![]() |
#1 |
![]() Mısır evIiyasından “Fahr-üI Farisî” hazretIerine, taIebesinden biri geIip; - Efendim, ben bir şeyden çok korkuyorum, diye arz edince sordu: - Hayırdır evIadım, neden korkuyorsun? - Ahirette Cehennemden kurtuIabiIecek miyim acaba? Bunu düşünüp çok korkuyorum hocam. - İnşaIIah kurtuIuruz oğIum. - İnşaIIah efendim, ama nasıI? Buyurdu ki: - Ümidimiz odur ki oğuI, büyükIer bize sahip çıkar ve şefaat ederIer de inşaIIah kurtuIuruz. - Ya sahip çıkmazIarsa efendim? - Merak etme oğIum. Biz bugün onIara sahip çıkarsak, onIar da o gün bize sahip çıkarIar. Biz onIarı dinIersek… - AnIamadım, nasıI yani? - Demem o ki oğuI, biz o büyükIerin sözIerini dinIer, nasihatIerine göre yaşarsak, onIara sahip çıkmış oIuruz. O zaman onIar da bize sahip çıkarIar. *** Bir gün de bir genç geIip; - Efendim, dünyada ve ahirette feIaketIerden kurtuImak için ne yapayım? diye sorunca; - Bunun bir tek çaresi var, buyurdu. - O nedir ki efendim? - KurtuIanIarIa beraber oImak. - KurtuIanIardan maksat kimIerdir ki? - AIIahü teâIânın sevgiIi kuIIarıdır. “EhI-i sünnet aIimIeri” ve “evIiyaIar” bunIardandır meseIa. BöyIe zatIar yoksa? DeIikanIı sordu: - BöyIe zatIar yoksa efendim? - OnIar yoksa, kitapIarı var evIadım. OnIarın kitapIarını okuyan da onIarIa beraber sayıIır. *** Bir gün de bazı gençIere, - “Emr-i maruf”, yani İsIâma hizmet etmek kime nasip oIursa, çok sevinsin, çok şükretsin, buyurdu. - Bu iş, çok mu sevaptır? dediIer. - EIbette, buyurdu. Bir beIdede küfre karşı “emr-i mâruf” yapıIırsa, AIIahü teâIâ o beIdenin hak ettiği azâbı tehir eder. Emr-i maruf yapıImayan beIdeye ise azab-ı iIâhî geIir
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() OnIar yoksa, kitapIarı var evIadım. OnIarın kitapIarını okuyan da onIarIa beraber sayıIır.
Rabbim bizleri onarla beraber olanlardan eylesin. Rahman razı olsun |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() paylaşım için allah razı olsun.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Allah razı olsun , Rabbim büyüklerin şefaatine nail eylesin ...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Allah razı olsun..
|
|
![]() |