Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Gençlik Fikir Akımı Bütün fikirlerimizi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-02-2010, 04:09   #1
Kullanıcı Adı
SSS
Standart Kalpler Ne Zaman Tatmin Olur ?
Kalpler ne zaman tatmin olur ?
Yani yumuşar ve huzura erer.
Bu sorunun cevabı Kur’an’da şöyle:
‘’ ........ İyi bilin ki ancak Allah’ı anmakla kalpler tatmin olur. ‘’ ( 13/28 )
Aynı doğrultuda bir ayet daha var:

‘’ Ya iman edenlere zamanı gelmedi ki kalpleri Allah’ın zikrine ( anılmasına ) veinen hak aşkına huşu ile çoşsun ve bundan önce kendilerine kitap verilmiş, sonra üzerlerinden uzun zaman geçip de kalpleri katılaşmış ve çoğu fıska (bozgunluğa) dalmış bulunanlar gibi olmasınlar ? ‘’
( 57/16-17 )

Allah’ı anmakla yumuşayan ve huzura eren kalpler, anma olmayınca veya anmayı bırakınca unutunca tabii ki katılaşır:

‘’ .... Allah’ı anmaya karşı kalpleri katılaşmış olanlara yazıklar olsun ! ‘’ ( 39/22 )

Allah’ı anmayan kalpler katılaşıyor, Allah’ı unutmanın başka ne gibi sonuçları oluyor ?

‘’ Bizi anmaktan yüz çeviren ve dünya hayatından başka bir şey istemeyen kimseden yüz çevir ! ‘’

‘’ ..... Kim Rabbini anmaktan vazgeçerse, gittikçe artan ağır azaba çarptırılır.
‘’
(72/17 )

‘’ ....
Ama kim beni anmaktan yüz çevirirse, onun için de dar bir geçim vardır. Kıyamet günü onu kör olarak yüce divana süreriz........’’ ( 20/124-125 )

Allah’ı ne zaman ve nasıl anacağız ?

‘’ .... Namazı bitirdiğiniz zaman, oturarak ve yan yatarken Allah’ı anın. ‘’ ( 3/191 )

‘’.... Atalarınızı andığınız gibi, hatta daha kuvvetli bir anışla Allah’ı anın. ‘’
( 2/200 )

‘’ .... Rabbini içinden yalvararak, ve korkarak, yüksek olmayan bir sesle sabah akşam an. Gafillerden olma. ‘’ ( 7/205 )

Allah’ı anmanın özelliği:

‘’ Allah’ı anmak en büyük ibadettir. ‘’
( 29/45 )

Allah’ı anmanın sonucu:
’ ... Beni anın ki ben de sizi anayım. ‘’ ( 2/152 )

Bu sonucu, bu ödülü açıklamaya, yorumlamaya ihtiyaç var mı ?

’ BENİ ANIN Kİ, BEN DE SİZİ ANAYIM ‘’

Not: Bu yazının hazırlanmasında, Pınar Yayınları’ndan Recep Aykan’ın KELİME VE KONULARINA GÖRE ALFABETİK KUR’AN FİHRİSTİ isimli eserinden yararlanılmıştır.

SSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-02-2010, 04:16   #2
Kullanıcı Adı
talassa
allah razı olsun
talassa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2010, 12:12   #3
Kullanıcı Adı
Hapşuu!
ALLAH(cc) ı anmak,herşeyi bu dünyada yaşamaya dalmışların işi değil,ahireti bilip
ona layık olmak isteyenlerin zikri dir...
DÜŞÜN ki ALLAH(cc) da senin şu günahkar ismini anıyor.mutluluğa bak...
MUSA(r.a.) a konuşunca RABBİM...kıskanmıştım peygamberimizi...
GÜNEŞİ sağ eline AY ı sol eline verseler değişmez MÜSLÜMAN miras SAHİBİDİR...
Hapşuu! isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
kalp - tatmin - huzur

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)