Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Genci Nasıl Olmalıdır?
nihal.1990
03-19-2008, 19:46
Türk Genci Nasıl Olmalıdır?
-Türk genci disiplinli olmak zorundadır. Disiplin her işin başıdır. Disiplin olmadan başarı kazanılamaz. Örneğin, yapacağım dediğiniz küçücük bir işi dahi mutlaka zamanında yapmalısınız.
-Türk genci bedenine çok iyi bakar. Fiziki olarak güçlü olması gerektiğini bilir. Spor yapar, iyi beslenir, düzenli uyur.
-Asla ve asla sigara içmez. Özellikle bayanlar Atsız'ın bu konudaki tavrını dikkate alır.
-Türk genci asla ve asla Mc.Donald's'a uğramaz. Kolay gibi görünse de bunu yapabilmek ciddi bir başarıdır.
-Türk gençi fazla konuşmaz. Lüzumsuz lakırdıyla asla zaman öldürmez.
-Türk genci Türk coğrafyasını iyi bilir. Bilmiyorsa öğrenir.
-Türk genci bir konuda uzmanlaşır. İlgi alanına giren her hangi bir konuyu ayrıntılı bilmelidir.
-Türk geni, ailesiyle ilişkilerini düzenlemiştir. Türk ana-babasına saygılıdır ve ailenin sorunlarını çözen, aileyi bir arada tutan o olmalıdır.
-Türk genci, fazla yemek yemez. Kitabelerdeki "Bir doysan açlığı bir daha düşünmezsin" serzenişinin anlamını idrak eder.
-Türk genci, her günün sonunda Türklük için ne yaptığını vicdanına sorar.
Allah Türk'ü korusun...
maviinsan
03-19-2008, 22:58
kardeş sen Atsız cı mısın?
nihal.1990
03-20-2008, 18:56
pardon ama neden böyle bir soru sordun?
maviinsan
03-20-2008, 18:59
pardon ama neden böyle bir soru sordun?
Sizin takma adınız Nihal
Paylaştığınız metinde Atsız'ın adı geçiyor...Nihal Atsız da bir türkçüydü
Onun için sordum yani
akrebin kıskacı
03-30-2008, 17:51
TÜRK GENCİ ÜSTÜNLÜĞÜN SOYDA SOPTA OLMADIĞINI BİLEREK..ÜSTÜNLÜĞÜN TAKVADA OLDUĞUNU İDRAK EDEREK..ATALARININ YAPTIKLARINA BAKIP GURUR DUYARAK..AMA BU NOKTADA ÜSTÜNLÜK TASLAMAYARAK..DİLİNE,TARİHİNE HER ŞEYDEN ÖNCE DİNİNE SAHİP ÇIKARAK..'YA SEV YA TERK ET'İ YIRTIP ATARAK MEVLANA HAZRETLERİ GİBİ 'GEL GEL..' DİYEREK..ATALARINI ÖRNEK ALIP İSLAMA SAHİP ÇIKARAK VE İSLAM DIŞINDA SEVDİĞİ HER ŞEYİN ÖZELLİKLE VATAN SEVGİSİNİN İSLAMDAN GELDİĞİNİ BİLEREK..VE VATANINI ONUN İÇİN SEVEREK..ÜLKESİNİN DÜNYADA BİR NUMARA OLMASI İÇİN ÇALIŞARAK..HZ.FATİH SULTAN MEHMED GİBİ İDEALİST OLARAK..VE HZ.ÖMER GİBİ ''BUGÜN ALLAH İÇİN NE YAPTIM?'' DİYEREK KENDİNİ HESABA ÇEKER VE ATTIĞI HER ADIMDAN SONRA BİR ÖNCEKİ ADIMDAN GÜÇ ALARAK DAHA BÜYÜK ADIMLAR ATAR.İŞE MÜKEMMEL TÜRK GENCİ!!
KEŞKE BEN DE BÖYLE OLABİLSEYDİM.YİNE DE KARINCA GİBİ OLSAK DA SAFIMIZ BELLİ!
Böyle mükemmel bir genç olamasamda safım belli...
Ahd-e vefa
03-31-2008, 20:06
TÜRK GENCİ ÜSTÜNLÜĞÜN SOYDA SOPTA OLMADIĞINI BİLEREK..ÜSTÜNLÜĞÜN TAKVADA OLDUĞUNU İDRAK EDEREK..ATALARININ YAPTIKLARINA BAKIP GURUR DUYARAK..AMA BU NOKTADA ÜSTÜNLÜK TASLAMAYARAK..DİLİNE,TARİHİNE HER ŞEYDEN ÖNCE DİNİNE SAHİP ÇIKARAK..'YA SEV YA TERK ET'İ YIRTIP ATARAK MEVLANA HAZRETLERİ GİBİ 'GEL GEL..' DİYEREK..ATALARINI ÖRNEK ALIP İSLAMA SAHİP ÇIKARAK VE İSLAM DIŞINDA SEVDİĞİ HER ŞEYİN ÖZELLİKLE VATAN SEVGİSİNİN İSLAMDAN GELDİĞİNİ BİLEREK..VE VATANINI ONUN İÇİN SEVEREK..ÜLKESİNİN DÜNYADA BİR NUMARA OLMASI İÇİN ÇALIŞARAK..HZ.FATİH SULTAN MEHMED GİBİ İDEALİST OLARAK..VE HZ.ÖMER GİBİ ''BUGÜN ALLAH İÇİN NE YAPTIM?'' DİYEREK KENDİNİ HESABA ÇEKER VE ATTIĞI HER ADIMDAN SONRA BİR ÖNCEKİ ADIMDAN GÜÇ ALARAK DAHA BÜYÜK ADIMLAR ATAR.İŞE MÜKEMMEL TÜRK GENCİ!!
teşekkürler Yüreğine sağlık ne güzel yazmışsın :) :-*
EpiVaTeS
03-31-2008, 20:07
SAFIM belli olsun da böyle bi genc olmayayım....
Keşke Türkçü Genç yerine Türk Genci yazsaymışşınız.
Klavyemi zor da olsa burada yazabilmek için Türkçeye çevirdim 8)
Bence maddeler çok güzel. Akrebin Kıskacının yazdıkları da çok güzel. Ama ben bunları uygulayanı görmüyorum. Kör olabilme ihtimalim var biraz da sabit fikirliyim ama yine de gerçekten böyle davransaydık şimdi bu hallerde olmazdık.
tayyipleyiz
03-31-2008, 20:17
Türk genci ile Türkçü bir genç tabiri, anlam muhtevası bakımından kulvar kayması olsa gerek... Bir türk genci olma gurur verici olma da yeter değerde ama asla Türkçü bir genç tabiri bunun karşılğı olamaz...
Sevgili Akrebin Kıskacı öncelikle düzelterek yazdığın ve tasvirin için teşekkürü bir borç bilirim... :-*
akrebin kıskacı
04-01-2008, 02:00
teşekkürler Yüreğine sağlık ne güzel yazmışsın :) :-*
EYVALLAH AZİZİM SAĞOLASIN.
akrebin kıskacı
04-01-2008, 02:01
Türk genci ile Türkçü bir genç tabiri, anlam muhtevası bakımından kulvar kayması olsa gerek... Bir türk genci olma gurur verici olma da yeter değerde ama asla Türkçü bir genç tabiri bunun karşılğı olamaz...
Sevgili Akrebin Kıskacı öncelikle düzelterek yazdığın ve tasvirin için teşekkürü bir borç bilirim... :-*
ESTAĞFURULLAH.SAĞOLASIN.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.