fatih kısaparmak balon baskılı balon Van'da 7.2 büyüklüğünde deprem - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Van'da 7.2 büyüklüğünde deprem

Mavera
10-23-2011, 16:53
Van'a bağlı Tabanlı köyünde 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bazı evler yıkıldı. Artçı depremler sürüyor.

VAN ve çevresi bugün saat 13.40’da şiddetli depremle sallandı. Kentte telefonlar sustu, elektrikler kesildi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Enstitüsü Deprem Araştırma Enstitüsü depremin merkez üssünün Van Tabanlı olduğunu Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.
milliyet

Özgür Çağrı
10-23-2011, 17:02
yuh 6.6 mı ?

Mavera
10-23-2011, 17:03
Allahtan yeryüzüne yakin kisimda olmamis yoksa vani yerle bir ederdi zaten evler eski ve cok sayida kerpicten ev var..

serdary
10-23-2011, 17:04
Van'da ne zamandan beri deprem oluyor :şaşkın:

Geçmiş olsun çok maddi-manevi kayıp yoktur inşAllah...

serdary
10-23-2011, 17:12
ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezine göre deprem 7.3 büyüklüğünde.

HaberVaktim

Mavera
10-23-2011, 17:16
enkaz altinda kalanlar varmis, insallah en az hasarla atlatiriz..

depare
10-23-2011, 17:16
6.6 mı 7.3 mü arada çok fark var..!

O bölge de hareket vardı deprem de bekleniyordu ama bu kadar büyük değil...

Özgür Çağrı
10-23-2011, 17:18
2011.10.23 13:41:21 38.7578 43.3602 5.0 -.- 6.6 -.- TABANLI-- (VAN) İlksel

yeryüzüne çok yakın olmuş :(

İntifada
10-23-2011, 17:19
Allah yardımcıları olsun...
şu depreme sevinen adamlarla aynı memlekette yaşadığım için o kadar üzgünüm ki...
daha bir kaç ay önce sık sık yaşıyordum bende depremi

Özgür Çağrı
10-23-2011, 17:20
of birden ağlama krizi geldi fena oldum ya 10 dakikadır görüntüleri görünce tvde
kent merkezi böyleyse köyleri ilçeleri düşünemiyorum
biz bu acıyı çok fena yaşadık 20 bin insanımızı kaybettik
Allahım sen yardım et.

Mavera
10-23-2011, 17:20
şu depreme sevinen adamlarla aynı memlekette yaşadığım için o kadar üzgünüm ki...
daha bir kaç ay önce sık sık yaşıyordum bende depremi

sorma facede ilahi adalet diyen serefsizler var!

Mavera
10-23-2011, 17:22
17 agustos depremini adapazarinda yasamis birisi olarak Rabbim kimsenin basina vermesin diyorum.. malesef deprem ülkemizin aci gercegi..

depare
10-23-2011, 17:28
O kadar yer yıkılmış mı ben evde değilim televizyon izleme imkanım olmadı..

İntifada
10-23-2011, 17:37
çok büyük yıkım var kardeş...
çok beter durum...

İntifada
10-23-2011, 17:41
Kandilli 7.3 olarak düzeltti..

Özgür Çağrı
10-23-2011, 17:42
http://i.milliyet.com.tr/883x338/2011/10/23/van-da-6-6-buyuklugunde-deprem-1715716.Jpeg

depare
10-23-2011, 17:51
Of Allahım inşaallah en az kayıpla atlatırız :(

serdary
10-23-2011, 18:02
Abi TRT canlı yayın yaptı enkaz yerinden... Merkezde 7 katlı bina çökmüş :(

Başbakan, İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanımız yola çıkmış
Kızılay da ulaşacakmış oraya...

İntifada
10-23-2011, 18:09
Devletimizin en mükemmel şekilde yaraları sarması,hizmeti götürmesi ve şefkatini göstermesi lazım...
bölge halkı görmeli ki devlet eskisi gibi değil kendilerini seviyor,yardım ediyor,üzülüyor onlar için...
İnşAllah şu korkunç felaketten bir mucizeyi ortaya çıkarırız...

Mavera
10-23-2011, 18:11
trt haberde canli yayinda kurtarma operasyonu var..

Yıldırım
10-23-2011, 18:11
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Dualarımız sizlerle.

Mavera
10-23-2011, 18:12
helal olsun emniyete su anda polisler ugrasiyor enkaz altindakileri kurtarmak icin..

Özgür Çağrı
10-23-2011, 18:16
Çevik kuvvet binasının çöktüğü bildiriliyor.
Havaalanında büyük hasar var.

Özgür Çağrı
İHH AKUT VE KIZILAY EKİPLERİ YOLA ÇIKTILAR.

Özgür Çağrı
BAŞBAKANIMIZ BAKANLARI İLE YOLA ÇIKTILAR

Özgür Çağrı
10-23-2011, 18:17
ERCİŞ VE MURADİYEDEN HALA HABER ALINAMIYOR.

Mavera
10-23-2011, 18:19
ercis belediye baskani cok sayida yikimin oldugunu bildirdi.. Rabbim yar ve yardimcilari olsun..

Özgür Çağrı
10-23-2011, 18:22
Bu şerri bu afatı bölge halkı Türkiye Cumhuriyeti kucaklaşması manasında büyük bir mucizeye çevirebiliriz umarım.

Mavera
10-23-2011, 18:25
su anda bir gencimiz enkaz altinda canli cikartildi cok sevindim, insallah digerleride cikartilir..

İntifada
10-23-2011, 18:26
Zül Celali Vel İkram !

Mavera
10-23-2011, 18:30
su serefsiz, kansiz itlerin yorumlarina bakarmisiniz.. kan üzerinden yorum yapan su soysuzlara bakarmisiniz..
Ey yüce Mevlam sen cenaze evinde dügün yapanlari helak eyle..
ensonhaber.com sitesinde deprem haberi altında aşağıdaki yorumları yapan kansızları ve bu yorumları denetimden geçiren site yöneticilerini lanetliyoruz...

ensonhaber

-beter olun insallah!
-şehitlerin kanı yerdemi kalacaktı?
-hakkari ve sirnak topragin altina gomulmustur umarim.
-inşallah daha büyük şiddetle olur taş üstünde taş kalmaz!
-beter olsun yerle bir olsun allahın gazabı..
-hükümetin yapamadığını allah yapacak inşallah.
-allahın sopası yokk beter olun!
-askerler dikkat etsin, yardim edicem diye sehit olmazsinlar?
-beş kuruş yardım yaparsam ellerim kırılsın.
-adamın içinden iyi olmuş demek geçiyor..
-allahım sen çok büyüksün bu daha uyarı.
-allah iste boyle vurur rabbim sana sukutler olsun.
-ohhh, serinledim biraz.
-kullandıkları kaçak elektriğin ve devlete sıktıkları kurşunların hesabını verin!
-allaha şükür allahın sopası yok orda yasıyan herkez ölmeyi zaten hakediyo.
-ayyy çok sevindim bak inşallah biraz vatan hainlerini temizler.
-yerle bir olsunlar kacakcılık onlarda, uyusturucu onlarda beter olsunlar!
-allah diyarbakirada nasip eder insallah..
-valla yerle bir olsa beş kuruş vermem. van'lıya para göndereceğime sokak köpeklerine mama alır yediririm. hiç olmazsa ihanet etmez.
- elektrik kesilmiş iyi zaten bedava kullanıyorlar elektriği faturasınıda biz ödüyorduk en azından 5-10 kuruş eksik fatura gelecek buda iyi bir gelişmedir..
-Bu adiler devleti sevmez devlete kurşun sıkarlar şimdi çıkar bağırırlar devlet bize elini uzatsın yardım yetsin yaralarımı sersin diye beter olun pkk yandaşları Allah keşke birde diyarbakırı yerle bir etsede biraz devlet düşmanı temizlense
-Ohhh, serinledim biraz
-Allah iste boyle vurur rabbim sana sukutler olsun...
-Allahin Laneti Üzerinize yagacak..Nankörlügün cezasini gecikmeden Allah verdi size!!!! sirada Diyarbakir var
-Kullandıkları kaçak elektriğin ve devlete sıktıkları kurşunların hesabını verin adi herifler Yüce Allah hak edene belesanı veriyor
-Habib Allah terbiye edecek inşallah ... Orda sadece vatan haini olmayanlar için üzüldüm. Digerleri enkazlardan dahi kurtarılmasın...
-
(yukarıdaki yorumların tümü ensonhaber.com sitesinden alınmıştır)

İntifada
10-23-2011, 18:32
su serefsiz, kansiz itlerin yorumlarina bakarmisiniz.. kan üzerinden yorum yapan su soysuzlara bakarmisiniz..
ensonhaber.com sitesinde deprem haberi altında aşağıdaki yorumları yapan kansızları ve bu yorumları denetimden geçiren site yöneticilerini lanetliyoruz...

ensonhaber

-beter olun insallah!
-ohhh, serinledim biraz.
-kullandıkları kaçak elektriğin ve devlete sıktıkları kurşunların hesabını verin!
-valla yerle bir olsa beş kuruş vermem. van'lıya para göndereceğime sokak köpeklerine mama alır yediririm. hiç olmazsa ihanet etmez.
- elektrik kesilmiş iyi zaten bedava kullanıyorlar elektriği faturasınıda biz ödüyorduk en azından 5-10 kuruş eksik fatura gelecek buda iyi bir gelişmedir..
-Bu adiler devleti sevmez devlete kurşun sıkarlar şimdi çıkar bağırırlar devlet bize elini uzatsın yardım yetsin yaralarımı sersin diye beter olun pkk yandaşları Allah keşke birde diyarbakırı yerle bir etsede biraz devlet düşmanı temizlense
-Ohhh, serinledim biraz
-Allahin Laneti Üzerinize yagacak..Nankörlügün cezasini gecikmeden Allah verdi size!!!! sirada Diyarbakir var
-Kullandıkları kaçak elektriğin ve devlete sıktıkları kurşunların hesabını verin adi herifler Yüce Allah hak edene belesanı veriyor
-Habib Allah terbiye edecek inşallah ... Orda sadece vatan haini olmayanlar için üzüldüm. Digerleri enkazlardan dahi kurtarılmasın...
-

Aramızdaki beyinsizlerin yaptıklarından dolayı bizi yok eder misin Allah'ım ?
A'raf-155

Mavera
10-23-2011, 18:35
bu serefsizlerin dagdaki pkk dan farkini bana kim söyleyebilecek!

İntifada
10-23-2011, 18:37
Arkadaşlar kış geldi...
ve afet bölgesi van...
demem o ki buz gibidir oralar...
Allah yardımcıları olsun bu kışta...
hele geceleri buz tutar ortalık...

Mavera
10-23-2011, 18:39
acilen seferberlik ilan edilmeli.. kizilay, akut kimse yok mu, ihh ve bilumum stk lar her anlamda yardimda bulunmali..
hükümetimizde afet bölgesi ilan edip o insanlari bu karda, kista zor durumda birakmamalidir..

Cihannur
10-23-2011, 18:39

ensonhaber

-beter olun insallah!
-ohhh, serinledim biraz.
-Ohhh, serinledim biraz
-

Başbakanımızın En Hoşunuza Giden Cümlesi isimli konuda yazmış olduğum bir yorumum:

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan şehitlerimize kelle dememiş, Abdullah Öcalan kelle almaktan dolayı hapistedir mealinde bir söz söylemiştir. Yani o sözün açıklamasını yaparsak, Başbakanımız, Abdullah Öcalan adam öldürmekten dolayı hapistedir anlamında konuşmuştur. Başbakanımız şehitlere kelle diyor diyenler yalancılar ve müfterilerdir. Faşistlerin, zalimlerin, on yıllarca bu milleti inim inim inletmiş CHP Zihniyeti'nin oyunlarına gelmeyiniz! Türk faşistlerine ve Kürt faşistlerine karşı hep birlikte mücadele edelim. Türkçülerin ve Kürtçülerin vatanımızı ve milletimizi bölüp parçalama çabalarına Türk Milleti'nin her bir ferdi olarak karşı duralım. Kahrolsun Türkçü faşistler diyelim! Kahrolsun Kürtçü faşistler diyelim! Türkçü faşistler ve Kürtçü faşistler PKK'dan bile tehlikelidirler. Çünkü PKK ne kadar uğraşırsa uğraşsın Türkiye'yi bölemez inşaallah; ama Türkçü faşistler ve Kürtçü faşistler ülkemizde bir iç savaş çıkartırlarsa, işte o zaman ülkemiz ve milletimiz bölünebilir Allah korusun.

İntifada
10-23-2011, 18:40
İhh seferberliğe başladı...

Mavera
10-23-2011, 18:41
ulan acinin irkimi olur, afetin milliyetimi olur, yardimin milletimi olur!..bu kadarmi gözünüzü kan bürümüs, bu kadar mi irkciliginiz, duygularinizi bastirmis!

İntifada
10-23-2011, 18:44
Öyle...
Eğer batıda falan olsaydı bu afet kürdün Allahtan korkmazı,ulusalcısı aynı lafları söyleyecekti...
Allah bu memleketi ırkçılardan ulusalcılardan korusun...
Gözünü kan bürümüş itlerin...
Kinin her türlüsü merduddur !

İntifada
10-23-2011, 18:58
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10150363144644936&id=72930109935

rezalet...

TYH
10-23-2011, 18:59
dün başörtüsü yasağı yüzünden deprem oldu diyen zihniyet bugün de teröre bağladı işi..

Mavera
10-23-2011, 19:00
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10150363144644936&id=72930109935

rezalet...

serefsizligin dik alasi birde basbakanimizin ismini kullaniyor.. devletin yapmasi gerekeni sanki bir nimetmis gibi sunuyor!..

Mavera
10-23-2011, 19:04
birde verdigi cevaba bak haysiyetsizin..
Bu yazıya karşı çıkanlar ya bdp li yada pkk lıdır! Devleti hükümeti öven bir yazıya neden karşı çıkar bazı özürlüler bi düşünün!

ak parti icinde ne kadar fasist varmi be kardes..

depare
10-23-2011, 19:06
3 asker şehit olmuş bu acı yetmiyor bir bu eksikti..!

Kandilli yaklaşık bin vatandaşın hayatını kaybettiğini düşünüyoruz dedi :(

TYH
10-23-2011, 19:08
3 asker şehit olmuş bu acı yetmiyor bir bu eksikti..!

Kandilli yaklaşık bin vatandaşın hayatını kaybettiğini düşünüyoruz dedi :(

nasıl ya 3 kişi falan diyorlardı o kadar zayiat varmıdır ki :(

depare
10-23-2011, 19:12
3 olsa keşke 50 kadar bina yıkılmış köyler hariç...

Ruh-i zar
10-23-2011, 19:13
Görüntüler çok fena :(

mErvE.G.
10-23-2011, 19:23
insanlık dışı yorumlar..yazık gerçekten bu yorumları yapan insanlara..
şaşırıyorum,bunlarda nasıl bir zihniyet var..
Allah yardımcıları olsun,inşallah çok fazla can kaybı olmaz..
bu kış günlerde çok zor olacak çok üzüldüm..:(

serdary
10-23-2011, 20:22
İsrail savunma bakanı Türkiye'ye her türlü yardıma hazırız diye açıklama yapmış...

Tarantula_
10-23-2011, 20:33
Fena sallandık ha orayı düşünemiyorum bile,
Haberlerden takip ettim uzun süre,
Allah yâr ve yardımcıları olsun...

ALmi´
10-23-2011, 20:56
Allah'ım yardımcıları olsun. Bizim akrabalar da var, şuan dışardalar. Evlerinin camları kırılmış, çok şükür daha fazlası olmamış.

İmtihan dünyası işte. Her an hepimizin başına gelebilir. Bu tür felaketleri Rabbim ''insan'' olabilmemiz için, bir uyarı niteliğinde yaşatıyor bizlere. Ama gel gör ki, bunu anlayabilenimiz yok.

İntifada
10-23-2011, 20:59
çok kötü çok...
unutamayacaklar uzun süre...
her artçıda sokaklara kaçıcaklar...
gece uyuyamayacaklar,otururken sürekli tedirgin olacaklar...
rahat rahat duş bile alamayacaklar...
Hele evleri yıkılanlar ?
bu soğukta ne yapacaklar...
Allahım çok zor...

Gönülden
10-23-2011, 21:37
Rabbim vefat edenler rahmet eylesin geride kalanlara sabırlar versin...mevsimlerden kış ve insanlar sokakta biçar durumda..

Bu duruma vicdanı,insanlığı herşeyden önce mümin bir kişi olarak müslümanım diyenin bir kişinin yüreğinin yanmamasını düşünemiyorum..bu pervasız yorumları yapanlar yıllarca insanlığıyla,merhametiyle öğündüğümüz atalarımızın kemiklerini sızlatacak..yazık

Ebuzer
10-23-2011, 23:50
VAN yazıp 3072'ye göndererek İHH aracılığıyla 5 TL yardımda bulunabilirsiniz..

Beylerbeyi
10-23-2011, 23:52
bazı türkçü faşistlerin yazısına depremden bile daha fazla üzüldüm. gözlerim doldu. insanların verdikleri kayıplardan dolayı keyif yapan Türkçü köpekleri Allah'a havale ediyorum. pkk size duacı. sizin sayenizde militan topluyor. Ve ben sizin gibi şerefsizler yüzünden kıt aklıyla dağa çıkan adamlara neredeyse hak verir oluyorum. Allah ölümler üzerinden düğün yapan Türkçüleri de Kürtçüleri de helak etsin.

malesef AK Partililer arasında dahi depreme sevinenler var. Ercişte son seçimde AK Parti %48 oy alarak 1. parti oldu. Gevaş'ta %59 oy, Edremitte %48 oy aldı partimiz. Van merkezde de partimiz son seçimde %43 lük oyla 1. parti oldu. pkklı biri AK Partiye oy vermez bu bir. BDP ye oy veren her insan pkk lı değildir bu da 2. pkk ye sempatisi dahi olsa insanların ölümünden haz almak bir insan için utanç verici olmalıdır. pkk ye sempatin olabilir ama dağa çıkmayıp bu sempatini vahşete dönüştürmedikten sonra sen bir terörist değilsindir. dağdaki 4000 pkklı için milyonlarca Kürde bela okuyan, Kürdün acısını mutluluk sebebi sayan insanlara yazıklar olsun. hem insan olamadıkları için hem de teröre en büyük katkıyı sağladıkları için.

Hüdaverdi
10-24-2011, 00:01
Allah rahmet eylesin yar ve yardımcısı olsun oradakilerin.
Evde de delirdim bizimkiler tutturdu iyi oldu ölsün pis pkklılar vs demesinmi akşam akşam kavga ettik yazık günah görüntülere bakıyorum millet can derdinde kimisi bayılmış kimisi tekbir getiriyor Allah'a sığınıyor ufacık çocuklar bebekler yaralı büyük korku içinde kim bilir kaçı yetim kaldı.İnsanımız 1-2 pkklı için oradakilerin ölmesine seviniyor 'keşke diyarbakırda olsa' diyorlar.İnsanoğlu zalim gibi düşününce elbet cezasını bir yerde çeker,dünyada ezilir,ahirette vereceği hesabın haddi sınırı bile olmaz.

Şu adam o sözleri hakediyor mudur ? Ediyor varsayalım,4 aylık bebeği ? http://www.internethaber.com/esi-ve-bebegi-icin-gozyasi-doktu-379515h.htm

Beylerbeyi
10-24-2011, 00:04
biz burda beşik gibi sallandık. Van'a 5 saat mesafedeyiz, orayı tahmin bile edemiyorum. özellikle çocuklar bu travmayı kolay kolay atamayacaklar. burda bile ağlaşan çocukları gördüm, insanlar sokaklara attılar kendilerini. Allah yardımcısı olsun depremzelerin, bol bol dua edelim inşallah.

EpiVaTeS
10-24-2011, 00:10
DEPREM BÖLGESİNDE Kİ.....
belediye başkanları çağrıda bulunuyor :
İş makinelerini buraya gönderin.....
cevap ; iş makinalarını yaktınız...
doktorları buraya gönderin ;
doktorları öldürdünüz....
polis gelsin....
polisi taşladınız...
mehmetçik bize yardım etsin...
mehmetçiği ŞEHİT ettiniz..edenlere yardım ettiniz...
para gönderin ;
gönderdiğimiz paraları belediyeleriniz pkk ya verdi....
AMA BİZ İNSANIZ , MÜSLÜMANIZ, HAİN DEĞİLİZ, MERHAMETLİYİZ...
BEKLEYİN GELİYORUZ... !

Mavera
10-24-2011, 00:14
polis gelsin....
polisi taşladınız...
para gönderin ;
BEKLEYİN GELİYORUZ... !

su yazdigin resmen populizm abicim.. yardim yaparken show yapmaya gerek yok hani sag elin verdigini, sol el duymayacakdi simdi bakin siz böyle böyle yaptiniz ama biz merhametliyiz ve size aciyip! yardim ediyoruz..
lütfen su kafalari degistirelim ve aciya odaklanalim, aci üzerinden siyaset, populizm yapmayalim!

EpiVaTeS
10-24-2011, 00:15
la amele ben yazmadım onu...
sadece aptalların görüşü bu olur diye yazdım...

Beylerbeyi
10-24-2011, 00:18
polis gelsin....
polisi taşladınız...
para gönderin ;
BEKLEYİN GELİYORUZ... !

bu sözlerle tüm Kürtleri pkk lı kabul ediyorsun. iş makinelerini şuan enkaz altında olanlar değil dağdaki teröristler yaktı.

Beylerbeyi
10-24-2011, 00:21

mübarek oraya yazsana alıntıdır diye. başka yerden aldığına dair tek kelime söz etmemişsin.

Mavera
10-24-2011, 00:22

bende bir an seni aptal sanmistim :)

EpiVaTeS
10-24-2011, 00:26
malmısınız olm...
ben ırkçı değilim....
ben ümmetçiyim...

Mavera
10-24-2011, 00:29
bazen kimin ne oldugu anlasilmiyor nice ümmetciyim diye gecinenlerinde basimiza nasil türkcü kesildigini biliyoruz abicim..
neyse uzatmaya gerek yok senin görüslerin degilse sorun yok ;)

Beylerbeyi
10-24-2011, 00:29
Yunanistan'ın yardım teklifinde bulunması gülümsetti beni :)

bunu dışında İran, Pakistan ve İsrail dahil 19 ülke yardım teklifinde bulundu.

İRAN YARDIMA HAZIR

İran, Van'da meydana gelen depremden dolayı Türkiye'ye her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA, İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur'un Türk halkı ve devletine geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu duyurdu.

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet onların yakınlarına da sabır dileyen Hüseyinpur, ''İran, dost ve kardeş Türkiye'ye her türlü insani yardımı göndermeye hazırdır'' dedi.

Bu arada İran televizyonları ve haber ajansları da Van'daki depremle ilgili gelişmelere yer vermeye devam ediyor.

BOSNA HERSEK ÇALIŞMA BAŞLATTI

Bosna-Hersek'in ''Kızılayı'' Merhamet, Van'daki depremin ardından bölgeye yardım konusunda çalışma başlattı.

Merhamet Başkanı Hayruddin Şahiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'da meydana gelen depremden dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, kardeş Türk halkının acısını paylaştıklarını söyledi.

Çeşitli alanlarda birlikte çalıştıkları Türk Kızılayı ile yarın irtibata geçeceklerini ve deprem bölgesi için acil ihtiyaçları belirleyeceklerini ifade eden Şahiç, bir heyetlerini de deprem bölgesine göndererek yardım ve destek konularını yerinde tespit edeceklerini kaydetti.

Şahiç, bu çalışmaların ardından, deprem bölgesine acil olan ihtiyaçları en kısa sürede ulaştıracaklarını bildirdi.

RASMUSSEN: YARDIMA HAZIRIZ

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Van'da can ve mal kaybına neden olan deprem haberini üzüntüyle aldıklarını belirterek ihtiyaç halinde yardıma hazır olduklarını bildirdi.
Rasmussen, yazılı açıklamasında, depremden etkilenenlerin acısı paylaştıklarını ve Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.
Anders Fogh Rasmussen, ''NATO ihtiyaç halinde müttefikimiz Türkiye'ye yardıma hazır beklemektedir'' dedi.
Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek de dayanışma ve başsağlığı mesajı göndererek artan kayıpların büyük endişe kaynağı olduğunu belirtti.
Türk halkı ve makamlarının yanında olduklarını kaydeden Buzek, yaralılara acil şifalar diledi.

PAKİSTAN VE RUSYA'DA YARDIM TEKLİFİ

Van'da meydana gelen deprem dolayısıyla Pakistan, Ukrayna, Rusya, Kanada ve Güney Kore yardım teklifinde bulundu.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, deprem dolayısıyla Türkiye'ye çeşitli yardım teklifleri gelmeye devam ediyor.
Pakistan yaptığı açıklama ile bütün Pakistan halkının Türk kardeşlerinin yanında olduğunu belirterek, ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
Türkiye'ye şu ana kadar içlerinde ABD, İsrail ve Yunanistan'ın da bulunduğu 19 kadar ülkeden yardım teklifi geldi.

WESTERWELLE: ALMANYA, TÜRKİYE'NİN YANINDADIR

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Van'daki deprem sebebiyle Almanya'nın Türkiye'ye yardıma hazır olduğunu söyledi.
Westerwelle, Berlin'de yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin Türkiye'ye yardım teklifinde bulunduğunu belirterek, "Almanya, bu zor anlarda Türkiye'nin yanındadır" dedi.
Westerwelle, Türk hükümetinin ve Türk halkının acılarını, ölenlerin yakınlarının, yaralıların ve deprem sebebiyle evsiz kalan insanların üzüntülerini paylaştıklarını kaydetti.
Alman Yeşiller Partisi eşbaşkanları Claudia Roth ve Cem Özdemir de, ortak bir başsağlığı mesajı yayınlayarak, felakette hayatını kaybedenlerin yakınlarının, yaralıların ve evsiz kalan insanların acılarını paylaştıklarını bildirdi.
Kurbanların sayısının daha fazla artmaması için de Almanya'nın ve uluslar arası camianın hızlı ve fazla bürokrasi olmadan Türkiye'ye yardım etmesi gerektiğini belirten eşbaşkanlar, felakette maddi zarar gören insanlara da evlerinin yeniden imarı için hızlı bir şekilde yardım edilmesi gerektiğini kaydetti.

DİĞER TEKLİFLER

Van'daki deprem dolayısıyla aralarında İsrail ve Yunanistan'ın da bulunduğu çeşitli ülkelerden Türkiye'ye yardım teklifi gelmeye devam ediyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre ilk etapta Azerbaycan, İsrail, ABD, İngiltere, Almanya, Polonya, Macaristan, İsviçre ve Yunanistan yardım teklifinde bulunuldu.

Daha sonra ise Bulgaristan, Gürcistan, Çin, Japonya da diplomatik kanallarla yardım önerdi.

İran ve Kosova'nın dışişleri bakanları da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak yardım teklifinde bulundu. Daha önce de Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças aynı nedenle Davutoğlu'nu aramıştı.

Bu arada Dışişleri Bakanlğı'nda bir de kriz masası kuruldu.

AA

EpiVaTeS
10-24-2011, 00:35
benim görüşlerim değil...
benim görüşüm şu...
ALLAH ALLAH ALLAH...
gerisi tıraş...;;)

Hüdaverdi
10-24-2011, 01:01
bazen kimin ne oldugu anlasilmiyor nice ümmetciyim diye gecinenlerinde basimiza nasil türkcü kesildigini biliyoruz abicim..
neyse uzatmaya gerek yok senin görüslerin degilse sorun yok ;)He valla 'ilahi adalet' diyen var buna.Allah'a ha direk sövmüşsün ha bunu demişsin aynı mantık :S Bizim toplumun mallık konusunda üstüne yok vallah.

EpiVaTeS
10-24-2011, 01:30
neyse uzatmaya gerek yok senin görüslerin degilse sorun yok ;)
beni tanıyorsun...
öyle düşünmeyeceğimide biliyorsun...

ahondov murat en yakın arkidişim ve kürt...
yani ben türkçü-kürtçü-lazcı değilim...
ben ümmetçiyim...

EpiVaTeS
10-24-2011, 01:46
Van'da askerlik yaptım...
Tuşba Han yıkılmış 7 katlı bir yerdi...

ALLAH yardımcıları olsun...

İntifada
10-24-2011, 03:53
http://videonuz.ensonhaber.com/izle/duygu-canbas-tan-deprem-gafi

şuur terk...

Hüdaverdi
10-24-2011, 03:57
http://videonuz.ensonhaber.com/izle/duygu-canbas-tan-deprem-gafi

şuur terk...Oha,aha asıl terörist bu karıdır.Gitsin porno filminde oynasın kamera sevgisi varsa.Bu beyinle anca teröre hizmet eder.
Diğer tv ve gazeteler bu salağın protesto edip baskı yapıp işinden etmeli.

Supraliminal
10-24-2011, 14:48
Allah c.c yar ve yardımcıları olsun inşaAllah.
17 ağustosu hatırladım.
Birkaç gün dışarıda çadırkentlerde kalmıştık hiç unutmuyorum.
Gökyüzünde yıldızlar bütün halde binlerceydi.

Supraliminal
10-24-2011, 15:35
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Van'daki depremle ilgili açıklamalarda bulunuyor. İşte Atalay'ın açıklamalarından satırbaşları;
''Depremde, Van, köyler ve Erciş'te toplam 239 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 1300 civarında yaralımız vardır''
''Çadır, ısıtıcı ve battaniye konusunda bugün itibarıyla hiçbir eksik kalmayacak. Deprem ve hasarıyla, yaralılarla ilgili çok organize, sistematik, devletin bütün imkanlarını buraya taşıyoruz. 200'e yakın ambulans

Valilerimizin koordinasyonunda çalışmalar sürüyordu. İçişleri ve Kalkınma Bakanlarımız bölgede, çalışmaları koordine ediyor. Diğer ihtiyaçlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Hasar tespit çalışmaları sürüyor. Öncelikle kamu binalarıyla ilgili çalışmalar da devam ediyor, üniversiteler ve okullar bir hafta tatil edildi. Girilmeyecek bina tespitleri de hemen tamamlanacak. Van'daki Sağlık Bakanlığı'nın hastanesinde en küçük depremden etkilenme yok, hizmet veriyor. Tıp fakültesi hastanesinde hasar olduğu için oradaki hastaların bir kısmı buraya taşındı. Van Havalimanı uçak dolu. Bölgenin tamamına bugün akşama kadar elektrik verilecek.

Van depremi hepimizi üzdü, kayıplarımız. Bizim üzerimize düşen koordinasyonu çabuk sağlamak. Eksik olmayacak, kendi alanımızda eksikleri tamamlamak için buradayız. Devletin tüm imkanları Van'a taşınıyor. Yurtdışından çok sayıda yardım teklifi oldu. İran ve Azerbaycan'dan gelen yardımlar vardı, onları kabul ettik. Dışişleri Bakanlığımız teklifleri not ediyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Van depremiyle ilgili şunları söyledi:

37 vakayı ambulansla Ankara ve diğer illere taşıdık. Erciş'ten özellikle gece taşıma sırasında askeri ve polis helikopterleri de ambulanslarımıza eşlik etti. Hastanelerimizin deprem açısından durumunu süratle değerlendiriyoruz. Devlet hastanemiz hizmetlerimiz açısından ana binamız orası oldu. İki uzman mühendis arkadaş ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan uzmanlarla birlikte hastanelerimizde inceleme yapacak. Hiçbir hastanemizde önemli bir hasar yok.

Necip Fazıl
10-24-2011, 15:44
En çok üzüldüğüm nokta ne yazık ki kimsenin deprem aşıldıktan sonra ibret almayacak olmasıdır...

Necip Fazıl
10-24-2011, 16:06
http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/esh_22531.jpg (http://www.akpartiforum.com/duygu-canbasa-buyuk-tepki-izle-2011-10-24.html)

Necip Fazıl
10-24-2011, 16:08
http://img.vol.io/rotahaber/newpics/news/241020111118006374389.jpg (http://www.rotahaber.com/milliyete-ilahi-kaz-tokadi_218516.html)

Hüdaverdi
10-24-2011, 16:16
Dün Van'da yaşanan depremle ilgili medyada hayli tartışma oluşturacak bir karikatür yayımlandı.

Ankara'da Said-i Nursi'nin 39. ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen mevlit sırasında depremi "ilahi bir ikaz" olarak nitelendirdiği gerekçesiyle 2 yıl 1 gün hapse mahkum edilen ve 276 gün hapiste kalan gazeteci Mehmet Kutlular'ın sahibi olduğu Yeni Asya'da Van Depremi'yle ilgili de dikkat çeken bir karikatür yer aldı…

Van'daki deprem haberiyle birlikte verilen karikatürde “İLAHİ İKAZ” deniliyor.

Van depreminin “ilahi ikaz” olarak yorumlandığı karikatürde, Türkiye'nin Van'dan itibaren Doğu'su ayrılmış görülüyor.

İbrahim Özdabak imzalı bu karikatür büyük tartışmalara gebe gibi görülüyor.

İŞTE O KARİKATÜR

http://habervaktim.com/gommefoto/74944423221.jpg

Şu adam bile bunu çiziyor,yeni asya karikatüristi.

Necip Fazıl
10-24-2011, 16:43
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ölü ve yaralı sayısı ile son bilgileri paylaştı. Bakan Şahin ölü sayısının 265 olduğunu belirtti.

http://static.samanyoluhaber.com/Images/News/20111024/203068_van-depremi.jpg
BAKAN ŞAHİN: ÖLÜ SAYISI 265

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ölü ve yaralı sayısı ile ilgili son bilgileri paylaştı. Şahin, ''Erciş'te 169, Van merkezde de 96 olmak üzere toplam 265 can kaybı var. Yaralı sayısı 1140" dedi.

HÜRRİYET

Necip Fazıl
10-24-2011, 16:45
http://image.haber7.com/haber/haber7/bigmanset/438220111024013324256.jpg

Necip Fazıl
10-24-2011, 16:45
http://image.haber7.com/haber/haber7/bigmanset/352020111024010711375.jpg

serdary
10-24-2011, 18:12
Van'ı vuran 7.2 büyüklüğündeki deprem sonrası hükümetten bölgeye yönelik adımlar gelmeye devam ediyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Van'da vergi borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiğini açıkladı.

Habervaktim

Supraliminal
10-24-2011, 18:43
http://www.iha.com.tr/VideoPlayer.aspx?vid=9282&cid=8&Page=1#top

Türkistan
10-24-2011, 20:08
Devletimizin en mükemmel şekilde yaraları sarması,hizmeti götürmesi ve şefkatini göstermesi lazım...
bölge halkı görmeli ki devlet eskisi gibi değil kendilerini seviyor,yardım ediyor,üzülüyor onlar için...
İnşAllah şu korkunç felaketten bir mucizeyi ortaya çıkarırız...

devletiniz en mükemmel saracak yaraları askeriyle policiyle üzülme kardeş.

Türkistan
10-24-2011, 20:13
israil bilem yardım gönderniş.
Aklıma bir den van mmunut geldi utandım.

Supraliminal
10-24-2011, 20:14
devletiniz en mükemmel saracak yaraları askeriyle policiyle üzülme kardeş.

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .

Ak_Kelebek
10-24-2011, 20:28
Allah yardımcıları olsun bu kış günün de dışarıda kaldı bir sürü insan. Devletimize zeval vermesin Rabbim. Ne olursa olsa,kim olursa olsun devlet o anda orada oluyor kim ne derse desin.
Hani nerdeydi dün Kılıçtaroğlu?

Türkistan
10-24-2011, 20:40
Allah yardımcıları olsun bu kış günün de dışarıda kaldı bir sürü insan. Devletimize zeval vermesin Rabbim. Ne olursa olsa,kim olursa olsun devlet o anda orada oluyor kim ne derse desin.
Hani nerdeydi dün Kılıçtaroğlu?
kılıçdaroğlu üzüntüdenmi gidecek sankim oraya
oy toplaması için pirim yapacak ya.:)

Ak_Kelebek
10-24-2011, 20:41
Dün akşam Devletin zirvesi oradaydı. Kendisi de yarın gideceğiz diyordu korktu heralde deprem olurda bina altında kalıp yerin dibine girerim diye ...!

serdary
10-24-2011, 20:42
israil bilem yardım gönderniş.
Aklıma bir den van mmunut geldi utandım.

Hoşgeldin,

İsrail yardım gönderirim dedi ama Ankara'dan ret geldi. Bunu bizzat İsrail söyledi.

Böyle bir durumda insani olarak düşünmeseler bile arayı yapmak için tabi ki teklif edecekler...

Türkistan
10-24-2011, 20:43
Dün akşam Devletin zirvesi oradaydı. Kendisi de yarın gideceğiz diyordu korktu heralde deprem olurda bina altında kalıp yerin dibine girerim diye ...!
o yerin dibine girerse dah fazla deprem olur aman:)

Türkistan
10-24-2011, 20:45
Hoşgeldin,

İsrail yardım gönderirim dedi ama Ankara'dan ret geldi. Bunu bizzat İsrail söyledi.

Böyle bir durumda insani olarak düşünmeseler bile arayı yapmak için tabi ki teklif edecekler...
hoşbulduk.arayı yapmak için sanmam bu gibi durumlarda uluslararası yardımlaşma olur.adettendir.ama genede mahcup oluyo insan yahu:utangaç:

serdary
10-24-2011, 20:47
Filistin'de masum Müslümanlara acımadan işgence eden bir ülkenin "insani" duygularla yardım gönderme olasılığını çok düşük görüyorum...

Ak_Kelebek
10-24-2011, 20:54
o yerin dibine girerse dah fazla deprem olur aman:)

Haklısın kardeşim o'nu yer bile kabul etmez... :w: :@

Türkistan
10-24-2011, 20:55
Filistin'de masum Müslümanlara acımadan işgence eden bir ülkenin "insani" duygularla yardım gönderme olasılığını çok düşük görüyorum...
bir laf vardır dostluk başka alış veriş başka.
bknz işadamları ve ticaret falan filan.
mesela vakko egemen bağış gibi.bu sene yılbaşında yine işadamlarına zenginlere vakkoları paketleyip paketleyip vakkoları vakumlayacakmı hep beraber görecez.
ben sana haber verirem.

Türkistan
10-24-2011, 21:02
Haklısın kardeşim o'nu yer bile kabul etmez... :w: :@
yok bide varacak oraya bir sürü söz duellosu yapacak.yok bu hükümet yok bizler gelersek daha iyi olacak bir sürü laq laq

Türkistan
10-24-2011, 21:05
neyse her daim geçmiş ola gardaşlara .umaram kötüler gitmiştir.iyilere arda kalanlara bizden şifalar olsun.
bugünlük bu kadar eyvallah.

serdary
10-24-2011, 21:07
İşte ben de onu diyorum kendi menfaati için teklif etmiştir yardımı o yüzden yüzünün kızarmasına gerek yok bence...

Hüdaverdi
10-25-2011, 02:32
https://www.facebook.com/video/video.php?v=304441722915680

Supraliminal
10-25-2011, 03:37
İbretlik !

http://www.haber7.com/haber/20111025/Iki-deprem-enkazindanda-sag-cikti.php

Mavera
10-25-2011, 03:41
deprem oldu kayıplar ikiye ayrıldı; doğudakiler HAYATLARINI, bazi batıdakilerde İNSANLIĞINI kaybetti...

İntifada
10-25-2011, 03:43
deprem oldu kayıplar ikiye ayrıldı;doğudakiler HAYATLARINI,batıdakiler İNSANLIĞINI kaybetti...

bu da çok acımasız bi genelleme oldu...

Mavera
10-25-2011, 03:45
bu da çok acımasız bi genelleme oldu...

evet farkindayim o acidan oraya "bazi" yi ekledim..

Supraliminal
10-25-2011, 04:19
Batıdakiler seferber oldu desek bence daha iyi olurdu.

Mavera
10-25-2011, 04:24
evet büyük kismi seferber oldu bazi fasistler disinda, insallah bu felaket bir firsata vesile olur ve barisa giden yol acilir..
su sözde cok hosuma gitti bugün mehmet tanriverdinin yazisindan..
"enkazdan 3-4 yaşında bir çocuğun cesedini çıkardılar, sırtında keleşi yoktu!!"

Necip Fazıl
10-25-2011, 19:38
http://www.habervaktim.com/resim/resim207227_1.jpg?t= (http://www.akpartiforum.com/haber/207227/.html)