fatih kısaparmak balon baskılı balon ''Vakit' in Rezilliği!!!'' nin İç yüzü... İlgilenenlere Duyrulur... - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Vakit' in Rezilliği!!!'' nin İç yüzü... İlgilenenlere Duyrulur...

CeVHeR
07-22-2008, 01:56
Akşam doğru söylüyor; bizdeki kafaya bak!..

Bir ay kadar önce…
Durun bir saniye; tam tarihini de vereyim;
28 Haziran 2008’de “Böyle gazete sevilir mi?..” başlığı altında yazmıştık.
O yazıda, Vakit’i “sevilmez” kılan gelişmelerden biri yer alıyordu…
Özetlemek gerekirse; Fikret Köse adlı bir emekli Binbaşı, “Akşam” gazetesinin de sahibi olan Karamehmetler’e ait TURKCELL’in, vatandaşı “fazladan ücretlendirdiğini” tespit etmiş…
Ve bu tür vaziyetlerden sorumlu olan Telekomünikasyon Kurumu’na başvurarak, “inceleme başlatılması” talebinde bulunmuş.
Kurum müfettişleri de, yaptıkları inceleme neticesinde vatandaşın gerçekten de “fazladan faturalandırıldığını” tesbit etmiş…
Bundan sonrası kurumdaki “kurul”, müfettiş raporları ışığında meseleyi görüşecek…
Ve artık ceza mı verecek, af mı edecek, ne yapacaksa yapıp işi bitirecek!..
Bitirecek de… Ne zaman?..
Şikâyetin üzerinden 1.5 yıl geçmiş… Ne ses vaaar, ne seda!.. Hani, bir ceza kesilse… TURKCELL de suçluluğu nihai merci kararıyla tescil edilene kadar masum; o da itirazda bulunsa… Süreç tıkır tıkır işlese, iyi de… Ne yazık ki tıkanmış bir yerde… Ve o tıkandığı yere de…
Hadi bakalım, Vakit pompası!..
Ankara Haber Müdürümüz Fatih Akkaya sağolsun, sıkı takipçidir…
Gecikmeyle ilgilenmiş… Telefonlar açmış, mahalline gitmiş…
“Hani ceza?..
Yok mu Karamehmet’lere ceza!..” demiş…
Şifahi başvurular sonuç vermeyince de, bir yazı döşenmiş..
Soruyor işte:
1) Bu soruşturmanın aradan 1.5 yıl geçtiği halde sonuçlandırılmamış olmasının sebebi nedir?..
2) Müfettişlerin 350 trilyonluk ceza istediği doğru mudur?..
3) Peki ya; bu 350 trilyonun indirilmesi için birtakım görüşmeler yapıldığı doğru mudur?..
Bak bak…
Şu bizim Fatih’in yaptığına bak;
Kurcalıyor!.. Ya, sana ne?..
Böyle uğraşacağına; mahalline gidip ilân istesene!.. Filan!..
Efendim; Fatih böyle hem yazılı, hem de sözlü olarak kurcalayınca… Kurum ilgisiz kalamamış, sağolsun… Bir yazı göndermiş;
“Sayın Fatih Akkaya:
Başvurunuz incelenmiştir… Konuyla ilgili olarak bugünlerde karar verilecektir” şeklinde!..
Kurum kamuoyuna “daha fazla uzatmayacağım” sözünü vermiş böylece…
Ve gerçekten de… Çakmış kararını!..
Fatih’in üzerinde durduğu gibi 350’lik ceza değil ama… Bereket versin; 32 trilyon işte!..
Vakit’e bak…
Kendi çıkarını düşünmek varken;
“TURKCELL’e ceza kesilmesi için” gayret etmekte!..
Bu nasıl bir zihniyettir?..
Şu hale bak!... Karamehmet’lere ait AKŞAM gazetesinin manşetinden haykırdığı gibi:
“Kafaya Bak!..”
-
Evveeeet… O manşet!.. “Kafaya Bak!..”
Kimin kafasına?.. Kimin olacak, Vakit’in…
Eee, mantıklı tabiî… Bu ortamın gazeteleri ve gazetecileri yukarıda anlattığımız türden sakıncalı mevzularla uğraşmazlar…
“Yararlı” işlerle uğraşırlar…
“Vatandaş” için değilse de, kendileri için “yararlı olan” işlerle uğraşırlar!..
İşte ben, o gün, o yazıda;
Vakit’in TURKCELL’e ceza kestirmekteki gayretinin bedelini ödeyeceğini belirtmiştim…
Ve nitekim, başladılar saldırmaya!..
Karamehmetler'in “Akşam”cıları…
“Kafaya Bak” manşetiyle Vakit’i hedef almış…
Mevzu ne?..
Efendim;
Vakit’in bulmacası, ABD Konsolosluğu'na saldırıda 3 polis memurumuzun şehit düşmesine ilişkin bir ifadeye yer vermiş de… Fatih Uğurlu ağabeyimizin hazırladığı bulmacanın çözümünden “Gâvurlar için değer miydi?” mesajı çıkıyormuş da… Bunun için kızmışlar.
Oku da inanma!..
Hatırlarsınız, ABD’li Konsolosluk yetkilileri kendilerini “kahramanca” savunurken kurşunlara hedef olan ve kanlar içinde “sığınma” talep eden polis memurumuzu içeri almamışlardı..
“Etrafa kan bulaştıracaksın, temizlemesi zor oluyor sonra” diye mi ne!..
Vakit’in bulmacasından yansıyan, bu çirkin tavra tepki…
Akşam’ın Vakit’e saldırısı da, “Karamehmet’lere ceza”da ısrarın bedeli!.
Ya da… Vakit’in “artık çok olduğunun” açık delili!..
Diyorum ben arkadaşlara;
Bu tür “boş” işlerle uğraşacağımıza; eski dostlarımız gibi köşeyi mi dönsek ne!..

Serdar ARSEVEN / VAKİT 22/07/2008

CeVHeR
07-22-2008, 01:59
Bu arada konunun foruma yansıyan başlığı bana aittir. Konun içerisinde ki başlık yazının orjinal başlığıdır... ;)

Berika
07-22-2008, 02:02
Aman mesaj vermezsen ölürsün demi ;D

Hasan KARAKAYA dan cevap bekliyordum ben şahsen..

böyle köşe yazısıyla mesaj vermeleri bence çok daha 'şık ';)

hala fikrimin arkasındayım :)

neyse teşekkür ederiz + :)

CeVHeR
07-22-2008, 02:06

''Neyse'' ile başlayan teşekkür veya söz, o teşekkürün veya sözün içtenliğini öldürür... ;)
Ama neyse ben de rica ederim... :D

Berika
07-22-2008, 02:09

''Neyse'' ile başlayan teşekkür veya söz, o teşekkürün veya sözün içtenliğini öldürür... ;)

bu konuyu tartışmayı bir kenara bırakayım artık demek bu neyse... ;)

neyse siz bir teşekkür o zaman

sağol nusret iyi ki ekledin :)

CeVHeR
07-22-2008, 02:11

bu konuyu tartışmayı bir kenara bırakayım artık demek bu neyse... ;)

neyse siz bir teşekkür o zaman

sağol nusret iyi ki ekledin :)

Sen de sağol iyi ki okudun... ;) :)

LoNeLiNeSS
07-22-2008, 02:12
Vakitin işde bu gibi haberlerle uğraşması gerekli.. Böyle yolsuzlukları ortaya çıkarması gerekli.. Çıkıpda bulmacalarla birilerine mesaj vermesi değil.. Vakit in sorunu işde tam orda.. Küçük ayrıntıları kaçırıyorlar..
Vakit bu köşe yazısı ile tepki göstermesi sanki karşı tarafla restleşme gibi olmuş.. Böyle ciddi ve çok önemli bir haberi sadece bulmaca ya tepki olarak köşe yazısı olarak yazmak ne kadar doğru düşünmek lazım..

Üç mevsim
07-22-2008, 02:12
Siz o başlığın arkasında olmayan devam edin zaten Karamehmet de arkasındaymış. Bakın yalnız değilmişsiniz, Karamehmet de sizinleymiş. Ne mutlu..

Meftun
07-22-2008, 02:13
vakiti turkcell konusundaki ısrarlı tavrından dolayı tebrik ediyorum...

fakat bir doğru bir yanlışı götürmez...

neyse :-X

teşekkürler nusret...(keşke askerliğinde seni forumda görevli yapsalar :D ):'(

Berika
07-22-2008, 02:14
:D

CeVHeR
Vakitin işde bu gibi haberlerle uğraşması gerekli.. Böyle yolsuzlukları ortaya çıkarması gerekli.. Çıkıpda bulmacalarla birilerine mesaj vermesi değil.. Vakit in sorunu işde tam orda.. Küçük ayrıntıları kaçırıyorlar..
Vakit bu köşe yazısı ile tepki göstermesi sanki karşı tarafla restleşme gibi olmuş.. Böyle ciddi ve çok önemli bir haberi sadece bulmaca ya tepki olarak köşe yazısı olarak yazmak ne kadar doğru düşünmek lazım..

Serdar Arseven; Türkcell' in bu yolsuzluğu ile ilgili kendisinin de ifade ettiği gibi, daha önce de yazılar yazdı... ;)

Berika
Siz o başlığın arkasında olmayan devam edin zaten Karamehmet de arkasındaymış. Bakın yalnız değilmişsiniz, Karamehmet de sizinleymiş. Ne mutlu..

:-X

Meftun
07-22-2008, 02:16

biz (berikanın da kefiliyim) sadece bir 'özeleştiri' yaptık...

özeleştiri çünkü vakiti özümüz olarak görüyoruz....

ısrarla akşam ve ya lanet karamehmet hayranı gibi göstermeye çalışma!!!!!

bu kadarsan tabii diyebileceğim bir şey yok!!!!!!

tayyipleyiz
07-22-2008, 02:17

:) :) :) :) :) :)

Üç mevsim
07-22-2008, 02:18

O ciddi haber yeni değil ve sadece şimdi yazılmıyor Lonelines, ben o haberi yine Vakit'ten hatırlıyorum.. Turkcell şirketi adamın faturasını resmen fazla ücretlendirmiş adam yasal yollara başvurmuş ama karşısındaki Show Tv, Akşam, Digitürk, Turkcell ve bilumum şirketler sahibi koca patron Karamehmet.. Turkcell'e para cezası çıkamıyor bir türlü, Vakit de yürüyor olayın üzerine... Sen misin bizimle uğraşan, sonra seni böyle küçük düşürürüz, insanları da böyle yönlendirip aleyhine kullanırız...

Vakit'in ömrü böyle dosyaların üzerine gitmekle geçiyor, Lonelines ilk defa olan birşey değil bu.

CeVHeR
07-22-2008, 02:18
vakiti turkcell konusundaki ısrarlı tavrından dolayı tebrik ediyorum...

fakat bir doğru bir yanlışı götürmez...

neyse :-X

teşekkürler nusret...(keşke askerliğinde seni forumda görevli yapsalar :D ):'(

Öyle bir ihtimal yok malesef... :D :D Ama neyse... :D ;D

Ben teşekkür ederim... ;)

Yahu adam bulmacada ki tepki çeken şifrenin yanlış anlaşıldığını ve asıl mesaj gönderilmek istenen yerin nersi olduğunu açıklamış. Neden hala yanlış olduğunu düşünüyorsunuz. Ben anlayamıyorum... ;)

Hatırlarsınız, ABD’li Konsolosluk yetkilileri kendilerini “kahramanca” savunurken kurşunlara hedef olan ve kanlar içinde “sığınma” talep eden polis memurumuzu içeri almamışlardı..
“Etrafa kan bulaştıracaksın, temizlemesi zor oluyor sonra” diye mi ne!..
Vakit’in bulmacasından yansıyan, bu çirkin tavra tepki…

LoNeLiNeSS
07-22-2008, 02:28

:-X

Vakit gazetesi toplumda sadece uç bir kesimin okuduğu bir gazetedir. Bu gün sokakta bir insana sorsanız belkide vakit gazetesi hakkında çok az bilgiye sahipdir belkide tanımıyordur.. Vakit gazetesine ve onun okuyucularına normal gelen bazı şeyler toplumun önemli bir kesimine yalnış gelir. Bulmaca da bence bu yalnışlarda biridir. Size göre doğrudur.. Ama bana göre çok yalnışdır.. Hiç bir şekilde şehitlerimiz bazı insanların eğlence amacı ile kullandığı bulmacalara alet edilmemesi gerekirdi.. ;)

Meftun
07-22-2008, 02:32
sana zevkle cevap veririm nusret, çünkü seninle tartışma adabının hazzına varıyorum...asıl bunun için artıyı hakediyorsun ...teşekkrüler....

ben vakitin ne yapmak istediğini anlıyorum....

zaten vakitin şehitleri küçümsediğini düşünecek kadar safdil değilim,Rabbime şükür ;)

sadece bir bulmaca köşesinden mesaj verilmesini doğru bulmuyorum..

bu 'çirkin'...

keşke manşetten girseydi,keşke 9 sütun haber yapsaydı, keşke tüm köşe yazılarında bu konuşulsaydı da bir bulmacaya kalmasaydı mesaj verme işi ;)

Üç mevsim
07-22-2008, 02:38
Loneliness sen olaylara hangi açıdan bakıyorsun, tuhaf.. Şehitlerin fotoğrafı gazetelere çıkar, haberlere çıkar, dergilere çıkar, haftalık gazetelere çıkar, çıkar da çıkar.. çünkü artık kamuoyuna mal olmuşlardır, konuya o açıdan bir sen bakıyorsun, tuhaf.. Vakit'in marjinalliği konusunda haklısın, yapılan bazı gereksizliklere ben de kızıyorum, şimdi itiraf edebilirim ki; bulmacadaki "gavurlar için değer miydi" ifadesini de saçma buluyorum. Ülkeyi karıştıracak bir eylemi engelellemek için canhıraş mücadele verdiler. Ne demek yani "gavurlar için değer miydi" anlamsız ve tutarsız bir cümle..

LoNeLiNeSS
07-22-2008, 02:41
Dün ki konu kilitlendiği için yazamadım ama. Reddiyenin bir msj ı vardı. Kesinlikle katılıyorum noktayı koymuşdu. Bugün de aynı şekilde Saliha.. İşde karşı olduğumuz nokta o bulmacada şehitlerimizin ne işi var. Onlar manşetleri hakkediyorlar...

Vakite karşı bir düşmanlığım yok nusret Vakit temsil ettiği kesimi düşündükçe gerçekten de çok önemli işler yapıyor Ben vakit in yaptıkları bazı şeylerle kendine zarar verdiğini düşünüyorum.. Sadece kızdığım eleştirdiğim yanı o..

CeVHeR
07-22-2008, 02:42
sana zevkle cevap veririm nusret, çünkü seninle tartışma adabının hazzına varıyorum...asıl bunun için artıyı hakediyorsun ...teşekkrüler....

zaten vakitin şehitleri küçümsediğini düşünecek kadar safdil değilim,Rabbime şükür ;)

bu 'çirkin'...

keşke manşetten girseydi,keşke 9 sütun haber yapsaydı, keşke tüm köşe yazılarında bu konuşulsaydı da bir bulmacaya kalmasaydı mesaj verme işi ;)

Hımmm sorun anlaşıldı...
Vakit bulmaca şifrelerinden mesaj vermeyi bir gelenek haline getirdi. Ben o yüzden Vakit' in bulmacalarının, eğlence amaçlı olarak hazırlandığını düşünmüyorum. Böyle düşünmediğim içinde bana ters gelmiyor...

Vakit gazetesi toplumda sadece uç bir kesimin okuduğu bir gazetedir. Bu gün sokakta bir insana sorsanız belkide vakit gazetesi hakkında çok az bilgiye sahipdir belkide tanımıyordur.. Vakit gazetesine ve onun okuyucularına normal gelen bazı şeyler toplumun önemli bir kesimine yalnış gelir. Bulmaca da bence bu yalnışlarda biridir. Size göre doğrudur.. Ama bana göre çok yalnışdır.. Hiç bir şekilde şehitlerimiz bazı insanların eğlence amacı ile kullandığı bulmacalara alet edilmemesi gerekirdi.. ;)

Vakit' i emin ol sadece uç kesimde ki insanlar okumuyor... ;)
Yaşam tarzımla, Vakit' in yayın politikası arasında dağlar kadar fark var. Hatta yaşam tarzımla ve yaptıklarımla, Vakit' e layık bir okuyucu olmadığımı düşünüyorum. Ama ben de Vakit okuyorum.

Meftun
07-22-2008, 02:43
Ne demek yani "gavurlar için değer miydi" anlamsız ve tutarsız bir cümle..

eleştirdiğimiz yere gelmişsin ;)

yalnız dikkat et karamehmetler tebriğe gelmesin seni!

Berika
07-22-2008, 02:43

;)

Meftun
07-22-2008, 02:46

bu 'çirkin'...

Hımmm sorun anlaşıldı...
Vakit bulmaca şifrelerinden mesaj vermeyi bir gelenek haline getirdi. Ben o yüzden Vakit' in bulmacalarının, eğlence amaçlı olarak hazırlandığını düşünmüyorum. Böyle düşünmediğim içinde bana ters gelmiyor...

:-* :-*

uzlaşabilmek, anlamaya çalışıp karşılıklı anlaşabilmek güzel :)

CeVHeR
07-22-2008, 02:49

Avukatlık yapmak istemem ama sanırım Özgün_Genç' in kızdığı nokta, haberin başlığının aynı şekil buraya konarak; yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebileceği veya bu başlıkla Vakit' i halkın gözünde küçük düşürmeyi amaçlayan malum medyanın ekmeğine yağ sürülebileceğiydi. Yoksa bulmacayla veya bulmacanın verdiği mesajla ilgili pek birşey söylememişti...

Üç mevsim
07-22-2008, 02:50
Bakın ben dün orda bişey söylemiştim. Ateş açılınca bir kurşun da biz atmayalım. Ama şimdi olayın savunması yapıldı artık burda eleştirimizi yapabiliriz. Biryere geldiğim yok, ben hep aynı yerdeyim..

Hassas konularda dikkatli olunur, öyle cumburlop atlanmaz. Herşeyin bir yeri var. Eleştirinin de misal özgün genç ;)

Tepkimin nedenini Nusret belirtmiş "...bu başlıkla Vakit' i halkın gözünde küçük düşürmeyi amaçlayan malum medyanın ekmeğine yağ sürülebileceğiydi."

Meftun
07-22-2008, 02:53
Bakın yalnız değilmişsiniz, Karamehmet de sizinleymiş.

bunu dedi nusret, ötesi var mı?

o gün o başlık altında da buna benzer ifadeleri oldu...

sözün anlamsız kaldığıdır yer burası...

o bakımdan başlıktan rahatsızsa berikaya mesaj atardı ya da yöneticiye giderdi..mühim değil..bunu diyebiliyor...

bu sözler beni son derece rahatsız eder ve kırar özür dilemesi gerekir fakat beklemiyorum zaten ;)

Berika
07-22-2008, 02:55
bence bunun savunulabilecek bir yanı yok...

Üç mevsim
07-22-2008, 02:56
Asıl sizin Vakit'ten özür dilemeniz gerekiyor. Mesajlarımda nazik bir üslupla belittim ama Berika anlamak istemedi bir türlü ve başlıkta ısrar etti.

Berika
07-22-2008, 02:58
Asıl sizin Vakit'ten özür dilemeniz gerekiyor. Mesajlarımda nazik bir üslupla belittim ama Berika anlamak istemedi bir türlü ve başlıkta ısrar etti.

hey yarabbim

ben mi başlığı attım

git akşamdan özür iste

dava et

hayret bişey

LoNeLiNeSS
07-22-2008, 03:07
Özgün Genç nedense bende de pek iyi bir izlenim bırakmıyorsunuz. Sinirlenince yazdığınızdan haberiniz olmuyor sanırım.. Daha dikkatli kelimler seçebilsek daha iyi olmazmıydı..

CeVHeR
07-22-2008, 03:09
Açıkçası başlık beni de ziyadesiyle rahatsız etmişti. Hatta konu içerisinde de yazdım ve takdiri Berika'ya bıraktım. Oda haberin altında kaynağını belirttiğini ve haber aldığı siteden aynen aktardığını, bu yüzden de başlığın değiştirlmesini uygun bulmadığını söyledi. O dakikadan sonra benim için söyleyecek bir söz kalmadı zaten. Sadece saygı duymaya çalıştım ve sanırım başarılı oldum... ;)

Berika
07-22-2008, 03:11
konuyu kilitledim zaten çok isterse görevli değiştirir

çok isterseniz sileriz o konuyu..

gerekli yere mesaj atın

ben değiştirmeyeceğimi söyledim

takdir sizin :)

Üç mevsim
07-22-2008, 03:13
LoNeLiNeSS, ben düşüncelerimi açıklarım. Bunu yaparken de insanlarda iyi bir izlenim bırakayım endişesi taşımam.

O kadar eleştiriyoruz da olaya şu yönden bakmak neden hiç aklımıza gelmiyor. Vakit "gavurlar için değer miydi" sözünü ciddi olarak eleştiriel anlamda mı söyledi, ağıt yakmak gibi düşünelim bunu. Ağıt yakılırken söylenen sözler çoık manalı değildir...

Demokrat
07-22-2008, 03:39
ben birşey mı kaçırdım :)

CeVHeR
07-22-2008, 03:43

Sanırım... ;) :D

Demokrat
07-22-2008, 03:52

evet evet kacırmısım şimdi o konuyu okudum zaten zeynep ve saliha benım düşüncem yönünde fikir belirtmiş.. vakiti seviyorum, ailem abonesi ama bu tarz haber ve yorumlarını zararlı görüyorum..
Buda acizane benım görüşüm :)

Meftun
07-22-2008, 16:33

evet evet kacırmısım şimdi o konuyu okudum zaten zeynep ve saliha benım düşüncem yönünde fikir belirtmiş.. vakiti seviyorum, ailem abonesi ama bu tarz haber ve yorumlarını zararlı görüyorum..
Buda acizane benım görüşüm :)

oooo abicim hoşgeldin :)

biz karamehmetlerle ortak oluyoruz da sermaye eksik katılırsın değil mi ;)

:D :D :D :D

Demokrat
07-22-2008, 16:35
Turkcell den hisse verirse neden olmasin 8)

Meftun
07-22-2008, 16:37
Turkcell den hisse verirse neden olmasin 8)

istediğin o olsun be abicim :-X

anlaştık 8)