Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzayda Dünya Benzeri Gezegen Bulundu | Aynı Atmosfere Sahip
http://img.internethaber.com/news/219717.jpg
Tıpkı Dünya gibi bir atmosfere sahip ve su bulunuyor. Büyüklüğü Dünya'nın 5 katı.
Şili’deki Yüksek Hassasiyetli Işınsal Hız Gezegen Araştırmacısı (HARPS) teleskopunu kullanan İsviçreli astronom Stephane Udry ve beraberindeki ekip, HD 85512 yıldızının etrafında dönen gezegenin, kendi güneşinden uzaklığı sayesinde “yaşanabilir bölge” içerisinde kaldığını belirledi. Buna göre, HD 85512 b adı verilen yeni gezegen, büyük ölçüde yaşayan organizmalara ev sahipliği yapma potansiyeli gösteriyor.
ORTALAMA SICAKLIK 24.85 DERECE
Yıldızının etrafındaki dönüşünü 54 günde tamamlayan HD 85512 b’nin Dünya’daki gibi bir atmosfere sahip olduğu belirtiliyor. Ellerindeki temel modellere göre gezegendeki ortalama sıcaklığı 24,85 derece olarak hesap ettiklerini kaydeden araştırmacılar, HD 85512 b’nin üzerinde su bulunduğunu tahmin ediyor.
Yerküreden daha küçük ve daha kayalık olan bu gezegenin 1 ila 5 milyar yıl yaşında olduğu düşünülüyor.
DÜNYADAN 5 KAT BÜYÜK
Udry ve ekibi, keşifleri sayesinde mevcut ve gelecekteki yaşanabilir gezegen adaylarının değerlendirilmesi için en sağlam zemini oluşturabileceklerini ifade ediyor.
HD 85512 b ile birlikte 20 ışık yılı uzaklıktaki Libra takımyıldızında yer alan Gl 581 d isimli gezegenin, şimdiye kadar tespit edilen en yaşanabilir dünyalar olduğu aktarılıyor. Yerküreden en az 5 kat daha büyük olan Gl 581 d, 2009’un Nisan ayında gözlenmişti.
Kaynak (http://www.internethaber.com/uzayda-dunyanin-benzeri-bulundu-369873h.htm#ixzz1XC7tuvRL)
EpiVaTeS
09-06-2011, 23:28
Şimdi çıksam 51 yaşında oradayım yani...;D
oda ışık hızıyla...
kalsın lo...;D
Abi çıkalım Osmanlı Devleti'ni kuralım ;D
DÜNYADAN 5 KAT BÜYÜK
EpiVaTeS
09-06-2011, 23:32
de get olm...;D
ben oraya varana kadar iş biter...;D
de get olm...;D
ben oraya varana kadar iş biter...;D
Yok abi daha gençsin ;D
Mehmed Reşat 65 yaşında tahta oturdu unutma ;D
Yıldırım
09-06-2011, 23:40
Şimdi çıksam 51 yaşında oradayım yani...;D
oda ışık hızıyla...
kalsın lo...;D
Hocam 20 yıl demiyor 20 ışık yılı farklı bir kavram bugün yola çıksanız torununuzun torununun torunu belki yetişebilir:)
EpiVaTeS
09-06-2011, 23:41
kapalı alanda fazla kalamam...;D
az değil lan bu 21 saat değil olm 21 yıl la...;D
EpiVaTeS
09-06-2011, 23:42
Hocam 20 yıl demiyor 20 ışık yılı farklı bir kavram bugün yola çıksanız torununuzun torununun torunu belki yetişebilir:)
bak bende aynısını dedim...;;)
Şimdi çıksam 51 yaşında oradayım yani...
oda ışık hızıyla...
kalsın lo...
Ottoman ağa koyduğun resim iştahımı kabarttı şimdi harbiden böylemidir oralar ;D
Yanlış anlamadıysam ışık hızı ile 20 yıl sürüyormuş.:)
Yani epivates haklı :)
Ottoman ağa koyduğun resim iştahımı kabarttı şimdi harbiden böylemidir oralar ;D
Çıkmak lazım ;D
Yıldırım
09-06-2011, 23:55
bak bende aynısını dedim...;;)
Kaçırmışım...:w:
Tarantula_
09-07-2011, 00:00
Şimdiden gidip parsellemek lazım oraları çok değerlencek çok :)
Gelecek asırlarda uzay savaşları bizleri bekliyor ağalar hazır olun.. ;ı:
Tarantula_
09-07-2011, 00:06
Gelecek asırlarda uzay savaşları bizleri bekliyor ağalar hazır olun.. ;ı:
5 sene daha hazırlanıp öss sınavına başında uzay geçen bir bölüme gideceğim kafaya koydum... ;D
Uzayda hayatın olduğuna inanıyorum. Ama bizlerin, dünyadan başka bir gezegende yaşayabileceğimize inanmıyorum. En fazla uzayda seyahat edip geri döneriz. Çünkü insanoğlunun evi dünyadır.
Neden böyle düşündüğümü de söyleyeyim. (Yanılıyorsam düzeltilir inşAllah) İbadetlerimiz, dünyaya göre düzenlenmiş. Uzaydaki bir insan nasıl kıbleye dönecek? Nasıl namaz kılacak? Nasıl oruç tutacak? Uzayda ancak seferi olabiliriz ve ancak dünyaya döndüğümüzde ibadetlerimizi tam yapabiliriz. Bu durum ise bizim dünya dışında başka bir gezegeni yurt edinemeyeceğimizi gösterir diye düşünüyorum.
5 yıl sonra ışık hızında iletişim çağı başlasa. 20 yılda yolculuk. aslında hazırlıklar yapılabilir. he :)
EpiVaTeS
09-07-2011, 02:00
eşref uzayda iken kıblen dünyadır zaten...:)
sanki kabeyemi dönüyorsun onun bir mihval mevkiisi var...
ona göre kararlanıyor...
sanırım Ömer Tuğrul İnançer hocam açıklamıştı bu mevzuyu...
arabistana döner...
arabistandakiler mekkeye döner...
mekkedekiler Kabe'i Muazzama'ya döner...
sen namaz kılmak istedikten sonra hertürlü kılınabilir...
otobüs yolculuğunda nasıl kılıyorsan buda onun için geçerlidir...;;)
Yıldırım
09-07-2011, 02:06
ona göre kararlanıyor...
arabistana döner...
Hocam kabenin farklı bir enerji alanı var ve insalar bu yüzden buraya yönlip ibadet ediyor.Dünya dışına çıktıktan sonra buraya yönelmenin anlamı kalmaz çünkü kabenin enerjisi dünya dışına etki edemez....
Bilim adamları insanın bir anten gibi olduğunu var sayarsak kabeye yönelip yaptığı ibadetler bedeni rahatlatır ve biyoerji değerlerimiz yükseliyor diyor...Bunu Ahmet Maranki'de söylemişti...
ona göre kararlanıyor...
arabistana döner...
Otobüste seferi sayılıyorsun. Peki orucu ne yapacağız? Hem kıble olarak dünyaya dönmek bana mantıklı gelmiyor. Dünya ve üzerinde bulunacağın gezegen hareket halinde olacak. Atıyorum kıble Mars olsa, marsa nasıl yönümüzü döneceğiz? Ancak seferi şartlara ibadet edebiliriz. Bu da uzayda kalıcı olamayacağımızı gösterir. (Bence)
Yıldırım
09-07-2011, 02:14
Otobüste seferi sayılıyorsun. Peki orucu ne yapacağız? Hem kıble olarak dünyaya dönmek bana mantıklı gelmiyor. Dünya ve üzerinde bulunacağın gezegen hareket halinde olacak. Atıyorum kıble Mars olsa, marsa nasıl yönümüzü döneceğiz? Ancak seferi şartlara ibadet edebiliriz. Bu da uzayda kalıcı olamayacağımızı gösterir. (Bence)
hocam dünya bulunduğumuz gezegenin tam arkasına düştüğünde amuda kalkıp kılmamız gerekir....hem namaz vakitleri nasıl belirleyeceğiz yeni bir kitapta gelmeyecek
Bu video namazın bilimsel gerçeklerini çok güzel anlatıyor inanan insanın imanını güçlendiriyor...
wlPKmpataKY&feature=player_embedded
EpiVaTeS
09-07-2011, 02:18
Hocam kabenin farklı bir enerji alanı var ve insalar bu yüzden buraya yönlip ibadet ediyor.Dünya dışına çıktıktan sonra buraya yönelmenin anlamı kalmaz çünkü kabenin enerjisi dünya dışına etki edemez....
Bilim adamları insanın bir anten gibi olduğunu var sayarsak kabeye yönelip yaptığı ibadetler bedeni rahatlatır ve biyoerji değerlerimiz yükseliyor diyor...Bunu Ahmet Maranki'de söylemişti...
Kabe'nin altıda mukaddes üstüde...
üstünü görebiliyormusun...???
hayır...
buda öyle bişey sadece yer olarak değil yedi kat dibi ve yedikat göğü aynı şekilde mukaddes...
arsa fiyatlari ne durumdaymis...
toki yakinda el atar bu duruma;D
Yıldırım
09-07-2011, 02:23
Kabe'nin altıda mukaddes üstüde...
üstünü görebiliyormusun...???
hayır...
buda öyle bişey sadece yer olarak değil yedi kat dibi ve yedikat göğü aynı şekilde mukaddes...
Tamam işte dünya dışından ibadet edemessin tam anlamıyla...dünya devamlı dönüyor ve öyle an gelirki dünya senin bulunduğun gezegende ayaklarının altında kalır işte ozaman yapacak bişey olmaz ve namaz vakitleride güneşe göre o zaman ne yapacaksınız....
Boşverin bunları biz dünyadayken kılmıyoruz dünyadan çıktıkmı hiç kılmayız :)
video yu izledinizmi?
EpiVaTeS
09-07-2011, 02:29
Dünya nasıl ayağının altında kalacak...
Dibinde kılmayacaksın ki...:)
Belli bir hizana gelecek...;;)
Yıldırım
09-07-2011, 02:34
Dünya nasıl ayağının altında kalacak...
Dibinde kılmayacaksın ki...:)
Belli bir hizana gelecek...;;)
http://c1109.hizliresim.com/11/9/6/19364.bmp
EpiVaTeS
09-07-2011, 02:35
http://c1109.hizliresim.com/11/9/6/19364.bmp
yine anlamadın...
demek istediğim şu o zaman kabenin tam alt tarafına gelen biri dünyada nasıl kılıyor namazını...?
amuda kalkıp kılmıyor belliki...;;)
Yıldırım
09-07-2011, 02:41
yine anlamadın...
demek istediğim şu o zaman kabenin tam alt tarafına gelen biri dünyada nasıl kılıyor namazını...?
Dünya tam yuvarlak olmadığı için tam karşısında kalan yerin her taraftan uzaklığı eşit olmayacaktır...bu yüzden en kısa mesafe neresiyse oraya yönelmesi gerekir....;;)
yine anlamadın...
Dünyada paralel ve meridyenlere göre hiza alınır.
EpiVaTeS
09-07-2011, 02:43
Aldır bakim kabenin tam altına gelen yerde paralel'e göre hiza...;;)
Keşiften öteye geçemez bu tür buluşlar..
Yıldırım
09-07-2011, 02:57
Aldır bakim kabenin tam altına gelen yerde paralel'e göre hiza...;;)
Hocam iş Nasrettin hocanın hikayesine döndü...
inanmayan ölçsün:)
EpiVaTeS
09-07-2011, 03:00
yoo alakası yok...
Kabe'i muazzamanın bulunduğu yerin altıda üstüde mukaddestir...
Üstünde zaten Beytülmamur bulunmaktadır...
Meleklerin kıblesi...
Eğer Beytülmamur dünyaya indirilse kabe'ye indirilirdi...
ayrıca dikkat ettiniz mi bilmiyorum gidenlerde bilir...
Kabenin üstünden ne kuş nede uçak ne de bir başka canlı geçer...;;)
Yıldırım
09-07-2011, 03:03
yoo alakası yok...
Kabe'i muazzamanın bulunduğu yerin altıda üstüde mukaddestir...
Üstünde zaten Beytülmamur bulunmaktadır...
Meleklerin kıblesi...
Eğer Beytülmamur dünyaya indirilse kabe'ye indirilirdi...
ayrıca dikkat ettiniz mi bilmiyorum gidenlerde bilir...
Kabenin üstünden ne kuş nede uçak ne de bir başka canlı geçer...;;)
Gitmedim ama herkes öyle söylüyor..
Yıldırım
09-07-2011, 03:12
Şu ân, bulunan gezegenden kabe ölçümü mü yapıyorsunuz, tam olarak, sahiden? :)
Yok epivates ben yeni gezegende gine kabeye yönelirim diyor bende kabeye asla yönelemeyeceği pozisyonları çizdim:)
yeni bir kitap gelmeyeceğine göre dediğiniz şeyi çizmek herhalde şirke girer...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.