fatih kısaparmak balon baskılı balon YSK’nın veto kararı nasıl bir oyun?(lütfen okuyun) - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YSK’nın veto kararı nasıl bir oyun?(lütfen okuyun)

Terennüm
04-19-2011, 12:42
Eski HSYK neyse şimdiki YSK o
Mehmet Baransu:
Derin devlet "Büyük koalisyon" operasyonuna imza attı. YSK kendisine verilen piyon rolünü yerine getirmiştir.
YSK'nın kimin kontrolünde olduğunu bilmeyenler lütfen karınlarından konuşmasın. Eski HSYK neyse şimdiki YSK o.
AKP, YSK'ya karşı bildiri hazırlasın. Bildiriyi Cemil Çiçek yerine Bülent Arınç okusun.
AKP-CHP meclisi toplayıp, bu rezaleti çözmeli. İşte size barış şansı. Samimiyetinizi görelim. Seçimler için bir ay beklemeye hazırız.
Komplo açık
Mücahit Küçükyılmaz
Komplo açık. Seçim ertelenip adaylık süreçleri yeniden işletilmeli. 27 Nisan'daki cevap gibi etkin ve pratik bir siyaset gerekli.
Demirtaş: "Sorumlu AK Parti; BDP secime girmeyecek!" Yangın-körük senaryosu işliyor. Bal gibi biliyorsun AK Parti'nin sorumlu olmadığını...
YSK darbesine tepki verilmeli!
Taha Özhan:
YSK darbesine en sert tepki verilmeli ama önce bir hukuki çıkış yolu bulmak lazım! İlginç ama Kanadoğlu ve Öcalan uyarmıştı!
Ömer Behram:
AKP'nin en büyük günahı YSK'ya tepki vermemek olur.
Yargı kararıdır deyip geçiştirilemez
Hilâl Kaplan:
Ak Parti'nin YSK kararında dahli bence yok ama "yargı kararıdır", vb. diye geçiştirirse suç ortağı olur. Bu CHP ve MHP için de geçerlidir.
PKK ortayı gole çevirir
Emre Uslu:
Artik gerçeği konuşalım. Bir baasçı dayanışma ile YSK, PKK'nin Tuncelililer grubuna orta yapmıştır. PKK ortayı gole çevirir yarını bekleyin
YSK yeni anayasa talebine RED kararı vermiştir. Bu kararın Erdoğan’ın 2023 vizyonunu açıkladıktan sonra gelmesi tesadüf mü?
Ak Parti yapıcı bir hamle yapmalı
Savaş Genç:
AK parti için tarihi bir şans. Tüm ezberleri bozabilecek bir hamle yapabilirler. TÜM EZBERLERİ!
Ceyda Karan:
Hükümet demokrasiye vurulan bu darbeye müdahale etsin. Gerekirse tarihini değiştirsinler, temsil niteliği olan katılımcı seçimin yolu açılsın.
Aynı el, derin komplo!
Cemil Ertem
CHP'ye Ergenekoncuları sokan, YSK'yı 12 Eylül veto mekanizmasına dönüştüren el aynı eldir; bu eli kıralım!
YSK kararı TR'yi derinden etkileyecek derin bir komplo. Bu işe parlamento toplanıp acil çözüm bulmalı yoksa 2023 değil 13 Haziran'ı göremeyiz.
Nasıl anlatacaksın?
Yahya Bostan:
Silivri’dekilerin girdiği, bağımsızların dışarıda kaldığı bir meclisi doğuya-güneydoğuya nasıl anlatacaksın?
YSK "derin" şüpheler uyandırdı
Serdar Karagöz:
Alınan karar siyasi açıdan demokrasiye vurulmuş bürokratik bir darbedir. Bu karar masum olamaz! YSK bu hareketi ile "derin" şüpheler uyandırdı
Adaletsiz, tutarsız ve antidemokratik
Deniz Ülke Arıboğan
YSK'nın kararı son derece adaletsiz, tutarsız ve antidemokratik. Türkiye'yi karıştırmaktan ve yumuşayan iklimi bozmaktan başka işe yaramaz.
YSK hep Ak Parti aleyhinedir
Adem Yavuz Arslan
YSK her zaman olduğu gibi yine siyaset yaptı. Faturası Ak Parti’ye çıkar bunun. Oysa YSK hep Ak Parti aleyhinedir. Yurtdışı oylar gibi.
Nasıl bir ülkedeyiz?
Yıldıray Oğur:
Leyla Zana ve Hatip Dicle’nin barış sürecinde aktif rol üstleneceği söyleniyordu. YSK herhalde bunu duydu.
Mehmet Haberal’ın milletvekili olabildiği ama Leyla Zana’nın milletvekili olamadığı bir ülke miyiz?

.:Ay_Yıldız:.
04-19-2011, 20:26
Tayyip Erdoğan şu durumda tutup da yargı kararına karşı çıkarsa muhaliflerin ekmeğine yağ sürmüş olur. Çünkü teröristlerin meclise girmemesi her kesim tarafından onay aldı. Demokrasiden söz ediyoruz ama şu terör kavramının demokrasi içinde her almadığını idrak edemedik hala. Dağdan inen adamın mecliste işi yok. Çok yüz verdik bunlara.

Terennüm
04-19-2011, 20:33
adama sormazlarmı haburdan girişleri ?

04-19-2011, 20:34
Demokrasi,demokrasi olgunluğuna erişmiş insanlara uygulanır.. Teröristlere değil.

Terennüm
04-19-2011, 20:41
peki sen olsan pkkyı nasıl saf dışı etmeyi düşünürdün?

04-19-2011, 20:43
Meclise sokarak, destekçilerinin bayrak yakmalarını izleyerek olmayacağı kesin.

Terennüm
04-19-2011, 20:44
peki onu kabul etttim..çözümünü söyle?

04-19-2011, 20:49
Teröristlerle muhattap alarak değil, cahil bırakılmış halkı eğiterek, oraya okul,hastane,fabrika gibi yatırımlar yaparak-ki hükümetimizce yapılıyor-. Eğer bugün teröristleri "insan" yerine koyup karşına alırsan,sen küçülürsün. Teröristlerin derdi açıkça toprak değil mi? Bunu azı,tuzu yok. Bugün mecliste koltuk, yarın terör vari hak, öbür gün özerklik, öbür gün tamami ile ayrı yönetim. Bunlar, ufak bir meclis koltuğuyla tatmin olacak insan değiller. Eğer bunun temsilcileri sokakta açıp bayrağımı yakıyorsa, halkımın,askerimin canına malına kast ediyorsa, bunları oturup karşına alamazsın. Eğer karşına alıyorsan isteklerine de açıksın demektir.

Ysk'yı ayakta alkışlıyorum. Söyleyeceklerim bu kadar.

Terennüm
04-19-2011, 21:24
yskyı ayakta alkışlarsan kandile giden gençlerin yolunu açmış olursun baraj altı korkusu çeken mhpyide aşka getirmiş oluyrsun....ysknın bu vetosunu iyi okumalı..amaç seçim öncesi gerginlik yaratıp hükümeti zorda bırakmak..ah be güzel kardeşim fotoğrafın bütününe bakın biraz..

04-19-2011, 21:36
yskyı ayakta alkışlarsan kandile giden gençlerin yolunu açmış olursun baraj altı korkusu çeken mhpyide aşka getirmiş oluyrsun....ysknın bu vetosunu iyi okumalı..amaç seçim öncesi gerginlik yaratıp hükümeti zorda bırakmak..ah be güzel kardeşim fotoğrafın bütününe bakın biraz..

Kandilde gençler dolu zaten sevgili ağabeyim. Diyorum ya, bunların istediği toprak,mantıklarına göre topraktan aşağısı kurtarmaz. Çünkü tüm bu terör ve politik hareketlerinin temel amacı bu. Bugün mecliste bir koltuk,yarın pastadan bir dilim..

Hüdaverdi
04-19-2011, 22:03
Barış süreciymiş bilmemneymiş,ISO 9001 damgalı tüm küfürlerimi havale ediyorum hepsine.
Şimdiye kadar barış süreci için ne yaptılar ? Aksine daha da körüklediler.
''Şu olmazsa bu olur,bu olmazsa şu olur'' diye tehdit eden benim babam değildi.
Hani bir lavuk var,çok pofpoflanan,yok muhafazakarmış,yok islami yönü öndeymiş,yok tarafsızmış,yok bilmemneymiş,onun muhafaza ettiği tek şey ibnelikten başka bir şey değil.Çok iyi muhafaza ediyor Tan bunu.Ne diyor ''kürtlere siyasi yasak'',ne zamandan beri kürtçü oldu bu ipne ? chp de,ak parti de kürt mü yok ? Kürt denilen şahsiyetler,aponun emride olanlar mı oluyor ? Kürtlüğü terörizimle bir tutmak,kürtlere zarar vermek değilde nedir ?
Onların demokrasiden anladığı tek şey tehdit,pkklı leşlerin cenazesine katılmak,yerlerde sürünmek,''o olmazsa bu olmazsa kan akar'' demek.
Bunların barıştan anladığı buysa .. barışa.

Özgür Çağrı
04-19-2011, 22:30
adamı meclise almazsan verin toprağımı ben kendi meclisimi açacağım der. Siyaset biterse savaş başlar buda memleketi on sene geriye götürür. Türkçü faşolarda meclise sokulmasın.

04-19-2011, 22:32
adamı meclise almazsan verin toprağımı ben kendi meclisimi açacağım der. Siyaset biterse savaş başlar buda memleketi on sene geriye götürür. Türkçü faşolarda meclise sokulmasın.

Şimdi topraktan başka bir istekleri mi var? Gören de toprak ve ayrı meclis talepleri yok sanacak. gören de şu an savaş yok, hiç bir yerde masum halka saldırılmıyor, bayraklar yakılmıyor sanacak.

Hüdaverdi
04-19-2011, 22:44
Ha meclise girmiş 'toprak ver' demiş,ha girmeden demiş.Aradaki fark,birinde benim ekmeğimi yemeden yapacak,diğerinde sokakta sürünecek.Zaten sürünmeye alışıklar görüntülerde belli.Bilmem ne ilinin bilmem ne ilçe meclisinde kar maskeleriyle oturacak kadar ne yaptıklarını bilmeyen kii bunlar.
Yahu teröristle barış mı yapılırmış ? Teröristle barış yapılması için karşındaki kişinin terörizmi terk etmesi gerekir öncelikle.Zaten töristlerle barış olmaz.Bir yandan terörist olup diğer yandan 'barış süreci' demek mallıktır salaklıktır beynin yavşadığını gösterir.Hele buna kananlar yok mu asıl suç onlarda.
Aha haberde çıktı iki tane pezevenk, polis merkezine bomba atmak için bomba düzeneği hazırlarken ellerinde kıçlarında patladı bomba.Bu kansızlara yine benim devletim yardım etti,gittiler,ellerini kıçlarını aradılar gecenin karanlığında.Bırakacaklar orada ölecek.O bomba onların elinde değil karakolda patlasaydı ? Hemen 'ysk nın kararı yüzünden' denecekti.Sanki daha önce hiç yapmadılar,ilk defa gerçekleştirdikeri şeyler bunlar.Ula kafayı çalıştırın referandum sürecinde şırnaktamı hakkaride mi ne Ak parti il binasının önü sanki parti binası değil,bir askeri karakol gibiydi,saldırılar yüzünden polis mevzi yapmıştı kum torbalarından.
4 yılda mecliste ne bok yaptılar ? 1 olumlu cümle dahi yazılamaz ama binlerce olumsuz şey yazılır.
Çatışmak kötü bir şey değil,kötü bir şey olsa benim ecdanım zamanında düşmanla anlaşır,ülkenin büyük bölümünü teslim ederdi.Yok öyle yağma.

Diyarbakırlı sınıf arkadaşım ne güzeldiyor ''öyle kürtlerin anasını'' diye.Kürt dediğin budur.

Özgür Çağrı
04-19-2011, 22:45
ya ne bayrağı ya 3 tane gavat bayrak indirdi diye memleketmi bölündü yanı. Mhp zihniyetinden çıkın geniş açıdan bakın .

El Emin
04-19-2011, 22:47
ya ne bayrağı ya 3 tane gavat bayrak indirdi diye memleketmi bölündü yanı. Mhp zihniyetinden çıkın geniş açıdan bakın .

Sende fazla uzak açıdan bakıyorsun..:)Kocaeliden burası net gözükmez..
Biraz diyarbakırlı olduğunu düşünüpte empati kur derim..

04-19-2011, 22:49
Tek kişinin bayrak indirmesi burada benim milli zafiyetimi gösterir. Kolay kazanılmadı o bayrak. Bazı şeylerin şuuruna varın artık. Ben sana nasıl "bdp" zihniyetli demiyorsam, bana da "mhp" zihniyetli denilemez.

Özgür Çağrı
04-19-2011, 23:03
kendini kolla keke amed karışacak ysk geri dönmezse. Selo biz seçim yaptırtmayız diyor.

El Emin
04-19-2011, 23:06
kendini kolla keke amed karışacak ysk geri dönmezse. Selo biz seçim yaptırtmayız diyor.

Bu gün arabayla tam çatışmanın ortasında kaldık..
Olaydan ucuz kurtulduk lakin ani iki frenden ötürü araba az daha yanacaktı..
Gözyaşartıcıdan da nasibimizi aldıysakta iyi sıyrıldık..

Az evvel amcam aileye özel toplantı veriyordu oradan geldim..
Zaten oda durmadan sıkıca tembihledi..

El Emin
04-19-2011, 23:08
Tek kişinin bayrak indirmesi burada benim milli zafiyetimi gösterir. Kolay kazanılmadı o bayrak. Bazı şeylerin şuuruna varın artık. Ben sana nasıl "bdp" zihniyetli demiyorsam, bana da "mhp" zihniyetli denilemez.

Katılıyorum..:saygılar:

Açıkçası o bayrağa uzanan her el anama-bacıma uzatılmışçasına çok zoruma gider..
Hazmedemem..Herşey sineye çekilir ama namusa halel sineye çekilecek bir şey değil..

İşte o zaman cidden " Ya Sev Ya Terket" diyesim geliyor..

Hüdaverdi
04-20-2011, 02:52
Aha sırrı süreyya önder adlı bdpli vekil adayı lavuk,banu güvenin programında -bu banu güvende baya mal çıktı adamın ağzının içine düşecek adam gibi soru sormuyor-,lavuğun dediği şu ''biz bu sabıkalarla halkın önüne gidiyoruz,bu sabıkalar bizim alnımızın akı,şerefi'',tercüme edeyim; ben ibneneyim,anam babam kim bilmiyorum,yani ben teröristim,terörist birisi olarak teröristlerden oy istiyorum,bu benim şerefim şanım,geride bırakacağım tek eser.

Türmenmiş sözde,teröristin ırkı olmaz dini de olmaz.
Barış süreci diyenler kafalarını kumdan çıkaracak mı merak ediyorum.
Teröristle barış olmaz.Bunu diyen,yarın teröristlerin elini sıkar,hazırdır buna,hatta ilk eli uzatan da kendisidir.
Benim 1 kuşum öldü vicdanım sızladı gittim 4 kuş aldım hala sönmedi vicdanım.
Ülkesine ihanet edenin,bu kişileri 'barış sürecinini olmazsa olmazı' diye lanse edenler vatana ettiği hainlikten dolayı vicdanı sızlamıyor mu en çok bunu merak ediyorum.İnsan vicdan azabından ölür felç geçirir.