![]() |
#1 |
![]() ANAP´ta lastik patlayınca CHP´den aday olan Güneydoğulu ünlü şeyh oğlu, muhafazakar halktan oy alabilmek için CHP´nin açılımını bile muhafazakarlaştırdı ama bakın ne oldu?
![]() Yavuz Donat´ın köşe yazısından bir kesit Uzun kış gecelerinde, köyde ilçede kentte, zaman nasıl geçecek? Tabii ki sohbetle. Siyasetle... Futbolla... Diğer konularla. Bugün bir siyaset sohbetini aktaralım. Kulislerde, Anadolu Kulübü´nde anlatılan ´tatlı bir hikâye.´ ![]() Güneydoğulu Şeyh, Selahattin İnan ´Demokrat Parti milletvekiliydi.´ 1960 ihtilalinden sonra Yassıada´da yargılandı. ´Eğilip bükülmeyen´ bir adamdı. ![]() 1980 ihtilalinden önce Adalet Partisi senatörüydü. İhtilalden sonra da ANAP milletvekili. 1980 öncesinde de bakanlık yaptı, sonrasında da. ![]() Dostumuzdu ´babayiğit´ insandı. ![]() Ailenin ´3´üncü kuşak´ politikacısı. Dedesi, babası, amcası gibi o da ´sağpartide´ siyaset yaptı... ANAP´ta. Milletvekili oldu, bakan oldu. ![]() Ve ANAP´ta lastik patlayınca Edip Safter Gaydalı 22 Temmuz 2007´de ´CHP´den aday oldu.´ Aslında onun ´bir partiye ihtiyacı yoktu.´ Zira ´aşiret güçlü.´ 2002´de ´bağımsız aday´ olmuştu ve Meclis´e rahatça girmişti. ![]() Edip Safter Gaydalı ´CHP adayı olarak´ Bitlis´e gidince... Aşiretin kafası karışmış: - Bey biz hep sağ partiye oy verdik... Şimdi CHP neyin nesi, 6 oknereden çıktı? Edip Safter bey: - Ben bu konuyu çok iyi araştırdım... CHP demek ´Cenabı Hakkın Partisi´ demek... 6 oka gelince... İmanın şartı 6... Her ok, imanın birşartının işareti. ´Sonucu´ biliyorsunuz. Edip Safter Gaydalı ´CHP adayı olarak yeterli oyu alamadı veseçilemedi.´ ydonat@sabah.com.tr (Sabah) 24 Aralık 2007...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ahahah çok güldüm,ama emin olun bu açıklamaya oy verecek binlerce saf insanımız da vardır.beni güldürmesine rağmen eğer bu yaptığında ciddiymiş ise bu insan Allahtan bulsun cezasını terbiyesizlik etmiş..
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ağzının payını aldı ama bitliste...
gaydalı... yüzde 53oy aldık genel seçimlerde 2007'de... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Yani biriside çıksa cünüp halkın partisi dese bu adama kim bilir neler olurdu...
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Ve gelelim hikâyeye...
Edip Safter Gaydalı ´CHP adayı olarak´ Bitlis´e gidince... Aşiretin kafası karışmış: - Bey biz hep sağ partiye oy verdik... Şimdi CHP neyin nesi, 6 oknereden çıktı? Edip Safter bey: - Ben bu konuyu çok iyi araştırdım... CHP demek ´Cenabı Hakkın Partisi´ demek... 6 oka gelince... İmanın şartı 6... Her ok, imanın birşartının işareti. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ise bak ya...
secilmek icin bu partiyede bu ismi taktilar ya... vallah helal... |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Gerçek mi bu