fatih kısaparmak balon baskılı balon Tartışıyorum- Şükürlerden Gece Kulüplerine.. - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tartışıyorum- Şükürlerden Gece Kulüplerine..

Enfal
07-01-2008, 20:21
Arkadaşlar bilindiği gibi milli maçlarda Türk halkı bütün siyasi tartışmaları, ayrılıkları her şeyi bıraktı ve sadece mlli takımı düşünmeye başladı. Her yerde bu konuşuldu. Evde, işte, mecliste, camide.. Galibiyet için dua eden hocalar da oldu, milli takıma elenen takım için sala okuyan hocalar da. Üstüne oyuncuların " şükür", "Allah", gibi sözler ve bunlarla başlayan ya da biten cümleler kullanmaları ve bazı futbolcuların kritik anlarda ellerini havaya açıp dua etmeleri başlıca muhafazakar kesim olmak üzere bir çok kesimde takdir ve şaşkınlıkla karşılandı. Artık milli takımın maçları daha bir şevkle izlenmeye, onlar için yapılan dualar daha bir dikkatle ve de özenle yapılmaya başlandı. Muhafazakar basın milli takım haberlerine daha geniş yer ayırmaya başladı. Bu durum, elendikten sonra da böyle devam etti.

--Peki bu futbolcular daha önce neredeydiler? Biz bu futbolcuları yeni mi tanıdık? Kim olduklarını ne olduklarını bilmiyor muyduk?

--Türkiye'ye döner dönmez soluğu gece kulüplerinde almaları ve bazı futbolcuların aldıkları aşırı alkol nedeniyle arabalarını arkadaşlarının kullanması bizi rahatsız edip biraz olsun hayal kırıklığına uğratmıyor mu?

--Bu durum; bizim, olayları fazla abarttığımızı ve kendimiz gibi abartmayanlara da "Ama şöyle şöyle oldu. Falan futbolcu şöyle dedi. Sen ne diyorsun be." tarzından sözler sarfederek haksızlık etmiş olduğumuz hissini uyandırmıyor mu?

Yâren
07-05-2008, 23:23
İçki kullanan futbolcu yeri geldiğinde şükürde edebilir, içki içmesi onun dinsiiz olduğunu göstermez, içki içerek günah işlemiş olur.

Hıfz-ı lisan
07-05-2008, 23:26
Bu bizim insanlarımızda hep olağandır..Birşeyin olması için Yaratıcıyı hatırlayıp istemek..O istek olunca da herşeye yokmuş gibi devam etmek.. :)

rikopasa
07-09-2008, 18:05
Bırakın canım insanların içkisini miçkisini , günaha giren onlar size ne ?
Alkol alan birini alkışladığınız için kendinizdenmi utanıyorsunuz yani , ne alakası var.
Siz onları Türkiye'yi başarılara taşıdıkları için alkışladınız , onlara bunun için dua ettiniz. Kişilere dua etmediniz veya kişileri alkışlamadınız.
Ne yaptılarsa yaptılar , size ne , günahı sevabı onların değilmidir.

Doğuda askerlerimiz şehit düşüyor , rütbeli rütbesiz , içlerinde hiçmi yok alkol kullanan. Onların geçmişte alkol alırkenki fotoğraflarını görseniz ettiğiniz dualarımı sorgulayacaksınız yani. Yapmayın Allah aşkına ya ...

Bu gibi düşünceleri bir kenara bırakın ...

Türkiyemizi layıkıyla en iyi şekilde temsil ettiler , Allah yollarını açık etsin.

Beritan
07-09-2008, 18:20
herşeyin günahı ayrıdır....gönül isterki o gencecik bedenler içkiyle kendini zehirlemesin
ama bu onların dua edemiyeceği anlamına gelmiyo.....yanlış bir mantık bence :-*

aşk-ı ilahi
07-09-2008, 18:23
şu bir gerçekki içki içmek dinimizde haram...

: “Ey İman edenler içki, kumar, tapmaya mahsus dikili taşlar, fal okları ancak şeytanın amelinden birer murdardır. Onun için bunlardan kaçının ki murada eresiniz.” Mâide Sûresi, 90. âyeti

“Her sarhoşluk veren şey hamrdır (içkidir) ve sarhoşluk veren her şey haramdır.” (Buhari, Eşribe 1; Müslim, Eşribe 73)

bunun bilincinde olan müslümanlar olarak tabiki içki içeni en azından dil ile kınamalıyız...

ama maç esnasında bile olsa rabbini hatırlıyor...ve O' na sığınıyor...o anda yüce yaratıcıdan başkasından kimsenin fayda veremeyeceğini biliyor..ve şükrünü O' na ediyor...bu bile aslında takdire şayan...ama yapılan dinen çirkin olan şeyleride görmemezlikten gelemeyiz...yapılan bir şeyle yücelten veya yapılan bir şeyle al aşağı etmek bence hiç mantıklı değildir...

Beritan
07-09-2008, 18:25
şu bir gerçekki içki içmek dinimizde haram...

: “Ey İman edenler içki, kumar, tapmaya mahsus dikili taşlar, fal okları ancak şeytanın amelinden birer murdardır. Onun için bunlardan kaçının ki murada eresiniz.” Mâide Sûresi, 90. âyeti

“Her sarhoşluk veren şey hamrdır (içkidir) ve sarhoşluk veren her şey haramdır.” (Buhari, Eşribe 1; Müslim, Eşribe 73)

bunun bilincinde olan müslümanlar olarak tabiki içki içeni en azından dil ile kınamalıyız...

ama maç esnasında bile olsa rabbini hatırlıyor...ve O' na sığınıyor...o anda yüce yaratıcıdan başkasından kimsenin fayda veremeyeceğini biliyor..ve şükrünü O' na ediyor...bu bile aslında takdire şayan...ama yapılan dinen çirkin olan şeyleride görmemezlikten gelemeyiz...yapılan bir şeyle yücelten veya yapılan bir şeyle al aşağı etmek bence hiç mantıklı değildir...

tamam haklısında bunu yeni öğrenmiyoruzki...bunlar dinen haram olan şeyleri zaten yapıyolar...
tek içki değil....yani maçtan sonra öğrenmedik demi

aşk-ı ilahi
07-09-2008, 18:30
tabiki maçtan sonra öğrenmedik..ama şu bir gerçekki içkiden evlatlarını korumaya çalışan aileler için vahim bir hal aldı...

islami çevreler bile öve öve bitiremiyor bu gençleri...kahramanlar yani...

bilirsin bende galatasaaraylıyım..çokda severim..ama sadece futbol anında...sonradan ..işte şu kadar dindardı...o zaman ne oluyo bizim gariban dinini bilmeyen genlerimize bayağı cazip geliyor...demekki dindarlıkta buda olabiliyor diye

hep derler ya..din devlet karıştırmayın diye...

futboldada din ve futbol karıştırılmasın lütfen...

LüGaT
07-09-2008, 18:31
Yamuk bir islam inancına sahip olmayanları ilgilendirmesin zaten. Mesela rikopaşa denilen adam, onların günahları bizi ilgilendirmiyorsa, günahlardan rahatsız olmamız da seni ilgilendirmez ;) Madem öyle, "sanane" yani.

Zaten üstteki yazı da günahkarı değil günahı hedef alan ve ana teması "günahkar futbolcular" olmayan bir yazı.Tebrik ederim güzel tespitler. Yazıyı okumayanlar anlamaz tabii.

Bu konuda rikopaşa ve türevlerinin dediği hiç önemli değil. Allah Asr suresi indirmiş, kim ziyanda Ey Allah'ım diyosun cevap veriyor:

1. İman etmeyenler
2. Salih amel işlemeyenler
3. Hakkı ve sabrı tavsiye etmeyenler.

Hakkı ve sabrı tavsiye edip gözetmek müslümanların görevidir. İnsan yeryüzünün bunun için "halife"sidir. Sadece kendini değil tüm insanları Allah'a yakın görmek ister. Görmezse üzülür, düzeltir, uyarır, hakkı tavsiye eder. Bir kötülük buğz etme/ uyarma / düzeltme yetkisini Allah'tan ve Resulunden alır: ''bir kötülük gördüğünde elinle düzelt ona gücün yetmiyorsa dilinle düzelt onada gücün yetmiyorsa kalbinle buğz et işte bu -kalple buğz etmek- imanın en zayıf olanıdır' (h.ş.)

Bu devirde bu Hadisi şerif seni ilgilendirmiyor mu? Sen de beni ilgilendirmiyorsun, zerre önem arzetmiyorsun benim için.

Olay budur.

aşk-ı ilahi
07-09-2008, 18:39
bencede olay budur...

zulme rıza aynı zulümdür. Zülme sessiz kalmak ve zalimden korkup zalimin yanında yer alır gibi yapmak veya zalimin istediklerini takiye adına yapmak Allah'ın hükümleri ile hükmetmek değil bilakis "Zülme meyletmeyin o ateş sizide yakar" ayetinin tehdidine muhattabdır.

haram bir şey bizi ilgilendirmez yapsın demek ..haramı alkışlamaktır..veya sessiz kalmak..buda imanın en zayıf olanıdır

genç_fadıl
07-09-2008, 18:45
sanane ya adam içkide içer kumarda oynar.sanamı düştü derdi günah o çekcek

aşk-ı ilahi
07-09-2008, 18:49

sen şu bir gece gelip sonrada şutlana soliç fadılsın dimi...senin gibiler bize dinimizi öğretemezler...

genç_fadıl
07-09-2008, 18:52

sen şu bir gece gelip sonrada şutlana soliç fadılsın dimi...senin gibiler bize dinimizi öğretemezler...

kimse mimseyi yargılamamalı her sene içki içer ramazanda içmez oruç tutar öyle değilmi yanlışmıyım acep.kimseye ne

Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 18:53
Herkes yaptığından sorumludur..Bizim için uygun olmayan bir davranıştır belki ama kişinin şahsına olan görevlerinde yapacak veya yaptıklarını yargılayacak durum yoktur..Ne yaparsa yapsınlar kendilerine :) :)

genç_fadıl
07-09-2008, 18:54
Herkes yaptığından sorumludur..Bizim için uygun olmayan bir davranıştır belki ama kişinin şahsına olan görevlerinde yapacak veya yaptıklarını yargılayacak durum yoktur..Ne yaparsa yapsınlar kendilerine :) :)

katılırım sana :-*

aşk-ı ilahi
07-09-2008, 18:55

tabiki dinde yani dinimizde zorlama yoktur ama....yanlışı açıklamakda vazifemizdir...zaten bizim yani müslümanları en güzel özelliği değilmidir hoş görü...

genç_fadıl
07-09-2008, 18:56

tabiki dinde yani dinimizde zorlama yoktur ama....yanlışı açıklamakda vazifemizdir...zaten bizim yani müslümanları en güzel özelliği değilmidir hoş görü...

yanlış sölenmeli ama idam edilmemeli ::)

Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 18:57
Yanlışını açıklamak elbette en uygunudur ancak burada bunu ''doğru'' olarak lanse edecek biri olduğu düşüncesinde değilim herkes hemfikir.. :)

genç_fadıl
07-09-2008, 19:00
Yanlışını açıklamak elbette en uygunudur ancak burada bunu ''doğru'' olarak lanse edecek biri olduğu düşüncesinde değilim herkes hemfikir.. :)

biizm kasabada bir adam var bu adam içki içiyo orucu kabul olmaz diyodu ona ne demeli çokmu doğru yaptı o >:(

aşk-ı ilahi
07-09-2008, 19:02
olayı çok farklı yönlere çektiniz sanırsam fazlaca açıklayıcı oldum ama....

bu konuyu farklı boyutlara çekmenize ve beni buna sürüklemenize izin vermem....

hepinizi yüce rahmana emanet ediyorum...

rikopasa
07-09-2008, 19:02
Yamuk bir islam inancına sahip olmayanları ilgilendirmesin zaten. Mesela rikopaşa denilen adam, onların günahları bizi ilgilendirmiyorsa, günahlardan rahatsız olmamız da seni ilgilendirmez Göz kırpan Madem öyle, "sanane" yani.

Zaten üstteki yazı da günahkarı değil günahı hedef alan ve ana teması "günahkar futbolcular" olmayan bir yazı.Tebrik ederim güzel tespitler. Yazıyı okumayanlar anlamaz tabii.

Bu konuda rikopaşa ve türevlerinin dediği hiç önemli değil. Allah Asr suresi indirmiş, kim ziyanda Ey Allah'ım diyosun cevap veriyor:

1. İman etmeyenler

Hakkı ve sabrı tavsiye edip gözetmek müslümanların görevidir. İnsan yeryüzünün bunun için "halife"sidir. Sadece kendini değil tüm insanları Allah'a yakın görmek ister. Görmezse üzülür, düzeltir, uyarır, hakkı tavsiye eder. Bir kötülük buğz etme/ uyarma / düzeltme yetkisini Allah'tan ve Resulunden alır: ''bir kötülük gördüğünde elinle düzelt ona gücün yetmiyorsa dilinle düzelt onada gücün yetmiyorsa kalbinle buğz et işte bu -kalple buğz etmek- imanın en zayıf olanıdır' (h.ş.)

Bu devirde bu Hadisi şerif seni ilgilendirmiyor mu? Sen de beni ilgilendirmiyorsun, zerre önem arzetmiyorsun benim için.

tamam arkadaşım tamam ... lügat denen adam haklısın ...
o zaman hep beraber döndürün çanak antenlerinizi arabistana oradaki futbolcuları seyredin ...
takıldığınız şeylerde bunlarsa diyecek birşey yok ...

siz önce gidin green card başvurusu yapan referanslarıda cia ajanı olan insanları , papanın elini öpenleri uyarın o elinizle dilinizle olmadı kalbinizle ...

genç_fadıl
07-09-2008, 19:03
Yamuk bir islam inancına sahip olmayanları ilgilendirmesin zaten. Mesela rikopaşa denilen adam, onların günahları bizi ilgilendirmiyorsa, günahlardan rahatsız olmamız da seni ilgilendirmez Göz kırpan Madem öyle, "sanane" yani.

1. İman etmeyenler

o zaman hep beraber döndürün çanak antenlerinizi arabistana oradaki futbolcuları seyredin ...

siz önce gidin green card başvurusu yapan referanslarıda cia ajanı olan insanları , papanın elini öpenleri uyarın o elinizle dilinizle olmadı kalbinizle ...

:D :D :D

genç_fadıl
07-09-2008, 19:04

ben artık olgun biriyim tartışmak isterim :)

Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 19:04

biizm kasabada bir adam var bu adam içki içiyo orucu kabul olmaz diyodu ona ne demeli çokmu doğru yaptı o >:(
Bakın günah işlendi diye diğer yaptığı hayırlarda bunun bir işe yaramayacağını söylemek yanlıştır..bunun ecrini zetan biz değil Allah verir ki onu bu düşünceyle yapacağı hayırdan uzak tutmak.. :-\ ..gönül ister ki haramdan uzak dursun ancak durmuyorsa da diğer yaptığı hayırlarda kabull edilmez demek ve onu uzaklatırmak nekadar akıllıca olur düşünmek lazım :)

Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 19:05

ben mi çektim..kusura bakmayın :-\

sizde Yare emanetsiniz :)

Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 19:08

1. İman etmeyenler

..Lügat sadece yazmış adam lafzı hiç hoş değil :) papanın elini öpenleri yazmışsınız konumuzun bununla ilgisi yok lütfen :)

genç_fadıl
07-09-2008, 19:08

Bakın günah işlendi diye diğer yaptığı hayırlarda bunun bir işe yaramayacağını söylemek yanlıştır..bunun ecrini zetan biz değil Allah verir ki onu bu düşünceyle yapacağı hayırdan uzak tutmak.. :-\ ..gönül ister ki haramdan uzak dursun ancak durmuyorsa da diğer yaptığı hayırlarda kabull edilmez demek ve onu uzaklatırmak nekadar akıllıca olur düşünmek lazım :)

peki kul hakkı yiyene ne dicez.namaz kılsa nolur.içki içen insan zarar vermemiştir kul hakkı yememiştir belki öyle olmazmı.bence o daha müslüman kul hakkı yok onda.

aşk-ı ilahi
07-09-2008, 19:09
islamiyeti ve İslamdaki doğruluğu anlatmak ve yaşamak zorundayız. Bu nedenle İslam adına yapılan ama islama uymayan bazı uygulamalar islamiyete ve müslümanlara zarar vermektedir.
biz müslümanlar içki içeni dil ile bile eleştirmeyeceksek...ve eleştirenleri eleştireceksek vay halimize...bize düşen tebliği yapmak...ama zorlamadan...tebliği yapmayıp susan ...dilsiz şeytan gibidir

rikopasa
07-09-2008, 19:10
haaa birde şu var , yabancı futbolcuların kendi dinleriyle alakalı yaptıkları hareketler bu forumda prim gördü ,"bizimkiler yapsaydı yer yerinden oynardı" denildi ve yabancı futbolcular destek gördü.
Christiano Ronaldo boynunda haç gezdiriyor ama seks partilerinin bir numaralı adamı , şimdi onun yaptığı hareketleri desteklemek biraz tezat olmuyormu ?
Bende diyorumki o halde "BİZİMKİLER YAPSAYDI YER YERİNDEN OYNARDI"

Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 19:10
Fadıl konumuz bu mu ? bence birkaç kitap okumalısın yalnız yazarı müsbet olanlardan ozaman anlarsın :) :) ben zaten okadar bilgili değilim sadece hayır işlenirken bunun sözle engellenmesi ne kadar doğrudur dedim okadar :)

Beritan
07-09-2008, 19:12
bencede olay budur...

zulme rıza aynı zulümdür. Zülme sessiz kalmak ve zalimden korkup zalimin yanında yer alır gibi yapmak veya zalimin istediklerini takiye adına yapmak Allah'ın hükümleri ile hükmetmek değil bilakis "Zülme meyletmeyin o ateş sizide yakar" ayetinin tehdidine muhattabdır.

haram bir şey bizi ilgilendirmez yapsın demek ..haramı alkışlamaktır..veya sessiz kalmak..buda imanın en zayıf olanıdır

ablam haklısın..geçen gün televizyonda bi aile vandan sanırım(yanlış hatırlamıyosam) almış oğlunu öğremeniyle yollamış...neymiş milana futbolcular seçiliyomuş...
da oraya oğullarını laik görmüşler...o çocuk o temiz yüzlü çocuğu nasıl bulacaz bir 10 yıl sonra belki ondanda yakın....
ama neyse Allah ıslah etsin diyim....

Hıfz-ı lisan
islamiyeti ve İslamdaki doğruluğu anlatmak ve yaşamak zorundayız. Bu nedenle İslam adına yapılan ama islama uymayan bazı uygulamalar islamiyete ve müslümanlara zarar vermektedir.
biz müslümanlar içki içeni dil ile bile eleştirmeyeceksek...ve eleştirenleri eleştireceksek vay halimize...bize düşen tebliği yapmak...ama zorlamadan...tebliği yapmayıp susan ...dilsiz şeytan gibidir
Kişi bildiğini söylemekle yükümlüdür ..haklısınız :-*..

aslında ben o yazımı size yazmamıştım ..şahsa yazmış gibi oldu sanırım..kusura bakmayın.. :( :)

genç_fadıl
Fadıl konumuz bu mu ? bence birkaç kitap okumalısın yalnız yazarı müsbet olanlardan ozaman anlarsın :) :) ben zaten okadar bilgili değilim sadece hayır işlenirken bunun sözle engellenmesi ne kadar doğrudur dedim okadar :)

ben nebileyim abi ben yanlışmı anladım yoksa :-[

rikopasa
07-09-2008, 19:13
Alıntı

1. İman etmeyenler

..Lügat sadece yazmış adam lafzı hiç hoş değil Gülümseme papanın elini öpenleri yazmışsınız konumuzun bununla ilgisi yok lütfen Gülümseme

önce lügat ın yazdığına bakın isterseniz , o bana kullanmış "rikopaşa denen adam" lafını ...

papanın elini öpenlerle ile ilgisi yoksa Türkiye yi başarıya taşımış alnı ak yüzü pak futbolcularımızla hiçmi hiç ilgisi yok ...

Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 19:14

ben nebileyim abi ben yanlışmı anladım yoksa :-[
Öyle oldu biraz :)

Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 19:15
..özür diliyorum görmedim :)

ümitli_bekleyis
07-09-2008, 19:16
Konu neydi , sorulan sorular neyle alakalı... Çok sağlıksız bir tartışma değil mi ? ???

genç_fadıl
07-09-2008, 19:16

bende özür dilerim :-[

Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 19:17
Konu neydi , sorulan sorular neyle alakalı... Çok sağlıksız bir tartışma değil mi ? ???
konu amacından çıktı desek yeridir.. :)

konunun uzamaması daha iyi sanırım :)

Beritan

:D :D millet burayı farklı kullanmış....soruları kişiselleştirmişler...yakında kapanır konu ;D

rikopasa
..özür diliyorum görmedim Gülümseme

önemli değil ... lügat ın klasik tavırları diyip muhattap olmamalıydım aslında ... neyse oldu birkere ...

aşk-ı ilahi
07-09-2008, 19:18
önce lügat ın yazdığına bakın isterseniz , o bana kullanmış "rikopaşa denen adam" lafını ...

papanın elini öpenlerle ile ilgisi yoksa Türkiye yi başarıya taşımış alnı ak yüzü pak futbolcularımızla hiçmi hiç ilgisi yok ...
ya arkadaşım ...tartıştığımız konunun dışına çıkarak hakaret etmek neden...LÜGAT bence gayet anlaşılır ve düzgün yazmıştı..olayın vehametine binaen sizden öyle bahsetmiş...şimdi siz lügata sinirlenip ..farklı olaylara mı saptıracaksınız...

dediğin gibi papanın elini kim öpmüşse sanane

parabol
07-09-2008, 19:20
İçki kullanan futbolcu yeri geldiğinde şükürde edebilir, içki içmesi onun dinsiiz olduğunu göstermez, içki içerek günah işlemiş olur.

Konuyla alakalı en doğru yorum bu bence....

Çok doğru..Ayrıca insanların din yaşayışını tarışacak en ufak hakkımız olduğunuda zannetmiyorum.....

ümitli_bekleyis
07-09-2008, 19:22
Konu bir kere bana göre bizim tartışmamıza açık bir mevzu değil.İçki içmesi insanların şükretmesine engel değil.Onun takdiri Allah ' a kalmış. Haramlar ve Helaller bellidir. Hesabını , yorumunu yapmak sadece yanılgıya düşürür bana göre.... Kurallara uyan uyar. Uymayanın hesabı zaten en büyük Adalet Sahibi tarafından görülür.

rikopasa
07-09-2008, 19:23
Alıntı

ya arkadaşım ...tartıştığımız konunun dışına çıkarak hakaret etmek neden...LÜGAT bence gayet anlaşılır ve düzgün yazmıştı..olayın vehametine binaen sizden öyle bahsetmiş...şimdi siz lügata sinirlenip ..farklı olaylara mı saptıracaksınız...

dediğin gibi papanın elini kim öpmüşse sanane

Haydaaaa , lügat ın bana verdiği mesajın girişine bir bak gelişmesine sonrada sonucuna bak bakalım ... kim sinirlenip sert üslup kullanmış ilk ...

hiçbirşeyi saptırma amacım yok ve paralel örnekler verdim , bunu sizde çok iyi biliyorsunuz ...

bakın bana kalsa hiç uzatmam bu konuyu , sizden gelenlere cevap veriyorum

Hıfz-ı lisan
07-09-2008, 19:24

ben abi değilim bu özrü ona göre alıyorum :D kabul edildi..

konu kapandı sanırım..Alllah a emanetsiniz..Kırılan veya yanlış anlaşılmaya sebep veren yazım var ise kusura bakmasın :)

genç_fadıl
07-09-2008, 19:26

ben abi değilim bu özrü ona göre alıyorum :D kabul edildi..

konu kapandı sanırım..Alllah a emanetsiniz..Kırılan veya yanlış anlaşılmaya sebep veren yazım var ise kusura bakmasın :)

abi değilmi o halde yeniden özür :-[ ???

isimsiz
07-09-2008, 20:08
ya kimsenin yaşayışı bizi ilgilendirmez diye bir mantık yok. dinde zorlama yoktur sözü yanlış anlaşılıyor. sen bir kafiri zorla müslüman yapamazsın ama bir müslümana namaz kıl içki içme dersin. DİNDE ZORLAMA YOKTUR AMA İMANDA VARDIR. şimdi etliye sütlüye karışmazsan ahiret günü can havliyle senin yakana yapışır biliyordunda beni niye uyarmadın diye. Emri Bil Mağruf Nehyi Anil münker yani iyiliği emredip kötülükten sakındırmak bu bütün müslümanların boynunun borcudur. yani sana ne kardeşim adam içkide içer namazınıda kılar sen karşıyorsun diye bir mantık kabul görülemez. SAYGILARIMLA.... :-*

LüGaT
07-09-2008, 21:06

1. İman etmeyenler

Bilmediğin konularda konuşmazsın bir daha.

Enfal
07-10-2008, 01:00
Açıkcası kendimi dini bir tartışmayı okuyormuş gibi buldum. Yani tamam dinle alakalı tartışma ama yazılanları okuyunca gerçekten nasıl bir tartışma konusu açtığımdan şüphe edip tekrar okudum.

Ben kimseyi sadece yaptığı bir eylemine ya da bir kaç eylemine bakarak yargılamam. Bir anda karalamam bir anda göklere çıkarmam. Futbolcuların futbolcu olarak yaptıkları takdire şayan olabilir. Yani gerçekten çok iyi oynamış olabilirler. Dua da edebilirler. Kimse bunu engelleyemez.

Zaten biz futbolcuların dua edişini eleştirenleri eleştirmiştik. Adı her neyse bak o istediği gibi dinini yaşayabiliyor bizim futbolcular bir şey dediğinde neden tepki alıyor demiştik.

Ama benim tartışmaya açtığım şey milli çoşkuya kapılıp bir anda futbolcuları başka bir şeymiş gibi görmek, onları gözümüz de fazlasıyla büyütmek ama inançları konusunda fazlasyla büyütmek. Bir anda onlarda olmayan bazı hassasiyetler varmış gibi gözüktü. Ve en önemlisi de muhafazakar medya sırf bu abartılmışlığı sebebiyle onlara geniş yer verdi. Sırf bu abartılmışlık yüzünden bazı akıllı hocalar 'sala' okuma/okuyabilme gibi bir hata yaptılar.

Aslında demek istediklerim bu tür şeylerdi işte.

parabol
07-10-2008, 10:10
ya kimsenin yaşayışı bizi ilgilendirmez diye bir mantık yok. dinde zorlama yoktur sözü yanlış anlaşılıyor. sen bir kafiri zorla müslüman yapamazsın ama bir müslümana namaz kıl içki içme dersin. DİNDE ZORLAMA YOKTUR AMA İMANDA VARDIR. şimdi etliye sütlüye karışmazsan ahiret günü can havliyle senin yakana yapışır biliyordunda beni niye uyarmadın diye. Emri Bil Mağruf Nehyi Anil münker yani iyiliği emredip kötülükten sakındırmak bu bütün müslümanların boynunun borcudur. yani sana ne kardeşim adam içkide içer namazınıda kılar sen karşıyorsun diye bir mantık kabul görülemez. SAYGILARIMLA.... :-*

Haklısınızda burda 7 8 yaşilarında ki çocuklardan bahsetmiyoruz..koskoca adamlardan bahsediyoruz...Evet ben müslümanım namaz kılınması gerektiğini her müslüman gibi biliyorum (bunu o futbolcularda biliyor) ama kılmıyorum..Yanlış biliyorum ama kılmıyorum...Bu durumda ne sen beni zorlayabilirsin eleştirebilirsin böyle bir hakkın yok(ancak bir kere uyarabilirsin) ne de ahirette benim senin yakana yapışma hakkım var çünkü dağda yaşamıyoruz herkes neyin ne olduğunu okuyabiliyor artık....Benden de SAYGILAR :)

isimsiz
07-10-2008, 14:07

Haklısınızda burda 7 8 yaşilarında ki çocuklardan bahsetmiyoruz..koskoca adamlardan bahsediyoruz...Evet ben müslümanım namaz kılınması gerektiğini her müslüman gibi biliyorum (bunu o futbolcularda biliyor) ama kılmıyorum..Yanlış biliyorum ama kılmıyorum...Bu durumda ne sen beni zorlayabilirsin eleştirebilirsin böyle bir hakkın yok(ancak bir kere uyarabilirsin) ne de ahirette benim senin yakana yapışma hakkım var çünkü dağda yaşamıyoruz herkes neyin ne olduğunu okuyabiliyor artık....Benden de SAYGILAR :)

kardeş buradan emin ol rahat rahat konuşuyoruz ama öbür tarafta anne çocuğunu tanımıyacak kendi derdine düşücek cünkü işin ucunda ebedi bir hayat ve cehennem azabı var (yanlış anlama senin için değil kendim içinde hepimiz için) o can havliyle öyle bir olacakki selam verdiğin insandan bile medet umacaksın anne çocuğunu bile tanımayacak. yani benim hakkımyok senin yakana yapışmaya diyemezsin bende zaten uyarmaktan bahsettim zorla namaz kıldırmaktan değil bir kişiye zorla namaz kıldırırsan içinden gelmediği sürece anlamı yoktur. SAYGILARIMLA... :-*

parabol
07-10-2008, 14:20

kardeş buradan emin ol rahat rahat konuşuyoruz ama öbür tarafta anne çocuğunu tanımıyacak kendi derdine düşücek cünkü işin ucunda ebedi bir hayat ve cehennem azabı var (yanlış anlama senin için değil kendim içinde hepimiz için) o can havliyle öyle bir olacakki selam verdiğin insandan bile medet umacaksın anne çocuğunu bile tanımayacak. yani benim hakkımyok senin yakana yapışmaya diyemezsin bende zaten uyarmaktan bahsettim zorla namaz kıldırmaktan değil bir kişiye zorla namaz kıldırırsan içinden gelmediği sürece anlamı yoktur. SAYGILARIMLA... :-*

Hayır yanlış anlaşıldım heralde bunlar olmayacak demiyorum ki...Ama engel olamayız bu dünyada herkesin aklı var...iseyen acar okur öğrenir ne kadar sıksan nafile...bundan bahsediyorum..kimseyi zorlamanın eleştirmin alemi yok...

rikopasa
07-10-2008, 15:07
Tamam uyarmak , meyl ettirmeye çalışmak güzel birşey ama herkez böyle yaparsa bu bir tür baskıya dönüşüyor karşı tarafın nezninde.
Düşünün hayatınızda size tanımadığınız 100 kişi gelip yaptığın yanlış bu şekilde yapmamalısın dese bu sizin üzerinizde stres yaratmazmı , sonuncusuna patlayıp "ne karışıyon kardeşim işime , sanamı kaldı benim deridimin tasası" diye tepki göstermezmisiniz ...
Bunu hayata dair , işinize dair , ailenize dair olarak algılayın lütfen.

Demokrat
07-10-2008, 21:41
Biz birilerini bir günde kral yapariz bir günde de yerin dibine sokariz bu olayin baska bir boyutu diger bir boyutuda neyi, ne zaman istedigimiz ve elimizdekiyle yetinmeyisimizdir..
hrivat maci oynaniyor son dakikalar mac 0-0 "ben bu maci alalimda istersek yari finalde elenelim umrumda bile degil" dedim ve o mac unutulmayacak bir sekilde alindi ya sonrasi ben o sözümü unuttum ne olursa olsun alman maci alinmali bu maci alalimda finalde elenelim söylemine hemen sarildim..
Ya sonuc elimdekiyle mutlu olmayi bilmedigim icin hüsrana ugradim.. Biz zor durumda kaldigimiz zaman bazi seyleri hatirlariz birseyin kiymetini elimizden kacirinca anlariz nasil ki gercek anlamda sanatci olanlar ölecek ki degerini bilelim bazi seyleride yumurta kapiya dayandigi zaman hatirlariz..
Deprem olup sallanmaya basladigimiz zaman dilimizden "dua" yi düsürmeyiz, sinava yarim saat kala "dua" lara sigiriniz ama isimiz bitince sen sag, ben selamet oluruz sanki dua sadece zor anlar icin vardir, sanki durumlar iyiyken dua edilmez yada daha dogrusu sükrü hatirlamayiz..
Bu olaya arkadasimiz ironik bir bakis acisi getirmis futbolcu yeri gelir dua da yapar, yeri gelir icki de icer biz "dua eden futbolcu" yu görmek istedigimiz icin o yönü dile getiriyoruz..
Kimi futbolcu vardir Müslümandir formada bahis sirketinin reklami var diye sahaya cikmaz, kimi müslüman futbolcuda vardir mactan önce kendi takiminin yenilecegine bahis oynar..
Isteyen istedigini görebilir ben önce kendimden mesulum onlari yargilayacak durumda degilim sadece bir birey olarak analiz yapar kendi dogrularimi ve yanlislarimi belirtirim..

Enfal
07-10-2008, 21:45
Biz birilerini bir günde kral yapariz bir günde de yerin dibine sokariz bu olayin baska bir boyutu diger bir boyutuda neyi, ne zaman istedigimiz ve elimizdekiyle yetinmeyisimizdir..
hrivat maci oynaniyor son dakilar mac 0-0 "ben bu maci alalimda istersek yari finalde elenelim umrumda bile degil" dedim ve o mac unutulmayacak bir sekilde alindi ya sonrasi ben o sözümü unuttum ne olursa olsun alman maci alinmali bu maci alalimda finalde elenelim söylemine hemen sarildim..
Ya sonuc elimdekiyle mutlu olmayi bilmedigim icin hüsrana ugradim.. Biz zor durumda kaldigimiz zaman bazi seyleri hatirlariz birseyin kiymetini elimizden kacirinca anlariz nasil ki gercek anlamda sanatci olanlar ölecek ki degerini bilelim bazi seyleride yumurta kapiya dayandigi zaman hatirlariz..
Deprem olup sallanmaya basladigimiz zaman dilimizden "dua" yi düsürmeyiz, sinava yarim saat kala "dua" lara sigiriniz ama isimiz bitince sen sag, ben selamet oluruz sanki dua sadece zor anlar icin vardir, sanki durumlar iyiyken dua edilmez yada daha dogrusu sükrü hatirlamayiz..
Bu olaya arkadasimiz ironik bir bakis acisi getirmis futbolcu yeri gelir dua da yapar, yeri gelir icki de icer biz "dua eden futbolcu" yu görmek istedigimiz icin o yönü dile getiriyoruz..
Kimi futbolcu vardir Müslümandir formada bahis sirketinin reklami var diye sahaya cikmaz, kimi müslüman futbolcuda vardir mactan önce kendi takiminin yenilecegine bahis oynar..
Isteyen istedigini görebilir ben önce kendimden mesulum onlari yargilayacak durumda degilim sadece bir birey olarak analiz yapar kendi dogrularimi ve yanlislarimi belirtirim..

Yorumunuz için gerçekten çok teşekkür ederim. Zira konu tuhaf tartışılıyordu.

CHATLAK
07-11-2008, 00:29
İnsan öncelikle hertürlü eylemlerinde şunu sormalıdır kendine

1-Allah ne der
2-Vicdanın neder

Tabiki bu işin ahlak boyutuna döner ve bu gibi haller rahatsızedici ve cok üzücürdür meseleyi belki biraz riyakarlık boyutuylada anlayabiliriz

Kameraların çerçevelerine insanların önünde ahlaklı davrana bilir ama kimseler yok ve onu izleyen birileri olmadığı zamanlarda ahlaksız ve fena işler yapabilir işte bu insanın icgüdüleriyle alakalı bir olaydır eylemlerini nerede ve kimin güzetiminle değerlendirdiğinle alakalıdır