![]() |
#1 |
![]() Kapatma davası için halk ne dedi?
Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'ye kapatma davası açmasını 23 ilde 3847 kişiye sordu. Bakın halkın yanıtı ne oldu? ![]() TÜRK HALKININ AKPARTİ'YE AÇILAN KAPATILMA DAVASINA BAKIŞI ARAŞTIRMASI-MART 2008 SUNUŞ Bu araştırma, Araştırma Uzmanı Mehmet Murat Pösteki'nin koordinatörlüğünde, Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi tarafından Türkiye'yi temsilen 23 ilde ( İstanbul, Bursa, Edirne, Sakarya, Ankara, Kayseri, Eskişehir, Sivas, İzmir, Manisa, Muğla, Adana, Antalya, Mersin, Samsun, Trabzon, Rize, Ağrı, Erzurum, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van) 15 � 16 Mart 2008 tarihleri arasında 3847 kişi ile telefonla görüşme yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'ye kapatma davası açmasını doğru buluyor musunuz? Evet Doğru Buluyorum...........% 15,5 Hayır Yanlış Buluyorum...........% 74,0 Fikir Belirtmeyen...........% 10,5 TOPLAM...........% 100 Bu açılan kapatma davasında, Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'nin kapatılmasına karar vereceğini düşünüyor musunuz? Evet...........% 20,0 Hayır...........% 51,3 Fikir Belirtmeyen...........% 28,7 TOPLAM...........% 100 Kapatılma davası ile ilgili iddianamede yer aldığı şekliyle, AK Parti'nin 'laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği'ni düşünüyor musunuz? Düşünüyorum...........% 18,8 Düşünmüyorum...........% 65,0 Fikir Belirtmeyen...........% 16,2 TOPLAM...........% 100 Yüzde 47 oy alarak tek başına iktidara gelmiş olan bir siyasi partinin kapatılmasını ister misiniz? (Bu soru 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti'ye oy vermeyenlere sorulmuştur) Evet...........% 30,0 Hayır...........% 70,0 TOPLAM...........% 100 AK Parti'nin kapatılma davasında dış güçlerin etkisinin olduğunu düşünüyor musunuz? Evet...........% 60,5 Hayır...........% 22,0 Fikir Belirtmeyen...........% 17,5 TOPLAM...........% 100 Anayasa Mahkemesi Ak Parti'nin kapatılması yönünde karar verirse ,bu kararın ülkemiz üzerinde ne gibi etkileri olur? Siyasal ve Ekonomik kriz yaşanır...........% 29,0 Mahkemelere güven azalır...........% 21,2 İç huzursuzluk olur ve Asayiş sorunları yaşanır...........% 16,5 Türkiye Uluslararası ilişkilerde prestij kaybeder...........% 13,0 Hiçbir sorun yaşanmaz...........% 11,9 Fikir Belirtmeyen...........% 8,4 TOPLAM...........% 100 Siz Anayasa Mahkemesi üyesi olsaydınız, AK Parti'nin kapatılma davası ile ilgili ne yönde oy kullanırdınız? Kapatılması yönünde oy kullanırdım...........% 15,2 Kapatılmaması yönünde oy kullanırdım...........% 75,0 Fikir Belirtmeyen...........% 9,8 TOPLAM...........% 100 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili siyasi yasak talebinde bulunmasını doğru buluyor musunuz? Evet Doğru Buluyorum...........% 21,0 Hayır Yanlış Buluyorum...........% 66,5 Fikir Belirtmeyen...........% 12,5 TOPLAM...........% 100 17 Mart 2008, Pazartesi ZAMAN
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|