![]() |
#1 |
![]() Motorlu araçlar, içki, sigara ve cep telefonunda ÖTV arttı.
Motorlu araçlarda 1600 cc ve üzerindeki araçlarda ÖTV yüzde 60'dan yüzde 80'e çıktı. Cep telefonunda maktu vergi 40TL'den 100 TL'ye çıktı. ÖTV yüzde 20'den yüzde 5'e çıkartıldı. Sigarada vergi oranı yüzde 63'ten yüzde 69'a çıkarken maktu vergi 13.25 kuruştan 14 kuruşa çıktı. Milliyet Bazı mallarda uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) değişikliğe gidildi. Değişikliğe ilişkin karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, aralarında motorlu araçlar, alkollü içkiler, cep telefonu ve tütün mamullerinin de olduğu bazı mallarda uygulanan ÖTV ile ilgili kararın yürürlüğe konulması, Maliye Bakanlığı'nın yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı. Buna göre, sigarada ÖTV oranı yüzde 63'ten yüzde 69'a çıkarıldı. Binek otomobillerde 1600-2000 CC arası ÖTV yüzde 60'tan yüzde 80'e, 2000 CC'nin üzeri içinse yüzde 84'ten yüzde 130'a çıktı. Habertürk
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() tuh lan cep telefonum var
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Tüketim sayısının artmasıda kişi başına düşen milli gelirle alakalıdır.
Yani milletin cebine para giriyorki tüketim oranıda artıyor. Cep telefonu herkesin lüks., Arabalar desen lüks. Bu vergiler bu kadar tüketen milleti etkiler mi ? Önce düşün sonra eleştir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Vergiyi ödeyen bilir...
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Günümüzde 1600 cc üstü arabayı kim satın alır? Orta direk almaz. Fakir zaten alamaz. Sadece üst gelir grubuna mensup vatandaşlar alır.
Sigaradan hiç bahsetmiyorum. Fakir olup da çoluk çocuğunun üç kuruşluk rızkını buna harcayan varsa, bu zam az bile. Geriye cep telefonu kalıyor. Cep telefonu lüks değil. Günümüz koşullarında zengin-fakir herkesin ihtiyacı. Keşke telefona gelmeseydi. Sonuç olarak; zam elbette olacaktır. Daha önceki zamanları bir hatırlayın. Her gün ekmeğe kadar herşeye zam geliyordu. Orta direk ve fakir kesim can evinden vuruluyordu. Bu zamlara göz gezdirince, devletimiz alt gelir grubuna mensup vatandaşlarımızı korumaya çalışmış, artışlar da buna göre düzenlenmiş. Keşke bu da olmasa diyeceğim ama bir devleti güçlü kılan da vergilerdir. Yeter ki başımızdakiler iyi çalışsın. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Ödenmeyen vergilerden de Devletin ne kadar sıkıntığı içinde olduğunu da es geçmemek gerekir.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Kardeşim sen benden yerinde kesinti ile para daha elime geçmeden vergini alıyorsun ve vergiyi toplayamadığın yerlerden kaybettiğin vergi gelirinide bana yüklüyorsun, ohhh suyundanda koy. O kadar milletvekili, bakan, danışman ne için para alıyor ? Hepsinde sekreter, araba, lojman, maliyetine en lüks yemekler .... 10 senedir tek başına iktidarsın be kardeşim. Bazılarınızda yazmış lüks tüketimden vergi alınıyor diye, kıymetli taşlara, mücevherlere uygulanan verginin kaldırılmasına ne diyorsunuz ? Futbolculardan alınmayan vergilere ne diyorsunuz ? 2000 cc araçlar demişsiniz yahu insan biraz düşünürde yazar be, 1600 cc, 1400 cc araçlar benzin, mazot değilde su mu yakıyor ? Benzin, mazot vergi oranlarınada bir bakın. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Vergi muhalefetiyle iktidar olamazsınız geçin bunları .
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() hacı geçin parası olan olmaya muhabbeti...
vergilerin oranının farkındamasınız? şuraya bak ilik kurutacak cinsten... bu nedir Allah aşkına? bu devlet hiç vergi almasa benzinden aldığı vergi yeterde artar bile.... korkuyorum yakında aldığımız havayada vergi alacaklar... ayıptır... |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|