Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-05-2008, 18:14   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart "Erbakan Ömrünü Ülkesine Adamıştır"

Erbakan'a verilen cezayı değerlendiren Kutan, 'Erbakan ömrünü ülkesine adamış bir devlet adamıdır. Ona reva görülen muameleye sessiz kalanları tarih yargılayacaktır' dedi.

Kutan, partisinin ''Mahalli İdareler Hamle Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan hakkındaki ''ev hapsi kararını üzüntüyle karşıladıklarını'' söyledi.

Erbakan'ı, ''kendini bu topraklara adayan bir dava adamı'' ve ''yüreği mazlum milletler için çarpan bir sevda insanı'' olarak niteleyen Kutan, ''Muhterem Erbakan'a bu yapılmamalıydı. Ömrünü ülkesine ve insanlığa adamış bir devlet adamına reva görülen bu muameleyi ve bu muamele karşısında sessiz kalanları da tarih yargılayacaktır'' diye konuştu.

AK Parti hakkındaki kapatma davasına da değinen Kutan, davanın ''parlamenter sistem açısından son derece kaygı verici olduğunu'' ifade etti. Terör ve şiddet eylemlerine karışan siyasi partiler hakkında kapatma davası açılmasının doğru olacağını belirten Kutan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bazı çevreler kapatma davası açıldıktan sonra Anayasa'da parti kapatılmasını zorlaştıracak şekilde değişiklik yapılmasını etik bulmamaktadır. Oysa bizce asıl etik olmayan husus, Türkiye'de siyasi partilerin faaliyetlerini yasaklayan hükümlerin mevcudiyetinin hala yürürlükte olmasıdır. Parti kapatmanın ne demek olduğunu en iyi biz biliriz. Çünkü milli görüş olarak geçmişte 4 tane siyasi partimiz kapatıldı. Şu yakamda gördüğünüz rozette 5 tane yıldız var. Artık rozetimizde yıldız koyacak yer kalmadı. Bu demokrasi adına, düşünce özgürlüğü adına son derece düşündürücü bir durumdur.''

Tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve aydınları demokrasiye sahip çıkmaya çağıran Kutan, TBMM'yi de bu konuda gerekli yasal ve anayasal düzenlemeleri hayata geçirmesi için göreve davet etti.

Herkes için adalet, özgürlük ve refah istediklerini anlatan Kutan, ''(benim oyumla çobanın oyu bir olamaz) diyen zihniyetin arzuladığı seçkinci demokrasiden vazgeçilmesi gerektiğini'' söyledi. Kutan, ''Devleti vatandaşın rakibi ve terbiyecisi görme alışkanlığından vazgeçilmedikçe insan hakları ve demokrasiden söz edilemez'' dedi.

Ekonomi ve dış politikada çok ciddi gelişmeler yaşandığını belirten Kutan, böyle bir dönemde Türkiye'nin kendi iç çekişmeleriyle uğraşmasını doğru bulmadığını ifade etti.

Kutan, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu, kurumlar arası uyumun önem kazandığı bir dönemde kutuplaşmalara gidildiğini, uyumsuzluğun ön plana çıktığını savundu.

Bu toplantıyla yerel seçim çalışmalarını başlattıklarını da bildiren Kutan, ''Milli görüş kadroları bu seçimlerde iktidara gelecek ve milletimiz özlediği hizmetlere yeniden kavuşacaktır'' diye konuştu.

Milli görüş belediyeciliğinin önemli hizmetlere imza attığını ifade eden Kutan, ''Bu başarılar kişisel değildir. Yöneticilerin benimsediği ilkelerden kaynaklanmaktadır. Aynı yöneticiler milli görüş gömleğini çıkarırlarsa benzer başarıyı sağlayamazlar'' dedi.

tevhidhaber
(ajanslar)

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-05-2008, 22:43   #2
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Burdan Saadetlilere seslenmek istiyorum

Bakın görünüz, sudan sebeplerle AK Parti gibi bir parti bile kapatılmaya kalkılıyor. O zaman siz iktidara gelseniz ne yaparsanız yapın muhakkak ya darbeyle biter o iktidar yada böyle kapatma davalarıyla.. Sizin hayatınız kapatma davalaarını dolduracak deliller ambarı. Gelin sizde AK Partiye omuz verin. Boşuna yormayın daha fazla kendinizi... Bizleri cehennemlik olmaktan gelin kurtarın :D :D :D

Şaka maka Sayın Erbakan ve ona destek verenler milli iradenin gemisinin kaptanı ve koruyuculuğunu en düzgüne yakın yapmışlardı bugüne kadar.. Ama gözlerini açsınlarda baksınlar, Saadet Partisi her halukarda kapanır. Onlarda tövbe edip özlerine dönsünler muhafazakarlığa :D :D (bir tanesi böyle diyordu Erdoğan'a, tövbe etsin muhafazakarlığı bıraksın, milli görüşe dönsün falan gerçekten yaa)
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2008, 20:42   #3
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
hakikat gerçeği; sayın Erbakan AKP'ye oy vermek siyonizme oy vermektir dedi mi demedi mi !

Yahudi kurmuş bunu. Saadet süt, AKP kireç bulamacı. Yahudi bunu iktidar etti dedimi demedi mi !

Ben bunu malum medyadan değil ZAMAN'da gördüm..Birde Milliyet'te gördüm. Milli Gazete, Cumhuriyetin Milli görüşçü şubesi gibi çalıştı AKP haberlerinde...En son AKP'nin emek düşmanını olduğunun kanıtlandığı yazmışlardı manşetlerine..İlhan Selçukvari söylemleriniz var sizin...(ABD istiyor yapılıyor falan) Ne olduğunuzu ben çok iyi biliyorum sizin,, KOLTUK GÖRÜŞÇÜLER..

Siz bir mucize olsa iktidar olsanız bile o iktidar ya darbeyle yada partinizin kapatılmasıyla biter demek istiyorum..
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2008, 20:45   #4
Kullanıcı Adı
eddie
adamlar tam on yıl öncesinin nefretiyle dolu ya..hala intikam alıyorlar.. hocaya yazık ettiler..
eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2008, 20:46   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
hipermuhafazakar_sağlıkçı aynı düşüncedeyim bende haklısın.
Asker muhtıra mıhtıra her ne curtsa ondan verseler ne yapacaklarını bilemezler.
Yürekli olmak lazım bu yola çıkarken.Artık yolun sonunada geldiler zaten.Vaz geçmeliler :-*
Alt 04-06-2008, 21:30   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Arkadaş kimlerin yıkılıp kimlerin ayaktadurduğunu görüyoruz kelime oyunlarına gerek yok şimdi :-*
Tayyip olmasa,Gül olamasa bir başkası olurdu,Allah'ın aklı selim kulu çok seç beyen al :-*
Alt 04-06-2008, 21:32   #7
Kullanıcı Adı
Beritan
imralıda apo paşalar gibi ağırlansın....
hocam burda bu muameleyi görsün tamam eyvallah
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2008, 21:38   #8
Kullanıcı Adı
Hıfz-ı lisan
Kardeşim kimmiş açlar elinde olanlarla yetinmeyenler mi? son yıllarda Partimiz sayesinde geliştiirlen herşey gözönünde,görebilenlere..

Ak Parti hiç mi iyi birşey yapmadı...En iyi,En doğru olan bir parti mi var..Elbet yanlışlıklar olur ama tek parti doğruymuş gibi bir kavram olamaz..

ümmü seleme ikisini kıyaslamana üzüldüm..
Hıfz-ı lisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-06-2008, 21:38   #9
Kullanıcı Adı
Beritan
Alıntı:
hipermuhafazakar_sağlıkçı Nickli Üyeden Alıntı
Burdan Saadetlilere seslenmek istiyorum

Bakın görünüz, sudan sebeplerle AK Parti gibi bir parti bile kapatılmaya kalkılıyor. O zaman siz iktidara gelseniz ne yaparsanız yapın muhakkak ya darbeyle biter o iktidar yada böyle kapatma davalarıyla.. Sizin hayatınız kapatma davalaarını dolduracak deliller ambarı. Gelin sizde AK Partiye omuz verin. Boşuna yormayın daha fazla kendinizi... Bizleri cehennemlik olmaktan gelin kurtarın :D :D :D

Şaka maka Sayın Erbakan ve ona destek verenler milli iradenin gemisinin kaptanı ve koruyuculuğunu en düzgüne yakın yapmışlardı bugüne kadar.. Ama gözlerini açsınlarda baksınlar, Saadet Partisi her halukarda kapanır. Onlarda tövbe edip özlerine dönsünler muhafazakarlığa :D :D (bir tanesi böyle diyordu Erdoğan'a, tövbe etsin muhafazakarlığı bıraksın, milli görüşe dönsün falan gerçekten yaa)
Allahtan şu cehennemlik lafınıda biliyosun yoksa ne derdin tekrar tekrar
Alt 04-06-2008, 21:39   #10
Kullanıcı Adı
Beritan
Alıntı:
hıfz-ı lisan Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim kimmiş açlar elinde olanlarla yetinmeyenler mi? son yıllarda Partimiz sayesinde geliştiirlen herşey gözönünde,görebilenlere..

Ak Parti hiç mi iyi birşey yapmadı...En iyi,En doğru olan bir parti mi var..Elbet yanlışlıklar olur ama tek parti doğruymuş gibi bir kavram olamaz..

ümmü seleme ikisini kıyaslamana üzüldüm..
ben onla hocamı kıyaslamam...ben adalet diyorum bumudur diyorum
yaşlı yeri gelince deniyo 80 ninde yaşlı diye neden halen üsteliyolar bişeyleri...
yani el insaf

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)