![]() |
#1 |
![]() Kalpler ne zaman tatmin olur ?
Yani yumuşar ve huzura erer. Bu sorunun cevabı Kur’an’da şöyle: ‘’ ........ İyi bilin ki ancak Allah’ı anmakla kalpler tatmin olur. ‘’ ( 13/28 ) Aynı doğrultuda bir ayet daha var: ‘’ Ya iman edenlere zamanı gelmedi ki kalpleri Allah’ın zikrine ( anılmasına ) veinen hak aşkına huşu ile çoşsun ve bundan önce kendilerine kitap verilmiş, sonra üzerlerinden uzun zaman geçip de kalpleri katılaşmış ve çoğu fıska (bozgunluğa) dalmış bulunanlar gibi olmasınlar ? ‘’ ( 57/16-17 ) Allah’ı anmakla yumuşayan ve huzura eren kalpler, anma olmayınca veya anmayı bırakınca unutunca tabii ki katılaşır: ‘’ .... Allah’ı anmaya karşı kalpleri katılaşmış olanlara yazıklar olsun ! ‘’ ( 39/22 ) Allah’ı anmayan kalpler katılaşıyor, Allah’ı unutmanın başka ne gibi sonuçları oluyor ? ‘’ Bizi anmaktan yüz çeviren ve dünya hayatından başka bir şey istemeyen kimseden yüz çevir ! ‘’ ‘’ ..... Kim Rabbini anmaktan vazgeçerse, gittikçe artan ağır azaba çarptırılır. ‘’ (72/17 ) ‘’ .... Ama kim beni anmaktan yüz çevirirse, onun için de dar bir geçim vardır. Kıyamet günü onu kör olarak yüce divana süreriz........’’ ( 20/124-125 ) Allah’ı ne zaman ve nasıl anacağız ? ‘’ .... Namazı bitirdiğiniz zaman, oturarak ve yan yatarken Allah’ı anın. ‘’ ( 3/191 ) ‘’.... Atalarınızı andığınız gibi, hatta daha kuvvetli bir anışla Allah’ı anın. ‘’ ( 2/200 ) ‘’ .... Rabbini içinden yalvararak, ve korkarak, yüksek olmayan bir sesle sabah akşam an. Gafillerden olma. ‘’ ( 7/205 ) Allah’ı anmanın özelliği: ‘’ Allah’ı anmak en büyük ibadettir. ‘’ ( 29/45 ) Allah’ı anmanın sonucu: ‘’ ... Beni anın ki ben de sizi anayım. ‘’ ( 2/152 ) Bu sonucu, bu ödülü açıklamaya, yorumlamaya ihtiyaç var mı ? ‘’ BENİ ANIN Kİ, BEN DE SİZİ ANAYIM ‘’ Not: Bu yazının hazırlanmasında, Pınar Yayınları’ndan Recep Aykan’ın KELİME VE KONULARINA GÖRE ALFABETİK KUR’AN FİHRİSTİ isimli eserinden yararlanılmıştır.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() allah razı olsun
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ALLAH(cc) ı anmak,herşeyi bu dünyada yaşamaya dalmışların işi değil,ahireti bilip
ona layık olmak isteyenlerin zikri dir... DÜŞÜN ki ALLAH(cc) da senin şu günahkar ismini anıyor.mutluluğa bak... MUSA(r.a.) a konuşunca RABBİM...kıskanmıştım peygamberimizi... GÜNEŞİ sağ eline AY ı sol eline verseler değişmez MÜSLÜMAN miras SAHİBİDİR... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
kalp - tatmin - huzur |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|