fatih kısaparmak balon baskılı balon Tunceli'de öğrencilerden AK Parti'yi protesto - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tunceli'de öğrencilerden AK Parti'yi protesto

sabri_unat
01-26-2008, 03:41
AK Parti hükümetinin eğitim, sağlık ve ekonomik alandaki politikaları ile İl Halk Kütüphanesi'nin yerinin değiştirilmesini protesto etmek amacıyla Tunceli Emek Gençliği EMEP il binası önünde biraraya geldi.

'Söz veriyoruz ırkçılığa, gericiliğe ve yozlaşmaya karşı geleceğimize sahip çıkıyoruz' yazılı pankart ile Sanat Sokak'a kadar yürüyen 100 kişi sık sık 'eğitim, bilim, özgürlük' sloganları attı. Eğitim-Sen de destek verdiği açıklamada, Emek Gençliği adına basın açıklamasını okuyan Uğur Yen, AK Parti'nin eğitim karnesinin kırıklarla dolu olduğunu öne sürdü.

Yen, "14 milyon öğrencinin bugün karnelerini alıyor. Adaletsiz, eşit olmayan ve artık paralı olan bu eğitim sistemi içinde bizlere verilen karneler, bizlerin başarı ölçütü olarak kabul ediliyor. Ancak bugün asıl bahsedilmesi gereken AK Parti hükümetinin eğitim karnesidir. Bir yarıyıl daha sona ererken AK Parti'nin eğitim karnesi kırıklarla doludur" dedi.

Okullarda öğrencilerin sırf Alevi ve Kürt oldukları için şiddete maruz kaldıklarını iddia eden Yen, "Bize görülen bu asimilasyoncu mantığı kabul etmiyoruz" dedi. Bu arada, basın açıklamasının olduğu alanda meraklı bir köpeğin olması ilginç bir görüntü oluşturdu.

siz ne dersiniz arkadaslar...

aksavaşçı
01-26-2008, 11:27
Bunlar bakalım kendi iradeleriylemi protesto etti.Bakalım bunların arkasında hangi eller var?

maviinsan
01-26-2008, 18:26
gaza gelenden ziyade gaza getirene bakmak lazım...

tahir
01-26-2008, 21:59
bu işin arkasında kimlerin olduğu belli.......

YavuzSultanSelim
01-26-2008, 22:01
larak kabul ediliyor. Ancak bugün asıl bahsedilmesi gereken AK Parti hükümetinin eğitim karnesidir. Bir yarıyıl daha sona ererken AK Parti'nin eğitim karnesi kırıklarla doludur" dedi.

Okullarda öğrencilerin sırf Alevi ve Kürt oldukları için şiddete maruz kaldıklarını iddia eden Yen, "Bize görülen bu asimilasyoncu mantığı kabul etmiyoruz" dedi. Bu arada, basın açıklamasının olduğu alanda meraklı bir köpeğin olması ilginç bir görüntü oluşturdu.

saçmalığa bakın...

Kırık_Çocuk
01-26-2008, 23:19
Kürt oldukları için şiddete maruz kaldıkları..

buna bizatihi seneler önce maruz kalmıstık bunda abartı yok cidden..

YavuzSultanSelim
01-26-2008, 23:21
Kürt oldukları için şiddete maruz kaldıkları..

buna bizatihi seneler önce maruz kalmıstık bunda abartı yok cidden..

ama bunu o şiddet uygulayan insanlara maal etceklerine Devlete suç atıyorlar

Kırık_Çocuk
01-26-2008, 23:23
bizimki siddet değil daha çok laflama laf atma horlama bu siddetten aslinda daha agir seylerdi UNUTTUK...

TÜRK EVLADI
01-26-2008, 23:28
[i][b]Bugüne kadar bütün hükümetler kendilerine oy veren şehirlere yatırım yapmış diğer şehirleride öksüz bırakmıştır!
Ama Ak Parti geldikten sonra kendisine oy vermeyen ve hatta açıkça nefret eden Tunceli'ye yaptığı yatırımları Ak Parti'nin ana sitesinden okudum!
Açıkça şaşırdım...
Yapılması gereken yapılmıştı ama bu ilkti...
Bize oy vermeyene yatırımı yaptık...

Fakat Pk.k lı kalleşler hala Tunceli kırsallarında cirit atıyosa Tunceli halkıda çuvaldızı kendine batırsın artık!
Kürt ve Alevi olduğu için kimsenin aşşağılandığını ne duydum ne gördüm!
Bugüne kadar Doğu ve Günedoğu'nun bütün yaşadığı sıkıntılar, acıları, kederleri İçanadolu ve Karadeniz halklarıda gördü...

Sorun çıkarmak için uğraşırsak yüzlerce mana buluruz!
Ama sevmek istersek binlerce mana buluruz...

Kırık_Çocuk
01-26-2008, 23:31
közü kulağı kapalı yeşeme bundan sonra kardeşim o zaman zaten işine gelmeyeni ne duyarsın ne görürsün hayat sadece senin etrafını görebildiğin kadarında değil,Dünya sade senin etrafında donmuyor bu yuzden etnik milliyetçilik yapmaya meyillisin sadece 1 cumlen için yazdım bunları onu da sen biliyorsun..

TÜRK EVLADI
01-26-2008, 23:36
[i][b]Geçen gün ''parabol'' arkadaşımda bi konuda hiç bişey söylemediği halde sırf Alevi ve Kürt laflarını kullandığı için etnik milliyetçilik yapıyorsun dedin güzel kardeşim...
Şimdi aynı şeyi bana söylüyosun...
Alakası olmadığını ve etnik milliyetçilik içeren tek bir cümlem olmadığını farketmen gerekir...

Etnik Milliyetçi dediğin insanın arkadaşlarının yarısı Kürt!
Üstelik ben hayatımda Adıyaman ve Gaziantep insanı kadarda iyi yürekli insan görmedim!
İyi olanı söyleyince bişey olmuyorda Pk.k lıları şehrinde barındıran bir şehri eleştirince hemen faşist mi oluyoruz?

Eyvallah...
Başka lafım olmaz artık...

laterna68
01-26-2008, 23:38
Fakat Pk.k lı kalleşler hala Tunceli kırsallarında cirit atıyosa Tunceli halkıda çuvaldızı kendine batırsın artık!

aynen arkadaşım ... örneğin bugün niye iç anadoluda yok...niye benim memleketimde yok...çünkü barınamazlar bile o itler burda...ve niye orda var....bunun cevabı açık...

Kırık_Çocuk
01-26-2008, 23:40
senin anlama asamasında bi sorun yasadığını biliyorum o mesajda da sözkonusu parabol ark. değildi sen onu da çarpıtmıssın ben sana bişey diyemem...

TÜRK EVLADI
01-26-2008, 23:43
[i][b]Anlama, anlatma, konuşma, yorum yapma ve diğer bilimum zeka gerektiren konularda sorunum olmadığı barizdir!
Bu konuda senin herhangi bi iğneleme yapmanda bende herhangi bi tahribata yol açmaz emin ol!

Başka bişey demeyelim zaten çünkü Allah'tan başka hiçbirşeye tapmayan ben ne faşistim nede başka bir ideolojinin etkisi altına girerim ama gerektiğinde Milliyetçiliği yapmasını bilirim...

Kırık_Çocuk
01-27-2008, 10:54
bildiğin gibi..

esma_
01-28-2008, 22:00
yuh (!) be... sırf alevi sırf kürt yani sırf kimliğinde türk yazmadığı için şiddete maruz kalsanız kalsanız, deniz baykal döneminde falan kalırsınız, gerçi öyle bir dönem olmayacağı için, kalamayacaksınız da..........

aslında bunlarda az değil, verdikçe istiyorlar, yüz bitti sıra astara mı geldi...

yildirimdelikanli
01-31-2008, 02:08
devlet elestiriyi bizatihi muhattab almak mecburiyetindedir, yapilan elestirilere sebepler üretmek acziyet göstergesi olacagi bakimindan, bu bir devlet yönetiminde olan büyüklerimize yakismaz.