Orijinalini görmek için tıklayınız : Tartışıyorum...Mehmet Mir Dengir Fırat!
http://www9.gazetevatan.com/newpics/news/230620081259170060772.jpg
Mehmet Mir Dengir Fırat, Şeyh Sait'in torunu, şu anda Akparti genel başkan yardımcısı ve İçel millet vekili..
Newyork times gazetesine verdiği şok edici demeçler ile bir anda gündeme oturdu. Böylesine kritik bir zamanda bu tarz açıklamaları hükümeti üzdü, muhalefetin ithamlarını kuvvetlendirdi. Gerek parti içinden gerekse muhalefetten büyük tepkiler alan sözleri en beklenmedik zamanda herkesi şaşırttı.. İşte o sözler;
"Türk toplumuna travma yaşatıldı. Bir gecede kıyafetlerini ve dillerini değiştirmeleri söylendi. Dinsel yolları dağıtıldı"
Bu sözler ek olarak idaanameye ekleneceği kesin.. Googlede aramasına gerek kalmayacak sayın savcının.
Bizler Akpartiforum gençliği olarak Mehmet Mir Dengir Fıratı bu sözlerinden dolayı protosto etmelimiyiz?
Kırık_Çocuk
06-24-2008, 23:33
Şu halde türkiyeye bir gecede şeriat getirilse acaba o laik geçinen kesimde bi travma olacak mı ?
Şüphesiz ki olacak..Bu da böyle birşey...
Bir sabah uyandığında kafandaki sarığın inip yerine şapka geldiğinde herhalde 70 lik dedem bunu doğal karşılayamazdı ..
eşşekler...,
Demokrat
06-24-2008, 23:42
bana kalsa düsünce özgürlügüne girer ama yasadigim ülke Türkiye o yüzden ne desek bos ;)... aslinda sayin firat nerede, nasil konusacagini bilen biridir böyle malzeme vermezdi birilerine ama..
Birde isin ilginci sayin Firat seyh saidin akrabasi simdi birileri maden bulmus gibi saldiracak ;)
[color=blue]Mehmet Mir Dengir Fırat, Şeyh Sait'in torunu, şu anda Akparti genel başkan yardımcısı ve İçel millet vekili..
Önce sizi protesto etmekle başlayabilir miyim? :)
Dengir Fırat Şeyh Said'in torunu olduğunu iddia edenlere dava açmış ve bu davayı soyağacını da sunarak kazanmıştır. Bunu iddia edenlerle aynı tarafta olmamakta fayda var sanki...
Bence yorum yapmadan önce yarını bekleyelim. Çünkü sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Ama konuyla ilgili bir detay bulamadım. Yarın herşey anlaşılır.
Demokrat
06-24-2008, 23:46
[color=blue]Mehmet Mir Dengir Fırat, Şeyh Sait'in torunu, şu anda Akparti genel başkan yardımcısı ve İçel millet vekili..
Dengir Fırat Şeyh Said'in torunu olduğunu iddia edenlere dava açmış ve bu davayı soyağacını da sunarak kazanmıştır. Bunu iddia edenlerle aynı tarafta olmamakta fayda var sanki...
Bak bu bilgiyi ben bilmiyordum, böyle bir davadan da haberim yok, sagolasin kardes gerci benim icin kimin yegeni oldugunun zerre kadar önemi yoktur cünkü ben birilerini onlarin disinda olgularla degerlendirmeyi etik bulmuyorum ;)
Üç mevsim
06-24-2008, 23:46
Dengir mir Mehmet Fırat oldukça entelektüel bir insandır. Bilgili, görgülü, deneyimli ve delikanlı bir siyasetçidir. Çok yerinde tesbitlerde bulunmuş, kendisini tebrik ediyorum, onu gerçekten seviyorum.
"Partisinden Tepkiler" diye kocaa harflerle yazılmış oraya.. Partisinden tepki dediği, Kırıkkale milletvekili Vahit Erdem'in daha önce de yaptığı gibi bir saygısızlıktan başka birşey değil. Vahit Erdem aklısıra sağduyuculuk yapmaya çalışıyor, o dar zihniyetiyle Dengir mir Mehmet Fırat gibi bir entelektüele dil uzatıyor!
Dengir Fırat'ın arkasındayız.
Onlybullet34
06-24-2008, 23:48
Çarpıcı röportajlar genelde Amerikan gazetelere veriliyor bu da ilginç.
Demokrat
06-24-2008, 23:48
Çarpıcı röportajlar genelde Amerikan gazetelere veriliyor bu da ilginç.
o yüzden carpici oluyor ya :)
Sanırım haklısın.. Torunu olmadığı açık ama akrabalığı konusunda bazı belgeler var.. Araştırırken şu sözlerini buldum bakın ne demiş
"Katıksız demokrat ve özgürlükçüyüm. Ne Türkçü olabilirim, ne de Kürtçü. Hayatımda hiçbir zaman illegal faaliyet içinde olmadım. Dedem Hacı Bedir, Atatürk döneminde 1., 2., ve 3. dönem milletvekilliği yaptı. Atatürk'ün fiilen cephede savaşan silah arkadaşlarındandır. Abdülmelik Fırat ve Şeyh Sait ile hiçbir akrabalığım da yok."
Doğru zaman ve doğru yer değil malesef...
Aslında adam haklı ama kartel medyası ve chpnin olaya nasıl atladığı ortada...
Ama ben bu adamı çok seviyorum
Çok mert....
son basın toplantısında kendisini çok güzel ifade etti bence...
Demokrat
06-24-2008, 23:52
Katıksız demokrat ve özgürlükçüyüm. Ne Türkçü olabilirim, ne de Kürtçüyüm.. sanki beni anlatiyor ha 8)
ne kadar kibarım 'bu adam '
:D :D
"Adı geçen muhabirle uzun bir röportaj yaptık, gazeteye küçük bir alıntı yapılmış. Muhabirin kendi değerlendirmesi olarak orada yer almış. Orada söylediğim şudur; yeni bir Cumhuriyet kurulmuştur. Bu Cumhuriyet, toplumun o gün ne kadar değer yargılarını, kurumları ortadan kaldırmıştır. Bunlar devrimdir. Her devrim sosyal bir travmadır. Evrimden temel farklılığı budur.
Orijinal ve Türkçe metinleri okursanız ondan sonra dönüp o malum grubun köşelerinde almış oldukları haberle kıyaslarsanız ne kadarın doğru, ne kadarının ajitasyona yönelik olduğunu görme imkanına sahip olursunuz. Evet devrimler travma yaratır. Bunun aksini düşünüyor musunuz? Fransız devrimi travma yaratmaz mı? SSCB devrimi tarihi bir travma yaratmamış mıdır, çünkü sistemi değiştiriyorsunuz. Mevcut yapıyı ortadan kaldırıyorsunuz, yeni bir yapıyı kuruyorsunuz. Eğer öyle olsa idi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde İstiklal Mahkemeleri olmazdı, şu veya bu şekilde bastırılmış olan isyanlar olmazdı."
Medya çarpıtıyor !
Dengir Mir Mehmet Fırat, basın toplantısında tartışılacak yeni açıklamalar yaptı
Yabancı basına ‘travma’ dedi Türk basınına ‘çarpıttınız’ diye çattı!
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, “Atatürk devrimleri travma yaratmıştır” sözlerine açıklık getirmek için yaptığı basın toplantısında tartışılacak yeni açıklamalar yaptı. Fırat, özetle şunları söyledi:
Medya çarptırıyorsa!: Eğer medya, psikolojik bir savaşın tarafı olarak bilgiyi çarptırıyorsa, kendine göre yorumluyorsa ve bu bu şekilde aktarıyorsa o zaman doğru bilgiye ulaşmamış olan insan düşünebilme yeteneğini, düşünce özgürlüğünü doğru kullanamaz. Medyaya düşen haberlere baktığımız zaman, bu haberleri doğru kabul edip yorumlayan birçok kişinin de aslına düşünce özgürlüğünü yanlış kullandığını görüyoruz.
Alıntı yapıldı: Adı geçen muhabirle uzun bir röportaj yaptık, gazeteye küçük bir alıntı yapılmış. Muhabirin kendi değerlendirmesi olarak orada yer almış. Orada söylediğim şudur; yeni bir Cumhuriyet kurulmuştur. Bu Cumhuriyet, toplumun o gün ne kadar değer yargılarını, kurumları ortadan kaldırmıştır. Bunlar devrimdir. Her devrim sosyal bir travmadır. Evrimden temel farklılığı budur.
Eğer zahmet edip TDK sözlüğüne bakmış olsalardı, ’beklenmeyen, köklü ama insan iradesi ile ortaya konan değişikliklerin tümüne devrim’ dendiğini görebilmek imkanına sahip. Doğrudur her devrim gibi Atatürk devrimleri de toplumda bir travma yaratmıştır. Çünkü bir gece önce eski Türkçe yazı, TBMM’de lağvedilerek Latin alfabesi getirilmiştir. Bu bir sosyolojik gerçektir, tespit.
Yine medya: Bugün yine bir medya kuruluşunun yayınlanmış olduğu gazetenin baş yazısında Türkiye Cumhuriyeti’nin tarifini verirken, bilinçli olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve sosyal bir devlet olduğu bir kez değil, müteaddit defa dile getirilmiştir.
Anayasa’nın o maddesinde ’demokrasi’ adı özellikle ağza alınmak istenmemiştir. Türkiye’de tartışılması gereken budur. Aslında Atatürk’ün getirdiği devrimler bir şekilde içselleştirilmiştir. 1950’de gerçekleşen demokrasi devrimi bir türlü içselleştirilememiştir. Birileri bunu izah etmek zorundadır Türk halkına. Demokrasi karşıtlarının, demokrasi düşmanlarının kimler olduğu, Anayasa’nın değiştirilmez maddelerinin nasıl değiştirilmek istendiğinin örneği önümüzde duruyor.
Ajitasyon: Orijinal ve Türkçe metinleri okursanız (basına metinleri dağıttı) ondan sonra dönüp o malum grubun köşelerinde almış oldukları haberle kıyaslarsanız ne kadarın doğru, ne kadarının ajitasyona yönelik olduğunu görme imkanına sahip olursunuz. Evet devrimler travma yaratır. Bunun aksini düşünüyor musunuz? Fransız devrimi travma yaratmaz mı? SSCB devrimi tarihi bir travma yaratmamış mıdır, çünkü sistemi değiştiriyorsunuz. Mevcut yapıyı ortadan kaldırıyorsunuz, yeni bir yapıyı kuruyorsunuz. Eğer öyle olsa idi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde İstiklal Mahkemeleri olmazdı, şu veya bu şekilde bastırılmış olan isyanlar olmazdı.
Teşekkürler Berika. Bende bunu arıyordum. +
politikaci
06-24-2008, 23:57
berika+1
çok dikkat ettim kartel medyası bu basın toplantısını es geçti ;)
Deniz.Feneri
06-24-2008, 23:59
Dengir Fırat'ın sözlerine katılmıyor değilim ama vakitsiz bir zamanda yaptığı için bu konuşma yorumsuz :-\
Onlybullet34
06-24-2008, 23:59
Dengir Mir Fırat gerçekten akıllı bir siyasetci.Devrimlerin hızlı oluşu halkı negatif yönde etkileyebilir.Bu da normaldir.
ya bu ülkedeki medyanın laf çarpıtmada üstüne yok. adamın yaptığı basın toplantısını dinledim adam devrimler toplum üzerinde bunalım oluşturur demiş ve kendisi toplum bilimcilerine sorun onlarda size aynı şeyleri söyler diyor. amaç ortalığı bulandırmak ve bulanık suda balık tutmak :-*
LoNeLiNeSS
06-25-2008, 00:08
Birilerinin eline koz verilmedi mi diye düşünüyorum ama her halde bir bildikleri vardır.. ;) ;) ;)
Onlybullet34
06-25-2008, 00:21
Dengir Mir Fırat gerçekten akıllı bir siyasetci.Devrimlerin hızlı oluşu halkı negatif yönde etkileyebilir.Bu da normaldir.
Ancak, Atatürk'ün devrimlerine saygımızı belirtmeliyiz.
anatolia
06-25-2008, 00:30
olan bişeyi söylemiş neden bu kadar tepki toplamış ki :P
Kırık_Çocuk
06-25-2008, 00:30
üstad konustu tamamdır hehe
Deniz.Feneri
06-25-2008, 00:33
Herkes devrimlere saygılı olmak zorunda ya 8)
anatolia
06-25-2008, 00:34
üstad konustu tamamdır hehe
:( :( :-X
Demokrat
06-25-2008, 00:37
sevmek zorundasin kardesim varmi ötesi 8)
Deniz.Feneri
06-25-2008, 00:39
yok herhalde zorbalıkla da olsa :)
Demokrat
06-25-2008, 00:40
yok herhalde zorbalıkla da olsa :)
isine gelirse bunun adi demokrasiymis!
Onlybullet34
06-25-2008, 00:40
Peki bu devrimler Ülkenin Realitesi ise saygıyı en azından emeğe göstersek ...
LoNeLiNeSS
06-25-2008, 00:41
Ancak, Atatürk'ün devrimlerine saygımızı belirtmeliyiz.
Sevmek ayrı kabullemek ayrı ancak saygı duymak ayrı.. Saygı duyarız...
yersiz ve gereksiz konuşanları hiç sevmem...
dengir fırata da ilk duyunca (kanald de dinledim) ya bunu nasıl der dedim...
ama bugün forumda okuyunca o cümleyi telaffuz etmemiş aslında..
tam cümle şu : "Türk toplumu bir travma yaşamıştır. Bir gece içinde kıyafetini ve alfabesini değiştirmesi istenmiştir. Dini yaşama biçimi ortadan kaldırılmıştır. Bu travmayı yaşamayan toplumlar insanların nasıl giyindiklerine ilişkin tartışmaları anlayamazlar…"
aslında başka birşeyden bahsediyor ama malum kartelciler nimet bulmuş gibi davranıyorlar..
zaten kanald tarafın haberinden sonra kaç gündrü siyaset yapmıyor..
milli maç onları kurtardı..
ama hayret bu haberi es geçmediler ;)
tam cümle şu : "Türk toplumu bir travma yaşamıştır. Bir gece içinde kıyafetini ve alfabesini değiştirmesi istenmiştir. Dini yaşama biçimi ortadan kaldırılmıştır. Bu travmayı yaşamayan toplumlar insanların nasıl giyindiklerine ilişkin tartışmaları anlayamazlar…"
aslında başka birşeyden bahsediyor ama malum kartelciler nimet bulmuş gibi davranıyorlar..
çok doğru bir tespit yapmış aslında ???
Demokrat
06-25-2008, 00:44
Peki bu devrimler Ülkenin Realitesi ise saygıyı en azından emeğe göstersek ...
Amenna gösterelim ama emek verenlere haklarini adil dagitalim ;)... Bizim devrimle, Atatürk ilkeleriyle daha da önemlisi Atatürkle asla sorunumuz yok sorunun ne oldugu asikardir ;)
kesinlikle katılıyorum..
bu ülke ağır bir savaşla birlikte değişim gösterdi...
insanlar bizim nasıl bu kadar kıyafeti tartıştığımızı anlamıyor..
fırat da gayet sosyolojik biçimde nedenini anlatmış..
ama birileri bilimden anlamıyor :(
Onlybullet34
06-25-2008, 00:54
kesinlikle katılıyorum..
bu ülke ağır bir savaşla birlikte değişim gösterdi...
insanlar bizim nasıl bu kadar kıyafeti tartıştığımızı anlamıyor..
fırat da gayet sosyolojik biçimde nedenini anlatmış..
ama birileri bilimden anlamıyor :(
Neden anlasınlar ki ? İşleri kaos ortamı yapmak.
sen de haklısın koca paragrafı tek cümleye indirip yazmışlar..
ama herşeyde bir hayır vardır bence..
şimdi başsavcı sözlü savunmada da söylesin bi güzel..
cemil çiçek cevabını verir...
bizi eğlenceli bir temmuz başı bekliyor ;)
LoNeLiNeSS
06-25-2008, 00:59
Sonunun pekde hayırlı olmadığı bir Temmuz.. >:( >:( >:(
Sonunun pekde hayırlı olmadığı bir Temmuz.. >:( >:( >:(
hayrı yalnız Allah bilir nurullah..
bizim şer bildiklerimizde hayır olabilir ;)
Onlybullet34
06-25-2008, 01:08
Davadan sonra'da Damgalı Cevabı Aziz Milletimiz Verecek. :)
bu arada Yaren vekilimizin adı DENGİR MİR MEHMET FIRATtır..
başlığı düzeltirsen sevinirim ;)
LoNeLiNeSS
06-25-2008, 01:12
İlginç bir isim ne anlama geliyor acaba.. :o :o :o
Demokrat
06-25-2008, 01:12
cokta önemli degil ha kandirali hasan ha hasan kandirali 8)
ama çok afilli bir ismi var...
ve ben çok takıyorum bu ismin doğru söylenmesine..
en son birand söyleyemeyip bir paragraf kombinasyon yapmıştı..
en sonunda dengir demişti...
düzeltilse de zarar gelmez sanki ???
Onlybullet34
06-25-2008, 01:14
cokta önemli degil ha kandirali hasan ha hasan kandirali 8)
:) :)
LoNeLiNeSS
06-25-2008, 01:15
Saygısızlık gibi olmasın ama daha çok Brezilya lıların isimleri gibi maşallah 4 kelime :o :o :o :o :-X :-X
yok ne saygısızlığı..benim de ismim uzundur mesela çok hoşuma gidiyor bence enteresan..
hatta evlenip çoluk çocuğa karışırsam üç isim koyacağım 8)
Saygısızlık gibi olmasın ama daha çok Brezilya lıların isimleri gibi maşallah 4 kelime :o :o :o :o :-X :-X
biz kendi aramızda karizmatik bir isim diyoruz :D :D
Deniz.Feneri
06-25-2008, 01:17
devrimleri zorunlu sevmek demokrasiyse ya onlar bilmiyor demokrasiyi ya da ben bilmiyorum saygıdeğer demokrat
Demokrat
suraya bak hersey halloldu adamim adina takildik :).... bu dörtlü yine biraraya gelmis, site ahalisi hepinize kolay gelsin diyorum :)
Onlybullet34
Alex Rodrigo Dias da Costa :)
evet ya eski günlerdkei gibi :'( :'(
suraya bak hersey halloldu adamim adina takildik :).... bu dörtlü yine biraraya gelmis, site ahalisi hepinize kolay gelsin diyorum :)
çok şekeriz demi ahmet abi 8)
valla ne güzel oldu eski günlerdeki gibi..ama ahmet abi sen bunu okuma kalbin daha fazla dayanmayabilir :'(
Demokrat
06-25-2008, 01:19
görende varya sanki 20 yil öncesinden bahsediyoruz sanacak he sorma eski günler gibi bir tek ali boran eksik :)
LoNeLiNeSS
06-25-2008, 01:19
Alex Rodrigo Dias da Costa :)
:D :D :D :D :D :D :D
;D ;D ;D ;D ;D İşde bende bunu diyorum.. :-X :-X :-X Çok karizmatik değil mi ... :D :D :D
:D :D :D tamma kıskanma abicim seni de aramıza alırız :D
LoNeLiNeSS
06-25-2008, 01:20
ALİ BORAN ALİ BORAN ALİ BORAN çok seviyordum o çocuğu tam bir halk adamı... :D :D :D :D :D
Demokrat
06-25-2008, 01:20
:D :D :D tamma kıskanma abicim seni de aramıza alırız :D
bakiyorum yetkili oldun diye hemen laf atmalar filan, zaten yönetici oldun diye uyku tutmuyor >:( >:(
yaren kovmadan ben kaçıyım ;D
LoNeLiNeSS
06-25-2008, 01:21
çok şekeriz demi ahmet abi 8)
valla ne güzel oldu eski günlerdeki gibi..ama ahmet abi sen bunu okuma kalbin daha fazla dayanmayabilir :'(
Yavv saliha yine karıştırdın ortalığı suçlu işde burda arkadaşlar konuyu nerden nereye getirdi..:-X :-X :-X :-X :-X :-X
selo da geldi :'( :'( :'( :'(
töbeee ben ne yaptım 8)
yaren tüm suçlu ahmet abi bir de nuri :-X
haritaci70
06-25-2008, 01:22
Ne yapmis yani dengir firat yanlis mi soylemis bence hakli bir gecede dilimizi inanclarmizi degistirmemizi istemediler mi travma yasatmadilarmi...Ama yanlış olan söylediği zaman ve şartlar.. Gereksiz yerde gereksiz zamanda yapılmış bir açıklama
Demokrat
06-25-2008, 01:22
Arkadaslar lütfen yorum yapmayin bakin sizi kac defadir uyariyorum özellikle berika arkadasimiz lütfen konuyu dagitma, birde yönetici olacaksin, hic yakismyior ama 8)
ahmet abi durduramıyorum kendimi yardım et :'( :'( :'( :'(
Arkadaslar lütfen yorum yapmayin bakin sizi kac defadir uyariyorum özellikle berika arkadasimiz lütfen konuyu dagitma, birde yönetici olacaksin, hic yakismyior ama 8)
haklısın abi :D
o zaman ben son kez konu ile ilgili yorum yapıyorum...
dengir fıratın söylediklerinin bölük pörçük değil tam metin tekrar okuyun arkadaşlar...
onunki sosyolojik bir yorum..
kaç yıllık itidalli bir siyaset adamı...ayağına kurşun sıkacak değil ya...
zaten mykda söz almış açıklama yapmak istiyorum demiş..başbakan yaptığın açıklama yeterli tekrar yapmana gerek yok demiş ;)
berika kendini durdurmak için siyasi yorum yap işe yarıyo :-X
Demokrat
06-25-2008, 01:25
neyse konuya dönelim, söyle bir acilim yapmak isterim ;...
Bu konuda partimizin tutumu ne olmalidir?
sessizlik bence...Fırat kendini ifade etti zaten
LoNeLiNeSS
06-25-2008, 01:27
haklısın abi :D
o zaman ben son kez konu ile ilgili yorum yapıyorum...
dengir fıratın söylediklerinin bölük pörçük değil tam metin tekrar okuyun arkadaşlar...
onunki sosyolojik bir yorum..
kaç yıllık itidalli bir siyaset adamı...ayağına kurşun sıkacak değil ya...
zaten mykda söz almış açıklama yapmak istiyorum demiş..başbakan yaptığın açıklama yeterli tekrar yapmana gerek yok demiş ;)
berika kendini durdurmak için siyasi yorum yap işe yarıyo :-X
Yapılan yorum un kişisel bir yorum olduğunu düşünmüyorum belkide bir strateji bir parti politikası...
Deniz.Feneri
06-25-2008, 01:29
Ne yapmis yani dengir firat yanlis mi soylemis bence hakli bir gecede dilimizi inanclarmizi degistirmemizi istemediler mi travma yasatmadilarmi...Ama yanlış olan söylediği zaman ve şartlar.. Gereksiz yerde gereksiz zamanda yapılmış bir açıklama
katılıyorum hocama :9
bence soru sorulduğu takdirde basının çarpıtma yaptığı söylenebilir..
ama geri adım atılırsa partimiz adına yanlış olur...
arkasında durmak lazım...
belki fırat katıldığıprogramlarda ayrıntıya girip açıklayabilir...
ne kadar anlatırsa anlatsın yine istedikleri gibi anlıyacaklar..
humeyniyi sevdiğini söyleyen kıza niye kzıyoruz o zaman :-\?
Deniz.Feneri
06-25-2008, 01:33
bence soru sorulduğu takdirde basının çarpıtma yaptığı söylenebilir..
ama geri adım atılırsa partimiz adına yanlış olur...
arkasında durmak lazım...
belki fırat katıldığıprogramlarda ayrıntıya girip açıklayabilir...
kesinlike aynı düşünüyorum açıklar ve bir tokat gibi gelir sözleri karşıtlarına
zihniyet değişmez ama halktan 1 kşi kurtarılsa onların düşüncesinden o bile yeter
töbeee ben ne yaptım 8)
Ne oldu ki.. Koptum ben.. Sanırım konu dağıldı :)
töbeee ben ne yaptım 8)
Ne oldu ki.. Koptum ben.. Sanırım konu dağıldı :)
yavv dur yeni toparladık 8)
Onlybullet34
06-25-2008, 01:36
Herzaman ki gibi toplumu germeden sakin tavrımızı korumalıyız.Bizim orada bir laf vardır "sen zot ben zot at'a kim versin ot ".Muhalefet yeterince toplumu geriyor bizim daha sabırlı ve sakin olmamız lazım.
Deniz.Feneri
06-25-2008, 01:38
ne kadar anlatırsa anlatsın yine istedikleri gibi anlıyacaklar..
humeyniyi sevdiğini söyleyen kıza niye kzıyoruz o zaman :-\?
Ne kadar bilirsen bile ve Ne kadar anlatırsan anlat senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır (Mevlana)
LoNeLiNeSS
06-25-2008, 01:39
Herzaman ki gibi toplumu germeden sakin tavrımızı korumalıyız.Bizim orada bir laf vardır "sen zot ben zot at'a kim versin ot ".Muhalefet yeterince toplumu geriyor bizim daha sabırlı ve sakin olmamız lazım.
:-* :-* :-* :-* :-*
Sanki sakin olmak istemiyormuşuz gibi bir hava var...
Deniz.Feneri
06-25-2008, 01:43
nereye kadar bir gün sakinlik arsızlığa yol vermesin :)
Başbakan altını çizerek belirtmişti " Kimse bize uysal koyun muamelesi yapmasın"
amin..sanırım hepimizin tek temennisi tüm bu sürecin tıpkı daha öncekilerde olduğu gibi hayırla sonuçlanması...
İyi niyetli temennilerinizi yürekten katılıyorum.
İnşallah hepbirlikte güneşin! doğuşuna şahit olacağız
her kiim ne derse desin Mehmet Dengir Fırat konuştugu her sözü lafı iyi bilen ve tartan bir kişi öyleki Ak Parti'yi savunuyor şundan eminim ki Dengir Fırat kafasından hiçbirşey konuşmayacaktır... Herzaman önderlermizin liderlerimizin arkasındayız...
KAmusal mışş
06-25-2008, 02:16
Bu duruma söylenecek tek bi söz var :
Her doğru her yerde söylenmez.
Hele ki bizim ülkemizde :-\
Her ne kadar mantıklı açıklaması olan cümleleler olsa da,çarpıtılacağı ve yine bir şekilde genellemelerle birçok kişiye mal edileceği belli malesef.
Hayırlısı olsun...
haritaci70
06-25-2008, 02:17
Yaa fıratın söylemi yerinde haklı bir söylem ama zaman yanlış.. Al işte başsavcının sözlü savunmasında kullanabileceği bir haber daha..
Arkadaşımız biraz heyecanla olsa gerek Mehmet Mir Dengir Fırat'ı tıpkı bir millet vekilimiz gibi (aman bak şu terbiyesizin yaptığına, biz parti kapatılmasın diye uğraşıyoruz, onlar ne yapıyor) refleksiyle protesto edelim demiş. Bunla da kalmamış Şeyh Sait ve Abdulmelik Fıratla alakalı bir çok şeyin ortaya dökülmesine dolaylı olarak sebep olmuş.
Biliyorsunuz arkadaşlar taraf gazetesinin geçenlerde manşete çıkardığı "Yönetim Kademesince Onaylanmayan" planla alakalı olarak ortaya koyduğu bazı yalanlanamamış iddialar vardı. Yandaş medya, karalama ve hizaya getirme kampanyaları. Verilen mülakatın tamamını okumayıp aradan bir cümleyi çekip maksatlı şekilde haber yapan doğan medya grubunun propagandalarına alet olmayalım lütfen. Kaldı ki, Sn. Genel Başkan Yardımcımızı en azından Ak gençlik diğerlerinden daha iyi tanımalı. Ne maksatla o sözleri söylediği belli. Ha!, zamanlama, ifade tarzı bunları eleştirmeyeceğim. Zira Başbakan MKYK toplantısında buna bir şekilde el koydu.
Gelelim Şeyh Sait meselesine. Şeyh Sait isyanını apayrı bir konuda ele almak gerekir. Ancak size Abdulmelik Fırat (Kendisiyle Genç Sivillerin organize ettiği "Yassıada Demokrasi Adası Olsun" etkinliğinde tanışma fırsatı buldum) hakkında birkaç şey söyleme gereği duyuyorum. 1960'da yassıada yargılanan en genç millet vekiliydi. Çektiği işkenceleri anlatırken gözleri doldu. Beş dil bilen, felsefe, sosyoloji, siyaset bilimi ve bunun yanında dini konularda da çok derin bir insandır. Ancak ne yazık ki kendisinden Türkiye Cumhuriyeti yararlanmayı becerememiştir. Demokrasi için çok mücadele verdi. 17 yıl sürgün hayatı yaşadı. "Fırat Mahsun Akar" diye bir kitabı var okumanızı tavsiye ederim. Yine de bu millete küskün değil.
ercaneren
06-25-2008, 03:23
Arkadaşımız biraz heyecanla olsa gerek Mehmet Mir Dengir Fırat'ı tıpkı bir millet vekilimiz gibi (aman bak şu terbiyesizin yaptığına, biz parti kapatılmasın diye uğraşıyoruz, onlar ne yapıyor) refleksiyle protesto edelim demiş. Bunla da kalmamış Şeyh Sait ve Abdulmelik Fıratla alakalı bir çok şeyin ortaya dökülmesine dolaylı olarak sebep olmuş.
Biliyorsunuz arkadaşlar taraf gazetesinin geçenlerde manşete çıkardığı "Yönetim Kademesince Onaylanmayan" planla alakalı olarak ortaya koyduğu bazı yalanlanamamış iddialar vardı. Yandaş medya, karalama ve hizaya getirme kampanyaları. Verilen mülakatın tamamını okumayıp aradan bir cümleyi çekip maksatlı şekilde haber yapan doğan medya grubunun propagandalarına alet olmayalım lütfen. Kaldı ki, Sn. Genel Başkan Yardımcımızı en azından Ak gençlik diğerlerinden daha iyi tanımalı. Ne maksatla o sözleri söylediği belli. Ha!, zamanlama, ifade tarzı bunları eleştirmeyeceğim. Zira Başbakan MKYK toplantısında buna bir şekilde el koydu.
Gelelim Şeyh Sait meselesine. Şeyh Sait isyanını apayrı bir konuda ele almak gerekir. Ancak size Abdulmelik Fırat (Kendisiyle Genç Sivillerin organize ettiği "Yassıada Demokrasi Adası Olsun" etkinliğinde tanışma fırsatı buldum) hakkında birkaç şey söyleme gereği duyuyorum. 1960'da yassıada yargılanan en genç millet vekiliydi. Çektiği işkenceleri anlatırken gözleri doldu. Beş dil bilen, felsefe, sosyoloji, siyaset bilimi ve bunun yanında dini konularda da çok derin bir insandır. Ancak ne yazık ki kendisinden Türkiye Cumhuriyeti yararlanmayı becerememiştir. Demokrasi için çok mücadele verdi. 17 yıl sürgün hayatı yaşadı. "Fırat Mahsun Akar" diye bir kitabı var okumanızı tavsiye ederim. Yine de bu millete küskün değil.
Doğan medya grubu demişken : hürriyet milliyet cumhuriyet ve vatan gazeteleri darbe ortamı oluşturmak olsun dini duyguları istismar olsun her alanda faaliyet gösteren bir çete gibi.Mesela Ergenekon davası ile ilgili bu gazetelerden hangisi detaylı bir haber yayınladı ? hiçbiri..Dikkatli ve uyanık olalım,haberi kaynağından yada doğru olduğuna inandığımız yayın organlarından alalım.bu gazateleri okuyan arkadaşlar varsa-ki yoktur inş.- duyurulur ??? :D
mehmet fırat'ın söyledikleri çarpıtılarak yada cımbızlanarak milletimize sunulacaktır muhakkak.Futbol yorumcularımız türkiye-çek maçı için şöyle demişlerdi : Bu türkiye-çek maçı değil Haç ile Hilal mücadelesi.İşte bugün türkiye'de yaşananlar da hiç bitmeyecek olan hac-hilal,iyi-kötü savaşıdır.Ve hep varolacakdır.Daha çoookkk R.Tayyip ERDOĞAN'lar gelecek bu ülkeye.Ama karşılarına yine Deniz Baykallar,Abdurrahman Yalçınkayalar,Ertuğrul Özkökler,İlhan selçuklar,Aydın Doğanlar,arzu yalçındağlar çıkacak.Ve iyi kötüyü hep mağlup edecek inşallah.Aydınlığın galip gelmesi duasıyla... :-*
murat kurt
06-25-2008, 03:26
Sayın Fırat yanlış yapmıştır bir siyasetçi akıllı konuşmak durumundadır.Bu ülkede arkadaşların dediği gibi her doğru her yerde,her zamanda söylenmez
Üç mevsim
06-25-2008, 20:12
Ergin Bey bu içerikli ve anlamlı yorumunuzdan dolayı tebrik diyorum. Bu tarz manalı, bilgilendirici ve yönlendirici kısacası kaliteli mesajların forumumuzda çoğalması üyelerimizin fikri aydınlığına katkıda bulunacaktır. Ben sizi ilk defa görüyorum, son olmasın :-)
Abdülmelik Fırat'ı özgürlükçü yönüyle tanıyorum. Güneydoğu meselesinde ülkemiz ondan faydalanabilirdi. Ekranlardan tanıdığım kadarıyla samimi bir insan..
ENGİNEER
06-26-2008, 23:54
Valla bir kere değiştim..Değişmiş halimde bu zaten Ömer..Bir daha değişmeyi düşünmüyorum :)
maviinsan
06-27-2008, 00:39
halka zora şapka dayatırsanız,ezanı zorla türkçe okutursanız ,geçmişi silmeye çalışırsanız toplumda travma yaratırsınız :-*
Deniz.Feneri
06-27-2008, 00:53
:-* katılıyorum Dengir Mir Fırat'ı sonuna kadar destekliyorum fakat bunları söylemek için çok erken davrandı
Müntesip
06-27-2008, 16:02
Aslında ortada devrim'in iyi yada kötü olduğunu kasteden bir sözcük yok,bir bardak su da fırtına koparmak isteyen zihniyet yine iş başında ...Erken mi oldu derseniz hayır erken olmadı artık tabuları yıkma zamanı,eğer ki tahtan ineceksek insanların kafalarına tohum serpme zamanı gelmiştir.Bugün bazı insanlar Kur'an-ı Kerim'i,Peygamber EFENDİMİZ (sav)'i bile tartışıyorarken bende tabi ki tartışacagım laikliği , tabi ki dile getireceğim çektiğim sıkıntıları !
Şu halde türkiyeye bir gecede şeriat getirilse acaba o laik geçinen kesimde bi travma olacak mı ?
Şüphesiz ki olacak..Bu da böyle birşey...
Bir sabah uyandığında kafandaki sarığın inip yerine şapka geldiğinde herhalde 70 lik dedem bunu doğal karşılayamazdı ..
eşşekler...,
:-* :-*
sonra da kalkmış Kel Ali'yi savunuyorlar...Neymiş İskilipli Atıf Hocanın eline İngilizler silah vermişte devlete saldırmışta falanmış filanmış...hiçkimse değerlerinin yıkıldığını bile bile sessiz kalamaz!!! kalmayacağız da :-*
Türk Devrimi
07-07-2008, 22:38
BU DAGDAN GELMIS SIYASETCI OLUYOR BEN NE ICIN UGRASIYORUM DIYE KENDIME KIZIYORUM SONRA
Supraliminal
07-07-2008, 22:39
BU DAGDAN GELMIS SIYASETCI OLUYOR BEN NE ICIN UGRASIYORUM DIYE KENDIME KIZIYORUM SONRA
sen metropolden geldin ama hala adam olmamışın bu nasıl olcak ;)
Deniz.Feneri
07-07-2008, 22:43
Mehmet Dengir Mir Fırat ne demişse doğru demiştir
Bence de sen fazla uğraşma her dağdan gelen siyasetçi olamaz.
Ömer_Furkan
07-08-2008, 02:24
SÖLEDİKLERİ DOĞRU OLABİLİR AMA SÖLEDİĞİ ZAMAN COK YANLISS HEPTEN TEPKİLERİ ÜSTÜMÜZE CEKTİ...
elif zeynep
07-08-2008, 23:05
"Türk toplumuna travma yaşatıldı. Bir gecede kıyafetlerini ve dillerini değiştirmeleri söylendi. Dinsel yolları dağıtıldı"
Siyasette, eğer gözler senin üzerindeyse, ve her vakit diken üstündeysen , tavırlarına dikkat etmeli; dengeli davranmalı; hangi sözü söyleyeceğini
iyi hesap etmeli, yerini ve zamanını iyi ayarlamalıdır kişi.
Ama artık, söylenecek sözler birikmedi mi, bunları söyleyecek zamanlar geçmedi mi ve hala bir çok söylenmemiş sözlerle zamanlarımızı
kaybediyorken; ben Dengir Mir Mehmet Fırat'ın arkasındayım ; açık sözlülüğünü, dik duruşunu takdir ettim her zaman.
Erdoğan'dan sonra , partiyi ayakta tutan ta kendisidir derim. Bir Erdoğan dik konuşur, sabrımızı tetiklerlerse sözcükleri zayi etmez, bir de Dengir Mir
Mehmet Fırat...
O ne derse arkasındayım.
rikopasa
07-09-2008, 10:09
Sizler "Bu dünyada Amerikalıların izni olmadan tek bir iş bile yapılamaz" diyenlerinde arkasındasınız ... Sn Mehmet Dengir Mir Fırat ın dedikleride neki bunların yanında , normaldir bu desteğiniz ...
Sizler "Bu dünyada Amerikalıların izni olmadan tek bir iş bile yapılamaz" diyenlerinde arkasındasınız ... Sn Mehmet Dengir Mir Fırat ın dedikleride neki bunların yanında , normaldir bu desteğiniz ...
ha sen yani 'küresel güçleri,dünya düzenini görmezden gelirim hep başıma,tek başıma yaşarım' diyenlerin arkasındasın ;)
seni anlıyoruz kardeş...ama dünya gerçeklerini itraf etmekte güçlük çekme...
bütün çabamız güçlü bir demokrasiye,güçlü bir ekonomiye sahip olup; başka ülkelerin 'türkiye izin vermeden yapamayız' diyeceği durumlara gelmek...
yani herşey duygusal 8)
rikopasa
07-09-2008, 14:17
Fazla "duygusallaşma" istersen , çocuklarını amerika adına dünyanın orasında burasında savaşırken görmek istemezsin herhalde ...
örnek ; amerikanın Irak'ta ölen çekik gözlü gençleri ...
Fazla "duygusallaşma" istersen , çocuklarını amerika adına dünyanın orasında burasında savaşırken görmek istemezsin herhalde ...
örnek ; amerikanın Irak'ta ölen çekik gözlü gençleri ...
ne alaka şimdi?
rikopasa
07-09-2008, 17:52
ne diyimki ben sana ... yok bişey tamam ...
HER ZAMANKİ GİBİ DANGIR DUNGUR KONUŞMUS NE BEKLERSİN O TARVMAYI Ak Parti KPANINCA GORECEK
ümitli_bekleyis
07-09-2008, 20:36
Travmanın alasını yaşayanlar avukatlık yaparak belli ediyor kendini .. :D
Necip Fazıl
07-09-2008, 20:37
HER ZAMANKİ GİBİ DANGALÇA DANGIR DUNGUR KONUŞMUS NE BEKLERSİN O TARVMAYI Ak Parti KPANINCA GORECEK
bu foruma insan dışındaki mahlukutları aldıklarını bilmiyordum valla sen nasıl girdin kii hmm >:(
HER ZAMANKİ GİBİ DANGALÇA DANGIR DUNGUR KONUŞMUS NE BEKLERSİN O TARVMAYI Ak Parti KPANINCA GORECEK
bu foruma insan dışındaki mahlukutları aldıklarını bilmiyordum valla sen nasıl girdin kii hmm >:(
SEN COK İNASANSIN YA AKP KAPNACAK YANINIZDA HERKESİ SURUKLEMYE CALISIYORSUNUZ TAYYİP ŞAŞIRMA MENDERESİ UNUTMA
ümitli_bekleyis
07-09-2008, 20:39
Psikolojiniz köşeye sıkışmış bir zavallıyı andırıyor.Burada efelenmekle olmuyor bu işler... ;)
Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 20:40
İradeyle yüksek bir yüzdeyle iktidara gelen partiyi kendinizce düşürmeye çalışıyorsunuz..kabullenmek zor geliyor değil mi.. :)
O ZAMAN İKTİDARDASIN ALLAHMISNIZKİ GUC BİZDE DİYORSUNUZ 53 UNTMAYIN İSTEDİGİMİZ HERSEYİ YAPMASINIZ LAİKLİKLE OYNAYMASINIZ ATATURK HAKERT ETME YETKİNİZ YOK AKP İKİNCİ İKTİDARINDA PİSLİGİNİ GOSTERİS EGER KENDİNİZİTANRI GİBİ HİSSEDİYORASNIZ AYRI MESLE SİZ HERSEYE GUCUNUZ YETER
politikaci
07-09-2008, 20:44
Tanrı gibi hissettiğimiiz söyleyen sizlersiniz..Atatürke hakaret edenyok emin ol Atatürkü sizden daha çok seviyoruz en azından arkasına geçip dinsizlik yapmııyoruz Şimdi atatürk olsa sizi def ederdi ülkeden
ümitli_bekleyis
07-09-2008, 20:45
Tek güç biziz diyen bizler değil , onu yapamazsınız , buna elleyemezsiniz.Ona hakaret edemezsiniz diyenlerdir. Ayrıca Atatürk ' e nerede hakaret edilmiş bir göstersenize ne olur çok merak ettim :) ?
Tanrı gibi hissettiğimiiz söyleyen sizlersiniz..Atatürke hakaret edenyok emin ol Atatürkü sizden daha çok seviyoruz en azından arkasına geçip dinsizlik yapmııyoruz Şimdi atatürk olsa sizi def ederdi ülkeden
SİZ KENDİNİZ TANRI ZANNEDİYORSUNUZ HERSEYE GUCUNUZ YETER
Tek güç biziz diyen bizler değil , onu yapamazsınız , buna elleyemezsiniz.Ona hakaret edemezsiniz diyenlerdir. Ayrıca Atatürk ' e nerede hakaret edilmiş bir göstersenize ne olur çok merak ettim :) ?
BIRAKIN YOBAZCA HARKETLERİNİZDEN BELLİ SİZDEKİ ATATURK SEVGİSİ ŞU KOPRUYE GECENE KADAR ATATURK SEV REJİM DEGİSİNCE BIRAK GİTSİN YMEZLER
politikaci
07-09-2008, 20:47
SİZ KENDİNİZ TANRI ZANNEDİYORSUNUZ HERSEYE GUCUNUZ YETER
ne diyo bu ya .. tövbe tövbe düzgün konuş insanı günaha sokma yazdıklarıma adam gibi cevap ver veremiyorsanda işte chp nin acizliğini ortaya dilsiz bir biçimde koyuyorsun demek..
ümitli_bekleyis
07-09-2008, 20:47
Aynı şeyleri zırvalamaktan vazgeçin ve insan gibi cevap vermeye çalışn .Deneyin bakalım .. Zannetmiyorum becerebileceğinizi ama ha gayret...
Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 20:48
birincisi Atatürk e hakaret eden yok
İkincisi;bizim inandıklarımızı söylüyor,yapabildiklerimizi konuşturuyoruz ..sizin gibi laf kalabalığı yapmıyoruz
üçüncüsü;birdaha büyük harfle yazarsan yazıların silinecektir..küçük harf le düşüncelerini yaz
dördüncüsü;ikinci iktidar derken ..düzgün cümleyle yaz adam sansınlar..bağırırır gibi ne o öyle..chp gençliğinin online üye sayısı az anladık konuşmaya ihtiyacın var ama :)
Beşincisi;selametle :)
politikaci
Atatürkün zamanında chp:
Atatürkün partisiydi..
Baykal zamanında chp:
Atatürkün çiftliği haline geldi...
Necip Fazıl
BIRAKIN YOBAZCA HARKETLERİNİZDEN BELLİ SİZDEKİ ATATURK SEVGİSİ ŞU KOPRUYE GECENE KADAR ATATURK SEV REJİM DEGİSİNCE BIRAK GİTSİN YMEZLER
atatürke tapmayın yaaaaaa günahtan batacaksınız valla >:(
LoNeLiNeSS
SEN COK İNASANSIN YA Ak Parti KAPNACAK YANINIZDA HERKESİ SURUKLEMYE CALISIYORSUNUZ TAYYİP ŞAŞIRMA MENDERESİ UNUTMA
Bunun da sonu yakın... :D :D :D :D :D
Siz Cehape liler hepiniz aynısınız. Biriniz gider biriniz gelir hepinizde aynı şeyleri zırvalarsınız... Hadi çıkarın bu ülke için ne yaptınız anlatın tartışalım.. Atatürk kelimesi geçmesin mümkünse.. Bakalım içinde Atatürk kelimesinin geçmediği kaç tane cümle kurabiliyorsunuz.. :D :D :D :D
ümitli_bekleyis
Ben size açık bir soru sordum Atatürk' e hakaret nerede ? Aciz misiniz aynı yerde dolanıyorsunuz sürekli .
Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 20:49
İddiaya girerim senden daha iyi bir Atatürk e saygı duyan biriyim.. :)
politikaci
07-09-2008, 20:50
Atatürke ne demişizki biz. ya bunlar Atatürkle dalga geçiyor resmen Laikliğe aykırı eylem Vay şeriatçı vay
LoNeLiNeSS
07-09-2008, 20:51
Bu ülkeyi kalkındırmak bu ülkede insana değer vermek demokrasi ye inanmak yobazlıksa ben yobazım..
Atatürkün zamanında chp:
Atatürkün partisiydi..
Baykal zamanında chp:
Atatürkün çiftliği haline geldi...
atatürke tapmayın yaaaaaa günahtan batacaksınız valla >:(
oguzdesouza
07-09-2008, 20:52
çakmaktaş sen misin yoksa :D
mesaj silinmiştir
(büyük harfle yazacağınız takdirde mesajlarınız silinir..uyardık ancak anlayışınızda sorun olsa gerek..)
politikaci
07-09-2008, 20:52
Aaaa yazım hatası.. laikliğe aykırı eylem atatürke hakaret ediyor bu atın şunu ;)
ümitli_bekleyis
07-09-2008, 20:53
Bu ülkeyi kalkındırmak bu ülkede insana değer vermek demokrasi ye inanmak yobazlıksa ben yobazım..
SİZDE DEMOKRASİYİ GORDUK ATATURK VE LAİKLİ EZENE KADAR DEMOKRAİ DEMOKRASİ TARVMAYDIR GELİNCE İNERİZ TAYYİP
Zavallısın .Biliyorsun değil mi ? Bilgi haznenin genişliğini ispat ettin :D Tebrik ediyoruz...
Desteklediğim parti iktidara gelemeyince böyle oldum :(
politikaci
07-09-2008, 20:54
Copy paste ..
ümitli_bekleyis
Kılavuzu karga olanın ... devamını en iyi siz bilirsiniz...Milliyet gibi kılavuzları seçtiğinize göre .. :)
Hıfz-ı lisan
Kopyala -yapıştır ha !
birde şu savunduğun düşünceni kendi cümlelerinle alsak fena olmaz hani :)
Necip Fazıl
07-09-2008, 20:55
mesaj silinmiştir
(büyük harfle yazacağınız takdirde mesajlarınız silinir..uyardık ancak anlayışınızda sorun olsa gerek..)
Biliyorsan konuş ta ibret alsınlar
Bilmiyorsan sus ta adam sansınlar :-* tabi adamsan :D :D
hadi bakalım kacamak cevp vemeyin evet yapıstırdım am olan bisey hadi cevaplayın
ümitli_bekleyis
07-09-2008, 20:56
Sen önce sana sorulanları cevapla da biz adam yerine koyalım cevaplayalım ;)
Hıfz-ı lisan
Kendi sitenize alalım sizi.. 8)
LoNeLiNeSS
Valla o sözleri söylediği için gurur duymalı en azından sizin gibi tırsak değil.. Sen sevsende sevmesende bu ülkenin % 47 ile gelmiş başbakanı...
Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 20:57
hadi bakalım kacamak cevp vemeyin evet yapıstırdım am olan bisey hadi cevaplayın
başka bir işe yaramıyorsun zaten.. ;)
ümitli_bekleyis
07-09-2008, 20:57
Desteklediğim parti iktidara gelemeyince böyle oldum :(
Gelmek gibi niyetleri yok kii zaten :D İşleri bulandırmak ..
ümitli_bekleyis
07-09-2008, 20:58
Biraz kaba oldu ama :D İdare edin .
politikaci
07-09-2008, 20:58
DEFOL :)
hadi sende çiftliğine geri dön ve burayı daha fazla kirletme !!
LoNeLiNeSS
07-09-2008, 20:59
Biraz kaba oldu ama :D İdare edin .
:D :D :D :D :D :D :D
benim gibi avanak ve salklar oldukca iktidarada gelemeyeceğiz :(
politikaci
07-09-2008, 21:00
ne oldu buna 180 derece döndün
Defol dedik duymadın mı ? ;)
Necip Fazıl
07-09-2008, 21:01
bak yola geliyorsun :-*
ümitli_bekleyis
07-09-2008, 21:01
Döndüren Gülsün olunca ... :D Döner :D
politikaci
07-09-2008, 21:02
Defol dedik duymadın mı ? ;)
ses gelmiyor ordan haliyle klavye kullandığımız için :-*
Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 21:02
ne oldu buna 180 derece döndün
;D
ümitli_bekleyis
07-09-2008, 21:03
:D Politikacı duyar o bizi duyar.kulağı iyi duyar onun .O kadar darbeci yani ...
Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 21:03
atın şunu çürüklerin yanına 8) :D
politikaci
07-09-2008, 21:04
:D Politikacı duyar o bizi duyar.kulağı iyi duyar onun .O kadar darbeci yani ...
ne yetenekli maşallah ta burdan ve yazıyla duyuyor :D
ümitli_bekleyis
07-09-2008, 21:04
:D atacak adam bulsak çoktan şutlamıştık .. Ah ah neredesinzi Levent Bey.. :D
Necip Fazıl
07-09-2008, 21:06
:D atacak adam bulsak çoktan şutlamıştık .. Ah ah neredesinzi Levent Bey.. :D
bende diyorum bunu neden banlamıyolar banlayıcı ekip yok yaa aman aman duymasın yandaşlarını toplar buraya sonra :D ;D :D
Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 21:06
noluyor yav burada ???
cehapeli biri kendisine avanak dedi ;D
ümitli_bekleyis
07-09-2008, 21:07
Ekip varmış .Gelmiş. ;) :D
Necip Fazıl
07-09-2008, 21:07
noluyor yav burada ???
cehapeli biri kendisine avanak dedi ;D
kötü bişey dememiş kii bunu herkes diyor onlaraa :D ;D :D
Necip Fazıl
07-09-2008, 21:09
Ekip varmış .Gelmiş. ;) :D
ümitli ümitli bekleyişe mi geçmiştin yoksaaa :D ;D :D
ümitli_bekleyis
07-09-2008, 21:10
Geçmeye gerek yok hep o moddayım zaten :)
tayyipleyiz
07-09-2008, 21:17
Tümen hoşgeldin nasıl gidiyor, tabur mabur ... İyidir inşaAllah ... :)
tayyipleyiz
07-09-2008, 21:17
Geç kaldık galiba ... :)
Necip Fazıl
07-09-2008, 21:18
Tümen hoşgeldin nasıl gidiyor, tabur mabur ... İyidir inşaAllah ... :)
banlandı o zaat :D ;D
bence mehmet mir dengir fırat protestoyu değil alkış ve desteği hak ediyor ifadeleri tamamen gerçekleri yansıtıyor mesela harf devrimi gerçekten çok saçma yabancılra yüzyıllar önceki kitapları vs okuyabiliyor biz ise birakın 90 yıl önceki kitapları 25 yıl önce ki kitapları bile anlayamıyoruz bu yüzden mehmet mir dengir fırat'a destek veriyorum ellerinden öperim :)
bence mehmet mir dengir fırat protestoyu değil alkış ve desteği hak ediyor ifadeleri tamamen gerçekleri yansıtıyor mesela harf devrimi gerçekten çok saçma yabancılra yüzyıllar önceki kitapları vs okuyabiliyor biz ise birakın 90 yıl önceki kitapları 25 yıl önce ki kitapları bile anlayamıyoruz bu yüzden mehmet mir dengir fırat'a destek veriyorum ellerinden öperim :)
Harf devrimi geç kalınmış bir devrimdi bence.
Beylerbeyi
07-10-2008, 17:12
yaren arkadasım, maşallah baykalı aratmayacak bir tepki vermişsin. dengir mir mehmet fırat ın parti içinden birkaç tepki alması, tepki verenlerin konu hakkındaki cahilliklerinden kaynaklanıyordu. alalacele tepki verildi kendisine. medya öyle bir şekilde sunduki konuyu kendilerine soru yöneltilenler alakasız ve saçma cevaplar vermeye başladı. fakat dikkat ederseniz dengir mir mehmetin söyledikleri anlaşıldıktn sonra tepkiler kesilmeye başlandı.
söyledikleri tamamen doğru ve yerinde tespitlerdir. bir gecede alimler cahil bırakıldı, kıyafetlerimiz değişti. dini kurallar ortadan kaldırıldı. osmanlı fesi yerine savaştığımız yüzbinlerce insanımızı öldüren en büyük düşmanlarımızdan fransızların sapkasını giymeye başladık. travmanın daniskasıdır bu. bilip bilmeden üstelik kendi adamlarının dengir miri eleştirmeleri çok üzücü. ne yazıkki kartel medyasının gazına gelerek forumdaki bazı ak partililerinde dengir miri eleştirmeleri bana göre büyük yanlış.
her zaman arkandayız dengir mir mehmet fırat. allah seni başımızdan eksik etmesin.
farukkonuk14
07-15-2008, 11:40
Elbette tranva ama zaten partini kapatmaya çalışıyolar, her yerde bir eksiğini arıyolar. Ne gereği vardı budalalara koz vermenin
tayyipleyiz
07-18-2008, 16:28
Atatürk devrimleri travma yaşattı diyen angut(!) Devrim travma yaşatsaydı 80 yıl ayakta kalamaz ve Türk toplumu tarafından benimsenemezdi. Önce tarih öğrende gel... İşte bizi yöneten beyinler! Türk kadını en geç 1 ayda kara çarşafı terk etmiş kendi benliğine dönmüştür. Karaçarşaf Arap medeniyetinin kıyafetidir. Benim kadınımın değil. Zaten benim kadınımda bunu bilerek bu işe son vermiştir. Atmıştır üzerinden o bes parçalarını. Allah görüntüye önem verseydi emin olun nasıl yaratacağını sizden iyi bilirdi....Siz sanıyor musunuz ki? Allah'ın beyni kitapla sınırlı...Elbette değil, Allah o kitaptan çok daha fazla şey biliyor...
Sen beyninin olduğun ainanıyormusun ki Allah ın haşa beyni olduğunu söylüyorsun, beyinsiz varlık. ;)
sen Allahı biliyorsun bu da birşey ;)
da o senin kadınım dediğin Türk kadını çarşafı atmış olabilir ki tarih bilen arkadaşım güvenlik geekçesiyle osmanlı izin vermiyordu peçeye falan ;) ama tesettürü atmadık...atmayacağız da!!!!
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.