Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-18-2012, 00:35   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Başörtüsü Davalarına Hapis ve Para Cezası Yağdı!
Başörtüsü Davalarına Hapis ve Para Cezası Yağdı!

Sakarya'daki 341. hafta basın açıklamasında başörtüsüne özgürlük mücadelesinde açılan davalarda para ve hapis cezaları verildiği hatırlatıldı. Eylemde bölgedeki sorunların ancak ABD, NATO ve AB'den bağımsız birlikteliklerle çözülebileceği vurgulandı.

SAKARYA - Sakarya Adalet Girişimi ve Başörtüsü Platformu tarafından yapılan kitlesel basın açıklamalarının 341. Haftasında, başörtüsüne özgürlük mücadelesinde açılan davalarda para ve hapis cezaları verildiği belirtildi.

Başörtüsü Davalarına Hapis ve Para Cezası Yağdı!
Basın açıklamasını okuyan Kadrican Mendi, Bursa'da kızının başörtülü okumasını isteyen öğrenci velisi Mehmet Polat'a 6 ay hapis cezası verildiğini hatırlattı. Mendi, 2010 yılında Sakarya Üniversitesi mezuniyet törenine başörtülü öğrencilerin alınmamasının kınanmasındaki ifadeleri kişisel hakaret sayan eski rektörün açtığı davada ise Başörtüsü Platformu üyesi 2 kişiye ve konuyu gündeme taşıyan gazeteciye 7'şer bin liradan toplam 21 bin lira para cezası verildiği belirtildi. Mendi, "28 Şubat'la hesaplaşan Türkiye söyleminin altında Başörtüsü mücadelesi verenlerin gördüğü muamele kamuoyunun takdirine bırakıldı" dedi.

"Bölgesel Politikaları NATO'dan Çıkarak Geliştirelim!"
Suriye gündemine değinen Mendi açıklama devamında:"Suriye'de başlayan iç savaşında yıldönümü. Suriye halkı tüm dünyanın gözleri önünde birbirlerinin kanını döküyor. Ancak batı ittifakı daha kana doymamış olmalı ki taraflar arası bir ateş anlaşmasına dahi yanaşmadıkları gibi, zaten son derece zayıf olan muhaliflere daha fazla silah vermekten, yani daha fazla kan vermelerini istemekten başkasını yapmıyorlar. Oysa biz Türkiyeli Müslümanlara düşen görev, komşumuz ve kardeşimiz olan bölge halklarının kanını mukaddes bilmektir… Batılı güçlerin ve onların kuklalarının peşine takılarak, meseleyi bir mezhebe düşmanlığa kadar vardırarak bu ümmete iyilik yapmış olamayız. Öncelikle NATO, Avrupa, ABD gibi bölge dışı ve niyetlerinin ne olduğunu bildiğimiz güçlerin bizim içişlerimize burunlarını sokmalarına izin vermemiz gerekiyor. Afganistan'da da Suriye'de de dökülen kanı durdurmak istiyorsak öncelikli olarak bu dış güçlerle olan tüm ilişkilerimizi sona erdirmeli ve bölgenin Müslüman halkları olarak sorunlarımızı kendimiz halletmeliyiz. Buradan hükümete açık bir çağrı yapıyoruz. Türkiye öncelikle NATO ittifakından çıkmalı, topraklarımızdaki tüm NATO tesislerini defetmelidir. İkincisi yanına hiçbir emperyalist devleti almadan, tamamen bölge ülkelerini muhatap alan bir bölgesel politika geliştirmelidir" ifadeleri kullanıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-18-2012, 01:25   #2
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Eger sirf basörtüsü protestosu icin cezalar verilmisse bu hukuksal bir ayiptir.
Tekrar ediyorum...eger bu vatandaslar sadece basörtüsü yasagini protesto ettigi icin verilmisse bu cezalar bunu tasvip etmek mümkün degildir.

Fakat bu aciklamalarin suriye ile alakali olan bölümündede aciklamayi yapanlarin Iranin ve hizbullahin mezhebci ve cikarci tutumlarinin baasci esadi destekleyici politikalarini protesto etmemeleri ayrica objektif olmadiklarini göstermeleri acisindan dikkate deger buluyorum.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-18-2012, 01:28   #3
Kullanıcı Adı
Ammar
öğrencilerin vurgulanaak eğer protesto içinse denilmsi sanki başka şeyle rvamış gibi başka ne olabilir ki ?

süriye konusunda katılıyorum. bende bir eksik olarak görüyorum.
Alt 03-18-2012, 01:32   #4
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Haberin icinde " kinanmasindaki ifadeleri kisisel hakaret sayan " diye devam eden bir kesit var ya...onu kasdettim örnegin. Nedir bu ifadeler? ve hakikaten kisisel bir hakaret mevcutmudur?...ve hukuken hakaretin cezasi nedir bilemiyorum.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-18-2012, 01:44   #5
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Haberin icinde " kinanmasindaki ifadeleri kisisel hakaret sayan " diye devam eden bir kesit var ya...onu kasdettim örnegin. Nedir bu ifadeler? ve hakikaten kisisel bir hakaret mevcutmudur?...ve hukuken hakaretin cezasi nedir bilemiyorum.

anladım.

ama bahenesi yokkk biliyorusunuz türkiyede militan hukuk hakim yani herşey onlar için hakaret olabilir.
Alt 03-21-2012, 20:43   #6
Kullanıcı Adı
Ammar
Öğrenci Velilerinin Yargılanmasına Başlandı

Bursa`da başörtülü olarak okumak isteyen bir öğrenci velisine 6 ay hapis cezası verilmesinin ardından hakkında dava açılan diğer iki velilinin yargılanmalarına devam edildi.
21 Mart 2012 Çarşamba 16:48:00
BURSA - Gürsü ilçesi Yüksel Bodur ilköğretim Okulu`nda başörtülü olarak okumak isteyen öğrenci velileri Aziz Kayalık ve Mehmet Polat`ın yargılanmalarına devam edildi.

Bugünkü duruşmada, müşteki öğretmenlerden birinin, velilere yapılan suçlamaları haksız bulduğu ve bunu vicdanen kabullenemediği için şikâyetinden vazgeçtiği öğrenildi.

Mağdur veliler Aziz Kayalık ve Mehmet Polat`ın, avukatlarının olmaması nedeniyle savunma yapmadıkları duruşma, 29.05.2012 tarihine ertelendi.

Öğrenciler 6 Aydır Okula Alınmıyor
Gürsu ilçesi Yüksel Bodur ilköğretim Okulu`nda başörtüleriyle okumak isteyen 6 öğrenci, eğitim yılının başından bu yana okula alınmadığı gibi öğrenci velileri hakkında da dava açıldı.

Hakkında dava açılan velilerden Aziz Kayalık, "Öğrencileri okula almayarak anayasayı çiğneyen bir numaralı suçlu olan okul müdür yardımcısı Osman Bayram; iddianamede ismi dahi anılmamış. Buna karşın velileri tahrik etmek ve ceza almalarını sağlamak amacı ile mahkemeye gelmiş ve tanık sandalyesinde oturan diğer müdür yardımcıları ve öğretmenlerin aleyhte tanıklık yapmaları için bir takipçilik yapmıştır" dedi.

Velilerin Avukatları Abdulgani Orhan ise, açılan davaya tepkisini, "AK Parti iktidarının Türkiye`de dindar bir gençlik oluşturmayı düşündüğü ve başörtüsünün İslam inancının bir gereği ve temel haklardan olduğunun kamuoyu önünde büyük kabul gördüğü bir dönemde; bir ilçe emniyeti ve milli eğitim müdürlüğünün elele vererek başörtüsünü yasakmış gibi gösterip anayasal bir hak olan eğitim hakkını engellemeleri ve öğrenci velilerini de yıldırmak için mahkemelik etmeleri `Acaba Hükümetin olumlu adımlarına rağmen hala birileri derin ve kirli hesapların mı peşindeler?` sorusunu akla getiriyor" sözleriyle dile getirdi.

Öte yandan aynı gerekçelerle hakkında dava açılan öğrenci velisi Mehmet Polat`a, başörtülü olarak okumak isteyen kızı Senanur Bodur`a destek verdiği için geçen hafta 6 ay hapis cezası verilmişti. (Hasan Şenol - İLKHA)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)