Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkan SAYLAN...
Türkan SAYLAN,ın naaşı TÜRK bayrağına sarıldı bu nekadar doğru bir yaklaşım zira bayrak şehit olanların naaşına örtülür. Türkan SAYLAN bir şehit değildir ben bu yaklaşımı doğru bulmuyorum.Bu konuda sizlerin düşüncelerinizi de almak istiyorum arkadaşlar...
Benim de ilk dikkatimi çeken o oldu... Kesinlikle doğru bulmuyorum...
Şu sıralar moda oldu...
Kafkaslı
05-19-2009, 20:19
Şehit mi oldu şimdi.Çatışmaya girerek mi öldü.Şehitliğinde bir hasasiyeti vardır.Şehitlik mertebesine herkez ulaşamaz.Tam bir saçmalık olmuş.
Şimdi bu bayrak saranlara sorsan, muhtemelen o kişi (Türkan Saylan) içinde şehittir derler kanaatimce..
Şehitlik kavramı, sakız gibi herkesin ağzında. Pkk'lılar bile ölen teröristleri için, yanlış hatırlamıyorsam şehit diyorlar!..
Şehitlik kavramının idrakinde olmayıp da, sadece lafta sahiplenmeleri ilginç..
Artık bunlar, başka bir manada mı ele alıyorlar bilmiyorum ki!
Orası da ayrı bir merak konusu!..
Ertuğrul ÖZGÜL
05-19-2009, 20:31
Ne yazıkki bizim ülkemizdede bu var ömrü boyunca islam karşıtı olarak çalışmış kurduğu vakıflarda mason yetiştirmiş birisi öldükten sonra türk bayrağına sarılıyor ve CAMİde namazı kılınıp Allahın iyi bir kuluymuş gibi defnediliyor ben hep buna şaşmışımdır ecevitinkide öyle oldu..... örneği çok zannederimki her pazar kliseye giden koç ölse ona bile camide tören yapıp bayrak örterler üstüne.....
Sen bu dine örümcek kafalı yobaz gerici de ölüncede bu dinin kurallarına göre tören yapsınlar.....
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu......
Ertuğrul ÖZGÜL
05-19-2009, 20:33
Şimdi bu bayrak saranlara sorsan, muhtemelen o kişi (Türkan Saylan) içinde şehittir derler kanaatimce..
Şehitlik kavramı, sakız gibi herkesin ağzında. Pkk'lılar bile ölen teröristleri için, yanlış hatırlamıyorsam şehit diyorlar!..
Şehitlik kavramının idrakinde olmayıp da, sadece lafta sahiplenmeleri ilginç..
Artık bunlar, başka bir manada mı ele alıyorlar bilmiyorum ki!
Orası da ayrı bir merak konusu!..
Şehidlik kavramı sadece islamiyete ve müslümanlara ait bir kavram ama bilmem ne dini olan pkkda kullanıyor ateistte hristiyanda ne anlamda kullandıkları önemli değil ama inanmadıkları dinin terimini kullanmaları bir müslümanın boynunda haç taşıması kadar saçma ve mantıksız.....
Ertuğrul ÖZGÜL
05-19-2009, 20:35
Şehit mi oldu şimdi.Çatışmaya girerek mi öldü.Şehitliğinde bir hasasiyeti vardır.Şehitlik mertebesine herkez ulaşamaz.Tam bir saçmalık olmuş.
Şehid olmak sadece çatışmaya girmekle olmaz ama şehid olabilmesi için bir insanın önce müslüman olması lazım....
Şehit sadece ALLAH c.c yolunda öldürülen kişiye denir her vatnı için ölen kişi şehit olmaz vatanında yaşayan insanlar ve kendisi müslüman ise vatanını ALLAH c.c yolunda olan müslüman kardeşlerini korumak için ALLAH c.c adına savaşan kişi şehittir...
Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Tam aksine, onlar dirilerdir ama siz farkında olmazsınız./Bakara154
Eğer Allah yolunda öldürülür ya da ölürseniz, şunu bilin ki, Allah'ın mağfireti ve rahmeti onların topladıkları bütün şeylerden daha hayırlıdır./Ali İmran157
Terennüm
05-19-2009, 20:37
arkadaşlar herkes kendine göre şehitliği kullanıyor.mesela öldürülen pkklılar içinde aynı düşünceye sahip olanlarca şehit diye kabul ediliyor.yani at izi it izine karışmış vaziyettedir.herkes kendince yorum yapıyor.bu konuda fazla bilgim yok fakat en iyisini Allah bilir ve şöyle derim Allahu alem....
ultrAstribun
05-19-2009, 20:38
Şehit, İslam dininde Allah yolunda vefat etmiş bir müslümana verilen isim ve makam. Zamanla dini anlamından sıyrılıp vatanı uğrunda ölen kimseleri tanımlamak için de kullanılmaya başlanmıştır.
Manevi bir makam olan şehitlik İslam dininde çok önemlidir. İslam dininin kutsal kitabı Kur'an'da sıklıkla bu kimselerin kurtuluşa erdiği, ahiretteki makamlarının diğer insanlardan üstün olacağı belirtilir.
Büyük ihtimal bayrak kanununa muhalefetten dava açılacak.
TÜRK BAYRAĞI KANUNU
Kanun Numarası : 2893
Kabul Tarihi : 22/9/1983
Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 24/9/1983 Sayı : 18171
Yayımlandığı Düstur : Tertip: 5 Cilt: 22 Sayfa : 599
*
* *
Bu Kanun ile ilgili tüzük için, "Tüzükler Külliyatı" nın kanunlara
göre düzenlenen nümerik fihristine bakınız.
*
* *
Amaç
Madde 1 - Bu Kanunun amacı Türk Bayrağının şekli, yapımı ve korunması ile
ilgili esas ve usulleri belirlemektir.
Bayrağın Şekli ve Yapımı
Madde 2 - Türk Bayrağı, bu Kanuna ekli cetvelde gösterilen şekil ve oranlar-
da olmak kaydıyla beyaz ay - yıldızlı albayraktır.
Bayrak ile özel bayrakların (sembolik bayrak, özel işaret, flama, flandra ve
fors) standartları, hangi kumaş ve maddelerden yapılacağı tüzükte gösterilir.
Bayrağın Çekilmesi ve İndirilmesi
Madde 3 - Bayrak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yurt dışı temsilciliklerine
ve kamu kuruluşlarıyla gerçek ve tüzelkişilerin deniz vasıtalarına çekilir. Yurt
içinde ve yurt dışında yetkililerin araçlarına takılır.
Bayrak çekilirken ve indirilirken tören yapılır. Bayrak törenlerinin gereken
biçimde yapılmasından o mahaldeki yetkili amirler sorumludur.
(Değişik:14/7/1999-4409/1 md.) Kamu kurum ve kuruluşlarında Türk Bayrağı
sürekli çekili kalır.
(Değişik: 14/7/1999-4409/1 md.) Bayrağın; nerelerde daimi olarak çekilmeye-
ceği, hangi kapalı yerlere konulacağı, nerelere fon olarak takılacağı veya ası-
lacağı, kamu kurum ve kuruluşlarından başka yerlerde ne zaman ve nasıl çekile-
ceği, Türk Silahlı Kuvvetleri yüzer birliklerinde ve Türk Bandıralı ticaret
gemilerinde Bayrak çekme ve indirme zamanları ile Bayrak çekilirken ve indi-
rilirken yapılacak törene ilişkin hususlar, tüzükte gösterilir.
Bayrağın Yarıya Çekilmesi
Madde 4 - Türk Bayrağı, yas alameti olarak 10 KASIM`da yarıya çekilir. Yas
alameti olmak üzere Bayrağın yarıya çekileceği diğer haller ve zamanı Başbakan-
lıkça ilan edilir.
Bayrağın Selamlanması
Madde 5 - Çekilmesi ve indirilmesi esnasında veya tören geçişlerinde Bayrak,
cephe alınarak selamlanır.
Bayrağın örtülebileceği Yerler
Madde 6 - Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin, şehitlerin ve tü-
zükte belirlenecek asker ve sivil kişilerin cenaze törenlerinde bunların tabut-
larına, açılış törenlerinde ATATÜRK heykellerine veya resmi yemin törenlerinde
masalara örtülebilir.
Ayrıca milli orf ve adetler göz önünde tutularak Bayrağın diğer kullanılma
şekil ve yeri tüzükte gösterilir.
Yasaklar
Madde 7 - Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk
veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz.
Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere,
örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerle-
re ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde gi-
yilemez.
Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu
kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve
benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanı-
lamaz.
Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret
edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atıla-
maz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.
Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli
soruşturma yapılır.
Cezalar
Madde 8 - Bu Kanuna ve çıkarılacak tüzüğe aykırı olarak Bayrak yapmak, sat-
mak ve kullanmak yasaktır. Bu yasağa aykırı olarak yapılan Bayraklar o mahallin
yetkili amirlerince toplatılır.
Bu Kanun hükümlerine aykırı davranışta bulunanlar suçları daha ağır bir ce-
zayı gerektirmediği takdirde Türk Ceza Kanununun 526 ncı maddesi uyarınca ceza-
landırılır.
Tüzük
Madde 9 - Bu Kanunun ilgili maddelerinde tüzükte düzenleneceği belirtilen
hususlar ile kanunun uygulanmasına ilişkin diğer esaslar, bu Kanunun yayımı ta-
rihinden itibaren altı ay içinde çıkarılacak tüzükte gösterilir
Yürürlükten kaldırılan kanun:
Madde 10 - 29 Mayıs 1936 Tarih ve 2994 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu yürürlük-
ten kaldırılmıştır.
Yürürlük
Madde 11 - Bu Kanun yayımı tarihinden altı ay sonra yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 12 - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
5994-1
TÜRK BAYRAĞI
NOT: 24.9.1983 TARİH VE 18171 SAYILI R.G.VEYA KÜLLİYATIN AYNI SAYFASINA
BAKINIZ.
--------------------------------------------------------------
G Genişlik
----------------------------------------------- ------------
A Dış ay merkezinin uçkurluktan mesafesi 1/2 G
B Ayın dış dairesi kutru 1/2 G
C Ayın iç, dış merkezleri arası 0.0625 G
D Ayın iç dairesinin kutru 0.4 G
E Yıldız dairesinin ayın iç dairesinden 1/3 G
olan mesafesi
F Yıldız dairesi kutru 1/4 G
L Boy 1 1/2 G
M Uçkurluk genişliği 1/30 G
-------------------------------------------------------------
Not: Bayrak genişliği ne olursa olsun
(G) emsali değişmez
5994-2
2893 SAYILI KANUNA EK VE DEĞİŞİKLİK GETİREN MEVZUATIN YÜRÜRLÜĞE
GİRİŞ TARİHİNİ GÖSTERİR LİSTE
Kanun No Farklı tarihte yürürlüğe giren maddeler Yürürlüğe giriş tarihi
---------- ---------------------------------------- -----------------------
4409 ---- 18.7.1999
Şehidlik kavramı sadece islamiyete ve müslümanlara ait bir kavram ama bilmem ne dini olan pkkda kullanıyor ateistte hristiyanda ne anlamda kullandıkları önemli değil ama inanmadıkları dinin terimini kullanmaları bir müslümanın boynunda haç taşıması kadar saçma ve mantıksız.....
E pek tabi öyle.. Şehitlik nedir, Allah katında en güzel mertebeye ulaşmaktır (islam dininde).
Ama gel gelelim, sen Allah'a inanma ya da inanıp da O'nun temel prensiplerini kabul etme..Sonra kalkıp, efendim bu şehit oldu de. Allah'la kul arasına girilmez ama göz göre göre okadar bariz olaylar için şehitlik ifadesi kullanılıyor ki, insan ister istemez hayrete kapılıyor.
Benzetme güzeldi. Dediğin gibi bu durum, bir müslümanın boynunda haç taşıması kadar saçma ve mantıksız.. Kesinlikle doğru..
Ertuğrul ÖZGÜL
05-19-2009, 20:52
Okuduğum ve dinlediğim kadarıyla....
bir kişinin Şehid olabilmesi için önce müslüman olması gerekir eğer müslüman değilse zaten ağzıyla kuş tutsa YOK.....
bir kişiye şehid denile bilmsei için: Allah yolunda cihad etmesi Allah için ölmesi gerekir Devası olmayan hastalıktan ölen müslümanlarda şehid sayılır Allah için bir iş yapmaya çalışır ve o ylda ölürsede şehid sayılır islam alimleri bunları çoğaltmıştır belli koşullar çerçevesinde şehid olup olmadığı söylene bilir ama işin aslını Allah bilir sahabeden bir tanesi savşın birinde o kadar cengaver savaşmışki öldükten sonra şehid oldu demişler peygamberimiz onu cehennemde görüyorum deyince sahabesi sormuş nasıl olur ya rasülallah hepimizden daha cesur savaştı deyince peygamberimiz o Allahın rızası için değil kendi şahını için savaştıda ondan demiş.....
Müslüman olan kişilerin Şehid olup olmadığını Rabbim bilir ama yani bi yerdede Göz var Nizan var.......
"Beritan"
05-19-2009, 20:58
Türkan saylan kimki türkiye bayrağıyla örtmüşler bence dava açılması lazım :hmm
hilmi_53
05-19-2009, 21:00
allah rahmet etsin diyelim inancı varsa tabi
hilmi_53
05-19-2009, 21:01
bizim baş örtülü kardeşlerimize dil uzatan nasıl şehit gitsin
Ertuğrul ÖZGÜL
05-19-2009, 21:02
allah rahmet etsin diyelim inancı varsa tabi
İnancının olup olmadığını bilediğimiz kişiye rahmet dilemenin bir manası yoktur....
hilmi_53
05-19-2009, 21:04
sen dilede varsa yerine gider yoksa boş gider zararımı var:D
Ertuğrul ÖZGÜL
05-19-2009, 21:05
sen dilede varsa yerine gider yoksa boş gider zararımı var:D
Eğer senin dediğin gibi olsaydı oğlu için dua eden Nuh a.s Allah tarafında uyarılmazı.......
hilmi_53
05-19-2009, 21:07
Eğer senin dediğin gibi olsaydı oğlu için dua eden Nuh a.s Allah tarafında uyarılmazı.......bilmiyodum vala
Hem bayrağa sarıyorlar hemde Cenaze namazını kıldırıyorlar hani.....
İşin tuhaf tarafı cenazeden önce yine laiktir laik kalacak sloganları atıyorlar...
Bide komik tarafı bazılarıda kadınların arkasında saf tuttuyor....:hihi2:
ben anlıyamadım bu insaları hiçte anlamak istemiyorum...Şükürler olsun Ahiret var....
Ertuğrul ÖZGÜL
05-19-2009, 21:09
bilmiyodum vala
İnternetim zayıf olduğundan giremiyorum o ayeti paylaşacaktım ama kısmet girerse paylaşırım...
Ertuğrul ÖZGÜL
05-19-2009, 21:19
Hûd suresinin 45-46 ayetleri....
Ertuğrul ÖZGÜL
05-19-2009, 21:22
25-Andolsun ki vaktiyle Nuh'u kavmine gönderdik. Nuh onlara: " Ben size azabın sebeplerini ve kurtuluşun yolunu açıklayan bir uyarıcıyım.
26-Allah'tan başkasına kulluk etmeyin! Gerçekten ben acı bir günün azabının başınıza gelmesinden korkuyorum!" dedi.
27-Buna karşı kavminden küfreden ileri gelenler : "Biz seni sadece bizim gibi bir insan olarak görüyoruz sana uyanları ise ilk bakışta en aşağılık olanlarımızdan ibaret görüyoruz. Sizin bize karşı bir üstünlüğünüzü de görmüyoruz. Hatta sizi yalancılar sanıyoruz." dediler.
28-Nuh: " Ey kavmim ne dersiniz? Eğer ben Rabbimden açık bir delil üzerinde isem ve O bana katından bir rahmet vermiş de size onu görecek göz verilmemişse onu istemediğiniz halde biz sizi ona zorlayacak mıyız?
29-Ey kavmim ben sizden buna karşı bir mal da istemiyorum. Benim mükafatım yalnızca Allah'a aittir ve ben o iman edenleri kovacak değilim. Kesinlikle onlar Rablerine kavuşacaklar ama ben sizi cahillik eden bir topluluk olarak görüyorum.
30-Ey kavmim ben onları kovarsam beni Allah'tan kim kurtaracak? Artık bir düşünmez misiniz?
31-Ben size "Allah'ın hazineleri benim yanımdadır." demiyorum. Ne gaybı bilirim ne de " Ben bir meleğim." diyorum. O sizin gözlerinizin horladığı kişiler hakkında: "Allah onlara hiçbir hayır vermez." de demem. Onların içlerindekini en iyi bilen Allah'tır. O takdirde zalimlerden olmuş olurum!" dedi.
32-Onlar: " Ey Nuh gerçekten bizimle çok uğraştın ve bizimle yaptığın mücadelede çok ileri gittin. Eğer doğru söyleyenlerden isen haydi bizi tehdit edip durduğun azabı getir de görelim." dediler.
33-Nuh: " Onu size ancak dilerse Allah getirir ve siz onu aciz bırakacak değilsiniz.
34-Eğer Allah sizi helak etmeyi diliyorsa ben size öğüt vermek istesem de öğüdümün size yararı olmaz. O sizin Rabbinizdir ve sonunda O'na döndürüleceksiniz!" dedi.
35-Yoksa: " Onu uydurdu mu?" diyorlar? De ki: "Eğer uydurdumsa vebali boynumadır. Oysa ben sizin yüklendiğiniz vebalden uzağım!"
36-Bir de Nuh'a vahyolunmuştu ki: " Haberin olsun kavminden iman etmiş olanların dışında hiçbiri iman etmeyecektir; onun için her ne yaparlarsa gam yeme!
37-Bizim gözetimimizde ve vahyimiz dairesinde gemi yap ve Bana o zulmedenler hakkında birşey söyleme; çünkü onlar boğulacaklardır!"
38-O gemiyi yapıyordu ve kavminden herhangi bir güruh da yarımdan geçtikçe onunla eğleniyorlardı. Nuh: " Eğer bizimle eğleniyorsanız biz de sizin eğlendiğiniz gibi eğleneceğiz sizinle!
39-İleride rüsvay edecek azabın kime geleceğini ve kalıcı ahiret azabının da kimin başına ineceğini bileceksiniz!" dedi.
40-Nihayet emrimiz gelip de tennür (geminin kazanı) kaynayınca Nuh'a: " Her birinden ikişer çift alıp aleyhinde hüküm geçmiş olanların dışında aileni ve iman edenleri gemiye yükle!" dedik. Zaten onunla birlikte pek azı dışında kimse iman etmemişti.
41-Nuh: " Binin içine yürümesi de durması da Allah' ın adıyladır. Şüphe yok ki Allah çok bağışlayıcı çok merhamet edicidir." dedi.
42-Gemi içindekilerle birlikte dağlar gibi dalgalar içinde akıp gidiyordu ve Nuh ayrı bir yere çekilmiş olan oğluna: " Ay oğlum gel bizimle beraber bin kafirlerle beraber olma!" diye seslendi.
43-O: " Ben beni sudan koruyacak bir dağa sığınacağım." dedi. Nuh: " Bugün Allah'ın emrinden koruyacak yok; meğer ki O rahmet ede!" dedi derken dalga aralarına giriverdi ve o da boğulanlardan oldu."
44-Bir de: "Ey yer suyunu yut ve ey gök sende açıl!" denildi ; su çekildi iş bitirildi gemi Cudi üzerinde durdu ve bu zalim topluluğa: "Defolun!" denilmişti.
45-Nuh Rabbine seslenip: "Ey Rabbim " elbette oğlum benim ailemdendir Senin va'din de kesinlikle haktır ve Sen hakimlerin en iyi hükmedenisin!" dedi.
46-Allah: "Ey Nuh O asla senin ailenden değildir. O doğru olmayan bir iştir. O halde bilmediğin birşeyi benden isteme! Ben seni cahillerden olmaktan men ederim." buyurdu.
47-Nuh: " Ey Rabbim senden bilmediğim şeyi istemekten sana sığınırım. Eğer sen beni bağışlamaz ve bana merhamet etmezsen hüsrana düşenlerden olurum!" dedi.
48-Denildi ki: "Ey Nuh sana ve beraberindeki kimselerden birçok ümmetlere tarafımızdan bir selam ve birçok bereketlerle in! Daha birçok ümmetleri de ileride faydalandıracağız. Sonra Bizden onlara acı bir azap dokunacaktır.
Yıldırım
05-19-2009, 21:34
Allah aşkına Semra kaynananın oğlu Ata eroyin komasından öldü onunda naaşı bayrağa saırldı...Türkan Saylan'ın ki mi sarılamayacak:karizmatik:
Allah aşkına Semra kaynananın oğlu Ata eroyin komasından öldü onunda naaşı bayrağa saırldı...Türkan Saylan'ın ki mi sarılamayacak:karizmatik:
Küçük bir bayrak koyuldu diye biliyorum bayrak sarılmadı sanırsam :hmmama net bilen varsa yazarsa sevinirim...
Yıldırım
05-20-2009, 01:00
Küçük bir bayrak koyuldu diye biliyorum bayrak sarılmadı sanırsam :hmmama net bilen varsa yazarsa sevinirim...
abi kenarları göremiyorum...
ama burada bir resim var...
http://www.milliyet.com.tr/2005/09/21/magazin/resim/amag.jpg
[quote=bur-AK;616937]abi kenarları göremiyorum...
ALLAH, ALLAH c.c bu ne rezillik anlamadım gitti, bayrağımız adeta ayaklar altında ne bayrağa saygı kalmış nede kutsallık. Basit bir bez parçası gibi her önüne gelen kullanıyor, yakında çarşaf ve iç çamaşırıda yaparlar bayraktan haysiyetsiz varlıklar...
Yıldırım
05-20-2009, 12:26
[quote=bur-AK;616937]abi kenarları göremiyorum...
ALLAH, ALLAH c.c bu ne rezillik anlamadım gitti, bayrağımız adeta ayaklar altında ne bayrağa saygı kalmış nede kutsallık. Basit bir bez parçası gibi her önüne gelen kullanıyor, yakında çarşaf ve iç çamaşırıda yaparlar bayraktan haysiyetsiz varlıklar...
Avrupalıların çoğu ken bayraklarından iç çamaşırı giyiyor hatta Obama'lı iç çamaşırları bile gördüm...Allah'tan bizde yok ama çokta uzak değil..
Ruh-i zar
05-20-2009, 12:36
Belli bi amaç uğrunda ölen yada ömrünü bu yolda harcayan insanlara şehit diyor artık insanlık...
Biz İslam'da ki şehitlik tanımına göre hareket ediyoruz...
Ama Hıristiyanlarda kendi ölenlerine şehit diyorlar...
Devrimcilerin ölenlerine devrim şehidi demesi gibi...
Varsın sarsınlar bayrağa...(Hoşuma gitmesede...)
Allah katında mertebe olmadıktan sonra...(:
Hem bizde askere gidip çatışma sırasında hayatını kaybeden her askerimize şehit diyoruz...
Onları bayrağa sararak uğurluyoruz...
Ama kaç tanesinin Allah katında mertebesi kabul görmüştür,
Orasını Allah bilir...
Bizim şehit dememiz temenniden öte gitmemekte...
Bezgin_Bekir
05-20-2009, 12:36
CUMHURIYETIN VE ATATURKCULUGUN SAVUNUCUSU BILIM INSANI SAYIN SAYLAN GIBI BIR INSANA YAKISIR O SEREFLI BAYRAGI UZERINE ORTMEK. O BU ULKENIN AYDINLIK YARINLARI ICIN SAVASAN BIR NEFERDİ VE ASIL ONUN GIBI BIR INSANA ÖLÜM YAKISMADI. AMA BU OLUMUN GUNAHI VEBALI BIRILERININ BOYNUNDADIR. YILLARCA KANSERTLE MUCADELE EDEN BIR INSANIN, DUZMECE ERGENEKON YUZUNDEN KOTULESIP VEFATININ GUNAHI VEBALI BIRILERININ BOYNUNDADIR. TANRININ ADALETI ERGEC TECELLI EDECEK VE BU BUYUK INSANA YAPILAN ADALETSIZLIKLER VE HAKSIZLIKLARIN BELKI BU DUNYADA OLMAYABILIR AMA TANRI KATINDA CEZASI VERILECEKTIR.
Ruh-i zar
05-20-2009, 12:38
CUMHURIYETIN VE ATATURKCULUGUN SAVUNUCUSU BILIM INSANI SAYIN SAYLAN GIBI BIR INSANA YAKISIR O SEREFLI BAYRAGI UZERINE ORTMEK. O BU ULKENIN AYDINLIK YARINLARI ICIN SAVASAN BIR NEFERDİ VE ASIL ONUN GIBI BIR INSANA ÖLÜM YAKISMADI. AMA BU OLUMUN GUNAHI VEBALI BIRILERININ BOYNUNDADIR. YILLARCA KANSERTLE MUCADELE EDEN BIR INSANIN, DUZMECE ERGENEKON YUZUNDEN KOTULESIP VEFATININ GUNAHI VEBALI BIRILERININ BOYNUNDADIR. TANRININ ADALETI ERGEC TECELLI EDECEK VE BU BUYUK INSANA YAPILAN ADALETSIZLIKLER VE HAKSIZLIKLARIN BELKI BU DUNYADA OLMAYABILIR AMA TANRI KATINDA CEZASI VERILECEKTIR.
Bu hususta hiç birimizin en ufak şüphesi yok zaten...;1
Bezgin_Bekir
05-20-2009, 12:44
Ruh-i_Zar evet Tanrı katında cezası verılecek olanların kımler oldugunu soylemıyım ıstersenız o Buyuk Insan akp nın duzmece ergernekonundan sonra kotulestı ve oldu yanı sız ve sızın partınız yuzunden gunahı akplılerın ve akp nın boynuna
Ruh-i zar
05-20-2009, 12:47
Bizler inandığımız şeyler için konuşuyoruz...
Söylediklerimiz bizim inandıklarımız...
Gerçekte ne doğrudur ne yanlıştır bilemeyiz...
Olabilir belki de sen haklısın...
Ama ya ben haklıysam..(:
O yüzden diyoruz ya Allah katında herşey en doğru şekilde hesaba çekilecek...
Ayrıca Ak Partı benim partim değil...
Benim partim yok.
ATmaCA53
05-20-2009, 12:53
Bu hususta hiç birimizin en ufak şüphesi yok zaten...;1
o rumuzlu şahsa fazla güvenme sürekli banlanıyor, sürekli peygamberimize hakaret edip kendi dini hristiyanlığını savunuyor, dinimize, KURAN-I KERİME hakaret ediyor, türkan saylancı değilim diyor, daha sonra çydd rumuzuyla girip trkan saylanı savunuyor yani sizin anlıyacağız bu şahıs provakatördür, ATATÜRKE hakaret bile etmiştir forumda, sonra kendini ATATÜRKÇÜ gibi gösteriyor
Ruh-i zar
05-20-2009, 12:58
o rumuzlu şahsa fazla güvenme sürekli banlanıyor, sürekli peygamberimize hakaret edip kendi dini hristiyanlığını savunuyor, dinimize, KURAN-I KERİME hakaret ediyor, türkan saylancı değilim diyor, daha sonra çydd rumuzuyla girip trkan saylanı savunuyor yani sizin anlıyacağız bu şahıs provakatördür, ATATÜRKE hakaret bile etmiştir forumda, sonra kendini ATATÜRKÇÜ gibi gösteriyor
Yok güvenmek değil farkındayım kim olduğunun,
Ya da amacının...
Ilımlı yaklaşmaya çalışıyorum sadece her insana...(:
Ne kadar işe yarar tartışılır tabi...
ATmaCA53
05-20-2009, 13:06
Yok güvenmek değil farkındayım kim olduğunun,
Ya da amacının...
Ilımlı yaklaşmaya çalışıyorum sadece her insana...(:
Ne kadar işe yarar tartışılır tabi...
;) ;)
Her insanoğlu amel defteriyle değerlendirilir yaradan huzurunda...Allah bizi ameli iyi olanlardan eylesin.Amin
ishakyilmaz
05-20-2009, 14:55
Merhumenin asıl imtihanı şimdi başlıyor!Rabbimiz kendisini nasıl hesaba çekecektir orasını yine Rabbimiz bilir!Şimdi kabir azabı ile karşı karşıya olduğunu biliyorum,çok ama çok pişman olduğunuda biliyorum..Lakin gerisi ALLAH ın işidir!
Ruh-i zar
05-20-2009, 15:38
Sadece şehitler ve bi kısım ölenler kabir azabından muaftır...
Bu bilgide gidip gelmeden de kabir azabının olup olmadığını bilmemiz için yeterlidir sanırım...
Merhumenin asıl imtihanı şimdi başlıyor!Rabbimiz kendisini nasıl hesaba çekecektir orasını yine Rabbimiz bilir!Şimdi kabir azabı ile karşı karşıya olduğunu biliyorum,çok ama çok pişman olduğunuda biliyorum..Lakin gerisi ALLAH ın işidir!
El insaf ya hu..
El insaf!
Ruh-i zar
05-20-2009, 15:47
Namaz kılmak bi işe yaramıyor değil..!
Sadece namaz kılarak bi şeyleri tam anlamıyla yapmış olmayız...
Lütfen sözleri çarpıtmayın...
Namaz bahsini açan dahi olmadı...
xhidayet
05-20-2009, 18:19
Yıllar önce Üniversitedeyken tartışmıştım kendileriyle..
Ağır küfür etmişti kendiler şahsıma...
Öldü.. Tüm faniler gibi.. Hegomonyasıyla gitti.. Artık her nereye gittiyse (!)...
Üç mevsim
05-23-2009, 19:43
Cüzzam konusunda önemli çalışmaları olmuş. Herkes cüzzamlılardan kaçarken o yüzlerine dokunmuş, okşamış morallerini yükseltmiş vs. Bunlar basit şeyler değil. İnsani açıdan büyük erdemdir. Eğitim çalışmaları yapmış, Güneydoğu'daki kızları okutmuş.. İyi ve güzel
Tüm bunların yanında bu yüzyılda başörtülü öğrencilerin üniversitelere sokulmamasını savunuyor. Bu konuda çok katı. Kendi fikri, Milli İrade'yle tamamen zıt olmasına rağmen " bu ülkede bizim dediğimiz olur" diyebiliyor. Cumhuriyet mitinglerinden sonra Star gazetesinden Fadime Özkan kendisiyle bir röportaj yapmıştı. Fadime Özkan'ın sorularına o kadar şaşırmıştı siz gerçekten Star gazetesinde mi çalışıyorsunuz diyebilmiş bir insan. Oysa Fadime Özkan yıllarca başörtülü olmuş daha sonra başını açmış bir bayan.
Başörtüsü düşmanlığı, İslami değerler karşıtlığı, mütedeyyin topluma hakaret!.. Hepsi ve daha fazlası kendisinden katı biçimde mevcut. Evrensel İnsan Haklarından, Temel Hak ve Özgürlüklerden nasiplenenemiş bir gerici ve asli yobaz.. Ahirette kendisine başarı dilemekten başka elimizden birşey gelmez. Kolay gelsin diyelim.
Benim kardeşim gecesini gündüzüne katarak ÖSS için çalışıyor ama başını açmazsa sınava giremeyecek. Öteden beriden peruk bakıyoruz, peruk buluyoruz, peruğu alıyor başörtüsünün üstüne takıyor sonra bonem görünüyor mu yemenim görünecek acaba sorun çıkacak mı diye böylesine vahim bir gerilim yaşıyor. Biz de Türkan Saylan'a Alah'tan rahmet diliyoruz :evet:
türkan saylan ı neden bayrağa sardıklarını bilemem ama
şuna çook şaşaırdım antalya ya
türkan saylan ın anıtı dikilecekmiş
bence bu daha acayipp..........
Bu kadın hernekadar bir çıkarı olmadan iyilik yapmamış olsada ölünün arkasından konuşulmaz o yüzden hakaret etmesek iyi olur
xhidayet
05-23-2009, 20:23
Şahsıma hakaretin kralını yapmıştı..arkasın da da başta Yök kılıcı ve makamı vardı..
Candan ERÇETİN'in şarkısında dediği gibi.. 'Bir avuç toprak için yor kendini.. Dünya'da "ölüm"den başkası yalan!..
hipermuhafazakar
05-24-2009, 12:19
Ölünün arkasından neden konuşulmasınki. Ben şimdi flash belleğim yanımda olsaydı onun hakkındaki haberleri koyacaktım buraya. Siz TÜRKAN ABLA SKANDALI manşetini görmüşmüydünüz? ÇYDD çalışan veya burs alanların anlattıklarını ? Sonunuz Menderes gibi olur demesini görmüşmüydünüz ??!!
Yok artık yapılan ihanetlerin yanlarına kar kalma devri bitti. Millet öğrenecek herşeyi
türkan saylanla ilgili bir konuda ben o bayana saygı göstermiyorum..
cenazesinide ibret olsun diye izledim ama bi 5 dakika bile değil...dedim...
bana bi özel mesaj geldi yok başörtü eylemi yok ne ekersen onu biçersin safsatası...
evet biz inancımız için direniyoruz...ekinimiz zor bir arazide...
ama onlarında cumhuriyet mitinglerindeki gibi zorla veya parayla tehditle getirmiyoruz...
herkesin canı yanıyor diye geliyor...
biz inanıyoruzki bizim zaferimiz yakındır...
benim bu konudaki düşüncem o terbiyesizin yorumu yüzüden değişmedi...
cevap veremedim banlanmıştı...
biz azınlık değiliz....sadece zorla birilerini toplamıyorruz....
türkan saylanında şehit olduğunu kimse idda edemez
o bayrak sadece bir tatmindir....
şehitlere hakarettir...
evet türkan saylanı sevenlerin dediği gibi...
ektiklerini biçme zamanı gelmiştir.....
rikopasa
05-25-2009, 14:24
Burada Türkan Saylan hakkında konuşanların hepsini toplayın insaniyet adına yaptıkları Türkan Saylan'ın yaptıklarının 10 da 1 i etmez , zaten eden insan böyle bir insanın arkasından bu şekilde konuşmaz.
Yahu Allah aşkına yazsanıza kendi kariyerlerinizi , aldığınız ödülleri , yaptığınız buluşları , bitirdiğiniz okulları , aldığınız akademik statüleri ... Rica ediyorum ya , yazında sizlerin neler yaptığınıda görelim.
Onun kurtardığı hayatlar için aldığı dualar yeter arkadaşlar siz sıkmayın canınızı , vicdanı rahat melekler gibi uyuyyor o siz hiç merak etmeyin.
redyellow
05-25-2009, 16:40
Burada Türkan Saylan hakkında konuşanların hepsini toplayın insaniyet adına yaptıkları Türkan Saylan'ın yaptıklarının 10 da 1 i etmez , zaten eden insan böyle bir insanın arkasından bu şekilde konuşmaz.
Yahu Allah aşkına yazsanıza kendi kariyerlerinizi , aldığınız ödülleri , yaptığınız buluşları , bitirdiğiniz okulları , aldığınız akademik statüleri ... Rica ediyorum ya , yazında sizlerin neler yaptığınıda görelim.
Onun kurtardığı hayatlar için aldığı dualar yeter arkadaşlar siz sıkmayın canınızı , vicdanı rahat melekler gibi uyuyyor o siz hiç merak etmeyin.
NAMAZ KILAN DEĞİL, BALE YAPAN GENÇLİK İSTİYORUZ
İmza : Türkan saylan
BU ÜLKEDE BİZ NE DERSEK O OLUR, BİZ ASILIZ.
İMZA : TÜRKAN SAYLAN.
EVET BURS VERİYORUZ, BAŞÖRTÜLÜYE VERMEYİZ.
İMAM HATİPLİYE VERMEYİZ.
İmza: Türkan Saylan.
Demişsiniz ya onun yaptığının onda birini yaptınız mı diey?
Onun yaptığının bırakın onda birini, milyarda birini yapmaktan ALLAHA SIĞINIRIM!
FarukARSLAN.
05-25-2009, 16:46
Hayırdır?
Haber mi aldınız öteki tarafttan?
Kaynağınız sağlam heralde. Hı?
Onun "kurtardığı" hayatlar nedir yahu?
Hayat mı kurtarmış?
Yoksa altı üstü burs mu vermiş?..
Hadi burs vermiş Alllah razı olsun.
Kendine DUA EDECEK OLANLARA mı vermiş
yoksa DUA İLE ALAKASI OLMAYANlara mı vermiş?
Kimin duasını almış?
Sorular öyle uzayıp gider..
NAMAZ KILAN DEĞİL, BALE YAPAN GENÇLİK İSTİYORUZ
İmza : Türkan saylan
BU ÜLKEDE BİZ NE DERSEK O OLUR, BİZ ASILIZ.
İMZA : TÜRKAN SAYLAN.
EVET BURS VERİYORUZ, BAŞÖRTÜLÜYE VERMEYİZ.
İMAM HATİPLİYE VERMEYİZ.
İmza: Türkan Saylan.
Demişsiniz ya onun yaptığının onda birini yaptınız mı diey?
Onun yaptığının bırakın onda birini, milyarda birini yapmaktan ALLAHA SIĞINIRIM!
bunların yanında islami gençlik yetişmesin diye çırpınan bir merhume...
bırakın artık safsatayı....ektiklerini biçme zamanı gelmiştir..;;)
rikopasa
05-26-2009, 11:58
”Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. İnancın insanların iç dünyasında saklı olmasını istiyoruz”
“Çocuk zihinsel ve fiziksel olarak gelişeceği aktiviteler yapmalıdır.”
Bunu din düşmanlığı olarak algılamamak gerekir , geniş ve çok açılı bir görüş gerektirir bunu doğru yorumlamak.
Burada çocuktan bahsediliyor.
Çocuklar daha ilkokula başlamadan kuran kurslarına gönderilip, henüz yatağın altındaki canavarlardan korkma çağındayken, cehennem korkusuyla yetiştirilmesi, zekası henüz gelişme safhasındayken sorgulama yerine dinin genel geçer şartlarının beynine kazınması yanlıştır. Eğer bir kişi din hakkında bilgi sahibi olacaksa, bilincinin yeterince geliştiği, doğruyu yanlışı ayırt edecek, her hocanın dediğinin doğru olmadığını, her kitapta yazanın kural olmadığının farkına varabilecek bir yaşta olmalıdır. Aksi halde yapılan din öğretisi değil beyin yıkamadır. Bu cümlesinde kullanılan bale yerine basketbol oynamasını koyun, gitar çalmasını, ud çalmasını, saz çalmasını koyun. Anlatılmak istenen fikir değişmez.
Başörtüsüne gelince evet başörtülülere burs vermiyordu çünkü okula gidemeyecek birine neden burs verilsin. Bunun yanısıra ÇYDD'nin kurslarına kayıt olup okuma yazma öğrenen çoook başörtülü arkadaşımız var.
Necip Fazıl
05-26-2009, 12:13
”Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. İnancın insanların iç dünyasında saklı olmasını istiyoruz”
Bunu din düşmanlığı olarak algılamamak gerekir , geniş ve çok açılı bir görüş gerektirir bunu doğru yorumlamak.
Çocuklar daha ilkokula başlamadan kuran kurslarına gönderilip, henüz yatağın altındaki canavarlardan korkma çağındayken, cehennem korkusuyla yetiştirilmesi, zekası henüz gelişme safhasındayken sorgulama yerine dinin genel geçer şartlarının beynine kazınması yanlıştır. Eğer bir kişi din hakkında bilgi sahibi olacaksa, bilincinin yeterince geliştiği, doğruyu yanlışı ayırt edecek, her hocanın dediğinin doğru olmadığını, her kitapta yazanın kural olmadığının farkına varabilecek bir yaşta olmalıdır. Aksi halde yapılan din öğretisi değil beyin yıkamadır. Bu cümlesinde kullanılan bale yerine basketbol oynamasını koyun, gitar çalmasını, ud çalmasını, saz çalmasını koyun. Anlatılmak istenen fikir değişmez.
Başörtüsüne gelince evet başörtülülere burs vermiyordu çünkü okula gidemeyecek birine neden burs verilsin. Bunun yanısıra ÇYDD'nin kurslarına kayıt olup okuma yazma öğrenen çoook başörtülü arkadaşımız var.
Din düşmanlığı olduğunu söyleyen kişiden anlayabiliriz rahatlıkla...
Herkesin ne mal olduğu ortadayken tartışmanın da pek bi anlamı yok...
rikopasa
05-26-2009, 12:17
Din düşmanlığı olduğunu söyleyen kişiden anlayabiliriz rahatlıkla...
Herkesin ne mal olduğu ortadayken tartışmanın da pek bi anlamı yok...
Daha nitelikli daha makul daha aydınlatıcı bir yorum beklerdim ama kestirip atmışsın ...
Necip Fazıl
05-26-2009, 12:20
Daha nitelikli daha makul daha aydınlatıcı bir yorum beklerdim ama kestirip atmışsın ...
Evet çünkü ben bu zatın ne mal olduğunu biliyorum...
Uzatarak ne prim yaptırayım ki... :hihi2:
redyellow
05-26-2009, 14:30
Namaz kılan değil bale yapan gençlik istiyoruz diyen bir zihniyet evet din düşmadır.
Başörtülüye burs vermeyiz diyen zihniyet din düşmanıdır.
Başörtüsüne karşı eylemler yapan,başörtülülerin okullara alınmaması için ellerinden geleni yapan zihniyet evet din düşmanıdır.
Başörtülülerin okula gidememesinde çyddnin katkısını unutmayınız.
Başörtüle birisi okula gidemecek o zaman niye versin demişsin:)
peki, hay hay...bunun cevabı başka da ben sana başka bir şey sorayım.
İmam hatipliye burs vermiyoruz da diyordu saylan.
İmam hatipliler okula gidemiyor mu? üniversiteye gidemiyor mu?
Buyur cevap ver.
çocukların küçük yaşta dinini öğrenmesine karşı çıkan zihniyet evet din düşmanıdır.
BU zihniyet ne hikmetse o yaştaki çocuğun baleye gitmesine, bale öğrenmesine bir türlü karşı çıkmıyor.
Dinini büyüyünce öğrenecekse bırak baleyi de büyüyünce öğrensin.
laiklik şehiti olmuştur heralde
Peki bana şunu söyleyin ! İHL okullarında kızlarda okuyor. Peki neden bir tane bile bayan imam yok bana açıklar mısınız? Neden imamların hepsi erkek? İHL okullarında okuyan bayan öğrrencilerin akıbeti ne oluyor? İlk önce bunları açıklayınız. İlerisi karanlık bir grup insana neden ÇYDD gibi bir kurum burs versin ki?
redyellow
05-26-2009, 15:07
Peki bana şunu söyleyin ! İHL okullarında kızlarda okuyor. Peki neden bir tane bile bayan imam yok bana açıklar mısınız? Neden imamların hepsi erkek? İHL okullarında okuyan bayan öğrrencilerin akıbeti ne oluyor? İlk önce bunları açıklayınız. İlerisi karanlık bir grup insana neden ÇYDD gibi bir kurum burs versin ki?
ben de sana bi şey sorayım:
1- Sen hiç ömründe KIZ KURAN KURSU diye bir şey duydun mu? yenir mi? içilir mi? nedir bu?
2- Sen hiç ömründe VAİZE diye bir şey duydun mu? nedir bu? beton mudur? kireç midir? meyve midir? sebze midir?
3- Diyanet İşleri Başkanlığı Bayan İrşat Ekibi diye bir şey duydun mu? İrşat ne demektir; bayan irşat ekibinde kimler yer alır?
Eğer bunlaır cevaplarsan kendi sorularının cevabını da otomatikman bulmuş olursun.
Asıl sorumun cevabı yok. Neden bir tane bayan imam yok ülkemiz de ayrıca o bahsettiklerin nerde ne şekilde görev alıyorlar? Hangi statüdeler? Ayrıca Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilimdalı Öğretim Üyesi Salih Akdemir, Türkiyede sosyal devlet yerine sadaka kültürünün gelişmesinin ''iğrenç'' bir durumun göstergesi olduğunu söyledi. Laik devlete bağlı Diyanet İşlerinin olamayacağını savunan Salih Akdemir, ''Diyanet İşleri ile Kuran yeniden yorumlanmalı'' diye konuştu. Salih Akdemir iç savaş tehlikesine de dikkat çekti. Belki dinci gazetelerde bu haber yoktur ama diğer bütün gazetelerde bu haber var. İsteyen de internettenbulabilir.
Bu da bir İLAHİYAT FAKÜLTESİ hocası ne diyor iste size gereken cevap AKP liler.
redyellow
05-26-2009, 17:09
cevap vereyim diye girmiştim ama süvari atına binmiş uçmuş:) gerek kalmamış yani.
Okuduğum ve dinlediğim kadarıyla....
bir kişinin Şehid olabilmesi için önce müslüman olması gerekir eğer müslüman değilse zaten ağzıyla kuş tutsa YOK.....
bir kişiye şehid denile bilmsei için: Allah yolunda cihad etmesi Allah için ölmesi gerekir Devası olmayan hastalıktan ölen müslümanlarda şehid sayılır Allah için bir iş yapmaya çalışır ve o ylda ölürsede şehid sayılır islam alimleri bunları çoğaltmıştır belli koşullar çerçevesinde şehid olup olmadığı söylene bilir ama işin aslını Allah bilir sahabeden bir tanesi savşın birinde o kadar cengaver savaşmışki öldükten sonra şehid oldu demişler peygamberimiz onu cehennemde görüyorum deyince sahabesi sormuş nasıl olur ya rasülallah hepimizden daha cesur savaştı deyince peygamberimiz o Allahın rızası için değil kendi şahını için savaştıda ondan demiş.....
Müslüman olan kişilerin Şehid olup olmadığını Rabbim bilir ama yani bi yerdede Göz var Nizan var.......[/quote]
Bilal Baştan
06-03-2009, 15:10
Bu yapıLanLarın bizleri geçtim şehitlerimize ve şehit ailelerine saygısızlık oLduğunu düşünüyorum... Artık o kadar kolay ele alınır oldu ki şanlı bayrağımız televizyonlarda bi zamanlar semra kaynana modası vardı onun oğlu kokoin ve alkol krizinden öldüğü zaman benim olum şehit ifadeleri oldu tabutuna bayrağımızı örtmeye kalktı sonradan durumu özür dileyerek toparlamaya çalışsada burda da görüyoruz ki bırakın ünlü ve göz önünde olan birini artık bir iki televizyona çıkmış herkez şehit muamelesi mi görücek çok düşündürücüdür. Ayrıca Türkan Saylandan bahsediyoruz ki ; Türklere cani barbar demiş , Osmanlıyı her sözünde kötülemiş , çocuklar namaz kılmasın bale yapsın demiş vs.. Çok yazık gerçekten çok birisinin bunlara dur demesi gerekiyor.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.