|
![]() |
#1 |
![]() Biribirlerine kırılan iki arkadaştan biri, uzun bir aradan sonra diğerinin kapısını çalar. -Kim o? diye seslenir içerdeki. -Benim, der kapıyı çalan. -Burada ikimize birlikte yer yok, diye cevap verir öbürü. Aradan uzunca bir zaman geçer... Yeni bir umutla tekrar çalar sevdiği arkadaşının kapısını. -Kim o? diye sorar yine içerdeki. - Sen'im, der bu sefer. Ve kapı sonuna kadar aralanır. Hz. Mevlânâ da; "Birisinin kalbinde taht kurmak, sevgisini kazanmak istiyorsanız, öylesine sevmelisiniz ki, benliğinizi bırakıp âdeta o olmalısınız" diye anlatır hakiki muhabbeti.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ne enaniyet kaldı ne benlik, o olabilmek için gerekli olan bütün husumetleri yaşamak adına zindanlarda çürümeyi göze alabilen bir aşk var içinmde.O aşk ki el değmemiş, göze gelmemiş keremin aslısına olan hissiyatından kuvvetli bir aşk.O aşk ilahi aşk ,o aşk Allah aşkı,o aşk muhammet(s.a.v) aşkı...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Hakan bey sizin ki Allah aşkı oldu bahsedilen aşk dosta duyulan gönül muhabbeti.Gerçi aşkların en güzeline kapı aralamışşınız ya kıskanmak düşmez bizlere
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Hakan bey'in yorumuna hayran kaldım ben zaten sevgili ukba. Bizlerede rabbim nasip eylesin gerçek aşk'ı...Ona layıkıyla ümmet olmayı nasip etsin.Ama asıl konumuz olan gerçek dostluk aşkına erişen kullardan eylesin rabbim bizi...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Teşekkürler akkelebek aşk enüst mertebeden aşağıya doğru sirayet eder ukba kardeş,bizlerde gerçek aşktan yüzeyselleşen aşklara doğru meyil verme olgusu içinde hareket etmedik.Tabiki Ak kelebek in anlattığı aşk ile benim yazdığım,tarifinde bulunduğum aşk farklı lakin o aşkı da , oduyguyuda kalbimize sirayet ettiren rabbimin aşkı bizlere katmer katmer üzerimize şavk olduğu vakit bizlerde dosluk kardeşlik aşkını pekiştireceğiz vesselam.
|
|
![]() |
![]() |