Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-03-2009, 14:42   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart Ferda Paksüt'ün iddianamedeki kara yüzü
Ferda Paksüt'e birde iddianameden bakalım.
Tamamen kendi çalışmamdır.

Sayfa:8
Alıntı:
15-FERDA PAKSÜT, ENVER Kızı BEDİA'den olma,
19/09/1961 doğumlu, BURSA ili, OSMANGAZİ ilçesi,
köy/mahallesi, 45 cilt, 468 aile sıra no, 8 sıra no'da
nüfusa kayıtlı Devlet Cad. Ziyaer Rahman Cad. Anayasa
Mahkemesi Lojmanları No:10 ANKARA adresinde
ikamet eder.
MÜDAFİİ : Av. Bülent Hayri ACAR-(5932)
SUÇ : Silahlı Terör Örgütüne Bilerek İsteyerek Yardım Etme
SUÇ TARİHİ : ANKARA - 28.08.2008
SEVK MADDESİ : TCK'nın 314/3 , 220/7 yollaması ile TCK'nın 314/2,
3713 sayılı Yasanın 5, TCK'nın 53, 58/9, 63.
Sayfa:138
Alıntı:
Şüpheli Turan ÇÖMEZ’in örgütün amacı doğrultusunda, ERGENEKON'un siyasi
partileri bölüp parçalama veya farklı partilerin tek merkezden yönetilmesi amacı kapsamında
özellikle kapatma davası sürecinde şüpheli Ferda PAKSÜT ile irtibata geçerek ondan aldığı
gizli ve stratejik bilgileri, örgütün yöneticilerine ulaştırarak kamu oyunu yönlendirmeye
çalıştıkları, aynı zamanda örgütün stratejisine uygun olarak partiyi bölüp etkisiz ve yürütme
yetkisini kullanamayacak hale getirmeye hedefledikleri
Sayfa:325
Alıntı:
*Tape No:7141’de kayıtlı, 31.07.2008 günü saat:13.49’da Ferda PAKSÜT’ün Yılmaz
ATEŞ ile yaptığı görüşmede; Ferda’nın “Merhaba bulunduğunuz yerde sabit varmı” dediği
bunun üzerine Yılmaz’ın “207 40 60” numaralı telefonu verdiği, Ferda’nın “Arıyorum
hemen” dediği,
Sayfa:325
Alıntı:
*Tape No:7149’da kayıtlı, 05.08.2008 günü saat:22.44’te Ferda PAKSÜT’ün Ersin
BAL ile yaptığı görüşmede; Ersin BAL’ın “Bir arkadaşlarımla yemekteyim özeliklede başka
326
bir arkadaşımın telefonu telefonundan aradım yani beni telefonun dinleniyorsa
diye…Benim size aktarmam gereken bir şeyler var yarım saatliğine gelecem yanınıza.”
dediği, Ferda’nın “Kötümü” dediği, Ersin’in “Yok yok deyil yani telefonfa konuşmayalım
geliyorum şimdi” dediği,
Sayfa:400
Alıntı:
Tape No: 7107 de kayıtlı 02.04.2008 gün saat: 16.31 de Ferda PAKSÜT ile Ersin
BAL arasında geçen görüşmede; F.PAKSÜT’ ün “… şimdi O... ın da mahkemedekilerin
hepsi İstanbul a gitmiş maç için” dediği, E.BAL’ ın “Öyle mi” dediği, F.PAKSÜT’ ün “Ha
ondan sonra şey de gitmiş” “Patron da gitmişdediği, E.BAL’ ın “Allah Allah maç için
bütün Anayasa Mahkemesi ciddi mi söy...” dediği, F.PAKSÜT’ ün “Ne derler H. K…
filan F…, S… hepsi gitmişler” “Bak sen gidelim demiştin ben sana şey yapmamıştım şey de
gitmiş” “Melih filan da gitmiş” dediği, E.BAL’ ın “Gerçekten bu doğru mu şaka” dediği,
Alıntı:
Tape No:7110’da kayıtlı 03.04.2008 günü saat: 16.37’de Ferda PAKSÜT’ün Ersin
BAL ile yaptığı görüşmede; Ferda’nın “Ersin, A… da gitmiş bunlarla. Nasıl sahtekarlığa
bak O…la Vali telefon açmışlar bu da ... şüphelenmişler ya demişler seni de göremedik de
kahve içecektik filan ya dedim sen. Ben sana bişey söyliyim mi A….. cebinden asla 200-300
milyon bilet parası vermez.” dediği, Ersin’in “Bugün yoklar değil mi mahkemede
dönmüşler mi” dediği, Ferda’nın “Yok iki saat sonra dönecez demişler. Yani kapatma
davasının sonucu hani değişebilir diye.” dediği, Ersin’in “Aman aman aman
korkutuyorsunuz beni bakalım bekleyecez görecez İstanbul yazmazsa zaten yarın biz
yazacaz konuştuk kendi aramızda arkadaşlarla yazmazlarsa yazacaz” dediği, Ferda’nın
Yok bunlar fotoğraflamışlar siz fotoğrafladınız mı.” dediği, Ersin’in “…H. K….. ı filan
gördük dedim ki genişte çektiniz mi çektik dediler bugün kullanmalarını bekliyoruz
kullanmazlarsa yarın fotoğrafı bana gönderecekler maille bakacam tanınıyorlar mı kim
kimdir” dediği, Ferda’nın “Tamam Ersincim. Konuşuruz daha hadi öptüm” dediği,
Alıntı:
Tape No:7115’de kayıtlı, 04.04.2008 günü saat:12.11’de Ferda PAKSÜT ve İ. K.’un
Ersin BAL ile yaptığı görüşmede;Ferda’nın “İbrahim bey seni tebrik ediyor birlikte oturup
karar verdiğimizi söyledim…Fotoğraflar” dediği, Ersin’in “Ha şimdi onu konuşacam işte
İstanbulla şimdi geldim bana yollamalarını isteyecem” dediği, Ferda’nın “Yalnız biliyor
musun aldığım son habere göre maç ayağına bazıları toplantı yapmış. Dubaide de
görüşmeleri tespit ettim. Spot haberler var bende de” dediği, Ersin’in “Bi konuşalım
bunları…” dediği tespit edilmiştir.
Alıntı:
Tape No:7118, 07.04.2008 günü saat:15:46’da Ferda PAKSÜT’ün Ersin BAL ile
yaptığı telefon görüşmesinde özetle; F.PAKSÜT’ ün “Ersin iyiyim, şu anda Prag dayım, Prag
ın tadını çıkarıyorum, orda nasıl durum” dediği, E.BAL’ ın “Vallahi bir şey yok gelişme,
bıraktığnız gibi aynen öyle sessiz sakin bekleyişte” İşte bugün AKP Merkez Karar
Yürütme Kurulu toplanıyor, bu Anayasa değişikliğini gidip gitmememi karar
verecekler, o yönüyle” “Bugünün kritik yanı var, onun dışında bir şey yok Anayasa
Mahkemesi cephesiyse sakin, halen rapor tabiki yok ortada” dediği, F.PAKSÜT’ün “Hı dün
Yargıtayın şeyine gittin mi? Askeri Yargıtayın şeyine” dediği, E.BAL’ ın “Yo gitmedim
dün misafirlerim vardı, …” dediği, F.PAKSÜT’ ün “Haa A.A…… hastaymış gitmemiş
H…..geç gitmişdediği, E.BAL’ ın “Hı hı enteresan” dediği, F.PAKSÜT’ün “F…. yok
F…. zaten her hafta sonu İstanbul da” dediği, E.BAL’ ın “Ha ha ha süpersiniz” dediği,
F.PAKSÜT’ ün “Ersin iyi yaptım dimi” dediği, E.BAL’ ın “Gayet iyi, en doğrusunu
yaptınız, mükemmel” dediği, görüşmenin ilerleyen kısmında F.PAKSÜT’ ün “…Bide ben
sana bir şey söyleyecem, dün Koray ne diyordu Pragla ilgili bir şey söylüyordu
401
ticaretiyle ilgili. YA BEN SANA BURAYLA İLGİLİ HABER YAZDIRACAM ERSİN,
ÇOK İLGİNÇTİdediği, E.BAL’ ın “Tamam, tamam” dediği,
Sayfa:401
Alıntı:
Tape No:7123 20.06.2008 günü saat:18:39 da Ferda PAKSÜT’ün Ersin BAL ile
yaptığı telefon görüşmesinde özetle; F.PAKSÜT’ ün “Dün mahkemede ki üyelere bir
broşür dağıtmışlar” “Şey diye H….. istifa etmeli diye, İşçi partisinin broşürü H…… in
şeylerde çıkan gazeteler mecmualarda çıkan” dediği, E.BAL’ ın “Biliyorum iBDA-C nin
dergisinde görev aldığı” “Anayasa Mahkemesi Üyelerine İşçi Partisi getirdi orda dağıttı
üyelerede mi dağıtılmışdediği, F.PAKSÜT’ ün “Evet” dediği, E.BAL’ ın “Üyelere değil
de postalamışlardır” dediği, E.BAL’ ın “Okumadınız heralde. tabi tabi İbda-c ile ilgili kaç bir
haftadır bu yazılıp çiziliyor. H….K…. istifa etmelidir diye” dediği, F.PAKSÜT’ ün “Melih
Aşık yazmış” dediği, E.BAL’ ın “Başkalarıda yazdı şu an hani hangisi idi hatırlamıyorum
bir çok yerde var. Çok doğru doğru bir şey tepki bizde şimdi şeyi yazacağız pazartesi
yada salı günü çıkacak bu Roportörün ıhh katıldığı paneli” dediği, F.PAKSÜT’ ün
Raportorun katıldığı paneli yazacaklarmışdediği, E.BAL’ ın “Evet, evet evet” Evet
İsmail bey ile pazar günü oturup onu hazırlayacağız” dediği, F.PAKSÜT’ ün “Ama sen
onu biraz şeye de yazdır Gökçel e de filanda yazdır” dediği,
Sayfa:402
Alıntı:
Tape No:6922 de kayıtlı 26.06.2008 günü saat:20:01 de Ferda PAKSÜT’ün Ersin
BAL ile yaptığı telefon görüşmesinde özetle; F.PAKSÜT’ ün “…N…..’nin oğlu işe başlayalı
1 ay olmuşdediği, E.BAL’ ın “Hee yeni başlamış hiçbir şey diyemedi zaten” dediği,
F.PAKSÜT’ ün “Hayır AKP şeyi açıldıktan sonra öbürü de müracaat etmiş” “Yani beden
..... VATANDAŞ OLARAK AZİZİM GAZETECİ OLARAK GAZETECİ OLARAK
BUNUNLA DA UĞRAŞMANI İSTİYORUM” dediği, E.BAL’ ın “Evet ya lafı mı olur
tabi ki ben şimdi” dediği, F.PAKSÜT’ ün “Hayır 1 ay oldu yani AKP davası açıldıktan sonra
başlıyor bakar mısın yani AKP nin yaptığını başkası da CHP yapıyor 35 yaşındaki çocuk bu
yaşta” “Bu yaşa kadar azizim bir işe girememiş de iş bankası gibi köklü bir kuruluş maaşı iyi
zartı iyi zurtu iyi yani hadi o zaman ben de belediyeyle iş yapana değil de TRT ye gireyim” “1
ay Tek 1 ay çift maaş alayım Ersin” dediği, E.BAL’ın “Aslan arkadaşım benim” “OLUR
MU ÖYLE ŞEY KONUŞACAM GEREKSE YAZACAM” “Hayır hayır şeyi de soracam
istifa edip etmeyeceklerini yani böyle” dediği, F.PAKSÜT’ ün “Hayır şeyi de sor bunun
da müracaatını sor oldım ya haber” dediği,
Sayfa:402
Alıntı:
Dolayısıyla kapatma davası sürecinde, şüpheli Ferda PAKSÜT’ün Anayasa
Mahkemesi üyelerinin özel hayatları ile ilgili gazeteci Ersin BAL’a bilgiler vererek
yönlendirici haberler yaptırmaya çalıştığı, böylelikle Anayasa Mahkemesi üyelerini yargı
sürecinde etkilemeyi amaçladıkları,
Öte yandan KAPATMA DAVASI’nın başlangıcında, şüpheli Ferda PAKSÜT
raportörün raporu ile ilgili eski bir AKP milletvekili şüpheli Turan ÇÖMEZ’e bilgiler verdiği,
bu bilgileri verirken bilinçi ve kasıtlı olarak ortalığın karışması için kamuoyuna gerçek dışı
açıklama yaptıklarını söylediği, bu kapsamda Tape No:7152 de kayıtlı 28.03.2008 saat:
12:27’ de Turhan ÇÖMEZ’ in Ferda PAKSÜT ile bir erkek şahıs arasındaki yaptığı
görüşmede; Ferda PAKSÜT’ ün “BİZDE BİLİYOSUN RAPORTÖR ŞEYİNİ VERDİ
RAPORU” “.... SIZDIRMADA ESAS REDDEDİLME YÖNÜNDE YALNIZ BİZ
BASINA ÖYLE DEMEÇ VERDİK” “Ama biz ORTALIĞI KARIŞTIRMAK İÇİN
ÖYLE ŞEY YAPIYORUZ ki biraz karışsın şimdi” “..raportörün raporu öyle diye
basında çıkarsa bunlar iyice rahatlar” “Ama iyice TUTUŞMUŞLAR Bulgaristandan
geri adım atacam diye demeç veriyormuş” dediği, Turhan ÇÖMEZ’ in “Ha okudum
gazetelerden” dediği böylelikle Yargılama sürecini etkilemeye çalıştığı,
Ayrıca KAPATMA DAVASI devam ederken şüpheli Ferda PAKSÜT’ün Turan
ÇÖMEZ’le sık sık görüşerek gizli toplantılar yaptığı, hatta Turan ÇÖMEZ’i evlerine kadar
çağırarak bazı konuları bizzat evlerinde konuştukları, aynı dönemde Turan ÇÖMEZ’in siyasi
çalışmalar yaptığı ve bu çalışmalar kapsamında, vatandaşlardan edindiğini söylediği
izlenimlerini Ferda PAKSÜT’e aktardığı, bu kapsamda yaptığı görüşmerde,
Tape No:7112’de kayıtlı, 03.04.2008 günü saat:17.25’te Ferda PAKSÜT’ün Turhan
ÇÖMEZ ile yaptığı görüşmede; F.PAKSÜT’ ün “Naptın dünkü görüşme nasıl gitti aman
403
bugünkü” dediği, T.ÇÖMEZ’ in “İyi çok güzel geçti bi konuşmamızda fayda var ...”
dediği, F.PAKSÜT’ ün “Hı, şeyi nasıl görüyor? Osman abi nasıl görüyor?” dediği,
T.ÇÖMEZ’ in “Benim nereye gittiğimi biliyorsun değil mi bugün.” dediği, F.PAKSÜT’ ün
Anladım işte onu diyorum” dediği,T.ÇÖMEZ’ in “Tamam konuştuk sizden de bahsettik
anlatacağım sana sonra” dediği, F.PAKSÜT’ ün “Ne diyor? Olumlu mu” dediği,
T.ÇÖMEZ’ in “Çok olumlu yüz yüze konuşalım oldu mu” dediği, F.PAKSÜT’ ün “O…..
abin de yanımda da tamam bi görüşelim biz çünkü Pazar günü yok oluyoruz” dediği,
T.ÇÖMEZ’ in “Abla benim de bu akşam bi konferansım var ordan çıkışta keşke bir fırsat
olsa da bi kısacık yüz yüze görüşsek söyleyeceğim şeyler var” dediği, F.PAKSÜT’ ün “Bi
telefon çaldırsana o zaman” “(Yanındakilere: Hayır bir konferansı varmış ordan
çıkınca çaldıracak bizi) Tamam Turhancım sen çaldır” dediği, T.ÇÖMEZ’ in
Anlatacam şeyler var görüşürüz” dediği,
Sayfa:403
Alıntı:
Tape No:7151 de kayıtlı 07.05.2008 günü saat: 20:42 de Ferda PAKSÜT’ün Turhan
ÇÖMEZ ile yaptığı telefon görüşmesinde özetle; F.PAKSÜT’ ün “...... normal telefondan
araya bilirsin” dediği, T.ÇÖMEZ’in “Yok yok burdan konuşabiliriz yarın sen veya
abiyle bi konuşmam lazım” dediği, F.PAKSÜT’ ün “Abinle konuş benim öğlen
yabancılara yemeğim var” dediği, T.ÇÖMEZ’ in “Bana ne derse akşam evede
uğrayabilirim gündüz bi yerde 5 dakika yüzyüze konuşmak istiyorum” dediği,
F.PAKSÜT’ ün yanında bulunan şahsa hitaben (Yarın abimle görüşemem lazım diyor
Kulupte yemek yiyin ikiniz) dediği, akabinde T.ÇÖMEZ’e “Kulupte yemek” dediği,
T.ÇÖMEZ’ in “Fark etmez makamına uğrarım kulüp olur akşam istiyorsa iş çıkışı bi 5
dakika uğrarım.....” “Ben ofisteyim gelen giden var sorun yok ya ben ayarlarım benim
için sorun zaman sorunu yok” dediği, F.PAKSÜT’ ün “.... Öğlen beraber yemek yiyin o
zaman” dediği, T.ÇÖMEZ’in “Nasıl arzu edersen” dediği, F.PAKSÜT’ ün “Kulüpte yiyin
orası daha” dediği, T.ÇÖMEZ’ in “Tamam tamam canım” dediği,
Sayfa:403
Alıntı:
Tape No:7151 de kayıtlı 07.05.2008 günü saat: 20:42 de Ferda PAKSÜT’ün Turhan
ÇÖMEZ ile yaptığı telefon görüşmesinde özetle; F.PAKSÜT’ ün “...... normal telefondan
araya bilirsin” dediği, T.ÇÖMEZ’in “Yok yok burdan konuşabiliriz yarın sen veya
abiyle bi konuşmam lazım” dediği, F.PAKSÜT’ ün “Abinle konuş benim öğlen
yabancılara yemeğim var” dediği, T.ÇÖMEZ’ in “Bana ne derse akşam evede
uğrayabilirim gündüz bi yerde 5 dakika yüzyüze konuşmak istiyorum” dediği,
F.PAKSÜT’ ün yanında bulunan şahsa hitaben (Yarın abimle görüşemem lazım diyor
Kulupte yemek yiyin ikiniz) dediği, akabinde T.ÇÖMEZ’e “Kulupte yemek” dediği,
T.ÇÖMEZ’ in “Fark etmez makamına uğrarım kulüp olur akşam istiyorsa iş çıkışı bi 5
dakika uğrarım.....” “Ben ofisteyim gelen giden var sorun yok ya ben ayarlarım benim
için sorun zaman sorunu yok” dediği, F.PAKSÜT’ ün “.... Öğlen beraber yemek yiyin o
zaman” dediği, T.ÇÖMEZ’in “Nasıl arzu edersen” dediği, F.PAKSÜT’ ün “Kulüpte yiyin
orası daha” dediği, T.ÇÖMEZ’ in “Tamam tamam canım” dediği,
Sayfa:406
[quote]
Tape No:7135’te kayıtlı, 30.07.2008 günü saat:18.05’te Ferda PAKSÜT’ün Y. A. ile
yaptığı görüşmede; Ferda’nın “Ha ben Ferda merhaba yanlış bilgiymiş 6 ya 5
kapanmamış. Ama çok güzel şeyler var tabi ortada yani o kadar güzel şeyler var ki
ortada tabi insanoğlu hangi konumda olursa olsun insan.. Evet evet şimdi Osmanla
konuştum demek ki bazıları bazı şeyleri alıyorlar aldılar..Bende size bir iki tane konuda
şey verecem onları araştır. Bazı arkadaşlar mesela bazı arkadaşların bazı ihalelerle
ilgili.. ve çok uyduruk bir ceza vermişler biliyor musun. Yani diyecek hiçbir şey yok
görüşelim tamam mı” dediği, Yılmaz’ın “Tamam oldu peki” dediği,
Tape No:7127’de kayıtlı, 30.07.2008 günü saat:13.43’te Ferda PAKSÜT’ün Ersin
BAL ile yaptığı görüşmede; Ersin’in “…öğleden sonra akşama doğru oylama yapılacak”

Konu Yıldırım tarafından (05-06-2009 Saat 20:56 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)