Orijinalini görmek için tıklayınız : Vali, Bin Kombine Daha Aldı
Üç mevsim
06-05-2008, 16:32
Kombine kartları satışa çıktı
Trabzonspor'un 2008-2009 sezonunda oynayacağı müsabakaların kombine kartları bugün satışa çıktı
http://www.resim-yukle.gen.tr/images/e3aiezutckkwx3fnmt7s.jpeg
Daha önce 9 Haziran Pazartesi günü satışa sunulacağı açıklanan kombine kartlar, taraftarlardan gelen yoğun talep üzerine bugün Trabzonspor Sadri Şener Sosyal Tesisleri'nde satışa çıkarıldı.
Eski yıllara oranla taraftarlardan kombine kartlara daha fazla talep gelirken, Sadri Şener Sosyal Tesisleri'nde kuyruklar oluştu.
Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'dan Giray Kaçar, Almanya'nın Unterhaching takımından Ceyhun Gülselam, Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımından Hrvoje Cale, Belçika'nın Germinal Beerschot takımından Gustavo Colman, Manisaspor'dan Selçuk İnan, Bursaspor'dan Egemen Korkmaz, Altınordu'dan kaleci Yakup Bugun, Dardanelspor'dan İsmail Özeren ve Buğra Erdoğan ile, son olarak Kayserispor'dan Gökhan Ünal olmak üzere kadrosuna 10 futbolcu katan bordo-mavili kulübün, bu sezon yapılan transferler sonrası en az 15 bin bilet satmayı hedeflediği kaydedildi.
Kombine kartlar, VİP Tribünü için 2 bin 500, Kapalı 1 (B-C-F-G Blok) için bin YTL, Kapalı 2 (A-D-E-H Blok) 750 YTL, Maraton Tribün için 300 YTL, Açık Tribün için de 100 YTL'den satılıyor. Kombine kart alan taraftarlara kredi kartına 10 taksite kadar imkan tanınıyor.
5 Haziran 2008
haber61
tayyipleyiz
06-05-2008, 16:34
Özgün yaptığın hizmetler, takdire değer nitelikte ama beraberlik var ankette ... :)
Üç mevsim
06-06-2008, 16:16
Stadyum ve tesislerden sorumlu yönetim kurulu üyesimiz Mehmet Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün satışa çıkarılan kombine kartlara taraftarların büyük ilgi gösterdiğini belirtti.
http://www.hizliresim.com/2008/6/6/2331.jpg
Kombine kart satışının 2 bine ulaştığını ifade eden Tunç, ''Böyle giderse 15 bin hedefimize hemen ulaşacağımızı tahmin ediyoruz'' dedi.
Üç mevsim
06-07-2008, 02:56
Taraftar çözüm istiyor
Trabzonspor yönetimi transferde flaş isimleri renklerine bağlarken kombine bileti için kuyruğa giren taraftarlarda sıkıntı çekmeye başladı. Sadri Şener Sosyal Tesislerinde kombine bileti almak için saatlerce bekleyen Trabzonspor taraftarları burada satılan biletlerin kaplumbağa gibi yavaş ilerlemesi taraftarlara adeta isyan bayrağını çektirdi. Bazı taraftarlar yaşanan bu olaylardan sonra kombine bileti almak istemediklerini belirterek Yönetim kurulumuz gerekli olan transferleri yaptılar ve sözlerinde durdular ancak bizde kombine bileti almak için sözümüzde durmak istiyoruz.
Ama üç tane masa ile bizleri hizmet veren arkadaşlar bu işi yetiştiremiyorlar. Bizde saatlerce kuyrukta beklemekten yorulduk. Yönetim kurulumuz buna bir cözüm bulmalı, bu kuyrukta bulunanların bir çoğu öğretmen ve memur izin alarak buraya geldik. Üç saat kombine kuyruğundayız. Bu iş iki üç kişi ile olmaz .Burda masa ve bilgisayar sayısının arttırılmasını istiyoruz diyerek tepkilerini dile getirdiler.
spor61.net
Üç mevsim
06-08-2008, 20:50
Kombine satışı rekora koşuyor
Yönetimin yoğun talep üzerine erken satışa sunduğu kombine biletlere taraftarlar yoğun bir ilgi gösteriyor. Daha önce bir merkezden yapılan satışları talep üzerine iki merkeze çıkardıklarını kaydeden yönetim kurulu üyesi Mehmet Tunç, “İlk üç günde 2 bin 214 adet kombine satıldı. Rezervasyonlarla birlikte bu sayı 5 bine ulaştı. Bu Trabzonspor için iyi bir rakam. Ancak, hedeflediğimiz 15 bin kombine rakamını geçeceğimize inanıyorum” diye konuştu.
08 Haziran 2008
haber61
Üç mevsim
06-09-2008, 19:14
Trabzonspor'un 2008-2009 sezonunda oynayacağı müsabakalar için kombine kart satışları devam ederken, 4 bine yaklaşıldığına dair açıklama yapıldı.
Kulübümüzün resmi internet sitesinde yapılan açıklama şöyle:
"Haber yayına hazırlandığı sırada toplam 3 bin 783 taraftarımız satış noktalarından kombine kartlarına sahip oldular. Bu kartların 107 adeti VİP, 641 adedi Kapalı, 1765 Adedi Maraton, 1270 adedi de Açık tribünden gerçekleşti. Taraftarlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyor, yoğunluk nedeniyle zaman zaman yaşanan yığılmalar nedeniyle de özür diliyoruz"
Parantez
06-09-2008, 20:04
bu fiyatlara istanbulda biz sakız çikolata falan alıyoruz :D
bizim bir maçımızın bileti 100 ytl nerdeyse tüm sezon boyunca kullanılabileceği bileti
100 ytl'ye satsın bakalım BJK gs fb kuyruğu o zaman görün
bence üzüntü verici bir durum
Üç mevsim
06-11-2008, 19:09
Kombine ilçelere gidiyor
Bordo Mavili yönetim kombine bilet satış noktalarını çoğaltıyor. İstanbul'un yanı sıra Trabzon'un ilçelerinde de satış merkezleri kuruluyor.
Trabzonspor yönetim kurulu yeni sezon kombine bilet satışını 20 bine çıkarmakta kararlı. Bordo Mavili yönetim pazartesi gününden itibaren kombine biletleri İstanbul'un yanı sıra Trabzon'un ilçelerinde de satışa sunmaya başlayacak. Kombine biletlere gösterilen ilgi yönetimin yüzünü güldürürken, özellikle kent merkezine uzak ilçelerde bulunan taraftarların kombine bilet almak için zamanlarının olmadığı şeklinde gelen şikayetleri üzerine yönetim harekete geçti.
Bordo Mavili yönetim Trabzon'da her gün, bir ilçede kombine bilet satış gişesi kuracak. Yönetim kurulu her ilçede, ilçe pazarının kurulduğu gün Pazar merkezinin yanında kombine bilet satışı gerçekleştirecek.
Bugüne kadar iki merkez Sadri Şener Sosyal Tesisleri ve Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde kombine bilet satışı yapan yönetimin, taraftarların Trabzon'a gelerek zaman kaybı yaşamasını önlemek için başlattığı yeni uygulama ilçelerde de sevinç yarattı. İlçelerde bulunan taraftarlar kombine bilet almak için Trabzon'a gelmek zorunda kalıyordu,yeni uygulamayla birlikte uzak mesafede oturan ve kombine bilet almak isteyen taraftarlar semt pazarlarının kurulduğu gün kurulacak satış noktalarından kombine bilet de alabilecekler.
İstanbul'da ise kombine biletler İstanbul 1967 Trabzonsporlular Derneği'nde satışa çıkacak.
haber61
Üç mevsim
06-11-2008, 19:13
bu fiyatlara istanbulda biz sakız çikolata falan alıyoruz :D
bizim bir maçımızın bileti 100 ytl nerdeyse tüm sezon boyunca kullanılabileceği bileti
100 ytl'ye satsın bakalım BJK gs fb kuyruğu o zaman görün
bence üzüntü verici bir durum
akkparti biz bir geçiş dönemindeyiz. Kendimizi bulmaya çalışıyoruz, her takımın her şehrin kendine özgü şartları vardır. Elmayla armut kıyaslanmaz.. Bu şartlarda İstanbul'a kafa tutabiliyorsak anla yani... Takımımız seneye ortaya bir başarı koyduğunda o zaman fiyatlar da şampiyonluk adayı takımın fiyatları gibi olacaktır.
Üç mevsim
06-14-2008, 15:51
Ankara'dan gelip İlk Kombineyi Aldı
Uğur Bozoğlu Başkan Şener'in demeci üzerine kombine bileti aldığını söyledi. Trabzonspor sevgisi ile yanıp tutuşan taraftarlar yapılan transferlerle birlikte gelecek seneye umutlu bakıyorlar.
http://www.hizliresim.com/2008/6/14/2497.jpg
HEYECANLANDIM TRABZON'A GELDİM
Başkan Sadri Şener'in transferde biz görevimizi yaptık, sıra taraftarlarda mesajı vermesi üzerine heyecanlanan ve Trabzonspor'un efsanevi takım olmasında büyük katkısı olan eski yöneticilerden Utku Bozoğlu'nun yeğeni Uğur Bozoğlu Ankara'dan kalkıp Trabzon'a gelerek ilk kombine bileti alan taraftar oldu. Bozoğlu 50 tane numaralı, 35 tane Vip ve 3 tane Vip özel kombine bileti aldığını söyledi. Kombine biletinin ilk alımını kendisinin yaptığını söyleyen Uğur Bozoğlu, " Trabzonspor bizim kalbimiz, canımız çiğerimiz, benim gibi herkes kombine alırsa biz 15 bini değil 20 bin sayısına ulaşarız. Ben bu konuda umutluyum. Bugün Fenerbahçe'de taraftarı nasıl takımına sahip çıkıyorsa bizde o şekilde sahip çıkmalıyız. Gökhan Ünal transferini duydum ve heyecanlandım. Trabzonspor için elimizden geleni yapmamız lazım bunun üzerine gittik kombine aldık. İnşallah kombine bilet alımı dahada artacak, kombineleri her gün takip ediyoruz. Taraftarlarımız bu konuda rekor girecekler transferlerden de umutluyuz” dedi.
haber61
Parantez
06-14-2008, 16:05
özgun üye 8) kaç oyuncu aldınız toplam?
Üç mevsim
06-15-2008, 14:02
Taraftar takımına sahip çık
Kombinelere gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu açıklayan Sadri Şener,"Taraftarımızın bu takıma sahip çıkmasını istiyorum? ifadelerini kullandı.
Yedi binleri buldu...
Trabzonspor'un yeni sezon öncesinde transfer bombalarını art arda patlatması, tribünleri de heyecanlandırmıştı. Tam bu sırada Başkan Sadri Şener sahneye çıkıp, “Biz üzerimize düşeni yaptık, yepyeni ve kaliteli bir kadro kurduk. Şimdi sıra taraftarlarımızda” diyerek topu tribünlere atmıştı. Ve Bordo-Mavili renklere gönül verenler de mesajı almış, satışa çıkarılan kombinelere akın etmişti. Kısa sürede geçen yılın rakamı aşıldı, sayı 7 binlere yaklaştı.
'Kendilerini gösterdiler'
Bu durum yönetim kurulunun iştahını kabartıp morallerin tavan yapmasına neden oldu. “İsteklerimize kulak veren, satışa çıkan kombineler için kuyruklar oluşturan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullunan Karadeniz ekibinin patronu, “Diğer büyük kulüplerin taraftarları kadar duyarlı ve takımlarıyla ilgili olduklarını gösterdiler. Yeni sezonda da genç ve başarıya aç kadromuzun en büyük destekçisi olacaklarından şüphe duymuyorum” değerlendirmesini yaptı.
15 Haziran 2008 / 11:54
haber61
Üç mevsim
06-15-2008, 14:03
özgun üye 8) kaç oyuncu aldınız toplam?
Bölüm içerisinde bir başlık altında transferlerin derlemesini yapacağım. O kadar çok oldu ki ben de sayamadım :D
Üç mevsim
06-17-2008, 19:33
Kombinede Acele Edin
Trabzonspor'un kombine satışında resmi rakamın 7 bine ulaştığı ama kamu kurum ve kuruluşların toplu olarak kombine ayırdığı, bu rakamlarla kombine satışının 11-12 bin rakamına ulaştığı kaydedildi.
Trabzon'da başlayan kombine satışı dün öğleden sonra İstanbul'da da başladı.
KALE ARKALARI KOMPLE BİTTİ
Aldığımız bilgiye göre; İstanbul'da dün öğleden sonra başlanan kombine satışına aşırı bir ilginin olduğu öğrenilirken,
Trabzonspor taraftarının elini çabuk tutması gerekiyor. Şuana kadar kombine satışında iki kale arkası komple bitmiş durumda.
Kombine satışının yanında forma satışının durumun iyi olduğunu, aldığımız bilgiye göre, her gün TS Cluplarda 25 milyarlık forma satışı yapılmakta.
haber61
Üç mevsim
06-17-2008, 20:16
Hayde İstanbul'daki TS taraftarı
Trabzon'da başlanan kombine satışından sonra dün İstanbul'da kombine satışı başladı.
http://www.hizliresim.com/2008/6/17/3924.jpg
Alınan ilk bilgilere göre, Trabzon'da olduğu gibi İstanbul'da da kombinelere yoğun bir ilginin olduğu öğrenildi. Özellikle Trabzonspor'un gurbetçi taraftaları tarafından kombine satışına büyük ilgi gösterildiği kaydedildi.
Öte yandan yine İstanbul'da bu akşam Mowenpick Otel'de Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın önderliğinde bir dayanışma gecesi düzenlenecek.
haber61
Parantez
06-17-2008, 20:20
özgün üye ne zaman sayacaksın şu transfer sayısını
arada bakıyorum ama hala açmamışsın başlığı :-X
Üç mevsim
06-17-2008, 20:32
özgün üye ne zaman sayacaksın şu transfer sayısını
arada bakıyorum ama hala açmamışsın başlığı :-X
1.sayfanın sonlarına doğru "Kimleri Kimleri Aldık" var, ilgi ve merakın üzerine açmıştım başlığı.
Üç mevsim
06-18-2008, 20:39
İstanbul'daki Kombine Kart alıcılarımıza duyuru
Kulübümüzün 2008-2009 sezonu kombine kart satışları devam ederken İstanbul'daki taraftarlarımız için bir açıklama yapıldı.
Açıklamada İstanbul'daki taraftarlarımızın sabah 10.00 akşam 20.00 saatleri arasında Karayemiş Tesisleri Dragos Kartal Sahil Yolu Migros Yanı Kartal- İstanbul adresine gelerek veya 0216-517 19 67 nolu telefondan satış noktasına ulaşarak kartlarını alabilecekleri duyuruldu.
trabzonspor.org.tr
Üç mevsim
06-19-2008, 18:20
Valilikten kombine kart kampanyası
Trabzon Valisi Nuri Okutan kulübümüze kombine kart satışlarından katkı sağlamak amacıyla kentteki resmi daire amirleriyle bir toplantı yaptı.
http://img179.yukle.tc/images/689valitoplanti.jpg (http://www.yukle.tc)
Valilik binasında gerçekleştirilen toplantıya Okutan’ın yanı sıra Trabzon’daki resmi kurum ve kuruluşların amirleriyle birlikte Genel Müdür Yardımcımız Osman Aydın katıldı. Okutan toplantıda daire amirlerinden kulübümüze, kombine kart alarak ve bu konuda çalışmalar yaparak destek olmalarını istedi.
Okutan, “Geçmişi başarılarla dolu olan kulübümüzü tekrar eski günlerine döndürmek için katkı sağlamaya çalışıyoruz. Camiada büyük bir hareketlilik var. Yönetimi, teknik heyeti, futbolcusu ve taraftarı olarak bir bütün halinde yeni bir Trabzonspor ortaya çıkaracağız. Bunun sonucunda önce ikinci, sonra üçüncü yıldızı takma başarısını göstereceğiz. Bu konuda herkesin katkı sağlaması, şu an satışta olan kombine kartlara bu kulübe gönül verenlerin daha fazla ilgi göstermesi gerekiyor. Biz valilik olarak bu konuda üzerimize düşen tüm görevi yapacağız” dedi.
trabzonspor.org.tr
Üç mevsim
06-23-2008, 19:45
İlçelerde kombine satışı başladı
http://www.resim-yukle.gen.tr/images/azktgp3eduplk0xlxfo7.jpg (http://www.resim-yukle.gen.tr/)
Kulübümüzün 2008-2009 sezonu kombine kartlarının satışları bundan böyle ilçelerimizde de yapılacak. Satışlar ilk olarak bugün (p.tesi) Akçaabat'ta başladı.
Buna göre taraftarlarımız bugün ve yarın Akçaabat İlçesi İnönü Caddesi’nde yer alan Avea İletişim Merkezi, Onur İletişim’den kombine kartlara ulaşabilecekler.
23 Haziran 2008 / 12:35
trabaonspor.org.tr
Üç mevsim
06-24-2008, 19:22
http://www.resim-yukle.gen.tr/images/mo0m573d6nw0by1tt.jpg (http://www.resim-yukle.gen.tr/)
Kulübümüzün 2008-2009 sezonu kombine kartlarının ilçelerdeki satışlarına Akçaabat'ın ardından yarın (Çarşamba)Çarşıbaşı'nda devam edilecek.
Buna göre taraftarlarımız Çarşıbaşı İlçesi Avni Akkan Caddesi'nde bulunan Uzun Ticaret Vestel ve Avea Iletisim Merkezine gelerek veya (462) 821 41 30 nolu telefondan kombine kartlara ulaşabilecekler.
Üç mevsim
06-25-2008, 22:18
Trabzonspor'da kombine satışlarına yarın (perşembe) Of'ta, 27 Haziran Cuma günü Araklı'da devam edilecek
Buna göre taraftarların kombine kartlara yarın (Perşembe) Of İlçesi Ömerağa Bulvarı No 8/A adresinde bulunan Uğurlu İletişim Türk Telekom ve Avea Satış Noktasına gelerek veya (462) 771 42 40 nolu telefondan,
27 Haziran Cuma günü ise Araklı ilçesi Millet Cad. No 2/A adresinde bulunan Smile ve Avea Satış Noktası Bacıoğlu Elektronik'ten ve (462) 721 22 22 telefon numarasından ulaşabilecekler"
trabzonspor.org.tr (resmi site oluyor kendileri)
Üç mevsim
06-26-2008, 19:07
Fatih Tekke kombine aldı
Trabzonspor'dan Rus takımı Zenit'e transfer olan yıldız oyuncu Fatih Tekke bordo-mavililerin kombine kampanyasına destek oldu.
http://www.resim-yukle.gen.tr/images/47fhefeg4qmrur39oku3.jpg (http://www.resim-yukle.gen.tr/)
Yıldız oyuncu akraba ve dostlarına 20 adet kombine bilet alıp, dağıttı. Tekke "Herkes kulübe sahip çıkmalı" diye konuştu
haber61
Üç mevsim
06-29-2008, 04:43
TS'nin 2008-2009 sezonunda oynayacağı müsabakalar için kombine kart satışları devam ederken 8 bin sayısı aşıldı.
http://www.resim-yukle.gen.tr/images/mx9r3r047q44qvuz2iru.jpg (http://www.resim-yukle.gen.tr/)
Kombine 8 bine ulaştı
Trabzonspor kombine satışlarında rekora koşuyor. Toplam 8 bin 13 taraftar kombine bilet sahibi oldu. Bu kartların 395 adeti VİP, 1118 adedi Kapalı, 3602 Adedi Maraton, 2898 adedi de Açık tribünden gerçekleşti. Taraftarlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.
resmi site
Üç mevsim
07-01-2008, 22:53
Kombine kartlar Valiliğe teslim edildi
Daha önce Trabzon Valiliği tarafından rezervasyonu yapılan 4548 adet kombine kartı Vali Okutan’a teslim etti.
http://www.resim-yukle.gen.tr/images/xgbxclud9av01p69q3h.jpg
Yöneticimiz Mehmet Tunç - Trabzon Valisi Nuri Okutan
Vali Okutan, Trabzonspor’u katkı yapmak için uğraş verdiklerini belirterek, “Çeşitli alanlarda çalışmalarımız var. Bunlardan biri de kombine kartlardı. Şuan 4548 adedini teslim aldık. İnşallah bu sayıyı 8 bine kadar yükselteceğiz” dedi.
Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Tunç ise Vali Okutan’a teşekkür ederek, “Sayın valimizin kulübümüze yaptığı büyük katkılar bizi oldukça mutlu ediyor. Kendisine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
trabzonspor.org.tr
Parantez
07-01-2008, 22:59
napcakmış o kadar kombineyi :o
sülalesine dağıtcak desem aşiret bile bu kadar geniş değildir heralde :-\ :o
valla 100 ytl ye kombine satsan da ne kadar para kazancaksın bide o var :-X
Üç mevsim
07-02-2008, 01:30
Sülalesine değil, kamu kurumlarının çalışanlarına dağıtacakmış, satacak yani.
Parantez
07-02-2008, 01:49
niye o satıyor :o kar mı yapcak üstünden :o
ts neden satmıyor?
Üç mevsim
07-02-2008, 02:07
ts neden satmıyor?
Off parantez ya ;D.. Senle de uğraşılmıyo ::)
Kulüp zaten satıyor kombineleri. O biraz da dayatma yaparak satacak galiba. He başka işi kalmadı Trabzon valisinin kombine ticareti yapacak. Adam istedi, kulüp de verdi. Sizin kombineleri Vali almıyo mu?.. Sahi sizin kombine satışı nasıl gidiyor. Biz Trabzonspor tarihinin rekorunu kırdık, onun çin böyle ooo kombine kombine yapıyoruz. En çok 7 bin küsur satılmış, 8 bini aştık, valinikilerle 12 bin küsur..
Parantez
07-02-2008, 02:13
ts neden satmıyor?
Off parantez ya ;D.. Senle de uğraşılmıyo ::)
Kulüp zaten satıyor kombineleri. O biraz da dayatma yaparak satacak galiba. He başka işi kalmadı Trabzon valisinin kombine ticareti yapacak. Adam istedi, kulüp de verdi. Sizin kombineleri Vali almıyo mu?.. Sahi sizin kombine satışı nasıl gidiyor. Biz Trabzonspor tarihinin rekorunu kırdık, onun çin böyle ooo kombine kombine yapıyoruz. En çok 7 bin küsur satılmış, 8 bini aştık, valinikilerle 12 bin küsur..
vay bee demek 8.000 sattınız :D :D
valla büyük başarı bi real madrid bide siz varsınız biz geriden geliyoruz
bu arada bu vali hakkında suç duyurusunda bulunmak gerek >:( ne demek dayatma!
Üç mevsim
07-02-2008, 02:23
Parantez burası yaklaşık 250 bin kişilik bir şehir ve bu şehir sadece kendisiyle yarışır :-*
Parantez
07-02-2008, 02:30
Parantez burası yaklaşık 250 bin kişilik bir şehir ve bu şehir sadece kendisiyle yarışır :-*
ee o zaman neden bizimkini soruyosun yahu ;)
ama isterse 10.000 kişilik olsun sakız parasına kombine satılmaz ya yazık!
nasıl para kazancaklar merak ediyorum
neyse ben sustum çıkıyorum zaten hadi iyi geceler! ;)
Üç mevsim
07-04-2008, 01:05
Bin kombine daha aldı
Trabzon Valisi Nuri Okutan daha önce aldığı 4800 kombine bilete ilaveten dün 1000 kombine daha aldı.
http://www.resim-yukle.gen.tr/images/wtnn10hs2stbyzgt6ae5.jpg
Trabzon Valisi Nuri Okutan Trabzonspor'a kombine bilet satışı konusunda büyük yardımlar yapıyor. Daha önce Trabzonspor'dan 4800 adet kombine bilet alarak sattıran Vali Nuri Okutan önceki gün yönetimden bin adet daha kombine bilet istedi. Trabzonspor'un fahri yöneticisi gibi çalışan Okutan'ı Trabzonspor taraftarları yeni sezonunun ilk çalışmasında tribünlere çağırarak uzun süre sevgi gösterisinde bulundu.
03 Temmuz 2008
spor61
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.