![]() |
#1 |
![]() Çıkarı olmazsa yardım etmez!
İstihbarat eski Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, “ABD durup dururken yardım etmez. Mutlaka menfaatleri vardır ve Türkiye’ye verdiği destek geçicidir.” ifadelerini kullandı. Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Gürses, “ABD muhtemelen Türkiye’yi bir anlaşma yapmaya zorlamak için PKK’ya destek veriyordu” dedi. MEHMET BAYDEMİR / İstanbul Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’a gerekleştirdiği operasyon kamuoyunda fazlasıyla yankı buldu. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın, PKK kamplarını BBG evi olarak nitelemesi ve operasyonun büyük bir başarıyla gerçekleştiğini söylemesi büyük sevinç yaşattı. Ancak yapılan operasyon, Türkiye’nin bölgede kendi güvenliği için bağımsız hareket edemediğini ortaya koydu. Uzmanlar, ABD’nin Irak işgaliyle başlayan PKK destekçisi tavrı ile bugünkü PKK karşıtlığını ilgi çekici bulurken, ABD’nin Türkiye’yi sıkıştırmak, İran’a karşı saldırıda yanında tutmak gibi nedenlerden dolayı bilgi verdiğini öne sürüyor. Türk halkının baskısı sonucu Meclis’ten geçmeyen tezkere sonrası Türkiye’yi karşısına alan ABD, Kuzey Irak’taki askerlerimizin başına çuval geçirmiş ve yakalanan PKK’lılarda da çok sayıda ABD menşeli silah ele geçirilmişti. “Gelişmeler ABD’nin aleyhine olmaya başladı” Eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın ABD’ye gitmeden önce gerçekleştirilecek toplantının çok önemli olduğuna vurgu yaptıklarını söyleyerek, “Türkiye elindeki kozlarla oraya gitmiş olabilir” dedi. Büyük başarılar olarak lanse edilen olayların daha sonra kâbusa dönebildiğini ifade eden ve Abdullah Öcalan örneğini veren Orakoğlu, “ABD’nin Türkiye’nin yanında olmasının bir takım sebepleri vardır. Bush artık kendi politikasını çizemiyor. İran, Çin ve Rusya gibi bölgesel güçler artık birleşerek küresel güç oluşturmaya başlıyor. ABD Irak’ta bataklığa saplandı. Ortadoğu ve dünyadaki gelişmeler ABD’nin aleyhine olmaya başladı” şeklinde konuştu. ABD’nin istihbarat paylaşımının sebepleri arasında bu gelişmelerin olabileceğini söyleyen Orakoğlu, “ABD İran’a bir saldırı planlıyorsa bir tek Türkiye kalıyor. Bence ABD bir tercih yaptı ve Türkiye’yi seçti” dedi. Ancak verilen istihbaratın doğru olmayabileceğini ve ABD’nin devamlı Türkiye’nin yanında kalmayacağını vurgulayan Orakoğlu, “Bunlar durup dururken yardım etmez. Mutlaka menfaatleri vardır. Bu destek geçicidir ve mutlaka Türkiye köşeye sıkıştırılmaya çalışılacaktır” ifadelerini kullandı. Kaynak:http://www.milligazete.com.tr/index....=news&id=62367
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Hadi yaaa !
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Amerikan Associated Press (AP) ajansı, Washington ve Bağdat'taki savunma ve diplomatik yetkililere dayanarak, Irak'ta görevli Amerikalı komutanların Türk savaş uçaklarının pazar günü düzenlediği hava harektandan sonradan haberdar olduklarından dolayı öfkelendkilerini bildirdi. AP, aynı kaynaklara dayanarak, Irak'taki Amerikalı komutanların Kuzey Irak'ta barınan PKK yuvalarını bombalamak için havalanan Türk savaş uçaklarının sınırı geçtikten sonra olaydan haberdar edildiklerini ve buna kızdıklarını belirtti.
Beyaz Saray: Türkiye'yi kınamayacağız Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, harekâttan dolayı Ankara'yı kınamayacaklarını, ancak Türkiye'den operasyonlarını spesifik hedeflere karşı ve sınırlı tutmasını istediklerini belirtti. Washington'da gazetecilerin Irak'ın kuzeyindeki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Perino, PKK'nın Türkiye, ABD ve Irak için tehdit oluşturduğunu belirterek, "Türkler, bu tehdidi yok etmek için ABD'yle koordinasyon, Iraklılarla da haberleşme içinde harekete geçti" dedi. Sınıra tank sevkiyatı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin pazar günü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik hava operasyonunun ardından Türkiye'nin sınır kesiminde hareketlilik dün de devam etti. Şırnak'ın Cizre ilçesi tarafından gelen ve aralarında tankların da bulunduğu yaklaşık 30 araçlık konvoy, Kuzey Irak’a açılan Silopi ile Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki Hac Konaklama Merkezi'ne konuşlandırıldı. Milliyet |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
![]() Alıntı:
Gülmeye devam etmemek elde mi ;) Kimse Amerikanın çıkarı olmadığını savunmadı ki, menfaati olduğunu "keşfetmeniz" hoşuma gitti sadece, maşallah.Belki Erbakan Hocamız birgün bir hükümet kurar Amerika'ya menfaat temin etmeksizin kullanır Amerikayı. "Dış ve iç siyasette"ki firasetinize hayaran kaldım, dediğim gibi birgün bir hükümet kurar ,yeni bir çığır açarsınız politikada,ismi de "vermeden almak" siyaseti olur, herkes koyun siz kurtsunuz tabii. Aslanlar kuzey Irak'ta kedileri avlıyor bak ;) |
|||
![]() |
![]() |
#6 | |||
![]() Alıntı:
Ata Demirer in dedigi gibi "Tek kisilik dev kadro" zanneder. Kimin cikar sagladigi degil. Kendimiz, ulkemiz, sen, ben, biz ne cikarlar saglamisiz ona bakmak gerekir. Ne yani biz simdi kuzey Irak ta terorist avlayacagiz. Uganda dan mi yardim isteyecegiz. Bugune kadar kendi basimiza girdik savastik da ne kazandik. Bak simdi bir kac bomba kellerine attik..Genelkurmay acikliyor 0 (sifir) hata diye. Biz buna Bayram temizligi diyoruz. Sen ister hazmet ister hazmetme. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|