|
![]() |
#1 |
![]() ![]() Askerden başörtüsü yaşı!!! Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker yakınlarının alınmadığı iddia edildi. Türkiye'nin dört bir yanından çocuklarının mutluluğunu paylaşmak için gelen aileler, yemin törenini tel örgünün arkasından seyretmek zorunda kaldı. Kendilerine çifte standart uygulandığını belirten asker yakınları, "Bizi başörtülü olarak içeriye almıyorlarsa, o zaman evlatlarımızı da askere almasınlar." diyerek uygulamaya tepki gösterdi. Türkiye'nin dört bir yanından Manisa'da vatani görevini yapan çocuklarının yemin törenine gelen aileler, günlerce yemin törenini bekledikten sonra sabahın erken saatlerinde geldikleri nizamiye önünde kuyruğa girdi. Ancak asker yakınları içeriye alınırken yapılan kimlik kontrolü sırasında ilginç bir olay yaşandı. Asker yakınlarının iddiasına göre kimlik kontrolünda, 40 yaşın altında olan başörtülü bayanlar içeriye alınmadı. Uygulama karşısında şaşkınlığını gizlemeyen asker yakınları yakınlarının yemin törenini tel örgülerin ardından izzlemek zorunda kaldı. Maruz kaldıkları uygulamanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden aileler, bu muameleyi haketmediklerini söylediler. Kardeşinin yemin töreni için geldiğini söyleyen Rabia K., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nizamiyede görevli askerler, 40 yaşından küçük başörtülü hanımların, başını açmadan içeriye giremeyeceğini söyledi. Yanımda 57 yaşındaki halam vardı, onu aldılar. Biz de diğer mağdurlarla birlikte az ileride, tel örgü arkasından töreni seyretmek zorunda kaldık. İçim burkuldu." ![]()
![]() Konu Hüdaverdi tarafından (11-08-2008 Saat 03:08 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ya kurban olduğum askerler yapmayın Ya O kUTSal GÖrevinize yakışıyor mu bu?
Orası peygamber ocağı yaaa... YA nolur bizi soğutmayın askeriyeden |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Terörle mücadelede başarısız olan,yazarları tehdit eden,çelişkili açıklamalar yapan asker git gide kafayı yemeye başladı,yakında gücünü teröristlerin üzerinde değil başörtülülerin üzerinde deneyeceği ortada.
Bu kurumun emri altında olacağım için utanç duyuyorum. İnsanları zorla askere alan TSK,asker adaylarının annesinin veya eşinin veya kardeşinin başı kapalı olup olmadığına neden bakmaz ? Yazık,Mekke'de başörtülüye saldıran yahudi,Maraş'ta başörtülüye saldıran fransızlardan geri kalır yanları yok bunların malesef. Her saniyede aldıkları nefes zehir,cebe indirdikleri her kuruş haram olsun. Peygamber ocağı değil orası,paşa ocağı.Keyiflerine göre hareket ederler. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() büyük rezillik. bunu ilk kez yapmıyorlar. türk milletinin dini hassasiyetlerine önem vermeyen bir kurumdan hayır beklemek olmaz. türkiyenin genel olarak kazandığı paranın yarısı askeriyeye diğer yarısı eğitime, sağlığa, yola, istihdama vs vs. yani tüm işlere gidiyor. askeriye üzerinden abd ve israile türkiyenin parası oluk oluk akıyor. abd ye dünyanın parasını vererek sözde son teknoloji, istihbarat alanında kullanılmak üzere dünyanın silahını aldık. bu ailahlardan sonra askeriye kuzey ırakı BBG evine döndürdük ne yapsalar görüyoruz dedi. ne oldu? 400-500 terörist göz göre göre sınırlarımıza girip 17 askerimizi şehit etti askeriyenin haberi olmadı!! haberi olmadı mı, yoksa görmezden mi geldiler orası da tartışılır ya neyse. onlar anca başörtüsüyle sakalla, dinle imanla uğraşırlar. büyük bir titizlikle askeriyede kim namaz kılıyor onu araştırırlar, islamı yaşayanları 'irticacı' diye fişleyip ordudan kovarlar. istihbaratları kuzey ıraktaki pkk varlığına karşı değil askeriyedeki dindar kişilere karşıdır.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Hocam bunlar başörtüsüyle,kendi ürettikleri sözde irtica denen safsatayla uğraşacaksa,silahı bıraksınlar terör içimize girsin daha iyi.Terör kan akıtarak bir yere gelmeye çalışıyor,bunlar ise insanların zihnini işgal ederek,dinlerinden soğutarak,utanmadan dini kullanarak bir yerlere gelmeye çalışıyorlar.
Hiç bir rütbeli asker 'vatan için bu görevi yapıyorum' demez,diyen kişilerde dindarlara önyargılı yaklaşmaz.Yaklaşmayanların sayısı ne kadar ? Anayasa mahkemesi başörtüsü düzenlemesini iptal edince bir önceki emekli genelkurmay başkanı hayırlı olsun diyecek kadar seviyesizleşirken TSK ya nasıl güvenimiz olsun ? Şimdiki başkan ise ağlama duvarında dua ediyor. Obama ellerini açmış şekilde dua etmiş halde fotoğrafı yayınlansaydı bugün başkan olabilir miydi ? Bizim halkımız ise ses dahi çıkaramıyor,korkuyor,dayamışlar sırtlarını TSK'ya,arkasında TSK nın ne yaptığını göremiyorlar. TSK,Türkiyenin en güvenilir kurumu değil,dağdaki rütbesiz (göz göre göre şehid olanlar) askerler en güvenilir insanlar,rütbeliler ise en yalancılar. Askerde çok mahkemeye çıkcam sanırım çenemi tutmazsam ![]() Konu Hüdaverdi tarafından (11-07-2008 Saat 23:45 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() bu arada bana göre başbakanımızın 2007 den bu yana yaptığı en büyük hatası askeriyeyi sahiplenmesi oldu. askeriyeden en çok canı yananlardan biri kendisidir. 28 şubatı en derinden yaşamış, askeriye tarafından barbarca muameleye tutulmuştur. askeriye genel olarakta T.C kurulduğundan bu yana ülkemizi her defasında geriye götürmüş, dikdatörvari tutumlarıyla halkımıza eziyet etmiştir. sayısız yolsuzluk yapılmış, sınırsız kredi kullanılmış, hükümetler ka'le bile alınmamıştır. dikdatör rejimlerde ne varsa askeriyemizde daha fazlası vardır. halkın seçtiği adamları indirmekle bu iş olmuyor. asmakla, biçmekle olmaz. askere gidenlere hayvan muamelesi yaparak, emirler yağdırarak, döverek, kırarak ülkeyi lerletemezsiniz. halkın %80 nin olumlu yaklaştığı başörtüsüne karşı çıkarak, islamla ilgili olan herşeyi redderek bi halt edemezsiniz. sırf sahibi dindar diye Ülker ürünleri askeriyeye girmiyor düşünsenize. bu ne barbarlık bu ne iğrenç bir durum. hem milliyetçi görünecen hem türk malı varken amerikalı pepsiyi alacan, örtüye sakala karşı olacan, milletin manevi hassasiyetlerine ehemmiyet vermiyecen. böyle bir askeriyeyi Çukurca olayından sonra hele hele asker tarafında olan medya kuruluşlarındaki yazarlar bile askeriyeyi eleştirirken başbakanımızın sahiplenmesi, savunması, haklı göstermesi, bana göre çok yanlıştı. zaten parti içinden de çok rahatsız olanlar oldu. tamam kavgaya gerek yok ama en azından sessiz kalınabilirdi.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() E-muhtırada parti askere karşı baya sert davrandı,bir gazete yüzünden karşısına almak istemedi TSK'yı,zaten halk TSK'nın hatasını gördü,bu yüzden sahiplendi TS yı bence.
chp nin durumuna düşmek istemedi,chp büyükanıt'a alınan araba yüzünden TSK yı karşısına aldı dili yandı,ortamı dahda bulandırmakta istemedi başbakan.Sokaktaki bebe bile biliyor TSK nın hatalarını ;) |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Böylesine çirkin bir olayın başlığının "asker" olarak seçilmesi beni çok üzdü. Bir arkadaşın yorumundan da anlaşılacağı üzere üç beş "çok yıldızlı az şerefli" insanın yaptığını tırnak içinde "asker" diye tabir etmek askerlere saygısızlıktır, insanlarda da önyargı doğuracaktır.
Bunu yapanlar nasıl insanlar ve kaç kişiler biz çok iyi biliyoruz. Adını "asker" koymayalım bunların... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Rütbesindeki yıldızları,çelenkleri,vs. süslü püslü galaksileri gözardı edip gözümde küçük gördüğüm için sahışa sadece 'asker' dedim,'askerler' deseydim genelle yaptığım ortaya çıkardı.Burada genelleme yok,ama malesef büyük çoğunluğu aynı zihniyette.Resepsiyonlardan ayrılanlar,küçük kızlara muhtıra verenler,başörtülüleri askerin bulunduğu yeden kovanlar,ardından gözlük takıp şehid cenazelerine gelenler,hedefim bunlar.Bunun dışında namuslu dürüst insanlar ya en kötü yere terfi ettiriliyor veya irtica sebebiyle askerden atılıyorlar.Gümüş yüzük yasak,eşi başörtülü olması yasak,karısı veya evleneceği kişinin başörtüsü olması yasak,ne anladım ben bu TSK'dan ?
Üzerlerindeki bu kara lekeyi kaldırmak için bazı askeri okullarda mezun olan askerlerin yakınlarını tören alanına sokuyorlar,tabi çene altı bağlama şartıyla,bu şekilde TSK üzerindeki kara leke asla kalkmaz. Bir forumda gene postal aşığı,mayo giyerek askerlerin önünde yüzmeyi bir başarıymış gibi dile getiren sapkın,askeri bölgenin girişinde ''girişte 'türbanlıların girmesi yasak' '' giye bir uyarı olduğunu dile getirmişti.Bunu zevkle anlatmıştı kendisi. Yüzlerce,binlerce örnek vermek mümkün.Askerdeki bu kara zihniyet değişmediğine göre demek ki çok iyi kadrolaşmışlar. Bu zihniyet TSK içinde temizlenmedikçe önyargınında yoluaçık demektir.Kendileri tarafından oluşturuluyor bunlar. Parmak sallamaya devam etsinler TV'de. İspanyada hamile bakan doğumdan sonra görevinin başına gelince üst düzey askeri görevlilerin görevini beyenmediği için istifalarını istemişti.Bunu ülkemizde dahi yapamıyoruz.Bu da ir utanç meselesi. İktidar asker mi ? TBMM'deki parti mi ? TSK'nın görevi ayrım yapmadan halkı korumak mı ? Zulüm etmek mi ? Kedi görmüş fare gibi halktan kaçmak mı ? TV'lerde vatandaşlara parmak sallamak mı ? Çözemedim(!) |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() İyi demişsin, güzel demişsin de arkadaş; ben "asker" dendi mi anlaşılan senin kast ettiklerin değil daha aşağıdakilerin yani her Türk gencinin yapmakla yükümlü olduğu şekilde askerliğini yapanların olduğunu, en azından bundan endişe duyduğumu dile getirdim...
Yorumların başım gözüm üstüne... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|