Orijinalini görmek için tıklayınız : Yargıtay, Fethullah Gülen'in beraat kararını onadı
Ak_Zeynep
03-07-2008, 12:37
Yargıtay, Fethullah Gülen'in beraat kararını onadı
Yargıtay, Fethullah Gülen hakkında verilen "beraat" kararını onadı. Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, bu kararı verirken Gülen Cemati'nin örgütlenmesinde "cebir ve şiddet" unsurlarına rastlanmamasını gerekçe gösterdi.
Yargıtay'ın oybirliğiyle verdiği kararda, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) "terör örgütlerini" tanımlayan 7'nci maddesine atıf yapıldı.
'CEBİR VE ŞİDDET YOK'
Gülen Cemaati'nin yapılanmasını inceleyen Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, TMK'da yer alan "cebir ve şiddet" unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle, Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen "beraat" kararını oybirliği ile onayladı. Böylece Gülen, kendisine isnad edilen suçlamalardan aklanmış oldu.
zaman
tayyipleyiz
03-07-2008, 12:41
Kendisine yöneltilen haksız ve gerçek dışı itamlar bir kez daha boş çıktı...
Artık karalama kampanyaları ile uğraşmaktansa bu büyük şahsiyetlerin kıymetini bilmeli ve onların öngörüleri ile içtimai hayatımıza rota kazandırmalıyız diye düşünüyorum...
Teşekkürler, paylaşımına...:)
Cok isabetli bir karar olmus..Milyonlarin sevdigi bir zati terör örgütü kurmakla itham etmek bile sacmaligin daniskasidir..
Asil terör örgütü kuranlar bir bir dökülüyor, buyursunlar onlara gereken cezalari versinler..
Müntesip
03-07-2008, 14:59
paylasım için tesekkür ederim...
iyi döner artık memeleketine ::)
Yargıtay yetmez.Dönerse rahat durmazlar.Bu yüzden döneceğini sanmıyorum... :-\
ne yönden rahat durmaz
ne yönden rahat durmaz
Yani kargaşa çıkarırlar.Varya azınlık bi kesim.
ne yönden rahat durmaz
fetullah gülencilermi azınlık....sen kendini şaşırdın heralde
her taşın oltından nurcu çıkıyo ama iyi anlamda
Yanlış anladın tekrar oku. ;)
Yanlış anladın tekrar oku. ;)
ben onlar için diyosun sandım özür :D
En azından uzun bir süre daha orda kalacağını tahmin ediyorum.Ama sonunda özlediği topraklara geri gelecektir ne olursa olsun.Bundan hiç süphem yok.
ne yönden rahat durmaz
fetullah gülencilermi azınlık....sen kendini şaşırdın heralde
her taşın oltından nurcu çıkıyo ama iyi anlamda
Kardes bu söylemin cok kirici ne demektir fethullah gülenci, ne demektir nurcu..insanlari illaki bir kaliba sokmak mi gerekir o insani sevmek ocu, bucu olmak demektir..
Biz bir insani Yaradandan dolayi sevemezmiyiz sen Erbakani seviyorsun diye Erbakancimi olacaksin bence bu gibi siniflandirmalar cok yanlis..
Ben böyle yazdim ya simdi bende Nurcu, Fethullah gülenci olurum eger o güzel insani sevmek bir sinifa tabi olmak anlamina geliyorsa o insani Allah icin cok seviyorum..
abi bişeyemi sinirlisin ???
yok benim neşem yerinde
abi bişeyemi sinirlisin ???
yok benim neşem yerinde
yok kardes niye sinirli olayim ki ben sadece nurcu, süleymanci, erbakanci gibi insanlari belli bir kaliba sokulmasina karsiyim..
O insani sevmek ocu, bucu mu olmak demektir kardes, bakiniz böyle kaliblasmalar yaparsak aramizda diyalog eksikligi olur..
Kardes sunu unutmayalim her ne kadar fikir ayriliklari olsada asagi, yukari hepsinin hedefi ayni o halde birbirimizle ugrasip, belli kesimlere koz verilecegine biraz daha tahammülkar olsak nasil olur..
Mesela ben Erbakani, Milli Görüsü elestiririm ama yerinde ve zamaninda ama yeri geldigindede hepinizden daha fazla Milli Görüscü olurum..
hiii!!! yargıtaya bak.. irticacıııı
ben orda kötü bişey denedim milli görüşçü olduğumu her konuda önüme getirmenizde enteresan ben kişiliği saklıya bilirdim
orda kötü bişey demek istenedim kimseyide bi kalıba sokmaya çalışmıyorum evet fetullah hoca cemaatine fetullahçılar dememdede bi kasıt yoktur ağız alışkanlığıdır
ben orda kötü bişey denedim milli görüşçü olduğumu her konuda önüme getirmenizde enteresan ben kişiliği saklıya bilirdim
orda kötü bişey demek istenedim kimseyide bi kalıba sokmaya çalışmıyorum evet fetullah hoca cemaatine fetullahçılar dememdede bi kasıt yoktur ağız alışkanlığıdır
iste bende onu demek istiyorum kardes bunu bizler aliskanlik haline getirdik sözüm sana degildi geneleydi bunu bende yapiyroum ara sira sonucta..
Milli Görüscü olmani belirtmemdeki sebeb ise empati yapmani kolaylastirmaktir, ne mutlu ki sana böyle muhalif bir ortamda yüreklice cikip görüsünü söyleyebiliyorsun cünkü biz görüsüne güvenemeyip ikili oynayanlari görünce senin gibilerin degerini daha iyi anliyoruz..
Benim söylediklerini iyi anlamani istiyorum evet söyleminde artniyet yoktur ama bence o kullanim tarzi insanlari belli bir kaliba sokmak demektir..
tayyipleyiz
03-07-2008, 15:46
"O cu , Bucu, şucu" tabirleri bir zümreye itafen yapıldığında çok çirkin geliyor bana.
Bu tür ifadeler ötekileştirici ifadelerdir. Bunlar toplum içerisinde bulunması ve en çok ihtiyaç duyduğumuz uhuvvet sırrını rencide eder nitelikte. İnsanın birine gönül vermesi onu çok sevmesi bu tür çirkin bir ifadelerle ile adlandırılmamalı.
Buna kimsenin ne ihtiyacı ne de tahammülü var. Sınırları zorlayıcı hoş olmayan ifadeler hiçbir zaman fayda vermez, aksine gerilime neden olur diye düşünüyorum.
Sevgilerimle...
"O cu , Bucu, şucu" tabirleri bir zümreye itafen yapıldığında çok çirkin geliyor bana.
Bu tür ifadeler ötekileştirici ifadelerdir. Bunlar toplum içerisinde bulunması ve en çok ihtiyaç duyduğumuz uhuvvet sırrını rencide eder nitelikte. İnsanın birine gönül vermesi onu çok sevmesi bu tür çirkin bir ifadelerle ile adlandırılmamalı.
Buna kimsenin ne ihtiyacı ne de tahammülü var. Sınırları zorlayıcı hoş olmayan ifadeler hiçbir zaman fayda vermez, aksine gerilime neden olur diye düşünüyorum.
Sevgilerimle...
Üstad yüregine saglik, icimdekileri kelimelere dökmüssün, hitabetimiz sizin kadar iyi olmadigi icin biz basitce ifade etmeye calistik..
Muhabbetle..
Sevgilerimle...
şakamı yapıyosunuz ya baktınız neşem yerinde bozmayamı çalışıyosunuz orda kimseyi kırmak istemedim kırmak istesen bunu daha farklı yollarla yapardım..ya canınız tartışmakmı istiyor...ne kalıbı neden bahsediyosunuz
Sevgilerimle...
şakamı yapıyosunuz ya baktınız neşem yerinde bozmayamı çalışıyosunuz orda kimseyi kırmak istemedim kırmak istesen bunu daha farklı yollarla yapardım..ya canınız tartışmakmı istiyor...ne kalıbı neden bahsediyosunuz
Kardes üstüne alinmana gerek yok o arkadasinda, benimde hedefim sen degilsin senin yazin üstüne gelince sanki öyleymis gibi geldi..
Biz toplumda uzun zamandir süregelen bir konuya parmak bastik yoksa seni hedef göstermek gibi bir gayetimiz yok hatta bu bizim haddimize bile degil..
o zaman benim yazımı alıntı yapmayın bana cevap gibi oluyo o zaman hedefinizede ulaşamıyosunuz...genel yazın hedefinize ulaşın
tayyipleyiz
03-07-2008, 15:53
Sevgilerimle...
Bu yazı size itafen olsaydı alıntı ile yanıtlandırıldı. LÜtfen yazıyı önyargısız okuyun...
Sizin savunduğunuz fikirlere tezat bişey yok , genel hatları itibari ile belikide paralel nitelikte ifadeler içermektedir...
Saygılarımla...
o zaman benim yazımı alıntı yapmayın bana cevap gibi oluyo o zaman hedefinizede ulaşamıyosunuz...genel yazın hedefinize ulaşın
Kardes bu kadar alingan olmana gerek yok, sonucta sen ne niyetle söyledigini biliyorsun o halde neden o kadar üstünde duruyorsun ki..
Arkadas senin yaziyi alinti yapmadi, ben yaptim cünkü ilk mesajim senin mesajindan yola cikarak herkeseydi ve senin yazinda bir nevi örnek teskil ediyordu onun icin alinganlik gösterecek bir durum yok diye düsünüyorum..
Kaldiki burasi forum ortami bu tür seyler siklikla yasanir, herkes ayni fikirde olacak diye bir kaide yok ayrica hakliyla, haksizida aramiyoruz sadece kendi görüslerimizi paylasiyoruz..
Sevgilerimle...
Bu yazı size itafen olsaydı alıntı ile yanıtlandırıldı. LÜtfen yazıyı önyargısız okuyun...
Sizin savunduğunuz fikirlere tezat bişey yok , genel hatları itibari ile belikide paralel nitelikte ifadeler içermektedir...
Saygılarımla...
Sevgili levent bey ille bütün herkes ŞAKİRT mi olmak zorunda ;D ,bakıyorum eylemleriniz ile tek tip prototip insan üretme carklarını kurmuşşunuz ,tabi bunu yaparkan ötekileştirme kültürüne teslim olmadan yaparsak proje hayata geçmede geçikmeyecektir ;D ;D ;D
Neden öyle diyorsun yalcin abi sakirti neden hemen nur talebesi olarak algiliyorsun ki sonucta sakirt Kuran okuyucusu demek degil mi o halde bütün herkesin sakirt olmasinda ne gibi bir sakinca var ki ;)
tayyipleyiz
03-07-2008, 16:01
Sevgilerimle...
Saygılarımla...
Sevgili levent bey ille bütün herkes ŞAKİRT mi olmak zorunda ;D ,bakıyorum eylemleriniz ile tek tip prototip insan üretme carklarını kurmuşşunuz ,tabi bunu yaparkan ötekileştirme kültürüne teslim olmadan yaparsak proje hayata geçmede geçikmeyecektir ;D ;D ;D
Eleştirinizi hüsnü kalp ile kabul ediyorum...:)
Benim endişem yanlış analaşılma korkusu... :(
Ötekileştirme tabirini beni tanıyan biri olarak size de yakıştıramadım...:D
Sevgilerimle...
Saygılarımla...
Neden öyle diyorsun yalcin abi sakirti neden hemen nur talebesi olarak algiliyorsun ki sonucta sakirt Kuran okuyucusu demek degil mi o halde bütün herkesin sakirt olmasinda ne gibi bir sakinca var ki ;)
Haklısın güzel insan keşke bütün gençlik olarak buna talip olsak uveykler gibi öteleri rasatlabilmeksek , hayatı hayat kılan bir çok değerlerin toplanma kampına benzer zahiri olarak bu tasvir , yalnız alan acma manyetik alandaki mıknatısların duruş ve konumları ile kazanılacak olanları levent beyin tüzüğü ve konumu ile olacaksa kazanma kuşağında kaybetmenin acısını birey ve toplum olarak çekeriz ;D ;D ;D ;D yoğun bir şekilde kızacak bana ama özünde böyle eylemi olmaz levent beyin bilirim kendilerini her hücresine kan taşıyacak olan damarlarına kurban olurum ben onun ;D ;D
Tam anlamiyal anlamasamda kötü sey yazacak degilsin ya o yüzden politik cevap verip, sana katiliyorum diyerek kisa keseyim yoksa cok isimiz var 8)
tayyipleyiz
03-07-2008, 16:10
Seni anladım Hocam ama keşke ilk yorumumu da okusaymış...
Aslında yazımı daha ii okusa kendisini destekledğimi açık net olarak görecek...
Yazdığın ifadeler de iç dünyanın müeddib bir şekilde hüsn i zanna dönüşmüş halidir, Teşekkür ederim...
;D ;D ;D
Benide_Kapatın
03-07-2008, 17:54
Dünyanın ilk ve tek, tek kişilik ve silahsız örgütü olarak bu davayı açanları ve açtıranları bu millet çok iyi biliyor.Zira bu davada Fethullah Gülen anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmek suçlaması ile tek başına yargılandı.Evet yanlış okumadınız aynen böyle oldu.
Şunu kimse unutmasın ki;"Gerçekler er ya da geç açığa çıkar"."Gerçekler Zaman'la anlaşılır."
Müntesip
03-07-2008, 17:59
ARKADASLAR SN M.FETHULLAH GÜLEN HOCAMIZ ZAMAN GAZETESİ 1 MİLYON SATTIĞI ZAMAN ÜLKEYE DÖNECEGİNİ BELİRTMİŞTİ BİR PLATFORM'DA...AYRICA HER TASIN ALTINDA NURCU CIKMASI İNAN BU ÜLKENİN FAYDASINA...YÖK'ÜN HALİNİ GÖRÜYORSUNUZ AMA AZ KALDI ORASIDA FETHEDİLECEK BİRGÜN:)
AYRICA BİR UYARI HOCAMIZ FETHULLAHCI DENMESİNDEN ,ANASINA SÖVÜLMÜŞ GİBİ NEFRET EDİYOR.LÜTFEN DİKKAT EDİNİZ.BENDE BU DURUMDAN RAHATSIZIM...BİZ MUHAMMET(SAV)CİYİZ...
AkSa- 34
03-07-2008, 22:18
HOCAM ARTIK HASRETLE TÜRKİYE'YE DÖNMENİ BEKLİYORUZ.
RDönmezs
03-07-2008, 22:27
Gel güzel insan artık..
Hüdaverdi
03-07-2008, 22:33
Kaç yaşında kendisi ?
AkSa- 34
03-07-2008, 22:39
Kaç yaşında kendisi ?
27 Nisan 1941
TÜRK EVLADI
03-07-2008, 22:57
Böyle bir insanı yasaklamak bile bir ayıptı ama yasağın kaldırımasına da şükür...
Gerçekten değerli bir insan...
hipermuhafazakar
03-07-2008, 23:59
İşte arkadaşlar, şu konu dahi bu ülkenin gizli iktidarının abd sayesiyle abd güdümünde milli olmayanların olduğunun kanıtıdır !
O kadar işbirlikçiliği kanıtlanmış soyu bozuk darbeciler, rektörler, hortumculara vs dokunulamıyor ! Ama hayatını milletinin ve insanlığın kurtuluşu derdiyle mum gibi eriyenlere dokunmak için kıl kırk yarılıyor. Ama Allah oyunlarını bozuyor.
Müntesip
03-08-2008, 14:44
hocamızın dogum tarihi
11.kasım.1938
ATmaCA53
03-08-2008, 21:24
vallahi mutlu oldum berat etmesi, artık yüzsüzler fehtullah hocamızı suçlayamıyacaklar, yüsüzler bin kere atıp tutular ama emellerine ulaşamadılar, siyonistlerin oyunları tutmadı, komünistlerin oyunu tutmadı, yaşasın adalet, yaşasın TÜRKİYE CUMHURİYETİ islam ülkesi.
kardelen007
03-08-2008, 21:31
Dün öğrenince zaten hemen arkadaşıma mesaj atmak oldu işim.....Hayırlısıyla da gelir inş....
|||tuĞba|||
03-08-2008, 21:33
yargıtayıda mı ele gecırdınız ne yaptınız ?
geldıgı gıbı gıder.!!
yargıtayıda mı ele gecırdınız ne yaptınız ?
geldıgı gıbı gıder.!!
Ne o yoksa siz oralari birer kale olarak mi görüyorsunuz..kimin gidecegi, kimin kalacagi hic belli olmaz o yüzden destur diyelim ;)
_Yeniden_
03-08-2008, 21:46
Sevindim duyunca...
Ama yine de gelmeyecektir herhalde..
hayırlısı...
|||tuĞba|||
03-08-2008, 21:47
gorcez gorcez =)
gorcez gorcez =)
yok artik askerde size muhtira veriyor :D :D görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler ;)
Benide_Kapatın
03-08-2008, 22:00
Dünyanın ilk ve tek, tek kişilik ve silahsız örgütü olarak bu davayı açanları ve açtıranları bu millet çok iyi biliyor.Zira bu davada Fethullah Gülen anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmek suçlaması ile tek başına yargılandı.Evet yanlış okumadınız aynen böyle oldu.
Şunu kimse unutmasın ki;"Gerçekler er ya da geç açığa çıkar"."Gerçekler Zaman'la anlaşılır."
ek..
28 Şubat sonrasında açılmış traji-komik bi davaydı ve bu sürece kadar uzamasının da anlamı yoktu. Zaten ortada bi suç varMIŞ ve bu sözde suç ertelenmişti. 5 yıl içinde tekrarlanması halinde uygulanacaktı. Nitekim kararın vrildiği tarihten itibaren 5 yıl içinde bu suç tekerrür etmemiş anlaşılan (Fethullah Gülen Hocaefendi'nin söz konusu suç unsuru taşıyan fiiliyatı bi daha işlememiş olması, eğitim faaliyetlerine ara vermesini ve kendine gönül verenleri bu faaliyetlerinden men etmesini gerektiriyordu. Ki böyle bi duurm olmadı).
Suç da, ceza da akla mantğa sığmayacak gerekçelerden dolayı ortaya atılmış ve onanmıştı. Hak yerini buldu diyebiliriz.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.