fatih kısaparmak balon baskılı balon Üniversite'de okumanın zorlukları - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite'de okumanın zorlukları

Mu-Alim
08-06-2007, 16:33
Hepimiz buraya üniversitede okumanın zorluklarını yazalım..Eminim çok güzel ve trajikomik şeyler çıkacak..Aynı zamanda güzellikleri diye de bir başlık açıyorum..Yeni başlayacak arkadaşlar için bir kılavuz teşkil edebilir aynı zamanda...

H.Ozgur.Aydin
08-06-2007, 17:13
6 yıllık üniversite hayatımda tek zorluk ; bazı ideoljik partilerin çakal sürülerinin özgürlüğümü kısıtlaması ve baskı oluşturması oldu.
Gazi uni. mezunu olmam sanırım herşeyi anlatır ;)

Mu-Alim
08-06-2007, 17:21
Yeterince açıklayıcı oldu kardeşimm ;)

razo
08-06-2007, 19:08
arkadaşlar ben dışardan okuyorum zor olan dersler ama en baştaki sınava girerken başörtüsü ve bazı profösörler tabi eğer universitede sınava giriyorsak tam bir kabus:Sallah yardımcımız olsun

Mu-Alim
08-07-2007, 09:25
Tabi ki en büyük zorluk başörtüsü olsa gerek...Kanayan yarası bu milletin..Türkiye'nin gelişmesinin ve hatta demokrasisinin bile önündeki en büyük engel başörtüsü sorunu.Allah yardımcısı olsun kardeşlerimizin..

Arkadaşlar bir de şu öğrenci evflerindeki zorluklardan bahsedelim bence..Mesela Konya'da vasat bir evin kirası 400YTL'den başlıyor..

tolay
08-15-2007, 22:23
en önemlisi açsın

ZAksu
08-15-2007, 23:09
ewet 1 numaralı sorun BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI ve kardeş yine iiymiş konya istde bölgesine göre değişir ama ünilere yakın bölgeler genelde 600-650 den başlar

AKmetalci
08-15-2007, 23:10
harçlar...tek basına yeten bır şey zaten cok faiş fiyatlar var

ak_kiz
08-16-2007, 14:16
bizi korkutamicaksınızzzz:D gidip görücem artık bende ünili oldum hehehehehe

genç nesil
08-27-2007, 17:35
hele birde ist da okuyorsan sen oldun demektir yani artık karşına çıkabilecek zorluklar vız gelir . dersleriinin zorluğu bir yana ist a alışmak çok zor yaa her tipten birilerine rastlayabileceğin bir yer ve de öğrenci şehri değil cok pahalı kiralar en az 600 den başlar mekanına göre değişir tek bir şey katar sana : artık büyüdüğünü hissedersin ;D bunun içn değer belki ne dersiniz ....

zeynep_akcin
08-27-2007, 21:42
herşeyden önce harçlıkla ev geçindirceksin bu felaket bişey....elektrik su faturalarıyla boğuuşurken,karnını doyurma derdi ortaya çıkıyo,sonra bütün işler sana bakıyo,temizlikti alışverişti, kız evi olunca entrikalarlada mücadele etmelisin ;) daha derslere gelemedik :).....vee başörtüsüü bu sadece sorun değil sorun*100000000000000000000000000000000000000 :'(

s.e.n.a
08-28-2007, 05:44
başörtüsü (çokça)

yol

boun
08-29-2007, 02:02
eğerki bir inşaat mühendisi adayı iseniz, bu yaz sıcaklarında istanbulda nemle birlikte güneşin altında ,sabah 6-7 den gecelere kadar arazi ölçüm, eğim hesapları, yükselti farkları, açı hesapları v.s. ile uğraşırsınız...Bunların raporunu hazırlar, her bakımdan çile çekersiniz...tek bulduğunuz vakiti de uykuya harcamak zorunda kalırsınız...Hocalarınızın size "bizler o çileleri çektik sizde çekin" tutumuna sinir olursunuz...sizden yaratıcılık isterler v.s...ama itiraf etmeliyimki, bu kadar keyif aldığım haz duyduğum 2. bişi de yoktur... ;)

loneliness
08-29-2007, 02:17
sinir olurdum o tabloya arkadaşlarımızın bekçi kulubelerinde başlarını açmak zorunda kalışları beni kahrederdii.....en büyüğü bu başörtüsü sorunu
ev sorunu vardı bizde sabit kira yok tu mesela ne kadar saçma değilmi kişi başı 50 ytl le varmı böyle bir şey 8 kişi 400 4 kişi 200
sonra o evde kalmaya arkadaş derdi... 1-2 ay sonra aynı evde yaşayanlar kavgalık olur ayrılırladı....evde kaldığın arkadaşlarından iyi yemek yapan birisi yoksa yandın aç aç aç....

iyi yanları bana göre hepsinden fazla birde ailenden uzakta yaşıyosan tamam dünyalar senin...yaşamayı öğreniyosun.... hayatın zorluklarını öğreniyosun...özgürsün istediğini yapmakta hür iradenle başbaşasın...

En sonunda hani derlerya göz açıp kapayıncaya kadar geçer gerçekten öylee.. ayrılırken ne çabuk bitti dersin....

sonra üniye geri dönmek istersin yeniden okumak istersin..... :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

;D :D

Necip Fazil
09-04-2007, 05:46
Derslerde sigara içmenin yasak olması.

VesseLam

MehmetHekimoglu
09-04-2007, 14:15
BAŞÖRTÜSÜ SORUNU İLK BAŞTA GELİYOR SANIRIM.İSTANBUL GİBİ Bİ YERDE EV TUTMAK PARAYI BİRİKTİR SERMAYE YAP GİBİ BİR ŞEY!!

kobbal
09-04-2007, 15:29
şimdi birincisi hocalar tam kıl oluyo
ikincisi kız arkadaşın varsa fakültede tam ayvayı yedin

en zor ders pamukkalede matematik hoca tam kıl

Mu-Alim
09-04-2007, 17:46
*Ders mi çalışalım?
*Kira mı verelim?
*Elektrik,su,internet,telefon faturalarını,aidatı mı yatıralım?
*Yemek mi yapalım?
*Bulaşık mı yıkayalım?
vs. vs. vs...

Hem anne,hem baba, hem de çocuk olmak çok zor aynı anda.

ZAksu
09-05-2007, 04:35
Derslerde sigara içmenin yasak olması.

VesseLam

o kadarı da ysak olsun koridorlar tam duman altı hatta en dikkatimi çeken marmarada hukuk fakültesinde öğrencilerin koridorda çokça sigara içmesiydi çünkü bi tarafta da asılı duvarda burada sigara içmenin cezası...