![]() |
#1 |
![]() -------------------------------------------------------------------------------- 29.05.2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi gazetede Kilis 7 Aralık Üniversitesi EK MADDE 78 – Kilis’te Kilis 7 Aralık Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulmuştur. Bu üniversite; a) Rektörlüğe bağlı olarak kurulan İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi ile Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve rektörlüğe bağlanan Fen-Edebiyat Fakültesi ile Muallim Rıfat Eğitim Fakültesinden, b) Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve rektörlüğe bağlanan Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulundan, c) Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve rektörlüğe bağlanan Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan, ç) Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsünden, oluşur. REKTÖR Prof.Dr. M.YAVUZ COŞKUN (Tedviren) REKTÖR YARDIMCILARI Prof.Dr. ÖMER FARUK BAKKALOĞLU YÖNETİM KURULU Doğal Üyeler Rektör Prof.Dr. M. Yavuz COŞKUN Başkan Prof.Dr. Şükrü KARATAŞ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Adil KILIÇ Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Dekanı Yrd.Doç.Dr. Seyfettin ASLAN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Seçilmiş Üyeler Prof. Dr. Orhan ÖZGÖZTAŞI Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu Müdürü SENATO Doğal Üyeler Rektör Prof.Dr. M. Yavuz COŞKUN Başkan Prof.Dr.Ömer F. BAKKALOĞLU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü KARATAŞ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil KILIÇ Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Dekanı Yrd.Doç. Dr. Seyfettin ASLAN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Bilal ACEMİOĞLU Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hülya ARSLAN-EROL Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan ÖZGÖZTAŞI Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat PALA Meslek Yüksekokulu Müdürü Seçilmiş Üyeler Yrd. Doç. Dr. Mehmet EROL Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdinç GÜLCÜ Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Halil EKŞİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ADRES: İslahiye Yolu Üzeri Kilis / TÜRKİYE Fen - Edebiyat Fakültesi Tlf.: 0 348 822 23 50 / Fax: 0 348 822 23 51 > Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Tlf: 0 348 814 26 62 / Fax: 0 348 814 26 63 > İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Tlf: 0 348 814 26 62 - Dahili: 3050 > Yusuf Şerefoğlu Sağlık Y.O. Tlf: 0 348 814 30 95-96 / Fax: 0 348 813 93 92 > Kilis Meslek Yüksekokulu Tlf.: 0 348 814 26 66-67 / Fax: 0 348 814 26 69 Akademik Birimler FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ Dekan Prof. Dr. Şükrü KARATAŞ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nazım ŞEKEROĞLU Yrd. Doç. Dr. Cumhur CANBAZOĞLU Kilis Fen-Edebiyat Fakültesi Gaziantep Üniversitesine bağlı olarak, 2003 yılında eğitim-öğretime açılmıştır.Türk Dili ve Edebiyatı, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Biyoloji Bölümleri oluşturulmuş olup, Fizik Bölümü, Tarih Bölümü ve Türk Dili ve Edebiyatı olmak üzere üç bölüme öğrenci alınarak faaliyete geçirilmiştir. 2003-2004 eğitim öğretim yılında ek kontenjandan Fizik Bölümüne 29, Tarih Bölümüne 28, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne 30 olmak üzere toplam 87 öğrenci kayıt yaptırmış 3 KASIM 2003 tarihinde eğitime başlanmıştır. Fakültede 2004-2005 eğitim-öğretim yılında Fizik Bölümü, Tarih Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olmak üzere üç bölüme öğrenci alınmıştır. Fizik Bölümüne 39, Tarih Bölümüne 39, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne 42 öğrenci olmak üzere toplam 120 öğrenci kayıt yaptırmış olup, 20 EYLÜL 2004 tarihinde eğitime başlanmıştır. Fakültemizde 2004-2005 eğitim-öğretim yılında toplam 197 öğrenci öğrenim görmüştür. 2005-2006 eğitim-öğretim yılında da Fizik Bölümüne 40, Tarih Bölümüne 40, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne 37 olmak üzere toplam 117 öğrenci kayıt yaptırmış, 19 EYLÜL 2005 tarihinde eğitime başlanmıştır. Fakültemizde 2005 - 2006 eğitim-öğretim yılı itibarı ile toplam 314 öğrenci öğrenim görmektedir. 2006-2007 eğitim-öğretim yılında ise Fizik Bölümüne 25, Tarih Bölümüne 41, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne 41 olmak üzere toplam 107 öğrenci kayıt yaptırmış ve eğitim görmeye başlamıştır. Fakültemizde 2005 - 2006 eğitim-öğretim yılı itibarı ile toplam 385 öğrenci öğrenim görmektedir. Fakülte Fizik bölümünde 5 Yardımcı Doçent Dr, 1 Araştırma Görevlisi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde 2 Yardımcı Doçent Dr, 1 Araştırma Görevlisi, Tarih bölümünde ise 2 Yardımcı Doçent Dr, 1 Öğretim Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Fakülte ilk mezunlarını 2006-2007 Eğitim döneminde 61 kişi olarak vermiştir. MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ TARİHÇE Fakülte Bakanlar Kurulu’nun 12.08.1998 tarih ve 98/11641 sayılı kararname ile Gaziantep Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. Fakültemiz kurucu dekanlığına Prof. Dr. Hikmet Y. CELKAN atanmıştır. Yüksek Öğretim Kurulu’nun 25.12.1998 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında Fakültemiz bünyesinde İlköğretim Bölümü, Türkçe Eğitimi Bölümü, Eğitim Bilimleri Bölümü ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü olmak üzere dört Bölümün açılmasına karar verilmiştir. 1999-2000 öğretim yılında İlköğretim Bölümü bünyesinde Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı, 2001-2002 öğretim yılında ise Türkçe Eğitimi Bölümü bünyesinde Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı 40 öğrenci ile öğretime başlamışlardır. Fakültemiz, Kazancıoğlu ailesinin yaptırdığı Mehmet-Rıfat KAZANCIOĞLU binasında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. KÜTÜPHANE Fakülte bünyesinde Üniversitemizin Kilis kampusundaki bütün birimlerine hitap edecek bir Kütüphane oluşturulmuştur. Kütüphanemiz bünyesinde takriben 5000 kitap bulunmaktadır.Bununla bereber Kilis kampusu için kütüphane binasının temeli atılmış olup inşaat çalışmaları sürmektedir. BARINMA Kilis’te Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı kız ve erkek öğrenciler için toplam 420 yatak kapasiteli iki yurt bulunmaktadır. BESLENME Fakülte bünyesindeki yemekhanede sadece öğle yemeği çıkmaktadır. Öğrenciler, diğer öğünleri Yurttaki veya şehirdeki özel kafeteryalardan sağlamaktadırlar. SAĞLIK Fakültede sağlık hizmetleri, il içindeki sağlık kurumlarından faydalanılarak yürütülmektedir. KÜLTÜREL ETKİNLİKLER Fakültede halk oyunları, halk müziği, edebiyat ve kültür, kitap ve çevre toplulukları çeşitli etkinlikler düzenlemektedirler. Ayrıca fakültemiz organizasyonu ile zaman zaman çeşitli inceleme ve araştırma gezileri düzenlenmektedir. ULAŞIM Şehirden-üniversite hattında dolmuşlar hizmet etmektedir. Fakülte şehir merkezine yakın olduğundan ulaşım problemi yoktur. Dekan Prof. Dr. Adil KILIÇ Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan ŞENER Yrd. Doç. Dr. Erdinç GÜLCÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2008/2009 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alımına başlayan fakültede İşletme ve İktisat Bölümleri olmak üzere 2 bölüm bulunmaktadır. İŞLETME BÖLÜMÜ İşletme eğitimini bitiren öğrenciler “Lisans Diploması” almaya hak kazanırlar ve işletmeci ünvanı ile kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşlarda yetenekleriyle bağlantılı olarak yönetici pozisyonlarında çalışırlar. İşletmeci çalıştığı kurumda, kurumun sahip olduğu para, insan gücü araç ve gereçten en iyi biçimde yararlanmayı sağlayacak çalışma düzenini planlar; çalışmayı denetler. Bir işletmeci çalıştığı kurumda planlama, teşkilatlandırma, yönetme, düzenleme, denetim gibi genel görevler yanında ürünün iyileştirilmesi, üretimin artırılması ve ürünlerin satışı için planlar yapmak, kuruma para kaynakları sağlamak ve kurumun mali imkanlarını en ekonomik biçimde dağıtmak, kurumun insan gücünü en verimli olacakları alanlarda çalıştırmak ve en uygun elemanları bulup işe almak gibi görevler yapar. Bölüm mezunları, kamu ve özel sektör kuruluşlarında müfettişlik, hesap uzmanlığı kontrolörlük vb. görevler yanında işletmelerin çeşitli departmanlarında meslek elemanları ve yönetici olarak çalışma imkanına sahiptirler. Bağımsız iş kurabilme nitelikleri kazanan bölüm mezunlarının serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak da çalışmaları mümkündür. İKTİSAT BÖLÜMÜ İktisat lisans diploması alan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngöreceği koşulları ve staj yükümlülüklerini yerine getirdiklerinde, çeşitli kamu kuruluşlarında ve bankalarda uzman, müfettiş, vergi denetmeni, mali müşavir, üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim elamanı olarak görev yaparlar. Fakülte öğretim kadrosunun şu an ki durumu aşağıdaki gibidir; Dekan V. Yrd. Doç. Dr. Seyfettin ASLAN Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet KARADAĞ Yrd. Doç. Dr. İbrahim Halil EKŞİ YUSUF ŞEREFOĞLU SAĞLIK YÜKSEKOKULU Son yıllarda Bilim ve Teknolojideki gelişmeler özellikle tıp ve sağlık alanında kendini göstermektedir. Bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi hemşirelik eğitiminin lisans ve lisansüstü derecede yapılması gerektiği ülkemizce de benimsenmiş ve uygulamaya konmuştur. Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu 1997 yılında kurulmuş olup, eğitim süresi 4 yıldır. Yüksekokul her yıl ort. 50 öğrenci almaktadır. Bina içerisinde, kütüphane, sınıflar, seminer, çalışma ve araştırma odaları vardır. Ayrıca, öğrenciler için tam donanımlı bir uygulama laboratuarı mevcuttur. Öğrencilerini, aldıkları bilgileri her yaştaki hastalara uygulaya bilen, akılcı düşünen ve geleceğin profesyonel hemşireleri olarak yetiştirmeyi hedefleyen yüksekokulumuzun eğitimi sınıf içi eğitim ve pratik uygulamalardan oluşmaktadır. Uygulama dersleri Kilis Devlet Hastanesi, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama hastanesi ile Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesinde haftada 2 gün sorumlu öğretim elemanları eşliğinde yaptırılmaktadır.Yaz dönemlerinde ise, öğrenciler tercih ettikleri tam teşekküllü bir hastanede zorunlu olarak 4 hafta yaz stajı yapmaktadırlar. Müdür Prof. Dr. Orhan ÖZGÖZTAŞI Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Derya ÖZCANLI Öğr. Gör. Adile NEŞE KİLİS MESLEK YÜKSEKOKULU Kilis Meslek Yüksekokulu; Teknik Programlar ve İktisadi ve İdari Programlar olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Teknik Programlar Bölümü; Elektrik, İnşaat, Makine, Bilgisayar Programcılığı ve Tekstil alanlarında, İktisadi ve İdari Programlar Bölümü ise; Gümrük İşletme, İşletme ve Muhasebe alanlarında eğitim yapmaktadır. Teknik Programlar Bölümü; Elektrik, İnşaat, Makine, Bilgisayar Programcılığı ve Tekstil alanlarında endüstrinin ihtiyacı olan ara elemanlar yetiştirir. Proje okuma ve uygulama, teknolojik gelişmeleri takip etme hususunda beceri kazandırır. Sanayileşmekte olan ülkemizde, bu programlardan mezun olanların istihdam alanı oldukça geniştir. İktisadi ve İdari Programlar Bölümü; gümrük mevzuatı, dış ticaret ve kaçakçılığın men ve takibi, muhasebe ve mali konularda özel ve kamu kuruluşlarının ihtiyacı olan ara elemanlar yetiştirir. Müdür Yrd. Doç. Dr. Murat PALA Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Necdet BOZGEYİK SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜR Yrd.Doç.Dr. Hülya ARSLAN EROL (Fen Edebiyat Fakültesi -Türk Dili ve Edebiyatı ) MÜDÜR YARDIMCISI Yrd.Doç.Dr. Mustafa CİNOĞLU (Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi -Sınıf Öğretmenliği) Yrd.Doç.Dr. Taner AKÇACI ( İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ) FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜR Doç.Dr. Bilal ACEMİOĞLU (Fen Edebiyat Fakültesi - Kimya Bölümü) MÜDÜR YARDIMCISI Yrd.Doç.Dr. Şükrü ÇAKMAKTEPE (Fen Edebiyat Fakültesi -Fizik Bölümü) SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Yrd. Doç. Dr. Mehmet DEMİR Öğretim Üyesi
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
kilis 7 aralık üni |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|