fatih kısaparmak balon baskılı balon Tekel İşçileri - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tekel İşçileri

Ak Hilal
01-26-2010, 01:00
tekel ışçilerı yaptıkları eylem boşuna çalışmadıkları halde nasıl para alırlar. ve bunu bazı sağ partılılerde tekel işçilerıne destek verdı yanındayız dedıler.
bıde ülkücüyuz dıye gecınıyorlar.

İntifada
01-26-2010, 01:06
Tekel işçileri emekçi diyorlar doğru.Eylem emekçisi bunlar.çalışmaya gelince emek memek yok.! yıl oturdukları yerden 1500 lira aldıkları maaşı ancak biraz aç kalırlarsa eritirler.asgari Ücretle geçinen insanların olduğu bu dönemde 4-c statüsünde 930 lirayı beğenmiyorlar.Beni bugün işe alsınlar o paraya üniversiteyi bırakıp giderim

montenegro
01-26-2010, 01:12
devlet senelerdir bankaları ve kitleri sırtında taşıdı

bu kuruluşlar senelerdir zarar etti ve bu zararlar hazineden karşılandı yani bizim vergilerimizden

her parti oy toplamak için 20 kişilik kapasitesi olan farikaları 150 kişiyle doldurdu

bu işçiler 2 milyardan fazla maaş alarak yan gelip yatttı hiç işe bilme gitmediler yada gittilerse çuvalların üstünde yattılar

hükümet onları 4c kadrosuna aldı

ve 2 sene onlara mühlet verdi ama aldırış etmediler bize kimse dokunamaz dediler

şimdi çıkmışlar fakir fukara muhabbeti yapıyorlar

üniversite mezunu bir memur olan ben onların aldığı maaşı alamıyorum

TEKEL işçilerini kesinlikle desteklemiyorum

zarar eden her banka kuruluş özelleştirilmel

fatih güneş
01-26-2010, 01:24
aslında destekliyorum bazı yönlerini ama son dönemdeki eylemlerde kullandıkları yok hoş değil

Kadızâde Rûmi
01-26-2010, 01:26
Devletin birer işçisi olarak göreve başlayan Tekel işçilerinin özlük hakları korunmalıdır. Çünkü hukuka göre kazanılmış haklar geri alınamaz. Bu işçilere devletin farklı birimlerinde görev verilmesi daha doğru olacaktır.

Bu işçiler şayet hiçbir iş yapmıyorlarsa, o zaman devletin en başta bu işçileri almaması gerekirdi. Yahut maaşları çoksa devletin en başta o maaşları bu işçilere vermemesi gerekirdi.

Devlet kapısı diye girdikleri işte yıllar sonra "senin maaşın çok", "senin yaptığın iş yok" denilerek işçilerin işten çıkartılması, maaşlarının düşürülmesi veya 4/C ile satatülerinin değiştirilerek geçici personel hale getirilmesi kesinlikle doğru değildir.

Devlet işinde çalışan her kim olursa olsun, böyle bir uygulamaya maruz kaldığında (4/C) elbette isyan edecektir.

Tekel işçilerini protesto eden kardeşlerime soruyorum; Ailenizde (anneniz, babanız ya da siz) devletin personeli olup da özelleşitirme sonucu 4/C statüsüne geçse "hiç üzülmem, isyan etmem" diyebilir misin? Diyebiliyorsan ben bir şey diyemiyorum. Ama işçilere kızmamak gerekiyor.

montenegro
01-26-2010, 01:28
Devletin birer işçisi olarak göreve başlayan Tekel işçilerinin özlük hakları korunmalıdır. Çünkü hukuka göre kazanılmış haklar geri alınamaz. Bu işçilere devletin farklı birimlerinde görev verilmesi daha doğru olacaktır.

Bu işçiler şayet hiçbir iş yapmıyorlarsa, o zaman devletin en başta bu işçileri almaması gerekirdi. Yahut maaşları çoksa devletin en başta o maaşları bu işçilere vermemesi gerekirdi.

Devlet kapısı diye girdikleri işte yıllar sonra "senin maaşın çok", "senin yaptığın iş yok" denilerek işçilerin işten çıkartılması, maaşlarının düşürülmesi veya 4/C ile satatülerinin değiştirilerek geçici personel hale getirilmesi kesinlikle doğru değildir.

Devlet işinde çalışan her kim olursa olsun, böyle bir uygulamaya maruz kaldığında (4/C) elbette isyan edecektir.

Tekel işçilerini protesto eden kardeşlerime soruyorum; Ailenizde (anneniz, babanız ya da siz) devletin personeli olup da özelleşitirme sonucu 4/C statüsüne geçse "hiç üzülmem, isyan etmem" diyebilir misin? Diyebiliyorsan ben bir şey diyemiyorum. Ama işçilere kızmamak gerekiyor.

peki devlet ne zamana kadar sırtında taşısın bu işçileri

zamanında partleri oy almak için önüne geleni işine aldı

fabrikalar zarar etti

bütçe açık veriyor

aynı problem sgk dada vardı

senelerin popülist politikaları yüzünden ülke bu hale geldi

Kadızâde Rûmi
01-26-2010, 01:33

fabrikalar zarar etti

bütçe açık veriyor

Devlet bu işçileri emekli edecek. Bu işçileri haksız yere işe alıp devleti zarara uğratanları da cezalandıracak. Devlet bunu yapmalıdır. Siz bir devlet işine girdiğinizde "ben bu yerde hiçbir iş yapmıyorum. Bırakıyorum" der misiniz? Ben bunu yapan tarihte bir tek Tevfik Fikret'in olduğunu biliyorum. Onun da ekonomik durumu iyiydi.

fatih güneş
01-26-2010, 01:33

fabrikalar zarar etti

bütçe açık veriyor

sonuna kadar katılırım

montenegro
01-26-2010, 01:35
Devlet bu işçileri emekli edecek. Bu işçileri haksız yere işe alıp devleti zarara uğratanları da cezalandıracak. Devlet bunu yapmalıdır. Siz bir devlet işine girdiğinizde "ben bu yerde hiçbir iş yapmıyorum. Bırakıyorum" der misiniz? Ben bunu yapan tarihte bir tek Tevfik Fikret'in olduğunu biliyorum. Onun da ekonomik durumu iyiydi.

tamam işte dostum

devlet işten attmıyor ki

4c kapsamına alıyor

evet 4c kapsamında öeski özlük hakları yok ama şimdiki özlük hakları verilse o zaman kurumu özelleştirmenin veya bunları 4c kapsamına almanın bir anlamı yok ki

İntifada
01-26-2010, 01:38
Devlet bitti tükendi artık bu gereksiz istihdamdan.İktisatta bir terim vardır marjinal verimlilik diye.Yani her birim istihdam edilen emeğin kar oranındaki pozitif yada negatif katkısını sembolize eder.Özel firmalar kar oranı azalınca istihdamı durdurular.Devlet firmaları ise kar verimliliği 0 olana kadar istihdama devam eder.(en azından öyle olması gerekir) ama biz yıllarca kar verimliliğimizi negatif yapan istihdamları yaptık.Yani devlet zarar pahasına istihdam etti ve sırtında taşıdı.Ama artık yeter

montenegro
01-26-2010, 01:38
burada şunuda eklemek istiyorum

sendikalardaa suç var

sendikalar hükümetle masaya oturuyor

masada konuşulanın tam aksine tutum takınıyor

tabiri caizse kışkırtıyor insanları

Başbakanın sinirlenmesinin sebebide bu

masadayken derdimizi anlattık sizde bazı şeylere tamam dediniz niye şimdi böyle yapıyorunuz diyor

zaten bu ülkede sendikaların hiçbirine güvenmiyorum

kim bilir işin içinde ne çıkarlar var

fatih güneş
01-26-2010, 01:41
çok komplocu görünmek istemem ama sendikalarıda yönlendiren derin bir gücün olduğunu düşünüyorum çünkü darbe ortamının hazırlanması için en önemli etkenlerden biri tam açılım vaktine getirilmeside ayrı bir olay

Kadızâde Rûmi
01-26-2010, 01:41
tamam işte dostum

devlet işten attmıyor ki

4c kapsamına alıyor

evet 4c kapsamında öeski özlük hakları yok ama şimdiki özlük hakları verilse o zaman kurumu özelleştirmenin veya bunları 4c kapsamına almanın bir anlamı yok ki

Bu işçiler 1300 TL ve üzeri maaş alırlarken, 680 ila (yaklaşık) 900 TL maaş alacaklar. Ve yılın her ayı da çalışmayacaklar. Geçici işçi olacaklar.

Ben 4/C olayına karşıyım. Devlet bir yeri özelleştiriyorsa, kendi personelini korumalıdır. (Sosyal hakları, maaşı ve statüsü)

redyellow
01-26-2010, 01:42

Bende bu konuda arkadaşım gibi düşünüyorum.

Bir yer özelleştiriliyorsa oranın çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalıdır, şartnameler vs. buna göre hazırlanmalıdır.

Burda yorum yaparken parti sempatizanı yerine değil, tekel işçilerinin yerine kendimizi koyalım ve öyle düşünelim derim.

Allah kimseyi işsizlikle imtihan etmesin.

fatih güneş
01-26-2010, 01:43
çalıştırılmadıkları günlerde ek iş yapsınlar

Kadızâde Rûmi
01-26-2010, 01:45
çok komplocu görünmek istemem ama sendikalarıda yönlendiren derin bir gücün olduğunu düşünüyorum çünkü darbe ortamının hazırlanması için en önemli etkenlerden biri tam açılım vaktine getirilmeside ayrı bir olay

Bu konuda çok haklısınız. Velakin nerede haksızlığa uğrayan veya uğradığını düşünen bir topluluk varsa orada muhakkak çakallar da olur. (Örnek: Kürt sorunu, çıkarcı güç pkk. Tekel işçilerinin sorunu, çıkarcı güç Ak Parti'yi yıkmak isteyen güçler)

redyellow
01-26-2010, 01:53
çalıştırılmadıkları günlerde ek iş yapsınlar

Dalga mı geçiyorsunuz? ciddi mi yazıyorsunuz?

EpiVaTeS
01-26-2010, 01:57
4-C tamam haksız ama boşdepolarda durupta para almanın neresi hak bana bunu biri açıklasın...
bakın 4-c de haklılar...
ben olsam bende tepki gösterirdim ama öyle polisle çatışarak...
hükümeti deviririm diyerek değil...=)

redyellow
01-26-2010, 02:21
4-C tamam haksız ama boşdepolarda durupta para almanın neresi hak bana bunu biri açıklasın...
bakın 4-c de haklılar...
ben olsam bende tepki gösterirdim ama öyle polisle çatışarak...
hükümeti deviririm diyerek değil...=)

Hocam eğer işçiler biz boşdepolarda durup para alacağız diyorlarsa haksızlar.

Ama bunu söyleyen bir tek kişi var mı sizce?

Bu insanlara bi şekilde yol gösterilmeli, buyrun şurda özlük haklarınızla birlikte çalışabilirsiniz denilmeli, gene eylem yaparlarsa gene tepki gösterirlerse o zaman hadi defolun diye hep birlikte deriz.

Ama bu insanlar biz işsiz kalıyoruz diyorlar, aç kılıyoruz diyorlar, siz olsanız 1500 lira maaşdan asgari ücrete vs. geçmeyi kabul eder misiniz?

Hükümeti deviririm vs. diyen işçiler değil ki, sendikaların sarı sendikaların ağaları.

İşçiler ayrı sendikalar ayrı.

İşçileri sendikaların kucağına atmamak lazım diye düşünüyorum.

EpiVaTeS
01-26-2010, 02:41
Bakın ne dedim...?
Söyleyen var demedim...
Bir...
İkincisi 4-c konusunda haklılar dedim...
Üçüncüsü...
Tepkimi Hükümet deviririm diyerek populizm ve reklam kokan hareketler ile değil daha yordamlı şekilde yaparım dedim...=)

redyellow
01-26-2010, 02:53
boşdepolarda durupta para almanın neresi hak bana bunu biri açıklasın...

bunu da dediniz...

Böyle dediğiniz zaman sanki böyle bir talepde bulunan varmış gibi anlaşılır.

bende bunu dedim:)

EpiVaTeS
01-26-2010, 03:25
Acaba oradaki işçilerin derdi 4-c ye geçmekten mi...
yoksa boşdepolarda para alıp yatmayı ellerinden aldıklarından dolayımı...
Lütfen muhalefet edelim de birazda yapıcı muhalefet edelim...
Koca Başbakan açıkladı...
Ben Başbakanımın sözüne itimat ederim...
Sendikacıların dolduruşuna gelenlere değil...=)

redyellow
01-26-2010, 03:29
sayın noktaların efendisi:

BU durumda size şunu söyleyim:

İnşaallah o işçilerin durumuna düşmezsiniz, işsiz kalmazsınız.

kalırsanız başbakanın sözüne inanmaya devam edin!!!!

Söyleyeceğim bu kadardır, fazla uzatmaya gerek görmüyorum, benim ne kadar yapıcı bir muhalefet anlayışı içinde olduğumu çok iyi bildiğin halde bunu yazabiliyorsan uzatmanın anlamı yoktur diye düşünüyorum.

EpiVaTeS
01-26-2010, 03:31
sayın noktaların efendisi:

BU durumda size şunu söyleyim:

İnşaallah o işçilerin durumuna düşmezsiniz, işsiz kalmazsınız.

kalırsanız başbakanın sözüne inanmaya devam edin!!!!

Söyleyeceğim bu kadardır, fazla uzatmaya gerek görmüyorum, benim ne kadar yapıcı bir muhalefet anlayışı içinde olduğumu çok iyi bildiğin halde bunu yazabiliyorsan uzatmanın anlamı yoktur diye düşünüyorum.

Düşmediğimi nereden biliyorsun...
Yapıcı Muhalefet anlayışınızı her konuda bekleriz...
işinize geldiği yerde değil...
Ayrıca Şuanda işsizim...
Ve Devlet kadrolarına başvurmama rağmen hiçbir şekilde cevap alamadım...
Ne yani bendemi çıkıp hükümeti protesto edeyim...
Başbakanı devirmekle tehdit edeyim...
Başbakanımıza inanmayacaksak kime inanacaz...
sendika başkanlarına mı...
Ya Sabr Ya Sabr...

redyellow
01-26-2010, 03:37
Hem işsizsiniz hem çok memnunsunuz, ne güzel bir işsizlik yahu:)

Sana başbakanı devirmekle tehdit et diyen varmı kardeşim niye çcarpıtıyorsun, sendikacı öyle dedi diye tüm tekel işçileri öyle mi oluyor?

Sendika başkanını oraya oturtan kimdi?

O başkan hangi partiye yakındı?

Ben yapıcı muhalefet anlayışımı her konuda sergiliyorum ama sizden da birazcı insaf istemek hakkımdır diye düşünüyorum.

İşsiz kalan bu kişilere buyrun şurda sana iş veriyoruz demesi lazım devletin, özelleştirdii yerdeki işçilerin haklarının koruması lazım devletin.

Bunları söyleyince kötü muhalefet mi yapmış oluyorum yani ben???

Devlet olarak özelleştirdiğiniz yerdeki işçiye, çalışana bunu yapmazsanız sendikalar gelir bu işçileri istismar ederler.

Sizin tarafınızdan desteklenen sendika başkanı tutar hükümeti yıkmaktan bahseder, tabi laf olsun torba dolsundur bu, işçiyi kandırmak içindir, yoksa o başkanın hükümeti yıkmak gibi bir düşüncesi asla yoktur olamaz.

Ömer Bekir
01-26-2010, 03:47
Başbakan'ın söylediği kesinlikle doğrudur..Unkapanı Tekel bölge deposunda yüzlerce kişi çalışıyordu,ne zaman oradan geçsem hepsi boş boş geziyor,kapının önünde oturmuş muhabbet ediyorlardı..Her ne kadar özelleştirmede işçilerşn korunacak önlemlerin alınmamasına karşı isemde,rızık Tekelde değil sadece..Herkez rızkını bir yerlerde arayacak..Geçen gün izledim,o işçilereden adamın biri bas bas barıyordu kameralar önünde;"benim evde bilmem kaç çocuğum var bilmem kira borçlarım var bilmem fatura borçlarım var"falan..Mubarek adam,orada günlerce eylem yapacağına,(ki bu zaman zarfında da maaşlarını almaya devam ediyorlar)git simit sat,börek çörek sat..Aylık en az 800 lira para kazanırsın,ee tabi rahat işin yanında bu sana çok zor gelir..

Kadızâde Rûmi
01-26-2010, 04:44
Başbakan'ın söylediği kesinlikle doğrudur..Unkapanı Tekel bölge deposunda yüzlerce kişi çalışıyordu,ne zaman oradan geçsem hepsi boş boş geziyor,kapının önünde oturmuş muhabbet ediyorlardı..Her ne kadar özelleştirmede işçilerşn korunacak önlemlerin alınmamasına karşı isemde,rızık Tekelde değil sadece..Herkez rızkını bir yerlerde arayacak..Geçen gün izledim,o işçilereden adamın biri bas bas barıyordu kameralar önünde;"benim evde bilmem kaç çocuğum var bilmem kira borçlarım var bilmem fatura borçlarım var"falan..Mubarek adam,orada günlerce eylem yapacağına,(ki bu zaman zarfında da maaşlarını almaya devam ediyorlar)git simit sat,börek çörek sat..Aylık en az 800 lira para kazanırsın,ee tabi rahat işin yanında bu sana çok zor gelir..

Bu ülkede tüm devlet personeli maaşını hak ederek mi alıyor? Deniz Baykal'a bile 9 milyar maaş veriliyor. Sadece Ak Partiye çamur atan Baykal bu maaşı hak ediyor mu? Bahçeli maaşını hak ediyor mu? Dünyanın parasını alan subaylar-doktorlar.. maaşlarını hak ediyor mu?

Üstelik bu Tekel işçilerine iş verildi de yapmadılar mı? İş yoksa bu işçileri devlet neden aldı? Ayrıca devlete gereksiz işçi alıp devleti zarara sokanlardan bunun hesabı soruldu mu?

Elinizi vicdanınıza koyun. Size bugün devlet dese ki; personel alacağım. Aylık 2000 TL maaş.

Ne yaparsınız? Şartlarınız da tutuyor. Kabul edersiniz değil mi? Ben ederim.

Peki işe başladınız. Gün boyu oturduğunuzu düşünün. Size karışan da yok. O zaman ne yaparsınız? "Doğru düzgün çalışmadan maaş alıyorum. İstifa ediyorum" mu dersiniz? Yoksa "Rahat işe düştüm. Maaşım da iyi" mi dersiniz? Elbette ikincisini deriz.

Peki yıllar geçtikten sonra tabi yaşta ilerlemiş, devlet size sanki suçluymuşsunuz gibi "çalışmadan maaş alıyorsun, yan gelip yatıyorsun, maaşın da çok yüksek, sana bundan sonra 650 TL maaş. O da yılın 12 ayı değil. Mevsimlik geçici işçi statüsünde. Bundan sonra böyle çalışacaksın"

Sudan çıkmış balığa dönmez misiniz? En başta şartlar böyle olsa siz bu iş teklifini kabul etmeyecektiniz. Ben etmezdim. Şartlar sonradan değiştirildi. Peki bu işçilerin ömürleri ne olacak? Yaşları geçti. Adam geçmişe dönüp yeni bir işe de giremez. Belki önceden kendilerine şartlar değişecek denseydi, gençken farklı güzel bir işe girerlerdi. Şimdi mağdur oldular. Yazıktır, günahtır.

Bende bir Ak Partiliyim. Bundan şüpheniz olmasın. Ama başbakanımızın bu hususta devlet çıkarlarını milletin üstünde tutarak Tekel işçilerine haksız bir uygulamada bulunduğunu düşüyorum.

El Emin
01-26-2010, 10:41
:):):):)
Trajikomik yazılara şahit olmak beni çok üzdü.
Bir ülkede öğretmen 1,5 milyar maaş alırken.
Tekelin boş depolarında pinekleyen hatta işe gitmeyen adam ikramiye vs. yuvarlama 2 milyar maaş almasının neresi doğru anlatırmısınız. :)
Hiç bir diploma farkı olmadığı halde biri asgari ücrete çalışacak biri zevk-i sefaya..
OHHH..
YANDI GÜLÜM KETEN HELVA.
AK Parti iktidara geldiğinden bu yana hep bu haksızlıkları düzeltmeye çalışıyor.
Şimdi haksız AK Parti oluyor.Onu oraya getirip de oy yamyamlığı yapan değilde..
Hükumet haksız vah anam vah...
Adamların ilkokul diplomalısı =750 TL maaş alacak bu isyan kime?Niye?
Yeter artık devlet babadır.
Bir şey olmaz.
Verir.
Bize çalışsın.
Mantığı ile bu ülke bir yere gidemez.

El Emin
01-26-2010, 10:45
Tek sorun ne söyleyeyim mi?
Onların rahata alışması.
Yeter bu kadar para vurdu.
Yeter bu kadar ısrahat.
Beğenmiyorsa çekip gider.
Ben hükumeti deviririm diye Dandik Kemal'in arkasına saklanıp kabadayı olmayacak.
Onun babası mı hükumeti kurdu o yıkacak.
Herkes haddini bilecek.
Hali ile gelen iktidarlardan sonra bu ülkenin vidaları gevşedi....
Her ne pahasına olursa olsun Devlet sıkacaktır onların vidalarını.
Şimdiye kadar devlet baba ise idi Vidaları sıkarken de babadır.

Ömer Bekir
01-26-2010, 14:41
Bu ülkede tüm devlet personeli maaşını hak ederek mi alıyor? Deniz Baykal'a bile 9 milyar maaş veriliyor. Sadece Ak Partiye çamur atan Baykal bu maaşı hak ediyor mu? Bahçeli maaşını hak ediyor mu? Dünyanın parasını alan subaylar-doktorlar.. maaşlarını hak ediyor mu?

Üstelik bu Tekel işçilerine iş verildi de yapmadılar mı? İş yoksa bu işçileri devlet neden aldı? Ayrıca devlete gereksiz işçi alıp devleti zarara sokanlardan bunun hesabı soruldu mu?

Elinizi vicdanınıza koyun. Size bugün devlet dese ki; personel alacağım. Aylık 2000 TL maaş.

Ne yaparsınız? Şartlarınız da tutuyor. Kabul edersiniz değil mi? Ben ederim.

Peki işe başladınız. Gün boyu oturduğunuzu düşünün. Size karışan da yok. O zaman ne yaparsınız? "Doğru düzgün çalışmadan maaş alıyorum. İstifa ediyorum" mu dersiniz? Yoksa "Rahat işe düştüm. Maaşım da iyi" mi dersiniz? Elbette ikincisini deriz.

Peki yıllar geçtikten sonra tabi yaşta ilerlemiş, devlet size sanki suçluymuşsunuz gibi "çalışmadan maaş alıyorsun, yan gelip yatıyorsun, maaşın da çok yüksek, sana bundan sonra 650 TL maaş. O da yılın 12 ayı değil. Mevsimlik geçici işçi statüsünde. Bundan sonra böyle çalışacaksın"

Sudan çıkmış balığa dönmez misiniz? En başta şartlar böyle olsa siz bu iş teklifini kabul etmeyecektiniz. Ben etmezdim. Şartlar sonradan değiştirildi. Peki bu işçilerin ömürleri ne olacak? Yaşları geçti. Adam geçmişe dönüp yeni bir işe de giremez. Belki önceden kendilerine şartlar değişecek denseydi, gençken farklı güzel bir işe girerlerdi. Şimdi mağdur oldular. Yazıktır, günahtır.

Bende bir Ak Partiliyim. Bundan şüpheniz olmasın. Ama başbakanımızın bu hususta devlet çıkarlarını milletin üstünde tutarak Tekel işçilerine haksız bir uygulamada bulunduğunu düşüyorum.

Kardeşim onları oraya Recep Tayyip Erdoğan mı aldı..Konuştuğun konunun basitliğini bile görmüyorsun..İş verdilerde çalışmadılar mı,diyorsun..Sen kabul edersin ama ben etmem kardeşim kusura bakma..Hem çalışmayacağım,hemde paşa paşa oturduğum yerden 1500 tl maaş alacağım..Ondan sonra alnım açık,çocuklarıma helal rızık yediriyorum diye övüneceğim öyle mi..Kusura bakma kardeşim,size afiyet olsun..

Terennüm
01-26-2010, 15:01
Tekel işçileri ve devlete kapağı atmak..
Devlet is kapisi degildir, once bu anlayis degismeli. Devletin ne boyle bir gorevi ne de -gercekci olundugunda gorulecegi gibi- boyle bir imkâni var. Bu anlayisin uzun vadede yine issizlere, dar gelirlere (ve onlarin cocuklarina) zarari oldugu bir turlu anlasilamiyor. Bankamatige karti tak, parayi versin. Nereden degirmenin suyu? “Bilmem, devlet babadir, verir.” Verir; senin cebinden alir, ona, onunkinden alip bana verir. Ustelik bunu da cok haksiz kistaslarla yapar, adil dagitsa hadi neyse. (Bkz: dolayli verginin toplam vergi icindeki orani.) Devletin icine elini daldirip para cikarttigi metafizik bir heybesi yoktur, devlet butcesi dedigimiz sey buyukce bir aile butcesidir. 1000 TL kazanip 2500 TL harcayalim bakalim 7-8 ay, ne hale gelir butcemiz? Gokten para yagmadigina, kahrolasi dis gucler ve kaka ic mihraklar yuzunden bir turlu yeralti ve yerustu kaynaklarimizi (Osminyum, Bor, uzerine beton dokulen petrol kuyulari ve dahaenvai cesit degerli elementi (http://izlenimler.wordpress.com/2006/04/11/%E2%80%9Cmadeni-degerlerimize-sahip-cikalim%E2%80%9D/)) satip satip, “paraya para denmeyecegi” gunlere erisemedigimize gore de bu butce denk olmak zorundadir.
Tekel iscileri, asgari ucrete razi olan ama is bulamayan yuzbinlerce insan varken 4C’nin 700-800-900 kusur TL’lik, ‘garantili is’ statusunu begenmiyorlar. Ustelik hicbirisi bu surecte Dunya Bankasi destegi ile acilan meslek edindirme kurslarina da gitmemisler (http://taraf.com.tr/makale/9619.htm); tabii, devlet (yani biz, hepimiz, isi gucu olmayanlarimiz da dahil) bakacak, mecbur ya, almis bir kere ise. Ortada -klasik ‘devlet memuru’ anlayisiyla calisilan/isletilen her durumda oldugu gibi- batan bir kurum var, issiz insanlar ac gezerken asgari ucretin %30 fazlasi paraya burun kiviriyor hazretler. Kidem ve ihbar tazminatlarini da alacaklarmis, ki o rakamlar da dusuk degil, fakire iyi bir sermaye olur. (Ortalama 41.000 TL tutuyormus. (http://www.haberaktuel.com/tekel-iscileri-icin-41-biner-lira-tazminat-haberi-248457.html) )
“Hukumet bunlari magdur etmeyiversin n’olcak” deniyor bazen; 2500 TL yan gelip yatmaya alismis bu gibi verimsiz devlet iscilerine verilecegine ayni paraya 3 tane issiz ekmek sahibi yapilir. Boyle durumlarda tavizkâr olunmamali. Ustelik daha onceki zamanlarda ozellestirilen kurumlarin iscileri tazminatlarini aliyor baska kuruma giremiyorlarmis, Simdi 4C diye bir statu getirilmis. Bu konuyu vicdani mesele haline getirenler biraz da asgari ucrete razi ama ne care ki is bulamayan, bu gibi devlet memesine yapismis, verilen isi begenmeyen asalaklari gorunce icinden isyan firtinasi kopartan issizleri dusunseler, nasil olur?
‘Devlet memurlugu’ denilen mefhum halk arasinda nicin “hadi hayirli olsun, hayatini kurtardi” sekliyle karsilanir? Asil sorun burada. “Devletin sosyal yani” diye baslanarak sayilip dokulenleri anlamak da mumkun degil. Devlet o zaman tum issizleri ise alsin? Onlar da bu ulkenin insani degil mi? Yazik degil mi onlara? ‘Kazanilmis hak’ sahibi olmak icin illa bir zaman devlete kapagi atmak ve ‘kendini kurtarmak’ mi lazim? Bu tip eylemleri destekleyenler, ajitasyon yaparak ‘vicdani durus’ sergilediklerini zannedenler, aslinda boyle ‘devlet memurlugu/ısciligi’ gibi sinifsal bir ayricaliga sahip olmayip, dar gelirli olan tum insanlara kotuluk yapmis oluyorlar. Cunku boylesi verimsiz isletmelerde onyillardir haketmedikleri paralari alan kisilerin bu statulerinin devam etmesini savunmak, bir issizin, bir dar gelirlinin ekmegini agzindan calmak ile esdegerdir. Devletin hicbir luks harcamasi verimsiz istihdama akitilan kaynak kadar luks degildir, ona yetismesi de mumkun degildir.
Dar gelirlilik, mulkiyetten kaynaklanan ve cogu kez ‘miras alinan’ zenginlik/fakirlik bambaska sorunlardir. Bu ulkede hem asgari ucret hem de genel anlamda ucretler elbetteki dusuktur, bunlar ulkelerin urettiklerinin degeri ile alakali hususlardir. Tum bunlar onemli sorunlardir, bambaska dinamiklerle beslenirler ve fakat devlet bu ve benzeri sorunlari ‘is dagitarak’ cozemez. Yineleyeyim; bu tip politikalar uzun vadede yine -o eylem yapan, mevcut statusunun devamini savunan Tekel iscileri de dahil- dar gelirlinin, geleceklerinin, cocuklarinin zararinadir. Bunu anlayamayan ya saf ya da bu sistemden nemalanan, gunubirlik dusunen bir memurdur
derin düşünce

Kadızâde Rûmi
01-26-2010, 15:07
Burada ahkâm kesenler, aranızda devletin personeli olanlarınız varsa (veya anne babanızda olabilir) inşallah birgün çalıştıkları iş yeri özelleştirilip siz de mevsimlik geçici işçi statüsüne alınırsınız. Madem 4C yi destekliyorsunuz, bende hayırlı bir dua etmiş olayım sizlere.

İntifada
01-26-2010, 15:37
Devlet is kapisi degildir, once bu anlayis degismeli. Devletin ne boyle bir gorevi ne de -gercekci olundugunda gorulecegi gibi- boyle bir imkâni var. Bu anlayisin uzun vadede yine issizlere, dar gelirlere (ve onlarin cocuklarina) zarari oldugu bir turlu anlasilamiyor. Bankamatige karti tak, parayi versin. Nereden degirmenin suyu? “Bilmem, devlet babadir, verir.” Verir; senin cebinden alir, ona, onunkinden alip bana verir. Ustelik bunu da cok haksiz kistaslarla yapar, adil dagitsa hadi neyse. (Bkz: dolayli verginin toplam vergi icindeki orani.) Devletin icine elini daldirip para cikarttigi metafizik bir heybesi yoktur, devlet butcesi dedigimiz sey buyukce bir aile butcesidir. 1000 TL kazanip 2500 TL harcayalim bakalim 7-8 ay, ne hale gelir butcemiz? Gokten para yagmadigina, kahrolasi dis gucler ve kaka ic mihraklar yuzunden bir turlu yeralti ve yerustu kaynaklarimizi (Osminyum, Bor, uzerine beton dokulen petrol kuyulari ve dahaenvai cesit degerli elementi (http://izlenimler.wordpress.com/2006/04/11/%E2%80%9Cmadeni-degerlerimize-sahip-cikalim%E2%80%9D/)) satip satip, “paraya para denmeyecegi” gunlere erisemedigimize gore de bu butce denk olmak zorundadir.
Tekel iscileri, asgari ucrete razi olan ama is bulamayan yuzbinlerce insan varken 4C’nin 700-800-900 kusur TL’lik, ‘garantili is’ statusunu begenmiyorlar. Ustelik hicbirisi bu surecte Dunya Bankasi destegi ile acilan meslek edindirme kurslarina da gitmemisler (http://taraf.com.tr/makale/9619.htm); tabii, devlet (yani biz, hepimiz, isi gucu olmayanlarimiz da dahil) bakacak, mecbur ya, almis bir kere ise. Ortada -klasik ‘devlet memuru’ anlayisiyla calisilan/isletilen her durumda oldugu gibi- batan bir kurum var, issiz insanlar ac gezerken asgari ucretin %30 fazlasi paraya burun kiviriyor hazretler. Kidem ve ihbar tazminatlarini da alacaklarmis, ki o rakamlar da dusuk degil, fakire iyi bir sermaye olur. (Ortalama 41.000 TL tutuyormus. (http://www.haberaktuel.com/tekel-iscileri-icin-41-biner-lira-tazminat-haberi-248457.html) )
“Hukumet bunlari magdur etmeyiversin n’olcak” deniyor bazen; 2500 TL yan gelip yatmaya alismis bu gibi verimsiz devlet iscilerine verilecegine ayni paraya 3 tane issiz ekmek sahibi yapilir. Boyle durumlarda tavizkâr olunmamali. Ustelik daha onceki zamanlarda ozellestirilen kurumlarin iscileri tazminatlarini aliyor baska kuruma giremiyorlarmis, Simdi 4C diye bir statu getirilmis. Bu konuyu vicdani mesele haline getirenler biraz da asgari ucrete razi ama ne care ki is bulamayan, bu gibi devlet memesine yapismis, verilen isi begenmeyen asalaklari gorunce icinden isyan firtinasi kopartan issizleri dusunseler, nasil olur?
‘Devlet memurlugu’ denilen mefhum halk arasinda nicin “hadi hayirli olsun, hayatini kurtardi” sekliyle karsilanir? Asil sorun burada. “Devletin sosyal yani” diye baslanarak sayilip dokulenleri anlamak da mumkun degil. Devlet o zaman tum issizleri ise alsin? Onlar da bu ulkenin insani degil mi? Yazik degil mi onlara? ‘Kazanilmis hak’ sahibi olmak icin illa bir zaman devlete kapagi atmak ve ‘kendini kurtarmak’ mi lazim? Bu tip eylemleri destekleyenler, ajitasyon yaparak ‘vicdani durus’ sergilediklerini zannedenler, aslinda boyle ‘devlet memurlugu/ısciligi’ gibi sinifsal bir ayricaliga sahip olmayip, dar gelirli olan tum insanlara kotuluk yapmis oluyorlar. Cunku boylesi verimsiz isletmelerde onyillardir haketmedikleri paralari alan kisilerin bu statulerinin devam etmesini savunmak, bir issizin, bir dar gelirlinin ekmegini agzindan calmak ile esdegerdir. Devletin hicbir luks harcamasi verimsiz istihdama akitilan kaynak kadar luks degildir, ona yetismesi de mumkun degildir.
Dar gelirlilik, mulkiyetten kaynaklanan ve cogu kez ‘miras alinan’ zenginlik/fakirlik bambaska sorunlardir. Bu ulkede hem asgari ucret hem de genel anlamda ucretler elbetteki dusuktur, bunlar ulkelerin urettiklerinin degeri ile alakali hususlardir. Tum bunlar onemli sorunlardir, bambaska dinamiklerle beslenirler ve fakat devlet bu ve benzeri sorunlari ‘is dagitarak’ cozemez. Yineleyeyim; bu tip politikalar uzun vadede yine -o eylem yapan, mevcut statusunun devamini savunan Tekel iscileri de dahil- dar gelirlinin, geleceklerinin, cocuklarinin zararinadir. Bunu anlayamayan ya saf ya da bu sistemden nemalanan, gunubirlik dusunen bir memurdur
derin düşünce

Eyvallah abi olay tamamen böyle anlatılabilirdi.İmzamı koyuyorum bu yazını altına

El Emin
01-26-2010, 16:24
derin düşünce

Çok güzel anlatmış..
Kadızâde Rûmi istersen ben sana bir dua çıkarayım bak bakalım..
Tövbe Yarabbi...
Adamların alacakları tazminat emekliliğe kadar yeter de artar.
Sonra yine asgari ücretten fazla alacaklar bunun neresi kötü.
Adalet ise Adalet...

Terennüm
01-26-2010, 16:56
sen uzayda yaşıyorsun galiba.chp ye baksana adında halk var ama hak getire...çıkar at gözlüklerinide objektif ol..

Ak Koza
01-26-2010, 17:01
Tekelciler laf kalabalığı yapıyorlar sendika başkanının kuklası oluyorlar resmen

Terennüm
01-26-2010, 17:05
bakalım hangi isimle gelip cevap verecek? başka darbeci vesayetçi postal yalayıcı üyeler varmı şimdi meydana çıkar.maşallah turnosol kağıdı gibiyiz anında tespit ediyoruz...

EpiVaTeS
01-26-2010, 17:06
bakalım hangi isimle gelip cevap verecek? başka darbeci vesayetçi postal yalayıcı üyeler varmı şimdi meydana çıkar.maşallah turnosol kağıdı gibiyiz anında tespit ediyoruz...
Başbakanımızın dediği gibi Adem Ağabey...
Cemaziyyevvellerini biliyoruz...
hemen belli ediyorlar kendilerini...;;)

Terennüm
01-26-2010, 17:09
sadece cemaziyel evveli değil kardeşim cemaziyel ahirlerinide biliyoruz bunların..

El Emin
01-26-2010, 17:27
sadece cemaziyel evveli değil kardeşim cemaziyel ahirlerinide biliyoruz bunların..

Adem abi dehşetsin.:gül::gül::gül:

redyellow
01-26-2010, 17:27
Sayın kadızade rumi niçkiyle yazan arkadaşın yazılarının altına imzamı atıyorum, aynen katılıyorum.

Kendisine teşekkür ederim.

Ayrıca şunu söyleyim kendisine, sayın kadızade rumi kardeşim:

Nedendir bilemiyorum, bazı insanlarda parti tutmak aynen takım tutmak gibi.

hani yensende yenilsende ölümüne seninleyizzzzzzzzzz diye bağırır ya taraftarlar aynen onun gibi.

Partimiz yanlış yapsada bu yanlış diyemiyoruz nedense, veya karşımızdaki muhalif parti doğru bir şey yaparsa doğru yaptın bravo diyemiyoruz.

Partimiz yanlışda yapsa doğru karşı taraf doğru da yapsa yanlış.

Bu zihniyet yıkılmadıkca burda bir şey anlatamazsın.

Sanki burda tekel işçileri boş yatsın aylık 2 milyar maaş alsın diyenler varmış gibi tutup hala bunu yazıyor bazı arkadaşlar.

sadece özelleştirilen yerlerdeki işçilerin hakları korunmalı, devlet bunu sağlamalı dediğimiz için neler neler yazılıyor.

Muhabbetle.

CeVHeR
01-26-2010, 17:34
Tekel işçilerini hergün bir Darbeci vekil dinlemeye gidip onlarla beraber timsah gözyaşı döküyorlar zaten. Bizim dinlememize gerek yok...

redyellow
01-26-2010, 17:44
Tekel işçilerini hergün bir Darbeci vekil dinlemeye gidip onlarla beraber timsah gözyaşı döküyorlar zaten. Bizim dinlememize gerek yok...

Tekel eyleminde Erdoğan devrede

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eylemde olan Tekel işçilerinin sorunları için TÜRK-İŞ'in randevu talebine olumlu yanıt verdi. Erdoğan, 'TÜRK-İŞ ile yine görüşürüm' dedi.

http://www.haber7.com/haber/20100126/Tekel-eyleminde-Erdogan-devrede.php

İyi ki genel başkanınız sizin gibi değil:)

Terennüm
01-26-2010, 17:45
Sayın kadızade rumi niçkiyle yazan arkadaşın yazılarının altına imzamı atıyorum, aynen katılıyorum.

hani yensende yenilsende ölümüne seninleyizzzzzzzzzz diye bağırır ya taraftarlar aynen onun gibi.

Partimiz yanlış yapsada bu yanlış diyemiyoruz nedense, veya karşımızdaki muhalif parti doğru bir şey yaparsa doğru yaptın bravo diyemiyoruz.

Partimiz yanlışda yapsa doğru karşıkörü körüne parti tutmaya da karşıyım.körü körüne muhalefet yapılmasında karşıyım. taraf doğru da yapsa yanlış.

Sanki burda tekel işçileri boş yatsın aylık 2 milyar maaş alsın diyenler varmış gibi tutup hala bunu yazıyor bazı arkadaşlar.

sadece özelleştirilen yerlerdeki işçilerin hakları korunmalı, devlet bunu sağlamalı dediğimiz için neler neler yazılıyor.

Muhabbetle.
körü körüne alkışlayanlara kızdığınız kadar körü körüne muhalefet edenlere kızmanızı tavsiye ederim.tekel işçilerini bir haklılık payı varsa hükümetin 10 haklılık payı vardır...

CeVHeR
01-26-2010, 17:45
Ben genel başkanımın yerinde olsa idim görüşmezdim... Bence yanlış yapıyor...

redyellow
01-26-2010, 17:50
körü körüne alkışlayanlara kızdığınız kadar körü körüne muhalefet edenlere kızmanızı tavsiye ederim.tekel işçilerini bir haklılık payı varsa hükümetin 10 haklılık payı vardır...

KÖrü körüne alkışlayanlara da körü körüne muhalefet edenlere de kızarım adem bey, bunu da bu forumda en iyi siz bilirsiniz.

Hükümetin haklılık payı yoktur dedim mi?

Eğertekel işçilerine iş teklif edilmiş, makul bir ücretle buyur şurda çalış denmiş de işçiler hayır biz çalışmayız, burdaki akplilerin deyimiyle boş yatıp para alacağız demişlerse evet hükümet haklıdır.

Ama hükümet çıkıp biz şunu şunu şunu teklif ettik, makul ücret de şudur ama kabul etmediler desin.

Diyorlar mı?

Hayır. (dedilerse buyrun siz aktarın nerde hangi iş teklif edilmiş ne ücret verilmek istenmiş, aktarın... 4c midir nedir asgari ücret vs. herhalde bunu yazmazsınız)

O zaman bize düşen şey nedir:

Bu insanların sıkıntıları talepleri dinlenmeli, bir hal yoluna gidilmelidir.

Bunları yapmazsanız bu insanları muhalefet istismar eder, sendika istismar eder, dış güçler istismar eder, bundan da hükümet karlı çıkmaz, zararlı çıkar.

Yöneticilere düşen halkın derdiyle ilgilenmektir.

Bana ne mantığı yanlıştır, olmamalıdır.

CeVHeR
01-26-2010, 17:52
Sayın Redyelleow sizde Recep Tayyip Erdoağn' ı başbakan saymayanlardan, o benim başbakanım değil diyenlerdensiniz sanırım :/
Allah' tan genel başkanınız sizin gibi düşünmüyor...

El Emin
01-26-2010, 17:52

Muhabbetle.

Bunu bilmenizi isterim ki.
Hayatta en sevmediğim ve katılmadığım şey.
Sorgusuz muhabbettir.
Ondan ötürü AK Partiyi yetersiz bulduğum hatta eleştirdiğim konular pek ala vardır.
Siz görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz sorun orada.

redyellow
01-26-2010, 17:55
Sayın Redyelleow sizde Recep Tayyip Erdoağn' ı başbakan saymayanlardan, o benim başbakanım değil diyenlerdensiniz sanırım :/
Allah' tan genel başkanınız sizin gibi düşünmüyor...

Siz burda hükümeti değil partiyi temsil ediyorsunuz diye düşündüm ve öyle yazdım.

Merak etmeyin ben milletin iradesiyle seçimle gelen herkesi başbakan olarak kabul ederim.

Ecevit de olsa bahçeli de olsa baykal da olsa başkası da olsa.

Millet oy vermiş mi?

İktidar olmuş mu?

olmuş.

Bitti.

CeVHeR
01-26-2010, 17:56
Yazdıklarınızdan belli...

redyellow
01-26-2010, 17:57
Bunu bilmenizi isterim ki.
Hayatta en sevmediğim ve katılmadığım şey.
Sorgusuz muhabbettir.
Ondan ötürü AK Partiyi yetersiz bulduğum hatta eleştirdiğim konular pek ala vardır.
Siz görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz sorun orada.

Şahıs olarak sizi eleştirmedim, geneldir yorumum.

Hatta dikkat ederseniz ne diyorum:

Gördğünüz gibi genel bir eleştiridir ve kendimi de katıyorum içine.

Siz şahsen dediğiniz gibi yapabiliyorsanız sizi kutlarım.

CeVHeR
01-26-2010, 17:58
Lafa bak siz burda hükümeti değil, partiyi destekliyorsunuz diye öyle dedim. Mevcut hkümet koalisyonla kurulmuş olsa idi ve bizde koalisyonun bir ortağı olsa idik dediğiniz doğru olabilir ama biz tek başına iktidarız ve partiyi değil hükümeti temsil etmekle yükümlüyüz. Yada partiyi kollasak dahi hükümeti temsil etmiş oluyoruz...

redyellow
01-26-2010, 17:59
PARTİYİ DESTEKLİYORSUNUZ demedim, körsen ben ne yapayım.

Gereksiz yere gene başladın polemiğe nusret.

Yazılanı iyi oku sonra saldır!

CeVHeR
01-26-2010, 18:02
Temsl etmek desteklemek değilmidir. Desteklemediğimiz birşeyi neden temsil edelim...
Başladınız yine kelime oyunlarına...

CeVHeR
01-26-2010, 18:02
Kimseyede saldırdığım yok liaflarınıza dikkat edin...

redyellow
01-26-2010, 18:04
Temsl etmek desteklemek değilmidir. Desteklemediğimiz birşeyi neden temsil edelim...
Başladınız yine kelime oyunlarına...

Sen git önce "temsil etmekle" destekleme'nin arasındaki farkı öğren sonra gel burda laf ebeliği yap.

Yeter artık.

Küçük çocuklar gibi sürekli sataşmak, sürekli polemik.

Fikrin, düşüncen yok mu senin?

Biraz fikir ve düşünce üret.

Ve insanların beyanlarına inanmayı dene.

Ben yazımda şunu söylemek istedim diyorsam öyledir, sen benim adıma karar veremezsin, benim adıma ancak ben karar veririm.

Git başkasına bulaş!!!!

CeVHeR
01-26-2010, 18:08
Sen git önce "temsil etmekle" destekleme'nin arasındaki farkı öğren sonra gel burda laf ebeliği yap.

Yeter artık.

Küçük çocuklar gibi sürekli sataşmak, sürekli polemik.

Fikrin, düşüncen yok mu senin?

Biraz fikir ve düşünce üret.

Ve insanların beyanlarına inanmayı dene.

Ben yazımda şunu söylemek istedim diyorsam öyledir, sen benim adıma karar veremezsin, benim adıma ancak ben karar veririm.

Git başkasına bulaş!!!!

Hem ajitasyon, hem demogoji, hem laf ebeliği...
Harikasınız...
Yoksa siz milli görüşçümüsünüz...
Sanki onların genlerinden izler var sizde...

redyellow
01-26-2010, 18:11
NUSRET:

Sana yazacağımı yazdım.

Artık senin yazılarını görmezden geliyorum.

Ya polemik yapmayı bırakırsın, şahsi saldırıları bırakırsın yada kusura bakma, senin yazıların benim için artık yoktur!

CeVHeR
01-26-2010, 18:13
NUSRET:

Sana yazacağımı yazdım.

Artık senin yazılarını görmezden geliyorum.

Ya polemik yapmayı bırakırsın, şahsi saldırıları bırakırsın yada kusura bakma, senin yazıların benim için artık yoktur!

Nasıl üzüldüm bilemezsin...

El Emin
01-26-2010, 18:18
Sayın redyellow abim..
Savunanlar arasında bende bulunduğumdan ötürü öyle bir açıklama yaptım..
Saygılarımla..

Özgür Çağrı
01-31-2010, 19:10
Kesinlikle tekel işçilerini ve tüm hakları gaspedilen emekçileri destekliyorum.
Seka kapanırkende seka işçilerinin direnişine ailece destek vermiştik. Çünkü bu yasa kurşundur döner dolaşır bizide bulur.
Değerli arkadaşlar lütfen parti holiganizmine kapılmayalım Allah aşkına sizinde böyle hakkınız gaspedilip 2 bin lira alırken bin liraya maaşınız düşürülse sosyal haklarınız gaspedilse ne düşünürsünüz ?

Tekel işçilerini küçük görmek ve onların direnişiyle dalga geçmek kusura bakmayın hükümet yalakalığından başka bir şey değildir.
Bende Ak partiliyim sonuna kadar başbakanımın yanındayım ama emekçi amcalarımın abilerimin haklarının gaspedilmesine asla göz yummadım yummayacağım ve her platformda her mekanda onlar adına onların hakkını savunacağım.

İnşAllah başbakanımız yapacağı açıklamayla bu HAK KATLİAMInı durduracak ve çok bilmiş maliye bakanına haddini bildirecektir.

xhidayet
01-31-2010, 19:15
Tekel işçileri emekçi diyorlar doğru.Eylem emekçisi bunlar.çalışmaya gelince emek memek yok.! yıl oturdukları yerden 1500 lira aldıkları maaşı ancak biraz aç kalırlarsa eritirler.asgari Ücretle geçinen insanların olduğu bu dönemde 4-c statüsünde 930 lirayı beğenmiyorlar.Beni bugün işe alsınlar o paraya üniversiteyi bırakıp giderim

Ben o 930 liraya, Amerikadaki Yüksek Lisansımı bile bırakır gözü kapalı giderim...:saygılar::evet:

Cihan_ŞümuL
01-31-2010, 19:27
Sevgili başbalanımızın da söyledigi bir atasözü vardır.

"Bekara hatun(amiyanesini söyledi o .ama ben bunu tercih ediyorum) boşamak kolay gelir."

:)

Ha bi de bakkal dükkanı yönetmiyorduk.

ishakyilmaz
01-31-2010, 19:35
Allah'tan devletimiz emin ve güvenilir ellerde genel olarak.Yoksa CHP iktidarı olsaydı emekliye,işçiye,memura kan kustururdu!AK Parti hükümeti her ne kadar hukuki sorunlardan kaynaklanan hak kayıpları olmasına rağmen yine duygusal davranıp her kesimin derdine derman arıyor.Bu noktada asla popilizim yapmamakta,siyasi rantlar aramamaktadır.Tekel işçilerinin sorunlarıda bugün yarın çözüme kavuşturulmak üzere inş.

redyellow
02-01-2010, 01:17
Kesinlikle tekel işçilerini ve tüm hakları gaspedilen emekçileri destekliyorum.
Seka kapanırkende seka işçilerinin direnişine ailece destek vermiştik. Çünkü bu yasa kurşundur döner dolaşır bizide bulur.
Değerli arkadaşlar lütfen parti holiganizmine kapılmayalım Allah aşkına sizinde böyle hakkınız gaspedilip 2 bin lira alırken bin liraya maaşınız düşürülse sosyal haklarınız gaspedilse ne düşünürsünüz ?

Tekel işçilerini küçük görmek ve onların direnişiyle dalga geçmek kusura bakmayın hükümet yalakalığından başka bir şey değildir.
Bende Ak partiliyim sonuna kadar başbakanımın yanındayım ama emekçi amcalarımın abilerimin haklarının gaspedilmesine asla göz yummadım yummayacağım ve her platformda her mekanda onlar adına onların hakkını savunacağım.

İnşAllah başbakanımız yapacağı açıklamayla bu HAK KATLİAMInı durduracak ve çok bilmiş maliye bakanına haddini bildirecektir.

Sevgili kardeşimizin bu yazısının altına aynen imzamı atıyorum, yüreğine sağlık, Allah razı olsun.

hipermuhafazakar
02-01-2010, 02:07
Bu ülkede hükümeti AK Partiyi bir kaşık suda boğmak isteyen bir azınlık fakat etikili bir kesim şehit cenazelerini bile kullandı.. Bir zamanlarda fındık meselesi yüzünden neler neler gördük..Yani içimizdeki irlandalılar hükümeti vuracak her yerdeler ve her fırsatta sonunda kadar destekliyorlar. Bunun sayısız örneği var. İşçi partililer, CHP, ADD, TKP daha sonraki yan kuruluşları olan dernekler falanda O-RA-DA-LAR !!! Abartmamalı bunlara kanmamalı. Maksat bağcıyı dövmek

talassa
02-01-2010, 02:45
kesinlikle desteklemiyorum

Ahmet Yasin
02-01-2010, 12:11
Yıllarca siyasetcilerin oy uğruna yüksek miktarda tütün kotası verip 5-10 yıl sonra biriken tütünlere ateş vurup yaktıklarınıda biliyoruz devletin milli gelirleri heba edilirdi .
AK parti iktidarına kadar kar eden bir kurum kuruluş yoktu.SOrunluncada devlette kar zarar hesabı yapılmaz denip geçiştirilirdi. özelleştirilince sihirli değnek değmiş gibi hepsi yüksek kar elde etti ve alınan vergiler özelleştirme paralarından fazla tutaar kimse bunun hesabını yapmaz.
kimse işçilerin hakkını yemiyorki 4c statüsüne alınınca sadece maaşları % 20 oranında düşecek kıdem tazminatlaarı korunacaak bildiğim kadarıyla

bazı sözüm ona siyasetçilerin gazına gelen sendikacıların showlarından biri görüyorum bu eylemi ortada bir haksızlık yok bakanımızın dediği gbi merhametten maraz doğdu 2 sene önce kapatacaktın ki bugün bu hale gelmeyecekti.

hatırlarsınız belki gecen senelerde yine gaza gelen haber iş sendikası telekom da greve gitmişti sonuç aynı bildiğim kadarıyla 20 milyona yakın borcu var bu paraları yine işçilerden alacak

SeHzAdE17
02-05-2010, 20:36
BU İŞÇİİLERİN FABRİKASI 2 YIL ÖNCE KAPANMIŞ MÜSADE İSTEMİŞLER TAMAM DENMİŞ İKİ YILDIR BOŞ BOŞ YATIYORLAR DEVLETİN MALI DENİZ POLİTİKASIYLA BİYERE VARILMAZ ŞİMDİ NEYİN HAKKINI ARIYORLAR İŞSİZMİ BIRAKIYORLAR HAYIR GELİN ŞUNU YAPIN DİYORLAR İSTEMEYEN ALMASIN ARKADAŞLAR

El Emin
02-05-2010, 20:48
Şehzade katılıyorum.
Hatta ülke standartlarına göre ve asgari ücrete göre gayet güzel bir maaş verilecek.
Ki yetmeyecek 40 milyara yakın bir tazminatta alacaklar.
Harbiden bir iş yapmadan devlete yaslanıp dünyanın parasını almak hiçte adil değil idi.

El Emin
02-05-2010, 20:48
Şehzade katılıyorum.
Hatta ülke standartlarına göre ve asgari ücrete göre gayet güzel bir maaş verilecek.
Ki yetmeyecek 40 milyara yakın bir tazminatta alacaklar.
Harbiden bir iş yapmadan devlete yaslanıp dünyanın parasını almak hiçte adil değil idi.

redyellow
02-05-2010, 20:50
bu kişilere 2 sene boyunca hiç çalışmadan maaş ödenmişse, bunu yapanların derhal hesap vermesi lazımdır.

SeHzAdE17
02-06-2010, 17:11
bu kişilere 2 sene boyunca hiç çalışmadan maaş ödenmişse, bunu yapanların derhal hesap vermesi lazımdır.
Sokağamı atcaklar adamlar kamuda memur sayılıyor bunu nasıl değiştirceksinizki

redyellow
02-06-2010, 20:25
Sokağamı atcaklar adamlar kamuda memur sayılıyor bunu nasıl değiştirceksinizki

Tabiki hayır, niye sokağa atılsın.

Ama iki sene boyunca hiç çalışmayan insanlara maaş vermektense, bu insanları peyder pey kamuda istihdam etmeye çalışmak, kamuda nerede ihtiyaç varsa oraya aktarmak daha akıllıca olmazmıydı?

İki sene boyunca binlerce kişiye devletin trilyonları çalışmadıkları halde ödemek mi daha doğru olur benim söylediğim mi?

Şaşkın Bakkal
02-06-2010, 20:32
Peki iki sene boyunca hiç çalışmamışlar ise, hükumet bu insanlara neden göz yummuş. Bir laf vardır; 'demir tavında dövülür' diye. Daha o zaman neden 4-c gibi saçma birşey yerine işçilerin lehine olacak bir düzenleme ile başka işlere verilmemişler ki? Ayrıca bu 4-c yasası denilen yasa, hiçbir şekilde tekel işçilerini kapsamıyor. Zira 4-c statüsünde olan kişiler, anketörler, sanat fakültelerinde canlı modellik yapanlar v.b. gibilerdir. Tekel işçisi de ne anketör ne de 4-c kapsamında olabilecek bir sektör de çalışmadıklarına göre, 4-c yasası tekel işçilerine göre değil.Hükumetin yapması gereken, bütün özlük haklarının korunması kaydı ile -ki onlar da bunu istiyor- başka işlere devredilmeleri. Zira yıllarca verdikleri emekler, malesef ki yok olup gidecek.

SeHzAdE17
02-06-2010, 20:33
Tabiki hayır, niye sokağa atılsın.

Ama iki sene boyunca hiç çalışmayan insanlara maaş vermektense, bu insanları peyder pey kamuda istihdam etmeye çalışmak, kamuda nerede ihtiyaç varsa oraya aktarmak daha akıllıca olmazmıydı?

İki sene boyunca binlerce kişiye devletin trilyonları çalışmadıkları halde ödemek mi daha doğru olur benim söylediğim mi?Dışardan baktığımızda haklısınız ancak şimdi bu değiniz yapıldığında bakın neler çıkıyor ortaya grevler gösteriler hükümet bunları düşünmüştür sanırım kriz başlamışken kapatma davası varken başında türlü dert varken kolay olmıycaktı yani tek taraftan düşünmemek gerekli gibi geliyor

redyellow
02-06-2010, 20:53
Dışardan baktığımızda haklısınız ancak şimdi bu değiniz yapıldığında bakın neler çıkıyor ortaya grevler gösteriler hükümet bunları düşünmüştür sanırım kriz başlamışken kapatma davası varken başında türlü dert varken kolay olmıycaktı yani tek taraftan düşünmemek gerekli gibi geliyor

Üstadım:

Şimdi olmadı mı grev, gösteri?

İki sene önce tekel özelleşince bu işçiler peyderpey kamuya tüm haklarıyla aktarılsaydı, bu kişiler o zaman hayır biz geçmeyiz diye eylem yapsaydı bunlara kimse hak vermezdi o zaman.

İşte sana iş, hem de kamuda hem de tüm haklarınla ne istiyorsun derdik.

ama şimdi adam diyor ki 4-cye geçince ben 11 ay çalışacağım, kıdem tazminatı hakkım ölecek, maaşım düşecek.

Eeee bunu dinleyince de sen haklısın diyor insanlar.

hükümet burda yanlış yapmıştır bunu kabul edelim.

Hem devletin trilyonlarını bunlara çalışmadıkları halde yedirmiş hem de şimdi başına belayı almıştır.

Siyasiler de olsalar büyük adamlarda olsalar demek ki bazen insanların kalp gözleri kapanıyor, bazen gerçekleri göremiyorlarmış diye düşünüyorum.

selamlarımla.

(geçen de yazdım, tekel işçilerinin olduğu yere gittim geçen gün,, emin olun işçi eyleminden çıkmış, tamamen sol örgütlerin propoganda yeri olmuş, hükümet bir an evvel bu olaya bir çare bulmazsa bu iş sıkıntıya girer diye düşünüyorum, işçileri bunların eline bırakmamak lazım, işçi şu an şu durumda: denize düşen yılana sarılır!... )

SeHzAdE17
02-06-2010, 21:51
4-c dediğiniz sistemi işçi sendikaları hükümetle beraber çıkardı şimdi ciyaklıyorlar bence hiçte haklı değiller

Tuğrul Paşa
02-06-2010, 23:25
Üstadım:

Şimdi olmadı mı grev, gösteri?

İki sene önce tekel özelleşince bu işçiler peyderpey kamuya tüm haklarıyla aktarılsaydı, bu kişiler o zaman hayır biz geçmeyiz diye eylem yapsaydı bunlara kimse hak vermezdi o zaman.

İşte sana iş, hem de kamuda hem de tüm haklarınla ne istiyorsun derdik.

ama şimdi adam diyor ki 4-cye geçince ben 11 ay çalışacağım, kıdem tazminatı hakkım ölecek, maaşım düşecek.

Eeee bunu dinleyince de sen haklısın diyor insanlar.

hükümet burda yanlış yapmıştır bunu kabul edelim.

Hem devletin trilyonlarını bunlara çalışmadıkları halde yedirmiş hem de şimdi başına belayı almıştır.

Siyasiler de olsalar büyük adamlarda olsalar demek ki bazen insanların kalp gözleri kapanıyor, bazen gerçekleri göremiyorlarmış diye düşünüyorum.

selamlarımla.

(geçen de yazdım, tekel işçilerinin olduğu yere gittim geçen gün,, emin olun işçi eyleminden çıkmış, tamamen sol örgütlerin propoganda yeri olmuş, hükümet bir an evvel bu olaya bir çare bulmazsa bu iş sıkıntıya girer diye düşünüyorum, işçileri bunların eline bırakmamak lazım, işçi şu an şu durumda: denize düşen yılana sarılır!... )

Tam isabet sayın Redyellow;

CHP ile İP de fırsatı kaçırmamış anlaşılan!
Tekel işçilerine destek için İzmir'de düzenlenen eylem, CHP ile İP mitingine dönüştü.

http://www.samanyoluhaber.com/h_391292_chp-ile-ip-firsati-kacirmadi.html

Buda başka bir haber;

Eylemde olmayan Tekel işçileri'nin çoğu tazminatını aldı.

http://www.ensonhaber.com/ekonomi/253553/tekel-iscileri-arasinda-cozulme-basliyor.html

Chp'li belediyeler tarafından İstanbul Maltepe-Kartal-Sarıyer ve İzmir'in muhtelif belediyelerinde 1000'den fazla işçi kapı önüne konuldu. Neymiş efendim; onlar taşeron firmalarının çalışanıymış!
Tek suçları taşeronlu olmak mı?!
İnsan olmaları, emekçi olmaları ,vatandaş olmaları, bu ülkenin bir ferdi olmalarının hiç önemi yok mu?

Sendikalı yada Tekel işçisi olsalardı, eylem yapma ,grev ,lokald hakları olacakdı. Televizyonlara çıkacak, Kılıçtaroğlu amcaları onların yanında olacaktı, ama olamadı işte çünkü onlar haşeronluydu!

Çünkü onları mağdur eden AKP değil CHP' idi...!
Gündeme gelememelerinin nedeni de bu olsa gerek...

Tuğrul Paşa
02-06-2010, 23:43

Yapılan her eleştiri, ortaya konan her sorun ya darbecilikle ya siyasi suistimal ile suçlanıyor!

Bence çok da ahlaki bir davranış olmasa gerek...

Tuğrul Paşa
02-06-2010, 23:48

Söyledikleriniz doğru da,
Ama başka bir işçinin aldığı maaşının 1000 lirasının gasp edilmesine seyirci kalıyorsunuz!

Tuğrul Paşa
02-07-2010, 00:23
Sizin yerinize çalışacak milyonlarca işsiz var sözü, 7 yıldır uygulanan politikaların işsizliğe merhem olamadığının resmi ağızdan teyididir..
Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın farkında olmadan, ülkemizde milyonlarca işsiz olduğunu bu sözleriyle kabul edişini, kendisini öperek kutluyorum.

Tekel işçilerine söyleniyor bu cümle...

Söze gelelim de neresinden başlayalım?
Ölümü gösterip sıtmaya razı etme eyleminden mi, yoksa standartların ve maaşın yükselmesini dolayısıyla daha yüksek maaşlıya örnek verilmesi gerekirken daha alt maaşlıya örnek verilmesinden mi?

Bakan Mehmet Şimşek'ten cevap gelirmiş : "Türkiye'de işsizlik kadınlar iş arıyor diye yüksek " diye !
Öyle demişti ya sayın Bakan işsizlik neden yüksek sorusuna cevaben!

"O maaşa çalışacak milyonlarca işsiz var" sözünden hiç hoşlanmıyorum.
İcrat yapmaksa kast edilen, o milyonları işsiz bırakmayacak ekonomik programlar uygulamaktır.

redyellow
02-07-2010, 02:35
"bu maaşa çalışacak binlerce insan var dışarda"

Bu sözü maalesef ben emekli olmadan önce bizim işyerinde de söylediler.

Çok çirkin bir söz.

Söyleyen genel müdür yardımcısı, söylediği kişiler hizmetli arkadaşlar. Söylüyordu ve işinize gelmezse buyrun beyaz kağıd diyordu.

Be adam tamam hizmetlinin aldığı maaşa çalışacak binlerce insan vardır dışarda ama senin (genel müdür yardımcısı) aldığın maaşa çalışacak milyonlar var!

Bu sözü söylemek vicdansızlıktır.

Nefret ediyorum bu sözden.

Tuğrul Paşa
02-17-2010, 18:05
Işsizlik maalesef tüm dünyada olan bir sorun. Ve bunun çözümü sadece hükümete ait değil. Muhalefet, işveren, sendikalar, sivil toplum örgütleri ile birlikte çözülebilinecek bir problem bu...

Sn Redyellow;
Her ne kadar sizinde söylediğiniz gibi hoşlanmasam da bu cümleden, acı ama gerçek, o maaşa çalışacak çok insan var....