|
![]() |
#1 |
![]() İsrail, 2007 yılında Doğu Kudüs'te, sınır güvenliğinden sorumlu bir İsrail askerinin kurşunuyla öldürülen 10 yaşındaki Filistinli Abir Aramin için 1.6 milyon İsrail Şekel'i (yaklaşık 800 bin TL) tazminat ödemeye mahkum edildi. Abir'i öldüren asker daha önce hapis cezasına çarptırılmıştı ancak devam eden davada Kudüs bölge mahkemesi İsrail devletini aileye tazminat ödemeye mahkum etti. Hakim olayda devletin ihmali olduğuna ve ateş emrinde keyfilik bulunduğuna dair kuşkuya yer kalmadığına hükmetti.
Ailenin avukatı, adaletin hala işleyebildiğini görmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Hakim kararını verirken Abir'in cenaze masraflarını ve ailenin "kaybolan yıllarını" ayrıca hesapladı. Filistinli kız öldürüldükten sonra İsrailli yetkililer başına isabet eden taşla öldüğünü iddia etmişler ancak İsrail kurşunuyla öldüğü bir hafta sonra ortaya çıkmıştı. Abir'in babası hala "barış" için mücadele veren bir aktivist. İsrail'in aldığı bu cezanın, benzer davalar için emsal teşkil edeceği belirtiliyor. (Yeni Şafak) Hayret!
![]() Konu Feride tarafından (09-26-2011 Saat 12:23 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() bu karari hangi mahkeme vermis anlamadim israil mahkemesimi, aihm mi?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() bende öyle düsünüyorumda öyle bir karari nasil almis onu anlamadim.. belkide dostlar alisverisde görsün muhabbeti, arada mahkum olmak gerekir diye düsünmüslerdir..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Ayyy ne güzeeel(!) kaç bin Abir şehid oldu kaçının kısası vukuu buldu acaba ? O aileye verilen 800bin TL ne işe yarayacak kafirlerin işgali, ablukası altındaki Filistin'de ? Nereye harcıyacaklar, internetten insani ihtiyaç siparişi verip sonrada %70-80'nın el konulmasını mı bekleyecekler ? Böyle bir insanlık suçunun cezası para mı ? Yazık.. Birde adaletten bahsediyoruz..
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Sadece çocukları için para ödeseler israil batar yok olur Somali den farkı kalmaz hatta bizden Mavi Marmarayı isterler yardım yollayın diye.
Adamlarda pok gibi para var,Kudüs'te Mescidi Aksaya ya yakın önemli bir konuma sahip bir eve milyonlarda dolar -tam rakamı hatırlamıyorum ama aşırı fazlaydı- vermeyi teklif etmişlerdi,ev sahibi arap trt de yayınlanan kırmızı hat programına konuşmuştu evi görseniz ufacık oysa ama konumu önemli.Afrikada ele geçirdikleri elmaslar boşuna durmuyor. Zenginler işte anlayın la ![]() Kana karşı para kabul edilemez hele ölen çocuksa hele öldüren siyonist köpekse. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|