_Çocuk
03-22-2008, 15:06
hayır IRKI kelimes.Sen bir müslüman isen dinde bunun yeri olmadığını biliyorum.sen bir müslüman mısın?
Peki Türk cografyasi neresi oluyor misaki milliyi mi kastettin? bu arada sen kimsin, birilerine adres gösterme hakkini nereden buluyorsun?
hayır IRKI kelimes.Sen bir müslüman isen dinde bunun yeri olmadığını biliyorum.sen bir müslüman mısın?
Sordugun soruya bak onlar tanri dagi kadar türk, hira dagi kadar müslüman..bu arada hira dagi ne kadar müslüman birisi bana anlatsa ya 8)
TÜRK IRKI
03-22-2008, 15:11
Benim ne olduğumun hükmünü verecek olan sen misin inanışlarımı sorgulamak sana düşmez kardeşim TÜRK ler sonuç itibariyle bir IRK tır bende bu Irka mensubum (kişi kavmini sevmekle suçlanamaz) soruna gelince Elhamdülillah Müslümanım Dini bir tek sen biliyormuşsun gibi cevap yazma ben Dinimledede Kitabımlada da Vatanımlada Kutsallarımlada fazlasıyla alakadarım.
Kırık_Çocuk
03-22-2008, 15:12
Hocam bunların hiçbirşey le alakaları yok aslında.vur-kır-parçala fikrinden başka birşeye de sahip değiller.
Ülkücüyüm diyor Müslümanım diyor-sloganlarda müslümanlık-her türlü kötü örnek teşkil edecek alışkanlık mevcut.
Slogan atılacak gün cuma namazına giden bi insana ne diyebilirim ki... Kurtlar vadisi izleyip gaza gelen...
Benim ne olduğumun hükmünü verecek olan sen misin inanışlarımı sorgulamak sana düşmez kardeşim TÜRK ler sonuç itibariyle bir IRK tır bende bu Irka mensubum (kişi kavmini sevmekle suçlanamaz) soruna gelince Elhamdülillah Müslümanım Dini bir tek sen biliyormuşsun gibi cevap yazma ben Dinimledede Kitabımlada da Vatanımlada Kutsallarımlada fazlasıyla alakadarım.
Ne mutlu sana dinini bilen biri herhalde veda hutbesinidi bilir, veda hutbesini bile biri orada irkciligin ayaklar altina alindiginida bilir..haksiz miyim 8)
TÜRK IRKI
03-22-2008, 15:15
Sizin şu paslaşmalarınız muazzam ben yanıtımı verdim kayda değer gördüğüm için cevabın yoksa üstelemenin faydası yok black metal arkadaşım. Mavera birilerinden kastın pkk ideolojisine yatkınsa destekliyorsa ihanet içindeyse bende bu Vatanın evladı olarak adres gösteririm şimdi onlarda Vatan evladı deme Vatanın (ananın) ona ihanet eden evladı olmaz.
Kırık_Çocuk
03-22-2008, 15:17
Sizin şu paslaşmalarınız muazzam ben yanıtımı verdim kayda değer gördüğüm için cevabın yoksa üstelemenin faydası yok black metal arkadaşım. Mavera birilerinden kastın pkk ideolojisine yatkınsa destekliyorsa ihanet içindeyse bende bu Vatanın evladı olarak adres gösteririm şimdi onlarda Vatan evladı deme Vatanın (ananın) ona ihanet eden evladı olmaz.
Sana düşen muzaffer bir edayla göğsünü kabartıp bize acı acı sırıtmaktır artık..Ne mutlu sana
Bana simdi kacamak cevap verme bir kelime yeter yüzde 6 vatan hainimidir, dtp ye oy verenler necidir, ne yapilmalidir, nereye sürülmelidir? lafi dallandirip, budaklandirma burada sana vatanseverlik dersi ver demedik, soruya cevap ver dedik 8)
nasıl işse ben tam olarak anlamıyorum
ya biz ülkücüyüz türklerin önde gideniz diyorlar ve insanlara işine gelmeyen terk etsin
ya sev ya terk et gibi
adres gösterici yerler gösteriyolar ama bakıyoruz sürgünleri hep kendileri yaşıyolar
bu nasıl türk lük
dtp ve akpartiyi karşılaştırmak çok saçma aynı kefeye bile konulamaz..
dtp'nin amacı açıkça belli ülkeyi bölmek bu yüzden bu konuyu tartışmaya bile gerk yok..
TÜRK IRKI
03-22-2008, 15:26
Bu ayrılıkçı güruha yer versende gitmez sebebi sadece Ülkeyi sömürmek Ülkenin değerlerini bitirmekten ibaret benim söylememle bu yüzde 6 yı elbette gönderemeyiz yalnız ben kendi adıma gereğini yapıyorum elimden geldiği kadar nereye gideceklerinin önemi yok sırtımızdaki kanburu elbette atacağız senin bunu sorgulamandaki hassaslığın önemli ben gönderin deyince sevkini sen mi üstleneceksin gönül bağın mı var.
TÜRK IRKI
03-22-2008, 15:26
nasıl işse ben tam olarak anlamıyorum
ya biz ülkücüyüz türklerin önde gideniz diyorlar ve insanlara işine gelmeyen terk etsin
ya sev ya terk et gibi
adres gösterici yerler gösteriyolar ama bakıyoruz sürgünleri hep kendileri yaşıyolar
bu nasıl türk lük
Bizim için sürgünlerin önemi yok hayatında kaç TÜRK ü sürgün ettin konuşuyorsun.
Bu ayrılıkçı güruha yer versende gitmez sebebi sadece Ülkeyi sömürmek Ülkenin değerlerini bitirmekten ibaret benim söylememle bu yüzde 6 yı elbette gönderemeyiz yalnız ben kendi adıma gereğini yapıyorum elimden geldiği kadar nereye gideceklerinin önemi yok sırtımızdaki kanburu elbette atacağız senin bunu sorgulamandaki hassaslığın önemli ben gönderin deyince sevkini sen mi üstleneceksin gönül bağın mı var.
O yüdze 6 dahil bu ülkedeki herkesle benim gönül bagim vardir..dtp ye oy verenlere pkk muamelesi yapilmasini asla ama asla kabul edemem sonucta onlarin oy vermesi sosyolojik bir durumdur, sadece oy verdikleri partinin pkk nin siyasi uzantisi olmasi onlara adres göstermeye yeterli degildirki..
onlarin o bölgedeki durumunu göz önüne alip degerlendirme yapalim lütfen ;)
Olması gereken "bu benden değil bunu sürelim , şu bizden değil hadi asalım" değildir...Dtpye oy verenlerin içinde gerçekten cahil olan dtpnin kendilerini temsil ettiğini sanan kürt olsa bile bizim içimizden olan kardeşimiz var...Kalıcı çözüm dişlama politikası uygulayıp hepsini karalamak kendimize iyice düşman etmek değil onları kazanmaya çalışmaktır...
Hem ben türküm(!) dediğim için türküm, yoksa benim gerçekte hangi ırkların karması olduğumu kim nerden bilebilirki....yıllar boyunca orda oraya göç etmişiz mutlaka başka ırklarla etkileşimimiz olmuştur hiç birimiz safkan türk değiliz öyle hissettiğimiz için türküz...
Ayrıca kürtlerle türkler aynı kökenden gelir biz kardeşiz ve bizi bölmeye çalışananların ekmeğine yağ sürmeyeceğim
NOT:(bu soyledıklerım kesinlikle kalleş pkk ve dtpnin başındakiler için değildir..)
TÜRK IRKI
03-22-2008, 15:38
O yüdze 6 dahil bu ülkedeki herkesle benim gönül bagim vardir..dtp ye oy verenlere pkk muamelesi yapilmasini asla ama asla kabul edemem sonucta onlarin oy vermesi sosyolojik bir durumdur, sadece oy verdikleri partinin pkk nin siyasi uzantisi olmasi onlara adres göstermeye yeterli degildirki..
nedir onların ordaki durumu kardeşim
Kırık_Çocuk
03-22-2008, 15:39
"Ak Partiyi kapatarak bölgenin kaderini Dtp nin eline mi bırakacaklar"..
bu bişeyleri ifade ediyordur herhalde..
Olması gereken "bu benden değil bunu sürelim , şu bizden değil hadi asalım" değildir...Dtpye oy verenlerin içinde gerçekten cahil olan dtpnin kendilerini temsil ettiğini sanan kürt olsa bile bizim içimizden olan kardeşimiz var...Kalıcı çözüm dişlama politikası uygulayıp hepsini karalamak kendimize iyice düşman etmek değil onları kazanmaya çalışmaktır...
Hem ben türküm(!) dediğim için türküm, yoksa benim gerçekte hangi ırkların karması olduğumu kim nerden bilebilirki....yıllar boyunca orda oraya göç etmişiz mutlaka başka ırklarla etkileşimimiz olmuştur hiç birimiz safkan türk değiliz öyle hissettiğimiz için türküz...
Ayrıca kürtlerle türkler aynı kökenden gelir biz kardeşiz ve bizi bölmeye çalışananların ekmeğine yağ sürmeyeceğim
NOT:(bu soyledıklerım kesinlikle kalleş pkk ve dtpnin başındakiler için değildir..)
Kusura bakma ama beril su söylemi asla kabul etmem dtp ye oy verenler cahildir söylemini bu söylem bana göre ak partiye oy verenler bidon kafaliyla ayni kefededir..
Evet siyasi olarak bir cehalet vardir ama ortada sosyolojik bir durum vardir bana göre dtp nin orada oy almasi cehaletten cok oranin yapisiyla ilgili söyle bir örnek vereyim 22 temmuz secimlerinde dtp ye oy cikmayan bir köyde pkk lilar minibüs durdurup bir cok vatandasimizi katletmistir..
Yani ortada irdelenmesi gereken cok farkli seyler vardir olayi sadece cehaletle kisitlamak sorunu gözardi etmek demektir bu arada tepkim sana degil kardes, sadece senin mesajinin ufak bir yerine katilmadigimi belirtip oradan bir genele gönderme yaptim ;)
TÜRK IRKI
03-22-2008, 15:41
İlk mesajımdada belirttiğim gibi ben akp ile dtp yi aynı kefeye koymanın mümkün olmadığını dile getirdim burda hemfikiriz.
nedir onların ordaki durumu kardeşim
Sence nedir? ortada bir sorun yok sana göre degil mi?
dtp ye ak parti bir yapan zihniyete acırım
Saltuk Buğra Han
03-22-2008, 15:45
Bana simdi kacamak cevap verme bir kelime yeter yüzde 6 vatan hainimidir, dtp ye oy verenler necidir, ne yapilmalidir, nereye sürülmelidir? lafi dallandirip, budaklandirma burada sana vatanseverlik dersi ver demedik, soruya cevap ver dedik 8)
Hemde katıksız hain mavera kardeş.Bunu görmek için gözlük takmaya gerek yok.Bu katıksız ve katıksız ve bir o kadar daha katıksız hainlerin daha geçen ay ellerinde Kur'anı kerim nerdeyse hatim ettiklerini gördük .Fakat nedense sonradan birde değişmişler aradan bir kaç gün geçince bu sefer milli silahlarından olan taş'a sarılmışlar cami taşlıyorlardı.Allahtan kur'anı ellerinden bırakmışlar yoksa yanlışlıkla onuda atarlardı.Nerelere sürülür bilemem ama her şey yalan şu bir gerçek ki içlerindeki bir kısım kandırılmış saftorikler hariç büyük bir kısmın hepsi hain ve potansiyel terörist.He kazanmakmı gerekir yada nasılmı eğitilir nasılmı adam edilir onuda senin hükümetin düşünsün.
Hemde katıksız hain mavera kardeş.Bunu görmek için gözlük takmaya gerek yok.Bu katıksız ve katıksız ve bir o kadar daha katıksız hainlerin daha geçen ay ellerinde Kur'anı kerim nerdeyse hatim ettiklerini gördük .Fakat nedense sonradan birde değişmişler aradan bir kaç gün geçince bu sefer milli silahlarından olan taş'a sarılmışlar cami taşlıyorlardı.Allahtan kur'anı ellerinden bırakmışlar yoksa yanlışlıkla onuda atarlardı.Nerelere sürülür bilemem ama her şey yalan şu bir gerçek ki içlerindeki bir kısım kandırılmış saftorikler hariç büyük bir kısmın hepsi hain ve potansiyel terörist.He kazanmakmı gerekir yada nasılmı eğitilir nasılmı adam edilir onuda senin hükümetin düşünsün.
iste o noktada duracaksin o insanalra hain dersen seninle ayri düstügümüz nokta baslar..o bölgenin yapisini, orada olusan mahalle baskisini, kimlik arayisini, sisteme isyanini hainlik olarak yorumlyacaksak buyur yorumlayalim.
Evet o insanalrin icinde bir pkk sempazitanligi vardir bunu gözardi etmiyorum ancak o insanlara sirf siyasi tercihi yüzünden hain demek olayi basite indirgemek demektir..
Sen seni daha iyi ifade ediyor diye nasilde mhp yada baska bir partiye oy veriyorsan, onlarda kendilerini ifade edebilmek adina dtp yi tercih etmektediler..
Senin verdigin örnekteki gibi cikislar, olaylar asla geneli baglamamakla beraber ben o insanlari kaybedilmis olarak görmüyorum hatta ben dtp yi bile kaybedilmis görmüyorum, onlari siyasal zemine cekmeli, Türkiyenin gercekleriyle yüzlestirmeliyiz..
Kusura bakma ama beril su söylemi asla kabul etmem dtp ye oy verenler cahildir söylemini bu söylem bana göre ak partiye oy verenler bidon kafaliyla ayni kefededir..
Evet siyasi olarak bir cehalet vardir ama ortada sosyolojik bir durum vardir bana göre dtp nin orada oy almasi cehaletten cok oranin yapisiyla ilgili söyle bir örnek vereyim 22 temmuz secimlerinde dtp ye oy cikmayan bir köyde pkk lilar minibüs durdurup bir cok vatandasimizi katletmistir..
Yani ortada irdelenmesi gereken cok farkli seyler vardir olayi sadece cehaletle kisitlamak sorunu gözardi etmek demektir bu arada tepkim sana degil kardes, sadece senin mesajinin ufak bir yerine katilmadigimi belirtip oradan bir genele gönderme yaptim ;)
::) Haklısın abi...Ama ben o anlamda kullanmamıştım..Gerçekten dtpyi tanımayan kendilerini temsil ettiğini sanan pkklı olmadığı halde dtpye oy vereninsanlar vardı..Az yada çok istatistiki durumu bilemeyeceğim ama vardı....
Ayrıca diğer arkadaşalar için söylüyorum hariçten gazel okumak kolay...o insanları silah zoruyla köylerden toplayıp dağa çıkartıyorlar...çoğu pişman oluyor öldürülüyor...öyle köyler varki yaz ayları dışında yollar kapalı olduğu için dış dünyayla ilişkileri kesiliyor..bu insanları kandırmak çok kolay nereye çekilirse oraya giderler...sen dişlarsan onlar elbette pkkya dtpye kayar....bu insanlar hain değil bizden sahip çıkılmalı...
::) Haklısın abi...Ama ben o anlamda kullanmamıştım..Gerçekten dtpyi tanımayan kendilerini temsil ettiğini sanan pkklı olmadığı halde dtpye oy vereninsanlar vardı..Az yada çok istatistiki durumu bilemeyeceğim ama vardı....
Ayrıca diğer arkadaşalar için söylüyorum hariçten gazel okumak kolay...o insanları silah zoruyla köylerden toplayıp dağa çıkartıyorlar...çoğu pişman oluyor öldürülüyor...öyle köyler varki yaz ayları dışında yollar kapalı olduğu için dış dünyayla ilişkileri kesiliyor..bu insanları kandırmak çok kolay nereye çekilirse oraya giderler...sen dişlarsan onlar elbette pkkya dtpye kayar....bu insanlar hain değil bizden sahip çıkılmalı...
Kardes ne bilsin klavye basindaki sanal kahramanlar mahalle baskisini!..herkes bir suclu ariyor gücü yeten, yetene suclu belli dtp ye yüzde 6 oy verip, meclise gönderenler peki onlari oy vermeye iten sebebler nedir hic soran var mi!..
Muhabbet-eri
03-22-2008, 16:50
hocam doğuda kullanılan oylar da halkın %80 özgür iradesiyle kullanıyorsa %20 si korkudan kullanıyor
işte onlarada hizmetlerimizle anlatıcaz zaten artık doğudaki halkımızda neyin ne olduğunu biliyor ben erzurumluyum benim köyüme bırakın karayolunu su bile düzgün gitmez elektrik te problem yaşanırdı ama şimdi öylemi 2008 yılındaki erzurum nekadar değişti bütün köylerine karayolu yapıldı işte bunlara hizmetlerimizi görmelerini sağlamak lazım
burad kimseyi küçümsemiyorum çünkü bende ordan geldim
hocam doğuda kullanılan oylar da halkın %80 özgür iradesiyle kullanıyorsa %20 si korkudan kullanıyor
işte onlarada hizmetlerimizle anlatıcaz zaten artık doğudaki halkımızda neyin ne olduğunu biliyor ben erzurumluyum benim köyüme bırakın karayolunu su bile düzgün gitmez elektrik te problem yaşanırdı ama şimdi öylemi 2008 yılındaki erzurum nekadar değişti bütün köylerine karayolu yapıldı işte bunlara hizmetlerimizi görmelerini sağlamak lazım
burad kimseyi küçümsemiyorum çünkü bende ordan geldim
Dogu insani merttir, iyiligi karsiliksiz birakmak, vefalidir, elindekini paylasmayi sever, yardimlasmayi sever o insanlara ne verirsen, onu alirsin..
Yani ne ekersen onu bicersin iste ak partide o insanlara bu ülkenin insani olduklarini hatirlatti, onlara deger verdi, onlara hizmet getirdi bu nedenle bunun semeresini hem ak parti hemde Türkiye aldi ve bundan sonrasida daha güzel olacak insallah..
Muhabbet-eri
03-22-2008, 17:01
buna inanıyorum inandığım için başta başbakanımız olmak üzere tüm adaylarımızı destekliyorum inşllah allah izin verirse unutulmuş doğu ve güney doğu anadolu veya kanayan yara olmayacak başta diyabakır olmak üzere bütün doğu ve güney doğu anadolu bölgemiz kalkınacak ..
HERŞEY BU MİLLET İÇİN
maviinsan
03-22-2008, 17:06
Mahrumiyet bölgeleri sadece güneydoğu ile sınırlı değil.
Toroslardaki,doğu karadenizdeki,ege'nin dağlık kesimlerindeki kasabalar,köyler pek çok doğu köyünden, kasabasından farksız.Keza Bursa'nın dağ ilçeleri de böyledir..
Dolayısıyla insanı devletine isyana iten sadece maddi imkansızlıklar değildir...En önemli etken maneviyatsızlık.
murat kurt
03-22-2008, 17:09
Toroslardaki,doğu karadenizdeki,ege'nin dağlık kesimlerindeki kasabalar,köyler pek çok doğu köyünden, kasabasından farksız.Keza Bursa'nın dağ ilçeleri de böyledir..
Dolayısıyla insanı devletine isyana iten sadece maddi imkansızlıklar değildir...En önemli etken maneviyatsızlık.
Aynen katılıyorum.+1
maneviyattan kastin din ise en muhafazakar insanlar o yörede denebilir ancak ortada bir kültür farki var mesela o saydigin bölgelerle, o bölgenin bir kültür, tarih ve irk varki var bunlar onlarin isyan etmesi anlamina gelmez ancak yani basinda kuzey irak gibi kaynayan kazan olan bir bölgenin böyle degisik durumlar göstermesini gayet iyi anlamaliyiz...
murat kurt
03-22-2008, 17:18
maneviyattan kastin din ise en muhafazakar insanlar o yörede denebilir ancak ortada bir kültür farki var mesela o saydigin bölgelerle, o bölgenin bir kültür, tarih ve irk varki var bunlar onlarin isyan etmesi anlamina gelmez ancak yani basinda kuzey irak gibi kaynayan kazan olan bir bölgenin böyle degisik durumlar göstermesini gayet iyi anlamaliyiz...
O bölgenin diğer bölgelerden daha fazla zulüm gördüğünü kabul ediyoruz.
İnsanların milletinin adını bile söyleyememesini anlayamıyoruz.
İnsanların kültürel haklarının tabi ki olduğunu ve o hakların bir an önce verilmesini savunuyoruz.
Ancak benim ninem Eskişehirde Anadolunun ortasında aynı sıkıntıları yaşarken kalkıp hadi ben elime silah alayım Emir Dağına çıkıp isyan edeyim demedi.
Fakirliği de en son haddine kadar yaşadı ama isyan etmedi ne devletine ne Rabbine.
Bu maneviyattan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
maviinsan
03-22-2008, 17:24
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=130519
Lütfen şu linke bir bakın
İnsanların kültürel haklarının tabi ki olduğunu ve o hakların bir an önce verilmesini savunuyoruz.
Ancak benim ninem Eskişehirde Anadolunun ortasında aynı sıkıntıları yaşarken kalkıp hadi ben elime silah alayım Emir Dağına çıkıp isyan edeyim demedi.
Fakirliği de en son haddine kadar yaşadı ama isyan etmedi ne devletine ne Rabbine.
Kardes bir kez daha altini ciziyorum maneviyattan kastin din ise kesinlikle ortada bir yanlis var o yörenin dinine ne kadar bagli oldugu bellidir ama söylede bir gercek var mezhep gercegi söyle izah edeyim basta pkk olmak üzere dtp deki siyasetcilerin cogu alevi kökenli kürt siyasetcilerdir yani islam dinini tam anlamiyla benimsemeyen, özümsenemeyen kisilerdir..
Ancak onlara oy veren halkin cogunlugu ise sünnidir yani taban ve tavan uyusmazligi var zaten dtp de olayin farkina vardi son zamanlarda dini argümanlari cok kullanarak kaybolan oylarini geri almaya calisiyor..
Maneviyat eksikligi var dediginiz yörede rp ve devami olan partiler, ak parti her daim yüksek oranda oy almistir chp gibi partiler bir kac asiret disinda ragbet görmemistir..
ortada sosyolojik bir durum vardir evet olayin icinde belkide maneviyatta vardir ama belli basina tek etken degildir ekonomi, egitim, hak ve özgürlükler, jeopolotik konum, nüfus yapisi, örf ve adetler gibi etkenleride lütfen gözardir etmeyelim..
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=130519
Lütfen şu linke bir bakın
Evet yürek parcalayan bir durum ama konuyla alakasi nedir..ortada aciz bir devlet vardir sehit ailesini ele, güne muhtac eden aciz bir devlet!..
Saltuk Buğra Han
03-22-2008, 17:30
iste o noktada duracaksin o insanalra hain dersen seninle ayri düstügümüz nokta baslar..o bölgenin yapisini, orada olusan mahalle baskisini, kimlik arayisini, sisteme isyanini hainlik olarak yorumlyacaksak buyur yorumlayalim.
Evet o insanalrin icinde bir pkk sempazitanligi vardir bunu gözardi etmiyorum ancak o insanlara sirf siyasi tercihi yüzünden hain demek olayi basite indirgemek demektir..
Sen seni daha iyi ifade ediyor diye nasilde mhp yada baska bir partiye oy veriyorsan, onlarda kendilerini ifade edebilmek adina dtp yi tercih etmektediler..
Senin verdigin örnekteki gibi cikislar, olaylar asla geneli baglamamakla beraber ben o insanlari kaybedilmis olarak görmüyorum hatta ben dtp yi bile kaybedilmis görmüyorum, onlari siyasal zemine cekmeli, Türkiyenin gercekleriyle yüzlestirmeliyiz..
yani dtp ve onun silahlı uzantısı pe ka ka ile oturup anlaşmalımı diyorsun.Geçen hafta böyle bir istekte bulunmuştu pe ka ka biliyorsun.Şimdi yüce meclis bu pe ka ka nın siyasal uzantısı dtp ile oturup anlaşırken şanlı ordumuzun kurmaylarıda dağda gene bu dtp nin sürüsü olan pe ka ka ile barış çubuğumu tüttürmeli.cesaretle söyle.
yani dtp ve onun silahlı uzantısı pe ka ka ile oturup anlaşmalımı diyorsun.Geçen hafta böyle bir istekte bulunmuştu pe ka ka biliyorsun.Şimdi yüce meclis bu pe ka ka nın siyasal uzantısı dtp ile oturup anlaşırken şanlı ordumuzun kurmaylarıda dağda gene bu dtp nin sürüsü olan pe ka ka ile barış çubuğumu tüttürmeli.cesaretle söyle.
Kardes sen nasil anliyorsun benim yazdiklarimi ben diyorum ki dtp siyasi cizgiye kaymali, dtp türkiyenin sistemini kabul etmeli onlara bak böyle yaparsiniz size sunu vaad ediyoruz diye bir anlasma demiyorum...
diyorum ki eger sorun varsa buyrun bunu demokratik yollardan, siyasi yoldan cözmeye calisin yok söylem ve eylemde ülkeyi böleceksiniz sizinle konusmaya bile degmez diyorum bilmem anlasilabildi mi ;)
Muhabbet-eri
03-22-2008, 17:37
sayın hocam bunlarda aynı...
dr. örneği
sayın hocam bunlarda aynı...
dr. örneği
cahilligime verde o ne oluyor kardes 8)
murat kurt
03-22-2008, 17:44
Kardes bir kez daha altini ciziyorum maneviyattan kastin din ise kesinlikle ortada bir yanlis var o yörenin dinine ne kadar bagli oldugu bellidir ama söylede bir gercek var mezhep gercegi söyle izah edeyim basta pkk olmak üzere dtp deki siyasetcilerin cogu alevi kökenli kürt siyasetcilerdir yani islam dinini tam anlamiyla benimsemeyen, özümsenemeyen kisilerdir..
Ancak onlara oy veren halkin cogunlugu ise sünnidir yani taban ve tavan uyusmazligi var zaten dtp de olayin farkina vardi son zamanlarda dini argümanlari cok kullanarak kaybolan oylarini geri almaya calisiyor..
Maneviyat eksikligi var dediginiz yörede rp ve devami olan partiler, ak parti her daim yüksek oranda oy almistir chp gibi partiler bir kac asiret disinda ragbet görmemistir..
ortada sosyolojik bir durum vardir evet olayin icinde belkide maneviyatta vardir ama belli basina tek etken degildir ekonomi, egitim, hak ve özgürlükler, jeopolotik konum, nüfus yapisi, örf ve adetler gibi etkenleride lütfen gözardir etmeyelim..
Benim maneviyettan kastım tabiki din.
Ayrıca Güneydoğunun tamamı muhafazakar müslüman insanlar.
Pkk ise benden daha iyi bilirsiniz ki komünist leninist bir örgüt
Dtp de pkk nın uzantısı.
Kürt sorunu vardır.O halk bir zamanlar ezilmiştir.
Ama biz de Ankaranın yanında Anadolunun göbeğinde ezildik.
Kuranı Kerim yasaklandı.Camiler satılıp ahır,depo yapıldı.Ülkede imam kalmadı.Halk şapka giymiyor diye İstiklal mahkemelerinde asıldı,Küçücük bir topluluk basit dini sohbetler yapıyor diye irtica ile suçlandı ve asıldı.
Kürt halkı kltürel yönden haksızlığa uğrarken müslümanlar her yerde ister doğuda ister batıda yaşama hakkı konusunda haksızlığa uğradı.
Biz bir tek konuda bir araya gelebiliriz o da dinimizdir.Dinde ırkçılık yoktur.Hepimiz mutlu mesut yaşarız.
Dağa çıkıp ta bu devlete meydan okuyanlar Kürt halkına en kötü zulmü yapanlardır.
Türk ırkçılığına da,Kürt ırkçılığına da HAYIR!
Muhabbet-eri
03-22-2008, 17:44
estağfurullah
işim gereğince ;)
tanıdığım bir psikiyatri dr. var konularında uzman
çünkü anlatılanları yanlış yerden anlama
Saltuk Buğra Han
03-22-2008, 17:54
estağfurullah
işim gereğince ;)
Sen araya girip parazit yapma radyonun başına dön.
Dtp de pkk nın uzantısı.
Kuranı Kerim yasaklandı.Camiler satılıp ahır,depo yapıldı.Ülkede imam kalmadı.Halk şapka giymiyor diye İstiklal mahkemelerinde asıldı,Küçücük bir topluluk basit dini sohbetler yapıyor diye irtica ile suçlandı ve asıldı.
Kürt halkı kltürel yönden haksızlığa uğrarken müslümanlar her yerde ister doğuda ister batıda yaşama hakkı konusunda haksızlığa uğradı.
Biz bir tek konuda bir araya gelebiliriz o da dinimizdir.Dinde ırkçılık yoktur.Hepimiz mutlu mesut yaşarız.
Dağa çıkıp ta bu devlete meydan okuyanlar Kürt halkına en kötü zulmü yapanlardır.
kardes ayni seyleri söylüyoruz ki bana göre dtp de mhp de irkcilik yapiyor mhp türk milliyetciligi adi altinda, dtp kürt milliyetciligi adi altinda..
sayin baskin oran dtp grup toplantisinda bunlar cok iyi gecirmisti ama dtp lilerin anlamak isine gelmedi onlar mhp yi elestiriyor ama yaptiklarinin mhp den hic farki yok ;)
estağfurullah
işim gereğince ;)
Niyeki bu konu senle, benim tapulu malim mi kardes ;)..adi üstünde forum herkes yazabilir, fikrini belirtebilir yok katilmiyorsan katilmadigini belirt ama birilerine adres gösterme lütfen..
Saltuk Buğra Han
03-22-2008, 17:57
Kardes sen nasil anliyorsun benim yazdiklarimi ben diyorum ki dtp siyasi cizgiye kaymali, dtp türkiyenin sistemini kabul etmeli onlara bak böyle yaparsiniz size sunu vaad ediyoruz diye bir anlasma demiyorum...
diyorum ki eger sorun varsa buyrun bunu demokratik yollardan, siyasi yoldan cözmeye calisin yok söylem ve eylemde ülkeyi böleceksiniz sizinle konusmaya bile degmez diyorum bilmem anlasilabildi mi ;)
peki kardeşim sen bu hainlerle bu şekilde karşılıklı anlaşabileceğimizi umut edebiliyormusun.
Saltuk Buğra Han
03-22-2008, 18:01
estağfurullah
işim gereğince ;)
Niyeki bu konu senle, benim tapulu malim mi kardes ;)..adi üstünde forum herkes yazabilir, fikrini belirtebilir yok katilmiyorsan katilmadigini belirt ama birilerine adres gösterme lütfen..
Eğer bu bir fikir ise fikir fikir olduğundan utanırdı.
estağfurullah
işim gereğince ;)
Eğer bu bir fikir ise fikir fikir olduğundan utanırdı.
oda kendince fikirdir kardes evet belki evrimini tamamlayamamis olabilir ama sen erdem gösterip görmezden gelebilir, dikkate almayabilir yada nezaket sinirlari icerisinde cevap verebilirdin..
terslemek yakismadi bana göre ;)
peki kardeşim sen bu hainlerle bu şekilde karşılıklı anlaşabileceğimizi umut edebiliyormusun.
kardes kaybeden biz olmayiz, kaybeden kendileri olur..bu cinar asirlardir ayakta böyle bir kac kendini bilmezden dolayi birsey olmaz o yüzden müsterih olabilirsin..;)
murat kurt
03-22-2008, 18:06
Dtp de pkk nın uzantısı.
kardes ayni seyleri söylüyoruz ki bana göre dtp de mhp de irkcilik yapiyor mhp türk milliyetciligi adi altinda, dtp kürt milliyetciligi adi altinda..
sayin baskin oran dtp grup toplantisinda bunlar cok iyi gecirmisti ama dtp lilerin anlamak isine gelmedi onlar mhp yi elestiriyor ama yaptiklarinin mhp den hic farki yok ;)
Evet yine haklısın.Mhp de Dtp de aynı çizgide.
Saltuk Buğra Han
03-22-2008, 18:07
kardes kaybeden biz olmayiz, kaybeden kendileri olur..bu cinar asirlardir ayakta böyle bir kac kendini bilmezden dolayi birsey olmaz o yüzden müsterih olabilirsin..;)
İnşaallah mavera.
ama göktürk birseyi ifade etmeliyim..seni uzun zamandir takip ediyorum evet fikri olarak cok ayri düsüyoruz ama saygindan hic ödün vermedin, digerleri gibi hakarete basvurmadin o yüzden seni ciddiye aliyor ve ciddi cevaplar yaziyorum kardes..
Muhabbet-eri
03-22-2008, 18:15
biz adres gösterseydik ırkçılık yaparak sen suraya git sen buraya git
zaten ben bu anlayısı bir yerden hatırlıyorum
YA SEV
YADA TERK ET
sözün güzelliğine baksanıza
ben bu anlayısa ne yaza bilirimki bazı gerçekler radyolardan duyulur senide bekleriz kardeşim radyomuza
murat kurt
03-22-2008, 18:22
YA SEV
YADA TERK ET
ben bu anlayısa ne yaza bilirimki bazı gerçekler radyolardan duyulur senide bekleriz kardeşim radyomuza
YA SEV
YADA TERK ET
ne kadar itici basit kolaycı bir yaklaşım
Muhabbet-eri
03-22-2008, 18:26
bunu ben demiyorum
bunu MHP ağabeyleri diyor mazine bakarsan görürsün
güzel türkiyemin güzide insanı bende onu anlatmaya çalıstım sana bak kendin bile anlamıssın ne kadar itici olduğunu
;D :-*
bunu ben demiyorum
güzel türkiyemin güzide insanı bende onu anlatmaya çalıstım sana bak kendin bile anlamıssın ne kadar itici olduğunu
Kardes o arkadas bizden soyadinda kurdu gördün diye hemen vur abaliya yapma :D :D
murat kurt
03-22-2008, 18:36
bunu ben demiyorum
Arkadaşım ben sen diyorsun demedim ki.
Ben bu yaklaşım kötü,itici dedim.
Okuduklarımı anlayacak kapasiteye sahibim inşaallah.
Sen benim adıma bakıp mazimde ülkücülük olduğunu mu sanıyorsun.
Sen bile anlamışsın diyorsun.
Benim mazim Faziletin yenilikçi kanatına,oradan da -ta en başında- Ak Partiye dayanıyor.
Yaşadığım müddet içerisinde hep demokratik,muhafazakar biri oldum ve olacağım.
Irkçılığa dün de karşıydım bugünde karşıyım.
murat kurt
03-22-2008, 18:37
bunu ben demiyorum
Kardes o arkadas bizden soyadinda kurdu gördün diye hemen vur abaliya yapma :D :D
abi soyadımı mı değiştireyim her yerde bu oluyor :D
Muhabbet-eri
03-22-2008, 18:38
hayır ben kimseye ismiyle veya lakabıyla hakaret etmem ben buna çok maruz kaldım bilirim ama o sözü hatırlatmak istedim
sürçü lisan eylediysek af ola
gönüllerimiz AK la dola
bunu ben demiyorum
abi soyadımı mı değiştireyim her yerde bu oluyor :D
Kardes is soyadiyla bitseydi Ahmet Türk soyadinin hakkini verirdi ;)..bosver kim kurt, kim kuzu onu zaman gösterecek ama sekilciligin her türlüsüne karsiyiz...
bilgi müdavimi
03-22-2008, 18:41
mhp,anap(turgut özal zamanı) ve mustafa sarıgül.
tabi akp nin yeri ayrıııı.fakat sosyal güvenlik reformundan dolayı sinirlendim akp ye.milletvekili maaşını arttırdılar,polis maaşına zam yapcaz dediler(300 ytl),25 ytl zamn geldi.emekli maaşını düşürdüler.ben bir tek o yönden karşıım akp ye.
murat kurt
hayır ben kimseye ismiyle veya lakabıyla hakaret etmem ben buna çok maruz kaldım bilirim ama o sözü hatırlatmak istedim
gönüllerimiz AK la dola
eyvallah kardeşim
estağfirullah..
Muhabbet-eri
niyetimiz kimseyi kırmak değildir
ordakini buraya koymak değildir
mhp,anap(turgut özal zamanı) ve mustafa sarıgül.
tabi akp nin yeri ayrıııı.fakat sosyal güvenlik reformundan dolayı sinirlendim akp ye.milletvekili maaşını arttırdılar,polis maaşına zam yapcaz dediler(300 ytl),25 ytl zamn geldi.emekli maaşını düşürdüler.ben bir tek o yönden karşıım akp ye.
eee iyi hosta bunun konuyla alakasi nedir kardes? simdi ne anlatmak istedin ben anlamadik acikcasi..
murat kurt
03-22-2008, 18:44
gönüllerimiz AK la dola
Ayrıca adın gibi dadaşsan ben seni daha şimdiden sevdim demektir
Babam Erzurumda görev yapmıştı.Erzurum insanının güzelliğini hala özlemle anıyoruz.
Saltuk Buğra Han
03-22-2008, 18:46
YA SEV
YADA TERK ET
Aslında çok anlam ifade eden bir cümledir.Doğru durmayanı her yerden kovarlar yalanmı.
örneğin sen dadaş bir parka gitsen orada rahatca oturup uzlet yapacağına kalkıpta çiçekleri çimleri yolmaya başlasan ve bunu gören park görevlisi de senin yanına gelip sana ya sev yada burayı tek et dese ırkcımı oluyor.
Yada sen şimdi bir futbolcu olsan ama takıma fayda sağlamadığın gibi diğer oyuncularıda karıştırıp ayartsan ve yönetimde sana gelip bak arkadaş ya bu takımı sev yada al valizini bırak terk etmeyi defol git dese ırkcımı oluyor.
Yada üzerine alınma bir insanın babası aşırı şekilde haylazlık yapan oğlunu artık dayanamayıp evden kovarsa ırkcılıkmı yapmış oluyor.
Lafı nerelere çektin deme sakın.Bu örnekleri dahada çoğaltabiliriz.
bilgi müdavimi
03-22-2008, 18:46
bende erzurumluyum.neresindensiniz?
murat kurt
03-22-2008, 18:49
bende erzurumluyum.neresindensiniz?
Biz Konyalıyız.Babam Erzurumun Yavi köyünde öğretmenlik yapmıştı.
Muhabbet-eri
03-22-2008, 18:50
hem isimde adaşız hem memlekette hem gönülde ve hemde aynı kaderi AKPARTİ li olma sevincini yaşıyoruz elimizden geldiği kadar ayrdımcı oluruz
çünkü bizler gönül erleriyiz aynı sevdaya baş koymuşuz
yiğitin mert havanın sert olduğu yer ERZURUM
bilgi müdavimi
03-22-2008, 18:51
dadaş kardeşime de sordum.asıl cevabı ondan bekliyorum.ama senin de cevabını aldım.1 taşta 2 kuş.
Muhabbet-eri
03-22-2008, 18:52
ben erzurumun hınıs ilçesindenim ama erzurumda 2007 yılında belediyeye çok proje verdim ancak 3 tanesi onaylandı 2 si yapıldı 3. beklemede
memleketimi seviyorum
YA SEV
YADA TERK ET
Aslında çok anlam ifade eden bir cümledir.Doğru durmayanı her yerden kovarlar yalanmı.
örneğin sen dadaş bir parka gitsen orada rahatca oturup uzlet yapacağına kalkıpta çiçekleri çimleri yolmaya başlasan ve bunu gören park görevlisi de senin yanına gelip sana ya sev yada burayı tek et dese ırkcımı oluyor.
Yada sen şimdi bir futbolcu olsan ama takıma fayda sağlamadığın gibi diğer oyuncularıda karıştırıp ayartsan ve yönetimde sana gelip bak arkadaş ya bu takımı sev yada al valizini bırak terk etmeyi defol git dese ırkcımı oluyor.
Yada üzerine alınma bir insanın babası aşırı şekilde haylazlık yapan oğlunu artık dayanamayıp evden kovarsa ırkcılıkmı yapmış oluyor.
Ben niye sevmek zorundayim eger bir parkta kurallar varsa saygi duyarim ama o parki sevmek zorunda degilim ki ayni sekilde bir kisi türkiyeyi sevmek zorundami ülkeye saygi duyar, kurallara uyar adama yok mecbur seveceksin mi diyecegiz?
bana göre bu söz irkciligin dik alasidir!..
Muhabbet-eri
03-22-2008, 18:53
sen neresinden sin kardeşim
bilgi müdavimi
03-22-2008, 18:55
erzurum şekerli köyüne bir okul projesi götürürmüsün dadaş?
bilgi müdavimi
03-22-2008, 18:56
şekerlidenim?narman.
Muhabbet-eri
03-22-2008, 18:58
tabiki hazırlatın veya bana biligi aktar köy okullarına kitap yazıcı gibi seyler yolluyorum burdan yayın evleri var anlaşma yaptığım hayrına yolluyorlar ve benim narmanlı arkadaşım var
,
bursada ömer
murat kurt
03-22-2008, 18:59
YA SEV
YADA TERK ET
Bir insanın bir ülkeyi sevdiğini nereden anlıyorsunuz.
Ya SEV Ya terket derken bu yetkiyi nereden alıyorsunuz.
Siz kimsiniz ki bir ülkeye gelecek,gidecekleri tayin etmeyi kendinize hak görüyorsunuz.
Bir ülkeyi sevmek değil,iyi vatandaş olmak,toplumun huzurunu bozmamak o ülkede yaşamayı sağlar.
Kimse kimseden daha fazla söz sahibi değil bu ülkede.
Yani inşaallah böyle olacak...
Saltuk Buğra Han
03-22-2008, 19:00
YA SEV
YADA TERK ET
Ben niye sevmek zorundayim eger bir parkta kurallar varsa saygi duyarim ama o parki sevmek zorunda degilim ki ayni sekilde bir kisi türkiyeyi sevmek zorundami ülkeye saygi duyar, kurallara uyar adama yok mecbur seveceksin mi diyecegiz?
Ama sen o parka gidip orada oturduğuna göre demek ki orayı seviyorsun :)bizim sözümüz parktaki çiçekleri koparanlara yoksa kimse sana saygı duruşunda bulun demiyor mavera.
YA SEV
YADA TERK ET
Ama sen o parka gidip orada oturduğuna göre demek ki orayı seviyorsun :)bizim sözümüz parktaki çiçekleri koparanlara yoksa kimse sana saygı duruşunda bulun demiyor mavera.
Belki ben o parka gitmeye mecburum, doktor bana o parka gitme zorunlulugu getirdi ama bende sevmesemde, istemesemde yani zorunlu olarka o parka gidiyorum o zamanda mi o parki sevmem lazim?
Birileri bu ülkeyi sevmesede, istemesede bu ülkede yasamak zorundalar ama bu ülkeye yasalarina saygililar o insanlara nasil yok kardesim bu ülkede yasiyorsan burayi seveceksin, mecburen yasanda sevmek zorundasiz yada hangi cehennemin dibine git demek ne kadar dogru?
Saltuk Buğra Han
03-22-2008, 19:04
YA SEV
YADA TERK ET
Siz kimsiniz ki bir ülkeye gelecek,gidecekleri tayin etmeyi kendinize hak görüyorsunuz.
Bir ülkeyi sevmek değil,iyi vatandaş olmak,toplumun huzurunu bozmamak o ülkede yaşamayı sağlar.
İşte pırlanta gibi parlayan bir cümle.Sev serken aşık ol demiyoruz dostum.
murat kurt
03-22-2008, 19:13
YA SEV
YADA TERK ET
Ben daha çok terket kısmıyla ilgileniyorum.
Sevsinler daha güzel ama terket demek kimsenin haddi değil.
politikaci
03-22-2008, 19:22
dtp vatanın birliğini ve bölünmez bütünlüğünü tehdit ediyor...
ama akp insanların dini inançlarına özgürlük getiriyor
ikisi aynı şey değil
Saltuk Buğra Han
03-22-2008, 19:33
YA SEV
YADA TERK ET
Ben daha çok terket kısmıyla ilgileniyorum.
Sevsinler daha güzel ama terket demek kimsenin haddi değil.
Nitekim sevmedikleri için bir şekilde zaten iltica talebinde bulunarak kendiliğinde bu ülkeyi terk ediyorlar.Şu cennet ülkemi dışarıya tercih edip ,dışarıda yabancı bir ülkede yaşamayı arzulayan o kadar çok insan gurubu var ki, terk et demeyede gerek yok çünkü onlar dünden razılar.Sevmeyip de haylazlık yapmaya devam eden ama terk etme imkanı olmayanlar içinde hapishanelerimiz mevcut.
Aslında açılımı çok geniş bir cümle çok şeyler söyleyip üretebilirsin ve hiç bir yanlışı olmayan bir cümle.Seveceksin.Ülkeyi sevmek zorundayız eğer bu ülkede yaşıyorsak aslanlar gibi bu ülkeyi seveceğiz dostlarım.Yok sevmiyorsak gene aslanlar gibi bu diyardan gideceğiz,yani terk edeceğiz.mavera senin içinde geçerli kardeşim bu yazdıklarım.
kardes olaya yine dar cerceveden bakiyoruz..bizim gurbetcilerimiz niye gurbete gittiler sevdiklerinden mi? sor bakalim onlar o ülkeyi seviyorlar mi ama ekmegini oradan kazaniyor o yüzden o ülkeye saygililar ama o ülkeye mecburlar..
sende bu mecburiyeti bildigin icin insanlara sevgiyi dikta etmeye calisiyorsun, o insanlarin bir alternatifi olmadigi icin resmen o insanlari ülkeyi sevmeye zorluyoruz ve buda her zaman ters tepki yapiyor..
sevgi duyguyla alakali bir olgudur ve zorlamayla asla sevgi olmaz birakinizda insanlar sevgisini zorla degilde kendi istegiyle belirlesinler..
Saltuk Buğra Han
03-22-2008, 19:41
Neyse konu farklı yerlere uzanmakta.Rotadan şaşmayalım.Bence akp ye en azından seçmenine haksızlık yapıldığı için kapatılmasına bende karşıyım.Ama dtp nin muhakkak ama muhakkak kapatılması taraftarıyım hemde şiddetle.Onlara parti kurmak bile haram olmalı.
Neyse konu farklı yerlere uzanmakta.Rotadan şaşmayalım.Bence akp ye en azından seçmenine haksızlık yapıldığı için kapatılmasına bende karşıyım.Ama dtp nin muhakkak ama muhakkak kapatılması taraftarıyım hemde şiddetle.Onlara parti kurmak bile haram olmalı.
böyle haram filan diyerek laiklige aykiri seyler konusma senide kapatirlar 8)..kapatmak cözüm olsa keske, kapatilinca akillansalar keske..
murat kurt
03-22-2008, 19:49
Keşke dtp pkk nın uzantısı olmasydı da soruna çözüm olabilirdi.Ama bu şansı kaybettiler.Kapatılınca daha da azıyorlar.Onları Ak PARTİ kapatacak,bir dahaki seçimde
Saltuk Buğra Han
03-22-2008, 19:49
kardes olaya yine dar cerceveden bakiyoruz..bizim gurbetcilerimiz niye gurbete gittiler sevdiklerinden mi? sor bakalim onlar o ülkeyi seviyorlar mi ama ekmegini oradan kazaniyor o yüzden o ülkeye saygililar ama o ülkeye mecburlar..
sende bu mecburiyeti bildigin icin insanlara sevgiyi dikta etmeye calisiyorsun, o insanlarin bir alternatifi olmadigi icin resmen o insanlari ülkeyi sevmeye zorluyoruz ve buda her zaman ters tepki yapiyor..
sevgi duyguyla alakali bir olgudur ve zorlamayla asla sevgi olmaz birakinizda insanlar sevgisini zorla degilde kendi istegiyle belirlesinler..
Ona bir sözüm yok benim demek istediklerim yabancı ülkelerdeki yaşantıya özenip ki bu yaşantının içersinde her türlü çirkefliğin olduğu malumdur giden yada bizim burada söyleiğimiz gibi terk edip giden insanlardır.oysa iyi günümüzle kötü günümüzle bizler hep birlikte bu ülkeyi sevip onu en iyi şekilde yaşanabilir bir hale getirmek bizim en büyük idealimiz olmalıdır.
Bi pkk partisiyle ak partinin karşılaştırılması bile düşünülemez.
AK partinin kapatılma dosyası bi hikayeden öteye geçemeyecektir..Aydınlık geleceğimiz engellenemez
Arkadaşlar DURMAK YOK YOLA DEVAMM :-*
murat kurt
03-22-2008, 19:52
Ona bir sözüm yok benim demek istediklerim yabancı ülkelerdeki yaşantıya özenip ki bu yaşantının içersinde her türlü çirkefliğin olduğu malumdur giden yada bizim burada söyleiğimiz gibi terk edip giden insanlardır.oysa iyi günümüzle kötü günümüzle bizler hep birlikte bu ülkeyi sevip onu en iyi şekilde yaşanabilir bir hale getirmek bizim en büyük idealimiz olmalıdır.
Vallahi bu ülkede doğan büyüyen öyle insanlar var ki çirkeflikte onlarla yarışıyorlar.
KAmusal mışş
03-22-2008, 19:53
yok artık bu partileri aynı kefeye koyup da hu konuda tartışmıyosunuz herhalde
söz konusu bile edilemez böyle bi karşılaştırma
Muhabbet-eri
03-22-2008, 19:58
ben su gerceği aktarmak isterim
babam 15 yıl boyunca fransada çalıstı hakkı olan oturum iznini vermediler 1 şartla veririz dediler bu ülkeye irtica et yani(ülkeni kötüle türkiye bana hakaret ediyor haklarımı vermiyor şikayetciyim de falan filan) babamda eger ulkemi dunyalıgıma satacagıma serefımle ulkede yasarım daha ıyı cunku ulkesını vatanını satan ahıretını çoktan kaybetmıstır
noy:ülskesini ilk satanlar (MHP ve ülkü ocakları) oldu buna yeminedebilirm işte buda bizi üzüyordu orda
ve 20 yıl sonra gelip hava alanında yerleri öpüyorlar ne bunu yap nede gel öp
türkiye onlara ne sev nede terk et dedi....
murat kurt
03-22-2008, 20:08
babam 15 yıl boyunca fransada çalıstı hakkı olan oturum iznini vermediler 1 şartla veririz dediler bu ülkeye irtica et yani(ülkeni kötüle türkiye bana hakaret ediyor haklarımı vermiyor şikayetciyim de falan filan) babamda eger ulkemi dunyalıgıma satacagıma serefımle ulkede yasarım daha ıyı cunku ulkesını vatanını satan ahıretını çoktan kaybetmıstır
noy:ülskesini ilk satanlar (MHP ve ülkü ocakları) oldu buna yeminedebilirm işte buda bizi üzüyordu orda
Babanla gurur duymalısın.Babanın ellerinden öperim.
Saltuk Buğra Han
03-22-2008, 20:11
Biraz ciddi olmanı tavsiye ederim.Ne alaka şimdi Babanın Türkiyeyi kötülemesi fransızların milli gelirinimi artıracak.çelişkilerle dolu bir yazı.
MHP ve ülkü ocakları ülkeyimi satmış.O nasıl olmuş öyle bakayım.Yemin ederken sağ ayağını kaldırıyor bazıları sakın sende öyle yapmayasın.
Güldürme kardeşim beni.
baran-ı_vuslat
03-23-2008, 01:12
akp ile dtp karşılaştırmak yanlışlıkla kalmaz birazda haksızlık olur.çünkü biri hala hapiste duran bi insandan-tabi ne kadar insan old.tartışılır-duyduğu şeylere kulak kabartırken kapatma davası açılıyo.diğeri ise bı kısım imtiyaz sahibi zümrenin keyfi yada değil endişelerinden dolayı kapatma davası açılıyo.birinin parti başkanı sahte çürük raporu aldığı içn yargılanırken diğeri dindar cumhurbaşkanı dediği için yargılanıyo.sebe ise iran anayasasında dindar cumhurbaşkanını tanımında laikliğe aykırı olgulara raslanmış mış. ;)
Muhabbet-eri
03-23-2008, 02:27
sen avrupada yaşa ozaman anlarsın ülkenin satmanın sana neler getireceğini
gerçek mhp yi gördüm kendim bizzat evet belki ülkesine sevdalı inlar vardır ama avrupadaki mhp aynı değil unutma ciddiyet orda yeminederken yanımda olsaydın ozman daha farklı konusrdun
MiralayKorkmaz
03-23-2008, 15:29
Öncelikle belirtmek isterim ki Çağdaş Demokrasilerde bir kişinin düşünceleri ne kadar rahatsız edici olursa olsun,ne kadar kulakları tırmalarsa tırmalasın şiddete telkin etmediği,hakarete ulaşmadığı ve şiddet içermediği sürece o fikir savunulabilir ve o fikre saygı duymak gerekir.Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin de ictihatları bu doğrultudadır ve bu çağdaş hukuk düzenlerinin de bir gereğidir.Bu açıklamayı yaptıktan sonra olması gereken bakımından konuşursak DTP'nin halkımızın %90'ını rahatsız eden fikirlerinden ve düşünce açıklamalarından bazılarını her nekadar tasvip etmesek ve onaylamasak da(ben kesinlikle Dtp'nin karşısındayım,görüşlerini asla tasvip etmiyorum) şiddeti telkin etmediği ve şiddete başvurmadığı,hakaret içermediği açıklamaları Çağdaş Hukuk düzeni ve Liberal Demokrasi açısından herhangi bir sorun teşkil etmemesi gerekir.Ancak DTP,PKK Terör örgütü ile arasına mesafe koyamamış,söylemlerini de PKK ile aynı söylemde kullanmış,PKK'nın siyasi kanatı olarak görünen bir parti konumundan da çıkamamıştır.Pkk ile arasına mesafe koyamayan,Pkk kamplarında konuşmalar yapan,Pkkli teröristlere gerilla diyerek geberdiklerinde de şehit muamelesi yapan DTP milletvekillerinin yaptıkları karşısında DTP'nin kapatılmaması gerektiğini savunmak kanaatimce Liberal Demokrasi ve Çağdaş Hukuk Düzenlerinde de bir anlam ifade etmez.
DTP adlı siyasi örgüt ile AKP'yi karşılaştıracak olursak AKP'nin söylemlerinde asla ve asla Hukuk ve Demokrasi dışı bir söylem bulamazsınız.Hakeza ülkemize ilk defa 1921 Anayasasından sonra SİVİL ANAYASA mefhumunu ortaya çıkartmış ve SİVİL ANAYASA hazırlanması için gerekli çalışmalara da başlamıştır.Anayasayı hazırlayacak komisyona da genellikle tüm hukukçuların üzerinde uzlaşabileceği,bilgi ve birikiminden asla şüphe dahi edemeyeceği bir isim olan Prof.Dr.Ergun ÖZBUDUN hocayı getirmiştir ki;genellikle hukukçular da bu Zat-ı Muhterem'in kitaplarından faydalanarak fakültelerini bitirmişlerdir.Geçmiş iktidarlar döneminde SİVİL ANAYASA yapılsın,askeri darbe yönetimi anayasası ile yönetilmeyi hak etmiyoruz diyenler;şimdi AKP SİVİL ANAYASA'nın öncülüğünü yaptığında SİVİL ANAYASA AKP'nin tasarrufuna bırakılamaz demektedirler ki;kanaatimce AKP'nin kapatılmak istenmesinin gizli bir nedeni de AKP'ye SİVİL ANAYASA'yı hazırlatmamaktır.
AKP'nin kapatılmak istenmesinin en önemli nedeni ise BAŞÖRTÜSÜ sorununa çözüm bulmak istenmesidir.Unutulmasın ki TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER ÖZLERİNE DOKUNULMAKSIZIN ANCAK KANUNLA SINIRLANABİLİR.Temel Hak ve Özgürlüklerden birisi olan BAŞÖRTÜSÜ takma özgürlüğünü kısıtlayan da herhangi bir kanuni düzenleme yoktur.Olmayan bir kanuni düzenlemeye dayanarak kız öğrencilerin EĞİTİMLERİNE DEVAM EDEMEMESİ,EĞİTİM HAKLARININ ELLERİNDEN ALINMASI da Çağdaş Hukuk düzeni ve Liberal Demokratik düzen bakımından tasvip edilemez.Başörtüsü takarak okullara girilmesinin Laiklik İlkesine aykırı olduğu düşüncesine de katılmıyorum;Laiklik din ve vicdan hürriyetinin sağlanması;devletin yönetimine dini kuralların egemen olamaması iken yönetimle alakası olmayan bir konuda laikliği istismar etmenin ve başörtüsünün kamusal alana giremeyeceğinin söylenmesinin de hukuk ile akıl ile fen ve ilimle hiçbir alakası yoktur.Hukuk kurallarının din kurallarından etkilenmemesi de mümkün değildir;çünkü bir çok hukuki kurum dini kurallardan etkilenerek oluşturulmuştur,Örneğin Katolik Hukukunda eşlerin boşanması mümkün değildir,bir kere evlendikleri zaman boşanamazlar,ancak ayrılabilirler.Bu düzenleme bize de yansımış ve Medeni Kanunumuzda hakimin boşanmaya karar vermediği durumlarda ayrılmaya karar verebileceği düzenlenmiştir.Hukuk kurallarının din kurallarından etkilenmemesi diye birşey sözkonusu değildir.
Bu nedenlerle AKP'nin laikliğe aykırılığın ODAK NOKTASI olduğu gerekçesi ile ve tekzip edilen GAZETE KÜPÜRLERİ'ne dayanarak bir iddianame hazırlanarak kapatılmak istenmesi ile terör örgütünün siyasi kanadı olarak faaliyette bulunan DTP'nin kapatılmak istenmesi arasında dağlar kadar fark vardır.Ancak şunu söyleyebilirsiniz partileri halk kurar bir yerlere de halk getirir,kapatılması gereken durumda da buna halkın karar vermesi gerekir veya partiler değil kişiler sorumlu olsun diyebilirsiniz.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
hipermuhafazakar
03-24-2008, 22:49
DTP, kürtleri devlet düşmanı haline getirmeye çalışmaktan pkk'ya kazandırmaya kadar yapmadığı aşırı ötesi hainlik olmayan bir truva atı ! Nasıl karşılaştırma yaparsınız küfürden beter bişey bu
Terör yanlısı bir ile AKPARTİ aynı kefeye kesinlikle konamaz.AKPARTİ hiç bir zaman şiddet yanlısı eylemleri tasvip etmemiştir.
Üç mevsim
03-28-2008, 14:45
Öncelikle belirtmek isterim ki Çağdaş Demokrasilerde bir kişinin düşünceleri ne kadar rahatsız edici olursa olsun,ne kadar kulakları tırmalarsa tırmalasın şiddete telkin etmediği,hakarete ulaşmadığı ve şiddet içermediği sürece o fikir savunulabilir ve o fikre saygı duymak gerekir.Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin de ictihatları bu doğrultudadır ve bu çağdaş hukuk düzenlerinin de bir gereğidir.Bu açıklamayı yaptıktan sonra olması gereken bakımından konuşursak DTP'nin halkımızın %90'ını rahatsız eden fikirlerinden ve düşünce açıklamalarından bazılarını her nekadar tasvip etmesek ve onaylamasak da(ben kesinlikle Dtp'nin karşısındayım,görüşlerini asla tasvip etmiyorum) şiddeti telkin etmediği ve şiddete başvurmadığı,hakaret içermediği açıklamaları Çağdaş Hukuk düzeni ve Liberal Demokrasi açısından herhangi bir sorun teşkil etmemesi gerekir.Ancak DTP,PKK Terör örgütü ile arasına mesafe koyamamış,söylemlerini de PKK ile aynı söylemde kullanmış,PKK'nın siyasi kanatı olarak görünen bir parti konumundan da çıkamamıştır.Pkk ile arasına mesafe koyamayan,Pkk kamplarında konuşmalar yapan,Pkkli teröristlere gerilla diyerek geberdiklerinde de şehit muamelesi yapan DTP milletvekillerinin yaptıkları karşısında DTP'nin kapatılmaması gerektiğini savunmak kanaatimce Liberal Demokrasi ve Çağdaş Hukuk Düzenlerinde de bir anlam ifade etmez.
DTP adlı siyasi örgüt ile AKP'yi karşılaştıracak olursak AKP'nin söylemlerinde asla ve asla Hukuk ve Demokrasi dışı bir söylem bulamazsınız.Hakeza ülkemize ilk defa 1921 Anayasasından sonra SİVİL ANAYASA mefhumunu ortaya çıkartmış ve SİVİL ANAYASA hazırlanması için gerekli çalışmalara da başlamıştır.Anayasayı hazırlayacak komisyona da genellikle tüm hukukçuların üzerinde uzlaşabileceği,bilgi ve birikiminden asla şüphe dahi edemeyeceği bir isim olan Prof.Dr.Ergun ÖZBUDUN hocayı getirmiştir ki;genellikle hukukçular da bu Zat-ı Muhterem'in kitaplarından faydalanarak fakültelerini bitirmişlerdir.Geçmiş iktidarlar döneminde SİVİL ANAYASA yapılsın,askeri darbe yönetimi anayasası ile yönetilmeyi hak etmiyoruz diyenler;şimdi AKP SİVİL ANAYASA'nın öncülüğünü yaptığında SİVİL ANAYASA AKP'nin tasarrufuna bırakılamaz demektedirler ki;kanaatimce AKP'nin kapatılmak istenmesinin gizli bir nedeni de AKP'ye SİVİL ANAYASA'yı hazırlatmamaktır.
AKP'nin kapatılmak istenmesinin en önemli nedeni ise BAŞÖRTÜSÜ sorununa çözüm bulmak istenmesidir.Unutulmasın ki TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER ÖZLERİNE DOKUNULMAKSIZIN ANCAK KANUNLA SINIRLANABİLİR.Temel Hak ve Özgürlüklerden birisi olan BAŞÖRTÜSÜ takma özgürlüğünü kısıtlayan da herhangi bir kanuni düzenleme yoktur.Olmayan bir kanuni düzenlemeye dayanarak kız öğrencilerin EĞİTİMLERİNE DEVAM EDEMEMESİ,EĞİTİM HAKLARININ ELLERİNDEN ALINMASI da Çağdaş Hukuk düzeni ve Liberal Demokratik düzen bakımından tasvip edilemez.Başörtüsü takarak okullara girilmesinin Laiklik İlkesine aykırı olduğu düşüncesine de katılmıyorum;Laiklik din ve vicdan hürriyetinin sağlanması;devletin yönetimine dini kuralların egemen olamaması iken yönetimle alakası olmayan bir konuda laikliği istismar etmenin ve başörtüsünün kamusal alana giremeyeceğinin söylenmesinin de hukuk ile akıl ile fen ve ilimle hiçbir alakası yoktur.Hukuk kurallarının din kurallarından etkilenmemesi de mümkün değildir;çünkü bir çok hukuki kurum dini kurallardan etkilenerek oluşturulmuştur,Örneğin Katolik Hukukunda eşlerin boşanması mümkün değildir,bir kere evlendikleri zaman boşanamazlar,ancak ayrılabilirler.Bu düzenleme bize de yansımış ve Medeni Kanunumuzda hakimin boşanmaya karar vermediği durumlarda ayrılmaya karar verebileceği düzenlenmiştir.Hukuk kurallarının din kurallarından etkilenmemesi diye birşey sözkonusu değildir.
Bu nedenlerle AKP'nin laikliğe aykırılığın ODAK NOKTASI olduğu gerekçesi ile ve tekzip edilen GAZETE KÜPÜRLERİ'ne dayanarak bir iddianame hazırlanarak kapatılmak istenmesi ile terör örgütünün siyasi kanadı olarak faaliyette bulunan DTP'nin kapatılmak istenmesi arasında dağlar kadar fark vardır.Ancak şunu söyleyebilirsiniz partileri halk kurar bir yerlere de halk getirir,kapatılması gereken durumda da buna halkın karar vermesi gerekir veya partiler değil kişiler sorumlu olsun diyebilirsiniz.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
MiralayKorkmaz tebrik ediyorum
gulsen_yeni
04-01-2008, 11:51
böyle bir karşılaştırma asla ve asla yapılamaz.....
Yani olur şey değil. Demokrasiyi ülkeyi bölmek ve kaos çıkarmak için kullanan bir parti ile Ak Partiyi aynı kefeye koyup savunmanız enterasan. Demokrasi evet şiddet hayır. Ülkemi bölmeye çalışan, PKK'ya her fırsatta destek olan, PKK'yı terörist olarak nitelendirmeyen, içlerindeki bazılarının eşleri PKK da aktif terörist olarak çatışan bazı karaktersizlerle aynı kefeye konulmak nasıl bir iştir?
Ak Parti "Tek Türkiye","Tek bayrak, tek millet, tek vatan!" derken DTP kürt ırkçılığı ile ülkemin güney doğusunu bizden koparmaya çalışıyor. Bunu yaparken şiddeti körüklüyor, teröristleri cesaretlendiriyor. DTP terörist faaliyetlere destek veren bir örgüttür.
Ha kapatılır kapatılmaz onun başka sakıncaları vardır. Onu başka yerde konuşuruz.
Son olarak bu başlığı "hayret"le karşıladığımı belirtmek isterim.
bilgi müdavimi
04-02-2008, 00:04
türkiyeyi ilerletmek istemeyen ve kendileri zamanında bu hükümetler döneminde ilerlemiş insanlar,başka insanlar gelişemesin ilerleyemesin diye kıskançlıktan part kapatmaya başcururlar.
RÜMEYSA61
04-02-2008, 20:01
Ramazan ayında iftar cadırı açmak..Bizim partimizin kapatılması için öne sürülen deliller çok gülünç
Parti binalarında bayramlaşma merasimi gerçekleştirmek..
Ve bunun gibi gereksiz suçlamalarla dolu
Dtp ise hepimizin göz bebeği olan yavrularımızı acımasızca öldüren
yasa dışı bir grup olan pkk ya yardımları açık olan bir parti
bir karşılaştırma yapalım
Bunları eğer dtp yapsaydı ona hiç birşey denmezdi demokrasi olurdu! Ama akp yapınca din ile devlet karışmış oluyor
sonuç ortada ne acı...Kendisi ayetlerle konuşuyor bir şey olmuyor başbakanımız konuşunca tarikatçı oluyor bu ne biçim iştir anlayamadım anlayanlar bana da anlatsın!dtp gibi pkk yanlısı bir partiyi koumanızı da anlayamadım elimde olsa ben kapatırım değil ki savunmak!!!! >:( >:( >:( >:(
Bu oluşumun öncüleri milli görüşle aynı zokayı yemiştiler ben anlamam ilk işleri bu olmalı idi ama bu parti kapama yasası nasıl değişmemiş...demekki beşer şaşarmış...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.