|
|
#1 |
|
Bir gün, iki Peygamber torunu, Hz Hasan ile Hz Hüseyin arasında bir meselede anlaşmazlık çıkmıştı İkisi de birbirlerine gücendiler Fakat, çok geçmeden, bir hiddet anında birbirlerine söyledikleri sözlerden pişman oldular O sıralar biri gelip Hz Hüseyin’e: “Sen Hasan’ın küçüğüsün Gidip özür dilemek sana yakışır” dedi Hz Hüseyin şöyle cevap verdi: “Ben Resûlullah’tan bir hadis duymuştum Barışmayı ben taleb edersem, dedemin emrine karşı gelmiş olmaktan korkarım ” Hz Hüseyin, duyduğu hadisi şöyle açıkladı: “İki kimse arasında uyuşmazlık çıkar da hangi taraf başını eğip öteki tarafla anlaşmaya talip olursa, cennete ondan önce girer ” Bu hadisi zikrettikten sonra, Hz Hüseyin: “Barışmaya ben talip olursam, ağabeyim Hasan’ı sevap işlemekte geçmiş olmaktan çekinirim” dedi “O yüzden, bekliyorum ki, o bana gelsin Hz Hasan, bunu duyunca Hz Hüseyin’in yanına koştu ve derhal kucaklaşıp barıştılar![]() İsmail Örgen
|
|
|
|
|
|
|
| Sayfayı E-Mail olarak gönder |
|
|
#2 |
|
Allah razı olsun
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Allah razı olsun..
İşte insanoğlunun şimdiki haline bakalım bir de.. Neredeyse kardeş kardeşin elinden ekmeğini alacak, Yücü Allah bizleri öyle insanlardan etmesin.. |
|
|
|
|