fatih kısaparmak balon baskılı balon Tsk:" Malatya dan kalkan bir savaş uçağı ile irtibat kesildi..! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tsk:" Malatya dan kalkan bir savaş uçağı ile irtibat kesildi..!

depare
06-22-2012, 16:11
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/66/F-16_Fighting_Falcon.jpg/300px-F-16_Fighting_Falcon.jpg (http://www.akpartiforum.com/tsk-malatya-dan-kalkan-bir-savas-ucagi-ile-irtibat-kesildi-t163033.html?t=163033)

Malatya'dan kalkan uçak kayıp

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yapılan açıklamada, “22 Haziran 2012 tarihinde görev uçuşu için saat 10.30'da Malatya/Erhaç Meydanından kalkış yapan bir uçağımız ile saat 11.58'de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarına derhal başlanmıştır” denildi.

Kaynak: Milliyet

JonTurk
06-22-2012, 17:18
Türk Hava Kuvvetlerine ait bir savaş uçağı, Malatya'dan havalandıktan sonra Akdeniz üzerinde kayboldu. Pilotlar, sağ olarak Akdeniz'de bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden olayı duyurdu. Yapılan açıklamada, "Malatya Erhaç Meydanı’ndan kalkış yapan bir uçağımız ile bugün saat 11.58’de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir" denildi.

Radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını aramak için Malatya Erhaç’taki 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı ile Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan kalkan askeri uçaklar bölgeye sevk edildi. Uçakların arama kurtarma çalışmaları sürerken, Adana İncirlik’ten de askeri helikopterler destek için bölgeye gitti.

‘TERMINATOR’ VE ‘PHANTOM’LAR BULUNUYOR

Malatya’daki 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda, F-4E 2020 ’Terminatör’ uçaklarının görev yaptığı 171’inci Filo ile RF- 4E keşif uçaklarının görev yaptığı 173’üncü Filo konuşlu bulunuyor. ’Phantom’ olarak adlandırılan bu uçaklarda 1 pilot ve 1 silah sistem subayı olmak üzere 2 personel görev yapıyor.

SURİYE KARASULARININ 8 MİL AÇIĞINA DÜŞTÜĞÜ İDDİASI

Bu arada irtibat kesilen savaş uçağının, Suriye karasularının 8 mil açığında uluslararası sulara düştüğü bilgisi geldi. Hatay’ın Samandağ İlçesi’nin güney batısında Akdeniz’e düştüğü belirtilen uçağı arama çalışmaları başlatıldı.

Pilotların akıbetiyle ilgili henüz bilgi alınamazken, bölgeye sevk edilen uçak ve helikopterlerle arama ve kurtarma çalışması başlatıldı. Mersin ve İskenderun’dan da 2 firkateyn ve 1 Sahil Güvenlik botu bölgeye hareket etti.

VALİ SARAN: “AKIBETİ HAKKINDA GELEN BİR BİLGİ YOK”

Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Erhaç Üssü’nden 10.30’da kalkan, Hatay’ın güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz irtibatı kesilen F-4 jet uçağının saat 12.00 sıralarında radarda kaybolduğunu belirterek, "İzlenemez duruma geldi. Uçakta 2 pilot bulunuyordu. Uçağın akıbeti hakkında şu anda bize gelen bir bilgi yok. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

PİLOTLAR SAĞ OLARAK BULUNDU

Hürriyet'in haberine göre; arama kurtarma çalışmaları neticesinde F-4E Phantom tipi uçakla Akdeniz'e düşen pilotlar sağ olarak kurtarıldı. Pilotların 2002 ve 2009 yıllarında Hava Harp okulundan mezun oldukları ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

http://www.hurriyet.com.tr/_np/5357/17035357.jpg

Fatih Hakan
06-22-2012, 18:22
Ya yunanlar, yahudiler veya suriyeliler yapmıştır

JonTurk
06-22-2012, 21:49
Yabancı basın uçağı suriye düşürdü deyip kışkırtma peşinde . Başbakan doğrulamadı ama bakacaz..

BeldeiTAYYIBe
06-23-2012, 01:25
Su an tv'de bir aciklama dinliyorum...ucak suriye tarafindan düsürüldü deniyor...ayrica ucagin suriye karasularina girdigine dair bir süphedende bahsedildi.

EpiVaTeS
06-23-2012, 01:26
Suriye düşürmüş...
Sanırım Hava Harekatı yapılacak...

ali1986
06-23-2012, 01:29
uğraşa uğraşa ülkeyi şavaşa soktunuz aferim size o uçağın suriyede ne işi var inşallah gerçek değildir gerçeksede hemen karşılığını verirler umarım mavimarmara gibi ağzına yüzüne bulaştırmaz

BeldeiTAYYIBe
06-23-2012, 01:33
Olay henüz cok sicak....
Degerlendirmeler sonucunda gerekli neyse yapilir elbette.

Hemen svas senaryosu cizmemek gerekir.

BeldeiTAYYIBe
06-23-2012, 01:47
Suriye'ye girilmesine dair su forumda tek bir mesajimi bulun ve paylasin. Her zaman sogukkanli olunmasi gerektigini savunurum...

Körü körüne ates'e atilmak ancak düsmanin eline yem olmaktir.

ali1986
06-23-2012, 01:50
genel konuşuyorum bu sitede müdahele edlimesini isteyen çok akıllı var lafım onlara ama bu olayın bir bedeli olmalı orda ölen 3 adamı düşündüğünüz kadar pilotlarını düşünür inşallah türkiye

EpiVaTeS
06-23-2012, 01:54
kimi düşünüp düşünmediklerinedemi sen karar veriyon...
veya düşünmediklerini nereden biliyorsun...

ALLAH seni ıslah eylesin...
Kimsenin savaş tam tamı çaldığı felan yok...

BeldeiTAYYIBe
06-23-2012, 02:53
Ne derece dogru bilemiyorum ama az önce haberlerdede servis edildigine göre youtube düsen bu görüntüler ucagin düstügü anda cekilmis.

-vC7FaABV2c

JonTurk
06-23-2012, 03:00
Haberturkte son dakika geçti uçak filan görünmüyor ama bişeye ateş açıldığı kesin..

JonTurk
06-23-2012, 03:13
http://g1206.hizliresim.com/y/r/8jrfc.jpg

Yeri değil ama suriye ile ilgili birşeyler ararken bu karşıma çıktı merak edipte cia in sitesine girmemiştim belkide vardı bilmiyordum adamlar dünyanın coğrafyasını çıkarmışlar neden etkin oldukları belli.Bizim mit te çocuk sayfası açsın anca :)

ali1986
06-23-2012, 04:02

zaten sizin saçma sapan laflarınız politikanız yüzünden böyle bir olay oldu sen milletin iç işlerine ne karışıyosun arkadaş yaa git diyosun gel diyosun sanane yaa fıkra vardır bilirsiniz
adamın biri boğuluyomuş gemidende bakıyolar adama temelde orda adamın biri gelmiş temele koymuş tekmeyi denize düşmüş millet adamı kurtar falan temelde demiş adamı kurtarıcazda kim tekme attı diye bakıyorum obamadan tekmeyi yedik bakalım ne olacak şimdi sizinkiler siyaseti çok iyi yaptığını sanıyo ama fıs arkadaş hele o ahmet davutoğlu yokmu basiretsiz herif anlamıyor abd nin rusyaya kafa tutmayacağını bizi rusyanın kucağına atıyor

Fatih Hakan
06-23-2012, 05:14

Üstadım çok güzel yazmışsınız.

Şu kullanıcı biraz haddini bilsin..

depare
06-23-2012, 12:04
Akıllı davranmak gerekiyor istese bugüne kadar elli defa vurabilirlerdi neden bugün vurdular Türkiye bir şekilde savaşa itilmeye çalışılıyor..

Suriyeyi iki saatte yerle bir ederiz bu maharet değil birde sonrası var Amerika vsn'in amacı daha fazla Müslüman kanı aksın silah kullanmaya gerek kalmadan ülkeler yıpransın kolay lokma olsun bu oyuna gelinmemeli..

EpiVaTeS
06-23-2012, 14:50
zaten sizin saçma sapan laflarınız politikanız yüzünden böyle bir olay oldu sen milletin iç işlerine ne karışıyosun arkadaş yaa git diyosun gel diyosun sanane yaa fıkra vardır bilirsiniz
adamın biri boğuluyomuş gemidende bakıyolar adama temelde orda adamın biri gelmiş temele koymuş tekmeyi denize düşmüş millet adamı kurtar falan temelde demiş adamı kurtarıcazda kim tekme attı diye bakıyorum obamadan tekmeyi yedik bakalım ne olacak şimdi sizinkiler siyaseti çok iyi yaptığını sanıyo ama fıs arkadaş hele o ahmet davutoğlu yokmu basiretsiz herif anlamıyor abd nin rusyaya kafa tutmayacağını bizi rusyanın kucağına atıyor

Komşusu açken tok yatan bizden değildir...
Hadis-i Şerif var...
Komşularımızın bizim üzerimizde hakkı olduğu gibi bizimde komşularımız üzerinde hakkımız var...

Zalimliğe Zulüme karşı susmamızı kimse beklemeyecek...
Her olayda etkin olmak durumundayız...
Pısırık bir Devlet modeli artık Türkiye'miz için uygun değildir...
Ahmet Davutoğluna millet gıpta ile bakarken seni gibi kekoların hazımsızlığını anlayabiliyorum...

Basiretsizmiş...
Sen basiretsiz görmemişin...
Haddini Bil...
Yada Yönetime söylüyorum gerekeni yapsınlar...

EpiVaTeS
06-23-2012, 14:54
rusyadan korkacak değiliz ya...
700 sene bellemişiz topraklarını sen neden bahsediyorsun la...
ruslar güçlüymüş kim ziegler rusları...
hayret bişi ya...
sanki bizde lesotoyuz...

ali1986
06-23-2012, 15:15
Komşusu açken tok yatan bizden değildir...
Hadis-i Şerif var...
Komşularımızın bizim üzerimizde hakkı olduğu gibi bizimde komşularımız üzerinde hakkımız var...

Zalimliğe Zulüme karşı susmamızı kimse beklemeyecek...
Her olayda etkin olmak durumundayız...
Pısırık bir Devlet modeli artık Türkiye'miz için uygun değildir...
Ahmet Davutoğluna millet gıpta ile bakarken seni gibi kekoların hazımsızlığını anlayabiliyorum...

Basiretsizmiş...
Sen basiretsiz görmemişin...
Haddini Bil...
Yada Yönetime söylüyorum gerekeni yapsınlar...

yaa bi öle diyosunuz bi öle zulüm bitsin bilmem ne al sana işte senin namusun yerde artık adam uçağını vurdu sana dişini gösterdi hadi bakalım yermi buda mavi marmara gibi olacak özür dile bizden onlarda yürü git lan abd köpeği dicek olay kapancak eseeeed diye bağır anca havlayan köpek ısırmaz bunu suriyede biliyodur demi

EpiVaTeS
06-23-2012, 15:31
yaa bi öle diyosunuz bi öle zulüm bitsin bilmem ne al sana işte senin namusun yerde artık adam uçağını vurdu sana dişini gösterdi hadi bakalım yermi buda mavi marmara gibi olacak özür dile bizden onlarda yürü git lan abd köpeği dicek olay kapancak eseeeed diye bağır anca havlayan köpek ısırmaz bunu suriyede biliyodur demi

Suriye toprakları üzerinde ne işi var uçağın...
sen hala işi kavrayamamışsın...
bizi o bataklığa sürmeye çalışıyorlar...
sen hala namus cart curt derdindesin...
şuanda tavrımız doğrudur...

Oyuna gelip provakelerine seyirci kalmamız gerek...

ali1986
06-23-2012, 15:55
Suriye toprakları üzerinde ne işi var uçağın...
sen hala işi kavrayamamışsın...
bizi o bataklığa sürmeye çalışıyorlar...
sen hala namus cart curt derdindesin...
şuanda tavrımız doğrudur...

Oyuna gelip provakelerine seyirci kalmamız gerek...

hah şöyle dökülün bakalım ergenekon deyin balyoz deyin derin güçler deyin

Sevban
06-23-2012, 15:56
Ulan bir ülke de bir çocuk dahi, günahsız bir çocuk dahi şebbiha denen pislikler tarafından acımasızca katledliyorsa... İsterse emperyal güçlere hizmet olsun yinede elimden geleni ardıma komam, baba olmayan bunu anlayamaz...
Ülkem suriye ye girme kararı alsa en ön saf ta ben yer alırım, sadece bir tane günahsız çocuk daha ölmesin diye...
Lakin ben isterim ki muhalifleri silahlandırsın....!

ali1986
06-23-2012, 15:57
rusyadan korkacak değiliz ya...
700 sene bellemişiz topraklarını sen neden bahsediyorsun la...
ruslar güçlüymüş kim ziegler rusları...
hayret bişi ya...
sanki bizde lesotoyuz...

rusya bizi çerez niyetine bile yemez sen dalgamı geçiyosun süper güç olduk mavallarına çok inanmışsın

_SoN_
06-23-2012, 15:58
Bu son olay hiç hayra alamet değil.Kim bilir belkide çok yakın zamanda büyük bir savaşın içine gireceğiz yada çekileceğiz.Allah sonumuzu hayır etsin,siyesilere sabır versin.

Sevban
06-23-2012, 16:05
Bu son olay hiç hayra alamet değil.Kim bilir belkide çok yakın zamanda büyük bir savaşın içine gireceğiz yada çekileceğiz.Allah sonumuzu hayır etsin,siyesilere sabır versin.

Değil üstadım 2012 hiç hayra alamet, gececeğe benzemiyor...!
Dünya birşeylere gebe gündem onu gösteriyor...
En son verdiğimiz 8 şehit te Suriyenin parmağı yoksa bende bir şey bilmiyorum....

Sevban
06-23-2012, 16:08
rusya bizi çerez niyetine bile yemez sen dalgamı geçiyosun süper güç olduk mavallarına çok inanmışsın

Abisi o gözün de çok büyüttüğün rusya, bir avuç inanmış çeçen mücahitle baş edemiyor...
Korkaklığına kılıf arama...!
İnanmak başarmanın yarısıdır, ALLAH A inan güven gerisi gelir.

EpiVaTeS
06-23-2012, 16:09

yav yürü git işine...
çerez niyetineymiş...

ali1986
06-23-2012, 16:10
ne oldu sizin komşularla sıfır sorun politikası gaza geldiniz irana atar yaptınız gaza geldiniz suriyeye atar yaptınız ne oldu askerin şehit oldu uçağın düştü amacınada ulaşamadın sap gibi kaldın ortada siz suriyeyi libya sandınız ordada bayraklarla erdogaaannn diye bağıranlar olcak sandınz ama evdeki hesap çarşıya uymadı adam dişli çıktı

ali1986
06-23-2012, 16:12
Abisi o gözün de çok büyüttüğün rusya, bir avuç inanmış çeçen mücahitle baş edemiyor...
Korkaklığına kılıf arama...!
İnanmak başarmanın yarısıdır, ALLAH A inan güven gerisi gelir.

düzenli ordu savaşıyşa gayrinizami harp farklıdır bunu 30 yıldır anlamadınız konuşmayın çeçenler sanki rusyayı yıkmış gibide konuşma bizde pkk yı bitiremedik pkk bizi yenebilir diyormuyum

EpiVaTeS
06-23-2012, 16:14
al işte cahil cüreka ile bişey tartışmayacaksın...
İmam-ı Azam Ebu Hanife bir tek caihllere yenildim demiştir...
Şahsen bende aynısını düşünüyorum boş konuşan biriyle tartışmak bize hiç bişey kazandırmaz he deyin geçin aha buna..

Sevban
06-23-2012, 16:17
Sen ne anladın 30 yıldır onu anlat hele, neyin peşindesin...
Bırakalım birbirimizi birşeylerle itham etmeyi de ne düşünüyoruz açıkça onu dile getirelim...
Eğer sende bu ülke en iyi konumda olsun düşüncesin de isen, anlat düşüncelerini ben de anlatayım beyin fırtınası yapalım...
Lakin siz şöylesiniz, böylesiniz diyerek konuşmak ile sadece düşmanlığımız ve aramızda ki uçurumun boyutları artar...!

ali1986
06-23-2012, 16:18
al işte cahil cüreka ile bişey tartışmayacaksın...
İmam-ı Azam Ebu Hanife bir tek caihllere yenildim demiştir...
Şahsen bende aynısını düşünüyorum boş konuşan biriyle tartışmak bize hiç bişey kazandırmaz he deyin geçin aha buna..

haklısınız ne konuşabilirizki işinize geldimi 1923 ü kötülersiniz camiler ahır oldu atlara ahır oldu diye işinize geldimide rusyayı yeneriz iman gücünden bahsedersiniz sizce o ruhu bıraktınızmı siz bu seferde camiler silahlık olarak kullanırlarda allh muhafaza böyle bir tarih yazılsın istemem yani iki yüzlüler

ali1986
06-23-2012, 16:22
Sen ne anladın 30 yıldır onu anlat hele, neyin peşindesin...
Bırakalım birbirimizi birşeylerle itham etmeyi de ne düşünüyoruz açıkça onu dile getirelim...
Eğer sende bu ülke en iyi konumda olsun düşüncesin de isen, anlat düşüncelerini ben de anlatayım beyin fırtınası yapalım...
Lakin siz şöylesiniz, böylesiniz diyerek konuşmak ile sadece düşmanlığımız ve aramızda ki uçurumun boyutları artar...!

30 yılda anladığım 1984 den 2002 ye kadar olan hükümetler yanlış yapmıştır silahla çözmeye çalışmıştır yüzde 80 azaldı ama bitmedi pkk sonra 2. 15 yılda sizin politikanız ortada siz daha büyük yanlış yaptınız askerin belini kırdınız pkk yı güçlendirdiniz komşularınızla çıkar ilişkisine girdiniz kak mesut lar mam cemaller havada uçtu sonra ne oldu savaş geldi kapına sap gibide ortada kaldın abd ye çok güvendiniz bm ymiş natoymuş sallamıyor şimdi soğuk kanlı olalım 1. dünya savaşına nasıl almanyanın gazıyla girdiysek şimdide abd bizi itiyor savaşa tarih tekerrüden ibaret malesef

_SoN_
06-23-2012, 16:24
haklısınız ne konuşabilirizki işinize geldimi 1923 ü kötülersiniz camiler ahır oldu atlara ahır oldu diye işinize geldimide rusyayı yeneriz iman gücünden bahsedersiniz sizce o ruhu bıraktınızmı siz bu seferde camiler silahlık olarak kullanırlarda allh muhafaza böyle bir tarih yazılsın istemem yani iki yüzlüler

İyi hoş ona buna çamur atıyorsun,atıp tutuyorsunda senin olayın nedir onu anlayalım birde.Muhalefet yapmak herşeyi yanlış göstermek ona buna çamur atmak kolaydır,zor olan adam gibi yerinde konuşmak,kafasından adam gibi fikir üretmek çözüm önerisi sunmaktır.Hangi fikre ve zihniyete hizmet ediyorsun bilmiyorumda,öğrenmek isterim,nedir senin engin fikirlerinle bahsettiğin durumlardaki çözüm önerilerin.

BeldeiTAYYIBe
06-23-2012, 16:25
Burda bir oyun var.
Bu oyunun aktörü suriye fakat oyun kurucu gücler farkli...rusya ve iran bunlardan bir tanesi. Rusya hafife alinamaz.

Meselenin özü, Türkiye bir oyunla kullanilmak isteniyor.
Bu oyuna gelirsek hata olacak.
Sogukkanliligi korumak hem bizim icin hemde bölge icin daha hayirli olacak.

ali1986
06-23-2012, 16:27
ne çamur atıyım arkadaşım siz demiyomusunuz camiler ahır oldu dinsiz bunlar devletin ahırı yokmuymuş işgal altında kalmış bir ülke için şim o günlerden izler aramayın boşuna

_SoN_
06-23-2012, 16:28
Burda bir oyun var.
Bu oyunun aktörü suriye fakat oyun kurucu gücler farkli...rusya ve iran bunlardan bir tanesi. Rusya hafife alinamaz.

Hep bunu düşünüyorum üstat , bunun için diyorum allah siyasilerimize sabır versin,son zamanlarda olanlar bizi özellikle bir pisliğin içine çekmek istiyor .

ali1986
06-23-2012, 16:30
Burda bir oyun var.

yani sözün özü 3 tarafı düşman olan içerde pkk ile çatışan bir ülke rusyaya rahatlıkla mama olur gerçekçi olmakta fayda var çinlileri saymıyorum bile iş adamlarınızı düşünün birazda boyner teyze çıkar yarın bugün sağduyu tavsiyesinde bulunmaya ihracat ne olur sanra

EpiVaTeS
06-23-2012, 16:33
engin fikri felan yok klavye berelilerden işte...

ali1986
06-23-2012, 16:39
benim engin fikrim uçağımızı düşüren şerefsizleri yerle bir edelim ama böyle bişey olamaz tabi siz soğuk kanlı olur

EpiVaTeS
06-23-2012, 16:40
tutmayın küçük enişteyi salıverin gitsin...

_SoN_
06-23-2012, 16:40
benim engin fikrim uçağımızı düşüren şerefsizleri yerle bir edelim ama böyle bişey olamaz tabi siz soğuk kanlı olur

Tamam ağa ben adam topluyorum.

ali1986
06-23-2012, 16:42

:) sen suriyenin gözünü gördünmü :)

ali1986
06-23-2012, 16:49
Tamam ağa ben adam topluyorum.

ben sizin politikanızada siyasetinizede bunlarada bir özür diletemiceksiniz burda boş konuşuyoruz geçmiş olsun

Özgür Suriye
06-23-2012, 19:10
Suriye'deki Baas rejiminin bizzat kendisi o uçağı kendilerinin vurduklarını ve düşürdüklerini itiraf ediyor!

Suriye'deki Baas kanalları zafer çığlıkları atıyor!

Ama Türkiye'deki İran ve Baas ajanları bu konuyu bile sulandırmayı ve çarpıtmayı başarabiliyorlar!..

Beşşar Esed, Boğaziçi Köprüsü'nü bombalasa yine bazıları çıkıp utanmadan; ''birileri tarafından savaşa sürükleniyoruz'' yaygarası kopartırlar!

Özgür Suriye
06-23-2012, 19:21
O Türk uçağının Suriye rejiminin hava sahasını ihal edip etmediği kesin olarak belli değil.

Eğer o uçak Suriye rejiminin hava sahasını ihlal ettiyse bile yine de hemen vurulmaması gerekirdi!.. Ki böyle bir ihlal varsa bile bu ihlalin de az ve yanlışlıkla olduğu söyleniyor.

Hava sahası ihlali varsa bile böyle durumlarda uçağın pilotuna uyarılar yapılır pilot bu uyarılara uymuyorsa en son seçenek olarak uçak vurulur.

Ama Suriye rejimi böyle bir uyarı yapmadan uçağı direkt vurmuş.

Ayrıca o uçak silahsızmış ve keşif uçağıymış.

Kendi şehirlerini bile kontrol etmekten aciz bir rejim, TSK'ya ait bir uçağı düşürdü!!!

Türkiye hiçbir şey yapamasa bile en azından Suriye rejmine özür diletmeli.

Eğer Türkiye bunu da yapamazsa uluslararası arenada karizması epeyce çizilmiş olur ve ortadoğuda alay konusu haline gelir!

Yıldırım
06-23-2012, 22:00

Rusya'nın Suriye'yi sonuna kadar destekleyeceğine inanıyormusun?
Öyle uluslararası ilişkiler sizin zannettiğiniz gibi pamuk ipliğine bağlı olmuyor.Rusya'yla Türkiye arasında ki ilişkiler her geçen gün dahada artmaktadır.Obama'dan tekmeyi yemişiz de Rusya'ya kafa tutacakmışız.Ya sen uluslararası ilişkiler nasıl olur bilmiyorsun yada burayı köy kahvesi zannediyorsun.Allah aşkına şu yaptığın Obama'dan tekmeyi Rusya'ya kafa tutma muhabbetini bir izah ette görelim bakalım kahvehane muhabbetinden ne kadar ileri gidebileceksin.

---------------------------------------------

Esas konumuza gelince galeyana gelmeden dikkatlice incelenmesi gereken bir konu.Bu konuda yorum yapmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama şunu unutmamak gerekiyor.Her gün Esad'ın emrindeki komutanlar başka ülkelere sığınıyor yada halkın yanında yer almak için ordudan ayrılıyorlar.Bu konunun derin denklemler içerdiğini düşünüyorum güvenlik zirvesinin 2 saat te yaptığı değerlendirmeyi sanırım burada 3 dk da yapmamız mümkün değil.Ben olası senaryolardan sadece birinden bahsetmek istiyorum.Yukarıda bahsettiğim muhalif komutanlardan birisi uluslararası bir müdahaleyi gündeme getirmek için yapmış olabilir.Budur demiyorum sadece bir senaryodan bahsediyorum.Başka senaryolarda varda dilim varmıyor...

ali1986
06-23-2012, 22:36
Rusya'nın Suriye'yi sonuna kadar destekleyeceğine inanıyormusun?
Öyle uluslararası ilişkiler sizin zannettiğiniz gibi pamuk ipliğine bağlı olmuyor.Rusya'yla Türkiye arasında ki ilişkiler her geçen gün dahada artmaktadır.Obama'dan tekmeyi yemişiz de Rusya'ya kafa tutacakmışız.Ya sen uluslararası ilişkiler nasıl olur bilmiyorsun yada burayı köy kahvesi zannediyorsun.Allah aşkına şu yaptığın Obama'dan tekmeyi Rusya'ya kafa tutma muhabbetini bir izah ette görelim bakalım kahvehane muhabbetinden ne kadar ileri gidebileceksin.

---------------------------------------------

Esas konumuza gelince galeyana gelmeden dikkatlice incelenmesi gereken bir konu.Bu konuda yorum yapmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama şunu unutmamak gerekiyor.Her gün Esad'ın emrindeki komutanlar başka ülkelere sığınıyor yada halkın yanında yer almak için ordudan ayrılıyorlar.Bu konunun derin denklemler içerdiğini düşünüyorum güvenlik zirvesinin 2 saat te yaptığı değerlendirmeyi sanırım burada 3 dk da yapmamız mümkün değil.Ben olası senaryolardan sadece birinden bahsetmek istiyorum.Yukarıda bahsettiğim muhalif komutanlardan birisi uluslararası bir müdahaleyi gündeme getirmek için yapmış olabilir.Budur demiyorum sadece bir senaryodan bahsediyorum.Başka senaryolarda varda dilim varmıyor...

abd ye gidipte suriyeyi konuştu bilmem ne haberleri her yurt dışına gittikten sonra boy boy haberler çıkmıyor yok uluslar arası bilmem ne elini çabuk tutsun durum kötü kürsülerden suriyeye ayar vermeye çalışmallar obama izin vermeden olurmu rusya sonuna kadar destekler suriyeyi yoksa şimdiye kadar on kere girmişti abd suriyeye ırak libya mısır bunlar çok kolay olduda suriyede neden zorlanıyorlar suriye libyadan mısırdan kaç kat güçlüdürki sonuç abd nin ortadoğu maşası biziz bir sürü üssü var tükiyede abd nin bizi kullanmıyormu şimdi 2 predatörü vermedi bizi ateşe atıyor sizde bi öle dönüyosunuz bi böle

manifesto
06-23-2012, 22:44
Youtube'de ki video çakma bir video.
Ne uçak var ne başka şey.Suriye istihbaratının çakma oyunlarından biri daha.
Uçak muhtemelen RUS füzesi ile vuruldu ve uçaksavarlar ile düşürüldü denilerek geçiştiriliyor.
Erdoğan Çöl bedevisinden çadırda hakaret işiten acemi çaylak değil.
Savaş falan da çıkmaz beklemeyin.
Suriye can derdine düşecek
Bizle uğraşmaya vakti kalmaz
Bu krizler de aşılır
Bu tür gelişmeleri bekliyordum daha da devam edecektir.
Türkiye'nin ŞAM politikası bellidir ve yerindedir,katliamlardan sonra Esed'e kul köle olanlar utansın.
Esed gidecek ama Esed gidecek diyerek de Türkiye kendisini maceraya atmaz.
Tek taraflı adımlar atmaz boşuna uğraşıyorlar.
NATO yada BM ile nasıl olsa ESED'in tepesine çökerler çok sürmez.
İki RUS füzesi ile kendini kurtarabileceğini sanıyorsa yanılıyor.
Dikkatli olmak gerek sakin yani usta dalgalı denizde belli olur.

depare
06-24-2012, 16:05
Suriye ile bir savaş yaşanması halinde bölge karışır 3. dünya savaşı başlar kıyamet savaşı Armegedonu başlatmak isteyenler 2012 sonunu bekliyor olabilir..

Nato falan hikaye tek başımıza kalır başımızın çaresine bakarız bir gerçek varsa oda orta doğun'un yakın zamanda çok daha fazla kaynayacağıdır..

Soğukkanlı olarak sadece zamanı uzatabiliriz hiç bir oyuna gelmesekte bir gün çıkacak savaşa dahil olmamız kaçınılmaz gibi duruyor..

Yıldırım
06-24-2012, 20:16
abd ye gidipte suriyeyi konuştu bilmem ne haberleri her yurt dışına gittikten sonra boy boy haberler çıkmıyor yok uluslar arası bilmem ne elini çabuk tutsun durum kötü kürsülerden suriyeye ayar vermeye çalışmallar obama izin vermeden olurmu rusya sonuna kadar destekler suriyeyi yoksa şimdiye kadar on kere girmişti abd suriyeye ırak libya mısır bunlar çok kolay olduda suriyede neden zorlanıyorlar suriye libyadan mısırdan kaç kat güçlüdürki sonuç abd nin ortadoğu maşası biziz bir sürü üssü var tükiyede abd nin bizi kullanmıyormu şimdi 2 predatörü vermedi bizi ateşe atıyor sizde bi öle dönüyosunuz bi böle

Yok şöyle olmuşta yok böyle olmuşta...bugün Suriye'ye girilmeyen her gün Libya ve benzeri mudahalelerin yapılmasının ne kadar haklı olunduğunu gösteriyor uluslararası kamuoyunda...Hiç bu gözle bakmışmıydın.Bugün insanlar Libya'ya yapılan müdahaleyi eleştirsede dönüp birde Suriye'ye bakıyor acaba onlarda kendi insanlarını bu kadar katleder miydi diye.Keşke senin dediğin gibi olsa...oraya gitmişte öyle olmuşta o ondan güçlüymüşte o güçsüzmüşte....bak iç siyasette iyi ekmek yersin bu laflarla ama bunlar uluslararası ilişkilerde sökmez.Yaptığın muhabbet kahvehane muhabbetini geçmez.

EpiVaTeS
06-24-2012, 20:37
kahvehanede gıçının üstüne oturup ahkam kesmeyi devlet yönetmek zanneden insanlara üç koyun versen koyunları bile kaybeder...
ben size diyorum boşa zaman kaybediyorsunuz...

ali1986
06-25-2012, 00:37
anlaşıldı siz beni anlayamassınız ben sizi anlayamam sizin derdiniz hükümet güçlü olsun işte abd başkanının karşısında bacak bacak üstüne atsın birileri birilerine oğlum bak git desin sizin yaptığınız siyaset bu müslümanız dersiniz islamın kitabını heryerde savunuruz dersiniz oğlum bak git icraat yok davosa gelmem dersiniz mavi marmara bi özür bile diletemediniz şimdide suriye al işte kıçım kadar ülkenin maskarası oldun çıktın hadi özür dilet bakalım anlaşamayız efendim biz size lafta uluslararası siyasetinizle mutluluklar

ali1986
06-25-2012, 00:44
kahvehanede gıçının üstüne oturup ahkam kesmeyi devlet yönetmek zanneden insanlara üç koyun versen koyunları bile kaybeder...
ben size diyorum boşa zaman kaybediyorsunuz...

sen hiç koyun gördünmü gerçek koyun ama :)

EpiVaTeS
06-25-2012, 01:16
sen hiç koyun gördünmü gerçek koyun ama :)

acıyorum sana o kadar safsın ki yaptığının muhalefet ve herşeyi bildiğini zannediyorsun...
yazık sana...

gel göstereyim koyunları sana...
kırpmayıda öğreteyim belki öğrenirsin...

ali1986
06-25-2012, 01:19
acıyorum sana o kadar safsın ki yaptığının muhalefet ve herşeyi bildiğini zannediyorsun...
yazık sana...

gel göstereyim koyunları sana...
kırpmayıda öğreteyim belki öğrenirsin...

:) kırpmada usta olduğunuzu zaten türkiye biliyor bi ara gelirim öğretirsin :)

Hür Beyan
06-25-2012, 03:02
Youtube'de ki video çakma bir video.
Ne uçak var ne başka şey.Suriye istihbaratının çakma oyunlarından biri daha.
Uçak muhtemelen RUS füzesi ile vuruldu ve uçaksavarlar ile düşürüldü denilerek geçiştiriliyor.
Erdoğan Çöl bedevisinden çadırda hakaret işiten acemi çaylak değil.
Savaş falan da çıkmaz beklemeyin.
Suriye can derdine düşecek
Bizle uğraşmaya vakti kalmaz
Bu krizler de aşılır
Bu tür gelişmeleri bekliyordum daha da devam edecektir.
Türkiye'nin ŞAM politikası bellidir ve yerindedir,katliamlardan sonra Esed'e kul köle olanlar utansın.
Esed gidecek ama Esed gidecek diyerek de Türkiye kendisini maceraya atmaz.
Tek taraflı adımlar atmaz boşuna uğraşıyorlar.
NATO yada BM ile nasıl olsa ESED'in tepesine çökerler çok sürmez.
İki RUS füzesi ile kendini kurtarabileceğini sanıyorsa yanılıyor.
Dikkatli olmak gerek sakin yani usta dalgalı denizde belli olur.

tanrı amerikayı natoyu ve benhuru korusun
amen

xfce
07-09-2012, 14:44
uçagı vuran fuze rus fuzesiymiş buda demekki suriyeye girmek oyle libyaya girmeye benzemiyor.

HaArP
07-09-2012, 14:50
uçagı vuran fuze rus fuzesiymiş buda demekki suriyeye girmek oyle libyaya girmeye benzemiyor.

Lazkiye zaten Rus üssüdür ! Lakin Katliam devam ederse görürsün ! Daha geçen gün bölgedeki Türkmenler Türkiye istesin yerle bir ederiz demişti ! Bu arada Rus üssünde görev yapan rus ajanlarının sularda ölü geçirilmesi libyadan farklı olduğu lakin çok zor olmadığını gösterir !

xfce
07-09-2012, 14:54
Lazkiye zaten Rus üssüdür ! Lakin Katliam devam ederse görürsün ! Daha geçen gün bölgedeki Türkmenler Türkiye istesin yerle bir ederiz demişti ! Bu arada Rus üssünde görev yapan rus ajanlarının sularda ölü geçirilmesi libyadan farklı olduğu lakin çok zor olmadığını gösterir !
kim takar katliamı onemli olan emperyalist ulke şirketlerininin suriye kaynaklarını ele geçirmesi ve tabi rusyanın sıcak denizlere açıldıgı bir ulkeyi ele geçirip rusyayı devre dışı bırakmak. sanki ıraka ozgurluk getirdi abd..

HaArP
07-09-2012, 14:57
kim takar katliamı onemli olan emperyalist ulke şirketlerininin suriye kaynaklarını ele geçirmesi ve tabi rusyanın sıcak denizlere açıldıgı bir ulkeyi ele geçirip rusyayı devre dışı bırakmak. sanki ıraka ozgurluk getirdi abd..

Tek tip ve ideolojik bakışlar elbette herşeyin üstünü örter ! Emperyalistlerin çıkar politikaları Bölgedeki Enerji kontrolünü Rusya ile paylaşmak ! Rusya ise tek başına olmak istiyor ! Bu manada Rusya emperyalist değil mi ??? !

Buna rağmen Türkiye Abd ve Rusya arasındaki Enerji kontrolünde Ruslara daha yakın ! Bunu bilmemen ilginç ! Lakin Zalim Esed yönetimi ve askeri ise katliamlar sayesinde cezalandırılacak ! Bunu Müslümanlar yapacaktır !

xfce
07-09-2012, 14:59
Tek tip ve ideolojik bakışlar elbette herşeyin üstünü örter ! Emperyalistlerin çıkar politikaları Bölgedeki Enerji kontrolünü Rusya ile paylaşmak ! Rusya ise tek başına olmak istiyor ! Bu manada Rusya emperyalist değil mi ??? !

Buna rağmen Türkiye Abd ve Rusya arasındaki Enerji kontrolünde Ruslara daha yakın ! Bunu bilmemen ilginç ! Lakin Zalim Esed yönetimi ve askeri ise katliamlar sayesinde cezalandırılacak ! Bunu Müslümanlar yapacaktır !
esed kim yahu ?? esadın akrabası falanmı?

HaArP
07-09-2012, 15:01
esed kim yahu ?? esadın akrabası falanmı?

Müslümanlara zulm eden Babası Hafız Esed, Esad !'ın oğlu ! Esed, Esad muhabbetini daha önce yaptık diye hatırlıyorum unutmuş olmalısın !

Fatih Hakan
07-09-2012, 21:02
:) :) :)

HaArp ustam ile kimse başa çıkamaz :)

HaArP
07-10-2012, 02:54
:) :) :)

HaArp ustam ile kimse başa çıkamaz :)

Est. kardeşim... bir vesile ile kavram kargaşasını giderme ameliyle cehd etme gayretindeyiz şahsi bir şey söz konusu değildir...! :utangaç:

xfce
07-10-2012, 16:58
Müslümanlara zulm eden Babası Hafız Esed, Esad !'ın oğlu ! Esed, Esad muhabbetini daha önce yaptık diye hatırlıyorum unutmuş olmalısın !

esad nasıl oldu "esed" yıllardır esad diyodunuz?

libyaya özgürlükmü geldi şimdi _?

zülcenaheyn
07-10-2012, 17:05
Evet, bir dönem gazetelerde Esad deniyordu, son dönemlerde Esed deniyor.

Fatih Hakan
07-10-2012, 18:55
Ya ne fark eder ikisi zalim

xfce
07-10-2012, 20:17
Ya ne fark eder ikisi zalim

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20212376.asp

zülcenaheyn
07-10-2012, 20:50

Enteresan :w:

HaArP
07-10-2012, 22:46
esad nasıl oldu "esed" yıllardır esad diyodunuz?

libyaya özgürlükmü geldi şimdi _?

Kemalist köşe yazarlarının tek tip algılaryla düşünürseniz algınız bu olur !

Öncelikle Libya'dan bahsedelim ! Libya'da Rusya ajanları Sosyalist gruplar düşmesin diye niye Cia ile savaşmadı ? Nato ile savaşmadı da Müslümanlarla savaştı ???

Madem öyle cevap veriniz Putin İsrail'i ziyaretinde kipa takıp ağlama duvarı önünde ne dedi ???

Sizler ideolojik gözlüklerle bu meselelere bakarsanız ! Rusyanın emperyalistliğinide Çeçen Müslümanlara zulmünüde ! Hatta yeni Emperyalist Çin adına Amerika tarafından Emperyalizm-Komunizm artı eksi kutbunuda anlayamazsınız !

Sadece bir soru bile yeter ? Mücahidler Afganistan'da Rusya'yı parçaladığında sonuna yaklaştığında Amerika neden Rusyaya 4 Milyar dolar yardım yapıp onun ölmesine izin vermedi ? Ayrıca Çin Rusya sınırındaki Yahudi Özerk Bölgesini kim koruyor !

Emperyalist Komunist şakşakçılar Kemalistlerin diliyle Mazlum Müslümanlara ve İslam'ı karalamaya devam etsinler ! Birde utanmadan Elhamdülillah Müslümanım diyorlar !!!

Hakikati söylemek Haktandır !

Fatih Hakan
07-11-2012, 01:42

Zürriyet gazetesini okumam :)

muslumangencle
11-15-2012, 12:35
Ak Parti Gençlik Kollarına Açık Çağrı 15.11.2012 İstanbul

Siz; yüzü yere bakan bir toplumu yeniden umutlandıran bir liderin genç sevdalıları,
Milletin iradesini meclise taşıyan bir siyasi partinin genç temsilcilerisiniz...
Sizler bugün gençlik kolları temsilcileri yarın milletvekili, bakan hatta başbakansınız,
Sizler tüm dünyanın sustuğu zaman dahi dimdik durup hakkı hakikati savunan bir milletin genç evlatlarısınız...

İslam Dünyası zulumler altında inim inim inlerken size yerinde durmak yakışmaz,
Günlük siyasi mülahazalar ve çalışmalar ile yetinmek yakışmaz...
Kongre salonuna gelen İslam Dünyası liderlerini alkışlamak sizin duruşunuzu sergilemeye yetmez...
Sizler İstanbulu, Ankarayı, Konyayı sevdiğiniz kadar, Gazzeyi, Şamı, Kahireyi seviyorsunuz,
Yüreğiniz alev alev biliyorum, belki yerinizde duramıyorsunuz belki ne yapmalıyız diyorsunuz...
Haydi gençler, yüreğinizde ki sevda ile mantığınızı harmanlayarak ayağa kalkma zamanıdır.
Kalkın Ayağa!..
Hemen tüm üyelerinize mesajlar atın, tüm ilçe ve mahalle teşkilatlarınıza bildiri geçin...
“Biz İsrail malı almayacağız, İsrail malına destek verene destek vermeyeceğiz” deyin...
“Artık Yeter, bizler dualarımızla mazlumların yanındayken bu günden itibaren, aldığımız mal, seyahat ettiğimiz ülke, kullandğımız araç ile de mazlumun yanında olacağız”, deyin...
Haydi gençler, haydi Allah aşkına...

Müslüman Gençler