fatih kısaparmak balon baskılı balon 'Vicdani ret' gündeme geliyor - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Vicdani ret' gündeme geliyor

İntifada
11-14-2011, 23:30
Savunma Bakanlığı vicdani ret konusunda çalışmasını haftaya tamamlıyor.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 'Vicdani Ret'le ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırlık yaptığını açıkladı. Ergin'e göre çalışma kısa sürede Bakanlar Kurulu'nda olacak.

sabah

İntifada
11-14-2011, 23:30
vallah benim aklıma gelmişti ;D

Hüdaverdi
11-14-2011, 23:32
Boşuna beklemeyin böyle bir şeyin olması mümkün değil ;D

İntifada
11-14-2011, 23:35
valla bilmem...
ama inşallah olur

Mavera
11-14-2011, 23:46
ben vicdani ret olayina karsi degilim ama su andaki konjoktörde türkiye de uygulanmasi imkansiz cünkü suistimallere neden olur!..

serdary
11-14-2011, 23:51
TSK'nın asker ihtiyacını karşılayamamasına yol açmaz mı?

İntifada
11-14-2011, 23:56
tsknın garson ihtiyacını karşılayamamasına yol açar

Mavera
11-14-2011, 23:57
tsknın garson ihtiyacını karşılayamamasına yol açar

peki su andaki bir vicdani ret askeri anlamda suistimal ve zaafiyete yol acmaz mi ?

Hüdaverdi
11-15-2011, 00:01
La babayı gelir boşa beklemesin kimse ;D
Bedelli bir sorun çıkarıyor zaman zaman,vicdani redmi gelecek ? Kimse beklemesin ;D
Yanılmıyorsam bunu dile getirmek bile suç kabul ediliyor,suç kabul edilen birşeyin getirilmesi zaten saçmalık olur ;D
Olum verecekler elinize silahı çıkacaksınız dağa puahhaha ;D
Reyiz rahat :karizmatik:
Askerlik neydi la ???

İntifada
11-15-2011, 00:05
peki su andaki bir vicdani ret askeri anlamda suistimal ve zaafiyete yol acmaz mi ?

açmaz açmaz bişey olmaz...

İntifada
11-15-2011, 00:07
http://www.stargazete.com/yazar/mehmet-altan/mecburi-askerlik-mecburen-bitiyor-haber-387498.htm

1 aylık falan bir yazı

Mavera
11-15-2011, 00:09
açmaz açmaz bişey olmaz...

iste öyle acmazla olmuyor.. türkiye daha bunu kaldiracak olgunlukta degil ve malesef ülkemizde terör sorunu var yani su asamada vicdani ret birilerinin ekmegine yag sürer!

serdary
11-15-2011, 00:11
Abi şu an vicdani ret çıksa kaç kişi askere gider :)

İntifada
11-15-2011, 00:11
zorunlu askerlik terörün ekmeğine yağ sürmüyor mu ?

İntifada
11-15-2011, 00:12
Abi şu an vicdani ret çıksa kaç kişi askere gider :)

askerlik yapmak isteyen gider yapmak istemeyen gitmez...

Mavera
11-15-2011, 00:17
ben zorunlu askerlik yapilsin demiyorum ki askerligi sivil olarak yapilma imkani sunulmali.. yani bir kisi askerligini kamu yararina bir iste calisarakta yapabilir ki avrupada bu isler böyle..
malesef ülkemizin konumu su anda ortada terör bir yana komsulardaki sorunlar basimizi agritiyor o acidan su sürecte cikacak bir vicdani ret toplumda tepkisizlesmeye neden olur ve terör örgütünün ekmegine yag sürer..
ama ne zamanki sürec normallesir, ülkedeki olaganüstü sartlar olaganlasir oturur, tartisiririz..
sunu unutmayalim bireyin devlete, devletinde bireye karsi sorumluluklari vardir devlet, bireyin saglik, güvenlik, egitim, ulasim gibi giderlerini karsilamak zorunda bireyde devlete karsi yükümlülüklerini yapmak zorundadir ve su anda bireyin sorumlulugu askerlik olarak ortaya cikiyor..
türkyiye de askerligin amacinin disina cikmasi, kötü örneklerin olmasi askerligi tamamen gözardi etmemize neden olmamalidir..
evet mitilarist bir devlet olmayalim ama stretajik konumumuz geregi cok güvenli ve normal bir durumumuzda oldugu söylenemez!

Mavera
11-15-2011, 00:18

o zaman egitimide vicdani tercihe birakalim hangi cocuk okula gider?..

İntifada
11-15-2011, 00:21
yav 1 ay acemilik 5 ay yatlamı stratejik önemi koruyacağız...
askerlerin ne kadar eğitildikleri ortada...
sabaha kadar çatışmada 1 tane pkklı vuramadılar 24 askerimiz şehit olduğunda...
vicdani ret zaten kamu görevi yaptırır...
askerliği rededip kamu yararına çalışırsın...
düzeni orduya geçersin isteyen asker olur istemeyen asker olmaz bu kadar basit...
terörü 30 senedir bitirememişsin,şehit üstüne şehit veriyorsun...
biraz akledelim bence...

İntifada
11-15-2011, 00:23
o zaman egitimide vicdani tercihe birakalim hangi cocuk okula gider?..

eğitim zaten vicdani tercihe bağlı...
reşit olduktan sonra ister üniversiteye gidersin ister gitmezsin...
hatta lise...

BeldeiTAYYIBe
11-15-2011, 00:23
Almanyadakilerden 5000 euro istiyorlar...
Vicdani red yapilsa yinede ödeme zorunlulugu olurmuki?

Özgür Çağrı
11-15-2011, 00:24
vicdani ret olmazsa imani ret oda olmazsa bedelli :)

hadi reyiz yırtacan şu angaryadan ha gayret :)

Mavera
11-15-2011, 00:27
su andaki askerligin durumunu tartisalim, yanlislari konusalim ama askeriyenin zayiflatilmasi gibi ihtimalleri tartismanin anlami yok..
öyle güclü ordu, güclü türkiye gibi bir düsüncemde yok ama güclü türkiye, güclü orduyu gerektirir cünkü cevremizdeki durum ortadadir..
kamu yararina calisma bencede düsünülmesi gereken bir secenekdir sonucta bireyinde, devlete karsi sorumluluklari vardir madem askerlik yapmiyorsun o halde bir sekilde devlete karsi sorumluluklarini yerine getirmesi gerekir..
vicdani ret konusulmamali, tartisilmamali demiyorum ama sürec cok hassas ve su anda bedelli gibi bir durum varken su anda vicdani reti tartismak bana göre sacmalik geliyor..
ben bireyin özgür iradesinin önemli olduguna inaniyorum ama bireylerin birlesmesinden ortaya cikan devletlerinde kanunlari, nizamlari olmazsa o toplumda isleyis kolay olmaz..

Mavera
11-15-2011, 00:30
eğitim zaten vicdani tercihe bağlı...
reşit olduktan sonra ister üniversiteye gidersin ister gitmezsin...
hatta lise...

niyeki yakin zamanda zorunlu egitimi 12 yila cikarmayi düsünüyorlar.. kardesim sorun nedir biliyormusun biz asker bir milletiz yani istege, tercihe biraktigimiz zaman isin icinden cikamiyoruz..
cünkü ne demokrasimiz, ne anlayisimiz modern normlarda degil o yüzdende malesef biz yasakla, yasayla birseyleri yapmak zorunda kaliyoruz..
ingilterede yazili bir anayasa yokken, bireyler haklarina saygida azami gayret gösteriyorlar..
oysaki bizde futbol gibi zevk aracinda siddeti önlemek icin bile agir yasalar cikartmak zorundayiz, sigara gibi insan sagligina zararli bir mereti yasaklamak icin bile yüksek para cezalari kesmek zorunda kaliyoruz..
gerci bizde yasaklarda cignenmek icindir kanunu cogu zaman gecerli oluyor ki oda ayri tartisilacak bir konu..

İntifada
11-15-2011, 00:35
askerlik kalksın diyen yok ki zorunlu askerlik kalksın isteyen gitsin diyor insanlar...
231 bin insanın garsonluk vb.angarya işlerde çalıştığı haberleri çıkmıştı...
yazıktır

Eşref
11-15-2011, 00:37
Boşuna beklemeyin böyle bir şeyin olması mümkün değil ;D

Aklına uyup askere gidiyorum. Eğer vicdani ret çıkarsa hiç gözüme görünme Hüdaverdi. (:

İntifada
11-15-2011, 00:38
sen memur değilmisin agacan...
bekle bedelli geliyo hiç yoktan bedelli yaparsın...

Özgür Çağrı
11-15-2011, 00:38
Zorunlu askerlik insanlık onuruna vurulmuş bir darbedir.
Zorunlu askerlik ülke demokrasisi için en büyük tehdittir.
Asker demokrasiye müdahale ederken en büyük gücünü asker sayısından alır. 800 bin askerin özerk bir kuruma bağlı olması memleket için vatandaşlar için muaazzam tehdittir. 800 bin askerle dağdaki terör bitirilemez ama bir sürü darbe yapılabilir hükümetler devrilebilir gazeteler basılabilir insanlar öldürülebilir köyler yakılabilir.

Tsk lağvedilmeli adam akıllı modern bir ordu kurulmalıdır. Bu ordunun bu zihniyetle ıslah edilebileceğini düşünmüyorum.

Eşref
11-15-2011, 00:45
sen memur değilmisin agacan...
bekle bedelli geliyo hiç yoktan bedelli yaparsın...

İşin şakası. Mecbur gidiyorum Akıncı. Ağustos'ta gidecektim. O dönemde paralı dendi vazgeçtim. Şimdi sülüsü aldım. Yine paralı meselesi çıktı. Bugün de vicdani ret. :) Sülüsü aldığım için geri dönüşüm yok. (sanırım) Mecbur gidiyorum.

İntifada
11-15-2011, 00:49
İşin şakası. Mecbur gidiyorum Akıncı. Ağustos'ta gidecektim. O dönemde paralı dendi vazgeçtim. Şimdi sülüsü aldım. Yine paralı meselesi çıktı. Bugün de vicdani ret. :) Sülüsü aldığım için geri dönüşüm yok. (sanırım) Mecbur gidiyorum.

aralıktamı gidiyon...
git bi konuş askerlik şubesiyle...

onurcan
11-15-2011, 00:49
Vicdani reddini açıklayan kişiler hangi suçlarla yargılanıyorlar?
155. madde :
"Geçen maddelerde yazılı olan ahval haricinde kanunlara karşı gelmeye halkı teşvik ile memleketin emniyetine tehlike ivas edecek surette makale nesir edenler ve halkı askerlikten soğutmak yolunda neşriyatta veya telkinatta bulunanlar yahut umumi bir içtimada veya nasın toplandığı yerlerde bu suretle nutuk irat edenler iki aydan iki seneye kadar hapis olunur ve bunlardan 4500 liradan 36.000 liraya kadar ağır cezayı nakdi alınır."1993 yılına dek "halkı askerlikten soğutmak" bir terör suçu olarak fiilen Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin (DGM) görev alanında kabul ediliyordu. 1993'ten bu yana ise bu suç Türk Askeri Ceza Kanunu'nun (TACK) 58. maddesi ile ilişkilendirilmekte ve "vatana ihanet" kapsamında ele alınarak görevli mahkeme olarak askeri mahkemeler kabul edilmektedir.

TACK Madde 58:
"Her kim Türk Ceza Kanunu'nun 153 ve 161. maddelerinde yazılı suçlardan birisini ve 155. maddede yazılı halkı askerlikten soğutmak yolunda neşriyatta ve telkinatta bulunmak ve nutuk iradetmek fiillerini işleyecek olursa, milli mukavemeti kırmak cürmünden dolayı mezkur maddelerde gösterilen cezalarla cezalandırılır."

Eşref
11-15-2011, 00:51
aralıktamı gidiyon...
git bi konuş askerlik şubesiyle...

Paralı askerlik sonuca bağlanmadı ki. Askere gitmek zorundayım. Sülüsü aldığım için ondan dönüşü yok. Ama 1 Aralık öncesi paralı askerlik çıkarsa belki faydalanabilirim.

onurcan
11-15-2011, 00:52
Avrupa'da vicdani reddin politik ve hukuki durumu nedir?
* Almanya :
Alman Anayasası'nın 4. maddesi, 3. paragrafı: "Hiç kimse, vicdanı ile bağdaştıramayacağı silahlı bir savaş hizmeti olan askerliğe zorlanamaz." der. Ülkede sivil hizmet hakkı tanınmaktadır.

* İsviçre:
17 Mayıs 1992 yılından beri İsviçre Anayasası' nda sivil hizmet hakkı bulunmaktadır. Fakat henüz bir kanun bulunmadığından, vicdani retçiler askeri mahkemelerle yüzyüze gelme zorundalar.

* Norveç:
Her yıl yaklaşık 2500 vicdani retçi çıkmaktadır. Bunlar kaydedilenlerin %8' ini temsil eder. Sivil Hizmet hakkı tanınmaktadır. Yürürlükteki vicdani retçilik yasası 1965' ten beri vardır.

*Hırvatistan:
1990 yılından beri Anayasasında Vicdani Red hakkı tanınmakta.

*İspanya:
1989' da sayıları 20.000' i bulan vicdani retçiler yüzünden hükümet Vicdani Red Yasası ile birlikte bir de af çıkardı.

*Belçika:
Vicdani red hakkı herkese yasal düzenlemeyle tanınmış durumda.

*Hollanda:
Bu ülkede de yasal olarak bu hak tanınmaktadır.

*Kanada:
İngiltere ve ABD'de profesyonel orduya geçilmiş durumda. Yunanistan hariç bütün Avrupa Birliği üyesi vicdani red hakkını tanımıştır. Yunanlı yetkililer de yakında bu yönde adımlar atılacağını bildirmişlerdir.

İntifada
11-15-2011, 00:52
hadi hayırlı tezkereler o zaman...

onurcan
11-15-2011, 00:53
Türkiye'de vicdani reddin politik ve hukuki durumu nedir?
Türkiye' de 1982 Anayasası' na göre askerlik vatan hizmeti içinde görülmektedir. 1982 Anayasası' nın vatan hizmeti başlıklı 72. Maddesi ise şöyledir:

"Vatan hizmeti her Türk' ün hakkı ve ödevidir. Bu hizmetin silahlı kuvvetlerde veya kamu kesiminde ne şekilde yerine getirileceği veya getirilmiş sayılacağı kanunla düzenlenir."

Buradan çok açık anlaşılacağı gibi, anayasa askerliği zorunlu kılmamaktadır. Askerlikle ilgili düzenlemeleri kanuna bırakmıştır. Bu konuyla ilgili kanunlar ise askerliği zorunlu kılmaktadır. Bu kanunlar 1927 yılında yürürlüğe giren 1111 sayılı Askerlik Kanunu ile 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu' dur. Vatan hizmetinin silhlı askeri eğitimle bir tutularak zorunlu düzenlemeye tabi tutulması, hukuka uygunluğu tartışılan bugünkü (1982) anti-demokratik anayasaya bile aykırıdır.

Eşref
11-15-2011, 00:54
hadi hayırlı tezkereler o zaman...

EyvAllah. Darısı başına desem mi bilmiyorum. Belki paralıdan, vicdani retten filan faydalanmak nasip olur sana. Gönlünden geçen neyse o olur inşAllah.

onurcan
11-15-2011, 00:54
bu sorun yeni anayasada ele alınmalıdır...

EZEL
11-15-2011, 09:30
Hükümetin derdi bitmiş de dersiz başa dert açıyor ..

muh_ince
11-15-2011, 13:21

Kimse gitmek istemezse ne olacak. Teröristlerle kamu hizmeti yaparak mı savaşacağız?

Zorunlu askerlik şarttır. Hem cihat cihat deyin hem de zorunlu askerliğe hayır.

İntifada
11-15-2011, 13:42
kimse askerlik yapmak istemiyorsa donup bir sorarsiniz niye millet istemiyor diye...
cihatmis namaz kilanin atildigi ordudan bahsediyoruz
231 bin insan angaryada calisiyormus...
komutana hizmet edene kadar millete hizmet ederiz...

rikopasa
11-15-2011, 13:48
Ya birde kalkmışlar gelişmiş ülkelerdeki askeri durumu yazıyorlar.
Kardeşim adamların teknolojisini yakalarsın, sende üretirsin savaş uçağını, sistemlerini, yedek parçasını veya sende de olur adamlardaki lojistik manevra yetenekleri işte o zaman tamam artık sayıca fazla olmaya gerek yok, nitelikli ama uzman askerlere ihtiyaç var denilebilir.
Uçak gemimiz yok, adam sen havadayken uçak yazılımını yönetiyor vurma dedimi vuramıyorsun. İnsansız hava aracımız yok. Adamlar uzay teknolojileri ile senlerdir haşır neşir olmuş, buradan bir koyuyor uzaydaki bilmemne sistemindeki bilmemne yıldızındaki mineral miktarını ölçmeye makina gönderiyor.
Allah aşkına ortadoğudaki durumu görüyorsunuz, Libya petrolleri için Kaddafi'ye yalakalık yapan onun için askeri jet gösterileri düzenleyen fransa aynı jetlerle Kaddafi'yi vurdu, ingilizler keza öyle.
Masada veya müzakere ile istediğini alamayan masaya silahı vurur, bu kadar basit. Kimse kalkıp amerika şöyle barışçıl, avrupa böyle demokrat demesin.
Sen Türkiye olarak gerekli altyapıyı sağlamadan ordunu hafifletemezsin. Kimsede buna çanak tutmamalı.

Eşref
11-15-2011, 14:05
Sorun askerin din ile olan sorunu ise bunun giderilmesi için vicdani red'in olması gerekmez. Halk ile Tsk'nın gönül bağı zayıflamış ise siz askere gidecek insan bulmakta zorlanırsınız. Bu paralı da olsa zordur. Güvenliğin yüksek düzeyde tutulması gerektiği şu günlerde o kadar hasarlı noktalar varken bunun gündeme gelmesi bana pek sağlıklı gelmedi.

Sevgili Yalçın Abi, diğer bir sorun da askerin neden asker olduğunu bilmememizden kaynaklanıyor. Diyor ki TSK'da namaz kılan atılıyor. İyi de biz TSK için mi askerlik yapıyoruz? Askerimiz TSK'ya zeval gelmesin diye mi şehit oluyor?

Teröriste kurşun sıkarken askerimizin tek amacı vardır; belki köy basacak, belki bomba koyup müslüman anaları öldürecek, küçücük bebekleri öksüz-yetim bırakacak o hainleri etkisiz hale getirmek. Yani şehitlerimiz, TSK için şehit olmuyor. Bu Müslüman halkı korumak için şehit oluyorlar.

Şunu da unutmamak gerekir ki hiçbir zaman TSK kötü olmaz. İçindeki subaylar kötü olabilir. Kötüleri ayıklamak da yargımızın, meclisimizin, hükümetimizin ve bizlerin görevidir. Onların zaten amacı Peygamber Ocağı'nı bozmak-yıpratmaktır. Halkın gözünde orayı kafirler ocağı yapmaktır. Bu oyuna gelirsek kaybederiz.

Bize sabretmek ve kötüler yüzünden Peygamber Ocağı'nı da kötülememek düşer. Nasrettin Hoca gibi "pire var" diye yorganı yakmanın bize faydası olmaz, aksine zararı olur.

muh_ince
11-15-2011, 14:12
kimse askerlik yapmak istemiyorsa donup bir sorarsiniz niye millet istemiyor diye...
cihatmis namaz kilanin atildigi ordudan bahsediyoruz
231 bin insan angaryada calisiyormus...
komutana hizmet edene kadar millete hizmet ederiz...

231.000 insan angaryada çalışıyorsa, geçirir TBMM bir kanun ve askerde hizmet yasasını düzenleyerek bunun önüne geçer.

Cihat, dinimizde var. Bunu savunup da zorunlu askerliğe karşı çıkmak da ayrı bir durum. Namaz kılan ordudan atılıyorsa vicdani ret gelince mi atılmayacak ki artık YAŞ kararları hem mahkemeye açık hem de bu nedenle ordudan subaylar atılmıyor. Kendi kendinizi çürüttünüz.

Millet askere gitmeyi neden mi istemiyor. Söyleyeyim. Terör yüzünden gitmiyor. Ölmekten korkuyor. Bu kadar basit.

Profesyonel orduya geçilmeli. Terörle mücadeleye 1 aylık acemi eğitimi almış askerlere değil de bu iş için eğitilmiş askerler gitmeli. Normal vatandaş da yurdun diğer yerlerinde asayiş, geri hizmet vb. görevlerde askerliğini yapmalı.

Ordu-millet olan biz Türkler'de vicdani ret yasası çıksa bile onu geri alacağım diyen parti kim olursa olsun düşünmeden oyumu her seçim basarım.

Eşref
11-15-2011, 14:33
Çok haklısın Eşref kardeşim. Eleştirilerin tozunu ayarlayamadığımız için bazen Tsk ya mensup olan kusurlu kişilerin yaptığı arızalı hareketlerin faturasını koca bir kuruma kesebiliyoruz. Zamanlada alışkanlık haline dönüyor.

Tsk 'yı elinde tutan yönetici kadro değerlerimiz ile karmaşık durumda da olsa bizler bunu nazara alarak askerlikten taviz veremeyiz diyorsak . Tam bu noktada üst düzey yetkililer zaafiyet göstererek askerlerimizin şehit olmasına imkan olanak sağlıyorsa rahatsızlıklar eleştiriler kaçışlar zuhur etmesinide bir yönü ile akla getirmek gerek.

Yalçın abi, zaten dikkat edersek, haçlı zihniyeti hep 3'lü bir taktik uyguluyor. Yani;

1) İnsanların İslam dini anlayışı, tek vatan-tek devlet düşüncesi yok ediliyor.
2) Devlet adamları pasifleştiriliyor.
3) Ordu zayıflatılıyor.

Irak'a bakınca da bunu görürüz. Müslüman Müslümanı öldürüyor. Irak'ta tek vatan-tek devlet anlayışı yok. Türkmen ayrı, Kürt ayrı Arap ayrı telden çalıyor. Hepsinin elinde farklı bir bayrak, dilinde ise farklı bir millet var.

Devlet adamı (Saddam) zaten Amerika tarafından desteklenmiş, ülkeyi idare edemeyen gaddar bir tip.

Irak ordusu ise çapulcu sürüsü haline getirilmiş.

Sonuç?

Bugün özgürleşen(!) bir Irak var. Aynı şey İran'a da yapılmak isteniyor. Ama şu an itibariyle yapılamıyorsa bunun sebebi de Ahmedinejat'ın Saddam gibi olmaması, halkın devlete daha bağlı olması ve ordusunun kolay lokma hale gelmemiş olması. Bu 3 unsur bir araya gelince, o gün İran'da özgürleştirilecektir. (!)

Türkiye'de de durum farksız. Birileri bizim din anlayışımızı bozmaya çalışıyor. Birlik ve beraberlik duygularımız yok edilmeye çalışılıyor. Hükümetimizi ise devirmeye çalışanlar, ordumuzu da yıpratma gayretinde. Eğer biz de özgürleştirilmemek istiyorsak; bu oyunlara gelmemeliyiz.

İntifada
11-15-2011, 15:37
peygamber ocagi cihat allah allah diyen ordu...
nasilsa millet musluman boyle gaza gelir yollar cocugunu sonra o ölür teror vurgusu yapariz memleket uzerindeki otoritem surer...
peygamber ocagi degil mi senin peygamberin zorunlu askerlikmi uyguladi...
zorunlu askerlik muaviye doneminde basladi...
Allah allah diyen ordu degilmi cami bombalamak isteyen...
cihat degil mi o koyler cihat icinmi yakildi yikildi...
pkkda aynisini yapiyor dini sembollerle celmeye calisiyor insanlarin aklini...
yemezler beyler...
savasmis cartmis curtmus bu memleketin duzenli ordusu kurtulus savasi dahil yunandan baska kimle savasti...
anadoludan emperyalistleri kim cikardi ?
pkk 30 yillok bir orgut peki 30 sene once neden insanlar 2 sene askerlik yapiyordu ?
yok zorunlu askerlik terore karsi basarilida neden terore birsey yapamiyor
olme korkusuymus yesinler sizleri...

depare
11-15-2011, 16:36
Destekliyorum herkes askere gitmek zorun da değil kimileri için askerlik hayatların'ın en donanımlı 15 ayını kaybetmelerine sebep oluyor..

Askerlik profesyonel personele döndürülmeli ve 20 yaşında ki acemi gençlerin hem hayatların'ın en önemli yılları heba olmamalı hemde pisi,pisine ölmekten kurtulmalılar...

Bu konuya Milliyetçi duygularla değil pozitif bakış açısıyla yaklaşılmalı..

Benim pek çok arkadaşım daha mühim işleri olduğu için asker kaçağı birisi 2 yıl geç gitti şimdi Edirne de..

Burada ve İstanbul da en az 50 tane asker kaçağı tanıdığı mı sayabilirim 31 yaşında da var 24 yaşında da 40 yaşında da...

Hepsini de destekliyorum söylediğim gibi herkes askerlik yapmak zorun da değil..

İntifada
11-15-2011, 16:57
millet askerden kaçmak için profesöt oluyor yav :)
askere gitmek istemiyorum diyene hemen korkak vs. diye başlıyorlar...
adam askere gitmemenin yasak olduğu,askerden soğutma gibi bir yasağın olduğu memlekette askere gitmek istemediğini söylüyor sizce sebep korkaklıkmı...
askerlik 6 ay hapis bi o kadar...

EZEL
11-15-2011, 18:29
Terörü bitirmek istiyorsak askerliği 24 aya çıkarmalıyız;D

Eşref
11-15-2011, 19:04
peygamber ocagi cihat allah allah diyen ordu...
nasilsa millet musluman boyle gaza gelir yollar cocugunu sonra o ölür teror vurgusu yapariz memleket uzerindeki otoritem surer...
peygamber ocagi degil mi senin peygamberin zorunlu askerlikmi uyguladi...
zorunlu askerlik muaviye doneminde basladi...
Allah allah diyen ordu degilmi cami bombalamak isteyen...
cihat degil mi o koyler cihat icinmi yakildi yikildi...
pkkda aynisini yapiyor dini sembollerle celmeye calisiyor insanlarin aklini...
yemezler beyler...
savasmis cartmis curtmus bu memleketin duzenli ordusu kurtulus savasi dahil yunandan baska kimle savasti...
anadoludan emperyalistleri kim cikardi ?
pkk 30 yillok bir orgut peki 30 sene once neden insanlar 2 sene askerlik yapiyordu ?
yok zorunlu askerlik terore karsi basarilida neden terore birsey yapamiyor
olme korkusuymus yesinler sizleri...

Zorunlu askerliğe ben de karşıyım. Mümkünse asker de polis gibi olmalı. Yani maaşlı. Bunun ne zararı olabilir? Fakat buna güç yetmiyorsa, isteyen askerliği yapsın, askerlik yapmak istemeyene de zorunlu kamu hizmeti görevi verilsin.

Bu ülkede herkes Müslüman değil. Herkes bu bayrağı, bu milleti sevmez. Herkes bu ülkenin bütünlüğünü de istemez. Bu zihniyetteki adamları neden asker yapalım? Bunlardan fayda değil zarar gelir.

Özgür Çağrı
11-15-2011, 19:07
İsteyen gitsin asgari ücret bağlansın onca fakir fukara çocuğu ne şartlarda askerlik yapıyor okuyoruz görüyoruz. İstemeyende 1 ay temel askerlik eğitiminden sonra normal bir ücret karşılığı muaf olsun.

Eşref
11-15-2011, 19:10
Terörü bitirmek istiyorsak askerliği 24 aya çıkarmalıyız;D

24 ay gönüllü-parasız askerlik. Sonra da hürgenerallik. ??? Ordudaki komutanları-paşaları da bu kapsama alacaksak, Ergenekon terörü bitebilir.

EZEL
11-15-2011, 19:10
Askerik Furkana Akıncıya 36 ay olsun diğerlerine 24 ay ;ı:

İntifada
11-15-2011, 19:38
Zorunlu askerliğe ben de karşıyım. Mümkünse asker de polis gibi olmalı. Yani maaşlı. Bunun ne zararı olabilir? Fakat buna güç yetmiyorsa, isteyen askerliği yapsın, askerlik yapmak istemeyene de zorunlu kamu hizmeti görevi verilsin.

Bu ülkede herkes Müslüman değil. Herkes bu bayrağı, bu milleti sevmez. Herkes bu ülkenin bütünlüğünü de istemez. Bu zihniyetteki adamları neden asker yapalım? Bunlardan fayda değil zarar gelir.

askerlik isteğe bağlı olmalıdır diyorum...
isteyen gitsin isteyen gitmesin diyorum...

İntifada
11-15-2011, 19:39
Askerik Furkana Akıncıya 36 ay olsun diğerlerine 24 ay ;ı:

36 aya kesin devrim yaparız biz o silahlı kuvvetle ;D

EZEL
11-15-2011, 20:07
36 aya kesin devrim yaparız biz o silahlı kuvvetle ;D

sana silah veren kim ki ;D hadi bakim doğru mutfağa soğan soymaya ..

İntifada
11-15-2011, 20:59
sana silah veren kim ki ;D hadi bakim doğru mutfağa soğan soymaya ..

bıçakta olur ;D

unnamed
11-15-2011, 22:16
geç bile kalındı...
önümde böyle bir seçenek olsa kesinlikle gitmezdim, ret hakkımı kullanırdım açıkça...
kız vermiyorlarmış, çokta tın vermesinler;D

Hüdaverdi
11-15-2011, 22:16
Hala bekleyen varsa babayı gelir ;D

unnamed
11-15-2011, 22:20
Hala bekleyen varsa babayı gelir ;D

hacı gelecek görürsün...

Mavera
11-15-2011, 22:22
ne kadarda asker kacagi meraklisi varmis :).. bu arada bendenizde gelecek sene yazin askerim artik yolumu gözlersiniz :D..
pasalar gibi 21 gün askerlik yapacagim..

Hüdaverdi
11-15-2011, 22:22
The godfather gelir bekleyin bekleyin ;D

serdary
11-15-2011, 22:23
Şu an itibariyle zor gibi ama ileride olabilir.

Ha ama komple muafiyet olmasa da kamu hizmeti verilecek gibi..

Garibüzzaman
11-15-2011, 22:32
Bu yasa tasarısının gündeme getirilmesini isteyen kim ???

İntifada
11-15-2011, 22:36
benim...

İntifada
11-15-2011, 22:39
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, vicdani retle ilgili çalışmayı Milli Savunma Bakanlığı’nın yürüttüğünü söyledi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da yurtdışı örneklerini incelediklerini ifade etti.

ANKARA - Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz vicdani ret konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bedelli askerlik ve vicdanı ret ile yapılması planlanan düzenlemelerin aynı zamana denk gelmesinin tesadüf tesadüf olduğunu söyledi.
Adalet Bakanı Ergin, ''Vicdani ret ile ilgili konuyu Milli Savunma Bakanlığı ela alacak. Değerlendirilecek, masaya konulacak, uygun görülmesi halinde Meclis'e getirilecektir. Düzenlemenin içini görmeden yapılacak yorumlar yanlış olur'' dedi.

YILMAZ: TAKVİM VEREMEM
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Adalet Bakanlığı’nın vicdani ret konusundaki çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
Çalışmayı inceleyeceklerini belirten Bakan Yılmaz, ''Takvim veremiyorum'' dedi.
''Yurtdışındaki örneklerine bakıldı mı?'' sorusuna Yılmaz, ''Arkadaşlar hepsini aldılar, yurtdışındaki uygulamalarına bakıyorlar ortak bir çalışmayı getirecekler'' dedi.
Bakan Yılmaz, yurtdışındaki örneklerinin yanı sıra AİHM'in vicdani ret ile ilgili kararlarının da incelendiğini sözlerine ekledi.

CHP’DEN TEKLİF
Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, vicdani ret ile ilgili çalışma yaptıklarını, kanun tekliflerini TBMM Başkanlığına sunacaklarını açıkladı.

AVRUPA’DA DURUM
Vicdani retle ilgili düzenlemeler askerliğin zorunlu olduğu bazı Avrupa ülkelerinde var.
Bu uygulamalara göre, dini, ideolojik ya da felsefik nedenlerden ötürü eline silah almak istemeyenler için kamuda çalışma seçeneklerini içeren alternatif askerlik modelleri öngörülüyor.

ntvnsbc

Garibüzzaman
11-15-2011, 22:39
Kısa bir zaman önce Kılıçdaroğlu'nun askerlik süresinin kısaltılması önerisine, ülkemizi kim koruyacak diye kendine göre savunma mekanizması hazırlayanlar, bu gün bu uygulamayı gündeme getiriyor.

İntifada
11-15-2011, 22:41
uzun dönemi kısaltınca ne olacak ?

Garibüzzaman
11-15-2011, 22:44
Kısaltma da sayılmaz ironik bir uygulama sunmuştu bana göre. Fakat bu öneriye çetin savunmalar hazırlayanlar bu uygulamayı nasıl savunacaklar çok merak ediyorum.

Hüdaverdi
11-15-2011, 22:44
Kısa bir zaman önce Kılıçdaroğlu'nun askerlik süresinin kısaltılması önerisine, ülkemizi kim koruyacak diye kendine göre savunma mekanizması hazırlayanlar, bu gün bu uygulamayı gündeme getiriyor.Başbakan ''bedelli gelecek'' diyor,kemal çıkıp ''biz seçim öncesi demiştik askerliği kısaltcaz diye ama şimdi kendileri bizim önerimizi gerçekleştiriyor'' demişti,bedelli ile askerliğin kısaltılması arasında bağ kurmak puhahahhaha ;D

Bedelli şuan konuşulurken ne deniliyor ? ''öncelikle TSK nın askeri ihtiyacı göz önünde bulundurulacak'', vicdani red hakkında ne deniliyor ? Hiç bir şey çünkü ortada bir şey yok,kafayı biraz kullanırsan kullanırsak,vicdani red diye bir şey gerçekleşmeyecek,gerçekleşmesi şu yönde olur dile getirmek suç kapsamından çıkarılır o kadar ;D Bildiğim kadarıyla suç.
Sanki bakanlık,başbakan vs. açıklama yaptıda vicdani red olayının altına imza atıldı ;D

Ha illa gelecekse de şu yönde olur,keyfi uygulama olmaz.Kişi ailesine bakıyordur olur,kişinin hastası vardır olur,kişinin askere gitmesini engellicek bir sorun vardır olur.Bu da doğal bir şeydir olmasıda gerekir. 30 lira askerlik maaşını harcamadan ailesine gönderen çok insan var.Bunlar askere tabi gitmemeli.

Garibüzzaman
11-15-2011, 22:54
Son paragraftaki yorumun dışındakiler sürü psikolojisinin en çetin örnekleridir. Akıl süzgecinden geçirmeni öneririm. Bizde biliyoruz, sadece gündemde uygulamaya konulmuş bir tasarı değil.

Yalnız bu kadar hassas bir dönemde böyle bir uygulamanın sırf birilerinin sırtına sıvazlamak için gündeme getirilmesi, tartışmaya açılması ne kadar mantıklı...

Hüdaverdi
11-15-2011, 23:03
Hee sürü piskolojisi biz bir sürüyüz ;D Benim yorumuma benzer yorum yazan başka koyun var mı la forumda ? Parmak kaldırsın alnından öpücem ;D
Hatta ben tek takılan koyunum biliyor musun ? Bak öğrenmiş oldun kuzum.
'Bizde biliyoruz' diyerek demek ki sende sürünün içindesin ;D
Hem biliyorum diyeceksin hem de başbaknın sözünü hatırlatacaksın,itiraf et akıllı bıdık o yorumun vicdani red çıkmış izlenimini veriyor.

Bu kadar hassas gündem diye bir şey yok,gündem hep hassas değişmez bu,olaylar konular konuşulmayacak ele alınmayacakta rafta mı kalacak ? Yavaş bile ilerleniyor.

unnamed
11-15-2011, 23:34
ne kadarda asker kacagi meraklisi varmis :).. bu arada bendenizde gelecek sene yazin askerim artik yolumu gözlersiniz :D..
pasalar gibi 21 gün askerlik yapacagim..

rahatsın..
ondan böyle rahatça yorum yapıyorsun dimi;D

Mavera
11-15-2011, 23:35
rahatsın..
ondan böyle rahatça yorum yapıyorsun dimi;D

21 gün deyip gecme haci koskoca 21 gün..

unnamed
11-15-2011, 23:40
21 gün deyip gecme haci koskoca 21 gün..
460 gün hacım;D

Mavera
11-15-2011, 23:41
he birde o tarafi vardi degil mi :)

Garibüzzaman
11-15-2011, 23:45
Hee sürü piskolojisi biz bir sürüyüz ;D Benim yorumuma benzer yorum yazan başka koyun var mı la forumda ? Parmak kaldırsın alnından öpücem ;D
Hatta ben tek takılan koyunum biliyor musun ? Bak öğrenmiş oldun kuzum.
'Bizde biliyoruz' diyerek demek ki sende sürünün içindesin ;D
Hem biliyorum diyeceksin hem de başbaknın sözünü hatırlatacaksın,itiraf et akıllı bıdık o yorumun vicdani red çıkmış izlenimini veriyor.

Bu kadar hassas gündem diye bir şey yok,gündem hep hassas değişmez bu,olaylar konular konuşulmayacak ele alınmayacakta rafta mı kalacak ? Yavaş bile ilerleniyor.

Koyun olmayı o kadar çoook benimsemişsinki, her yorumu bu noktaya bağlaman çok ironik. Sürü psikolojisindeki kastım özgün fikirleriinden sıyrılman, bir güruha namzet olmandır.

Aynı zamanda kullanmış olduğum söz, başbakana ait değil hatırladığım kadarıyla, Ali Babacan söylemişti kullanmış olduğum sözü. Gündeme getirilmesi diyorum, bu vicdani red uygulmasını çıkmış olduğu izlenimi veriyor.

Her dönem hassas, geç bile kalındı diye yorumlara ise sadece gülerim. Birilerinin hoşuna gidecek uygulamaları, ülkenin genel durumuna göze almadan gündeme getirmek ve tartışmaya açmak.

Yok Başbakan şunu demiş, Kılıçdaroğlu bu demiş. Çok da umrumda. Kılıçdaroğlu'nun saçma sapan askerlik teorisini, vatanımızı kim koruyacak diye çürütenler, bugün bu öneriyi getirmiyor mu ? Kimin dudaklarına öpücükler konduruyorsunuz. Sanki uygulama Türkiye'deki askerlik kıskacından çıkamayan biçare gençler için gündeme getirildi.

Türkçe, ''Nereye çekersen çek oraya gider'' bir tilki kurnazlığında ibaret olan bu oyunu yorumlarını okuduğum kadarıyla gördüm. Bu tilki kurnazlıkları ile konunun menbağını dağıtıcaksan hiç cevap verme yorumlarıma. Sirkteki cambaz figüründen kurtul.

unnamed
11-15-2011, 23:51
he birde o tarafi vardi degil mi :)
şafak kağıdım hala duruyor...
o kağıdı doldururken insan çok farklı şeyler düşünüyor inan buna abim;D

serdary
11-15-2011, 23:55
Bir vatandaş AİHM'ye dava açıyor ve dava vatandaşın lehine sonuçlanıyor. Türkiye 11 bin Euro cezaya çarptırılıyor ve 3 ay içerisinde konuya ilişkin düzenleme yapılması isteniyor devletten. Bu sebeple acele ediliyor...

Ha bu arada, vatandaş(ismini unuttum) askere gitmek istemediği, askere gitmediği için-yanlış hatırlamıyorsam- birkaç kez ceza aldığı için dava açıyor...

onurcan
11-16-2011, 01:59
Bu Vicdani red olayı sadece tartışma olarak şimdilik ele alınmalıdır.
veya yeni anayasada düzenlenmelidir..tartışmaya açık bir konudur...
Askerlik profösyönelleşmelidir...
paralı askerlik olmalıdır..
hantal yapı gözden geçirilmelidir. teknolojik ordu oluşturulmalıdır..

Hüdaverdi
11-16-2011, 03:01
İnsanlığından utan bismillh daha 2 yorum yaptık la ;D
Evet koyunum koyunun bir özelliği var söyelerdim neyse :karizmatik:
Sen benim fikrimi biliyor musun ki özgün fikrimden sıyrıldığımı dile getiriyorsun ? Beni benden daha iyi bilen bir tek Allah diye biliyorum oysa ;D
Nazet ne namzet ?

Yoo başbakanın sözü o söz ;D Daha kime ait olduğunu bilmiyorsun.
Atv canlı yayınında dile getirdi.

Gelen öneri ne yavrum ? D Kabinede koltuk sahibi amcan varda söylemiyor musun yoksa ?
Hangi bakımdan ele alınan bir öneri ? Atıp tutma ;D
Kim kimi öpüyor bilmem tek bildiğim deniz baykalın baytoku öptüğü ;D

Sen terfi etmişsin çakal olmuşsun ;D Tabi çakma çakal.

Garibüzzaman
11-16-2011, 21:08
Sadece bu iki yorumuna bakarak yazmadım. Bundan önceki yorumlarında da muhalif kesime, iğneleyici, alaycı, pespaye, Tükçe'nin esnekliğindne faydandığın bir çok yorumuna şahit oldum.

http://www.internethaber.com/yaz-tatilinde-askerlik-olur-mu-334432h.htm

Yukardıda linkte görüldüğü üzere sayın babacanın askerlik teorisine tenkitleri yer almaktadır.

Nazet ne namzet ? Bak yorumuma tekrar ne yazıyor orda. Nazet mi yazıyor Namzet mi yazıyor.

Edebiyat muallimi mi kesildin başımıza. Gerçi senin içinden çıkamadığın keskin cevaplarla ikna edemediğin muhalif kesime uygulamış olduğun strateji bunlar.

Kabine koltuk sahibi amcam yok. Olsa fikirlerimi sanal platformlarda da değil il ve ilçe teşkilatlarında dile getirirdim.

Sirkteki cambaz figuranı hazılamış, hitabet yoksunu Deniz Baykall!

Çakallık mevzuunu kaale bile almam.

Hüdaverdi
11-16-2011, 23:08
Muhalif kesim geri zekalı ise değil iğne başka şeyler batırmasını da iyi bilirim.Onlar zemin oluşturur ben batırırım kapiş ?
Herkesin yorum farkı var kuzum,Akıncı çıkar kendina has yazar,Yalçın başkan çıkar kendine has yazar,ne onlar benim gibi yazabilir ne de ben onlar gibi yazabilirm.Herkesin yorumu,konuşma tarzı,dilini kullanma biçi farklıdır.Bunu kavra önce ;D
Bana muhalif olan babam olsa tanımam herkesin huyu suyu bir değildir.

Bakanın söylemi başbakanla aynı olabilir,başbakan mitinglerde ve tv de zaten söyledi,ee bakan zaten aksini söylemez bir çok bakan başbakanın söylemini tekrar edebiliyor doğal bir şey ;D Fark eden bir şey yok.

Kızım ve çocuğum bir kelime yazıyorsan anlamınıda ayz ki bilelim internete yazıp anlamını bulmak kolay ama uğraşmıyorum üşeniyorum ;D Kimseyi ikna etme derdidne değilim,eğlence derdindeyim ben :karizmatik:

Seni görünce aklıma 30 yıl aradan sonra ilk defa güneşi gören şempazeler aklıma geldi nedense.
Üzüldüm bak ;D

Garibüzzaman
11-16-2011, 23:17
Seninki oluşturulan zemini batırmak değil sadece pisletmektir.

İyi eğlenceler sana.

NOKTA.

Hüdaverdi
11-16-2011, 23:27
Seninki de sıvamak ;D

EZEL
11-17-2011, 01:19
Vicdani red yapanların çoğu iş bulamaz benden demesi ..

Mavera
11-17-2011, 01:27
beyler farkindamisiniz muhabbet dibe vurdu.. konu hakkinda dikkate alinacak mesajlariniz varsa yazinda,yararlanalim yoksa seviyeyi düsürmeninde alemi yok..

İntifada
11-17-2011, 02:06
Vicdani red yapanların çoğu iş bulamaz benden demesi ..

ne alakası var ?
sana askerlik probleminin olup olmadığını sorarlar...
yok dersin...
şınavmı çektiricekler iş yerinde...
bence laf olsun diye konuşmamak lazım...

Özgür Çağrı
11-17-2011, 02:08
ne alakası var ?
sana askerlik probleminin olup olmadığını sorarlar...
yok dersin...
şınavmı çektiricekler iş yerinde...
bence laf olsun diye konuşmamak lazım...

öyle deme reyiz

memlekette kamplaşmaya yol açabilir iş bulma konusunda.

mesela faşist şirketleri askerlikte problem çıkartabilir. Liberal veya islamcı şirketleri vicdani ret veya imani ret yapanlara öncelik tanıyabilir.
insan fişleme konusunda çalışma hayatına önemli bir damga vurur bu olay.

İntifada
11-17-2011, 02:16
valla şirket yöneticilerinin ideolojisi gider kapitalizme dayanır...
kimi ne kadar sömürüp kar elde edebileceklerine baktıklarından redciliğine medciliğine bakmazlar...
adamlar oturup senle detay konusmuyor ki...
bankamatiğe fatura ödemek gibi...
belli sözleri ezberliyorsun...
mülakata giriyorsun...
askerlik probleminde yoksa...
biz sizi ararız yada yarın hemen gelip başlayın diyorlar...

Hüdaverdi
11-17-2011, 02:30
Askerliğini yapmayana hiç bir baba kız vermez ;D

İntifada
11-17-2011, 02:35
eskidendi onlar be aslanım ;D
kızımı alacak ev bark kuracak sonra gidecek 1 yıl 2 yıl askere kadın çocuk ortada kalıcak diye vermezlermiş eskiden...
he zaten o denli problemlerim yok ;D
sülalemdeki erkeklerin yüzde 70 i evlendiklerinde askerlik yapmamışlardı...

Mavera
11-17-2011, 02:35
Askerliğini yapmayana hiç bir baba kız vermez ;D

15 sene sonra benim oglan askerligini yapacak ama ben daha yapmadim, ne yapacagiz simdi ;D;D

Özgür Çağrı
11-17-2011, 02:36
sorun değil kaçırırız :)

İntifada
11-17-2011, 02:37
15 sene sonra benim oglan askerligini yapacak ama ben daha yapmadim, ne yapacagiz simdi ;D;D

21 gün çekilirmi la ;D

Mavera
11-17-2011, 02:39
21 gün çekilirmi la ;D

eger forumdan her gün birisi ziyaretime gelirse biter.. ya antalya yada burdur da yapacagim ama dedigin gibi 21 gün yani 3 hafta maclara bakamayacagim düsünsene :(

EZEL
11-17-2011, 02:43
Benim işyerim olsa Vicdani Ret yaparak askeri gitmeyeni işe almam ki bir çok işyeri vede Devlet almayacaktır ..

İntifada
11-17-2011, 02:45
sen ne iş yapıyon ?
niye almıyon bi desene ;D
hayır o kafayı çok merak ettim...

Mavera
11-17-2011, 02:45
Benim işyerim olsa Vicdani Ret yaparak askeri gitmeyeni işe almam ki bir çok işyeri vede Devlet almayacaktır ..

haci ben 21 gün dövizli yapacagim, beni alirsin degil mi :)

Özgür Çağrı
11-17-2011, 02:46

sen ancak zaten işyerine ocaktan adam toplarsın :)

vicdani reti çıkaran devlet vicdani ret yapanları işe almayacak öylemi. yıkılır çalkalanır bu ülke . O işler öyle kolay değil artık :karizmatik:

Mavera
11-17-2011, 02:47
sen ancak zaten işyerine ocaktan adam toplarsın :)

vicdani reti çıkaran devlet vicdani ret yapanları işe almayacak öylemi. yıkılır çalkalanır bu ülke . O işler öyle kolay değil artık :karizmatik:

öyle diyorsun ama cürük alanlar devlette calisamiyor diye biliyorum sonucta cürük olayinida devlet cikardi..

Özgür Çağrı
11-17-2011, 02:48
öyle diyorsun ama cürük alanlar devlette calisamiyor diye biliyorum sonucta cürük olayinida devlet cikardi..

devlette çalışan engelli vatandaşlar askere mi gitmiş ? onlarda çürük raporu alıp gitmiyorlar.

Mavera
11-17-2011, 02:50
devlette çalışan engelli vatandaşlar askere mi gitmiş ? onlarda çürük raporu alıp gitmiyorlar.

devlette engelli kontejani var diye biliyorum ama su cürük olayi konusunda bir bilgim yok aklimda nedense öyle kalmis..

İntifada
11-17-2011, 02:51
iş yeri kurar alayını toplarım...
vicdani redciler sendikasını kurarım...

Eşref
11-17-2011, 02:52
haci ben 21 gün dövizli yapacagim, beni alirsin degil mi :)

Türkiye'de bir işe başvururken sorarlar:

Askerlik durumunuz?
-Yaptı
-Tecilli
-Muaf
-Askerliği Reddetti

21 günde olsa sen "yaptı"yı işaretleyeceksin.

Mavera
11-17-2011, 02:53
Türkiye'de bir işe başvururken sorarlar:

Askerlik durumunuz?
-Yaptı
-Tecilli
-Muaf
-Askerliği Reddetti

21 günde olsa sen "yaptı"yı işaretleyeceksin.

üstad birde pembe teskere olayi var diye biliyorum ;D;D

İntifada
11-17-2011, 02:54
of be abi 4.şıkkı işaretlemek işsizlik pahasına yapılır be :)

Özgür Çağrı
11-17-2011, 02:57
merak etme reyiz limon satarız ama yinede direniriz . o değil bizim sektör tam kemalist yau aç kalıcam bu gidişle. yada tencere tava falan pazarlarım artık :hihi2:

İntifada
11-17-2011, 02:58
hilal tv ye aldırırız seni ;D

Mavera
11-17-2011, 03:01
hilal tv ye aldırırız seni ;D

olmadi roj tv var ;D;D

Özgür Çağrı
11-17-2011, 03:03
olmadi roj tv var ;D;D

sende bengütürke girersin artık ;D

Mavera
11-17-2011, 03:06
oraya gelene kadar samanyolu grubuna takiliriz :)..

İntifada
11-17-2011, 03:12
la dert etmeyin...
dandik film ceker kanal 7 ye satariz...

DENİZ ULAŞ
11-17-2011, 03:15
ak parti iktidardırından yeni bir hainlik daha bedeli ödetilecek zamanı gelince

Mavera
11-17-2011, 03:16

reyiz plan nedir, söylede hazirlikli olalim :)

Özgür Çağrı
11-17-2011, 03:17

cCc gün gelir devran döner cCc

Eşref
11-17-2011, 03:21
reyiz plan nedir, söylede hazirlikli olalim :)

Üzgünüm Mavera. Bahçeli önderliğinde meydanlara inecekler. Ama aralarına insan almıyorlar.

Özgür Çağrı
11-17-2011, 03:23
Üzgünüm Mavera. Bahçeli önderliğinde meydanlara inecekler. Ama aralarına insan almıyorlar.

http://img03.blogcu.com/images/m/e/h/mehmetbatuhanors/371321162a44ad2e6b076cdd580586a2_1289835585.jpg

İntifada
11-17-2011, 03:23
vicdani red kurdun adı

Hüdaverdi
11-17-2011, 03:26
Aha kanal d yi açın,evet diyen grup o kadar malca savunma yapıyor ki hayırcı bir eleman kapak üstüne kapak yapıyor :w:

Mal diyor ki ''biz insanların ölmesine karşıyı profesonel askerlik gelsin'' (sanki profesonel olanlar insan değil rokobop beynine costurduğum)

Hayır diyen eleman 'vicdani reti dile getiriyoruz profesonel ne alaka' :w:

İntifada
11-17-2011, 03:30
hayirci grupta kesin isci partili ve mhp li kankalardir...
vatan millet sakarya edebiyatiyla prim yapiyordur...
birde pkk sıkıstırır araya...

Hüdaverdi
11-17-2011, 03:32
Yok la işçi partiler ne alaka bir pokum bilmez onlar neye hizmet etmediğini bilmeyenler 2 cümle kuramaz ;D
Ama evetçi lerden demin konuşan köşedeki malca şeyler söyledi la yine yok piskoloji yok bilmem ne nesin bdplidir ;D

unsparing
11-17-2011, 14:58
Bu vatana askerlik yapmak kimilerinin zoruna
gittiği için bence kaçınılmaz bir fırsat !!

Ammar
11-17-2011, 15:26
insani, islami ve imani RED !

Hüdaverdi
11-17-2011, 17:08
Milli Savunma Bakanı: ''Zorunlu askerlik kaldırılmayacak''

Dediğim çıktı ;D

depare
11-17-2011, 17:32
Aman iyi kaldırmasınlar gitmeyen zaten gitmiyor tın yani (:

Hakan Özkan
11-17-2011, 17:36
ab krterlerine göre yapmak istemeyenler devletin bir noktasında hizmetci olacakmış eee o zaman askerlik yapayım daha iyi. Bunların hepsi profosyonel askerlik ile son bulur.

İntifada
11-17-2011, 19:29
zorunlu askerlik zaten kalkmaycak ki...
vicdani red yapmayan askerliğini yapacak...
dünyadaki örnekleri gibi...

Hüdaverdi
11-17-2011, 19:34
La kandırma fazla kendini sonra piskolojin bozulur :w:

İntifada
11-17-2011, 19:36
ne alaka olum vicdani redin olduğu bütün ülkelerde zorunlu askerlik zaten var...
kendimi ne kandırıcam 2 sene tecilimdeyim zaten 1 sene ailevi sebeplerden tecil kullanılıyor,alesi yüksek lisansı vs. vs.
he yapalım dersekte 5 ay bişey yapıcaz...
ama en kıyağı mavera 21 gün nedir ya...

Garibüzzaman
11-17-2011, 21:32
......

Mavera
11-17-2011, 21:32
ne kiyagi la.. ben isi, gücü, aileyi birakip 21 gün askerlik yapacagim üstüne birde 5100 euro verecegim :)

İntifada
11-17-2011, 21:36
ne kiyagi la.. ben isi, gücü, aileyi birakip 21 gün askerlik yapacagim üstüne birde 5100 euro verecegim :)

5 günlük yevmiyen yav ;D

Mavera
11-17-2011, 21:38
yok bana desinler iki katini ver o 21 günüde yapma eyvallah derim ama bir deneyim olmasi acisindan gideyim, ilerde bir gün silah görürsem "bu ne lan" demeyim :)

İntifada
11-17-2011, 21:39
ben denklik talep ediyorum :)
hamas kamplarında 6 ay :)