Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-14-2009, 21:35   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Standart Eski ülkücüden korkutan uyarı !

Zaman Gazetesi yazarı eski ülkücü militan Mümtaz'er Türköne canlı yayında bir şehir efsanesine de açıklık getirdi ve korkutan bir uyarıda bulundu.
Zaman Gazetesi yazarı, akademisyen ve Ak Parti milletvekili Özlem Türköne'nin eşi eski ülkücü Mümtaz'er Türköne canlı yayında günah çıkardı. "80 öncesiyle şu anda bir fark yok" dedi ve "Devlet için kurşun atan da kurşun yiyen de şereflidir" sözünü Çiller'e kendisinin söyletmediğini de sözlerine ekledi.

BEN ÜLKÜCÜ BİR MİLİTANDIM

12 Eylül 1980 öncesinde ülkücü bir militan olduğunu söyleyen Türköne "Cezaevinde yattım çıktım. 80 öncesi yaşanan kutuplaşmalarda bir militan olarak ben de vardı. Darbeden sonra yaşanan travmayı anlama çabasıyla akademik kariyere yöneldim" diye kendini anlattı.

O SÖZÜ BEN SÖYLETMEDİM

Dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in söylediği "devlet için kurşun atan da kurşun yiyen de şereflidir" sözünü kendisinin kaleme aldığı iddialarının da bir şehir efsanesi olduğunu söyledi. "Çiller'in söylediği sözün bana ait olduğu da bir şehir efsanesi. Çok tekrarlandığı için inandırıcı oldu herhalde. Siyasi parti liderlerinin söylediği laflar kendilerine aittir." dedi. Çiller'e resmi danışmanlık yapmadığını ama bir ilişkisi olduğunu da sözlerine ekledi.

80 ÖNCESİYLE AYNI ŞEYLER YAŞANIYOR

Türköne'nin en korkutucu uyarısı ise eski bir militan olarak o günle bugün arasında hiçbir fark olmadığını söylemesi oldu. "Türkiye'de 1968'den 6. Filo olaylarından itibaren, Maraş Katliamı, Çorum olayları, 1 Mayıs katliamı ve buna benzer tüm olayların hepsi kontrgerilla marifetidir. Sırf çatışma ortamının derinleştirilip, kanı nefreti derinleştirip buradan bir iktidar çıkarmak için tezgahlanmış olaylardır. Bugün de aynı şey yapılıyor. Geçmişte solcularla sağcılar birbirine kırdırılıyordu. Bugün bu işi daha resmi devlet memuru kimliği olanlar yapıyorlar. Değişen, mantık olarak, bir şey yok. Geçmişten ders çıkarmak için benim de vebalim var. Film aynı film....

internet haber

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-14-2009, 21:40   #2
Kullanıcı Adı
Cmbmlu
Ulkuculer Cok Cesıtlılerı Gordum Ben Namaz Kılanı Kılmayanı Sus Icın Ulkucu Evlerıne Namaz Icın Oda Ayıranları Ama Hıc Bır Falıyetlerı Yok Ve Devlet Bahcelı Yavas Yavas Hepsını Sonlandırıyo Ulkucu Dıye Bısı Kalmıcak Sanırım
Cmbmlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)