Orijinalini görmek için tıklayınız : Zaman’ın Derdi Ne?
Zaman’ın Derdi Ne?
http://www.abna.ir/a/uploads/172/8/172882_m.jpg
Zaman gazetesi yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı Pazartesi günü yayınladığı yazısında Türk medyasının İran meselesine duyarsızlığından şikayet edip “medyanın bu haberlere niçin ilgi göstermediğini” soruyor. Görüyor musunuz pervasızlığın boyutunu? Merak ediyorum, nedir bu çabanın altında yatan asıl şey? Bir kısım muhafazakar medya “Suriye’deki durumun vahametine” bizi ikna etmek için çabalarken, bir kısmı da İran’ı gözümüzden düşürmeye çalışıyor. Eskiden bu tür işleri Türkiye’deki Amerikancılar yapıyordu. Şimdi ise görünen o ki ihale ‘İslamcılara’ kalmış. Bunu yaparken üstelik yüzleri bile kızarmıyor. Meselenin dikkat çeken bir diğer tarafı da Zaman gazetesinin İran aleyhine haberleri yayınlamakta gösterdiği hevesi, heyecanı, geçtiğimiz günlerde basına sızan "ABD askerlerinin Taliban cesetlerinin üzerine işediği" haberinde göstermemesi. Yani ABD askerlerinin çirkefliği Zaman gazetesinde haber olmadı…
Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Gazeteciler.com'da Cenk Açık imzası ile yayınlanan bir makalede Zaman gazetesinin yayınladığı bir haberin İsrail'in önemli gazetelerinden biri olan Haaretz'de manşete çıktığı kaydediliyor.
“İran Türkiye’deki ABD elçiliklerine saldırı planlıyor” başlıklı haberin İsrail açısından önemi belli iken bu haberin nasıl ve niçin Zaman gazetesinde yer bulabildiğine dikkat çekilen makalede Türkiye’deki dindar kesim için "acınacak bir halde" nitelemesi yapılırken, 'rollerin ne kadar değiştiği'ne de vurgu yapılıyor!
İşte Cenk Açık imzalı o makale:
Dün gece İsrail’in önemli gazetelerinden Haaretz gazetesinin manşetinde ilginç bir haber gördüm.
Haberi ilginç yapan içeriğinden çok kaynağıydı.
Haaretz haberi “İran Türkiye’deki ABD elçiliklerine saldırı planlıyor” başlığıyla yayına vermişti. Haberi dayandırdığı kaynak ise Zaman gazetesi. Yani Zaman gazetesinin yayınladığı bir haber İsrail'de de manşet olmuştu.
Bu, Zaman gazetesinin İran’la ilgili ilk haberi değil. Son birkaç aydır Zaman gazetesinde İran'la ilgili haberlerde tuhaf bir artış görülüyor.
Mesela geçtiğimiz günlerde de Zaman “İran’dan Suriye’ye silah taşıyan Tırların” Türkiye’de durdurulduğunu manşet yapmıştı.
Üstelik Zaman gazetesi bu haberi verirken sadece TIRlardan bahsetmiyor. Haberin içinde İran’ın Türkiye’de başka alanlarda da faaliyette bulunduğunun özellikle altını da çiziyordu.
Eskiden bu tür, yani dezenformasyon kokusu veren haberleri biz Hürriyet, Cumhuriyet, Milliyet gibi merkez medyada okurduk. Zaman gibi muhafazakar gazeteler ise tam tersini yapar, bu tür haberlerdeki dezenformasyonun varlığına dikkat çekerdi.
Fakat bu sefer farklı. Görünen o ki Türkiye’de roller değişti.
Peki ne oluyor? Neden Zaman bu tür haberlere öncelik veriyor? Nedir Türkiye üzerine oynanmak istenen asıl oyun? Ne tür bir hesap arifesindeyiz ki Zaman gazetesi tam da ABD ve İsrail’in İran’a diş bilediği bir dönemde spekülasyonlara neden olacak haberleri yayınlamaktan imtina etmiyor?
Çünkü biz biliyoruz ki dindar kesimin veyahut muhafazakarların aleyhine olabilecek haberler, doğru olsa bile Zaman gazetesinde kolay kolay yer almıyor.
Zaman gazetesi her zaman bu tür haberlerde ‘koruyucu’ bir tutum benimsiyor.
Fakat bu sefer ABD’nin ve İsrail’in de içinde olduğu bir meselede Zaman gazetesi gözünü kırpamadan İran aleyhine kamuoyu oluşturmaya çalışmaktan imtina etmiyor.
Sizce de tuhaf bir durum yok mu?
Zaman gazetesi İran aleyhine bu tür haberlerin Türk medyasında yaygınlaşmasında o kadar hevesli ki gazetenin yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı Pazartesi günü yayınladığı yazısında Türk medyasının İran meselesine duyarsızlığından şikayet edip “medyanın bu haberlere niçin ilgi göstermediğini” soruyor
Görüyorsunuz değil mi rol değişikliğini?
Yani kendilerinin gösterdiği çaba yetmiyor olacak ki Türk medyasının İran haberlerine ilgisiz tutumundan da şikayet ediyorlar.
Görüyor musunuz pervasızlığın boyutunu?
Merak ediyorum, nedir bu çabanın altında yatan asıl şey?
Ne kadar tuhaf bir durum ile karşı karşıyayız.
Gerçekten Türkiye’deki dindar kesim acınacak bir halde.
Geçmiş dönemlerde şikayet ettikleri ne kadar rahatsız edici tutum, tarz, çaba varsa şimdi hepsini birer birer kendileri hayata geçirmekten geri durmuyorlar.
Bir kısım muhafazakar medya “Suriye’deki durumun vahametine” bizi ikna etmek için çabalarken, bir kısmı da İran’ı gözümüzden düşürmeye çalışıyor.
Eskiden bu tür işleri Türkiye’deki Amerikancılar yapıyordu. Şimdi ise görünen o ki ihale ‘İslamcılara’ kalmış.
Bunu yaparken üstelik yüzleri bile kızarmıyor.
Bu yaptıklarını kimseden gizleme ihtiyacı da hissetmiyorlar.
Meselenin dikkat çeken bir diğer tarafı da Zaman gazetesinin İran aleyhine haberleri yayınlamakta gösterdiği hevesi, heyecanı, geçtiğimiz günlerde basına sızan "ABD askerlerinin Taliban cesetlerinin üzerine işediği" haberinde göstermemesi.
Yani ABD askerlerinin çirkefliği Zaman gazetesinde haber olmadı. Olduysa da çok küçük kullanıldı ben görmedim. Bu da mı dikkat edilmeyecek bir durum?
Neyse, asıl mesele Zaman grubunun nasıl bir hesap güttüğüdür.
Bu konuda bir açıklama yapacaklarına ihtimal vermiyorum.
Fakat Türkiye’de elde edilen ‘güç’ün ancak ABD ile kurulan ‘sağlam’ ilişki sayesinde muhafaza edilebildiğini biliyoruz.
Kimisi Suriye’yi yem yaparak iktidarını korumaya çalışırken, kimisi de İran konusunda bu ülkenin muarızlarıyla ortaklığa giderek iktidarını muhafaza etmeye çalışıyor.
İşin en ilginç yanı, ‘iktidar için’ bir birini harcayanların ortak paydasının ‘din’ kaynaklı kimlik olması.
http://www.abna.ir/data.asp?lang=10&id=291545
Terennüm
01-23-2012, 15:49
ne diyeyim ezel kardeş Allah seni Fethullah Gülenin derdiyle dertlendirsin...
Özel mesaj almıyormuşsun hayırdır:)
Terennüm
01-23-2012, 16:04
yok öyle birşey her türlü mesaj alırız:)
ne diyeyim ezel kardeş Allah seni Fethullah Gülenin derdiyle dertlendirsin...
Ben konunun başlığından Fetullah Güleni çıkardım da açtım siz konunun içerine yorum yapıp gereksiz tartışmalar başlatmayın .
Hayır Milletin özel mesaj alıp almadığınımı araştırıyorsun ?
mesajları sildim,daha sakin ve konu ile alakalı mesajlar yazalım,birbirimizi kırmayalım.
manifesto
01-23-2012, 16:52
Türk basınının pek ilgi göstermediği bir konu da İran. 10 ay önce İran'dan kalkıp Suriye'ye giden bir TIR'da silah bulunduğu iddia edilmişti. Bu hafta içinde 5 TIR daha gözetim altına alındı. İran'ın Türkiye üzerinden yürüttüğü faaliyetler TIR'larla sınırlı değil. İçerdeki didişmelerden kafasını kaşıyacak vakit bulamayan İran'ın Türkiye'ye özel ilgi göstermesi hangi büyük planın küçük bir parçasıdır acaba?
Ekrem Dumanlının bahsedilen yazısı bu.Bu yazıda problem ne? Silah yakalanan tırları görmezden mi gelseydik? Türkiye BAAS rejiminin gitmesini isterken İran'ın Katil Esad'ı desteklemesini görmezden mi gelelim?
Karar verin Katilden mi yanasınız yoksa Türkiye'den mi?
Asıl İran'ın, Türkiye'yle ve Suriye'li müslümanlar'la derdi ne ?
''İran ve İsrail'in, Türkiye kardeşliği''
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1230428&title=iran-ve-israilin-turkiye-kardesligi
Müslüman Katliamına Destek Olan “İran İslam Cumhuriyeti!”
http://www.yusufgezgin.com/musluman-katliamina-destek-olan-%E2%80%9Ciran-islam-cumhuriyeti%E2%80%9D/
Terennüm
01-23-2012, 20:51
bende sorayım o zaman ezel kardeş..nedir zaman gazetesiyle alıp veremediğiniz?
yok öyle birşey her türlü mesaj alırız:)
Ezel'e yazmıştım abi alıntı yapmadım sadece:)
Hayır Milletin özel mesaj alıp almadığınımı araştırıyorsun ?
komik adamsın vesselam:)
;D;D;D
zamandan inciler... gerçekler zamanla anlaşılırmıs bekleyip görelim bakalın ne çıkıcak irana yaklaşımlarından..
Beylerbeyi
01-23-2012, 23:49
tam da israilin irana saldıracağı yönünde çıkan haberlerin sayısının artmasının ardından ZAMAN'ın İrana saldırmaya başlaması garipsenmelidir! zaman gazetesinde israil aleyhinde haberler yer almazken İran'a olan bu kin, gazetenin dinle imanla alakası olmadığını açıkça göstermektedir.
Terennüm
01-24-2012, 00:03
İranin dinle imanla alakası ne kadarsa zamanda en az İran kadar alakalidir..
İntifada
01-24-2012, 00:16
aman okullara zarar gelmesin iranada saldirir,sebabada terorist der,filistini afganistani unutur herseyi yapar...
aman oyoriteler kizmasin..
aman Allahım zaman ne yapmış böyle ...
dokunulmazlığı olan iranın bir kusurunu ifşa etmiş bu nasıl bir çuvallama...
bide 'islamcı' gazete olucaksın... tebliğin raconunda müslüman kardeşinin kusurunu ortaya dökmek varmı? hiç yakıştıramadım ...
zamancilar is basinda...
o kutsal gazete asla hata yapmaz tavrinizi devam ettirin siz...
zamanin notunu filistin meselesinde coktan vermistik...
yapilacak en guzel sey bu gazeteyi almamak ve okumamaktir....
zamancilar is basinda...
o kutsal gazete asla hata yapmaz tavrinizi devam ettirin siz...
zamanin notunu filistin meselesinde coktan vermistik...
yapilacak en guzel sey bu gazeteyi almamak ve okumamaktir....
BeldeiTAYYIBe
01-24-2012, 02:32
tam da israilin irana saldıracağı yönünde çıkan haberlerin sayısının artmasının ardından ZAMAN'ın İrana saldırmaya başlaması garipsenmelidir! zaman gazetesinde israil aleyhinde haberler yer almazken İran'a olan bu kin, gazetenin dinle imanla alakası olmadığını açıkça göstermektedir.
Zaman gazetesini bende pek tercih etmem.
Begeniriz veya begenmeyiz.
Elestirilemezde degildir....bilakis gerekirse en siddetli elestiriyi yapalim.
Fakat söyle bir gercegi unutmayalim.
Bir gazete kagit yigina oldugu icin dinle imanla elbette alakasi olamaz....ama gazeteden maksadiniz orda calisanlar ise veya yetkililerse bu sözlerinizi bir kez daha gözden geciriniz derim. Zira bu mesuliyetin altindan kalkamaya bilirsiniz...
bende sorayım o zaman ezel kardeş..nedir zaman gazetesiyle alıp veremediğiniz?
İddia sahibi sensin sen önce benim Zaman gazetesi ile alıp veremediğim olduğunu nerden çıkardığını bi söyle hele bende sana ne alıp veremediğim olduğunu söylerim .
Yalaka olmakdan iyidir :karizmatik:
;D;D;D
Keto fırsatları kaçırmaz ...
http://i.ensonhaber.com/images/news/13639.jpg
:hihi2:
as kendini ezelcim as.. senden daha otantik espiriler beklerim recep ivedigin ak parti forum versiyonu kardesim :)..
as kendini ezelcim as.. senden daha otantik espiriler beklerim recep ivedigin ak parti forum versiyonu kardesim :)..
Ben senin gibi çocuklarla uğraşıp forum huzurunu bozmak istemiyorum Ketom
ama bana devamli cevap veriyorsun be ezelcim :).. demek ki bana karsi icinde bir sevgi ve saygi var yoksa kaale almazdin :D..
hadi seni azlettim, kafana göre yorum yapabilirsin, elemanlarimi salmayacagim üstüne :)
ama bana devamli cevap veriyorsun be ezelcim :).. demek ki bana karsi icinde bir sevgi ve saygi var yoksa kaale almazdin :D..
hadi seni azlettim, kafana göre yorum yapabilirsin, elemanlarimi salmayacagim üstüne :)
Benim üzerime salman zaten fayda etmez zaten hoşt deyip kovalamakta üzerime yoktur Ketom :karizmatik:
ama yalan söylüyorsun.. dün burada hakaretin bini bir paraydi :).. sen aciz bir insansin be ezelcim bilgin, belgen yetmeyince küfür, hakaret ve karalama yapiyorsun yada isi dalgaya vurarak isin icinden cikiyorsun..
neyse sen istiklal marsinin sairini ögrendin mi bakayim cahil herif (bu lafin patenti azap kardesime aittir :D )
BeldeiTAYYIBe
01-24-2012, 03:35
Kardeslerim,
böyle bos yere birbirinizle atismaniz,
sizin gibi insanlara yakismiyor...en azindan ben yakistiramadim.
Bu fuzuli cedellesmenin bir sonu olmali.
Fani dünyada kalp kirmaya degmez...
Acizane tavsiyemdir.
ama yalan söylüyorsun.. dün burada hakaretin bini bir paraydi :).. sen aciz bir insansin be ezelcim bilgin, belgen yetmeyince küfür, hakaret ve karalama yapiyorsun yada isi dalgaya vurarak isin icinden cikiyorsun..
neyse sen istiklal marsinin sairini ögrendin mi bakayim cahil herif (bu lafin patenti azap kardesime aittir :D )
Hakaretinmi e heralde kaşınanı kaşırım ben senin tayfa ve sen ağza gelinmeyecek lafları söyleyip karşındakinin ağzını bıçak açmayacakmı sanıyordunuz her türlü KORUM lafı affetmem mevlanamı sandınız beni :)) Ketom benim Memişten yumruk yemiş gibisin içinde kaldıkça geliyorsun ;D
Kardeslerim,
böyle bos yere birbirinizle atismaniz,
sizin gibi insanlara yakismiyor...en azindan ben yakistiramadim.
Bu fuzuli cedellesmenin bir sonu olmali.
Fani dünyada kalp kirmaya degmez...
Acizane tavsiyemdir.
yok kardesim biz sakalasiyoruz :).. neyse bu gecelik bu kadar yeter, cümleten hayirli geceler..
Terennüm
01-24-2012, 13:51
zamanın derdi ne diye soranlara manşettir..tarih 29 nisan 2007 e muhtıranın ertesi günü zamanı manşeti aşağıdadır..o zaman sessiz harflerle konuşurken zaman manşetinde demokrasiye dem vuruyor..adama sorarlar o zaman neredeydiniz..şimdi herkes darbeden ve darbecilerden hesap sorma yarışında...zamanın derdi demokratik bir Türkiye..
http://gazete.netgazete.com/ArsivGoster.aspx?code=w%2bRQnWpS0TVJBPvl9XHIZCKZd5 UhJKvD95D%2fxbQ0kOc%3d
e-muhturaya konu olan kardeşlerimiz için zamanda bir şey göremedik. yine provakatör ilan etmiş midir bilmiyorum ! olabilir yani.
zaman zaten dem vuracak hayat memat meselesi.
Terennüm
01-24-2012, 14:14
e-muhturaya konu olan kardeşlerimiz için zamanda bir şey göremedik. yine provakatör ilan etmiş midir bilmiyorum ! olabilir yani.
zaman zaten dem vuracak hayat memat meselesi.
adama sormazlarmı o zaman neredeydiniz..şimdi çıkmışınız emuhtıraya dava açıyorsunuz..yesinler sizin samimiyetinizi! niye ozaman çıkıp demokrasiye sahip çıkmadınız..ifrit olduğunuz demokrasi sayesine nefes alıyorsunuz..şimdi birileri çıkp hala zamanın ve samanyolunun neden ergenekon haberleriyle dolu olduğunu soruyor..
Terennüm gündem değiştirmeye çalışır gibisin :)
Terennüm
01-24-2012, 14:26
Terennüm gündem değiştirmeye çalışır gibisin :)
hani diyorsun ya polemiğe girmeyelim girmeyelim kardeşim..fikrin varsa söyle..ucuz ülkücüler gibi iki cümle ezbeleyip sloganvari konuşma..
EpiVaTeS
01-24-2012, 14:46
bu nurcular varya bu nurcular...
hani diyorsun ya polemiğe girmeyelim girmeyelim kardeşim..fikrin varsa söyle..ucuz ülkücüler gibi iki cümle ezbeleyip sloganvari konuşma..
Vallahi kardeş Ülkücülerle öğrencilik hayatımdan beri kavga ederim benzeteceksen başka benzetme yap. Konu sahibi benim ve sende konumun içeriğini tartışmak yere Zaman gazetesinin hayat hikayesini anlatıyorsun konu sahibi olarakda bunu kısa ve öz olarak ifade ettim . Ha olur belki ben anlayamamışımdır sen de bi zahmet ZAMAN gazetesinin E muhtıraya verdiği tepkiyle bana bu konunun içeriği ile alaka nasıl bir bağlantı kurdun anlatırsın bende ona göre sana hak veririm . Evet birisi bir ucuzluk yapıyor ama sanırım bu ben değilim .
Terennüm
01-24-2012, 15:01
Vallahi kardeş Ülkücülerle öğrencilik hayatımdan beri kavga ederim benzeteceksen başka benzetme yap. Konu sahibi benim ve sende konumun içeriğini tartışmak yere Zaman gazetesinin hayat hikayesini anlatıyorsun konu sahibi olarakda bunu kısa ve öz olarak ifade ettim . Ha olur belki ben anlayamamışımdır sen de bi zahmet ZAMAN gazetesinin E muhtıraya verdiği tepkiyle bana bu konunun içeriği ile alaka nasıl bir bağlantı kurdun anlatırsın bende ona göre sana hak veririm . Evet birisi bir ucuzluk yapıyor ama sanırım bu ben değilim .
zamanın hayat hikayesini anlatmıyorum..zamanın bu millet için neler yaptığını sadece bir manşetle vermek istedim..hani yazının başında soruyorsunya zamanın derdi nedir diye zamnın derdi kısaca budur diyorum..poyraz köyde çıkan silahları manşet yapmıştı birlerinin boru dediğ law silahlarını manşet yapmıştı..şimdide bu ülke üzerinden oynan oyunları haber yapıyor..irandan tırlarla silah gidiyor bu silahlar nereye gidiyor sence ezelcim..Türkiye sınırları içindeki konsolslukların ve diğer milletten insanların can güvenliği kime emanettir ezel? hani suriyede konsoloslukta bayrağımızı yakanlara tepki gösterip gereğini yapın diye surye yönetimine hep bir ağızdan seslenmedikmi.?iyide bu zaman gazetesinin derdimi diye sorarsan sana söyleyecek cevabım yok kardeşim sukut ederim..
adama sormazlarmı o zaman neredeydiniz..şimdi çıkmışınız emuhtıraya dava açıyorsunuz..yesinler sizin samimiyetinizi! niye ozaman çıkıp demokrasiye sahip çıkmadınız..ifrit olduğunuz demokrasi sayesine nefes alıyorsunuz..şimdi birileri çıkp hala zamanın ve samanyolunun neden ergenekon haberleriyle dolu olduğunu soruyor..
o zaman neredeysek şimdi oradayız. ve siz hangi hakla bizi ergenekon savunucuları olarak gösteriyorsunuz. ben ergenekondan mı bahsettim. vakit ne zaman uygunsa o zaman dava açarız. sen zaman'a bak ! zamanı haklı çıkarmak için iftira atmayın. ben neden muhturaya konu olan kardeşlerimizi sahiplenmedi görmedi bile dedim ki öyledir. demokraside kendisi için hayat memat meselesi bide bahsetmesin değil mi ?
biz Allah sayesinde nefes alıyoruz. siz demokrasi ve zaman sayesinde alıyorsunuz. biz demokrat değiliz. ama siz demokratlığınızı ilan etmişsiniz çoktan.
Şu Illuminati'nin şeytani işine bak Tüm Uydu ve Haberleri filtreleyerek stratejisine uygun gönderiyor Müslümanlar'ın araları bozuluyor ! Acep bizdemi onların sözcülüğünü yapıyoruz !!! Bu bir Paranoyadır ! Deccali şekilde Küresel şekilde kuşatmışlar ! Detayları istedikleri gibi hatta kendilerine yontup veriyorlar bizimkilerde detaylarda birbirine giriyor ! Birleşmek hatalarımızla, eksikliklerimizlede olsa ortak noktalarda birleşmek en büyük hakikattir zannediyorum acizane...!!!
Terennüm
01-24-2012, 19:00
o zaman neredeysek şimdi oradayız. ve siz hangi hakla bizi ergenekon savunucuları olarak gösteriyorsunuz. ben ergenekondan mı bahsettim. vakit ne zaman uygunsa o zaman dava açarız. sen zaman'a bak ! zamanı haklı çıkarmak için iftira atmayın. ben neden muhturaya konu olan kardeşlerimizi sahiplenmedi görmedi bile dedim ki öyledir. demokraside kendisi için hayat memat meselesi bide bahsetmesin değil mi ?
biz Allah sayesinde nefes alıyoruz. siz demokrasi ve zaman sayesinde alıyorsunuz. biz demokrat değiliz. ama siz demokratlığınızı ilan etmişsiniz çoktan.
size kim ergenekonu savunuyorsunuz diye yazdı? Türkiyenin zor zamanlarında neredeydiniz 27 nisanda neredeydiniz sesi çıkan iki yada üç gazete vardı bunların en başında olan gazete zaman gazetesidir diyorum aksini iddia eden varmı? şimdi çıkmış 27 nisancılara dava açıyorsunuz niye açıyorsun kardeşim bırak mahkemeyi kübraya Türkiye cumhuriyeti mahkemelerine demokrasiye inancın yoksa niye demokrasinin nimetlerinden yararlanıyorsun.Allah sayesinde nefes aldığımız doğru ama biri bıoğazına basıp balyozla tepenize inerken ne yaptınız ben onu soruyorum..tevekkülünüze birşey demiyorum tedbiriniz nerede.?? çıkmış aymaz aymaz yazıyorsunuz..
Terennüm
01-24-2012, 19:05
Şu Illuminati'nin şeytani işine bak Tüm Uydu ve Haberleri filtreleyerek stratejisine uygun gönderiyor Müslümanlar'ın araları bozuluyor ! Acep bizdemi onların sözcülüğünü yapıyoruz !!! Bu bir Paranoyadır ! Deccali şekilde Küresel şekilde kuşatmışlar ! Detayları istedikleri gibi hatta kendilerine yontup veriyorlar bizimkilerde detaylarda birbirine giriyor ! Birleşmek hatalarımızla, eksikliklerimizlede olsa ortak noktalarda birleşmek en büyük hakikattir zannediyorum acizane...!!!
herkes istediği usulde ve sulukta serbesttir kardeşim..mesleğimiz haktır ve kendimce güzeldir..yalnız birilerinin çıkıp bizleri tekfirlik kastedmesine cevabım vardır...ve anladığı dilden anladığı tazdan misliyle cevabımda vardır buda böyle biline..
zamanın hayat hikayesini anlatmıyorum..zamanın bu millet için neler yaptığını sadece bir manşetle vermek istedim..hani yazının başında soruyorsunya zamanın derdi nedir diye zamnın derdi kısaca budur diyorum..poyraz köyde çıkan silahları manşet yapmıştı birlerinin boru dediğ law silahlarını manşet yapmıştı..şimdide bu ülke üzerinden oynan oyunları haber yapıyor..irandan tırlarla silah gidiyor bu silahlar nereye gidiyor sence ezelcim..Türkiye sınırları içindeki konsolslukların ve diğer milletten insanların can güvenliği kime emanettir ezel? hani suriyede konsoloslukta bayrağımızı yakanlara tepki gösterip gereğini yapın diye surye yönetimine hep bir ağızdan seslenmedikmi.?iyide bu zaman gazetesinin derdimi diye sorarsan sana söyleyecek cevabım yok kardeşim sukut ederim..
İrandan Suriyeye Silah gittiği Amerikanın ve yandaşlarının iddiasıdır İran bu iddiayı yalanlamıştır . Türkiyeve Kıbrısta bulunan silahların doğru olup olmadığı ise gazetelerin ağzı ile teğit edilemez bunların başkalarının oyunu olduğu olmadığı ne malum daha 3 gün önce İran dışişleri bakanı Türkiyedeydi Türkiyenin İranı Suriyeye silah satmakla suçladığını veya eleştirdiğini duydun veya okudunmu ben okumadım . 29 mayısta manşet atmak bir gazeteyi eleştirilemez yapmaz bu mantık örnek olarak şuna benziyor Abdullah Çatlı geçmişte Asala ile mücadele etti daha sonrada yaptık pis işleri görmesekde olur vs vs ..
size kim ergenekonu savunuyorsunuz diye yazdı? Türkiyenin zor zamanlarında neredeydiniz 27 nisanda neredeydiniz sesi çıkan iki yada üç gazete vardı bunların en başında olan gazete zaman gazetesidir diyorum aksini iddia eden varmı? şimdi çıkmış 27 nisancılara dava açıyorsunuz niye açıyorsun kardeşim bırak mahkemeyi kübraya Türkiye cumhuriyeti mahkemelerine demokrasiye inancın yoksa niye demokrasinin nimetlerinden yararlanıyorsun.Allah sayesinde nefes aldığımız doğru ama biri bıoğazına basıp balyozla tepenize inerken ne yaptınız ben onu soruyorum..tevekkülünüze birşey demiyorum tedbiriniz nerede.?? çıkmış aymaz aymaz yazıyorsunuz..
ben bunu dedim mi ?
"şimdi birileri çıkp hala zamanın ve samanyolunun neden ergenekon haberleriyle dolu olduğunu soruyor.."
kaç defa yazacam 27 nisanda neredeysek şimdi oradayız. siz o zaman 90'larda nerdeydiniz. 28 şubatta nerdeydiniz. zaman samanyolu hoca nerdeydi tabiki 28 şubatçılarla açılış üstüne açılış panel üstüne panel yapıyordu.ayakta alkışlanıp alkışlıyordu. Ak parti parti ( tek güç ) olunca mı demokrasi aklınıza geldi. şimdi eski defterleri açmayalım. herkes kendi gücü yettiğince hareket eder. senin zaman'ın bile neredeydiler dediklerini provakatör ilan etmişken hangi yüzle neredeydiniz diye soruyorsunuz
biz demokratta değiliz laikte yardakçı da liberal da değiliz. ve rızamız da yoktur. ancak senin neden yararlanıyorsunuz demeniz tam bir fiyasko diğer bir adı ile köşeye anarya gitmektir. ben üzerinde yaşamak zorunda kaldığım toprak parçasında lehime olan kanunları kullanırım. çünkü hakkımdır. lakin sizin gibi gönül rızası ile kabulde etmeyiz. bide merak etmeyin benim bunu kanunları kullanmak zorunda kalmam bile mahekemeyi Kübra da bazıları hesabını verecektir. ( gönül rızası ile kabul edip müminleri kabul etmedikleri için kınayanlar dahil )
balyozları sen mi tepemizden çektin ! o kadar erkekti zaman ve türevleri 28 şubatta çekseydi balyozları. ama çekmek bir yerde kendisi çekiçle yardıma koştu.
iyiliği kendinizden kötülüğü başkasında ararsınız ancak
" iyilik Allah'tan" kötülük yardakçılar dan. biz böyle inanıyor ona göre hareket ediyoruz. bize demokrasi değil Allah yardım etti. kim aymaz görüyoruz.
edit : neden yararlanıyorsunuz dediğiniz kanunlarla ne yargılanmak ne de yargılamak isteriz...
Terennüm
01-24-2012, 20:18
bu mevzuda iranı referans alıyorsan sıkıntı yok istediğini yazıp çizmede serbestsin..ama aynı iran pkknın bir numarasını yakaladık diye bir haber geçmişti sonra nasıl kıvırdıklarını hep beraber gördük..iranın suriyeye yardım ettiğini ben değil suriyedeki zulm görenler anlatıyor..29 mayıs olayıyla ilgili dün dündür görüşünüze saygı duyuyorum..çatlı ile zamanı kıyaslamakta ufuk ötesi bir kıyas...
Hararetli münazarada sizleri kızdırmak istemem lakin kısır bir döngüdür ! Sen-ben'den kurtulmak zorundayız ! Bu tahrikler bize yeterince zaman kaybettirip acılar yaşatmadı mı ??? Hala yaşatmıyor mu ???
bu mevzuda iranı referans alıyorsan sıkıntı yok istediğini yazıp çizmede serbestsin..ama aynı iran pkknın bir numarasını yakaladık diye bir haber geçmişti sonra nasıl kıvırdıklarını hep beraber gördük..iranın suriyeye yardım ettiğini ben değil suriyedeki zulm görenler anlatıyor..29 mayıs olayıyla ilgili dün dündür görüşünüze saygı duyuyorum..çatlı ile zamanı kıyaslamakta ufuk ötesi bir kıyas...
iran düşmnanlığınızı dışa vurmanın anlamı yok. bizim referansımız Kuran ve sünnettir. oranı ortaya atmaya gerek yok başka bir şey bulun.
Kuranın hakimyeti dışında hiç bir ideoloji kanun ve hakimyete rızamız yoktur. istersen iran de istersen hamas istersen endonezya istediğini de. ama demokrasi olmadığı kessindir.
"dün dündür" sözü Zaman ve türevlerinin kankasının sözleri. ders alınacaksa en yakının ders alması daha mantıklı " sözü söz sultanına bırakın" ayırıca konuyu mazlumların süriye hakının kanına getirip kendinizi haklı yada üstün çıkarmaya çalışmayın. sizden daha çok savunuyor ve devrimini istiyorum hemde demokrasi için değil iktidar partisi istediği için değil. Allah için Allah'ın rızası için istiyoruz.
iranı da tutumundan dolayı eleştiriyoruz. doğru bulmuyoruz.
Terennüm
01-24-2012, 20:53
ben bunu dedim mi ?
"şimdi birileri çıkp hala zamanın ve samanyolunun neden ergenekon haberleriyle dolu olduğunu soruyor.."
kaç defa yazacam 27 nisanda neredeysek şimdi oradayız. siz o zaman 90'larda nerdeydiniz. 28 şubatta nerdeydiniz. zaman samanyolu hoca nerdeydi tabiki 28 şubatçılarla açılış üstüne açılış panel üstüne panel yapıyordu.ayakta alkışlanıp alkışlıyordu. Ak parti parti ( tek güç ) olunca mı demokrasi aklınıza geldi. şimdi eski defterleri açmayalım. herkes kendi gücü yettiğince hareket eder. senin zaman'ın bile neredeydiler dediklerini provakatör ilan etmişken hangi yüzle neredeydiniz diye soruyorsunuz
biz demokratta değiliz laikte yardakçı da liberal da değiliz. ve rızamız da yoktur. ancak senin neden yararlanıyorsunuz demeniz tam bir fiyasko diğer bir adı ile köşeye anarya gitmektir. ben üzerinde yaşamak zorunda kaldığım toprak parçasında lehime olan kanunları kullanırım. çünkü hakkımdır. lakin sizin gibi gönül rızası ile kabulde etmeyiz. bide merak etmeyin benim bunu kanunları kullanmak zorunda kalmam bile mahekemeyi Kübra da bazıları hesabını verecektir. ( gönül rızası ile kabul edip müminleri kabul etmedikleri için kınayanlar dahil )
balyozları sen mi tepemizden çektin ! o kadar erkekti zaman ve türevleri 28 şubatta çekseydi balyozları. ama çekmek bir yerde kendisi çekiçle yardıma koştu.
iyiliği kendinizden kötülüğü başkasında ararsınız ancak
" iyilik Allah'tan" kötülük yardakçılar dan. biz böyle inanıyor ona göre hareket ediyoruz. bize demokrasi değil Allah yardım etti. kim aymaz görüyoruz.
edit : neden yararlanıyorsunuz dediğiniz kanunlarla ne yargılanmak ne de yargılamak isteriz...
28 şubatta kim ne kadar zarar görmüşse o kadar zarar görmüşüzdür..hatta bunula ilgi bir kitap ismi vereyim okumak istersen en uzun şubat diye..http://static.ideefixe.com/images/199/199747_2.jpg
28 şubatta kim ne kadar zarar görmüşse o kadar zarar görmüşüzdür..hatta bunula ilgi bir kitap ismi vereyim okumak istersen en uzun şubat diye..http://static.ideefixe.com/images/199/199747_2.jpg
ben sana video gösterebilirim sende hatırlıyorsundur ! " sözü söz sultanına bırakıyorum..."
Terennüm
01-24-2012, 20:56
iran düşmnanlığınızı dışa vurmanın anlamı yok. bizim referansımız Kuran ve sünnettir. oranı ortaya atmaya gerek yok başka bir şey bulun.
Kuranın hakimyeti dışında hiç bir ideoloji kanun ve hakimyete rızamız yoktur. istersen iran de istersen hamas istersen endonezya istediğini de. ama demokrasi olmadığı kessindir.
"dün dündür" sözü Zaman ve türevlerinin kankasının sözleri. ders alınacaksa en yakının ders alması daha mantıklı " sözü söz sultanına bırakın" ayırıca konuyu mazlumların süriye hakının kanına getirip kendinizi haklı yada üstün çıkarmaya çalışmayın. sizden daha çok savunuyor ve devrimini istiyorum hemde demokrasi için değil iktidar partisi istediği için değil. Allah için Allah'ın rızası için istiyoruz.
iranı da tutumundan dolayı eleştiriyoruz. doğru bulmuyoruz.
buyrunuz söz sultanı sizseniz meydan sizin endamınız görelim ozaman..
buyrunuz söz sultanı sizseniz meydan sizin endamınız görelim ozaman..
zaman bulursam koyarım. endama gerek yoktur. endamlılar ortadaydı !
Terennüm
01-24-2012, 21:00
zaman bulursam koyarım. endama gerek yoktur. endamlılar ortadaydı !
şimdi olmadı bak ben sana onca işimin arasında vakit ayırıp cevap yazıyorum..bekliyorum..
şimdi olmadı bak ben sana onca işimin arasında vakit ayırıp cevap yazıyorum..bekliyorum..
aşağıdaki 28 şubatçılar 28 şubat sürecinde dünyayı müslümanlara dar edenler bir cemaat lideri ile panel panel gezip güle güle alkışlıyorlar. övüp duruyorlar. bu nasıl zarar görmedir.
http://2.bp.blogspot.com/_Vf7kvErt9ao/Sx5kCsnvDCI/AAAAAAAAAk0/zQh3J0u-Ve8/s400/image027.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_Vf7kvErt9ao/Sx5kTzQJyVI/AAAAAAAAAk8/00lcTxUnFfo/s640/image029.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_Vf7kvErt9ao/Sx5ksto4HuI/AAAAAAAAAlE/ZhaYQTlNgZo/s640/image031.jpg
işte burada "dün dündür bügün bügündür" sözünün sahibine söz sultanı diyordu.
hemde 28 şubat sürecinde.
Terennüm
01-24-2012, 21:28
ne var bu resimlerde?
Terennüm
01-24-2012, 21:32
çok şükür geçmişimizde domuzbağı yok kardeş
Gerek yok resim koymaya molla..
28 Şubat sürecinde ne dolaplar çevirdiğini biliyoruz hocaefendinin..
İntifada
01-24-2012, 22:20
ne var bu resimlerde?
28 şubattan 8-9 ay sonra çekilmiştir...
fethullah gülen burada kendi eliyle demirele toplumsal ulaşı ve demokrasi ödülünü verdi...
hemde şu sözlerle...
"Çok önemli platformda böyle kıymetli bir ödülü Cumhurbaşkanımıza sunma liyakatini kendimde göremesem de. ellerinin ellerimle buluşmasının onurunu da belirtmek isterim. Günümüzün en büyük devlet adamı, demokrasinin ve ulusal uzlaşmanın kahramanı Cumhurbaşkanımıza gönüllerimizden kabarıp gelen en samimi duygularımızı bir buket yapıp sunmak isterdik"
toplumsal uzlaşı ve demokrasi demişken demirelin bu ülkeden nasıl 40 sene çaldığını,28 şubattaki rolünü hepimiz biliyoruz değil mi...
fethullah gülen burada kendi eliyle demirele toplumsal ulaşı ve demokrasi ödülünü verdi...
hemde şu sözlerle...
toplumsal uzlaşı ve demokrasi demişken demirelin bu ülkeden nasıl 40 sene çaldığını,28 şubattaki rolünü hepimiz biliyoruz değil mi...
güzel taktik sağ gösterip sol vurmuş =)
Terennüm
01-24-2012, 22:51
Aslında 28 Şubat sürecinin musebbibide gulen.bence onada dava açılmalı.
manifesto
01-24-2012, 23:14
Cemaatle uğraşmak kimilerinin yeni mesleği
hani ellerinde bir şey de yok,Neymiş zaman İran düşmanlığı yapıyormuş,Sizmisiniz İran'ın dostu
Daha düne kadar bunlar cennete giremez cehennemlik sapık şiiler diye fetva veren kıllıların peşinden gidiyordunuz ne oldunuz?
Bölgede yeni Saddamlara ihtiyaç yok.İran bu süreci görmezse ne olacağı belli.
Saddamın da şöyle füzesi var böyle bilmem neyi var diye gaz veriyordular birbirlerine
Sonuç ortada..
Barış ve istikrar
Zaman'ın derdi bu
Eğer Türkiye'de KAVGA etmeyi meslek edinen kişilikler içine Erbakan'dan tut daha kimleri sokarsan sok,gitmeselerdi istikrar ve didişmeden uzak iktidar yani ak parti iktidarı ve ülkeye bunca hizmeti verme şansı olmazdı.
Bu yüzden bölgede yeni Saddam'lara değil yeni Erdoğanlara ihtiyaç var
Üfürmeyin yellenmeyin boş yere
benhur un yorumunu es geçiyorum;D
28 şubat sürecinde bu ülkede ki müslüman insanlara ve cemaatlere yapılmayan kalmazken gülen cemaatine bakıyoruz bu olayların sorumlularına plaket veriyor...
nasıl bir iştir...
kimse kalkıpta çocuk kandırmasın, 28 şubat tan hiç yara almadan kurtulan bir cemaattir...
birşeyleri görüpte zorla insanı salak yerine koymaktan vazgeçin...
inanın komik duruma düşüyorsunuz....
Beylerbeyi
01-25-2012, 01:46
Hizbullahın domuz bağı ile insanları katlettiğini ispat ederseniz köleniz olurum, herkes şahittir!
bu medyanın iftirasıdır. hizbullah mensuplarının her defasında gerek mahkemeye gerekse medyaya söylediği "ispatlayın davamızdan vazgeçelim" sözüne rağmen hiçbir zaman ispatlanamayan bir safsatadır.
http://www.dragoart.com/tuts/pics/13/857/3887/how-to-draw-the-star-of-david,-star-of-bethlehem-step-5.jpg
http://www.logocu.gen.tr/logolar/Z/ZamanGazetesi.jpg
Resımdekı bi Benzerlik var dıkkat ettınız mı xD
İntifada
01-25-2012, 02:24
http://www.dragoart.com/tuts/pics/13/857/3887/how-to-draw-the-star-of-david,-star-of-bethlehem-step-5.jpg
http://www.logocu.gen.tr/logolar/Z/ZamanGazetesi.jpg
Resımdekı bi Benzerlik var dıkkat ettınız mı xD
http://www.turkcuturanci.com/turkcu/turklugun-dost-ve-dusmanlari/turk-parasi-ve-fetullah-gulen/
;D;D;D;D
memleket elden gitmiş usta
manifesto
01-25-2012, 02:31
benhur un yorumunu es geçiyorum;D
28 şubat sürecinde bu ülkede ki müslüman insanlara ve cemaatlere yapılmayan kalmazken gülen cemaatine bakıyoruz bu olayların sorumlularına plaket veriyor...
nasıl bir iştir...
kimse kalkıpta çocuk kandırmasın, 28 şubat tan hiç yara almadan kurtulan bir cemaattir...
birşeyleri görüpte zorla insanı salak yerine koymaktan vazgeçin...
inanın komik duruma düşüyorsunuz....
Komik duruma düşmek mi.Sen gibi sanırım
Gülen 28 Şubat sürecinden sonra değil bu tür toplantılar 28 Şubattan önce yaşanan olaylar,toplantılar konferanslar..
Yani nasıl bir acziyet , Ecevit ile yada Demirel ile olan fotoğrafları adeta SUÇ unsuru gibi burada paylaşmak nasıl bir BEYNİN eseridir ben anlamadım.
Hani insan Gülen'i beğenmez sevmez zorla değil ya ama böyle abuk subuk şeylerle insanların karşısına çıkmayın bozarlar sizi.
İntifada
01-25-2012, 02:37
Gülen 28 Şubat sürecinden sonra değil bu tür toplantılar 28 Şubattan önce yaşanan olaylar,toplantılar konferanslar..
demirele demokrasi ve toplumsal uzlaşı ödülünüde 28 şubattan önce mi verdi :)
Özgür Çağrı
01-25-2012, 02:38
hemde şu sözlerle...
görmek için vicdanları hür bırakmak gerek reyiz eleştirebilmek içinde dili özgür kılabilmek lazım.
Beylerbeyi
01-25-2012, 02:53
demirele demokrasi ve toplumsal uzlaşı ödülünüde 28 şubattan önce mi verdi :)
sadece o mu hacı? darbe yapan TSK için: "haklı gerekçeleri vardı" dedi.
zaten darbeden önce, halkın oylarıyla iktidara gelen erbakan için "görevini bırak" çağrısı yapmıştı.
yalnız, cartman kardeşim resimdeki benzerliği açıklar mısın, ben çıkaramadım.
zaman'ın da STV'ninde SYH'ninde MFG'ninde yaptığı hep bu diyecek bir şey bulamayınca iftiraya başvurular.
bunlar bayatladı artık Hizbullah domuz bağları iftirası ile kirletilecek bir durumda değil. başka bir şey bulun.
Hizbullahın domuz bağı ile insanları katlettiğini ispat ederseniz köleniz olurum, herkes şahittir!
bu medyanın iftirasıdır. hizbullah mensuplarının her defasında gerek mahkemeye gerekse medyaya söylediği "ispatlayın davamızdan vazgeçelim" sözüne rağmen hiçbir zaman ispatlanamayan bir safsatadır.
buda kapak ola !
Allah razı olsun kardeşim.
Yani nasıl bir acziyet , Ecevit ile yada Demirel ile olan fotoğrafları adeta SUÇ unsuru gibi burada paylaşmak nasıl bir BEYNİN eseridir ben anlamadım.
Hani insan Gülen'i beğenmez sevmez zorla değil ya ama böyle abuk subuk şeylerle insanların karşısına çıkmayın bozarlar sizi.
isterse 10 yıl önce olsun 28 şubatçıların hiç biri değişmemiştir. sürekli islamla savaş halindeydiler ve halada öyledirler. ve bir cemaatin lideriyle can ciğerler mantık bile almıyor...
Yıldırım
01-25-2012, 14:57
Şöyle mesajlara baktımda Gülen Cemaati 28 Şubat'tan etkilenmedi diyorsunuz.
Kaldıki 28 şubat döneminden sonra Gülen laik devlet yapısını değiştirerek dini kurallara dayalı bir şeriat sistemi kurmakla suçlanmadımı?
Etkilenme diyorsunuzda nasıl bir etkilenme bekliyorsunuz?
Farz edelim 28 Şubat dönemine ait bütün iddialarınızda haklısınız.Peki şuan içinde bulunduğunuz hani varda e-mıhtıracıları dava edebildiğiniz yeni düzende hiçmi Cemaatin payı yok.
Askerlerin hakimleri savcıları toplayıp seminer adı altında talimat yağdırdığı günleri ne çabuk unuttunuz.
Komutanın siyasetçilere ahkam kesmesini ne çabuk unuttunuz.
Daha geçen gün Genel Kurmay Başkanı bir gazeteye siyasi bir demeç verdi diye dava edildi.Bu gelinen süreçte Gülen'in ve cemaatin hiçmi payı yok?
Gerçekten çok ayıp bu kadarda görmezden gelemessiniz.
Ben bütün herşeyi Cemaate borçluyuz demiyorum bunu hep beraber yaptık.Bu forumda bile kapatma davaları açılırken biz burada karşı tepkimizi gösterdik.Ergenekon daha yeni başladığında korkmadan yazılar yazdık.
Şimdi iki çift lafım daha var...
Madem sizler çok samimi ve bizlerde samimi değilsek e-mıhtırayı reklamla karışık dava edeceğinize Çevik Birleri dava etseydiniz ya.
Ozaman siyasi demeç veren komutanları generalleri dava etseydiniz ya...
Edemezdiniz çünkü sıkardı değilmi?
İşte şuan bulunduğunuz subayından tut genelkurmay başkanına kadar dava açılabilen sistemde hiçmi payımız olmadı...
Herkes Ergenekon'cuların üstünü örterken bizde açmadıkmı?
Korkusuzca Ergenekon örgütünün çarşaf çarşaf haberlerini yapmadıkmı?
Benden bu kadar bundan sonra sukut edeceğim.
Elinizi vicdanınıza koyun ve biraz düşünün son.
sadece o mu hacı? darbe yapan TSK için: "haklı gerekçeleri vardı" dedi.
zaten darbeden önce, halkın oylarıyla iktidara gelen erbakan için "görevini bırak" çağrısı yapmıştı.
yalnız, cartman kardeşim resimdeki benzerliği açıklar mısın, ben çıkaramadım.
http://b1201.hizliresim.com/t/t/231c4.jpg
:w:
Şöyle mesajlara baktımda Gülen Cemaati 28 Şubat'tan etkilenmedi diyorsunuz.
Kaldıki 28 şubat döneminden sonra Gülen laik devlet yapısını değiştirerek dini kurallara dayalı bir şeriat sistemi kurmakla suçlanmadımı?
Etkilenme diyorsunuzda nasıl bir etkilenme bekliyorsunuz?
Farz edelim 28 Şubat dönemine ait bütün iddialarınızda haklısınız.Peki şuan içinde bulunduğunuz hani varda e-mıhtıracıları dava edebildiğiniz yeni düzende hiçmi Cemaatin payı yok.
Askerlerin hakimleri savcıları toplayıp seminer adı altında talimat yağdırdığı günleri ne çabuk unuttunuz.
Komutanın siyasetçilere ahkam kesmesini ne çabuk unuttunuz.
Daha geçen gün Genel Kurmay Başkanı bir gazeteye siyasi bir demeç verdi diye dava edildi.Bu gelinen süreçte Gülen'in ve cemaatin hiçmi payı yok?
Gerçekten çok ayıp bu kadarda görmezden gelemessiniz.
Ben bütün herşeyi Cemaate borçluyuz demiyorum bunu hep beraber yaptık.Bu forumda bile kapatma davaları açılırken biz burada karşı tepkimizi gösterdik.Ergenekon daha yeni başladığında korkmadan yazılar yazdık.
Şimdi iki çift lafım daha var...
Madem sizler çok samimi ve bizlerde samimi değilsek e-mıhtırayı reklamla karışık dava edeceğinize Çevik Birleri dava etseydiniz ya.
Ozaman siyasi demeç veren komutanları generalleri dava etseydiniz ya...
Edemezdiniz çünkü sıkardı değilmi?
İşte şuan bulunduğunuz subayından tut genelkurmay başkanına kadar dava açılabilen sistemde hiçmi payımız olmadı...
Herkes Ergenekon'cuların üstünü örterken bizde açmadıkmı?
Korkusuzca Ergenekon örgütünün çarşaf çarşaf haberlerini yapmadıkmı?
Benden bu kadar bundan sonra sukut edeceğim.
Elinizi vicdanınıza koyun ve biraz düşünün son.
"Gülen laik devlet yapısını değiştirerek dini kurallara dayalı bir şeriat sistemi kurmakla suçlanmadımı?"
sonra Danıştay kararı ile şeriatçı değil diye mühür vurulmadı mı ?
"Madem sizler çok samimi ve bizlerde samimi değilsek e-mıhtırayı reklamla karışık dava edeceğinize Çevik Birleri dava etseydiniz ya."
Gülen ve medyası ve STK'ları hangisi hakkında dava açtı reklamla karışık !
"Korkusuzca Ergenekon örgütünün çarşaf çarşaf haberlerini yapmadıkmı?
Edemezdiniz çünkü sıkardı değilmi? "
28 şubatta çarçaf çarçaf haber yapsaydınız ya sıkardı değil mi ?
en dar zamanda çok karşı durduk ve sıktı da ! 10'larca kardeşim şuan kayıp yüzlercesi şehit edildi... !
şuan sadece siz değil islami ve muhafazakar olan herkes haber yapıyor !
Yıldırım
01-25-2012, 17:39
"Gülen laik devlet yapısını değiştirerek dini kurallara dayalı bir şeriat sistemi kurmakla suçlanmadımı?"
sonra Danıştay kararı ile şeriatçı değil diye mühür vurulmadı mı ?
"Madem sizler çok samimi ve bizlerde samimi değilsek e-mıhtırayı reklamla karışık dava edeceğinize Çevik Birleri dava etseydiniz ya."
Gülen ve medyası ve STK'ları hangisi hakkında dava açtı reklamla karılşık !
"Korkusuzca Ergenekon örgütünün çarşaf çarşaf haberlerini yapmadıkmı?
Edemezdiniz çünkü sıkardı değilmi? "
28 şubatta çarçaf çarçaf haber yapsaydınız ya sıkardı değil mi ?
en dar zamanda çok karşı durduk ve sıktı da ! 10'larca kardeşim şuan kayıp yüzlercesi şehit edildi... !
şuan sadece siz değil islami ve muhafazakar olan herkes haber yapıyor !
Sonra dediğin Haziran 2008 :w:
Herşey davamı açmak kardeşim sen yapılana bak dünyanın dört bir yanında yetiştirilen öğrencilere bak.
Bir insanı demediği yapmadığı şeylerden dolayı suçlayamassın.Ben burada biz çalıştık siz çalışmadınız demiyorum ama bu kadarı ayıp.
Dediğin gibi şuan yapıyorlar...
Hatta Star Tv bile el değiştirdi artık.
Sen gideceksin e-mıhtıraya dava açacaksın yiyiyorduysa 28 şubatta ta açsaydınız.Açamadınız neden çünkü durum vahimdi anında tefe koyarlardı adamı...
Peki şuan bulunduğun ortamı oluşturmada gülenin hiçmi payı yok?
Demokrat olmadığını defalarca vurguladığın için demokrasininde senin için bir anlam ifade etmediğini biliyorum.Ama nimetlerinden de yararlanmak şahane..
Bu yüzden demem o ki güzel kardeşim.Güneş balçıkla sıvanmaz.Sen gözlerini kapıyorsun diyeye gece olmaz.:güzel:
Sonra dediğin Haziran 2008 :w:
Herşey davamı açmak kardeşim sen yapılana bak dünyanın dört bir yanında yetiştirilen öğrencilere bak.
Bir insanı demediği yapmadığı şeylerden dolayı suçlayamassın.Ben burada biz çalıştık siz çalışmadınız demiyorum ama bu kadarı ayıp.
Dediğin gibi şuan yapıyorlar...
Hatta Star Tv bile el değiştirdi artık.
Sen gideceksin e-mıhtıraya dava açacaksın yiyiyorduysa 28 şubatta ta açsaydınız.Açamadınız neden çünkü durum vahimdi anında tefe koyarlardı adamı...
Peki şuan bulunduğun ortamı oluşturmada gülenin hiçmi payı yok?
Demokrat olmadığını defalarca vurguladığın için demokrasininde senin için bir anlam ifade etmediğini biliyorum.Ama nimetlerinden de yararlanmak şahane..
Bu yüzden demem o ki güzel kardeşim.Güneş balçıkla sıvanmaz.Sen gözlerini kapıyorsun diyeye gece olmaz.:güzel:
kaç olursa olsun Danıştay kararı ile Şeriatçı olmadı mühürlendi mi mühürlenmedi mi ?sonuç olarak bahsettiğin davadan böyle bir kararla beraat etti.
"dört bir yanında yetiştirilen öğrencilere bak."
bakıyorum Türkiye Ve Türklük için olduğu için beni ilgilendirmiyor
"Ben burada biz çalıştık siz çalışmadınız demiyorum ama bu kadarı ayıp."
ilk başta neredeydiniz diyerek konuyu buraya taşımanız en büyük ayıp !
"Sen gideceksin e-mıhtıraya dava açacaksın yiyiyorduysa 28 şubatta ta açsaydınız.Açamadınız neden çünkü durum vahimdi anında tefe koyarlardı adamı..."
tamam biz açmadık 28 şubatta herkes üzerimize çullanmıştı zaten plaket verilenler ayakta alkışlananlar şikayet etseydi ya ! bugünden kendilerine pay çıkarmasınlar.
ayrıca sende diğer gülen ve zaman şövalyeleri Mustazaf-der'in neden dava açtığını biliyor musunuz ! yok zorunuza gidiyor ya nedeni de sizi ilgilendirmiyor diren şimdiye kadar neredeydiler diye dalarsınız. çünkü siz "tek"çisiniz.
"Demokrat olmadığını defalarca vurguladığın için demokrasininde senin için bir anlam ifade etmediğini biliyorum.Ama nimetlerinden de yararlanmak şahane.."
demokrat olmadığımı ŞERİATçı "Hükmüllah"çı olduğum için pekte sıkıyor sizi biliyorum ama Demokrasi nimetlerinden faydalanıyorsunuz demeniz. tam bir fiyaskoo daha öncede dedim demokrasiniz size piroz olsun.
ben isteyerek faydalanmıyorum.isteğim ve iradem dışında buna zorlanıyorum. ayrıca demokrasi nimeti diye bir tabir yoktur bir müslüman için Allah'ın Nimetleri olur. sapıtmanın anlamı yok. yaşamaya zorlandığım her sistemin açıklarından ( sizin için nimet ) faydalanırım. bu benim hakkımdır.
Terennüm
01-25-2012, 19:07
ammar sen peygamberimizn hayatını kaç kere okudun?
ammar sen peygamberimizn hayatını kaç kere okudun?
sana ne ?
sıkışınca iftira konuları mı açacaksın ! cevapları verildi.
Yıldırım
01-25-2012, 19:52
kaç olursa olsun Danıştay kararı ile Şeriatçı olmadı mühürlendi mi mühürlenmedi mi ?sonuç olarak bahsettiğin davadan böyle bir kararla beraat etti.
"dört bir yanında yetiştirilen öğrencilere bak."
"Ben burada biz çalıştık siz çalışmadınız demiyorum ama bu kadarı ayıp."
ilk başta neredeydiniz diyerek konuyu buraya taşımanız en büyük ayıp !
"Sen gideceksin e-mıhtıraya dava açacaksın yiyiyorduysa 28 şubatta ta açsaydınız.Açamadınız neden çünkü durum vahimdi anında tefe koyarlardı adamı..."
tamam biz açmadık 28 şubatta herkes üzerimize çullanmıştı zaten plaket verilenler ayakta alkışlananlar şikayet etseydi ya ! bugünden kendilerine pay çıkarmasınlar.
ayrıca sende diğer gülen ve zaman şövalyeleri Mustazaf-der'in neden dava açtığını biliyor musunuz ! yok zorunuza gidiyor ya nedeni de sizi ilgilendirmiyor diren şimdiye kadar neredeydiler diye dalarsınız. çünkü siz "tek"çisiniz.
"Demokrat olmadığını defalarca vurguladığın için demokrasininde senin için bir anlam ifade etmediğini biliyorum.Ama nimetlerinden de yararlanmak şahane.."
demokrat olmadığımı ŞERİATçı "Hükmüllah"çı olduğum için pekte sıkıyor sizi biliyorum ama Demokrasi nimetlerinden faydalanıyorsunuz demeniz. tam bir fiyaskoo daha öncede dedim demokrasiniz size piroz olsun.
ben isteyerek faydalanmıyorum.isteğim ve iradem dışında buna zorlanıyorum. ayrıca demokrasi nimeti diye bir tabir yoktur bir müslüman için Allah'ın Nimetleri olur. sapıtmanın anlamı yok. yaşamaya zorlandığım her sistemin açıklarından ( sizin için nimet ) faydalanırım. bu benim hakkımdır.
Bütün dert ve tasanız kayıtlara geçmiştir.
Özgür Çağrı
01-25-2012, 19:54
Ha sende yetişen koyunların pardon öğrencilerin türkçü misyonerler olduğunu kabul ettin yani burak bey :)
Yıldırım
01-25-2012, 20:01
Ha sende yetişen koyunların pardon öğrencilerin türkçü misyonerler olduğunu kabul ettin yani burak bey :)
:)
Sadece komik buldum.Türçe'yi yaymak misyonerlikse evet misyonerlik.Ve bu arada gerçekten derdinizi görmek güzel.Çünkü anlam veremiyordum bu kadarı nasıl olabilir diye?
Ama Allah razı olsun aydınlattınız beni...
Bu arada Türkçü misyoner tabirinin nasıl olduğunu çok merak ettim.Kafandaki bu tabiri biraz açarmısın?
Bütün dert ve tasanız kayıtlara geçmiştir.
ben kürtçü yetiştrimediğim için birilerinin türkçü yetiştirmesi beni ilgilendirmiyor benim ilgi alanıma girmiyor. tasvip etmiyor ve desteklemiyorum. kendini cemaat islami cemaat olarak gösterip kültür tücarlığı ve türkçülük ihracı yapması işi değiştiriyor..
Yıldırım
01-25-2012, 20:04
ben kürtçü yetiştrimediğim için birilerinin türkçü yetiştirmesi beni ilgilendirmiyor benim ilgi alanıma girmiyor. tasvip etmiyor ve desteklemiyorum. kendini cemaat islami cemaat olarak gösterip kültü tücarlığı ve türkçülük ihracı yapması işi değiştiriyor..
Bu çerçevede başka rahatız olduklarınız neler?
Yurt dışında Türkçe öğretmek, Türkçe Olimpiyatlar filan bunlara nasıl bakıyorsun?
Bu çerçevede başka rahatız olduklarınız neler?
Yurt dışında Türkçe öğretmek, Türkçe Olimpiyatlar filan bunlara nasıl bakıyorsun?
türkçe öğrenmeye bir şey demiyorum.
ama bir islami cemaatın kendini sialmi tanıtım bunu yapması işi değiştiriyor dediğim gibi. bir müslümanın veya cemaatın derdi dil öğretmek olamaz. islamla açıklanamaz.
türkçe olimpiyatları hiç sorma zaten. benim için hem zaman israfı hemde para israfı hemde şakirtleri dans eden kızlı erkekli karma dansları seyir ettirerek günaha sokmadır..
Özgür Çağrı
01-25-2012, 20:15
Devletçi üretme çiftliği gibi çalışan bu tür yapıları bana anlatma gayet iyi biliyorum zihniyetlerinide fikriyatlarınıda. Gülen hareketinede zaten hiç bir zaman dini anlamda bakmadım olay tamamen politik ve ekonomik bir meseledir. Harekette zaten dini değil politik ve ekonomik bir harekettir. İslami anlamda tevhidi müslüman yetiştirmez Türk İslam misyonerleri yetiştirip dünyaya açılır bu zaten bir devlet destekli bir projedir turgut özaldan beri gelen bir projedir. ben böyle düşünüyorum.
Yıldırım
01-25-2012, 20:22
Devletçi üretme çiftliği gibi çalışan bu tür yapıları bana anlatma gayet iyi biliyorum zihniyetlerinide fikriyatlarınıda. Gülen hareketinede zaten hiç bir zaman dini anlamda bakmadım olay tamamen politik ve ekonomik bir meseledir. Harekette zaten dini değil politik ve ekonomik bir harekettir. İslami anlamda tevhidi müslüman yetiştirmez Türk İslam misyonerleri yetiştirip dünyaya açılır bu zaten bir devlet destekli bir projedir turgut özaldan beri gelen bir projedir. ben böyle düşünüyorum.
Bütün samimiyetimle söylüyorum.
Bu görüşlerinizi daha önce hiç dile getirmemiştiniz.
Daha önce neden hiç söylemediniz?
Yada bende atlamış olabilirim bazı yazılarınızı.
demirelin okul açılışlarını yapmasından belli değil mi :)
Özgür Çağrı
01-25-2012, 20:24
Bütün samimiyetimle söylüyorum.
Bu görüşlerinizi daha önce hiç dile getirmemiştiniz.
Daha önce neden hiç söylemediniz?
Yada bende atlamış olabilirim bazı yazılarınızı.
benim bu görüşlerimi daha öncede yazdığımı herkes görmüştür daha önceki tartışmalarda da bu görüşlerimi yazmışımdır.
Yıldırım
01-25-2012, 20:25
benim bu görüşlerimi daha öncede yazdığımı herkes görmüştür daha önceki tartışmalarda da bu görüşlerimi yazmışımdır.
Dediğim gibi farketmemiş atlamış olabilirim.
Bre zındık kürt islam olcaktı o =) yahu dilsiz anlatın davanızı arkadas ne gerek var dile =)
bizim dilerle bir derdimiz yok. dilcilik yapsaydık hiç kimseden çekinmezdik sizin yaptığınız gibi...
bizim dilerle bir derdimiz yok. dilcilik yapsaydık hiç kimseden çekinmezdik sizin yaptığınız gibi...
ben öyle düşünmüyorum senın bilinc altında var bi takıntı =)
ben öyle düşünmüyorum senın bilinc altında var bi takıntı =)
olsaydı yapardım... buna emin olabilirisiniz.
olsaydı yapardım... buna emin olabilirisiniz.
Böyle büyük bir dava da dile takılıyorsan benım şahsi dusuncem senin de elinde degil bu takıntı..
Terennüm
01-25-2012, 20:40
demirelin okul açılışlarını yapmasından belli değil mi :)
demriele sövenler levent ersözün kuklası olmuşlar kendi insanlarına işkeyle öldürmüşler..islam bu mudur?
Ben AK Parti iktidara gelmenden önce Fetullah Gülenin adını dahi duymamıştım ve AK Partiden önce Zaman Gazetesini hiç zulüme karşı bir duruşunuda görmedim zaten mıymıntı bir gazetenin tekiydi . Zaman gazetesi e muhtıraya karşıda öyle karşı filanda durmamıştır Gazetede hükümet yetkilierin açıklamalarını vermek bir duruş filan değildir Ana sayfada atarsın koca puntolarda sansasyonel bir başlık eleştirisin buna bir duruş deriz ..
Ben AK Parti iktidara gelmenden önce Fetullah Gülenin adını dahi duymamıştım ve AK Partiden önce Zaman Gazetesini hiç zulüme karşı bir duruşunuda görmedim zaten mıymıntı bir gazetenin tekiydi . Zaman gazetesi e muhtıraya karşıda öyle karşı filanda durmamıştır Gazetede hükümet yetkilierin açıklamalarını vermek bir duruş filan değildir Ana sayfada atarsın koca puntolarda sansasyonel bir başlık eleştirisin buna bir duruş deriz ..
on numara yorum =)
Ayrınca dör bir yanda öğrenci yetiştiştiriyorsunuzda ne yapıyorsunuz ? Genç kızlara erkeklerin önünde şarkı söyletiyorsunuz ...
demriele sövenler levent ersözün kuklası olmuşlar kendi insanlarına işkeyle öldürmüşler..islam bu mudur?
bu konuya gel kardeş :)
http://www.akpartiforum.com/tsk-8217-nin-silahlari-hizbullah-8217-ta-cikti-t159342.html
Levent Ersöz yalanıcının sülalesini "kuk"lasın !
Terennüm
01-25-2012, 20:50
o senin mıymıntı dediğin adamların hedeflerine senin hayallerin daha ulaşamaza ezel efendi..
eceviti destekleyenlerden en beklenir ki ! güç nerede hayaller orada !
Ayrınca dör bir yanda öğrenci yetiştiştiriyorsunuzda ne yapıyorsunuz ? Genç kızlara erkeklerin önünde şarkı söyletiyorsunuz ...
buna hizmet diyorlar şakirtler de bakıp bakıp ağlıyor...
o senin mıymıntı dediğin adamların hedeflerine senin hayallerin daha ulaşamaza ezel efendi..
Ne hedefi ne hayali bir bahsette ona göre cevap verelim .. :karizmatik:
İlginç ve işin bu tarafından bakınca sonuna kadar da haklı bir yaklaşım.
Ben de Fethullah Gülen adını AK Parti ile duydum gerçekten :) Nedense artık :) Zaman Gazetesi için de aynı şeyleri söyleyebilirim. "Zaman yazdı yer yerinden oynadı" denecek bir haber duymadım şu zamana kadar. Suya sabuna dokunmayan bir muhafazakar gazete olarak görüyorum gazeteyi :)
Malasef öyle değilmiş hedefleri filan varmış sonra darbe karşı dik duran bir gazeteymiş ..
İlginç ve işin bu tarafından bakınca sonuna kadar da haklı bir yaklaşım.
Ben de Fethullah Gülen adını AK Parti ile duydum gerçekten :) Nedense artık :) Zaman Gazetesi için de aynı şeyleri söyleyebilirim. "Zaman yazdı yer yerinden oynadı" denecek bir haber duymadım şu zamana kadar. Suya sabuna dokunmayan bir muhafazakar gazete olarak görüyorum gazeteyi :)
sabuna dokunuyor suya dokunmuyor bence yanlışsınız ! :)
güç neredeyse oraya kayıyorlar. :D
hacı olmadı bu yorum =) yani yetistirmenin anlamı millete pazarlamak mı da o tabirle buraya bu yorumu yazmısın .. Elestırılebilir ergen bır kızın herkesın onunde sarkı türkü soylemesı ama bunun amacı bu mu yanı o kadar egıtımın meyvesını bu sozlerle mı ozetlıyorsun
Terennüm
01-25-2012, 21:01
Ne hedefi ne hayali bir bahsette ona göre cevap verelim .. :karizmatik:
Malasef öyle değilmiş hedefleri filan varmış sonra darbe karşı dik duran bir gazeteymiş ..
20 sene sonra BM’de Türkiye büyükelçisi kürsüye doğru giderken en az 80 büyükelçi ayağa kalkıp alkışlayacak ve Türkçe “yaşa, var ol” diyecekler. Onlar Türk okullarından yetişmiş insanlar olacak.
hacı olmadı bu yorum =) yani yetistirmenin anlamı millete pazarlamak mı da o tabirle buraya bu yorumu yazmısın .. Elestırılebilir ergen bır kızın herkesın onunde sarkı türkü soylemesı ama bunun amacı bu mu yanı o kadar egıtımın meyvesını bu sozlerle mı ozetlıyorsun
İyide bilader o organizasyona davet edilen popçular arabeskçiler futbolcular vs vs hani hepsi birden sanki bilmiyormuş gibi kim bu organizasyona ön ayak olduysa arkasındaysa deyip şak şak sözleri söyleyenlerin hepsi bu organizayonun arkasında bir cemaat olduğunu biliyor . Türkiyede cemaat kavramının içeriğimi değişti cemaatlerin amaçalrımı değişti yeni bir cemaat kavramımı çıktı ben bir cemaaten yurt dışındaki yabancı öğrencilere islamı ve kuranı öğretmesini beklerim şarkı öğretmesini değil .
Terennüm
01-25-2012, 21:05
doğru diyorsun bu kızlar ve erkekler yarın birgün senin ülkeni savunacaklar..
İntifada
01-25-2012, 21:07
abd de ve rusyada veto yetkisi olduğu sürece bütün ülkeler seninle olsa bişey değişmiyor...
İntifada
01-25-2012, 21:08
güzel haklı bir eleştiri...
peki sana sorayım bu eleştiriyi yapıyorsun yaşamında kadın erkek ilişkilerinde islamın önerdiği hassasiyete sahipmisin ?
20 sene sonra BM’de Türkiye büyükelçisi kürsüye doğru giderken en az 80 büyükelçi ayağa kalkıp alkışlayacak ve Türkçe “yaşa, var ol” diyecekler. Onlar Türk okullarından yetişmiş insanlar olacak.
Türk büyük elçisi 20 sen sonra dinler arası diyolog nedeniyle hristiyan olursa belki bu dediğin olur .. Bu ülkede Başbakan sizin cemaat okullarındanmı yetişti ? Yok demekki böyle adamların yetişmesi için siizn cemaat okullarına ihtiyaç yok İmam Hatipler açılsın yeni Erdoğanlar çıkar siz İmam Haitplerin açılması için çabalayın cemaat okullarınız için değil
doğru diyorsun bu kızlar ve erkekler yarın birgün senin ülkeni savunacaklar..
Bu ülkeye her yıl milyonlarca turist geliyorda ne oluyor ;D Bizim kendi okutup yurt dışına gönderdiklerimiz bizi savunmuyorki onlar savunsun 6 milyarlık dünyada 10 -20 bin kişinin ne hükmü olur :))
İyide bilader o organizasyona davet edilen popçular arabeskçiler futbolcular vs vs hani hepsi birden sanki bilmiyormuş gibi kim bu organizasyona ön ayak olduysa arkasındaysa deyip şak şak sözleri söyleyenlerin hepsi bu organizayonun arkasında bir cemaat olduğunu biliyor . Türkiyede cemaat kavramının içeriğimi değişti cemaatlerin amaçalrımı değişti yeni bir cemaat kavramımı çıktı ben bir cemaaten yurt dışındaki yabancı öğrencilere islamı ve kuranı öğretmesini beklerim şarkı öğretmesini değil .
Cemaat kavramının içerigi degişmedi lakin bunu elestırmek yerine kız ogrencıler bayanlara erkek ogrencılerde erklerın oldugu bır salonda devam etseler daha guzel olmaz mı onun dısında elestırılecek ne var bunda ..dilini ogretiyorsa bunun uygulaması da şiirdir türküdür
peki sana sorayım bu eleştiriyi yapıyorsun yaşamında kadın erkek ilişkilerinde islamın önerdiği hassasiyete sahipmisin ?
Bu soruyu bana sorman için önce senin o hassasiyete sahip olman lazım ama olmadığını forum olarak biliyoruz .
Cemaat kavramının içerigi degişmedi lakin bunu elestırmek yerine kız ogrencıler bayanlara erkek ogrencılerde erklerın oldugu bır salonda devam etseler daha guzel olmaz mı onun dısında elestırılecek ne var bunda ..dilini ogretiyorsa bunun uygulaması da şiirdir türküdür
Ya hikaye be kardeşim onlara sadece söyleyecekleri şarkıyı öğretiyorlar senin dediğin haremlik selamlık oturma muhabbeti onların olimpiyatlarını öldürür :)) popçular gelmez
İntifada
01-25-2012, 21:14
Bu soruyu bana sorman için önce senin o hassasiyete sahip olman lazım ama olmadığını forum olarak biliyoruz .
hmmm...
nereden biliyonuz ?
Özgür Çağrı
01-25-2012, 21:16
4 hatun alıp alıp mercedeslerden inmeyen uçkur düşkünü hacı hocalar hakkında ne düşünüyorsun ezel ?
hmmm...
nereden biliyonuz ?
Eh onuda sen anla :karizmatik:
4 hatun alıp alıp mercedeslerden inmeyen uçkur düşkünü hacı hocalar hakkında ne düşünüyorsun ezel ?
Adnan Oktarın hatunlarını fazla izlemekden şaşı görüyorlar derim :))
İntifada
01-25-2012, 21:18
Eh onuda sen anla :karizmatik:
yo yo...
söyle nereden biliyorsun ?
ne biliyonuz yada...
buradan söylememe diyorsan özel mesaj at...
Allaha şükür biliyoruz kendimizi...
bizide biliyorlar benim bayanlarla tokalaşmaya dahi çekindiğimi bu forumda buluştuğum pek çok adam biliyor şahitlerimdir...
başkalarınıda biliyoruz...
yo yo...
söyle nereden biliyorsun ?
ne biliyonuz yada...
buradan söylememe diyorsan özel mesaj at...
Allaha şükür biliyoruz kendimizi...
bizide biliyorlar benim bayanlarla tokalaşmaya dahi çekindiğimi bu forumda buluştuğum pek çok adam biliyor şahitlerimdir...
başkalarınıda biliyoruz...
Şimdi sen İslamın önderdiği hassasiyetle girdin bu kriteri kendin koydun bende senin bu kritere uymadığını biliyorum ve sana anlaman içinde forumda biliyor dedim benim başkalarını rencide etmemem için gereksiz yere rahatszılık vermemek için bundan fazlasını söyleyemem orasınıda az saksıyı çalıştırıp sen anla ..
Konuyu kişiselleştiren sensin bu kişisel tartışmayı kapat cevap veremediğin her şeyde kisileştirmeyle dalmayın birlerine kendinizi göstermek için yaptığınız şeylere bak ..
Terennüm
01-25-2012, 21:33
Türk büyük elçisi 20 sen sonra dinler arası diyolog nedeniyle hristiyan olursa belki bu dediğin olur .. Bu ülkede Başbakan sizin cemaat okullarındanmı yetişti ? Yok demekki böyle adamların yetişmesi için siizn cemaat okullarına ihtiyaç yok İmam Hatipler açılsın yeni Erdoğanlar çıkar siz İmam Haitplerin açılması için çabalayın cemaat okullarınız için değil
Bu ülkeye her yıl milyonlarca turist geliyorda ne oluyor ;D Bizim kendi okutup yurt dışına gönderdiklerimiz bizi savunmuyorki onlar savunsun 6 milyarlık dünyada 10 -20 bin kişinin ne hükmü olur :))
bu kadarsın işte ezel..israile küfredersinde 10 milyoınluk yahudiye diz çöktüremezsin...tayyip nerden geldi milli görüşten değilmi? peki niye gömleği çıkardı ezel?odamı dönek?
İntifada
01-25-2012, 21:34
Şimdi sen İslamın önderdiği hassasiyetle girdin bu kriteri kendin koydun bende senin bu kritere uymadığını biliyorum ve sana anlaman içinde forumda biliyor dedim benim başkalarını rencide etmemem için gereksiz yere rahatszılık vermemek için bundan fazlasını söyleyemem orasınıda az saksıyı çalıştırıp sen anla ..
Konuyu kişiselleştiren sensin bu kişisel tartışmayı kapat cevap veremediğin her şeyde kisileştirmeyle dalmayın birlerine kendinizi göstermek için yaptığınız şeylere bak ..
benim kimseye kendimi göstermek gibi bir niyetim yok şu forumda fikri olarak kapışmadığım,restleşmediğim bi adam gösteremezsin...
laf sakındığım kimseyi gösteremezsin...
ne biliyorsan yanlış biliyorsun...
rencide olacağım birşey yapmadım yapmıyorum...
benimki basit bir soruydu madem eleştiriyorsun ,hassasiyeti hayatında uyguluyormusun ?
yargılamak suçlamak için sormamıştım...
Terennüm
01-25-2012, 21:41
benim kimseye kendimi göstermek gibi bir niyetim yok şu forumda fikri olarak kapışmadığım,restleşmediğim bi adam gösteremezsin...
benimki basit bir soruydu madem eleştiriyorsun ,hassasiyeti hayatında uyguluyormusun ?
yavuzum herkes kendi nefisni sorgulasın.kimsenin kimseyi yaşıyormusun diye sorgulama hakkı yok..yaşarsan kendine yaşamazsanda kendine..
Özgür Çağrı
01-25-2012, 21:43
Allahını seversen ezel sorguladığın adamı tanısan kendinden utanırsın vallahi.
Ya hikaye be kardeşim onlara sadece söyleyecekleri şarkıyı öğretiyorlar senin dediğin haremlik selamlık oturma muhabbeti onların olimpiyatlarını öldürür :)) popçular gelmez
bi şarkı öğretmen icin ulanbatura gidiyorsa yazıklar olsun ona fakat gercekten ayrı hislerle ordaysa onun da hakkını verecek vardır elbet
bu kadarsın işte ezel..israile küfredersinde 10 milyoınluk yahudiye diz çöktüremezsin...tayyip nerden geldi milli görüşten değilmi? peki niye gömleği çıkardı ezel?odamı dönek?
Yahu eğitimden bahsediyorduk ben İmam Hatip dedim sen görmemezlikden gelip Milli Görüşe daldın ayrıca Erdoğanın Milli görüşü bırakması onun teşkilatçılık ve yöneticilik vasıflarında Milli Görüşün katkısınında olmadığını göstermez yani ben Erdoğan İmam Hatipten yetişti diyorum cemaat okullarına ihtiyaç yok diyorum İmam Hatipler açılsın yeni Erdoğanlar çıkar siz İmam Haitplerin açılması için çabalayın cemaat okullarınız için değil diyorum sen Milli Görüşe sıçrıyorsun kusura bakam benim senin gibi sıçrama kabiliyetim yok seni takip edemem ;;)
Sonra İsraile küfredersinde 10 milyonluk yahudiye diz çöktüremezsin diyorsun yani o zaman burdan şunumu anlamalıyız cemaat okulları ilerde holdingleşecek dünya sermayesini ele geçirecek İsrailde kendi yahudi cemaat okulları ile dünyaya diz çöktürdü filanmı demek istiyorsun ? Yahudiler sermayelerle ülkeleri kendine çekti sen bir cemaatsin holding değil .
İntifada
01-25-2012, 21:50
Geçen bir arkadaş şu amerikan askerlerinin taliban cesetlerinin üzerine işedikleri haberi gösterdi zamanda...
ufacık bi kısım olarak ayırmışlar...
Terennüm
01-25-2012, 21:52
bi şarkı öğretmen icin ulanbatura gidiyorsa yazıklar olsun ona fakat gercekten ayrı hislerle ordaysa onun da hakkını verecek vardır elbet[/QUOTE]
gel ezel senle samimane dualaşalım.. eğer dediğin gibi bu adamların derdi şarkı türkü öğretmekse Allah onları bildiği gibi yapsın ama amaçları o değilde başka bir dertse ........ boşluğu sen doldur ve ikimiz amin diyelim olurmu kardeş...
İntifada
01-25-2012, 21:54
Yahu eğitimden bahsediyorduk ben İmam Hatip dedim sen görmemezlikden gelip Milli Görüşe daldın ayrıca Erdoğanın Milli görüşü bırakması onun teşkilatçılık ve yöneticilik vasıflarında Milli Görüşün katkısınında olmadığını göstermez yani ben Erdoğan İmam Hatipten yetişti diyorum cemaat okullarına ihtiyaç yok diyorum İmam Hatipler açılsın yeni Erdoğanlar çıkar siz İmam Haitplerin açılması için çabalayın cemaat okullarınız için değil diyorum sen Milli Görüşe sıçrıyorsun kusura bakam benim senin gibi sıçrama kabiliyetim yok seni takip edemem ;;)
Sonra İsraile küfredersinde 10 milyonluk yahudiye diz çöktüremezsin diyorsun yani o zaman burdan şunumu anlamalıyız cemaat okulları ilerde holdingleşecek dünya sermayesini ele geçirecek İsrailde kendi yahudi cemaat okulları ile dünyaya diz çöktürdü filanmı demek istiyorsun ? Yahudiler sermayelerle ülkeleri kendine çekti sen bir cemaatsin holding değil .
imam hatipmi bu hale getirdi tayyip erdoğanı ?
çok başarılı bir öğrenci değildiki tayyip erdoğan...
istanbul imam hatipte ap ayrı teşkilatçılık vardı o dönem nereden biliyon dersen çok yakın akrabalarım tayyip erdoğandan 1 dönem altta okumuşlar orada...
mttb akıncılar gibi teşkilatçı abilerin ellerinde o hali aldılar...
imam hatipler değil teşkilatlar ve vakıflar güçlenmeli...
ki hükümette onu yapıyor...
her faaliyette görevi yada yapıtı bir vakfın eline bırakıyor...
Akıncı ben zaten senin bir yanlışından filan bahsetmiyorumki senin ahlak olarak süper birisi olduğunu bende çok yakından bilen birisiyim ama sen gereksiz yere gelip bana bir şey sordun vede ortaya bir kriter koydun bende senin koyduğun kritere göre bende sana kişisel cevap verdim . Senin koyduğun kritere hiç birimizi zaten dört dörtlük uymuyoruz . Aklına kötü bir şey gelmesin . Şimdi insanların bir şeyi dört dörtlük yapmaması o konuda doğruları savunmaması demek değildir . Örneğin sigara içeriz bu bizim sigaranın sağlığa zararlı olduğunu söylememizi engellemez veya Filistinde mücade edenlerle beraber değiliz diye onların haklı davalarını savunamayacağımız anlamınada gelmez .
İntifada
01-25-2012, 21:59
imam hatipler değil teşkilatlar ve vakıflar güçlenmeli...
ki hükümette onu yapıyor...
her faaliyette görevi yada yapıtı bir vakfın eline bırakıyor...
düşük bir cümle olmuş kendime düzeltme yapayım...
imam hatipler gibi yada kadar diyeyim...
Özgür Çağrı
01-25-2012, 21:59
imam hatipler çoğalsa ne olur bu okulları cemaatlere tarikatçılara terkettikten sonra yeni tayyip erdoğanlar beklemek tamamen hayalcilik olur.
Sivil toplum güçlenmeli vakıflar gençlik teşkilatları güçlenmeli memlekette eğer bir devrim olacaksa bunu ne partiler yapabilir ne tarikatlar ne cemaatler yapabilir bunu ancak vakıflar sivil toplum kuruluşları yapabilir.
Hüdavendigâr
01-25-2012, 22:01
hadi türklük mevzusunu anlarımda insanların Türkiye için çalışması seni neden bu kadar rahatsız ediyor anlamam.
İntifada
01-25-2012, 22:01
yav biz bi yeğeni imam hatipe yollayacaktık :)
çocukta femden kazandı orayı :)
femde hoca dedi bizim orada yurdumuz var bizim yurdumuzda kalsın aynı yerde ilim yaymanın vakfı var ama çocuğun kafasını karıştırırlar :)
ne hale gelmişiz yav :)
mezhepsel bölünmeyi geride bıraktı cemaatsel bölünme :)
artık cemaatlerde kendi içlerinde bölünmeye başlamış :)
Terennüm
01-25-2012, 22:04
yav biz bi yeğeni imam hatipe yollayacaktık :)
çocukta femden kazandı orayı :)
femde hoca dedi bizim orada yurdumuz var bizim yurdumuzda kalsın aynı yerde ilim yaymanın vakfı var ama çocuğun kafasını karıştırırlar :)
ne hale gelmişiz yav :)
mezhepsel bölünmeyi geride bıraktı cemaatsel bölünme :)
artık cemaatlerde kendi içlerinde bölünmeye başlamış :)
kardeş şöyle bir tespitim var kuranı kerim üzerine hafızlık fala düşünüyorsan süleyman efendi cemaati bunu güzel yapıyor eğitim dersen adres belli...yok ben tasavvufa yönelecem dersen mevlevi olacaksın:) bunu çoğaltabiliriz:)
Hüdavendigâr
01-25-2012, 22:07
Akıncı ben zaten senin bir yanlışından filan bahsetmiyorumki senin ahlak olarak süre birisi olduğunu bende çok yakından takip eden birisiyim ama sen gereksiz yere gelip bana bir şey sordun vede ortaya bir kriter koydun bende senin koyduğun kritere göre bende sana kişisel cevap verdim . Senin koyduğun kritere hiç birimizi zaten dört dörtlük uymuyoruz . Aklına kötü bir şey gelmesin . Şimdi insanların bir şeyi dört dörtlük yapmaması o konuda doğruları savunmaması demek değildir . Sigara içeriz bu bizim sigaranın sağlığa zararlı olduğunu söylememizi gerektirmez . Veya Filistinde mücade edenlerle beraber değiliz diye onların haklı davalarını savunamayacağımız anlamınada gelmez .
3-4 kere okudumda alakayı yakalayamadım, uykusuzluktan benimmi kafa basmıyor yoksa yukarda yazılanlar mantıklımı ?
İntifada
01-25-2012, 22:08
kardeş şöyle bir tespitim var kuranı kerim üzerine hafızlık fala düşünüyorsan süleyman efendi cemaati bunu güzel yapıyor eğitim dersen adres belli...yok ben tasavvufa yönelecem dersen mevlevi olacaksın:) bunu çoğaltabiliriz:)
ben mi :)
bana kalsa o saydıklarının hiç birine yollamam abi :)
zaten yollamadıkta ek kontenjandan anadolu lisesine gitti...
çocuğum olsa bi yere yollamak istesem sağlam vakıflar var bildiğim takip ettiğim onlara yollarım...
Terennüm
01-25-2012, 22:11
çocuğum olsa bi yere yollamak istesem sağlam vakıflar var bildiğim takip ettiğim onlara yollarım...
ne demiş atalarımız büyük lokma ye büyük laf söyleme...
Özgür Çağrı
01-25-2012, 22:12
illa çocuğun itikadını bozucan yani demi ;D yarın kayseriye gelecen mi ?
İntifada
01-25-2012, 22:15
yok be olum :) kursa bile gidemedim 2 gün halısaha maçında tırnağı morarttık yine o kadar yol gidemem...
anaaa başbakan zaman gazetesinin 25.yılı töreninde konuşuyor açın trt haberi
3-4 kere okudumda alakayı yakalayamadım, uykusuzluktan benimmi kafa basmıyor yoksa yukarda yazılanlar mantıklımı ?
Hüdavendigâr anlatayım kardeş şimdi Akıncı kardeşimiz bana şu soruyu yöneltti
Bende ona bu kritere herkesin günümüzde kendisi dahil kolay kola hiç birimizin dört dörtlük uymadığını dedikden sonra o mesajı yazdım ahanda bu mesaj :karizmatik:
Akıncı ben zaten senin bir yanlışından filan bahsetmiyorumki senin ahlak olarak süper birisi olduğunu bende çok yakından bilen birisiyim ama sen gereksiz yere gelip bana bir şey sordun vede ortaya bir kriter koydun bende senin koyduğun kritere göre bende sana kişisel cevap verdim . Senin koyduğun kritere hiç birimizi zaten dört dörtlük uymuyoruz . Aklına kötü bir şey gelmesin . Şimdi insanların bir şeyi dört dörtlük yapmaması o konuda doğruları savunmaması demek değildir . Örneğin sigara içeriz bu bizim sigaranın sağlığa zararlı olduğunu söylememizi engellemez veya Filistinde mücade edenlerle beraber değiliz diye onların haklı davalarını savunamayacağımız anlamınada gelmez .
Yani biz bir şeyi doğru yapmamamız yanlışları görmemezlikten gelme vede yanlışları savunanlara karşı sessiz kalmamızı gerektirmediğini ifade ettim .
Özgür Çağrı
01-25-2012, 22:17
yok be olum :) kursa bile gidemedim 2 gün halısaha maçında tırnağı morarttık yine o kadar yol gidemem...
burdan okyanus ötesine selamlar saygılar :saygılar:
başbakanın derdi ne ki 25. yıl sebebiyle şimdi tv de canlı olarak zaman gazetesinin davetinde konusuyor =)
Özgür Çağrı
01-25-2012, 22:21
Zaman gazetesi bundan tam 25 sene önce yayın hayatına başladı. 3 Kasım 1986. Büyük heyecan. Sabahı zor getirmiştim. Evimizin bulunduğu Ankara Çevre Sokağı’ndaki gazete bayiinin kapısına dayandığımda gazete paketleri daha yeni açılıyordu. Zaman’ı sordum, yok dediler. Cinnah Caddesi’ndeki bayie gittim, orada da yokmuş. Birkaç yere daha baktım, yok. Nihayet Tunalıhilmi Caddesi’nin ortalarındaki bir bayide buldum Zaman’ı. Elime aldım, şöyle bir baktım, umduğumu buldum, yüzüme sürdüm, kokusunu içime çektim. Sevinçten ağlayacaktım neredeyse.
Türkiye’nin dört bir yanında benim gibi binlerce insan o sabah aynı macerayı yaşamıştı. Sadece o sabah değil ondan sonraki sabahlarda da Zaman gazetesini bulmak meşakkatli bir iş oldu. Ve biz gazetemizi öyle çok sevdik ve saydık ki, o meşakkate seve seve katlandık.
Kahire dönüşü İstanbul Yeşilköy Havaalanı’nda Milat gazetesini sorduğum iki bayiden elim boş dönüp üçüncü bayie yöneldiğimde kendimi 25 sene önce Çevre Sokağı’ndan Tunalıhilmi Caddesi’ne doğru yürüyen Hakan gibi hissettim. Ve üçüncü bayide… nihayet!
İlk bakışta sevdim Milat’ı. Samimiyetiyle, idealizmiyle, gençliğiyle, özgürlüğü ve özü gürlüğü ile hoş gelip sefa getirdi. Bu gazetede eski Zaman’dan, Yeni Şafak’ın ilk günlerdeki havasından bir şeyler var.
Hakan Albayrak
Herhalde hakan abi için bu yüzyılın hayal kırıklığı olmalı bugün gelinen nokta açısından :) Gerçi bizim eve hayla ve hayla geliyor bende okumuyorum inat değil mi :)
Terennüm
01-25-2012, 22:22
burdan okyanus ötesine selamlar saygılar :saygılar:
"Avustralya hükümetinden Türkiye'ye sitem dolu açıklama: Lütfen okyanus ismi vererek konuşun, üzerimize alınıyoruz."
Özgür Çağrı
01-25-2012, 22:24
hadi yav geçmiş olsun geleydin iyi olurdu
kokuşmuş çürümüş yargı sistemini protesto ederdik :)
Özgür Çağrı
01-25-2012, 22:25
"Avustralya hükümetinden Türkiye'ye sitem dolu açıklama: Lütfen okyanus ismi vererek konuşun, üzerimize alınıyoruz."
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5b/Map_of_USA_highlighting_Pennsylvania.png
tam olarak buraya :saygılar:
İntifada
01-25-2012, 22:27
hadi yav geçmiş olsun geleydin iyi olurdu
kokuşmuş çürümüş yargı sistemini protesto ederdik :)
yav akşam 6 da çıkılıcak ertesi gün dönülecek nereden baksan 10-12 saat yol,havalar buzlu ve karlı...
çok vahim sonuçlar doğurabilir düz yoldu zor yürüyorum şu an o daracık otobüste felç olurum...
ama belki araba kaldıran olur :)
atlar gelirim :)
manifesto
01-26-2012, 01:05
Klasik cemaat eleştirisi yıllardır aynı eleştiriler.Kendileri bir baltaya sap olamadıkları için herkesin de aynı akıbeti tatmasını bekliyorlar sanırım.
Türkçe Olimpiyatlarını bir tarikat ayini falan mı sanıyorsunuz ki orada ki öğrenciler niye peçe takmamış çarşaf giymemiş diye eleştiriyorsunuz
İnsan da azıcık dürüstlük belirtisi olacak ki muhatap olarak alabilesin
Türkçe Olimpiyatlarının dini bir kimliği yok.O adım daha çok MİLLİDİR.Bu etkinliği DİNİ bir etkinlik olarak bugüne kadar sunan bir kimseye yetkiliye rastlamadım.
Ama aklı evvellerin cemaat adına yapılan her organizasyonu bir TARİKAT ayini gibi görmek istemesi kendi problemi.
Suya sabuna dokunmayan gazete veya cemaat algısı kişiliklerin kendi su ve sabun algısından ibarettir.
Evet doğrudur didişmeyi sevmez sansasyonu sevmez agresifliği sevmez radikalliği sevmez.
Bunlar eleştirilecek yönler değil bir duruşın ve yıllardır varolan bir tavırın neticesidir.
Kendi işine bakar,çok açık eleştiriler tacizler gelmedikçe de cevap vermez.
Klasik cemaat eleştirisi yıllardır aynı eleştiriler.Kendileri bir baltaya sap olamadıkları için herkesin de aynı akıbeti tatmasını bekliyorlar sanırım.
Türkçe Olimpiyatlarını bir tarikat ayini falan mı sanıyorsunuz ki orada ki öğrenciler niye peçe takmamış çarşaf giymemiş diye eleştiriyorsunuz
İnsan da azıcık dürüstlük belirtisi olacak ki muhatap olarak alabilesin
Türkçe Olimpiyatlarının dini bir kimliği yok.O adım daha çok MİLLİDİR.Bu etkinliği DİNİ bir etkinlik olarak bugüne kadar sunan bir kimseye yetkiliye rastlamadım.
Ama aklı evvellerin cemaat adına yapılan her organizasyonu bir TARİKAT ayini gibi görmek istemesi kendi problemi.
Suya sabuna dokunmayan gazete veya cemaat algısı kişiliklerin kendi su ve sabun algısından ibarettir.
Evet doğrudur didişmeyi sevmez sansasyonu sevmez agresifliği sevmez radikalliği sevmez.
Bunlar eleştirilecek yönler değil bir duruşın ve yıllardır varolan bir tavırın neticesidir.
Kendi işine bakar,çok açık eleştiriler tacizler gelmedikçe de cevap vermez.
kendileri dışındaki islami kesimler hakında ne yazık ki bunları söyliyemeyiz.
ayrıca TOlar tarikat ayini olmaya bilir bir cemaat yapıyorsa islama uygun yapmakla mükeleftir. ki her insan da aynı zamanda mükkeleftir.
BeldeiTAYYIBe
01-26-2012, 03:03
ne demiş atalarımız büyük lokma ye büyük laf söyleme...
O cemaatler yillardir kendi alanlarinda hizmetleriyle kendilerini ispat ettiler....Allah onlardan razi olsun.
la benhur yeni gördüm yorumu...
bak başta ne demişim;D
sen esas ilgi alanına git hade bakem
http://www.kameraarkasi.org/sinema/gosterim/cesitleri/video/vhs_kaset.jpg
Terennüm
01-27-2012, 00:34
Bu kadar yogun ve hararetli yorumlardan sonra bir tane bile silinmemesi forum adına Guzel bir olay.. Forum yönetimini tebrik ediyorum
Üstat haklısınız, ama herkesin vakit o kadar dar ki :) Bu başlık da o kadar gündemdeki, hiçbirini okuyamıyorum açık söyleyeyim.
Çok şey mi istiyorum bilemem ama rahatsız olduğunuz mesajları şikayet ederseniz takip edebilir gerekli görürsem de silerim.
yanlis anladiniz, adem abi ironi yapmadi ciddi ciddi tebrik etti :)
Terennüm
01-27-2012, 01:49
yanlis anladiniz, adem abi ironi yapmadi ciddi ciddi tebrik etti :)
Aynen öyle Guzel abim..
EpiVaTeS
01-27-2012, 01:53
GençNurcular Rahatsız beyler...
Terennüm
01-27-2012, 01:55
Hizbullah goreve :)
su kizi alamadin ya sen nurcularla bozdun kafayi :).. gel sen beni dinle yalcin abi, adem abi, hakan abi üclüsünü araci yap :)
EpiVaTeS
01-27-2012, 01:58
Olm geçen pazartesi savcıya ifadeye gittim gene...
yapmadığım şeyleri yaptı demiş...
ben şimdi napim söyle...???
ise emniyet el attiysa isin yas abi.. seni iyi bilirdim :(
EpiVaTeS
01-27-2012, 02:03
olay emniyeti geçip yargıya intikal etti...
savcıya gününden önce gittim...
normalde çarşamba gitmem gerekirmiş...
her neyse bakalım bir dosyana diyip mübaşirini çağırdı kadın dosyaya baktı...
dondum kaldım...
hakkımda zorla getirilme kararı çıkmış...
neyse ifadeyi verip çıktım...
Terennüm
01-27-2012, 02:04
Nun abla konuyla alakalı bir yıllık zaman aboneliğinin sponsoru olmak istiyorum..hem gazeteyi daha yakından tanımış olursun:)ne dersin:)
Adem abi genc sakirtlerin ekmegiyle oynama...
birak onlar yapsin aboneligi;D
birde neden illa abonelik?
bayiiden gitsin alsin...
Terennüm
01-27-2012, 02:07
Teklif nuna yapılmıştır bekirim :)
Terennüm
01-27-2012, 02:10
Ezelim burayada yazarmisin:)
EpiVaTeS
01-27-2012, 02:11
Toprağımmm kabul etmez...;D
boşuna rüşvet verme abi...
eyvallah Adem abi..
kastim kime yapildigi degil neden illa abone yapmak istemenizeydi esasinda...
madem o kadar kaliteli okumaya deger bir gazete sabah bayiiden alirdi nun abla...
ben gazetemi bayiiden aliyorum...
ver bi sabah gazetesi abi diyorum ohh pasalar gibi...
Tamam cemaat yanlış gazete yanlış bunu kabul ettim ..Eyvallah.
Peki iran sizce masum mu? iranı neden böyle kutsallaştırıp haşa ilahi bir devlet olarak görüp asla söz ettirmezsiniz?
İran şia sunni ayrımına ne demeli...Şialığı baz alarak yaklaşımlarına ne demeli..
Bir yazı bırakacağım ama kimse okumayacak biliyorum;) diyeceğim o ki az araştırın bir iranı ve politikalarını...
He ezelciğim sana söyleyeceğim şudur ki her ne ise söylemeyeceğim altından kalkamazsın gerek yok ;)
Tamam cemaat yanlış gazete yanlış bunu kabul ettim ..Eyvallah.
Peki iran sizce masum mu? iranı neden böyle kutsallaştırıp haşa ilahi bir devlet olarak görüp asla söz ettirmezsiniz?
İran şia sunni ayrımına ne demeli...Şialığı baz alarak yaklaşımlarına ne demeli..
Bir yazı bırakacağım ama kimse okumayacak biliyorum;) diyeceğim o ki az araştırın bir iranı ve politikalarını...
He ezelciğim sana söyleyeceğim şudur ki her ne ise söylemeyeceğim altından kalkamazsın gerek yok ;)
İranın şia sunni ayrımı şialığı baz alarak yaklaşımları yüzyıllardır aynı bu yüzden İran dün iyiken bu gün niye kötü oldu diye soruluyor zaten konuda . Bazı zihniyet Zaman ne yapsa savunuyor bu bilinen bir durum zaten. İranı savunsa İranı savunur İrana saldırsa İrana saldırır bu benim şahsin görüşüm değil AK Parti karşıtları ve AK Parti içinde bile yaygın olan bir görüş ...
İranı poltikaları ve Suriyedeki nusayriler ve onların Suriyenin başına kimler tarafından hangi amaçla getirildiğini ben ve forumdaki bir çok kişi biliyordur zaten bu konuda bu sorgulanmıyor bunu anlamak lazım . Ezelcim demenede bir eleştiri getirecektimde susmak daha iyi ..
Terennüm
01-27-2012, 19:57
http://img1.zaman.com.tr/2012/01/25-Zaman/zaman12.jpg (http://zaman.com.tr/multimedya.do?tur=foto&aktifgaleri=31595&aktifsayfa=0&bolumno=0&aktifsayfaDetay=9&galeriDetayNo=82867&title=zamanın-25-yıl-dönümü-ankarada-kutlandı)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ve AK Parti'nin bugünlere manşetlerle çarpışarak geldiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Adeta manşetlerle savaştık. Manşetlerin ok olup üzerimize yağdığı süreçlerden geçtik. Her sabah yalana, her sabah iftiraya, her sabah kirli kampanyalara uyandığımız günlerden bugüne geldik." dedi.
Başbakan aramız kötü olmadan önce yahudilerde davet etse gidiyordu :))
İranın şia sunni ayrımı şialığı baz alarak yaklaşımları yüzyıllardır aynı bu yüzden İran dün iyiken bu gün niye kötü oldu diye soruluyor zaten konuda . Bazı zihniyet Zaman ne yapsa savunuyor bu bilinen bir durum zaten. İranı savunsa İranı savunur İrana saldırsa İrana saldırır bu benim şahsin görüşüm değil AK Parti karşıtları ve AK Parti içinde bile yaygın olan bir görüş ...
İranı poltikaları ve Suriyedeki nusayriler ve onların Suriyenin başına kimler tarafından hangi amaçla getirildiğini ben ve forumdaki bir çok kişi biliyordur zaten bu konuda bu sorgulanmıyor bunu anlamak lazım . Ezelcim demenede bir eleştiri getirecektimde susmak daha iyi ..
Dostum ben cemaatin hiçbir dönem iran şakşakçılığı yaptığını görmedim okumadım.Şayet yapmışlarsa ki gösterebileceğini zannetmiyorum yanlış yapmıştır.Forumu falan bilmem birileri kutsal birileri nerdeyse islamın kallbi olarakta görse şahsım olarak iranı yabancı devletler kadar tehlikeli buluyor ve bu konuda gerçekleştirilen eleştirileri sonuna kadar savunuyorum.
Özgür Çağrı
01-27-2012, 23:24
Dostum ben cemaatin hiçbir dönem iran şakşakçılığı yaptığını görmedim okumadım.Şayet yapmışlarsa ki gösterebileceğini zannetmiyorum yanlış yapmıştır.Forumu falan bilmem birileri kutsal birileri nerdeyse islamın kallbi olarakta görse şahsım olarak iranı yabancı devletler kadar tehlikeli buluyor ve bu konuda gerçekleştirilen eleştirileri sonuna kadar savunuyorum.
Hacı zaten cemaat iranı günahı kadar sevmez la. Bizim arkadaşın babası vardı gülen için o zaman dediler humeyni gibi gelecek. adam baya heyecan yaptı la ;D devrim olacak zannetti herhalde kartelinde mal mal paranoyaları falan harbi dedik bir şey olacak.
HUMEYNİ'YLE HİÇBİR ALAKAM YOK
Bu açıdan da ne karakter bakımından, ne mezhep bakımından, ne ülke bakımından birilerinin ısrarla benzetmeye çalıştıkları Humeyni ile hiçbir zaman bir alakam olmadı. Hele onun hesaplarıyla, onun arka plandaki mülahazalarıyla filan diyecek olurlarsa; Allah rızasının dışında bir şey düşünmeyi ben hayatımı israf saydım şimdiye kadar.
demişti gülen hoca arkadaşın babası resmen yıkılmıştı adam. iran ve cemaat deyince bu aklıma geldi .
BeldeiTAYYIBe
01-27-2012, 23:38
Bu açıdan da ne karakter bakımından, ne mezhep bakımından, ne ülke bakımından birilerinin ısrarla benzetmeye çalıştıkları Humeyni ile hiçbir zaman bir alakam olmadı. Hele onun hesaplarıyla, onun arka plandaki mülahazalarıyla filan diyecek olurlarsa; Allah rızasının dışında bir şey düşünmeyi ben hayatımı israf saydım şimdiye kadar.
Allah icin bunda ne var yani...?
Herkes Humeyni hayrani olmak zorundami kardesim?
Elestirilemezmi?
Kaldiki Fethullah hocanin söylediginde ne tür yanlislik var?
Dogru söylemis hocaefendi.
Özgür Çağrı
01-27-2012, 23:42
Allah icin bunda ne var yani...?
Herkes Humeyni hayrani olmak zorundami kardesim?
Elestirilemezmi?
Kaldiki Fethullah hocanin söylediginde ne tür yanlislik var?
Dogru söylemis hocaefendi.
niye heyecan yaptın ;D
eleştirmedim ki git bir daha oku bence
orda yaşanan bir olayı anlatmışım
Hüdavendigâr
01-27-2012, 23:46
ben bunu bilmiyordum la.bak şimdi sevmeye başladım hocayı..
BeldeiTAYYIBe
01-27-2012, 23:49
Ne heyecan yapicam böyle hezeyan karsisinda.
Arkadasinin babasi yikilmis.?.!
Temeli saglam olmayan bina zaten yikilmaya mahkumdur.
Özgür Çağrı
01-27-2012, 23:50
Ne heyecan yapicam böyle hezeyan karsisinda.
Arkadasinin babasi yikilmis.?.!
Temeli saglam olmayan bina zaten yikilmaya mahkumdur.
yani adam humeyni tarzı bir devrim bekliyordu baktı iş yattı üzüldü yani :)
sevinsemiydi yoksa
:)
BeldeiTAYYIBe
01-27-2012, 23:55
Humeyni olmadigini sebepleriyle anlatmis hocaefendi.
Yillardir Fethullah hocayi bilenler,
humeyni tarzi birsey beklemislerse,
Hocanin ardindan gitmemisler...olusturduklari bir hayal ile yasamislar.
Yani böyle insanin yikilmasi gayet normal.:)
Ha Hocaefendi her söylediginde dogrumu söylüyor?
Bunlar ayri seyler...her söylem kendine münhasir degerlendirilir...lakin yukarida humeyni tarzi icin söylediklerine aynen katiliyor ve hocayi tebrik ediyorum....vesselam.
Özgür Suriye
05-30-2012, 01:57
http://www.timeturk.com/tr/2012/04/30/iran-dan-zaman-gazetesi-ne-sert-mektup.html
Fatih Hakan
05-30-2012, 02:14
Taraf’ın Derdi Ne?
kalpsiz_
02-01-2024, 16:07
Paylaşım için teşekkürler.
çok şükür zaman filan kalmadı
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.