fatih kısaparmak balon baskılı balon Vizesiz Avrupa için tarihi imza! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vizesiz Avrupa için tarihi imza!

Ertuğrul ÖZGÜL
12-16-2013, 13:47
http://image.ulkehaber.com/uploaded/haberler/2013/12/16//buyuk/1387182195_avrupa_vize.jpg
Vizesiz Avrupa için tarihi imza!

Türkiye ve AB arasında "Vize Serbestisi Diyaloğu Mutabakat Metni" ve "Geri Kabul Anlaşması" imzalandı
Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz seyahat için ilk adım bugün atıldı.Türkiye ve AB arasında "Vize Serbestisi Diyaloğu Mutabakat Metni" ve "Geri Kabul Anlaşması" imzalandı.

ANLAŞMA NELER GETİRİYOR?

Anlaşmayla Türkiye kendi toprakları üzerinden Avrupa Birliği’ne kaçak yollardan giden üçüncü ülke vatandaşlarını geri almayı kabul edecek. cnbce.com'un haberine göre Geri Kabul Anlaşması yürürlüğe girdikten sonra, karşılıklı olarak izleme süreci başlayacak. Avrupa Birliği Türkiye’nin, Türkiye de Avrupa Birliği’nin yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğine bakacak.

3 YIL SONRA AVRUPA VİZESİZ OLABİLİR

Eğer Türkiye, yükümlülüklerini yerine getirir ancak makul bir süre içerisinde Avrupa Birliği vize muafiyeti tanımazsa, Türkiye tek taraflı olarak geri kabul anlaşmasını askıya alabilecek. Süreçte herhangi bir sorun yaşanmazsa, en az 3 yıl sonra, Türk vatandaşları için vizesiz Avrupa kapıları açılacak.

İmza töreninde Başbakan Erdoğan konuşma yaptı:

"BUGÜN MİLAT OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR"

Bugün 16 Aralık 2013. Türkiye ile AB ilişkilerinde gerçek anlamda bir milat oluşturuyor. Hükümetimizin işbaşına gelmesi ile yeni süreç başlamıştı. Bugün hem milat olmak özellliğini taşıyor hem de yeni süreç başlıyor. Bugün attığımız karşılıklı imzalarla vizesiz Avrupa'nın kapıları açılıyor. Türkiye geri kabul anlaşmasını imzaladı. Öncelikle yeni sürecin Türkiye ve Avrupa Birliği için hayırlı olmasını diliyorum. Avrupa Birliği'nde sanki vizeler kalkarsa Türkiye Cumhurityeti vatandaşları akın edecekmiş gibi hava yaratılıyor. Şuanda Türkiye'de gerek özgürlükler, gerek ekonomik anlamda kaçışı gerektirecek durum yok. Son 11 yılda yaptığımız reformalarla Türkiye kaçılan ülke değil dönülen bir ülke. Türkiye iş göçü veren değil göç alan bir ülke. Türkiye'de son 11 yılda seyahat kültürü yaygınlaştı ve ekonomik bayirler kalktı. AB ile vizeler kalktığında kimsenin endişesi olmasın.

"KİMSE SORUN YAŞAMAYACAK"

Kimse sorun yaşamayacak. Yük olmaya değil yük almaya geliyoruz. Vize engeli çok daha önce kaldırılmış olmalıydı. Bu konudaki görüşlerimizi her zaman dile getirdik.Bugüne kadar vizelerin kalkmamış olması Avrupa Birliğine maliyet yükleyen süreç olmuştur. Sürecin kısaltılmasından yanayız. Vize diyaloğu sürecinin daha kısa zamanda tamamlanması için adım atmamızda fayda var. Biz hükümet olarak üzerimize düşeni yapacağız. Geri kabul anlaşması konusunda da Türkiye üzerine düşeni hakkıyla yerine getirecektir.Türkiye Avrupa Birliği ilişkileri ivme kaybına uğramıştı. 22 faslın müzakarelere açılması ve bugün attığımız imzalar yeni heyecanlar getirdi.

ülkehaber.com

Ertuğrul ÖZGÜL
12-16-2013, 14:17
EIM7KCRljic&feature=youtu.be

Akbursa
12-16-2013, 14:21
Elektriğimiz yok yakmaya, faytonla gidicez Avrupa'ya.

AB ye vizesiz gidip gelmenin halka çokta faydası yok. Zengin zaten gidip geliyor.

Ertuğrul ÖZGÜL
12-16-2013, 14:28
on yıl önce uzaya uydu fırlatıp marsda araştırmalar yapılıyordu Ak Parti geldi bu hale geldik... naparsın işte edare et artık ;;)

Akbursa
12-16-2013, 22:17
on yıl önce uzaya uydu fırlatıp marsda araştırmalar yapılıyordu Ak Parti geldi bu hale geldik... naparsın işte edare et artık ;;)

Uzaya uydu göndermenin bi faydası vardır. Yol yapmanın, köprü yapmanın vs halka faydası vadır. Vizenin normal vatandaşa ne faydası varmış hocam söyler misin.

Bi çok ülkeyle vize kalktı neyinize yaradı.

99 yılında yapılan deprem vergisi ile akaryakıt vergisini indirsinler de halk iyilik görsün.

Böyle saçmalıkları büyük başarı gibi göstermeyin.

Ertuğrul ÖZGÜL
12-16-2013, 22:52
Uzaya uydu göndermenin bi faydası vardır. Yol yapmanın, köprü yapmanın vs halka faydası vadır. Vizenin normal vatandaşa ne faydası varmış hocam söyler misin.

Bi çok ülkeyle vize kalktı neyinize yaradı.

99 yılında yapılan deprem vergisi ile akaryakıt vergisini indirsinler de halk iyilik görsün.

Böyle saçmalıkları büyük başarı gibi göstermeyin.

Öğretmen olmuş birisi olarak onu idrak edemiyorsanız ben size manas destanı uzunluğunca ilkokuldaki türkçenin düzeyinde bir anlatım yapsam fayda etmeyecektir...
ama bir cümle ile söyleyim yinede ülkelere vizesiz girmeniz diplomatik olarak karşı ülkenin bazı şeyleeri kabul ettiği anlamına gelir... örneğin sizin büyüklüğünüzü ;;)

Akbursa
12-16-2013, 23:38
Öğretmen olmuş birisi olarak onu idrak edemiyorsanız ben size manas destanı uzunluğunca ilkokuldaki türkçenin düzeyinde bir anlatım yapsam fayda etmeyecektir...
ama bir cümle ile söyleyim yinede ülkelere vizesiz girmeniz diplomatik olarak karşı ülkenin bazı şeyleeri kabul ettiği anlamına gelir... örneğin sizin büyüklüğünüzü ;;)

Öğretmen olmuş biri olarak bunu sanki büyük başarı gibi göstermek nedir. Bide kesin olmayan bir olay . Tabi çok da tınladılar bizim büyüklüğümüzü. Hatta 10 yıldır AB üyesiyiz de biz farkında değiliz.

Biz kendimizi büyük görüyoruz başka bişey değil.

Bide bu kesin vizesiz diye bişey yok.

Eğer Türkiye, yükümlülüklerini yerine getirir ancak makul bir süre içerisinde Avrupa Birliği vize muafiyeti tanımazsa, Türkiye tek taraflı olarak geri kabul anlaşmasını askıya alabilecek. Süreçte herhangi bir sorun yaşanmazsa, en az 3 yıl sonra, Türk vatandaşları için vizesiz Avrupa kapıları açılacak.Sanki herşey tamam 3 yıl sonra kesin vize kalkmış.

Ertuğrul ÖZGÜL
12-17-2013, 00:03
Öğretmen olmuş biri olarak bunu sanki büyük başarı gibi göstermek nedir. Bide kesin olmayan bir olay . Tabi çok da tınladılar bizim büyüklüğümüzü. Hatta 10 yıldır AB üyesiyiz de biz farkında değiliz.

Biz kendimizi büyük görüyoruz başka bişey değil.

Bide bu kesin vizesiz diye bişey yok.

Sanki herşey tamam 3 yıl sonra kesin vize kalkmış.

ben büyük başarı demiyorum ki... ama önemsiz bişeyde değil... 70 den fazla ülkeyle vizesiz giriş çıkış hakkına sahip bir ülkeyken ve bunun daha da genişlemesi önemli... asıl benim anlamadığım bütün konularda Ak Partiye saldırmanız

Akbursa
12-17-2013, 00:08
ben büyük başarı demiyorum ki... ama önemsiz bişeyde değil... 70 den fazla ülkeyle vizesiz giriş çıkış hakkına sahip bir ülkeyken ve bunun daha da genişlemesi önemli... asıl benim anlamadığım bütün konularda Ak Partiye saldırmanız

Olur mu hocam az bile dedin FİTNE çıkarıyosunuz deseydiniz bide. Bakın Eleştiri haberi yapınca bile saldırıyor diyorsunuz.

Överken kimse niye sadece övüyorsun demiyordu. Forum kurallarında AK parti eleştirilmez diye bi kuralda görmedim ben.

Ertuğrul ÖZGÜL
12-17-2013, 00:12
Olur mu hocam az bile dedin FİTNE çıkarıyosunuz deseydiniz bide. Bakın Eleştiri haberi yapınca bile saldırıyor diyorsunuz.

Överken kimse niye sadece övüyorsun demiyordu. Forum kurallarında AK parti eleştirilmez diye bi kuralda görmedim ben.

bakın hocam sadece eleştiri olursa kusura bakmayın ama iyi niyetli olarak bakamam ben... biz burada ak partiyi eleştirdikte kızdıkta herşey olmuştur... ama siz sadece olumsuz haberler paylaşıp aşırı eleştiriler yapıyorsunuz... forum kurallarında yok tabiki ve size engelleme yapanda yok bunun farkındasınızdır umarım...

Akbursa
12-17-2013, 00:19
bakın hocam sadece eleştiri olursa kusura bakmayın ama iyi niyetli olarak bakamam ben... biz burada ak partiyi eleştirdikte kızdıkta herşey olmuştur... ama siz sadece olumsuz haberler paylaşıp aşırı eleştiriler yapıyorsunuz... forum kurallarında yok tabiki ve size engelleme yapanda yok bunun farkındasınızdır umarım...

Benim bu forumdaki ilk konum. SAdece olumsuz haber yapıyor derseniz ayıp edersiniz. http://www.akpartiforum.com/recep-tayyip-erdoganin-soyu-kokenleri-t129256.html?t=129256

Ve çok değişik forumlarda milletle ne tartışmalara girdiği mi bilemezsiniz.

Açtığım konuları görmek gayet basit. Kurulduğundan beri Ak partiliyim ve oy veriyorum.

Son olaylar beni rahatsız etti. Rahatsız olduğum konuları eleştiriyorum haber yapıyorum. Ak parti değişti diyorum. Eskisi gibi olsun diyorum.

Siz ancak dershane olayından sonra olumsuz haber veriyor derseniz ancak haklısınız.

Sizleri de objektik görmek isterim. Bazı habelerimi görüyor haklıda buluyor ama yorum yapmadığınızı da biliyorum. Ama sessiz kalmak çözüm değil.

Ertuğrul ÖZGÜL
12-17-2013, 00:28
Benim bu forumdaki ilk konum. SAdece olumsuz haber yapıyor derseniz ayıp edersiniz. http://www.akpartiforum.com/recep-tayyip-erdoganin-soyu-kokenleri-t129256.html?t=129256

Ve çok değişik forumlarda milletle ne tartışmalara girdiği mi bilemezsiniz.

Açtığım konuları görmek gayet basit. Kurulduğundan beri Ak partiliyim ve oy veriyorum.

Son olaylar beni rahatsız etti. Rahatsız olduğum konuları eleştiriyorum haber yapıyorum. Ak parti değişti diyorum. Eskisi gibi olsun diyorum.

Siz ancak dershane olayından sonra olumsuz haber veriyor derseniz ancak haklısınız.

Sizleri de objektik görmek isterim. Bazı habelerimi görüyor haklıda buluyor ama yorum yapmadığınızı da biliyorum. Ama sessiz kalmak çözüm değil.

ben sizi aktif olarak gördüm göreli olumlu bir konunuzu görmedim...
ve siz dershane konusu neyse aynı düşüncede olmaya bilirsiniz ama her konuda chp ve mhpliağızıyla eleştiri yapıyorsunuz...
haberleriniz haklı bulduğumu nerden çıkardınız acaba???...

Akbursa
12-17-2013, 00:32
ben sizi aktif olarak gördüm göreli olumlu bir konunuzu görmedim...
ve siz dershane konusu neyse aynı düşüncede olmaya bilirsiniz ama her konuda chp ve mhpliağızıyla eleştiri yapıyorsunuz...
haberleriniz haklı bulduğumu nerden çıkardınız acaba???...

Doğrunun, Chp-Mhp ağzı olmaz.

LPG ye % 30 zam iyi oldu diyosun yani :olmaz:

Ertuğrul ÖZGÜL
12-17-2013, 00:41
Doğrunun, Chp-Mhp ağzı olmaz.

LPG ye % 30 zam iyi oldu diyosun yani :olmaz:

sana göre doğrudur... söyleme şeklinin mhp chp ağzı olur ;;)

bedava hayat daha iyiolur ama öyle bir dünya yok maalesef...

Akbursa
12-17-2013, 00:49
sana göre doğrudur... söyleme şeklinin mhp chp ağzı olur ;;)

bedava hayat daha iyiolur ama öyle bir dünya yok maalesef...

Bedava olsun demiyoruz ki hocam. Vergi % 60 değil de % 18 olsun.

Bakın ortak noktalar da yok değil. Saygılar. :)

Ertuğrul ÖZGÜL
12-17-2013, 00:54
Bedava olsun demiyoruz ki hocam. Vergi % 60 değil de % 18 olsun.

Bakın ortak noktalar da yok değil. Saygılar. :)

ortak noktamız yok demedim ki... ama bence siz eleştirileri vicdansızca yapıyorsunuz ve bazı iftiralarıda burada paylaşmakla ortak oluyorsunuz...

Akbursa
12-17-2013, 01:01
İftira derken.... İnanmadığım olayı paylaşmam ben.

Ekinoks
12-17-2013, 01:10

Herhangi birinin bir şey inanması onun var olması demek değildir. Bir iftira sizin öyle inanmanız neticesinde yapılmış bir işe dönüşmez.

Akbursa
12-17-2013, 01:42
Neresi yanlış söyleyin bende cevap vereyim. Sizler daha en baştan olan belgelere iftira dediniz.

Ertuğrul ÖZGÜL
12-17-2013, 01:42

Açık ve net "İFTİRA"... bunu öğrendiğimizde güzel oldu...

Akbursa
12-17-2013, 01:54
Açık ve net "İFTİRA"... bunu öğrendiğimizde güzel oldu...

Neyi nasıl anladın acaba :hmm

Ertuğrul ÖZGÜL
12-17-2013, 01:59
Neyi nasıl anladın acaba :hmm

neyi nasıl anladığım önemli değil ama bişeyi çok güzel anladım ki sizin acınız! büyük ;;)

Akbursa
12-17-2013, 02:15
neyi nasıl anladığım önemli değil ama bişeyi çok güzel anladım ki sizin acınız! büyük ;;)

Acımız elbet büyük. Can damarımızı kesmeye çalışıyor Padişahınız ne bekliyordunuz.

Ama güzel bir söz var. ``Mağrurlanma padişahım senden büyük Allah var...``

Ertuğrul ÖZGÜL
12-17-2013, 02:20
Acımız elbet büyük. Can damarımızı kesmeye çalışıyor Padişahınız ne bekliyordunuz.

Ama güzel bir söz var. ``Mağrurlanma padişahım senden büyük Allah var...``

Acınız derken kuyruk acınız demek istemiştim ama madem anlamadınız tam söylemiş olayım...
Valla padişahlara kurban olun siz... aşağılama yada hor görmek için kullanılacak bir kelime değil padişahlık...

Akbursa
12-17-2013, 02:35
Acınız derken kuyruk acınız demek istemiştim ama madem anlamadınız tam söylemiş olayım...
Valla padişahlara kurban olun siz... aşağılama yada hor görmek için kullanılacak bir kelime değil padişahlık...

Dershaneleri kapatanın kuyrul acısı olur. Yoksa niye kapasın di mi?

Bizde padişahlarımıza kurban oluruz. Özenti çakmalarına değil. ;ı:

Ertuğrul ÖZGÜL
12-17-2013, 08:45
Dershaneleri kapatanın kuyrul acısı olur. Yoksa niye kapasın di mi?

Bizde padişahlarımıza kurban oluruz. Özenti çakmalarına değil. ;ı:

sizin kuruk acınızın sebebi derinde... emre uslu açık açık söyledi...
bende öyle dedim ama bu padişah terimini hangi anlamda kullandığınızın farkında dedğilsiniz galiba...
Çakma padişah yok ki ortada... ama dediğim dedik tek doruyu ben bilirim diyen bi cemaat ve lideri var...

akses
12-17-2013, 14:09
Allah Başbakan'ımıza güç kuvvet versin, başarıları daim olsun. Dualarımız onunla.

Akbursa
12-17-2013, 14:17
sizin kuruk acınızın sebebi derinde... emre uslu açık açık söyledi...
bende öyle dedim ama bu padişah terimini hangi anlamda kullandığınızın farkında dedğilsiniz galiba...
Çakma padişah yok ki ortada... ama dediğim dedik tek doruyu ben bilirim diyen bi cemaat ve lideri var...

Acaba tam tersi olmasın. Kuyruk acısını bugünden itibaren kimde varmış daha iyi göreceğiz.