fatih kısaparmak balon baskılı balon TEKBİR giyim boykot edilmeli mi? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TEKBİR giyim boykot edilmeli mi?

Benide_Kapatın
04-27-2008, 01:06
Şimdi efendim ;

Öncelikle nasıl yaşadığı özel hayatıdır, konumuz bu değil,

Ama bu adı geçen şahıs özel hayatını maşaallah Hürriyet, Akşam gazetelerinde Habertürk kanalında,gerine gerine anlatarak

"3 Eşim var şöyle yaşıyorum böyle yaşıyorum" diye konuşuyor,

Ayrıca burdada islami referanslarla yaşam tarzını destekleyip,

Kurnaz ifadelerle de,imam nikahım yok diyerek,

Yasal takibattan yırtmak için tezler geliştiriyor...

Ama dinimizi ve tek eşli yaşamayı benimsemiş mütedeyyin insanları bu konu üzerinden töhmet altında bırakıyor.

Evet tartışalım bakalım?

mavera
04-27-2008, 01:07
kardes bu bile belli basina reklam olur ;)

Benide_Kapatın
04-27-2008, 01:09
EMİNE ŞENLİKOĞLU

(Milli Gazete Yazarı)

“Tekbir mağazası Kuran-ı Kerim değildir. Tesettürün çizgisini onlar değil, din belirler. Tekbir’in sahibinin İslami tesettür gayesi yok. Bu adamın tek gayesi ticarettir. Bu bir yozlaşmadır.”

Evet reklam diyen çok

politikaci
04-27-2008, 01:09
kardes bu bile belli basina reklam olur ;)
bencede

dilek
04-27-2008, 01:10
tekbır giyimle ilgili bi konu açılmıştı ve konusulmustu dıye hatırlıyorum 8)

Feyza
04-27-2008, 01:11
Ben ediyorum zaten. :) bir eşarba 290 ytl vereceğime 2 çocuk baştan ayağı giydiririm. bir pardesü yü 500 ytl ye alıp paramı çöpe atacağıma daha faydalı işlerde kullanırım. Ben bu güne kadar tekbirden hiç birşey almadım. Birtek abim bir eşarp alıp hediye etmişti onuda iki defa ancak kullandım.

Ak_Zeynep
04-27-2008, 01:11
yaa tekbir giyim de zaten güzel bişey satılmıyor ki hem çok saçma hem de çok pahalı..ben zaten istemeden de olsa boykot ediyorum :D

mavera
04-27-2008, 01:12
bende tekbirden hic birsey alip, giymedim bundan sonrada almam 8)

Ak_Zeynep

:D :D

politikaci
ADAM REKLAM YAPTIĞINI SANIYOR..DELİNİN HABERİ YOK MÜŞTERİ KAYBETTİ

dilek

sana göre bişi yok zaten orda ;) :D

Feyza
04-27-2008, 01:13
Helal olsun abime +1 :D :D :D

mavera
04-27-2008, 01:13

hadi ya bu tekbir sadece bayan ürünlerimi satiyor, yokmu söyle entari filan :)

Benide_Kapatın
04-27-2008, 01:14

Ben geçen merak edip izmir de girdim, gerçekten takım elbiselerin kalitesi falan çok kötü...

Almadan çıktım

Bu tarz reklam yapmak istiyorsa bence reklamın başarısız olduğu bu şahsı muhtereme gösterilmeli

dilek
04-27-2008, 01:14

aaa yok sen beni kafaya alıyosun hih >:(
y.dısında yokmu tekbir mağazası 8)

mavera
04-27-2008, 01:15
Yok burasi ecnebi yeri oldugu icin caiz degilmi magaza acmak o yüzden acmamis zati muhterem :)

BaDe_EsNa
04-27-2008, 01:17
ben sahibinin söyledigi laflara gıcık oldum akıllı geçinen cinslerden biriymiş meger zaten tarzıda tarzıma çok uymuyor yani boykot edebiliriz bence bi sorun yok :)

Benide_Kapatın
04-27-2008, 01:17
Bu akşam da Habertürkte idi..şöyle diyor;

..

"..Kadın eğer kocasına makyaj yapıyorsa helaldir. Kocasına süslenebilir kadınlar. Bir bey eve geldiğinde hanımı onu güleryüzle karşıladığında günahları akıp gider. Makyaj evde yapıldığında helaldir ama dışarıda yapılırsa haramdır. Kadınlar dışarıda makyajsız olmalıdır. "

"3 eş yasak olsaydı, 3 eşim olmazdı. Çocuk sayımı söylemek istemiyorum. 3. evliliğimi 1993 yılında yapmıştım. 14 yaşında bir çocuğum var. Hepsi benim soyadımı taşıyor. Bunda ne sakınca var anlayamıyorum. Magazinsel olay haline getirmek istemiyorum çocuklarımı. Bu benim özel hayatım.."

...

herşeyi..ama herşeyi söylüyor.. bayılıyor konuşmaya özel hayatını anlatmaya..

Ama sonra da birden bire bu benim özel hayatım deyiveriyor.. 8)

Ne yani o öyle dedi diye öyle mi oluyor..

mavera
04-27-2008, 01:19
Tekbir ismini lekelemeseydi bari bu zati muhterem..

BaDe_EsNa
04-27-2008, 01:20
fetva verenimiz azdı bide bu çıktı başımıza ;) bide iyi ki magazinsel olmadı yanii bide olsa nasıl olurdu acaba

Benide_Kapatın
04-27-2008, 01:24
Tekbir ismini lekelemeseydi bari bu zati muhterem..

Demi?

De ;)

Sukut-u Hayal
04-27-2008, 01:25
Tekbirden once boykot edilecek cok sirket var. Eger boykot edeceksek once onari edelim.
Mesele Mcdonalds..
Ben bayadir gitmiyorum..

mavera
04-27-2008, 01:28
Tekbirden once boykot edilecek cok sirket var. Eger boykot edeceksek once onari edelim.
Mesele Mcdonalds..
Ben bayadir gitmiyorum..

Kardes mc donaldsin ne oldugu belli ama bazi kurumlar varki dini, dindarligi, islami kullanarak ticari rant elde ediyorlar benim gözümde böyle kurumlar mc donalds dan daha asagidir ;)

Sukut-u Hayal
04-27-2008, 01:31
Mesele Mcdonalds..
Ben bayadir gitmiyorum..

Kardes mc donaldsin ne oldugu belli ama bazi kurumlar varki dini, dindarligi, islami kullanarak ticari rant elde ediyorlar benim gözümde böyle kurumlar mc donalds dan daha asagidir ;)

Dogru
Hepsini boykot edelim ;D

Beritan
04-27-2008, 01:37
ben boykot etmeyi düşünüyorumki...yapıcazda
islamı reklam amaçlı kullanmaları çok itici...herzaman bu tarz oyunlar ters teper....Allah ıslah etsin....
bide konuştuğu basına bak....Allahım resmen çıldırıyorum >:(

Ayşe_Berra
04-27-2008, 02:45
Mesele Mcdonalds..
Ben bayadir gitmiyorum..

Bu adam eğer boykot edilecekse sadece şuanki açıklamalarıyla değil defalrca Ruhat menginin programınlarında söyledikleriyle boykot edilmeliydi. Ayrıca tesettür defileleri yapıyor ya da kıyafetleri kapalılara yönelik diye adamın dini hakkında yargıya varamayız. Adam sadece gerçekten islamı yaşıyormuş gibi göstererek yaptığı bazı hataları bununla örtmeye çalışıyor.

Ama alakası yok ya da var buna yorum haddime düşmez. Sonuçta adamın ticari kaygıları var. islamı reklam amaçlı kullanmıyor bence (şahsı adına yaptığı yorumlar bu yönlü olabilir ben firma olarak bahsediyorum) ürettiği ürünler örneğin bir başörtüsü ya da pardesü İslama ait değerler olarak görüldüğünden hep bu yöne çekiliyor. Hele birde defilesinden önce namaz falan kılan birileri varsa tamam. Sonuçta adam kendine bu yönde bir pazar oluşturmuş ve her üretici gibi tanıtımını yapmaya çalışıyor. İyi ya da kötü.

Defilesininde eleştirilecek yanı yoktu bence. Birileri oraya gelenler ya da gördükleri bir kaç şey üzerinden prim yapmaya çalıştılar o da firmanın adı üzerine patladı. Eğer eleştireceksek bundan önce de bu adamın aynı muhabbetlere konu olan bir sürü defilesi vardı. Alanımla ilgili olduğundan belki sadece Tekbir giyim değil özellikle isim yapmış tüm firmaların defilelerini, ürünlerini her şekilde takip ediyorum yaklaşık 8 senedir. Ama Tekbirden hiçde alışveriş yapmadım nişan elbisem hariç. Bu tavırlar bana çok abartılı geliyor. Kişisel olarak adamın üzerinden olan tavırlara eyvallah, ama defiledir şudur budur gibisinden firma üzerinden yapılan eleştiri ve boykot abartılı...

_Yeniden_
04-27-2008, 02:58
Tekbir'in hiç bir ürünü etiket fiyatını haketmiyor...Çok ağır ve kalitesizler zaten...Ben Fatih'teki şubesine arada uğruyorum...İnanın kimse beğenip almıyor...Ama bir tip insan var ki onlar, başörtülerinde Tekbir etiketi görünsün diye beğenmeyerekte olsa alıyorlar.....

Boykota gelince, dinimizi kullanarak reklam yapan bu adam tek kuruş kazandırmak istemem....Ama Tekbir'den giymek isteyeni de yadırgamaya hakkımız yok...

Ayşe_Berra
04-27-2008, 03:04
Tekbir'in hiç bir ürünü etiket fiyatını haketmiyor...Çok ağır ve kalitesizler zaten...Ben Fatih'teki şubesine arada uğruyorum...İnanın kimse beğenip almıyor...Ama bir tip insan var ki onlar, başörtülerinde Tekbir etiketi görünsün diye beğenmeyerekte olsa alıyorlar.....

Boykota gelince, dinimizi kullanarak reklam yapan bu adam tek kuruş kazandırmak istemem....Ama Tekbir'den giymek isteyeni de yadırgamaya hakkımız yok...

Tekbir giyimde aynı kulvarda bulunduğu bir çok firma gibi bölgelere göre farklı dağıtımlar yapıyor. Etiket fiyatları %90 değişmiyor ama kumaş kalitesinden dikime göre bir çok şey değişiyor. ürünlerde bölgelere göre değişiyor zaten. Mesela Ankara Kızılay'daki Tekbir ve Konya'da Tekbir arasında çok fark var. ürün farkı, kalite... Ama hazır giyimin kötü yanı bu işte.

aşk-ı ilahi
04-27-2008, 03:06
tekbire yıllardır uğrarım...

aldığım ürün 5 i geçmez...

modellerini beğenmiyorum ....

çok kaba bir stilleri var...ve gereğinden fazla pahalı....

amca bu reklamıyla dahada pahalı satacağını zannediyorsa yanılır...

galiba batan geminin malları olacak....

Eşref
04-27-2008, 03:09

Gece gece gülmekten karnımı ağrıttınız ya. :D İkinizin de beğenisini birer arttırdım.

_Yeniden_
04-27-2008, 03:10

Tekbir giyimde aynı kulvarda bulunduğu bir çok firma gibi bölgelere göre farklı dağıtımlar yapıyor. Etiket fiyatları %90 değişmiyor ama kumaş kalitesinden dikime göre bir çok şey değişiyor. ürünlerde bölgelere göre değişiyor zaten. Mesela Ankara Kızılay'daki Tekbir ve Konya'da Tekbir arasında çok fark var. ürün farkı, kalite... Ama hazır giyimin kötü yanı bu işte.

Bizim burdaki çok ağır modeller sunuyor...Girmemle çıkmam bir oluyor yani :) Doğrudur...Şubeden şubeye değişir aslında genelleme yapmak iyi değil ama burdakileri babaannem bile beğenmez :)

aşk-ı ilahi
04-27-2008, 03:11

Bizim burdaki çok ağır modeller sunuyor...Girmemle çıkmam bir oluyor yani :) Doğrudur...Şubeden şubeye değişir aslında genelleme yapmak iyi değil ama burdakileri babaannem bile beğenmez :)

aynen..

babaannem çok genç ruhluymuş...rahmetli... :D

Ayşe_Berra
04-27-2008, 03:11
tekbire yıllardır uğrarım...

aldığım ürün 5 i geçmez...

modellerini beğenmiyorum ....

çok kaba bir stilleri var...ve gereğinden fazla pahalı....

amca bu reklamıyla dahada pahalı satacağını zannediyorsa yanılır...

galiba batan geminin malları olacak....

Kaba bir çok ürünü olsada tesettür üzerine üretim yapan firmaların en ince stilleri olanı tekbirdir. Bu alana mal olmuş firma normal üretim yapanlar kadar çok olmadığından (büyük firma olarak) fiyatları pahalıdır. (ben alışveriş amacıyla değil bölümüm olduğundan 8 yıl içinde en çok araştırdığım ve kıyaslama yaptığım firmalardan biridir. )

Ayşe_Berra
04-27-2008, 03:16

Konya'daki tekbir en geniş ürüne sahip firmalarından biri Türkiye içinde (. Konya'nın %90 ının kapalı olması en büyük etken tabi. ) Ve çokda güzel ince ürünler vardır her zaman(sezon sonları hariç). Özellikle abiyede (kapalı istiyorsanız) ilk bir kaç firmadan biri.

Ama bu olay tekbir için değil tüm firmalar için geçerli. Mesela ben çorluda lcwaikiki den tut colins,mavi,collezyon a kadar bildiğimiz yaklaşık 50 firmayı gezdim. Güya fabrika satışm mağazası üretim bölgesi ama konya'da o küçük mağazalarında olan ürünlerin 1/10 'i yok.

Benide_Kapatın
04-27-2008, 12:07
Daha bir hafta önce İzmir/Çankaya şubesi'ne takım elbise bakmak için girdik arkadaşlarla,Bayan giyimi bilmem ama erkek giyim tam bir facia, İnsanlar Tekbir isminden dolayı tercih ettiği belli.. Bu da ister istemez aklımıza değişik şeyler getiriyor...Ancak Tekbir Gİyim'i boykot düşüncesinin temel nedeni kalite değildir,

1-Böyle dini terimler üzerinden kalitesiz Marka üretmeye çalışması...

2-Ak Partiye yapılan haksız eleştirilere son bir iki haftadır MALZEME ÜRETEN bir firma görünümü vermesi...

3-Ayrıca defilelerin tarzı ve defilelere katılanların tarzı mütedeyyin insanlarımızı da zan altında bırakmaktadır..Medyaya bilerek servis ediliyor kuşkusu var .......

4- Özel hayatınıda medyaya servis yapması ise ister istemez artık kuşkularımızı güçlendirmesi...

Son iki haftadır gündemin bu şekilde değiştirilmesi 28 Şubat öncesi olaylara çok benziyor,

Allah o günleri bir daha göstermesin

Bu link'e iyi bakın siz karar verin, ben bu resimleri buraya koymak istemiyorum...

http://www.tevhidhaber.com/news_detail.php?id=37163

HuRReM
04-27-2008, 12:23
yaa tekbir giyim de zaten güzel bişey satılmıyor ki hem çok saçma hem de çok pahalı..ben zaten istemeden de olsa boykot ediyorum :D

aynen : ))

Ak_Zeynep
04-27-2008, 12:26
zaten tekbir giyime hep gıcık olmuşumdur basit basit elbiseleri ne kadar çok karla satıyorlar bu mu müslümanlık gidin pazardan alın ama tekbirden almayın..tabi biliyolar çok fazla tesettür kıyafeti satan yer yok.. Rabbim hepimize akıl fikir versin :(

Hüdaverdi
04-27-2008, 12:28
Merak ediyorum ne zaman sırt dekolteli elbiseleri satışa çıkaracaklar ? Tabi başörtüsü dahil olacak sırt dekoltesine,moda moda(!) :-*

kemciler,devcikler,komcuklar hep der 'dinciler dini sömüren insanlardır'. Sanırım tek-bir için geçerli olabilir bu cümle.

Yahudi Vitali Hakko'dan farkları yok bana göre.

sümeyra
04-27-2008, 13:00
Ben zaten tekbirden hiç giyinmemiştim memur babamın kalbine indirmek istemem :)
ama gelinlik konusunda çok iyiler en azında Trabzonda herkes tekbiri tercih eder. Bir gün bende oraya gideceğim :-[
bir seferlik poykot etmekten vazgeçsem olur dimi?
ben bu şahsın reklam yaptığını düşünmüyorum bence tek derdi kendini haklı çıkartmak ve peşine düşen gazteler ve kanallar belli onlara konuşacak mecbur, başka nereye konuşsun yaygarayı koparan onlar.
Adam zaten marka daha neyin reklamını yapsın.

Kırık_Çocuk
04-27-2008, 13:01
Reklamın iyisi kötüsü olmasz

aksavaşçı
04-27-2008, 13:04
Reklamın iyisi kötüsü olmaz ama reklama dini alet etme,etmeme diye bi şey vardır.Bu adam burda bence o defileyi yapmaması lazımdı.
Tekbir Giyim boykot edilmeli.

Kırık_Çocuk
04-27-2008, 13:12
adam parasına bakar dini korumak yaşamak ona kalmımıs.boykot ;)

ethemkara1
04-27-2008, 13:37
bunlar para noyaklar şu dönemde kartel medyasına malzeme veren zavallı esnaf bozuntusu yukarda arkadaşın dediği gibi zaten fahiş fiyatlarla satış yapıyorlarmış sanırım iyibir müslüman ticarettede ölçülü olmalıdır fırsatcı deil bende kapalıyım ama onlarla işim olmaz

Ayşe_Berra
04-27-2008, 13:52
Reklamın iyisi kötüsü olmaz ama reklama dini alet etme,etmeme diye bi şey vardır.Bu adam burda bence o defileyi yapmaması lazımdı.
Tekbir Giyim boykot edilmeli.

Ablası bu adam hep aynı tarz defileler yapıyor yıllardır, her seferinde türbanlı mankenler oluyor sahnede neden bu kadar zaman boykot edilmedi de şimdi ediliyor.

Ayşe_Berra
04-27-2008, 13:55
Ben zaten tekbirden hiç giyinmemiştim memur babamın kalbine indirmek istemem :)
ama gelinlik konusunda çok iyiler en azında Trabzonda herkes tekbiri tercih eder. Bir gün bende oraya gideceğim :-[
bir seferlik poykot etmekten vazgeçsem olur dimi?
ben bu şahsın reklam yaptığını düşünmüyorum bence tek derdi kendini haklı çıkartmak ve peşine düşen gazteler ve kanallar belli onlara konuşacak mecbur, başka nereye konuşsun yaygarayı koparan onlar.
Adam zaten marka daha neyin reklamını yapsın.

Katılıyorum sümeyra, ilk yorumumda da söyledim adam her şekilde yapması gerekeni yapıyor. o gazeteler prim yapmaya çalışıyor.Peşinden koşan başka gazete televizyon olsa onlarada konuşur muhakkak.
Ayrıca firma tanıtımı yapmak için böyle bir şey yapıyor olması saçma bu adam senelerdir aynı şekilde tanıtımını yapıyor. Her yaz ve kış sezonunda aynı ünlü mankenlerle aynı tarz kıyafetlerle.

Benide_Kapatın
04-27-2008, 15:12
O zaman süreç olgunlaşmamıştı, ama şimdi yeni bir 28 şubat oluşturmak için zemin hazır, malzeme ürtende çok, O gazetelerin amacını zaten biliyoruz, ama bizi üzen bu firmanın reklam amaçlı yaptıkları.. Ne demişler Aptal dostum olacağına akıllı düşmanım olsun.

Allah Resulü; " Mü'min, bir defa ısırıldığı delikten tekrar ısırılmaz ," buyuruyor

Kafes
04-27-2008, 15:13
bence bu adam Yahudi.

BaDe_EsNa
04-27-2008, 15:18
bence bu adam Yahudi.
bilmeden böyle bir iddiada bulunmak yanlış olur ''Suizan etmeyin. Suizan, yanlış karar vermeye sebep olur. İnsanların gizli şeylerini araştırmayın, kusurlarını görmeyin, münakaşa, haset ve düşmanlık etmeyin, birbirinizi kardeş gibi sevin, çekiştirmeyin. Müslüman Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez, yardım eder. Onu, kendinden aşağı görmez.) [Buhari, Müslim]''peygamberimizde bundan sakınmamızı söylüyorken bu size yakışmaz sanırım

eddie
04-27-2008, 15:26
bence boykot edilmeli..

isimsiz
04-27-2008, 15:49
benim düşüncem şu herkezin kendine özgü bir giyim tartızı hatta bir tessettür tarzı vardır. kimi sadece başını kapatır altına pantolon giyer kimi pantalon üzeri tunik giyer kimi etek üzeri tunik giyer kimi dar pardesü giyer kimi geniş pardesü giyer kimi hatta çarşaf giyer. yani eğer benim kendi öngördüğüm tessettür tarzı bir kıyafet tekbirde varsa niye alıp giymeyeyim ki? annemde bende tekbirden giyiniriz sonuçta tekbirin sattığı kıyfetleride kişi kendisi seçer tekbir tunikte satar pardesüde. ikisinden birini almak sana kalmış boykot edilecek o kadar çok İsrail malı varki israil mallarına verdiğin her para Filistinli kardeşlerimize mermi olarak dönüyor. sanki bütün bu israil ve amerika boykotlarına uydukta sıra tekbire geldi. bu benim kendi düşüncem katılıp katılmamak size kalmış :-*

Kafes
04-27-2008, 15:52
bence bu adam Yahudi.
bilmeden böyle bir iddiada bulunmak yanlış olur ''Suizan etmeyin. Suizan, yanlış karar vermeye sebep olur. İnsanların gizli şeylerini araştırmayın, kusurlarını görmeyin, münakaşa, haset ve düşmanlık etmeyin, birbirinizi kardeş gibi sevin, çekiştirmeyin. Müslüman Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez, yardım eder. Onu, kendinden aşağı görmez.) [Buhari, Müslim]''peygamberimizde bundan sakınmamızı söylüyorken bu size yakışmaz sanırım

evet haklisiniz :) ama hani yahudiler surekli karmasa cikariyor ya Muslumanlarin cirkin gozukmesi icin hep onlar emek sarfetti o yuzden belki yahudi olabilir diye dusundum

ethemkara1
04-27-2008, 16:07
edilmezmi ayşe hanım her fırsatta yeri gelmişken bidaha bidaha dedik yoksa boykot yeni deil.

turkiyeyim
04-27-2008, 19:39
dini someren din taciri protesto ediyorum

isimsiz
04-27-2008, 19:45

aman siz eksik kalmayın :-*

_Yeniden_
04-27-2008, 19:48

aman siz eksik kalmayın :-*

dine somryooo prtesto etçezz tabeee

gibi birşey oldu :D

Ne kadar gerçekçi bir protesto olurdu bu...Ahh Türkçe'miz ahh!!

Hüdaverdi
04-27-2008, 19:51
Pantolon demişken,pantolon erkek elbisesi,kadınların erkek elbisesi giymesi hoş mu acaba ::)

BaDe_EsNa
04-27-2008, 19:55
Pantolon demişken,pantolon erkek elbisesi,kadınların erkek elbisesi giymesi hoş mu acaba ::)
kadınların erkeklere benzemesi ve onlara özgü kıyafetleri giymesi ve aynı şekilde erkeklerinde kadınlara benzemesi kıyamet alametlerinden tabiki hoş degil ve malesef bunu bende yapıyorum :( :(

Kafes
04-27-2008, 19:55

bence kadinlar pantalon giyebilmeli cunku cogu yere yuruyerek gitmek zorunda kalan bayanlar var, etek rahat olmuyor ve cok sorun cikarabiliyor.

Ustelik etek giyince sahsen ben hic bir is yapamiyorum. Isyapabilmek icin de pantalon giymek gerekiyor, hem bosuna salvari bulmamis Kadinlarimiz

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 19:58

bence kadinlar pantalon giyebilmeli cunku cogu yere yuruyerek gitmek zorunda kalan bayanlar var, etek rahat olmuyor ve cok sorun cikarabiliyor.

şahsen bir bayanda en hoş olmayanı ben pantolon olarak görüyorum..

hadisi şariftede buyruluyor ( erkeğe benzeyen kadın...yazmak nekadar doğru olur bilmediğim için bakarsanız anlarsınız :) )

Kafes
04-27-2008, 19:59

şahsen bir bayanda en hoş olmayanı ben pantolon olarak görüyorum..

hadisi şariftede buyruluyor ( erkeğe benzeyen kadın...yazmak nekadar doğru olur bilmediğim için bakarsanız anlarsınız :) )

Evet hos durmuyor olabilir ama sonucta yapmamiz gereken bir suru is var ne yazik ki :)

BaDe_EsNa
04-27-2008, 20:01

Ustelik etek giyince sahsen ben hic bir is yapamiyorum. Isyapabilmek icin de pantalon giymek gerekiyor, hem bosuna salvari bulmamis Kadinlarimiz

dedikleriniz tamam dogru ama hadisler var bu konuda ayetler var bunları es geçemeyiz dedigim gibi bende pantolan giyiyorum ama bunun islamiyete göre yanlış oldugunuda kabul ediyorum etmekte lazım zaten ;)

_Yeniden_
04-27-2008, 20:03

Mehmet hoş değil tabi ama çok daha rahat oluyor...Evde etekle dolaşmayı bir dene bizi anlayacağına eminim :)

Üstelik yağmur çamur demeden dersaneye gidiyoruz, çalışan bayanlar da var...

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:04
Pantolon kolaylık olabiliyordur ancak pantolon erkek giysisidir..onun olabildiğince bol olmasıda bu durumu değiştirmez... :) (benim düşüncem :) )

bu konuda birçok kitablar okudum giysi hakkında benim için uygun değil sizin için aksi görüşte ise saygı duyarım :) şüpheli bir durumdan uzak durmak en iyidir .. :) ama siz bilirsiniz.. :)

Kafes
04-27-2008, 20:05

Mehmet hoş değil tabi ama çok daha rahat oluyor...Evde etekle dolaşmayı bir dene bizi anlayacağına eminim :)

Üstelik yağmur çamur demeden dersaneye gidiyoruz, çalışan bayanlar da var...

Evet ayrica benim kendi sahsi sorunum su ki.. Ben etek giyince hareket edemiyorum ve aklima su soru geliyor yani Kadin hareket etmemeli mi? Peki nasil saglikli olucak? Nasil spor yapicak?

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:07
hareket edememe gibi bir durumda ortada yoktur..şahsi görüşüm pantolon giyen arkadaşlarım genellikle eteğe alışık olmadıkları için sizin gibi düşünüyorlardı ama öyle bir durum yok :) :-*

Enfal
04-27-2008, 20:10
Sağlık için pantolonun şart olduğunu sanmıyorum. Ayrıca etek dar olmadıktan sora geri kalan insanın aklında bunu yenmesidir. Kaldı ki bir şeyden taviz vermek zorunda kalıyorsak bu neden dinimizin istediği şekildeki kıyafetimiz oluyor acaba?

Kafes
04-27-2008, 20:11
Sağlık için pantolonun şart olduğunu sanmıyorum. Ayrıca etek dar olmadıktan sora geri kalan insanın aklında bunu yenmesidir. Kaldı ki bir şeyden taviz vermek zorunda kalıyorsak bu neden dinimizin istediği şekildeki kıyafetimiz oluyor acaba?

Bir kere ben sadece dar pantalonlarin haram oldugunu biliyorum ve de diz altina kadar bir sey giyildiginde bol pantalon giyebilecegini biliyorum zaten Bu konuda Alimlere danisirsaniz telefonla size soylerler

Enfal
04-27-2008, 20:14
Artık günümüzde alimlerin birçoğu başörtünün de bir gelenekten ibaret olduğunu söylüyorlar ama.

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:14

Bir kere ben sadece dar pantalonlarin haram oldugunu biliyorum ve de diz altina kadar bir sey giyildiginde bol pantalon giyebilecegini biliyorum zaten Bu konuda Alimlere danisirsaniz telefonla size soylerler

canım hadis-i şerifte buyruluyor;Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun! [Hakim]

ama sizin düşünceniz o yönde ise siz bilirsiniz.. :) (yanlış anlamayacağınızı umarak hadisi yazdım )

yalnız burda sizi ve sizin durumunuzda olanlara hesap sorma (yanlış yapıyorsunuz,biz haklıyız ..)gibi bir durum hiçbir zaman olamaz..beni anladığınızı umuyorum :)

Parantez
04-27-2008, 20:15
oo tekbir baştan kayıp zaten ;D ;D ;D
hiç güzel birşey yok + pahalı + adam dini kullanarak mağazasının reklamını yapıyor!

ayrıca pantolon konusuna gelince

bence etekten daha çok yakışıyor pantolon
hem daha şık hem daha kullanışlı :-*

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:15
Artık günümüzde alimlerin birçoğu başörtünün de bir gelenekten ibaret olduğunu söylüyorlar ama.

Enfal ikisinin arasında fark olduğu kanaatindeyim :)

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:16
akkparti öyle düşünüyorsan öyledir..(sana göre :) )

hüdaverdi ortalığı karıştırdı gitti :D

Enfal
04-27-2008, 20:18
Canım alimler deyince arkadaş öyle yazdım ben de diyanet alimleri bile bunu bu şekilde söyledi.
Yoksa kıyaslamanın farkındayım yani
:)

Parantez
04-27-2008, 20:18
[i]akkparti öyle düşünüyorsan öyledir..(sana göre :) )

allahım bu nasıl hoşgörülülük böyle :-* :-*

_Yeniden_
04-27-2008, 20:19
En azından hatamızı kabul edelim... :'(

O hadis sebebiyle ben hep vicdan azabı çekiyorum aslında....Bol da giysen, üstüne birşey de giysen pantolon pantolondur...

Evet Mehmet hep sen ortalığı karıştırdın... :)

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:20
Canım alimler deyince arkadaş öyle yazdım ben de diyanet alimleri bile bunu bu şekilde söyledi.
Yoksa kıyaslamanın farkındayım yani
kusura bakma ozaman :)

kırılan olmadığına sevindim ::) :)

Kafes
04-27-2008, 20:20

canım hadis-i şerifte buyruluyor;Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun! [Hakim]

ama sizin düşünceniz o yönde ise siz bilirsiniz.. :) (yanlış anlamayacağınızı umarak hadisi yazdım )

yalnız burda sizi ve sizin durumunuzda olanlara hesap sorma (yanlış yapıyorsunuz,biz haklıyız ..)gibi bir durum hiçbir zaman olamaz..beni anladığınızı umuyorum :)

Evet canim tesekkurler tabi ki anliyorum. Her insanin degisik ihtiyaclari oluyor, zaten kadin icin tek bir kiyafet bicimi belirli degildir biliyoruz yani tabi ki belirli kurallar var ama Kabe de bile erkekler ayni seyi giymek zorundayken Bayanlara karisilmamis.

Ben de Arabayla bir yere gidebilecegimiz ya da baska insanlarla bulusulacagim zaman etek giymeye calisiyorum fakat diger zamanlarda pantalon giymek zorunda kaliyorum burasi cok ruzgarli ve etek her seferinde aciliyor..

Ayrica benim icin haraket edebilmek cok onemli kendi basima kaldigimda ya da bayan arkadaslarin yaninda rahat haraket edebilmek icin pantalon giymek istiyorum.

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:23

Evet canim tesekkurler tabi ki anliyorum. Her insanin degisik ihtiyaclari oluyor, zaten kadin icin tek bir kiyafet bicimi belirli degildir biliyoruz yani tabi ki belirli kurallar var ama Kabe de bile erkekler ayni seyi giymek zorundayken Bayanlara karisilmamis.

Ben de Arabayla bir yere gidebilecegimiz ya da baska insanlarla bulusulacagim zaman etek giymeye calisiyorum fakat diger zamanlarda pantalon giymek zorunda kaliyorum burasi cok ruzgarli ve etek her seferinde aciliyor..

Ayrica benim icin haraket edebilmek cok onemli kendi basima kaldigimda ya da bayan arkadaslarin yaninda rahat haraket edebilmek icin pantalon giymek istiyorum.

anladım (anlamaya çalışıyorum :) ) ... senin görüşünöyle ise diyeceğim birşey yok elbette.. :)

Parantez
04-27-2008, 20:23

ya ama arabistanda da erkekler etek gibi bişey giymiyor mu?? :o :o

Kafes
04-27-2008, 20:24

ya ama arabistanda da erkekler etek gibi bişey giymiyor mu?? :o :o

;D ;D ;D evet canim etek altina pantalon zaten bir ara ben onu da denedim :D

eddie
04-27-2008, 20:25
pantolonun bayan veya erkek kıyafeti olması döneme veya topluma göre değişir.. artık bi bayan pantolon giydiğinde ona erkek kıyafeti giymiş erkeğe benzemiş gözüyle bakılmıyor..

Kafes

anladım (anlamaya çalışıyorum :) ) ... senin görüşün öyle ise diyeceğim birşey yok elbette.. :)

tesekkurler ++

Enfal
O deği de pantolonu pardesü altından giyiyorlar.

eddie
04-27-2008, 20:26
O deği de pantolonu pardesü altından giyiyorlar.

evet ben öyle giyiyorum

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:27
Arapların etek değilde boydan elbise olarak giydiklerini biliyorum... :)

Hüdaverdi
04-27-2008, 20:27
(...)

bence etekten daha çok yakışıyor pantolon
hem daha şık hem daha kullanışlı :-*
Sorunda buradan sonra başlıyor.
Ortada bir hadis var,hadisi koyalım bir kenara.
Pardüsü giy.Onu çıkar eteğe dön.Eteği çıkar pantolona geç daha 'şık' ve daha kullanışlı diye.
Bir erkek gözüyle 'daha şık' olduğunu kabul ettin dikkatini çekerim :-*
Pantolunu giyen baktı ki yeni bir moda var baca tipi mi ne diyorlar pantolon sok onu çizmenin içine,veya daracık pantolun giy.Tabi sırasıyla saydıklarım olcak değil ama sadece bir örnek :)

Bir erkek olarak gözlemim pantolon hiç hoş değil 'kapalı' bir bayan üzerinde.Sonuçra kot dar bir elbise.
Pardüsüler var yeni yeni,onların giyilmesi daha hayırlı gibi.
----
Nisa eğer Allah bir gün karşıma seni çıkarır üstünde kot görürsem yakarım seni :D

çağlar
04-27-2008, 20:28
Erkeğ'e benzeyen kadın derken, pantolon giyen kadından mı? bahsediliyor.O halde kadın a benzeyen erkek derken de entari giyen erkekden bahsediliyor.

Eğer böyle ise Peygamber Efendimiz neden?entari giymiştir.

Arkadaşlar yapmayın bu hadis-i şerif de anlatılmak istenen bu değil.

Ben demiyorum ki, kısa ceketlerin altına pantolon giyip dolaşılsın..Daracık kotlar giyilip, üzerine başörtüsü takılıp dolaşılsın.

Zaten bu görüntüler, hiç hoş olmamakla birlikte komik olan,itici olan görüntüler.

Her şey usulüne uygun yapılmalı. Uzun pardesüler altına giyilen bol pantolonun ne sakıncası olabilir.

Not:Bu arada Tekbir boykotu için açılan başlık sürekli canlı tutulduğu için baya reklamı oldu. Yani bu mağaza ismini hiç duymayan arkdaşlar da duymuş öğrenmiş oldu.Bence malum şahıstan reklam ücret i taleb edelim. O kadar ellerimiz yoruldu. :D :D

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:29
pardesü altında dahi pantolon aynı görevi yapmıyor mu? bence yapmakta ama giyenlere birşey deme hakkını kendimde bulmadığım için..siz bilirsiniz.. :)

Parantez
04-27-2008, 20:30
[quote=akkparti ]
[center](...)

Pardüsü giy.Onu çıkar eteğe dön.Eteği çıkar pantolona geç daha 'şık' ve daha kullanışlı diye.
Bir erkek gözüyle 'daha şık' olduğunu kabul ettin dikkatini çekerim :-*

[b]!! erkek değil !!
ben bir kızım ;D ;D ;D

eddie
04-27-2008, 20:31
Erkeğ'e benzeyen kadın derken, pantolon giyen kadından mı? bahsediliyor.O halde kadın a benzeyen erkek derken de entari giyen erkekden bahsediliyor.

Ben demiyorum ki, kısa ceketlerin altına pantolon giyip dolaşılsın..Daracık kotlar giyilip, üzerine başörtüsü takılıp dolaşılsın.

Zaten bu görüntüler, hiç hoş olmamakla birlikte komik olan,itici olan görüntüler.

Her şey usulüne uygun yapılmalı. Uzun pardesüler altına giyilen bol pantolonun ne sakıncası olabilir.

Not:Bu arada Tekbir boykotu için açılan başlık sürekli canlı tutulduğu için baya reklamı oldu. Yani bu mağaza ismini hiç duymayan arkdaşlar da duymuş öğrenmiş oldu.Bence malum şahıstan reklam ücret i taleb edelim. O kadar ellerimiz yoruldu. :D :D

şu yorumu sonuna kadar destekliyorum

_Yeniden_
04-27-2008, 20:32
Nisa eğer Allah bir gün karşıma seni çıkarır üstünde kot görürsem yakarım seni :D

Mehmet'ten de fırçayı yedik...

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:34
Çağlar ben Peygamber efendimizin savaş sırasında bir kadının erkekler gibi zırh (mızrak kuşnmış) giydiğini ve ona hitaben bu ve bunun benzeri hadisi şerif-i söylediğini biliyorum :)

Sukut-u Hayal
04-27-2008, 20:34
ne varki kotta?

Hüdaverdi
04-27-2008, 20:35
Yersin tabi :)
----
Neyse bir kot dedim konu amacından koptu kusura bakmayın ::)

Tişört desem kim bilir en olurdu :-X

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:43
pantolonun bayan veya erkek kıyafeti olması döneme veya topluma göre değişir.. artık bi bayan pantolon giydiğinde ona erkek kıyafeti giymiş erkeğe benzemiş gözüyle bakılmıyor..

haklı olabilirsiniz..ama bazı durumları artık diye almayı ben kabullenemiyorum..sizin için öyle olur elbette ama ben bazı konularda değişiklik yapmayı uygun bulmuyorum (dönem.. ) (kendime göre :) )

Kafes
04-27-2008, 20:43

haklı olabilirsiniz..ama bazı durumları artık diye almayı ben kabullenemiyorum..sizin için öyle olur elbette ama ben bazı konularda değişiklik yapmayı uygun bulmuyorum (dönem.. ) (kendime göre :) )

canim kibarliktan catlicaksin :D

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:45

kendi doğrumu savunacağım diye birilerini kırmaktan korkarım.. birde sizler özel üyelerden olunca ondanda oldu sanırım.. :) ::)

Kafes
04-27-2008, 20:46

kendi doğrumu savunacağım diye birilerini kırmaktan korkarım.. birde sizler özel üyelerden olunca ondan da oldu sanırım.. :) ::)

ne kadar yuksek dusuncelisiniz tesekkurler :)

çağlar
04-27-2008, 20:47
[b]
Çağlar ben Peygamber efendimizin savaş sırasında bir kadının erkekler gibi zırh (mızrak kuşnmış) giydiğini ve ona hitaben bu ve bunun benzeri hadisi şerif-i söylediğini biliyorum :)
Lisan peki bu durumdan pantolon olayı mı?çıkar sence, zırh adı üstünde erkek kisvesi.

O zaman pantolon giyen erkek mi? vardı ki; onların kıyafetini bayanlar giysin de Efendimiz de men etsin.

Bu durum da entari giyen erkekler de lanetlenmiş olur. Şimdi o zaman erkek kıyafeti o idi dersen bu tüm yorumlarını fesh eder. :)

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:51
ben benim gibi düşünün muhakkak demiyorum ki ! :)

bir grup erkeğin eline kına yaktığını (kadınlara benzemete çalışan birini )Efendimiz görünce onları sürgüne gönderdiğini de duymuştum ... zırh olayı ve birçok örnekleri ele alınca ben o görüşteyim..ama herkesin düşüncesi kendisini ilgilendirir.

benim için pantolan şüphelidir..ve şüpheli birşeyden uzak durmak müslümana yakışan birşeydir görüşündeyim.. :)

isimsiz
04-27-2008, 20:55
arkadaşlar bende pantalon giyen birisiyim ama biraz gerçekleri kabul etmeliyiz. lütfen biz din alimi değiliz hadis ve ayet yorumlayıp o zaman şöyleydi bu zaman böyle bu yüzden şu caizdir veya bu caiz değildir diye fetva veremeyiz ama önceden verilmiş bir hükmü ayeti ve hadisi paylaşabilir tabi. beni yanlış anlamayın sadce mümin kardeşlerime küçük bir hatırlatma yapmak istedim.saygılarımla....

sümeyra
04-27-2008, 20:56

:-* :-* :-*

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 20:57
saol kardeşim ama bizim burda fetva verme gibi bir durumumuz olamaz zaten..sadece düşüncelerimizi ve duyduğumuz örnekleri acizane söyledik :) o kadar..

sümeyra
04-27-2008, 21:03
saol kardeşim ama bizim burda fetva verme gibi bir durumumuz olamaz zaten..sadece düşüncelerimizi ve duyduğumuz örnekleri acizane söyledik :) o kadar..

haklısın düşüncelerimizi söylüyoruz ne yanlışlık var dimi
bildiğimiz doğruları paylaşalım

çağlar
04-27-2008, 21:04
Biz de öyle diyorsun demiyoruz canım..

Adı üstün de ''tartışıyorum'' hep birlikte fikir beyanın da bulunup tartışıyoruz...

Biliyorsun Ayetler dahi meaal edilirken alimler bir araya gelip,herkes görüşünü,ne anladığını belirtiyor ve sonunda ortak karar'a varılıyor..

Elbette hepimizin düşüncesi aynı olmak zorunda değil...

Ayrıca seni şüpheli şeylerden uzak durman konusun da tebrik ediyorum...

Bu arada kesinlikle kalbini kırmak istemem umarım öyle olmamıştır... :) Hıfz-ı Lisan

oturanboğa
04-27-2008, 21:05
ya yorumların hepsini okumadım...tekbir giyimi ben zaten münferit olarak protesto ediyodum :D(çok pahalı diye)

ben de pantolon giyiyorum..hatta üstümden hiç çıkarmıyorum...ama caiz olmadığına inanıyorum..giyerken de rahatsız oluyorum ama nefis işte

Hıfz-ı lisan
04-27-2008, 21:17
estagfrullah :)..sizinde kırılmadığınıza inanıyorum öyle bir durum oldu ise özür diliyorum..

konu amacından çıktı onun içinde ayrı bir özür.. ::) :)

haklısın düşüncelerimizi söylüyoruz ne yanlışlık var dimi
bildiğimiz doğruları paylaşalım
saolun.. :)

ENGİNEER
04-27-2008, 21:23
Bu adam ve bunun gibileri İslam'ı kötü gösterdiği için sevmiyorum...
Kıyafetleride fos zaten.

Sadece tesettürün genç kızlara özendirilmesi gerektiğini düşündüğüm için destek vermiştim başta ama 3 eş haberi cidden yazıklar olsun dedirtti...

AK_Genclik
05-02-2008, 19:22
Yaw Tekbir Giyim'de hissemiz var kapatın şu konuyu Allah aşkına sonra ekmeğimiz elimizden gidicek :-[

ATmaCA53
05-02-2008, 20:08
bende karşıyım tekbir giyime mahlasef... :(

Benide_Kapatın
05-02-2008, 22:13
Yaw Tekbir Giyim'de hissemiz var kapatın şu konuyu Allah aşkına sonra ekmeğimiz elimizden gidicek :-[

Hadi ya..

Üzüldüm bak şimdi.. :(