Orijinalini görmek için tıklayınız : Teknik bir konuda yardımınıza ihtiyacım var:/
Ruh-i zar
06-11-2008, 10:41
ben pcyi her açtığımda smrgdf program not found hatası veriyodu
birisine sordum bana verdiği cevap şuydu
system mecanic programını kurmuşsun ve programı daha sonra kaldırmışsın ama program kalkarken bütün dosyaları kalkmadığından dolayı yani yanlış uninstal yaptığından dolayı system32 klasörü içerisinde programın uzantıları kalmış ve windows açılışta bu uzantıları görüyor ama programı bulamıyor.
o yüzden şunu yapalım...
başlat - çalıştır
buraya msconfig yaz...
başlangıç yazan kısma gel. oradan bu programı başlangıçtan kaldır yani yanındaki işareti kaldır sonra uygula de pcyi yeniden başlat...
baktım buruya ama system mechanic diye bi seçenek yoktu kendisinede ilettim
print screen yapıp kendisine göstermemi istedi gösterdim onlarda şunlar;
http://img73.imageshack.us/my.php?image=teknikkfv7.jpg
http://img73.imageshack.us/img73/8073/teknikk2vo7.jpg
burdakilerin çoğunu devre dışı bırakmam gerekiyomuş:/
ama malesef devre dışı bırakmam gerekenleri söyleyemeden gitmek zorunda kaldı:/
aranızda yardım edebilecek biri varmı :-\
akgenclik56
06-11-2008, 10:45
başlat-çalıştır-msconfig yazıyoruz.
sonra açılan sayfada bilgisayar açılışında açılmasını veya açılmamasını istediğiniz dosyaları seçiyorsunuz.
inşallah yardımcı olabilişimdir. bu hata bir virüste olabilir.bence pc ye format çekmen daha iyi oluacak. :-*
Ruh-i zar
06-11-2008, 10:46
başlat-çalıştır-msconfig yazıyoruz.
sonra açılan sayfada bilgisayar açılışında açılmasını veya açılmamasını istediğiniz dosyaları seçiyorsunuz.
inşallah yardımcı olabilişimdir. bu hata bir virüste olabilir.bence pc ye format çekmen daha iyi oluacak. :-*
ya işte sorunda orda hangilerini devre dışı bırakmam gerktiğine emin değilim:/
Orade seçili olanların hemen hemen hepsinin işaretini kaldırabilirsiniz. Zaten başlangıçta kesinlikle açılması gereken programlar kendiliğinden işaretleniyor. Ama antivirüs ve msn seçeneği kalabilir. Ama sadece "Başlangıç" kısımdaki işaretleri kaldırın, başka yerlere dokunmayın :)
Ruh-i zar
06-11-2008, 11:07
teşekkür ederim akgenclik56 ..DolunAy_Kadim..
çoğunu kaldırdım yeniden başlattım pc epey hızlı açıldı eskisine göre ;D
ama hala aynı sorunu veriyo :/
en iyisi format atmak sanırım :-\
Hangi programı sildikten sonra ya da ne yaptıktan sonra çıkmaya başladı?
Ruh-i zar
06-11-2008, 11:55
babam pcnin başına oturdu kalktı elime ben aldım bi baktım böyle:/
sordum naptın diye ama bilmiyorum kızım kurcaladım biraz dedi:/
neyi sildi naptı bilmiyorum yani :-\
akgenclik56
06-11-2008, 12:03
teşekkür ederim akgenclik56 ..DolunAy_Kadim..
çoğunu kaldırdım yeniden başlattım pc epey hızlı açıldı eskisine göre ;D
ama hala aynı sorunu veriyo :/
en iyisi format atmak sanırım :-\
rica ederiz.bencede en iyisi format:) :-*
Format atmaya gerek yok :)
Başlat / Donatılar / Sistem Araçları / Sistem Geri Yüklemeyi seç ve sistemi eski haline çevir.
Ya da Buraya Tıklayarak (http://www.tamindir.com/program/7141/System_Mechanic_7_Professional.htm) silinen programı geri (İndire tıklayarak) yükleyebilirsin :-*
By_ÇAKIR
06-11-2008, 14:51
Arkadaşım msconfigle neden oynarsınız ki? PCnin ayarı odur yani ufak bir hatada sistem dağılıyor yaa ,
Sistem Geri Dönüşümü yapamazsan birisinden Klasik ayarları bul bir şey yap, Format iyi bir şey değildir. Hiç çıkılmaz ise format derim, formatı önermem...
Ruh-i zar
06-11-2008, 15:40
sistem geri yüklemeyi yapmıştım daha önce ama bişey değişmemişti şimdi gene yaptım ama yine aynı :-\
netten şöyle bişiy buldum
Tom, That "smrgdf" appears to be related to the System Mechanic Program. Do you or did you at one time have that program installed? Found this at the link below.
1. Uninstall the program through either Control Panel>Add remove programs or throughgoing to the program folder and selecting uninstall
2. Files will be left behind. These files should be deleted or renamed:
C:\WINDOWS\system32\smrgdf.exe
C:\WINDOWS\system32\ioloBootDefrag.cfg
C:\WINDOWS\system32\iolobtdfg.exe
3. A registry entry calls these programs to run, so to clean out this Boot-time call, go to the Start button on the taskbar, select Run, and then type in Regedit, which will open up the windows registry editor.
Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager, and for the value BootExecute, if the value is (my commas) "autocheck autochk * smrgdf C:\Documents and settings\(user name here)\Application Data\iolo\ iolobtdfg C:\WINDOWS\system32" then right click on BootExecute, select to modify, and change this so it only reads as "autocheck autochk *" (don't add the "" though)
There will also likely to be the same at similar locations HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Control\Se ssion Manager and HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Se ssion Manager. Amend the BootExecute the same way.
You can then restart, and do the remainder of the removal process as described in the Iolo website article to be found at http://www.iolo.com/customercare/kb...id=KBA-01805
http://www.amazon.com/gp/product/cu...ews.start=11
Tufenuf
eğer yanlış çevirmediysem bu şekilde olması lazım
Bi' program yüklemişsin sanırım o bu hataya neden olmuş..
Kontrol paneli<< ekle kaldıra gir ordan gereksiz gördüğün ya da son zamanlarda yüklediğin bir program varsa onu kaldır öncelikle..
Sanırım bu dosyayı bulabilirsin..
C:\WINDOWS\system32\smrgdf.exe
C:\WINDOWS\system32\ioloBootDefrag.cfg
C:\WINDOWS\system32\iolobtdfg.exe
bunları bulup sil ya da adını değiştir diyor..
Sonra başlattan << çalıştıra gir << regedit yaz ordan <<
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l << bulduktan sonra sağ tarafta dosyalar çıkacak ordaki default yazana sağ tıklayıp modify de<< çıkan pencereye "autocheck autochk" ("" eklemeden) sonra ok de.. Aynı işlemi controlset001 ve control002 içinde yap bilgisayarı yeniden başlat..
sil denilen şeyler pcde zaten mevcut değil:/
sanırım system mechanicten kaynaklanan bişey değil :/
format atmak istemiyorum ama başka bi şeyde bulamadım :-\
benim pek bilgim yok ama akşam abim gelsin bi sorayım ona ama bana hep format en son yapılacak iş der sizde bekleyin bi abime sorayım
tayyipleyiz
06-11-2008, 16:17
Onaramayı dene istersen ... Onardığında hiçbir kayıp olmaz. :)
XP cd'sini takıp; başlat/çalıştıra "sfc/scannow" yazarak da windows xp işletim sisitemini onarabilirsiniz.
Ruh-i zar
06-11-2008, 16:19
MaMi-24 inşAllah abiniz bi çözüm bulur :-\
Onaramayı dene istersen ... Onardığında hiçbir kayıp olmaz. :)
XP cd'sini takıp; başlat/çalıştıra "sfc/scannow" yazarak da windows xp işletim sisitemini onarabilirsiniz.
ben vista kullanıyorum ve sadece kurtarma cdleri var:/
aynı işlemi onunlada yapabilirmiyim :-\
tayyipleyiz
06-11-2008, 16:22
Vistayı hiç kullanmadım ama denemeye değer. :)
Ruh-i zar
06-11-2008, 16:25
MaMi nin abiside bi çözüm bulamazsa onu deneyim en iyisi :-\
oda olmazsa format atmak tek çare sanırım
ammada uğraştırdı ya:/
tayyipleyiz
06-11-2008, 16:35
Şu programı bir dene istersen ... :)
http://rapidshare.com/files/20084812/XP_Repair_Pro_2007_v3.5.0.rar
Üreticinin açıklaması:
Bilgisayarınızdaki hataları bulup en iyi şekilde onaran ve böylece hem daha rahat hem de daha hızlı çalışmanızı sağlayan XP Repair Pro
2007'nin oldukça detaylı bir tarama özelliği bulunuyor. Bu programı kullanmadan bilgisayarınızın sorunsuz olduğunu iddia etmeyin.
50.000 den fazla hatayı düzeltebilir.
Şimdi Vista desteğiyle …
Ruh-i zar
06-11-2008, 16:39
indirdim ama açılmıyo:/
tayyipleyiz
06-11-2008, 16:41
Sorun yok açıldı ve kurdum ben ... ;)
Ruh-i zar
06-11-2008, 16:42
netten buldum programı ???
bakalım işe yarıcak mı:/
tayyipleyiz
06-11-2008, 16:45
Hç bir sorun yaşamadan kurdum ve kullanılabilir durumda ... :)
Ruh-i zar
06-11-2008, 17:01
evet kurdum çalışıyo şimdi :-\
keşke bide türkçe yama olsaydı :D
Ruh-i zar
06-12-2008, 18:37
arkadaşlar birine sordum bana şunu yap dedi ama pek güvendiğimi söyleyemem bi sakıncası olur mu diye soruyum size dedim:/
Başlat>Çalıştır>reg query "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager" /v BootExecute > C:\look.txt & start notepad c:\look.txt
:-\
By_ÇAKIR
06-14-2008, 12:39
Arkadaşım sen vista kullanıyorsun... Vistanın geri alma fonksiyonu XPye göre kat kat gelişmiştir. Ve XPye göre neredeyse günde 2-3 kere bu sistem güncelleme yapıyor... Sistemini bu sorun olmadan önceki tarihe yüklemeni kesinlikle öneririm.
Benim SPY girmişti öyle durmadan saaatin orada uyarı veren spylardan değil, Google reklamları yerine kendi teklemını yapıyordu... En kral spy programları, daha önce bir çok spyi bitirdiğim programları kurdum ona fayda etmedi, Filtre ekledim yemedi, Sansürledim o banneri çeken siteyi yine aynıydı... Son çağre sistemi geriye alayım dedim, 2 hafta ileriye aldım özel dosyalarımda kaybolmadı sadece 2 hafta önceki hangi programlar yüklüyse o ana geri döndü... Fakat belgelerimdeki veya Karşıdan yüklenenlerde dün yüklediğim bir yazılım veya şarkı varsa onlara bir şey olmmamıştı. Yani sadece 2 hafta sistemdeki kurulu şeyleri geri almış oldu...
Vista kullandığın gözüküyor resimlerde , Sistemini geriye al.
Ruh-i zar
06-15-2008, 16:34
Arkadaşım sen vista kullanıyorsun... Vistanın geri alma fonksiyonu XPye göre kat kat gelişmiştir. Ve XPye göre neredeyse günde 2-3 kere bu sistem güncelleme yapıyor... Sistemini bu sorun olmadan önceki tarihe yüklemeni kesinlikle öneririm.
Benim SPY girmişti öyle durmadan saaatin orada uyarı veren spylardan değil, Google reklamları yerine kendi teklemını yapıyordu... En kral spy programları, daha önce bir çok spyi bitirdiğim programları kurdum ona fayda etmedi, Filtre ekledim yemedi, Sansürledim o banneri çeken siteyi yine aynıydı... Son çağre sistemi geriye alayım dedim, 2 hafta ileriye aldım özel dosyalarımda kaybolmadı sadece 2 hafta önceki hangi programlar yüklüyse o ana geri döndü... Fakat belgelerimdeki veya Karşıdan yüklenenlerde dün yüklediğim bir yazılım veya şarkı varsa onlara bir şey olmmamıştı. Yani sadece 2 hafta sistemdeki kurulu şeyleri geri almış oldu...
Vista kullandığın gözüküyor resimlerde , Sistemini geriye al.
hocam 6 ay geriye bile aldım defalarca geri yükledim ama fayda etmedi:/
By_ÇAKIR
06-19-2008, 09:42
HOcam; Birde Başlat>> Denetim Masası>> Başlangıç Programlarını Değiştir yazıyor... Oradaki tüm programların isimlerini alabilirmiyim ?
Yada o pencere geldiğinde programlar sol blokta sıralanıyor, özellikleride sağ tarafta yazıyor... Sağ tarafta smrgdf açıklamalı bir program olabilir. Onu Etkin olmayan biçime getirirsen sanırım o sorun çözülür...
Örnek Görüntü: http://img170.imageshack.us/img170/5692/destekzg7.jpg
Ruh-i zar
06-19-2008, 10:24
hocam bunlar var alttada WR_PopUp ve windows defender var sadece :-\
http://img145.imageshack.us/img145/4594/11111og7.jpg
By_ÇAKIR
06-19-2008, 11:33
Hocam bakın soldaki tarafta şuan başlangıçta çıkabilecek programlar yazıyor...
Soldaki programlara tektek bakın-> Sağ tarafta ayrıntılı açıklamaları yazıyor...
Sağ tarafta smrgdf açıklamalı bir program olabilir diyorum. Onu Etkin olmayan biçime getirirsen sanırım o sorun çözüleceğini tahmin ediyorum...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.