fatih kısaparmak balon baskılı balon ''Yemekteyiz''programını VE SHOW'u Kınıyorum! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Yemekteyiz''programını VE SHOW'u Kınıyorum!

ishakyilmaz
12-18-2008, 17:09
Zaman zaman çeşitli kepazeliklere ve reziliklere imza atan şhowun son kepazeliği ''yemekteyiz''programı oldu!Miletimizin yemek kültürü ve değerleri ile adeta dalga geçilen bu programı yayınlayan şhowu da esefle kınıyorum.

Ak_Kelebek
12-18-2008, 17:16
Şahsen ilk programını izledim çok üzüldüm bu insanlara acab evlerinde her akşam bu tarz yemekler mi yiyorlarda bu kadar eleştiri yapıyorlar? Yada evi olmayan,kuru ekmeği bile bulamayan günlerce aç gezen insanlardan haberleri yok mu? Çok Yazık....

ishakyilmaz
12-18-2008, 17:26
Reiting ve para uğruna insanoğlu artık en önemli değerlerini bile harcıyabiliyor.Dua edelim bu insanlar için.

Üç mevsim
12-18-2008, 17:38
Bir bölümünü izlemiştim. İnsanların para ve puan için nasıl samimiyetsiz, içten pazarlıklı, iki yüzlü davranabildiklerini gördüm. Tüm Türkiye'ye yayılacaklar galiba. Bir iki sefer izlenir ama devamlı izlemek pek mantıklı değil.

ishakyilmaz
01-14-2009, 17:08
Hala devam etmekte olan abuk sabuk programın malesefki bende hayretle izliyorum.Adana ilinin katıldığı yarışmanın yeni programında adanalı yarışmacılar en başından reyting uğruna şartlandırılmış,her türlü cambazlığı yapmaktadırlar.Özelikle mütedeyyin görünen bir yarışmacının masada kadeh kaldırmamasını eleştiren yarışmacılar,bununda bir reyting izlenimi verdiği ortada..!Avrupa yakasında ki Dursun'nun değim yerindeyse;beğenmediyseniz,zıkkım olsun sözü,yerinde olsa gerek..;1:w:;;)

FarukARSLAN.
01-14-2009, 17:32
Birbirimizi Yemekteyiz ;ı:

Ak_Melek
01-15-2009, 17:09
bende kınıyorum vede çok saçma buluyorum.bir tek o kalmıştı oda tam oldu.insanların önlerine gelen nimetler hakkında söledikleri şeyler çok üzücü.birbirlerini eleştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.bence müslaman bir yapı taşımıyor kesin gayrimüslüm icadıdır. "KENDİ MESELELERİNDE DALGIÇ , BAŞKALRININ MESELELERİNDE DALGIN OLUN... F.G "

Akl-ı Selim
01-15-2009, 17:25
Milli ve dini değer dünyamızı yansıtmayan ve toplum olarak sinelerimizde farkında olmaksızın dejenerasyon yaratan bu programı ve yapımcılarını alet olanlarla beraber esefle kınıyoruz.Eşim ve ben

ishakyilmaz
01-15-2009, 17:30
Açıkçası toplum olarak böyle maganzinsel içerikli programlara hayarnlık duyup,ve en tehlikesi hayatımıza idrak etme noktasına bile getirebilmekteyiz..!

MERKAM
01-15-2009, 17:33
Birbirimizi Yemekteyiz ;ı:

BU GÜZELDİ:saygılar::güzel:

Ak_Melek
01-15-2009, 17:34
beni en çok hayretlere düşüren bir bölüm adanalı 19 yaşında ki bayanın yaptığı eleştirilerr..90 yaşındaki ninelerin yanında halt etmişş maşşalahı var yanii normalinde de öyleyse hiç düşünemiyorum..allahh iyi etsin..

ishakyilmaz
01-15-2009, 17:38
Samanyolu’ndan Oktay Aymelek (Oktay Usta), Digitürk’ten (Elmax) Emine Beder, Ayşe Tüter (Türkmax), Sedef İybar ve Star TV’de program yapan Eyüp Kemal Sevinç, ’Yemekteyiz’in bir yemek programından çok reyting amaçlı yapılmış bir ’şov’ programı olduğu görüşünde birleşti. Programın yemek kültürümüzle uzaktan yakından ilgisi olmadığını söyleyen Oktay Aymelek, "Reyting için insanları zehirlemeyelim." derken, Sedef İybar, "Bugün keşke bunu konuşmasaydık. Siz bana yemek tarifi sormuş olsaydınız. Biz toplum olarak bu kadar çirkin değiliz." şeklinde konuştu. Show TV’de hafta içi her gün ekrana gelen program daha önce de Amerika, Fransa, Almanya, İngiltere, Macaristan, Danimarka ve Hırvatistan televizyonlarında yayınlanmıştı. Program, yarışmacıların birbirinin arkasından konuşması, hiçbir yemeğin beğenilmemesi, dedikodu ve ev sahibi-misafir ilişkilerini yerle bir etmesiyle kamuoyunda eleştiri alıyor. Değişik yaş gruplarından, farklı mesleklerden, farklı kültürlerden oluşan yarışmacılar zaman zaman kavgaya varan tartışmalar yaşıyorlar...

Emine Beder: Amaç reyting

Burada yemek öğretilmiyor. Amaç kesinlikle şov ve reyting. Zaten insanlar da bir şey öğrenmek için izlemiyorlar. Bizim kültürümüzde ’eline sağlık’ diye bir söz var. Bu cümle burada hiç geçmiyor. Sürekli eleştiri. En çok da insanları yerden yere vurarak yapılan eleştiriler üzüyor. Keşke yemeklerin sorgulandığı bir program olsaydı. Daha öğretici olurdu.

Ayşe Tüter: İzleyici dedikoduyu seviyor

Kesinlikle doğru bulmuyorum. Bizim insanımız da maalesef dedikoduyu ve çekişmeyi seviyor. Böyle şeyler daha çok ilgi görüyor. Keşke imkânımız olsa da ekranda yemek eğitimi versek. Yemekte kıl da çıkabilir, ama bunu gözümüze sokmanıza gerek yok. Mide bulandırıcı...

Sedef İybar: Bu kadar çirkin değiliz

Yemek kültürünü yok eden bu kadar rezil bir şeye insanların ihtiyacı yok. Biz bu kadar çirkin değiliz. Böyle bir sofra kültürümüz yok. Konuşma adabımızın bu kadar aşağı olduğunu düşünmüyorum. Şu an bunları konuşuyor olmak bile onlara prim yaptırır. Keşke bana bir yemek tarifi sormuş olsaydınız.

Oktay Aymelek: Reyting için insanları zehirlemeyelim

Yemek programı değil bir kere. Hoş olmayan davranışlar ekrana yansıyor. Bir de misafirliğin adabını, usulünü yerle bir ediyorlar. Kimsenin kimseye saygısı yok. Gençlere kötü örnek oluyorlar. Yapılan işler normalmiş gibi algılanabilir. Zaten format değişmiş, dedikodu programı olmuş. Faydası yok, zararı var. Reyting için insanlar zehirlenmemeli.

Eyüp Kemal Sevinç:Mutfağımıza katkısı olmaz
Tartışmalar ’gelin kaynana’ programlarını andırıyor. Yemek kültürümüze bir katkısı yok. Verilen tarifler boş. Reyting amaçlı yapılmış işler, ancak izleyici ilgi gösteriyor. Fazla uzun süreceğini zannetmiyorum. Yusuf Bülbül / Zaman

ishakyilmaz
01-15-2009, 17:39
beni en çok hayretlere düşüren bir bölüm adanalı 19 yaşında ki bayanın yaptığı eleştirilerr..90 ninelerin yanında halt etmişş maşşalahı var yanii normalinde de öyleyse hiç düşünemiyorum..allahh iyi etsin..
Yazılan senaryoya uymak için değerlerini çiğneyebilen bir zihniyet işte...

AY IŞIĞI
01-15-2009, 18:08
Bu programı hiç izlemedim inanın ama bu kadar tepki topladıysa demekki izlenmemesi gereken bir programmış ;) ama şunu gördüm sanırım kanal 7 programınında da çıktı böyle bir program yanılıyormuyum acaba ???

Ak_Melek
01-15-2009, 18:13
her yerde espiri konusu oldu ama kanal7 de bulaştımı bilmiyorum...

ishakyilmaz
01-15-2009, 18:15
Bu programı hiç izlemedim inanın ama bu kadar tepki topladıysa demekki izlenmemesi gereken bir programmış ;) ama şunu gördüm sanırım kanal 7 programınında da çıktı böyle bir program yanılıyormuyum acaba ???
Yanılmıyorsunuz,diğer Tv kanalarında alaya alan yan sanayisi türü programlar yapılmaktadır.Özelikle en iyisi Avrupa Yakasında yapıldı..!Bu tür savunma gibi görünen yayınlarda sözde tepki niteliği taşımakta...

Yıldırım
01-15-2009, 19:18
Valla bize izletip karnımızı açıktırıyorlar dayanamıyoruz.....

Beritan
01-15-2009, 20:20
bakınız stendap için iyi...yahu kendilerini rezil ediyorlar...ordan öğrendiklerimi anneme yapmaya kalkım diyorum annemin gözünden ateş çıkıyor...
böyle bir aile kültürü olabilirmi...yarışmaymış...ya adama yemeğin kötü olmuş diyor o yemeğin neresi kötü ya damak tadıymış başlarım damak tadına..hele peçeteye çıkarmıyormu yediklerini o tam bir rezillk bide geçmiş kaşık çatal medeniyetinden bahsediyor...sen önce yeme adabını öğren..

böyle giderse daha neler görücez..

son durak
01-15-2009, 23:08
hiç izlemedim .......

elif zeynep
01-16-2009, 14:33
Bu program gerçekten sinirimi bozuyor, misafir umduğunu değil bulduğunu yer, sofraya edeple oturur ve "elhamdülillah" ile kalkar.. Herşeye kusur bulmak , nimeti hor görmekde neyin nesi anlamıyorum ?

Hiç ,ilk ağırladığınız misafire karides, midye, yengeç mi pişirir insan.. ;)

Çatalı sağa mı sola mı koyarsın bilmem, yemek sağ elle yenir, bunu bilirim.

"Şunun sunumunu beğenmedim.." "Görüntü beni yanılttı, daha iddialı beklerdim.." Daha neler neler ... Müslüman sofra kültürüne aykırı olan ne ararsanız, bu program da olabildiğince mevcut...

Malesef biz ne kadar kınasakta, ne söylesekde, ülkemin güzel insanları gayette ilgili bu tür programlara .. ???

GüLeR_YüZLüM
01-16-2009, 23:58
bende kiniyorum bu programi cogu kisi yabanci yemekler yapiyor kimi türk yemegi yaptimiydi klasik örnek verecek olursak karniyarik yemegiydi diyor yabanci olunca klasik olmuyor türk olunca klasik oluyor ve diger arkadaslarinda dedigi gibi yeme adabi denen birsey var agizlarindan cikariyorlar ne olursa olsun cikarilmaz o üstüne üstlük en sinir oldugum sey nimete igrenc berbat demeleri ve azcik yemek yapiyorlar onca malzeme aliyorlar ve bir sürü israf ediyorlar bir gecelik yemek icin 300 ytl veriyor markete galiba evinin yiyeceginide düzüyor oarada hazir beles ken hic ac insanlari düsünmüyorlar oralara basvururken verecekleri paralari bagis yapsalar belki Allah onlarin rizkini o yarismadan bekledikleri paradan cok verecek ama Türk milleti iste Kötü yanlarida var iyi yanlarida var her millet gibi

Akl-ı Selim
01-17-2009, 22:11
Birde dün akşam final yarışmacısının müslüman örf ve adetinde kudsiyet olmaksızın önemli bir öneme haiz tesbihi boynuna takması gerçekten içler acısı bir durumdu.Hadi o bilmiyordu yanındakilerde mi bilmiyor?
Hangi ülkede yaşıyor hangi dine inanıyoruz.Azıcık hassasiyet lütfen.

Yıldırım
01-18-2009, 00:55
Birde dün akşam final yarışmacısının müslüman örf ve adetinde kudsiyet olmaksızın önemli bir öneme haiz tesbihi boynuna takması gerçekten içler acısı bir durumdu.Hadi o bilmiyordu yanındakilerde mi bilmiyor?
Hangi ülkede yaşıyor hangi dine inanıyoruz.Azıcık hassasiyet lütfen.
Tesbihi ilk gün yarışan hacı amca almıştı..ona yaranmak için boynuna taktı..hatta ilk gün boynuna incelik olsun diye taktığını söyledi kokulara alerjisi olduğunuda ekledi bir insan alerjini tetikleyecek bişeyi her halde babasının hayrına yapmaz...

ishakyilmaz
01-26-2009, 18:57
Gerçekten ilginç bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz.Toplumsal değerlerimizin ve kültürümüzün ayaklar altına alındığı bu tür programların sayısı artıkça artıyor.Yani milletimiz kendi kendini kötülemektedir.Ne diyelim Rabbim ıslah etsin..!

Cerrah
01-31-2009, 18:49
Ben 14 yaşındayım.Ve Ülkemizde Benim yaşlarımda çocuk çok.İşte bu öocukları Ülkemizin yemek kültüründen uzaklaştırıyorlar.Yok"Ben onu yemem." "Ben bunu sevmem" gibi laflarla küçüklerede kötü örnek oluyorlar.

Bende Kınıyorum ve protesto ediyorum böyle bir konu açtığın için sizi.Ve tüm kınıyanlarıda tebrik ediyorum.

ishakyilmaz
01-31-2009, 19:06
Ben 14 yaşındayım.Ve Ülkemizde Benim yaşlarımda çocuk çok.İşte bu öocukları Ülkemizin yemek kültüründen uzaklaştırıyorlar.Yok"Ben onu yemem." "Ben bunu sevmem" gibi laflarla küçüklerede kötü örnek oluyorlar.

Bende Kınıyorum ve protesto ediyorum böyle bir konu açtığın için sizi.Ve tüm kınıyanlarıda tebrik ediyorum.
Maşallah güzel kardeşim..Bu kadar ender ve narin düşünmen bu genç yaşta gerçekten mutluluk verici:)

Cerrah
01-31-2009, 21:53
Maşallah güzel kardeşim..Bu kadar ender ve narin düşünmen bu genç yaşta gerçekten mutluluk verici:)

Teşekkür Ederim

ak61
02-02-2009, 01:40
Böle saçma sapan program yapacağınıza halka bilgi veren programlar koyun insanlar izlemek zorunda kalsın bişeyler öğrensin. Yok yemekteyiz yok bu akşam bizdeyiz böyle yayıncılık olmaz.

gndz82
02-02-2009, 13:53
açıkçası show tv ve benzer kartel medyalarının bu yayınları özllikle yaptıklarını düşünüyorum yurdum insanının kültürünü örfünü değiştirmek hatta yoketmek bnce amaçları.bnce izlemeyerek protesto edelim.reytingleri çok oldukça bu tür yayınların devamı gelecek ne yazıkki.

ishakyilmaz
02-02-2009, 13:59
açıkçası show tv ve benzer kartel medyalarının bu yayınları özllikle yaptıklarını düşünüyorum yurdum insanının kültürünü örfünü değiştirmek hatta yoketmek bnce amaçları.bnce izlemeyerek protesto edelim.reytingleri çok oldukça bu tür yayınların devamı gelecek ne yazıkki.
Bu tür programların sahiplerine 1 veryansım ediyorsak kendimize 10 veryansım etmeliyiz.Bunların devamını ve tamamını sağlayan mutlaka halktır.Eğer halk samimi ve dürüst olsa,bunlar istedikleri gibi at koşturamaz.Ama malesefe aymazlıklarına bizlerde dahil oluyoruz.Okadar çok destek görüyorlar ki hergün bir yenisi çıkıyor ortaya...