Orijinalini görmek için tıklayınız : YENİ TÜRKİYE HARİTASI 82 MUSUL 83 KERKÜK
akpartiii
12-11-2007, 19:52
http://img207.rockyou.com/imagehost/4/4924/4924655/4924655_9b796e951193180728_m.jpg
Son günlerde facebookta ortalikta dolaşan bir Türkiye haritasi var bu harita Türkiyenin sınırları ile ilgili..Türkiyenin güneydoğusunun sinirlari Kuzay Irak ve daha da içeriye doğru Musul,Kerkük,Erbili de içine kapsayan bi şekilde genişlemiş.Bu harita facebook ta Türkler arasinda baya popüler olmuş.
Elbette Irak 'ın toprağinda gözümüz yok.Biz Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasindan yanayiz.Ancak son zamanlarda terör örgütünün hain saldırıları ve müttefik dediğimiz devletlerden hiç bir yardım görmememiz de artık gençlerimizi ister istemez bu tür tepkilere dahil kılıyor.Ulu önderimizin doğduğu şehir Selanik,hilelerle ve hainlikle elimizden alınan 12 adalar,Yavru vatan Kıbrısın tamamı bu haritaya dahil edilmiş.
Ayrıca bu harita halen geçerliliğini sürdüren Ankara Antlaşması'nin kağıda dökülmüş fiilen açıklamasıdır.
BU HARİTA HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM.
çok hoş görünüyor, keşke gerçek olsa!
eğer kuzey ırağın toprak bütünlüğü korunamayacaksa, sözde kürdistan o topraklarda kurulacaksa. ben bu haritanın sonuna kadar arkasındayım...
mucahit_47
12-13-2007, 09:09
arkadaşlar lütfen böyle şeyler yayınlamıyalım ak partiye yakışmayan şeyler
Misaki Milli sınırları ;D :D ;D
Bu harita Amerikalıların bazı yerlere! astıkları Türkiye'nin güney doğusunu içine alan Kurdistanı gösterir haritaya tepki olarak internette dolaşmaya başlamıştı.
Siyasi bir baskı unsuru olarak kullanılması gayet doğal. Ama bizim topraklarımızı genişletmek gibi bir düşüncemiz yok.
Zaten öyle olursa fırsat kollayan çakalların, bizim de içinde olacağımız, ortadoğuyu kana bulayacak bir savaşı tetikleyecekleri de kuşkusuzdur.
TÜRK EVLADI
12-13-2007, 10:57
[i][b]O topraklar zaten Misak-ı Milli kararıyla bizimdi!
Yani olması gereken harita bu ama inşallah gerçekleşirde kavuşuruz Türkmen şehirlerine...
arkadaşlar bu ne ??? yeni bir tartışma konusu..
tamam misakı milli...ben de çok isterim hepimizin gönlünden geçer ama yapmayın lütfen..şuan resmen iki komşu ülkemizin topraklarına göz dikmiş gibi görünüyoruz ve de bunu tutmuş partimizin sitesinde yayınlıyoruz...bu bölümün silinmesini rica ediyorum!
TÜRK EVLADI
12-13-2007, 12:06
Saliha, o toprakları bizden kanla aldılar ve aslında o topraklar bizim ama zaten böyle olsa bile o toprakları yinede komşularımızdan zorla almayız!
Fakat bu harita ABD Savunma Bakanlığı izniyle çıkan bir dergide yayınlanan ve ortalıkta dolaşan Kürdistan haritasına inat olarak hazırlanmış bir harita...
Yani kısasa kısas yapıyoruz...
Saliha, o toprakları bizden kanla aldılar ve aslında o topraklar bizim ama zaten böyle olsa bile o toprakları yinede komşularımızdan zorla almayız!
Fakat bu harita ABD Savunma Bakanlığı izniyle çıkan bir dergide yayınlanan ve ortalıkta dolaşan Kürdistan haritasına inat olarak hazırlanmış bir harita...
hayır ben ne olduğunu biliyorum...bizden kanla almadılar bizim basiretsiz siyasetçilerimiz sayesinde masada kaybettik...her neyse...sonuç itibari ile şuan o topraklar bizim de tanıdığımız ülkelerin yasal toprakları...biz onlar gibi değiliz başkalarının topraklarına göz dikelim..zorla felan alamayız...ha başbakanımızn dediği gibi ırakın toprak bütünlüğü bozulursa biz de hakkımız olanı isteriz ama selanik falan ayrı mesele....neyse bu pilav çok su götürür daha önce de tartıştık bir yere varamadık sorun çıkamdan silinsin çünkü şu sıralar forumda dozajı aşan tartışmalardan(!) başka birşey yok.....
biz elimizdekinin kiymetini bilmuyoruz..yoksa dediginiz gibi bu harita misak-i milliye giriyor ama önce elimizdekini koruyalim ona bile raziyim..
bizler savasta kazandiklarimizi hep masada kaybettik yoksa kibrisin, ege adalarinin su durumda olmasi nasil izah edilebilir ki!
ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞ GERÇEKTEN İSTE BENİM HAYALİMDEKİ HARİTA BUU UMMARIM BİZDEN SONRAKİ NESİLLER BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN SİYASİ COĞRAFYASINI BU HARİTADAKİ GİBİ GENİŞLETİR
akpartiii
12-15-2007, 00:08
Bazı site üyelerini anlamakta büyük zorluk çekiyorum.Bu resim internette şuan büyük bir hızla yayılan ve popülerliği üst seviyede olan bir resim.Ben değerli gönüldaşlarımın bu resim hakkındaki görüşlerini almak maksadıyla burada yayınladım.Lütfen objektif,ak görüşlü,mantıklı yorumlar yapınız.Buradan bu resmi silin demek ne kadar düşüncesiz dar görüşlü ne kadar korkakça bir hareket.Bunu bana yapılmış bir hakaret olarak kabul ediyor ve sizleri şahsım adına kınıyorum.
DEMİRDEN KORKSAK TRENE BİNMEZ
KAFİRDEN KORKSAK MÜSLÜMAN OLMAZ
HAİNLERDEN KORKSAK AK PARTİLİ OLMAZDIK ! >:( >:( >:( >:(
Bazı site üyelerini anlamakta büyük zorluk çekiyorum.Bu resim internette şuan büyük bir hızla yayılan ve popülerliği üst seviyede olan bir resim.Ben değerli gönüldaşlarımın bu resim hakkındaki görüşlerini almak maksadıyla burada yayınladım.Lütfen objektif,ak görüşlü,mantıklı yorumlar yapınız.Buradan bu resmi silin demek ne kadar düşüncesiz dar görüşlü ne kadar korkakça bir hareket.Bunu bana yapılmış bir hakaret olarak kabul ediyor ve sizleri şahsım adına kınıyorum.
bizi özümüzü unutturanlar utansın kardeş.. bende aynı tepkiye maruz kalmıştım, sıkma canını...
Yavuz_ErTürk
12-15-2007, 00:12
S.a. Hakan kardeşim bu saatte nette olduguna göre anladıgım kadarı ile Bolu' ya döndün. Mesajına gelince kardeşim. Herkes istedigi yorumu yapabilir. Kafaya takılacak bir şey yok.
o harita atatürk'ün vasiyeti gibidir. ölmeseydi kendisi yapacaktı, ölürkende vasiyet etmiştir!
AkSa- 34
12-15-2007, 00:27
79'un hakkından 80 gelemedi, 81'in hakkından da 82 ama tarihi tekerrür ettirelim. girmişken basra'dan çıkarız artık. sonra kuzeydoğu'dan devam ederiz orta asyaya doğru. az gelir. 84 selanik, 85 atina, 86 sofya diye de devam ettirilmesi gereken mükemmel fantazi...
;)
sanırım bu lafların hepsi bana...evet bu resim popülerliği artan hamaset dolu bir resim...tekrar ediyorum misakı milli sınırımız ve evet herkes gibi isterim ama bu şuan komşularımıza savaş ilanı demek...neyse söylediklerimi anlamadığınız açık tekrar tekrar yazmayacağım ama senden farklı düşünüyorum diye bana korkak diyemezsin hele o son cümlen nedir öyle farklı düşünüyorum diye ak partiliğime de mi laf söyleyeceksin...sana hakaret etmedim ama ne kadar anlatsam da anlayacağın kadarını değiştiremem maalesef...
bunun olmasını canı gonulden ısterım...
ama bu sekılde harıta hazırlamak cok yanlıs ..hıc yakısmıyor bıze...
bız bu tavırlarından dolayı baskalarına tepkı gosterırken aynı terbıyesızlıgı yapıyoruz..savunulcak bı taraf bırakmıyoruz...
cok yanlıs!!!
sanırım bu lafların hepsi bana...evet bu resim popülerliği artan hamaset dolu bir resim...tekrar ediyorum misakı milli sınırımız ve evet herkes gibi isterim ama bu şuan komşularımıza savaş ilanı demek...neyse söylediklerimi anlamadığınız açık tekrar tekrar yazmayacağım ama senden farklı düşünüyorum diye bana korkak diyemezsin hele o son cümlen nedir öyle farklı düşünüyorum diye ak partiliğime de mi laf söyleyeceksin...sana hakaret etmedim ama ne kadar anlatsam da anlayacağın kadarını değiştiremem maalesef...
sende çok alıngansın kardeş, bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok, lakin o topraklar ırağın toprak bütünlüğü olarak kalmayacaksa, ve olası kürt devleti kurulacaksa misakı milli sınrılarımızdaki hakkımızı talep ederiz, bu kanlı mı olur kansızmı bu tartışılır ama, geçmişi olmayan bir ırka o toprakların peşkeş çekilmesine müsade edemeyiz. masum rolu oynayarak kimse vatan sahibi olamaz, eğer o topraklar ırağın olmayacaksa kürtlerin olamaz, ve illa birilerinin olacaksa o da Türkiye olacaktır..
maviinsan
12-15-2007, 13:49
82 musul
83 kerkük
84 selanik
85 rodos(baykal pasaportsuz yüzebilecek :D)
86 kıbrıs
87 girit
akpartiii
12-15-2007, 18:14
Yavuz Başkan hemen anlamışsın Niksarda olmadığımı :D Ankaradayım başkan. Ayrıca söylediğin gibi herkes istediği yorumu yapabilir ona bir diyeceğim yok ancak sanıyorlar ki bu resmi biz yaptık ! ? Hayır arkadaşlar belirttiğim gibi ; İnternette dolaşan bir resim,ve yorumlarınızı beklediğim bir resim.Ak Parti'ye yakışmıyor şeklinde cümleler kullanılmış,bunu Ak Parti yapmadı ki ! İnternette dolaşan bu resim için Ak Partili gençlerin yorumları alındı.Bunu anlamak gerek ;) Aslında fazlasıyla yorum aldım.Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyor , Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum....
jonathan ben de biliyorum ırak hakkında söylediklerine de katılıyorum da o resimde selanik bile var...AK PARTİye yakışmaz dememizin sebebi de partinin yapmış olduğunu düşünmemiz değil bu resmin burada bulunmasını partimize yakıştıramadığımızdandır ;)
EpiVaTeS
12-15-2007, 19:03
bizim kimsenin topraginda gozumuz yok vede harita cok sacma zaten....
Hayali bir harita.Boyle birsey asla gerceklesmicektir.
Onlybullet34
12-15-2007, 19:18
Yani olması gereken harita bu ama inşallah gerçekleşirde kavuşuruz Türkmen şehirlerine...
Bir tartışma programında izledim uluslararası hukuki hakkımız bile varmış tabi ki bunada ihtiyacımız yok istesek 1 saatte ele geçiririz .
Onlybullet34
12-15-2007, 19:27
Bir tartışma programında izledim uluslararası hukuki hakkımız bile varmış tabi ki bunada ihtiyacımız yok istesek 1 saatte ele geçiririz .
Bu dediklerim Musul ve Kerkük için.
TÜRK EVLADI
12-16-2007, 17:37
[i][b]Aynen öyle kardeşim!
O topraklar zaten bizim yasal sınırımız...
Ayrıca bu haritaya hayaldir gerçekleşmez diyenlere yazıkları olsun!...Bu kadar pasifize olmuş, girişkenlikten uzak olmayın ve unutmayın ki herşey hayallerle başlar!
Kuzey Iraktakiler Kürdistan bayrakları yayınlıyor, Amerikan ordusunun dergisi topraklarımızı başkalarına veriyor ama biz misilleme yapınca mı kötü oluyoruz?
Yazık...
bafrali_mehmet
12-16-2007, 17:38
http://img526.imageshack.us/img526/1016/bafralzj3.jpg
hakan kardeşim bu haritayı biliyordum ama buyugunu arıyordum buarada 84 te bafraa
tamam türkmen şehirleri üzerinde hakkımız olabilir hem orada da Türkler yaşıyor ama bu işler harite çizip bunu yapacaz diyerek yapılmıyor orada yaşayan hakın da istemesi gerekli bizi. hem misak-ı milli sınırları içinde batum da vardır. Ortada hiçbir neden yokken buralar misak-ı milli sınırları deyip sınırlarımıza dahil edemeyiz ki. Orada yaşayan halk o ülkeyi istiyorsa orada kalır.
Hem misak-ı milli lozan antlaşması ile son şeklini aldı. Özal dönememinde de uğraşıldı musul ve kerkük için ama başarılamadı. Tabi durum şimdi değişik pkk laneti ırak parçalanmış yönetimi olduğu sürece orada yaşasan halk ve oraya sınırı olan ülkeler de isterse böyle bir şey yapılır sadece musul ve kerkük için.. Adalar Kıbrıs Nahcivan Selanik onlar çok zor..
akpartiii
12-26-2007, 16:16
Tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.
romakudüs
12-26-2007, 17:51
çok güzel bir hartia olmuş kim yaptıysa eline sağlık da ......
Sey_yah_han
12-31-2007, 01:38
etrafımda olan hemen bütün komşularımın topraklarında gözüm var. hatta cezair gibi pek komşum olmayanların topraklarında da gözüm var. aslında onlar bizde göze gerek bırakmadan kendileri bizim topraklara katılmak istemekteymişler (cezairi ben bilmiyorum,bilen yakınlarım söyler).
Şaka bir yana arkadaşlar, tabii ki dünya üzeirnde hangi devlet olursa olsun o devletin vatandaşının çoğu benim gibidir : devletinin toprağının sınırlarının daha büyük olmasını ister.
lakin benim topraklarımızın geniş olmasını istemem bu haritayı uygun göreceğim ya da haritaya sevineceğim, coşacağım anlamını taşımaz.
tıpkı birilerinin geçip ermenistan, sözde kürdistan haritası çizip bizi tahrik etmeye çalışması durumunun bence özdeşi bir durum. böyle durumlarda "densizin biri çıkmış kendince bişeyler çizmiş. harita üzerinde bişeyler karalayınca ne oluyor sanki? getirin haritayı bizde bişeyler karalayalım, sınırlarımızı geniş gösterelim. ama sonuç, sonuç ne olacak ne değişecek ...." cevabının benzerini veriyoruz. he işte aynen öyle yaptık, orayı burayı sınırlarımıza kattık hayali bir haz mı aldık?
yo ben o hazz almıyorum. böyle bir haritayı da tasdik etmiyorum. ne zaman o topraklar benim olur o zaman haritaya bişeyler çizeriz.
(yalnız Kerkük benim ata memleketim, hep içimde özlem olmuştur oralara gitmek. işte kerkük, musul, telaffar'ın benim toprağımda olmaması beni hep üzmüştür.)
ismailaltiparmak
01-15-2008, 12:30
Ülkemizin sınırlarını çizmek keşke bu kadar kolay olsa, ama hayal değil inşaallah gerçek olur
kabardey_06
01-22-2008, 23:14
içinde bulunduğumuz dönemde malum odaklara gözdağı aynı zamanda hoş bi fantazi,,,orta vadede neden olmasın dedirten bir proje ya da hak,,,,,,uzak vadede bu harita bir il hüviyetinde,,,,,,bu necip milletin türküsü,köprüsü,idealleri,hedefleri bitmez vesselam,,
arkadaşlar bu ne ??? yeni bir tartışma konusu..
tamam misakı milli...ben de çok isterim hepimizin gönlünden geçer ama yapmayın lütfen..şuan resmen iki komşu ülkemizin topraklarına göz dikmiş gibi görünüyoruz ve de bunu tutmuş partimizin sitesinde yayınlıyoruz...bu bölümün silinmesini rica ediyorum!
kesinlikle katılıyorum...
pockethacker
02-07-2008, 21:03
ben resimi göremedim en başa alırmısınız
akpartiii
02-09-2008, 17:49
ben resimi göremedim en başa alırmısınız
Sayfa [1]'e tıklarsanız resmi görebilirsiniz. Diğer konular için de sıkıntı çekmemeniz için bunu söylemekte fayda gördüm. Ancak resmi ben size yinede burada göstereyim.
http://img207.rockyou.com/imagehost/4/4924/4924655/4924655_9b796e951193180728_m.jpg
hasan koçal
02-19-2008, 01:19
ArKadasLar ozaman gurcistana bagli olan batum da bizim olmali ilginenlere duyrulur aslında musluman ulkeler arasında sınır olm az o ayri bir konu bılene tabiki :))
ya zamanında googlearth de veya başka yerlerde gördüğümüz türkiyenin topraklarını başka ülkelere aitmiş gibi gösteren haritalara çok kızdık. şimdi şu toprakların bizimmiş gibi gösterilmesini şahsen ben hoş karşılamadım..
müslüman ülkeleri böyle saçma işlerle birbine düşürmeye çalışan şu zihniyeti de büyük bir esefle kınıyorum..
akpartiii
02-23-2008, 21:58
ya zamanında googlearth de veya başka yerlerde gördüğümüz türkiyenin topraklarını başka ülkelere aitmiş gibi gösteren haritalara çok kızdık. şimdi şu toprakların bizimmiş gibi gösterilmesini şahsen ben hoş karşılamadım..
müslüman ülkeleri böyle saçma işlerle birbine düşürmeye çalışan şu zihniyeti de büyük bir esefle kınıyorum..
Müslüman devletlerin birbirleriyle bu konuda bir dertleri yoktur.Birbirine düştükleride yoktur.
Hedef bölücü terör örgütü ve bunları barındıran topraklardır.
Allah (c.c) Ordumuzu daim muzaffer etsin.
Allah (c.c) Askerlerimize güç kuvvet versin,iman ateşlerini içlerinden eksik etmesin.
VATANI BÖLENİN KENDİSİNİ BÖLERİZ
BAYRAĞI YAKANIN KENDİSİNİ YAKARIZ
BİZ TÜRKOĞLUYUZ ALLAH DERİZ ADALETİ İCRAA EDERİZ !
Saltuk Buğra Han
02-23-2008, 22:19
Bu haritayı yayınlayan arkadaşı tebrik ediyorum,ve eğer bilmesem burayı ülkücü bir forum sitesi zannederdim.Bu arada haritadan rahatsızlık duyan kişiler, gönül elbette isterki ,bu bir gerçek olsada böyle bir toprak bütünlüğüne sahip olsak .Nitekim bir yorumcu arkadaşında bahsettiği gibi aslında gerçektende hakkımız olan bu topraklara şu anda sahip değiliz ,fakat hayallere bari gölge yapmayında millet tadını çıkarsın.Piyasada bize sadece iç anadoluyu bırakan bir sürü harita dolaşırken kırk yılda bir kendimize iki karış fazla harita yapılmış çok mu alındınız.
+1
laterna68
02-23-2008, 22:33
Kısasa kısas...Çok da iyi olmuş ..Buraya ekleyen arkadaşımıza da teşekkürler...
Ama Türk devletleri de olsaymış mükemmel olurmuş...
Bu haritalar için hayal diyen arkadaşlarmıza bir şey söyleyim .. Bizim hayal dediğimiz şey için yabancı devletler önlemlerini alıyor ve gerçekleşmesinden korkuyorlar ve bunu açık açık her yerde de söylüyorlar. Gerçekleşmemesi için de ellerinden geleni yapıyorlar ...
RDönmezs
02-24-2008, 00:02
bu gidişle orasıda bizim olacak ABD şapa gelcek :D
Tamam, ne güzel Kerkük, Musul keşke bizim olsa. Hatta keşke yeniden üç kıtaya hükmeden devlet olsak...
Bunu desteklemeyen kimse yok ki zaten.
Bir işi yapmadan önce o işin kime ne katacağını düşünün. Padişahın yüz metre ötedeki iğnenin deliğinden ipi geçiren cambaza önce kırk altın vermesi sonra da kırk kez falakaya yatırması ve padişahın gerekçe olarak da "cambazın yeteneklerini böylesi boş bir işte harcamasını" göstermiş olması misali bir şey bu da.
Tamam, dedik ya her yer bizim olsun.
Şimdi Erdoğan her yerde bas bas bağırsın "bizim Irak'ın toprak bütünlüğünde gözümüz yok" diye, sonra tam da kara harekatının başladığı günlerde "kötü niyetli"nin biri girsin "AKPARTİ'NİN RESMİ FORUM SİTESİ"ne, karşısında bu haritayı görsün...
Ne kadar güzel olur değil mi? Ne Kerkük bizim olur, ne de Musul...Olan partiye olur.
Madem paylaşıyorsunuz bir şeyler, bize zarar vereceklerden değil, yarar getireceklerden seçin bunları!
(Tabi "kötü niyetli" değilseniz)
iktida61
02-24-2008, 21:54
84 Erbil onu unuttun arkadaşım ;)
akpartiii
02-25-2008, 18:18
Tamam, ne güzel Kerkük, Musul keşke bizim olsa. Hatta keşke yeniden üç kıtaya hükmeden devlet olsak...
Bunu desteklemeyen kimse yok ki zaten.
Bir işi yapmadan önce o işin kime ne katacağını düşünün. Padişahın yüz metre ötedeki iğnenin deliğinden ipi geçiren cambaza önce kırk altın vermesi sonra da kırk kez falakaya yatırması ve padişahın gerekçe olarak da "cambazın yeteneklerini böylesi boş bir işte harcamasını" göstermiş olması misali bir şey bu da.
Tamam, dedik ya her yer bizim olsun.
Şimdi Erdoğan her yerde bas bas bağırsın "bizim Irak'ın toprak bütünlüğünde gözümüz yok" diye, sonra tam da kara harekatının başladığı günlerde "kötü niyetli"nin biri girsin "AKPARTİ'NİN RESMİ FORUM SİTESİ"ne, karşısında bu haritayı görsün...
Ne kadar güzel olur değil mi? Ne Kerkük bizim olur, ne de Musul...Olan partiye olur.
Madem paylaşıyorsunuz bir şeyler, bize zarar vereceklerden değil, yarar getireceklerden seçin bunları!
(Tabi "kötü niyetli" değilseniz)
Kötü niyetli biri girse ne olur girmese ne olur dostum ?
Burada biz bu haritayı paylaştık ve yorum bekledik.
Bence biraz gereksiz konuşmuşsun bu konuda.
Bu haritayı yayınlamak buralar bizim,veya Irak topraklarında gözümüz var demek değildir.
Sadece düşünmektir.
Ayrıca bu sitede herkes kendinden sorumludur.
Partiyede hiçbirşey olmaz.
Bu haritayı yayınlamamın sebebi düşünceleri duymak,fikirler almak,yorumları okumaktır.
Zaten harita hakkındaki bilgileri resmin hemen altında paylaştım ve 'BU HARİTA HAKKINDA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ' dedim.
Bu konu bu kadar basit.
Kimse korkaklık ve düşman tellatlığı yapmaya kalkmasın.
Tamam, sen öyle dedin diye yapmam. Peh!
Müslüman devletlerin birbirleriyle bu konuda bir dertleri yoktur.Birbirine düştükleride yoktur.
Hedef bölücü terör örgütü ve bunları barındıran topraklardır.
Allah (c.c) Ordumuzu daim muzaffer etsin.
Allah (c.c) Askerlerimize güç kuvvet versin,iman ateşlerini içlerinden eksik etmesin.
VATANI BÖLENİN KENDİSİNİ BÖLERİZ
BAYRAĞI YAKANIN KENDİSİNİ YAKARIZ
BİZ TÜRKOĞLUYUZ ALLAH DERİZ ADALETİ İCRAA EDERİZ !
eyvallah...
1- Ankara Antlaşmasına göre misak-ı milli sınırlarıdır
2- Bu harita, vatan topraklarını hedef alarak çeşitli haritalar çıkararak bölmeye çalışanlara gönderilmiş güzel bir cevaptır.
Kaan Cekici
02-29-2008, 01:36
Resmi olarak ve fiilen kullanımı bulunmayan bir durumda böyle birşeyin burada yayınlayıp üzerinde tartışmamız bencede hoş olmaz :)
kabardey_06
02-29-2008, 02:00
türkiyemizin komşularıyla olan sınırları zamanında çizilmiştir,çizilen sınırın ötesine ancak ticaret ve ziyaret için geçilir,,ancak vatanımıza kasteden eli silahlı teröristler,,sınırımızın öte tarafında kamplar kurmuşsa,mühimmat depolamışsa ve fırsat buldukça askerimize silahlı eylemlerde bulunuyorlarsa,,bize bir hak doğar,,kendimizi savunma hakkı,,,sınırımız öyle bir noktada nihayetlendirilmiştir ki,,sınır güvenliğini sağlamak,teröristlere geçiş imkanı vermemek oldukça zor koşullara bağlıdır,,,yirmi yirmi beş kilometre ötede konuşlanmış olan terör yuvalarını etkisiz hale getirmek için,,uluslararası antlaşmalardan doğan haklarımızı kullanmak adına bir kara harekatı düzenlenmiştir,,hedef ve niyet bellidir,tüm dünya bu harekatı izlemekte,gün be gün takip etmektedir,,sonuca ulaşmada birileri bize engel olacak olurlarsa,,,işte bu resmedilen harita,,,selanik kısmı hariç,,,dünya devletlerinin gözüne gözüne sokulur,,iyi niyetimizi suistimal edenlere karşı kullanılabilecek çok hoş bir haritadır,,amma velakin şimdilik,teşhir edilmemesi uygun olacaktır,,
bir kaç ay önce k.ıraklı 65 kürt aşireti Türkiye Cumhuriyetine dahil edilmek için BM ye başvurmuş..bu aşiretler içerisinde barzaninin aşireti de var..yani bu haritalar ütopik değil..sadece biraz daha yatırım ve ordaki halkın sevgisini kazanarak yapılabilecek işlerden...hayal değil gayet güzel bi proje..
balkanları fethettğimizde ordaki insanların gönlünü nasıl kılıçla değil insan sevgisi ile kazandıysak benzer politikayı neden k.ırağa uygulamayalım ki...
ÇOOOK GÜZEL BİR HARİTA TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR..
maviinsan
03-02-2008, 17:55
[i]bir kaç ay önce k.ıraklı 65 kürt aşireti Türkiye Cumhuriyetine dahil edilmek için BM ye başvurmuş..bu aşiretler içerisinde barzaninin aşireti de var..yani bu haritalar ütopik değil..sadece biraz daha yatırım ve ordaki halkın sevgisini kazanarak yapılabilecek işlerden...hayal değil gayet güzel bi proje..
i]
kardeş o olay birkaç ay önce olmadı.Özal zamanında olmuştu sadece
Hüdaverdi
03-02-2008, 17:57
Fotoğrafa bakara avunuruz ancak,iş işten geçti geri almak çok zor...
Ama olsun güzel :)
Benide_Kapatın
04-04-2008, 00:52
BOP konusunda eksik bilgilendirme var.!
Bazıları emzik gibi aldı ağzına,
Bu fotoğrafı unutmayın,,
Arkadaşlar ırakda bi ülke sayılıyo halen böle resimler yanlış kaçar.
inşaAllah bir gün gerçekleşecek...
Atatürkün Musul Vasiyeti
TARİH boyunca, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Musul ve Kerkük, stratejik konumu nedeniyle günümüzde de önemini koruyor. Bu toprakların önemini, Mustafa Kemal de birçok yerde vurgulamıştı. Misak-ı Milli sınırları içinde yer alan ancak İngiltere’nin müdahalesi nedeniyle Türkiye topraklarından ayrılan Musul ve Kerkük, Atatürk’ün tekrar geri almak istediği yerler arasında bulunuyordu.
Kürtler aleyhte kullanılabilir
Lozan Antlaşması’nda karara bağlanamayan Musul sorunu, 19 Mayıs 1924 tarihinde İstanbul’da yapılan Haliç Konferansı’nda da sonuca ulaşamadı. İngilizler, Süleymaniye, Kerkük ve Musul kentlerinin yanı sıra,
Nasturi Hristiyanları’nın yaşadığı gerekçesiyle Hakkari’yi de Türkler’e bırakmak istemedi. Bunun üzerine sorun Milletler Cemiyeti’ne taşındı. Ancak Cemiyet’ten, Musul’un Irak’ta Kürtler’e ve manda yönetimine bırakılması kararı çıktı. Türkiye, Milletler Cemiyeti’nin bu kararını tanımadığını açıkladı. Ayrıca, Cemiyet’te konuşan Dışişleri
Bakanı Tevfik Rüştü Aras, tarihe not düşülecek olan, “İngilizler, Musul’daki Kürtler’i ileride Türkiye aleyhine kullanabilir” uyarısını yaptı. Kısa bir süre sonra da İngiliz destekli Şeyh Sait İsyanı patlak verdi. Diplomasi ile olmadı, sıra askerde’
Musul’un Irak’a bağlanmasına karşı diplomatik yolları deneyen Atatürk’ün, gerekirse askeri yöntemlerin kullanılabileceğini dile getirdiği vurgulanıyor. Atatürk’ün, Fethi Bey ve Kâzım Karabekir’e söylediği “Musul hakkında Haliç Konferansı’nda Fethi Bey siyaset yolu ile muvaffak olamadı. Sıra Karabekir’e geldi. O meseleyi asker kuvvetiyle başaracaktır”
Kurtarmaya azmettik kurtaracağız
30 Ağustos 1922 tarihli Fransız Le Figaro gazetesinde ise Atatürk’ün şu ifadelerine vurgu yapılıyor:
“Avrupa’da, İstanbul ve Meriç’e kadar Batı Trakya, Asya’da Anadolu, Musul arazisi ve Irak’ın kuzeyi. Arkada kalan ve sırf Türk olan her yeri isteriz. Bunları kurtarmaya azmettik ve kurtaracağız.”
Kâzım Karabekir, Atatürk’ün talimatının ardından, Musul hareketine ilişkin endişelerini dile getirir. Bunun üzerine Atatürk, ‘Söz milletindir’ diyerek, kararı Meclis’in vermesini ister. Ali Fuat Paşa ve Rauf Bey ile bir araya gelen Kâzım Karabekir, parti kurmaya karar verir. Bu girişimini ise, “Harp felaketinin önüne ancak Büyük Millet Meclisi’nde bir blok olarak görünebilirsek durabiliriz. Esasen Cumhuriyet’in kökleşmesi için icabında bir parti halinde çıkmaya karar vermiş bulunuyorduk” sözleri ile açıklar.
Musul ve Kerkük için İngilizler’le savaşmayı göze alan Atatürk, ordu komutanlarının görevlerinden istifa etmesi nedeniyle, durdurulur. Ancak Atatürk, “Savaşa hazır bulundurmaya zorunlu oldukları ordularını başsız bırakıp, daha önce sevmediklerini söyledikleri siyasal alanına koştular” sözleri ile bu girişime tepkisini gösterir. Efendiler, Kıbrıs’a çok dikkat ediniz
Atatürk, 1925 yılında engellenen Musul ve Kerkük’ü geri alma idealinden ömrünün sonuna kadar vazgeçmez. 1933 yılında Amerikalı General Mc Arthur ile yaptığı görüşmede de bu düşüncesini dile getirerek, “Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse Musul, Kerkük ve adaları geri alacağım. Selanik de dahil, Batı Trakya’yı Türkiye hudutları içine katacağım” ifadelerini kullanıyor.
Kıbrıs’a da hassasiyetle yaklaşan Atatürk, “Efendiler! Kıbrıs düşmanın elinde bulunduğu sürece bu bölgenin ikmal yolları tıkanmıştır. Kıbrıs’a dikkat ediniz. Bu ada bizim için çok önemlidir” demişti...
yeterlidir sanırım...Facebook adlı sitede de ' bir gece ansızın 81 düzce, 82 musul, 83 kerkük' diye bir grup var bilginize arkadaşlar...
Supraliminal
05-03-2009, 14:52
bir zamanlar böyleydi.
http://users.ece.gatech.edu/~alicafer/OsmanliHarita1600.jpg
hiçbir zaman geçmişin izlerini silemeyiz evet geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez.geçmişi unutmayalım ve unutturmayalım.ama hep arkaya bakmak olmaz artık önümüze bakalım
Vallaha böyle bir harita herkesi mutlu eder. Çünkü o topraklardaki insanlar çok acı çekiyorlar. Bana göre oraya tekrar hakim olursak orada acılar ve zulümler biter. Çünkü Şanlı Osmanlı'nın torunlarının yönettiği ülkede güller açar papatyalar açar.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.