fatih kısaparmak balon baskılı balon Tavsiye ettiğiniz kitap var mı? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavsiye ettiğiniz kitap var mı?

sadeceali
03-30-2008, 22:17
Arkadaşlar bu bölümde zamnında okuyup bitirdiğiniz ve çok beğendiğiniz kitapların tanıtımını yapıyoruz.....

Gayet açık ve net oldu sanırım... :)

Ben yine de örnek olması açısından aşağıda bir örnek verdim....

sadeceali
03-30-2008, 22:19
Dan Brown- Dijital Kale...

kitap nerdeyse 500 sayfa ama 3 günde bitirdim... çok akıcı bişey.... biraz pahalı ama okumanızı şiddetle tavsiye ederim....

Zaten okuyanlar bilirler...

Hıfz-ı lisan
03-30-2008, 22:23
acizane benden de olsun =)

El-Edebü'l Müfred (Müslüman Ferdin Edep Ve Ahlâkı) İmam El-Buhâri nin

yaklaşık olarak 634 bölüm ve 1322 hadisten oluşan bir kitap.Müslüman ferdin edep ve ahlakıyla ilgili mükemmel bilgiler vermiş hadislerin ışığında :)..

sadeceali
03-31-2008, 08:30
teşekkürler... :) araştracm...

Hüdaverdi
03-31-2008, 09:05
Güneydoğu ve Irak'ın Kuzey'ini merak ediyorsan 5.TİM kitabını tavsiye ederim.
Yazarı Abdullah Ağar.
O bölgelerde komutanlık yapan birisi kendisi,bazen tv'ye çıktığı olmuştur görmüşsünüzdür.

O bölgenin özelliklerini,çatışmalarını,timinin ve kendisinin başından geçen olayları anlatıyor.
Harika bir kitap.

352 sayfa.

eddie
03-31-2008, 15:43
Ahmet Davutoğlu'nun Stratejik derinlik diye bir kitabı var.. siyaset sevenlere tavsiye ederim..türkiyede devlet ve vatandaş arasındaki bağı güzel anlatmış.
siyaset olmasın geyik olsun diyenlere de rüya tabirlerini okumalarını tavsiye ederim.. gülüp eğlenirsiniz.. ben öyle yapıyorum :)

sadeceali
03-31-2008, 16:07
arkadaşlar "KİTAPLAR HAKKINDA HERŞEY" bölümünde kitaplar hakkında konuşabilir sohbet edebilirsiniz... giriş yazısı biraz uzun... okuma zahmeti gösteririseniz< hoşunuza gideceğine eminim....

teşekkürler...

taya
06-07-2008, 03:31
ABDULHAMİD'İN KURTLARLA DANSI -- MUSTAFA ARMAĞAN :-* :-* :-*

sadeceali
06-07-2008, 09:48
ABDULHAMİD'İN KURTLARLA DANSI -- MUSTAFA ARMAĞAN :-* :-* :-*

çok güzel bi kitap... :-*

maviinsan
06-07-2008, 10:58
Genel Kurmay Cumhuriyeti/ Ordunun Devleti mi- Devletin Ordusu mu?

http://www.ilknokta.com/img/Metas/g/gnlkrmy-x.jpg 15 yılını yargı büroksasinde doldurmuş ve militer düşünüş tarzları ile askeri bürokratlarla yoğun bir ilişki içinde olmuş bir kişi olarak şunu açıkça ifade etmem gerekir ki, Türk demokratikleşmesinin önündeki en büyük engel ve demokrasi üzerindeki en büyük gölge, Genelkurmay askeri bürokrasinin günümüz Türkiyesinde bulunduğu yanlış konum ve askeri düşünüş tarzının sivil parametreler üzerindeki yadsınmaz hakimiyetidir.

Sivil güç odakları ve sivil toplumun önünde korku veren bir mania aoalark bulunan Genelkurmay bürokrasisi geçmişten günümüze uzayan süreçteki 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 ihanetleri ve müdahaleleri ile kazandığı özerk ve imtiyazlı statüsünü korumaya ve daha da geliştirmeye çalışmakta, yargı bürokrasisini pasivize etmekte ve sivil elitlere karşı daha da özgür ve alternatifsiz bir tabu olmanın peşinde koşmaktadır. Böyle bir düşünce tarzının ise vatanperverlikle, irade-i milliyeye saygı ile milletin emrinde olma düşüncesi ile ve demokrasi istemekle en ufak bir paralelliği olamaz.

Kimse bizi bu tenkit ve analizlerimizle düz mantık bir ordu karşıtlığı içinde görmemelidir. Gayemiz asırların izlerini ve kahramanlığını üzerinde taşıyan kahraman ordumuzun milliye bir bütün halinde, 21 yy gerçeklerine uygun ve demokratik sistem içinde nasıl yer alması gerektiğine işaret etmektedir.

Tek ümidim şu ki, belki benim bu onurlu mücadelemden bir müddet sonra, bu mücadeleyi esasen vermesi ve belirli bir seviyede cesaret sergilemesi gereken irade-i milliyenin temsilcisi olan sivil siyasiler, bakarsınız mahcubiyet içersine girerler de onlarda cesur bir demokratik uyanışa şahit oluruz veya bizden sonra şahit olur bu aziz millet...

Öncelikle belirtmek gerekir ki bu kitap milletimizn bağrından çıkan mehmetçikleri üzmek için kaleme alınmadı. Onlar adına harket ettiğini söyleyen bir kısım kimselerin bu milletin üzülmesine yol açanların yanlışlarını dile getirmek ve ORDUNUN DEVLETİ Mİ- DEVLETİN ORDUSU MU? Sorusuna cevap bulmak üzere kaleme alındı.

maviinsan
06-07-2008, 10:59
Yeni Türkiye Cumhuriyeti

http://www.ilknokta.com/img/Metas/y/978-975-263-7184.jpgCIA Türkiye Masası Eski Şefi Graham E. Fuller’dan, 2002 Seçimleri sonrasında Ortadoğu Bölgesinde adeta bir lider ülke haline gelen Türkiye üzerine kapsamlı bir değerlendirme: YENİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ!

Türkiye artık o eski, bildik Türkiye değil. Klasik sadık ABD müttefiki rolünden vazgeçmiş, dış politika kartlarını daha akıllıca oynamaya başlamış bir Türkiye, Ortadoğu’daki güç dengesinin kurucularından biri…

Geleneksel tek odaklı Batıcı dış politika anlayışının terk edilmesi; Batı dünyası ve özellikle AB ile ilişkiler askıya alınmaksızın vizyoner bir bakışla İran, Suriye, İsrail, Rusya ve diğer ülkelerle münasebetler geliştirilmesi, Türkiye’ye eskiye nispetle oldukça geniş bir hareket alanı getirdi. Fuller dış politika kartlarını giderek daha akıllıca kullanan bu yeni güç odağının, “Yeni Türkiye Cumhuriyeti”nin bölge için de büyük bir şans olduğunu söylüyor.

Yeni Türkiye Cumhuriyeti, Ortadoğu’da hangi rolü üstlenecek?

Amerikan siyaset yapıcıları AKP’nin dış politika anlayışını nasıl değerlendiriyor?

Eski sadık müttefik Türkiye’nin kaybedilmesi, Washington koridorlarında nasıl yankılanıyor?

Rusya, İran ve Suriye ile ilişkilerini güçlendirmiş bir Türkiye’nin bundan sonra atacağı adımlar neler olacak?

Türkiye’de bir “siyasal İslam tehlikesi” var mı?

Zbigniew Brzezinski:

“Fuller’ın yaptığı bu isabetli analiz gerçekten büyük bir jeopolitik öneme sahip.”

maviinsan
06-07-2008, 11:01
http://www.moralhaber.net/haberresimleri/mehmetaltanakparti.jpgOsmanlı mirasının bir sonucu olarak bu topraklarda sosyal sınıflar olmayınca, onların gelişim aşamaları yaşanmayınca, düşünce dünyası da güdük kalıyor. Burjuvazi, Proletarya, Liberalizm, Marksizm yok.

Sosyal sınıfların yokluğunda sittin senedir sürüp giden Laik-Şeriat ittirip kaktırması var. Laiklerin kışla, Şeriatçılıkla suçlananların camii efradından olduğu analizi dünyada pek sık rastlanılmayan bir tablo.

Bizde burjuvazinin yerini tutmaya çalışanlar kendilerini garip bir şekilde solcu diye tanımlarken, emeğiyle yarım yamalak geçinmeye savaşan ve emekten yana olması gerekenler de İslamcı ya da muhafazakâr. Bu nedir? Düpedüz bir sınıf çatışması. Silahlar da laiklik ve şeriat. Yoksullar ile tuzu kurular karşı karşıya. Tuzu kurular ve onların müttefiki olan Ankara'nın egemenleri, AK Parti vasıtasıyla merkeze taşınan yoksulları gördükçe feryat ediyorlar: "İrtica geliyor." Aslında irtica gelmiyor, egemenlik gidiyor galiba.

Bunun derli toplu, nitelikli ve anlamlı olmasının sorumluluğu ise Ak Partinin sırtında. AK Parti, bu yeni dönemin ve dönemecin en önemli aktörü. Varoşu merkeze, merkezi yeryüzüne taşıma iddiasıyla ortaya çıkan bir iktidarın yalpalaması, niteliği ıskalayan partizanlık yapması, yolsuzluğa bulaşması bu tarihsel dönüşümü bıçaklamak anlamına gelir.

Sabiti olmayan bir değişim yaşıyoruz. Ak Parti de hem değiştiriyor, hem değişiyor. Dünyaya kulak verirse dünyalaşıyoruz, yerele saplanırsa tökezliyoruz. Doğruları var... Eğrileri var...

Bu kitap, Türkiye'de yaşanan derin değişimi ve bu değişimin en önemli aktörlerinden olan Ak Partinin macerasına projektör tutmayı amaçlıyor.

360 sayfa, 2. hamur, ISBN: 9789756178157; Boyut: 14 x 20 cm; Baskı Tarihi: Ekim 2007

sadeceali
06-07-2008, 18:45
keşke bunlar için yeni konular açıp tanıtsaydın.... :) daha iyi olurdu....

evren_kentli
07-01-2008, 03:38
Arkadaşlar merak edilen herşeyi ile.....
Hacı Ata

habib
07-02-2008, 00:48
Metin KARABAŞOĞLU-Peygamberin bir günü

KaRaYı-L-aN
07-02-2008, 01:00
Arkadaşlar kesin bir biçimde Ali Uşvi Kurucu hoca efendinin Hatıratını Alın okuyun mükemmel bir yaşam hak yoluna adanmış bir ömür resül komşuluğuna hak kazanabilmiş bir şahsiyet(cilt şeklinde olan kitabın birinci cildinde cumhuriyet ve sonrasından bahsedilmiş)

Hıfz-ı lisan
07-02-2008, 01:01
Arkadaşlar kesin bir biçimde Ali Ulvi Kurucu hoca efendinin Hatıratını Alın okuyun mükemmel bir yaşam hak yoluna adanmış bir ömür resül komşuluğuna hak kazanabilmiş bir şahsiyet(cilt şeklinde olan kitabın birinci cildinde cumhuriyet ve sonrasından bahsedilmiş)

O kitap mükemmel cidden.. 3 cildini okumuştum..4. cilt var mı bilmiyorum :)

evren_kentli
07-02-2008, 01:03
4. cilt daha çıkmadı

Hıfz-ı lisan
07-02-2008, 01:04
4. cilt daha çıkmadı
sağolun.çıkacağını da bilmiyordum :)

KaRaYı-L-aN
07-02-2008, 01:07
bilmiyorum ama ben yeni akmıştım üç ciltti ...

Beylerbeyi
07-02-2008, 01:20
turgut özalın sağ kolu olan mehmet akyol'un turgut özal için yazdığı: "Beni Çok Ararsınız" kitabını tavsiye ederim.

ANAP'ın kuruluşu, Turgut Özal'ın kişiliği, düşünceleri, hedefleri, dönemin önemli siyasi gelişmeleri, Demirel'in çirkin tuzakları, dindar cumhurbaşkanını devirme planları, medyanın bu yoldaki çabası, mesut yılmaz'ın kendisini adam eden turgut özala ihaneti. turgut özal'dan sonra yaşanan kriz. çok güzel ve objektif bir şekilde ele alınmış.

bulursanız alıp okumanızı tavsiye ederim. tabi siyaseti seviyorsanız

elif zeynep
07-09-2008, 23:29
Okumak için kitap arayan kardeşlerime Mehmet Niyazi 'nin "Dahiler ve Deliler"i okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

"Kültür ve sanat hayatimizda önemli yeri bulunan Marmara Kahvesi'nde dünyadaki bütün fikir cereyanlarin nabzi atardi. Oraya kimler gelmezdi!..

Yerli ve yabanci ansiklopedilere giren Necip Fazil, Sezai Karakoç, Sedat Umran gibi sair ve mütefekkirler Osman Yüksel,Hilmi Oflaz,Mükrimin Halil

Yinanç, Ali Saib Atademir, Nuri Karahöyüklü, Erol Güngör, Ziya Nur Aksun, Mehmed Genç gibi bilim insanlari, adlari listelere sigmayacak kadar çok

sayida gazeteciler, politikacilar ve aydinlar... Bilim, fikir ve sanat insanlarini dinlemek isteyen gençler için de orasi belki fakültelerinden daha çok

sey ögrendikleri bir mekandi. Tiryakisi olan isadamlari, esnaflar, isçiler az degildi. Bir de meczuplari vardi. Orada neler konusulmaz, ülke hakkinda

hangi planlar yapilmazdi ki!.. Tarihin önemini kavrayan toplumlarda ebediyen korunacak olan o kahvenin yerinde simdi yeller esiyor. "Dâhiler ve

Deliler" romanini okurken, böyle mahfilleri koruyamadigimiz için neler yitirdigimizin acisini mutlaka derinden duyacaksiniz. " (arka kapak'tan alıntı)

Beritan
07-10-2008, 19:16
Emine şenlikoğlu ...harcandık .....kesinlikle tavsiye ediyorum...
gerçekten islamın bile ne kadar kötü insanlar tarafından ne durumlara düşürüldüğü anlatılıyo..
özellikle gençler okumalı..

bilgi müdavimi
07-10-2008, 19:19
Asrın Başbakanı ve Unutulmaz Aşklar Adnan Menderesi,Demireli,Tansu Çilleri,Celal Bayar ı,İsmetinönünü, Çok iyi ve tarafsız anlatıyor.

Süleyman Yeşilyurt un kitabı

AmasyALi
07-10-2008, 19:21
Emine şenlikoğlu Gençliğin İmanını sorularla Çaldılar Ve M. Fethullah GÜLEN hocaefendinin Vuslat Mustusu Harıka Kitaplar Şiddetle Tavsıye Edıyorum...

cartman
07-10-2008, 19:30
turgut özalın sağ kolu olan mehmet akyol'un turgut özal için yazdığı: "Beni Çok Ararsınız" kitabını tavsiye ederim.

ANAP'ın kuruluşu, Turgut Özal'ın kişiliği, düşünceleri, hedefleri, dönemin önemli siyasi gelişmeleri, Demirel'in çirkin tuzakları, dindar cumhurbaşkanını devirme planları, medyanın bu yoldaki çabası, mesut yılmaz'ın kendisini adam eden turgut özala ihaneti. turgut özal'dan sonra yaşanan kriz. çok güzel ve objektif bir şekilde ele alınmış.

Paylaşım için teşekkürler..İlk fırsatta alıcam okumak için..Arkadaşlar namazla alakalı bir kitap tavsiye edermisiniz ?

AmasyALi
07-10-2008, 19:32

Paylaşım için teşekkürler..İlk fırsatta alıcam okumak için..Arkadaşlar namazla alakalı bir kitap tavsiye edermisiniz ?
Yaşar Alptekının Kıtabı Var Namazla Kendımı Buldum Diye

Hocaefnedının kıtaplarınıda Tavsıye Ederim...

cartman
07-10-2008, 19:33

Yaşar Alptekının Kıtabı Var Namazla Kendımı Buldum Diye

Hocaefnedının kıtaplarınıda Tavsıye Ederim...

Eyvallah arkadaşım onuda yazdım (+)

DiLeFRuZZ
07-10-2008, 19:50
peygamber efendimiz hz.MUHAMMED İLE BİR SAAT KONUŞMAK(AHMET GÜRBÜZ)Herkesin okumasını tavsiye ederim gül kokosuyla birlikte

kurban88
07-10-2008, 23:11
Kemal Tahir'in Devlet Ana ve Karılar Koğuşu kitapları, bence bunlarda çok başka bir lezzet var.Özellikle son dönemde yazılan romanlarda bulamayacağınız çok farklı havaları var.Farklı ama daha bize ait.

yusuf kenan
07-10-2008, 23:17
hayata dokunan öyküler yusuf özkan özburunun kitabıben çok beğendim bide necip fazılın çileyi beğendim genelde şiir kitabı okurum :D

Enfal
07-10-2008, 23:19
hayata dokunan öyküler yusuf özkan özburunun kitabıben çok beğendim bide necip fazılın çileyi beğendim genelde şiir kitabı okurum :D

Bu türden kitaplar çok meşhurdu bir ara. Herkes okurdu. Güzeldiler de.

sadeceali
07-13-2008, 18:42
dan brown-ihanet noktasıda çok güzel.. okumayan varsa tavsiye ederim... :-*

Kemalist59
07-13-2008, 18:45
Diriliş-Turgut Özakman
Kod Adı 68-Hulki CEVİZOĞLU
1919'un Şifreleri-Hulki Cevizoğlu
Yaralısın Türkiye-Enver Aysever
Ey Vatan-Osman Pamukoğlu
Kemalizm,Laiklik ve Demokrasi-Ahmet Tamer Kışlalı
Liberal Çiftlik-Uğur Mumcu
12 Eylül Adaleti-Uğur Mumcu

Şimdilik bunlar yeterlidir umarım.Devamı daha sonra...

KAPİTALİST
07-13-2008, 18:52
Ahmet Altan - En Uzun Gece.
Murathan Mungan - Kadından Kentler.
Liberalizm - Atilla Yayla
Kürt Sorununu Yeniden Düşünmek - Mustafa Akyol

dildade
07-13-2008, 19:24
"Biz osmanlıyız"
Yavuz Bahadıroğlu.

KAPİTALİST
07-13-2008, 19:29
"Biz osmanlıyız"
Yavuz Bahadıroğlu.

Madem böyle bir kitap öneriyorsun. Sana bir soru. Hakikaten biz Osmanlı mıyız? Cumhuriyet dönemini kabul etmeyecek miyiz?

maviinsan
07-14-2008, 23:42
http://www.kitapturk.com/img/Metas/e/9789752637610.jpg

Erdoğan Operasyonu

“Bugün iki düşman gibi görünen ABD ve Rusya perde arkasında yeni bir denge politikası kurmak için anlaştılar. Türkiye’nin bu yeni düzende hangi safta yer alacağını konuşmamız lazım. Çünkü bu yeni süreç, Türkiye’de büyük dönüşümlere sebep olacak.”

“Yeni süreçte Erdoğan ve ekibi tasfiye edilecek fakat yine bu partideki bir grup isim iktidara gelecektir. Yeni lider orduyla kavga etmeyen, eşinin başı açık ama başörtüsünü serbest bırakacak, Kürt değil ama Kürtlerle çatışmayan biri olacak…”

“Gül ve Erdoğan arasındaki ayrılık, Türkiye’nin stratejik müttefikinin hangi güç olacağı konusundaki görüş farklılığından kaynaklanıyor. Meselâ Gül, İngiltere ile ittifak kurmak isterken, Erdoğan ABD’yi tercih ediyor olabilir. İngiltere Kraliçesi’nin ziyaretini böyle değerlendirmek gerekir.”

“Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle, aslında başbakan olmasının önüne geçmek istediler. Şimdi süreç tersinden işliyor. Bu kez iktidara, Gül’ün uyguladığı politikaları takip edecek bir isim geçebilir…”

maviinsan
07-14-2008, 23:43
http://www.tulumba.com/mmTULUMBA/Images/bk/zBK333095CE515_250.jpg

Eğrisiyle Doğrusuyla AK Parti
Yazar MEHMET ALTAN
Osmanlı mirasının bir sonucu olarak bu topraklarda sosyal sınıflar olmayınca, onların gelişim aşamaları yaşanmayınca, düşünce dünyası da güdük kalıyor. Burjuvazi, Proletarya, Liberalizm, Marksizm yok.

Sosyal sınıfların yokluğunda sittin senedir sürüp giden Laik-Şeriat ittirip kaktırması var. Laiklerin kışla, Şeriatçılıkla suçlananların camii efradından olduğu analizi dünyada pek sık rastlanılmayan bir tablo.

Bizde burjuvazinin yerini tutmaya çalışanlar kendilerini garip bir şekilde solcu diye tanımlarken, emeğiyle yarım yamalak geçinmeye savaşan ve emekten yana olması gerekenler de İslamcı ya da muhafazakâr. Bu nedir? Düpedüz bir sınıf çatışması. Silahlar da laiklik ve şeriat. Yoksullar ile tuzu kurular karşı karşıya. Tuzu kurular ve onların müttefiki olan Ankara'nın egemenleri, AK Parti vasıtasıyla merkeze taşınan yoksulları gördükçe feryat ediyorlar: "İrtica geliyor." Aslında irtica gelmiyor, egemenlik gidiyor galiba.

Bunun derli toplu, nitelikli ve anlamlı olmasının sorumluluğu ise AK Partinin sırtında. AK Parti, bu yeni dönemin ve dönemecin en önemli aktörü. Varoşu merkeze, merkezi yeryüzüne taşıma iddiasıyla ortaya çıkan bir iktidarın yalpalaması, niteliği ıskalayan partizanlık yapması, yolsuzluğa bulaşması bu tarihsel dönüşümü bıçaklamak anlamına gelir.

Sabiti olmayan bir değişim yaşıyoruz. AK Parti de hem değiştiriyor, hem değişiyor. Dünyaya kulak verirse dünyalaşıyoruz, yerele saplanırsa tökezliyoruz. Doğruları var... Eğrileri var...

Bu kitap, Türkiye'de yaşanan derin değişimi ve bu değişimin en önemli aktörlerinden olan AK Partinin macerasına projektör tutmayı amaçlıyor.

maviinsan
07-14-2008, 23:45
http://www.egitimsepeti.com/img/urun/koske_gul_harekati.jpg

Köşke Gül Harekatı
Yazar HABIL TIGIN TECIMEN Bülent Bengisu
Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman problemli olmuştur. Sonuncusu da öyle oldu. 2002'den bu yana tek başına iktidar olan AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, kolay bir seçimle cumhurbaşkanı olacak denilirken, bu seçimde ortaya son anda çıkarılan 'ilk turda 367 yeter sayısı bulunmazsa ikinci tura geçilemez' görüşü bir anda ortalığı kapladı. Özellikle CHP ve kimi kurumlarca gündeme getirildi. İlk turda 367 yeter sayısı bulunamadı ve CHP, olayı Anayasa Mahkemesi'ne götürdü.Meclise girecek gözüyle bakılan DYP ve ANAP, CHP ile birlikte Meclise girmeyince, gözler Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karara çevrildi. Aynı gece Türkiye bir e-mail muhtırayla sarsıldı. Genelkurmay iktidarı hedefleyen sert bir bildiri yayınlamıştı. Herkes Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararı tahmin edebiliyordu ve öyle oldu: Mahkeme, jet hızıyla aldığı kararla 367 şartının geçerli olduğunu ilan etti. Her cumhurbaşkanlığı seçiminde sergilenen 'devletin harekatı' şimdi de gerçekleşmişti. Ama bu harekata karşı iktidar partisi AKP, hem askerin bildirisine 'Genelkurmay, Başbakanlığa bağlı bir kurumdur' diye karşılık verdi, hem erken seçim kararı aldı, hem de anayasa değişikliği yaparak cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlayan yasayı yürürlüğe koydu. Böylece, alttan alta yaşanan 'Son Kale Savaşı', tarafların belirginleşmesiyle açıkça yaşanır hale geldi.Bu süreçte Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP ve bir takım kurumlar, cumhurbaşkanını halkın seçmesine karşılar. Engelleyebilirlerse, yeni Cumhurbaşkanını yeni Meclis seçecek, engelleyemezlerse halk seçecek.Her iki durumda da Abdullah Gül, iktidarın Cumhurbaşkanı adayı. 'Köşk'e 'Gül' Harekatı', cumhurbaşkanını halka seçtirebilmenin adı. Seçim, başka senaryolarla engellenmez, zamanında yapılabilirse, 22 Temmuz günü Türkiye'nin belki de en anlamlı tarihi olacak.

maviinsan
07-14-2008, 23:46
http://www.ilknokta.com/img/Metas/g/gnlkrmy-x.jpg

15 yılını yargı büroksasinde doldurmuş ve militer düşünüş tarzları ile askeri bürokratlarla yoğun bir ilişki içinde olmuş bir kişi olarak şunu açıkça ifade etmem gerekir ki, Türk demokratikleşmesinin önündeki en büyük engel ve demokrasi üzerindeki en büyük gölge, Genelkurmay askeri bürokrasinin günümüz Türkiyesinde bulunduğu yanlış konum ve askeri düşünüş tarzının sivil parametreler üzerindeki yadsınmaz hakimiyetidir.

Sivil güç odakları ve sivil toplumun önünde korku veren bir mania aoalark bulunan Genelkurmay bürokrasisi geçmişten günümüze uzayan süreçteki 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 ihanetleri ve müdahaleleri ile kazandığı özerk ve imtiyazlı statüsünü korumaya ve daha da geliştirmeye çalışmakta, yargı bürokrasisini pasivize etmekte ve sivil elitlere karşı daha da özgür ve alternatifsiz bir tabu olmanın peşinde koşmaktadır. Böyle bir düşünce tarzının ise vatanperverlikle, irade-i milliyeye saygı ile milletin emrinde olma düşüncesi ile ve demokrasi istemekle en ufak bir paralelliği olamaz.

Kimse bizi bu tenkit ve analizlerimizle düz mantık bir ordu karşıtlığı içinde görmemelidir. Gayemiz asırların izlerini ve kahramanlığını üzerinde taşıyan kahraman ordumuzun milliye bir bütün halinde, 21 yy gerçeklerine uygun ve demokratik sistem içinde nasıl yer alması gerektiğine işaret etmektedir.

Tek ümidim şu ki, belki benim bu onurlu mücadelemden bir müddet sonra, bu mücadeleyi esasen vermesi ve belirli bir seviyede cesaret sergilemesi gereken irade-i milliyenin temsilcisi olan sivil siyasiler, bakarsınız mahcubiyet içersine girerler de onlarda cesur bir demokratik uyanışa şahit oluruz veya bizden sonra şahit olur bu aziz millet...

Öncelikle belirtmek gerekir ki bu kitap milletimizn bağrından çıkan mehmetçikleri üzmek için kaleme alınmadı. Onlar adına harket ettiğini söyleyen bir kısım kimselerin bu milletin üzülmesine yol açanların yanlışlarını dile getirmek ve ORDUNUN DEVLETİ Mİ- DEVLETİN ORDUSU MU? Sorusuna cevap bulmak üzere kaleme alındı.

Deniz.Feneri
07-14-2008, 23:46
Geri Gel Ey Osmanlı
Mustafa Armağan

Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı
Mustafa Armağan

maviinsan
07-14-2008, 23:47
http://www.ilknokta.com/img/Metas/y/978-975-263-7184.jpg

CIA Türkiye Masası Eski Şefi Graham E. Fuller’dan, 2002 Seçimleri sonrasında Ortadoğu Bölgesinde adeta bir lider ülke haline gelen Türkiye üzerine kapsamlı bir değerlendirme: YENİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ!

Türkiye artık o eski, bildik Türkiye değil. Klasik sadık ABD müttefiki rolünden vazgeçmiş, dış politika kartlarını daha akıllıca oynamaya başlamış bir Türkiye, Ortadoğu’daki güç dengesinin kurucularından biri…

Geleneksel tek odaklı Batıcı dış politika anlayışının terk edilmesi; Batı dünyası ve özellikle AB ile ilişkiler askıya alınmaksızın vizyoner bir bakışla İran, Suriye, İsrail, Rusya ve diğer ülkelerle münasebetler geliştirilmesi, Türkiye’ye eskiye nispetle oldukça geniş bir hareket alanı getirdi. Fuller dış politika kartlarını giderek daha akıllıca kullanan bu yeni güç odağının, “Yeni Türkiye Cumhuriyeti”nin bölge için de büyük bir şans olduğunu söylüyor.

Yeni Türkiye Cumhuriyeti, Ortadoğu’da hangi rolü üstlenecek?

Amerikan siyaset yapıcıları AKP’nin dış politika anlayışını nasıl değerlendiriyor?

Eski sadık müttefik Türkiye’nin kaybedilmesi, Washington koridorlarında nasıl yankılanıyor?

Rusya, İran ve Suriye ile ilişkilerini güçlendirmiş bir Türkiye’nin bundan sonra atacağı adımlar neler olacak?

Türkiye’de bir “siyasal İslam tehlikesi” var mı?

Zbigniew Brzezinski:

“Fuller’ın yaptığı bu isabetli analiz gerçekten büyük bir jeopolitik öneme sahip.”

politikaci
07-14-2008, 23:48
sefiller ... hayatımda okudupğum en güzel kitaptı bitirince kitabı resmen ayakta alkışladım..
robinson cruose.. bu bir nevi zevk meselesi..lost tarzı filmlerden hoşlananlara şiddetle tavsiye ederim

Ömer_Furkan
07-15-2008, 01:51
Hitler'in Son 13 Günü=Savaş Özpınar/b]

[b]adolf hitlerin hayatıyla ilgilenen arkdaslar varsa güzel bi kitap son 13 gününü ve ölümünü anlatıyor..yasamı sırlarla dolu zatenn ama nasıl öldüğü cok daha garipp

selahattin_ay
07-15-2008, 04:24
Ergenekon ile ilgili en detaylı ve objektif kitap hangisi arkadaşlar okuyanınız var mı hiç??

Meftun
07-15-2008, 04:47
aslında bir arkadaşım şamil tayyarın ergenekon kitabı çok güzel demişti ama okumadım bilmiyorum :)

selahattin_ay
07-15-2008, 04:48
aslında bir arkadaşım şamil tayyarın ergenekon kitabı çok güzel demişti ama okumadım bilmiyorum :)

hm teşekkürler
bugünlerde iyi bir kaç kitap okuyasım var zamanımda oluyor değerlendirmek istiyorum

İmangücü
07-15-2008, 05:01
Turgut Özakman - 19 Mayıs 1999 Atatürk Yeniden Samsun'da

Bilinçli her Türk gencinin okuması gereken bir kitap.

Meftun
07-15-2008, 05:04
evet bilinçlice okunması gereken bir kitap ;)

tayyipleyiz
07-15-2008, 05:04
Taha AKYOL / Ama hangi Atatürk ... ;)

Deniz.Feneri
07-15-2008, 08:22
"Biz osmanlıyız"
Yavuz Bahadıroğlu.

Madem böyle bir kitap öneriyorsun. Sana bir soru. Hakikaten biz Osmanlı mıyız? Cumhuriyet dönemini kabul etmeyecek miyiz?

Ben hala Osmanlı'yım. Ölene dek de bununla övüneceğim. Şu andaki yaşayış biçimimiz cumhuriyet olabililir inkar edilemez ama Osmanlı'nın o şahım günlerine Osmanlı Devleti ülkeyi cumhuriyete bıraktığı zamanlardan beri hasretim. Osmanlı Devleti'nin yaydığı adaleti onun misali görülmemiş tavrı dünyada yok sadece Osmanlı'ya özgü ve ben hep Osmanlıya hasret kalacağım.

Sizler cumhuriyetin çocuklarıysanız biz de Osmanlı'nın torunlarıyız. Aslını inkar eden bizden değildir!

Üç mevsim
07-15-2008, 09:02
Ergenekon ile ilgili en detaylı ve objektif kitap hangisi arkadaşlar okuyanınız var mı hiç??

Şamil Tayyar - Operasyon Ergenekon'u okudum, okunmasını tavsiye eederim ama öyle mulaka okumansını tavsiye edemem zira bu son dönemde hemen her şey ayyuka çıktı ve kitaptaki gizli bilgiler artık Ana Haberlerde..

Berika
07-15-2008, 17:48
Kürt Sorununu Yeniden Düşünmek

Mustafa akyol ;)

Berika
07-15-2008, 17:49
Taha AKYOL / Ama hangi Atatürk ... ;)

30 kez başladım ama okuyamadım sıkıcı değil mi herkes çok güzel diyor :(

Kemalist59
07-17-2008, 02:00
Uğur Mumcu-Sağcı Düşünce
Uğur Mumcu-Liberal Çiftlik
Uğur Mumcu-Milliyetçilik A.Ş
Tolstoy-Savaş ve Barış
Dostoyovski-Suç ve Ceza
Ziya Gökalp-Türkçülüğün Esasları
Nihat Behram-Darağacında Üç Fidan
Mustafa Balbay-İran Raporu
İlhan Selçuk-Japon Gülü

Devamı gelecek kitaplığıma bakıp yazıyorum zaman zaman...

elif zeynep
07-24-2008, 10:02
Sevinç Çokum'um "bizim diyar" kitabını tavsiye ederim.

YavuzSultanSelim
07-31-2008, 18:44
Beyin Kontrolü diye bir kitap bitirdim...

CIA nin ve güçlü istihbarat kuruluşlarının nasıl insanları denek halinde kullandıklarını anlatıyordu

Fasl-ı Gül
08-01-2008, 00:05
Nurettin TOPÇU- Var olmak, Kültür ve Medeniyet, İradenin Davası/Devlet ve Demokrasi ve tabi ki diğer kitaplarını,

Hilmi Ziya ÜLKEN- Türkiye'de Çağdaş Düşünce Tarihi (okuyana çok şey katacaktır diye düşünüyorum),

Sezai KARAKOÇ- İslam, Dirliş muştusu, Ruhun Dirilişi, Sevgi DEvrimi, Metafizik Gerilim Şartı ... ve diğer kitaplarını

Aliya İZZETBEGOVİÇ- Doğu ve Batı Arasında İslam, İslamDeklarasyonu

Erol GÜNGÖR-İslam'ın Bugünkü Meseleleri
kitaplarıı tavsiye ediyorum. Daha okunacak pek çok kitap var ama şimdilik bunları yazmakla iktifa edelim. Ayrıca arkadaşlar Üstat Ali Ulvi KURUCU'nun Hatıralarını tavsiye ettikleri için tekrar yazmadım ama bu vesileyle yine hatırlatmakta istedim. Osmanlı son dönemi, cumhuriyetin kuruluş yıllarında Müslümanların durumu hakkında güzel bilgiler veren bir kitap ve büyük bir üstadın ilmî ve irfanî hayatına da bir bakış sunan kıymetli bir eser... Okuduğumuz her satır hayatayeni iklimlerden bakmamıza vesile olacaktır.
selamlar...

parabol
08-02-2008, 02:49
Erol Mütercimler / Komplo teorisi

YavuzSultanSelim
08-02-2008, 02:50

Ne anlatıyor... Onu da belirt ona göre :)

Kemalist59
08-02-2008, 02:54
Soner Yalçın-Siz Kimi Kandırıyorsunuz
Erdal Öz-Gülünün Solduğu Akşam
Cüneyt Arcayürek-Atatürk'ten Sonra Bugünlere Nasıl Geldik?
Ahmet Taner Kışlalı-Atatürk'e Saldırmanın Dayanılmaz Hafifliği
Hulki Cevizoğlu-Masonluk ve Rotaryenlik
Hulki Cevizoğlu-Vatikan
Namık Kemal-İntibah
Köstebek-Necip Hablemitoğlu
Atilla İlhan-Gazi Paşa
Atilla İlhan-O Sarışın Kurt
Atilla İlhan-Hangi Sol
Atilla İlhan-HANGİ Sağ
Atilla İlhan-Hangş Atatürk
Tolstoy-Diriliş

Şimdilik bunlar yeter sanırım.Bir gün yine okuduğum birkaç tanesini yazarım.

Kemalist59
08-02-2008, 02:59
Erol Mütercimlerin o kitabını bilmiyorum ama Bu Vatan Böyle Kurtuldu isimli kitbı çok değerlidir.

parabol
08-02-2008, 22:53

Tarihteki ve günümüzdeki siyasi olaylara ve şahibelere değiniyor mesela...siyasi ve tarihi bir kitap yani

YavuzSultanSelim
08-02-2008, 22:54

Tarihteki ve günümüzdeki siyasi olaylara ve şahibelere değiniyor mesela...siyasi ve tarihi bir kitap yani

İsminden de anlaşılacağı üzere yani...

YavuzSultanSelim
08-02-2008, 22:54
Vatikan'ın Türkiye Senaryosu / Hasan Taşkın

parabol
08-02-2008, 22:56

Ben erol mütercimleri çok severim..Ergenekonda içeri alındı bir ara hayır olamaz bir yanlışlık olmalı dedim nasıl üzüldüm vehemen serbest bıraktılar...Suçsuzmuş çok sevinmiştim..Arkadaşımın hocası o öyle kıskanıyorum ki onu :-[

YavuzSultanSelim
08-02-2008, 22:58

Ben erol mütercimleri çok severim..Ergenekonda içeri alındı bir ara hayır olamaz bir yanlışlık olmalı dedim nasıl üzüldüm vehemen serbest bıraktılar...Suçsuzmuş çok sevinmiştim..Arkadaşımın hocası o öyle kıskanıyorum ki onu :-[

O ara olayla ilişkili olan herkesi aldılar... Bunların arasında Devlete yardım edenlerde vardı. Muhtemelen O da onlardan birisidir...

Ömer_Furkan
08-02-2008, 23:01
İKİ ÇAĞIN HÜKÜMDARI FATİH=Murat Duman...

dünya böle İmanlı,zeki,bilgili,ilim irfan sahibi bi padişah daha görmedi....

semerkand52
08-08-2008, 13:47
EDEB YÂ HÛ ---SİRACEDDİN ÜNLÜ ER İN KİTABI OKUMANIZI ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM...
AYRICA LEYLA İLE MECNUN SEMERKADN YAYINLARININ

KADIN VE AİLE İLMİHALİ KİTABI DR DİLAVER SELVİ

KULUN YOLCULUĞU DR DİLAVER SELVİ

BİR ŞAFAK YÜRÜYÜŞÜ --ŞERİF BENEKÇİ

BU ZAMANDA ANNE BABA OLMAK KİTABI İLE OKUL HAYATI VE DİNİ EĞİTİM KİTAPLARININ YAZARI PSİKOLOJİ UZMANI AYŞE İZCİ ÇOŞKUNERİN KİTAPLARINIDA OKUMANIZI ÖNERİRİM

SİİZN SEÇTİKLERİM ŞİMDİİLİK BUNLAR...
BAKİ DUA İLE..

balbal
08-13-2008, 18:52
bir başucu kitabı...
Ziya Gökalp - Türkçülüğün Esasları

siyah gül 07
08-13-2008, 18:59
Ahmet Günbay Yıldızın tüüm kitaplarını tavsiye ediyorum kesinlikle pişman olmazsınız :-*

FATİH GÜZEL
09-22-2008, 13:09
Ramazan kayan hocamızın yazmış olduğu çok güzel kitaplar bunlardan birisi kimlik inşası okumanızı tavsiye ederim

FATİH GÜZEL
09-22-2008, 13:12
Ramazan kayan hocamızın çok güzel kitapları bunlardan biri kimlik inşası okumanızı tavsiye edrim.

NuR-eFSaN
09-22-2008, 13:30
Yusuf ile zÜLEYHA

Nazan bekiroğlu yazarı çok akıcı bir dile sahip 3 kez okudum 3ündende farklı lezzetler aldım

Efkâr-ı Mütemadi
10-11-2008, 13:09
Kişisel Gelişim kitaplarına ilgi duyanlara.
Louise Hay-Düşünce Gücüyle Tedavi
kitabını şiddetle tavsiye ediyorum..çok uzun bir kitap değil ama kesinlikle insanın hayata bakışını degiştiriyor.

Ak_Kelebek
10-11-2008, 15:58
Benim Gözümde Menderes
Necip Fazıl KISAKÜREK
Şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar..!

Efkâr-ı Mütemadi
10-12-2008, 20:21
Ömer Döngeloğlu-Hz. Peygamberin İzinde

Sadece bir dille o kadar güzel anlatmış ki bir cırpıda bitirdim cok güzeldi ya..Kesinlikle tavsiye ediyorum..

Müntesip
10-12-2008, 20:28
SUAT YILDIRIM_KURAN-I KERİM VE AÇIKLAMALI MEALİ
M.FETHULLAH GÜLEN_SONSUZ NUR
MUSTAFA ARMAĞAN_ABDULHAMİT(r.a.)'İN KURTLARLA DANSI
NEŞE DÜZEL_HESAPLAŞMA

FarukARSLAN.
10-16-2008, 17:23
çok güzel bi kitap... :-*

Abdülhamid Han hakkında bir çok yanlışı tahvil eden bir kitap. Şu an 18. baskısındaydı sanırım. Mutlaka okunması gereken kitaplardan

Mustafa Armağan'ın kitabından söz edilmişken benim tavsiyemde yine onun çok beğendiğim kitaplarından 3lü seri olanı olsun

Yakın Tarihin Kara Delikleri
Küller Altında Yakın Tarih
Efsaneler ve Gerçekler

Bu üçlemenin sonunda yakın tarih görüşünüz allak bullak olup her olaya farklı farklı pencerelerden bakma imkannız olacak. Daha devamını da beklediğim Mustafa Armağan'ın bu serisini kaçırmamanızı yeğlerim..

FarukARSLAN.
10-16-2008, 17:25
SUAT YILDIRIM_KURAN-I KERİM VE AÇIKLAMALI MEALİ
M.FETHULLAH GÜLEN_SONSUZ NUR
MUSTAFA ARMAĞAN_ABDULHAMİT(r.a.)'İN KURTLARLA DANSI
NEŞE DÜZEL_HESAPLAŞMA

Abdülhamid isminden sonra (r.a) kısaltmasını kullanmışsınız.. Bence çok yanlış bi durum. Sultan Hamid, Ulu Hakan ve çağını çok çok aşan derecede ileri görüşü bir padişahtır. Hatta abdestsiz yere basmadığı yazılıdır tarih kitaplarımızda ama RadiyallahuAnh tabirinizi tekrar gözden geçirmenizi altını da çizerek belirtmek isterim..

dilemma
11-22-2008, 19:16
sezai karakoç gün saati4
20yıl önceki köse yazıları. ama.. hala ne kadar canlı.yeni yazılmıs gbi

Zişân
11-24-2008, 22:56
Nazan Bekiroğlu___ İsimle ateş arasında
İskender Pala___ Babil'de ölüm İstanbul'da aşk
Sadık Yalsızuçanlar___Mem ile Zin
Poulo Coelho___Beşinci Dağ
Mustafa Armağan___Gülün Fethi Fatih Sultan Mehmed
prof.dr Mahir Kaynak- Ömer Lütfi Mete___ Erdoğan Operasyonu
Necip Fazıl Kısakürek___Çöle İnen Nur
Oğuz Atay___Tutunamayanlar
Amin Maalouf___Semerkant

aklıma gelenlerden bir kaçı
hepsi de fazlasıyla okunmaya değer kitaplardır :)

mehmetakif24
11-25-2008, 01:06
özellikle genç arkadaşlarıma bir tavsiyem var.
Bostan ve gülistan( Şirazlı Sadi)
hikayelerle insanlara öğüt veren müthiş bir kitap
hemen bir hikayesini paylaşayım.

Adamcağızın biri geceyi ıssız bir kırda geçirmek mecburiyetinde kalmış. Fakat yırtıcı hayvanlardan korktuğu için büyük bir ağaca çıkmış. Bakmış ağacın dibinde bir kötürüm tilki yatıyor.Bu tilki acaba ne yer ne içer diye merak etmiş.

Biraz sonra bakmış ki, uzaktan bir aslan geliyor,ağzında bir ceylan var.Aslan ağacın dibine gelmiş ceylanı parçalamış,yiyeceğini yemiş,çekilip gitmiş.Ardından tilki sürüne sürüne ceylanın yanına varmış,artıkları yiyerek karnını doyurmuş.Ağacın üstündeki adam;

-Ya... demiş ,demek ki,kötürüm bir hayvanın bile yiyeceğini Allah ayağına gönderiyor,onu aç bırakmıyor.Öyleyse ben niye böyle çalışıp yoruluyorum.Bundan sonra bende bir köşeye çekilip bekleyeyim...Böyle diyerek,yolun üzerindeki bir mağaraya çekilmiş.Bir gün,iki gün,üç gün beklemiş,gelen giden yok.Açlıktan baygın düşüp uyumuş.Rüyasında kendine şöyle denildiğini işitmiş;

-Ey budala adam, ne yatıp duruyorsun,kalk.Vücudun sağlam iken bu miskinlik niye? Niçin kendini sakat tilkinin yerine koyuyorsun? Git aslan gibi ol da avının artığıyla başkaları geçinsin...

balbal
11-25-2008, 14:06
Ahmet hikmet müftüoğlu - Çağlayanlar

bilgi müdavimi
11-25-2008, 20:33
Matematik hocası ödev verdi..
Tavsiye ettiğiniz türk tarihiyle ilgili siyasete girmeyen kitap var mı?

dilemma
11-26-2008, 11:40
murat menteş- dublörün dilemması...
kesinlikle harika bi kitap..

balbal
11-26-2008, 17:41
Matematik hocası ödev verdi..
Tavsiye ettiğiniz türk tarihiyle ilgili siyasete girmeyen kitap var mı?

Roman tarzında bir kitap mı istiyorsunuz?

Necip Fazıl
11-26-2008, 17:42
necip fazıl : çile... şiir kıtabı... :saygılar:

bilgi müdavimi
11-28-2008, 23:50
Roman tarzında bir kitap mı istiyorsunuz?

Evet efendim,roman tarzında bir kitap ve tarihi anlacakmış ve de siyasete kaçmıyacakmış...

balbal
11-30-2008, 16:33
Evet efendim,roman tarzında bir kitap ve tarihi anlacakmış ve de siyasete kaçmıyacakmış...

Göktürkler devrini baştan sona anlatan güzel bir roman biliyorum.
Nihal Atsız - Bozkurtların ölümü ve Bozkurtlar diriliyor
akıcı, sürükleyici ve sade bir dili var. siyasetle alakası yok.
tavsiye ederim

Sevban
03-31-2009, 18:22
http://www.ilknokta.com/urun/I/975-263-708-5.jpg

Bülent Orakoğlu

Abdullah Öcalan, ABD güdümlü Ergenekon örgütünün bir üyesiydi. İlk eğitimini bu örgütün içinde almıştır. ABD, İngiltere ve İsrail derin devletleri ile bizim Ergenekon'un ortak kararıyla, Türkiye'deki ayrılıkçı iç dinamikleri kontrol etmek amacıyla, Öcalan'a bir terör örgütü kurma görevi verilmiştir.”

“Uğur Mumcu ile Eşref Bitlis'in ölüm tarihlerine dikkat ediniz: Mumcu, ölmeden birkaç gün önce, Cumhurbaşkanı Özal'dan gizli bir konuyu görüşmek için randevu talep etmiş, konu hakkında Bitlis'e de telefonla bilgi vermiştir. Mumcu, bu görüşmeden birkaç gün sonra suikasta uğramış, konu hakkında açıklama yapacağını söyleyen Bitlis Paşa da hemen arkasından hayatını kaybetmiştir. Bakınız, Türkiye olarak şimdi söyleyeceklerimle yüzleşmek zorundayız!”

“Ergenekon Operasyonu'nda, bu yapılanma içinde bulunan bazı kişilerin Hizbullah terör örgütü içinde aktif rol oynadığı belirlendi. Bu ilişki, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a düzenlenen suikastı bir kez daha gündeme getiriyor. Çünkü Okkan suikastını işlediği söylenen sanıkların dosyasında, suikastın sanıklar tarafından işlenmediği yazılı.”

“Geçmişte, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'na suikast düzenlediler, Genelkurmay Başkanı olmasını engellemek istediler, fakat kurşun bir albaya isabet etti. Aynı kişilerin Başbakan Erdoğan'la birlikte TSK'nın üst düzey komutanlarından birkaçını hedef aldıkları istihbaratı güvenlik birimlerini harekete geçirmiş durumda…”

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, Türkiye'nin yüzleşmesi gereken korkunç gerçekleri ilk kez bu kitapta açıklıyor.

Bütün sorulara cevap bir kitap, tavsiye edilir

Terennüm
03-31-2009, 18:28
http://www.hemenkitap.com/magaza/prdimgbig.php?pid=50322&sizetype=380&secnum=cGV2YW5kdWY=reşit haylamaz efendimiz 1 ve 2 çok güzel efendimizi anlamak ve anlatmak için

Sevban
05-13-2009, 20:47
http://www.kitapyurdu.com/getimageV3.asp?resimkod=444889&boyut=185&sayfa=400&en=13,5&set=0

“Bu büyüleyici kitap bir ülkede bitip tükenmeyen merhamet, ıstırap ve umudun resim gibi dokunmuş halidir. Bugüne kadar dünyada en acımasızca tartışılan ve en yoğun irdelenen İsrail-Filistin anlaşmazlığının insani boyutlarını çok az kitap bu kadar dürüst ve detaylı bir şekilde ortaya koymuştur. Bu acı verecek kadar güzel öykü, kitap bittikten sonra bile insanın aklında kalmaya devam ediyor.” —ELİF ŞAFAK, Yakın Doğu Araştırmaları Profesörü, Arizona Üniversitesi

1967 yılının yaz aylarında, Altı Gün Savaşı’ndan uzak olmayan bir tarihte, genç bir Filistinli adam ve iki arkadaşı İsrail’in Ramla kasabasına giderler. Onlar kuzendir ve yaklaşık yirmi yıl önce ailelerinin terk etmek zorunda kaldığı, çocukluklarının geçtiği evi görmek isterler. Bir kuzenin yüzüne kapı kapanır, diğerinin ailesinin evi okula dönüştürülmüştür fakat öbür kuzen olan Bashir, kendisini içeri davet eden Dalia tarafından karşılanır.
Bir Arap ve bir Yahudi ailesinin ilişkilerinin başlangıç noktası budur. Bashir babasının dikmiş olduğu limon ağacında bir sahipsizlik ve işgal duyguları içinde olur. 1948 yılında küçük bir çocuk iken Bulgaristan’dan kaçak olarak gelmiş olan Dalia Soykırım tarafından yok edilen bir umut ışığı görür. Onlar kaçınılmaz olarak kendi yazgılarını yaşamışlardır ve bu İsrail-Filistin tarihinin bir küçükevrenini oluşturmaktadır.
İki genç insanın başlattığı diyalog bölgenin barış umudunu ortaya koymaktadır. Limon ağacı simgesel olarak bölgede huzurun mümkün olduğunu anlatmaktadır. Olağanüstü bir öykü ve kurgusal olmayan bir anlatıma sahip olarak sizi saracak.
—Sunday Times
Dalia ve Bashir’in zorluklarla dolu arkadaşlıklarını izleyerek, okuyucular dünyanın en inatçı çatışmasının birinci elden deneyimini yaşayacaklar.

—Publishers Weekly
Hiçbir kitap daha zorlayıcı olamaz . . . ve bu kitap kesinlikle bu yıl okuyacağınız en iyi kurgu-olmayan çalışma olacak.”

—Christian Science Monitor
Yüzyılın yarısı boyunca İsrail-Filistin çatışmasının öyküsünü taşıyan tek bir ağaç varsa, o budur… Sandy Tolan bu ağacı bulmuştur ve onun aracılığıyla iki halkın acı ve tutkusunu gözler önüne sermiştir.”
—Milwavkee Journal Sentinel

dilemma
05-13-2009, 21:02
Bit Palas-Elif Şafak

elif zeynep
05-13-2009, 21:10
Son okuduğum Beşir Ayvazoğlu "Son Kuğunun Şarkısı"ı tavsiye edebileceğim bir kitap ; eser büyük şair Şeyh Galib'in hayatını ele alıyor.

"Hüsn ü Aşk, kuğunun, yani medeniyetimizin son güzel sarkışıydı. Gâlib bu şarkıyı Sultan III. Selim, Hattat Mustafa Rakım ve Dede Efendi'yie birlikte söyledi ve sustu. Söz artık "Nasıl bu taze maârifle eskiler âlayim" diyenlerdeydi. Ancak, beş yüz yıllık birikimiyle karşılarında bir heyula gibi duran ve inanılmaz zenginliklere sahip . olan divan şiiri, Galibin getirip bıraktığı parıltılı noktada hâlâ gözleri kamaştırıyordu. Bu şiirin asla ölmeyen bir tarafı vardı; şiirimizin damarlarında bir usare gibi, Tanzimat şairlerinin pek farkına varamadıkları bir akışkanlıkla, fırsat bulur bulmaz yepyeni bir hayatiyetle gün ışığına çıkmak üzere dolaşıyordu. Bu saf şiir usaresi Şeyh Gâlib şiirinin imbiğinde damıtılmıştı."

Seyyah
05-14-2009, 03:59
Necip Fazıl'ı tam tanımıyorsanız '' O ve Ben '' cok güzel.
Akıcılık-matematik-şizofreni-gizli örgütlenmeler dikkatinizi çekiyorsa 3 günde bitirdiğim 450 sayfa civarı '' Adam Fever - Olasılıksız '' Bir kurgu şaheseridir.

dilemma
05-14-2009, 09:26
Bu olasılıksız'ı da bi ben sevemedim:(

LeyaL
05-14-2009, 12:15
Tavsiye edildi mi bilmiyorum daha önce..

Kıyamoğlu Sancaktar..
Çeçenya Serisi..
Mutlaka okumalısınız..

AY IŞIĞI
05-14-2009, 12:28
Hayatımda okuduğum en güzel, akıcı ve mükemmel bir kitap.

Şule Yüksel Şenler - Huzur sokağı ( 500 sayfalık )

Gerçekten çok etkileyici bir kitap okunmasını tavsiye ederim. :)

Sevban
05-21-2009, 12:36
http://kapak.netkitap.com/600xk/S/sivil_kabadayi_ile_kibar_askerin_hikayesi_2009_5_9 _86879.jpg

Üç siyaset, üç cinayet, üç mahkeme ve bir partinin merkezinde gelişen 'derin Türkiye' sarmalı, tıpkı yüz yıl öncesinde olduğu gibi topluma 'format atmak' isteyenlerin karanlık bir resmi gibi çıkacaktı ortaya. Oysa Recep Tayyip Erdoğan'ı 'kabadayı' olarak niteleyenler, 'Genelkurmay Başkanı'nın 'kodu mu oturtan' bir adam olmasını bekliyordu. Org. Hilmi Özkök gidecek onun yerine gelen Org. Yaşar Büyükanıt yumruğunu masaya indirecekti; ama olmadı Bu yüzden Ergenekon Davası'nın şifrelerini çözebilmek için 'yap-boz'un tamamına hakim olmak lazımdı. Hamdi Yılmazer, Türkiye'nin derin sularında boğulmadan, rotasını şaşırmadan kulaç atabilen ender yazarlardan biri olarak, 'yap-boz'un bazı parçalarını bakın nasıl yuvalarına yerleştirecekti.

Gelişme;
"Genelkurmay Başkanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun görev süresinin uzatılması girişimi başarısız olmuştu. Kıvrıkoğlu, uzatmanın irtica ile mücadelede daha başarılı olacak birisinin gelmesi için düşünüldüğünü açıklamıştı. Kıvrıkoğlu, Org. Hilmi Özkök'ün kendisi gibi davranmayacağını düşünüyor ve koltuğu ona bırakmak istemiyordu." (Hamdi Yılmazer - 5 Mayıs 2008)

Sonuç;
"Yalçın Küçük, Ergenekon İddianamesi'nde adı geçen Hüseyin Kıvrıkloğlu'nun; 'Eğer beni gözaltına alırlarsa intihar ederim' dediğini söyledi." (30 Ocak 2009)

Gelişme;
"Gizlilik derecesi çok yüksek olan Milli Siyaset Belgesi'ni Mustafa Balbay araştırarak bulmuş ve Cumhuriyet'te yayımlamıştır. Balbay Kırmızı Kitabı nerede araştırmış ki Süleymaniye Kütüphanesi'nde mi, yoksa Milli Kütüphane'de mi?" (Hamdi Yılmazer - 28 Kasım 2005)

Sonuç;
"Etö soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın, TSK'nın İran, Irak ve Suriye'nin askeri ve beşeri yapısına ilişkin istihbarat bilgilerini, kaynağı İsrail olan bir e-posta adresine servis ettiği iddia ediliyor."(8 Mart 2009)

Gelişme;
"... 'Yeni Sebataycılık Projesi' yürürlüğe konuldu. 'İlhan Selçuk'un telefon konuşmalarında geçen 'akıllı çocuk' (Akşam gazetesi yazarı) Oray Eğin'in yazılarına bakın bizce. Sebataycılar hakkında yazan Soner Yalçın ve Yalçın Küçük'ün ortak yönleri de dikkat çekici. Her ikisi de Doğu Perinçek'in Aydınlık'ında çalıştılar." (Hamdi Yılmazer - 18 Ağustos 2008)

Sonuç;
"Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün evinde bulunan CD'lere ve bilgisayara el kondu. Hakkında 7 aydır arama emri bulunan Küçük'ün İstanbul'a getirileceği öğrenildi." (7 Ocak 2009)

Bu kitapta cevabını bulacağınız bazı sorular;

'Karanlık Savaş'ta ikinci perde başladı mı?

Askerin anasını ağlatan 'vatansever'ler kimler?

PKK'dan Ergenekon'a, Veli Küçük'den Dugin'e ne tür yeraltı ilişkiler söz konusu?

İkinci bin yılın son Genelkurmay Başkanı, üçüncü bin yılın ilk Genelkurmay Başkanı ve orta çağda kalanların anlatıldığı bir 'özel tarih denemesi' niteliği taşıyan Sivil Kabadayı İle Kibar Askerin Hikayesi okuyucuya Türkiye'nin dünü ve yarınına ait önemli analizler sunuyor.

Seyyah
05-22-2009, 04:41
Bu olasılıksız'ı da bi ben sevemedim:(
Zevk aldığınız türden değildir belki sonuçda bir hayal dünyası konu ama ben kurgusuna hayran kaldım.Değişik hikayeleri sıra sıra verip sonra sıraları karıstırıp sonunda hepsini birleştirip güzel birşey cıkarmıs yazar ortaya yakında aynı yazarın empati adlı kitabınıda okuyacam inş.

Efkâr-ı Mütemadi
07-21-2009, 16:24
Empatiyi tavsiye ederim... Yalnız anlaması olasılıksıza oranla daha zor

salihin
08-01-2009, 00:02
Tavsiye etiiğiniz kitap var mı?
Elif ŞAFAK'ın AŞK romanı tavsiyemmdir

Jurnal
08-02-2009, 14:49
Kelile ve Dimne -Beydeba ibnü'l mukaffa

Ahak, dürüstlük ve adaleti bundan asırlar evvel kaleme almış Beydeba ülkesinde tanınmış bir filozoftur. Hükümdarının isteği üzerine bu kitabı kaleme almıştır. Okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Zişân
08-20-2009, 18:50
İskender Pala- Katre-i Matem
Şamil Tayyar- Kıt'a Dur!
Nazan Bekiroğlu- Lâ Sonsuzluk Hecesi
Mustafa Armağan - Büyük Osmanlı Projesi
Andre Gide- Pasteral Senfoni
Paulo Coelho- Zâhir
İhsan Oktay Anar- Amat

seymaa
08-20-2009, 19:20
mantıku't tayr (kuş dili)__feridüddin attar
şahbaba__murat bardakçı(taraflı bi yazar ancak bu kitabını beğendim)

Necip Fazıl
08-20-2009, 21:22
Çöle inen nur - N. Fazıl KISAKÜREK... :saygılar:

Rafugee
08-20-2009, 22:49
Çöle inen nur - N. Fazıl KISAKÜREK... :saygılar:

kesinlikle okunması gereken muhteşem bir kitap bende tavsiye ederim:güzel:
:saygılar:
ayrıca,tarihi kitapları seviyorsanız(gerçi eski bir kitap ama)En uzun şubat-Tuncer çetinkaya ve Yemen ah yemen-Mehmet Niyazi tavsiye ederim...

elif zeynep
09-17-2009, 09:51
Şu anda Miyasoğlu'nun diğer romanını okumakla meşgulüm ama Mustafa Miyasoğlu'nun "Kaybomuş Günler" romanını tavsiye edebilirim.

Bu roman, üniversite gençlerinin hayatını,aşklarını ve acılarını "68 kuşağı"nın farklı bakış açısıyla ortaya koyuyor. Türk Yazarlar Birliği tarafından iki kere "yılın romancısı" seçilen Miyasoğlu'nun bu romanı gerçekten güzel, satırları tuttuğumu söyleyebilirim.;1

menes
09-19-2009, 13:21
İslam ve Türkiye - Prof.Dr.Hayrettin Karaman

KAYSERiLiKiZ
09-28-2009, 00:30
Fardipli SinHa - Mehmet Ali Bulut

bu kitap gercekten okunmasi gereken bir kitap bence! Iki kez okudum ve ardindan ikinci kitabini yani Dervis ve Sinha kitabini da alip okudum gercekten insani ilk sayfalarinda kendine baglamayi basaran bir eser! Kesinlikle tavsiyemdir ;) Saygi ve Sevgilerimle

Nebiye ÖZBEY
06-09-2010, 17:43
İki Darbe Arasında - İskender Pala
Empati - Adam Fawer
Suskunlar - İhsan Oktay Anar
Kiraze - Solmaz Kamuran

dilemma
06-20-2010, 16:34
Mesnevi.

Seyyah
06-20-2010, 17:22
Recep Şükrü Apuhan - İnsanları Etkileme Sanatı
Aslında ismi biraz abartılı, içeriği insanlarla iletişimin püf noktaları. Çok eğitici bir kitap.

rizzelli
06-20-2010, 17:30
Recep Şükrü Apuhan - İnsanları Etkileme Sanatı
Aslında ismi biraz abartılı, içeriği insanlarla iletişimin püf noktaları. Çok eğitici bir kitap.

İnsan İlişkilerinde En Etkili Davranışlar

kitabın ismi bu galiba?

dilemma
06-25-2010, 11:44
Sivas Kampı. Okumadım ama fevkalade ilgimi çekti. İlgimi çeken kitaplara sponsor olacak bir babayiğit bulduğum vakit alacağım :)

El Emin
06-25-2010, 11:56
Sivas Kampı. Okumadım ama fevkalade ilgimi çekti. İlgimi çeken kitaplara sponsor olacak bir babayiğit bulduğum vakit alacağım :)

:) Bulursanız beni de tanıştırın o babayiğitle ...:)

El Emin
06-29-2010, 00:07
Tuncer ÇETİNKAYA-En Uzun Şubat
28 Şubatı anlatan güzel bir kitap.
Jean-Christophe Grange-Kurtlar İmparatorluğu

EZEL
11-19-2010, 18:00
Ali Ulvi Kurucu - Hatırlar 1-2 -3-4 .

dilemma
12-03-2010, 10:55
Kusma Kulübü- Mehmet Eroğlu. Konusu itibariyle gerçekten orjinaldir fakat tavsiye üzerine okuyan bazı arkadaşlar bana küfüredebilirler :)

uzman81
12-13-2010, 13:06
Doktor Rıza NUR Hayat ve Hatıratlarım.

Okudukça şaşıracaksınız, şimdiye kadarki ezberiniz bozulacak tarihimizdeki sahte kahramanları tanıyacaksınız.

Terennüm
12-13-2010, 13:18
şamil tayyar - çelik çekirdek..

Türkiyede derin devletin tarihi..

dilemma
12-14-2010, 12:46
şamil tayyar - çelik çekirdek..

Türkiyede derin devletin tarihi..
Şu kitap aklımda bir nasip olmadı kitapçıya gitmek.. Dilerseniz kitap kardeşliğimizi kurabiliriz Adem Bey :)

Sevban
01-26-2011, 17:20
Şah ve Sultan
Prof.Dr. İskender Pala

Efkâr-ı Mütemadi
02-16-2011, 13:58
La Sonsuzluk Hecesi - Nazan Bekiroğlu

ak sevda
02-16-2011, 14:03
burhan bozgeyik
"gençlik ve ölüm"
bir kaç yıl önce okuduğum bir kitab herkese tavsiye ediyorum

dilemma
08-08-2011, 00:05
Çöl Masalları. Bu kitabı bilen var mı? :)

Yıldırım
11-15-2011, 21:53
http://www.ilknokta.com/urun/K/128504.jpg

Erkan Acar
TİMAŞ YAYINLARI

Ergenekon operasyonları başladığı günden bu yana akademisyenlere, askerlere, hukukçulara varana kadar birçok kişi gözaltına alındı, tutuklandı. Hadiseleri ‘medya’dan takip ederken, Ergenekon’un sağlam ayaklarından birinin, medya olduğu ihtimali, gazeteciliğin darbe ile örgüt ile ne ilgisi olabilir düşüncesini sorgulattı.

Bu zincir içerisindeki en önemli halkalardan biri de Oda TV operasyonlarıydı. Bir ‘basın’ kuruluşuna Ergenekon Davası kapsamında operasyon düzenlenmesi ve gazetecilerin gözaltına alınması, kamuoyunda ve basında tepkilere yol açtı.

Ergenekon Terör Örgütü, darbe zemini hazırlama planını yürütmek için kaçınılmaz olarak medyayı kıskaca aldı ve Ergenekon’un medya faaliyeti Oda TV ile sınırlı değildi. Ulusal Kanal, Cem TV, Halk TV, Akşam ve Cumhuriyet gazeteleri de bu faaliyet kapsamındaydı. Erkan Acar bu kitapla Oda TV operasyonlarını çıkış noktası alarak fotoğrafı geniş bir perspektiften okuyor.

“PKK’yla ilgili sıkıntı çıkaracak haber yapılmaması konusu… Örgütü tek bir yapı olarak lanse etmeli. Örgüt kürt hareketinin tek temsilcisi.”
- Yalçın Küçük

“Veli Paşa basında örgütleniyordu. Bir devlet görevlisi hakkında üç ay yayın yaptırdın mı mesele bitiyor zaten.”
- Tuncay Güney

“Akşam, Oda TV’de servise konan haberlerin dağıtım üssü.”
- Emre Uslu

“Peki ben ne yazacağım abi?”
- Oray Eğin

nebiye serin
11-15-2011, 22:02
bin muhteşem güneş..ne kadar şanslı olduğunzu anlycaksnz..

Yıldırım
01-30-2012, 19:08
http://medya.zaman.com.tr/2012/01/29/nazli-ilicak.jpg

q.klavye
11-28-2012, 21:15
OD-iskender pala

selenimo
07-15-2018, 20:59
Önce Hayvan Çiftliği sonra Sefiller... bu başka bi yerde sorduğum soruda öne çıkan kitap isimleri. https://sorcev.com/sikilmadan-okunabilecek-kitap-onerileri