![]() |
#1 |
![]() 27 Mayıs'ta ne daha fazla idam olmadı diye hayıflanan Oral Çalışlar, Deniz Gezmişler asılınca darbenin ne demek olduğu anlamış.
20 Nisan 2009 / 18:15Dün Taraf Gazetesi'nde Radikal Gazetesi Yazarı Oral Çalışlar'ın röportajı vardı. Çok önemli ifşaatların olduğu röportajda Çalışlar, önemli itiraflarda bulundu. Son dalga tutuklanan rektörlerin gözaltına alınmalarını 27 Mayıs'ı hatırlatarak cevap veren Çalışlar, 27 Mayıs'ı da Hocalar yaptı. 27 Mayıs’ta üniversiteler ordu yürüyüşleriyle direnişe geçti. Darbeden sonra da hocalar meclis üyesi oldu." dedi. Çalışlar'ın darbelerle ilgili en önemli itiraflarından birisi de 12 Mart darbesi ile ilgili. 27 Mayıs'ta “Üçünü astılar, niye 15’ini asmadılar?” diye düşünmüştüm. Hem bir gayrimeşru darbeyi destekliyorum, hem o kadar büyük bir kin yaratılmış ki “Neden daha çok asılmadı” diye düşünüyorum." diyen Oral Çalışlar, yakın dostu, arkadaşı, Deniz Gezmiş'in darbeciler tarafından idam edilmesinden sonra askeri darbelerin ne demek olduğunu anladım diyor. İşte Oral Çalışlar'ın darbelerin ne kadar kötü olduğunu idrak ettiği olay; "27 Mayıs’a da tanıklık ettim aslında. 27 Mayıs olduğunda ailem CHP’liydi, annem kadınlar kolunda, babam ilçe yönetimindeydi. 27 Mayıs sabahında babam balkona çıkıp konuşma yapmıştı. Sonra Demokrat Partililer yargılandıklarında, 15 kişiye idam kararı vermişti Yüksek Adalet Divanı. “O idamlar neden gerçekleşmedi?” diye ben bir hayli üzülmüştüm. “Üçünü astılar, niye 15’ini asmadılar?” diye düşünmüştüm. Hem bir gayrimeşru darbeyi destekliyorum, hem o kadar büyük bir kin yaratılmış ki “Neden daha çok asılmadı” diye düşünüyorum. Sonra benzer bir darbeyle ben yüz yüze geldim ve o askeri darbede benim arkadaşlarımı astılar. O zaman ne demek olduğunu anladım askeri darbenin." stratejikboyut.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|