![]() |
#1 |
![]() Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, `İdam ve darbe´ tehdidiyle başörtüsü çalışmalarını engellemeye çalışanlara hitaben, `Merak etmeyin. Biz beyaz çarşaflarımızı yanımızda taşıyoruz. Bedel ödemeye hazırız´ dedi.
![]() Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Almanya'daki temaslarına değinerek, Avrupa'nın, terör örgütü PKK'ya verdiği dolaylı desteği hatırlattı. "AB ülkeleri bize terörle mücadelede destek vermeli" diyen Başbakan, Avrupa'nın genelinde yaşayan 5 milyon Türk vatandaşı olduğunu belirterek, "Biz zaten Avrupa'dayız. Sahip olduğumuz birikimle, medeniyetle, ortak kültüre katkı bulunmaktayız" ifadelerini kullandı. Başbakanın konuşmasında öne çıkanlar şöyleydi: "KİMSE TÜRKLERDEN ASİMİLASYON BEKLEMESİN" "Almanya'da yaşayan kardeşlerimiz şidmiye kadar Almanya'nın gelişime katkı sağladıkları gibi, kendi kimliklerini de korumuştur. Tekrar ediyorum, asimilasyon bir insanlık suçudur. Türk vatandaşlarından hiç kimse asimilasyon beklemesin." "Bunları söylerken de, bilinmelidir ki, entegrasyondan kaçınmamak gerek. Oradaki vatandaşlarımızın, entegrasyon için, dil de öğrenmelidir. Ama elbette ki, yabancı dil bilmek, kendi anadilini iyi konuşabilmekle mümkündür." "MEKANLARI CENNET OLSUN" "Almanya'da yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarıyla görüştük. Cenazelerimiz Gaziantep'e getirildi. Devlet Bakanımız Said Yazıcıoğlu, ailelere, Türkiye'ye gelene kadar refakat etti. Bir kez daha hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun." "BU ÜLKENİN EVLATLARI EĞİTİMİN, YANİ ÜRETİMİN DIŞINDA KALDI" "Türkiye'de hak ve özgürlükler çıtasını yukarıya çekmek istiyoruz. Türkiye geçmişte ne çektiyse, ne kaybettiyse kutuplaşmaktan çekti. Kısır tartışmalar yerine, enerjimizi üretime verelim." "Bu ülkenin evlatları, eğitimin, yani üretimin uzağında kaldı. Yüreklerimizi birleştirirsek, önyargı duvarlarını yıkabilirsek aşamayacağımız duvar yok. Yeter ki birbirimizi anlayalım, yeter ki birbirimizin dertleriyle dertlenelim." CHP VE MEDYAYA MANİFESTO GİBİ SÖZLER "CHP'nin ve onunla birlikte hareket eden medya grubunun nasıl hareket ettiğini görüyorsunuz. Eski alışkanlıkları bırakamıyorlar. CHP yanlısı bu medya, sanal kutuplaşmalar üreterek, gerilimi artırarak bir sonuç elde edecekler. Sonra, kendi yaygaralarını yansıtan dünya medyasından örnekler vererek 'Bakın kaos' diyorlar. Hayır. O, dünya medyasının çektiği fotoğraf değil. O sizin kendi çektiğiniz fotoğrafınız. Dünya medyasının, CHP ve yandaşı medyanın nasıl görüldüğünü görmüyor musunuz? Görmüyorsanız söyleyin, gösterelim. Cımbızlayarak fotoğraf seçiyorsunuz. Bu tür haberleri seçemiyor musunuz? O bahsedilen kaos, onu manşetlere taşıyanları kafasındadır." "MESELE ÇIKAR MESELESİ, LAİKLİK DEĞİL" "Baykal'ın 'Başörtüsünü çözeceğiz' sözlerini manşete çektiğiniz gazetelerin mürekkebi kurumadı. Siz, çıkarlarınızı tehlikede görüyorsunuz, konu laiklik değil." "ŞİMDİYE KADAR HANGİ YAŞAM ŞEKLİNİZ DEĞİŞTİ?" "Ben 4,5 yıl İstanbul'da başkanlık yaptım. Hangi yaşam şekliniz değişti? Türkiye'nin 46 şehrinde 1700'e yakın AK Parti belediyesi var. Hangi yaşam şekliniz değişti? Ayıptır, ayıp. Bu ülkenin evlatlarını birbirine düşürmeye kimsenin hakkı yok!" "Özgürlükler konusundaki hassasiyetiniz, sadece sizin istediğiniz konularla mı ilgili? Farklı görüşler var diye, kimsenin Türkiye'yi bölünüyormuş gibi göstermeye hakkı yoktur." "BİZ BEYAZ ÇARŞAFLARIMIZI YANIMIZDA TAŞIYORUZ. BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ" "İşte bakın, ana muhalefetin başı, şimdiden yargıya yön vermeye başladı. İdam sehpasının yolunu gösteriyor. Yahu sen nasıl demokratsın. Biz bu yola çıkarken, daha önce demokrasiye inananların yaptığını yaptık, beyaz çarşaflarla yola çıktık." "İşte Sıhhıye'deki mitingi gördünüz. İçlerinden yaşlı bir kadını çıkarıp, onun başörtüsünü çekip almaya kimin ne hakkı var?" "Bunların yaptıkları, alıştıkları köşeye sıkıştırma metodu. Biz bunları biliyoruz. Medyamız, STK'lar, bu ülkeyi küçültmenin değil, yüceltmenin hesabında olmalıdır." "Türkiye, birtakım çevrelerin vehmine, korkularına göre ritmini ayarlayamaz. Türkiye'nin asli bir mecrası var. Bizim çabamız da asli mecrasında Türkiye'nin ilerlemesi yönündedir." "Hasta yatağından kalkarak, geceyarılarına kadar oylamaya katılan arkadaşlarıma, şahsım adına teşekkür ediyorum." (habervaktim)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() İşte benim başbakanım bu...
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Biz o beyaz çarşaflarla beraber yola çıktık
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Seni beyaz çarşafa sokanı, çarşafsız gödermezsek bizlere yazıklar olsun...
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Ne denebilir ki...Orda olup Arınç'ın yanında ağlamak isterdim.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Söyleyecek söz bulamıyorum.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Gerçekten şu siyasette adam gibi adam varsa o da Başbakan'dır. Ne diyeyim herkese hakettiği cevabı kibar kibar vermiş.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() konuşmasını dinlerken gerçekten ailecek kötü olduk ya
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |