Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 11-27-2008, 16:42   #1
Kullanıcı Adı
Enfal
Standart Esselamu Aleykum İle Başlayan Çizgi Film
"Esselamu Aleykum arkadaşlar. Benim adım Ahmet. Bu da arkadaşım Halid." Islam Channel televizyonunda yayınlanan çizgi filmlerde kullanılan bu replikler, Müslüman toplumun dini ve kültürel değerlerini korumaya yönelik bir çalışma olarak görülüyor.

"Esselamu Aleykum arkadaşlar. Benim adım Ahmet. Bu da arkadaşım Halid.'"Islam Channel televizyonunda yayınlanan çizgi filmlerde kullanılan bu replikler, Müslüman toplumun dini ve kültürel değerlerini korumaya yönelik bir çalışma olarak görülüyor.

2004 Yılında Kuruldu

Müslümanlar, İngiltere nüfusunun yüzde 3'e yakınını oluşturuyor. Avrupa'nın en aktif Müslüman örgütlenmesinin olduğu İngiltere'de, 2004 yılında kurulan ve İngilizce yayın yapan Islam Channel televizyonu, uydu aracılığıyla tüm dünyada izlenebiliyor.

Afrika Açılımı

Son olarak Batı Afrika ülkelerinde de izlenebilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturan Islam Channel, yaptığı yayınlarla hem Müslümanların hem de gayri Müslimlerin İslam konusunda sağlıklı bilgiler edinmesini sağlarken, çocuklara yönelik olarak yaptığı programlarla da dikkat çekiyor.

‘Esselamu Aleykum Arkadaşlar'

Özellikle öğleden sonra kuşağında, çocuklar için hazırlanan çizgi filmlerde kullanılan İslami literatür dikkat çekiyor. Çizgi filmlerde karakterler birbirini ‘Esselamu Aleykum' diyerek selamlaması, Müslüman toplumun dini ve kültürel değerlerini korumaya yönelik bir çalışma olarak görülüyor.

Tüm Programlar ‘Esselamu Aleykum İle Başlıyor

Islam Channel'da, haber ve diğer tüm programlarda da sunucular, izleyicileri ‘Esselamu Aleykum' ile selamlayarak programlarına başlarken, programın kapanışında da ‘Esselamü Aleyküm' ile de kapanışı yapıyor.

Habervaktim

Enfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)