Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Bir cesur açıklama daha; Çalgın'ın her çeşidi haramdır ,Tasavvuf müziği uydurmadır! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=148070)

İntifada 04-28-2011 01:47

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888566)
Tasavvufi düşüncede olan arkadaşlara ağır gelebilir fakat bana göre tasavvuf İslam dışı bir akım tıpkı alevilik gibi bir kültür. İslam dışı olmasaydı inananlarına mutasavvuf denmezdi müslüman denirdi.
Tasavvuf özü itibariyle hoş bir olay olsada bidatları ve batılları çok maalesef.
İslam Kuran'dır Sünnettir.
Ve sadece Kur'an'dan hesaba çekileceğiz. Kimse sana ahirette torpil yapmayacak. Bilmem ne şıhının müridisin diye kayırma falan olmayacak. Amelinle hesaba çekileceksin. Yaptığın hayırlı ameller sana artı sağlar.
Biz dünyada torpile karşı savaşıyoruz müslümanlar olarak bazı müslüman dostlar dünyadan ahirette torpil bulmaya kalkışıyorlar

ilginç :)

helal genç sana ;)

rizzelli 04-28-2011 10:00

Alıntı:

Tasavvufi düşüncede olan arkadaşlara ağır gelebilir fakat bana göre tasavvuf İslam dışı bir akım tıpkı alevilik gibi bir kültür. İslam dışı olmasaydı inananlarına mutasavvuf denmezdi müslüman denirdi.
Tasavvuf özü itibariyle hoş bir olay olsada bidatları ve batılları çok maalesef.
Ve sadece Kur'an'dan hesaba çekileceğiz. Kimse sana ahirette torpil yapmayacak. Bilmem ne şıhının müridisin diye kayırma falan olmayacak. Amelinle hesaba çekileceksin. Yaptığın hayırlı ameller sana artı sağlar.
Biz dünyada torpile karşı savaşıyoruz müslümanlar olarak bazı müslüman dostlar dünyadan ahirette torpil bulmaya kalkışıyorlar

Din olarak İslam, tabiatıyla manevi alana vurgu yapar. Temel prensip egonun eğitimidir. Dünyadan el ayak çekmek, takva, nezaket ve samimiyet bu eğitim için gereklidir. İslam tarihinde bu gibi konular üzerinde en fazla duran disiplin tasavvuftur. Bunu inkar etmek İslam'ın özünü inkar etmekle eş değerdir

"Men lem yezuk lem ya'rif - Tatmayan bilmez..."

Alıntı:

İslam dışı olmasaydı inananlarına mutasavvuf denmezdi müslüman denirdi.
mutasavvuf : tasavvuf terbiyesine girmis demektir.

El Emin 04-28-2011 10:27

Alıntı:

Keko kusura bakma ama çok ayarsızca girişmişsin..

Osmanlıyı osmanlı yapanda tasavvuf eğitimiyle tam manasıyla islamın yaşanmasıydı.
İlk padişahımızın eğitiminde olduğu Şeyh Edebaliden tut.
Fatihin eğitiminde olduğu Akşemseddine kadar..

Yani sana nasıl cevap versem orasını bilmiyorum.:hihi2:

Şimdi Sen Mevlanadan tut Gavsı Geylaniye kadar laf attın.
Yani sadece laf atsan iyide tutup yerin dibine batırdın.
Yani asrının müceddidi imam rabbaniye kadar gitti sözlerin.
Ki senin böyle şekilde düşündüğün tasavvuf için üstad beddiüzzaman said nursi tam tersini düşünüyor.
Hatta onların feyz yollarından yararlanmış..Gavsi Geylaniyi kendine manevi bir terbiyeci olarak seçmiştir.

Hüdaverdi 04-28-2011 10:32

Alıntı:

''saliha'' Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888585)
mp3 kısmı var evet ama içeriğine bakmak aklına gelmedi sanırım:)
üzerine tıklarsan içinde mehter marşlarının müziksiz ilahilerin evliyaların hayatlarını görebilirsin :)ön yargılı yaklaşmadan önce iyi araştırmak gerekir ;1

Ön yargı değil ;D
Mehter var mı ? Var,bitti,çalgılı sonuçta ;D

Tasavvuf nedir ? Biri bana örnek gösterebilir mi ?

El Emin 04-28-2011 10:37

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888668)
Ön yargı değil ;D
Mehter var mı ? Var,bitti,çalgılı sonuçta ;D

Tasavvuf nedir ? Biri bana örnek gösterebilir mi ?

Allah'a ulaşmaya dair bir yol çeşididir.Bunları sistematize edenlerede tarikat denir.

Örneğin Mevlana ve sistemi mevlevilik..

Hüdaverdi 04-28-2011 10:45

Ha hani şu dönenler mi ?
Görsel olarak güzel tabi yahu ;D
Ama namaz gibi ibadet olarak görülüyorsa ee tabi doğru değildir bir yerde.
Mesela şu mu ?

Şu da avr insanlar acaip etkileniyor bundan,ülkemizde taşınıp,bundan etkilenip,müslüman olup,ölüp,vasiyetinde ülkemizde gömülmek isteeyenlerin haberleri çok ;D
Ama İslamın,peygamberin, önüne geçiyorsa,ağır basıyorsa o zaman bambaşka tabi ki.

El Emin 04-28-2011 10:52

Dostum tabi asla bir ibadet olarak görülmez.
Ki kimseninde o şekilde gördüğü yok.
Mevlevilikte bir nevi ritüel gibidir..

"Sema’, sembolik olarak, kâinatın oluşumunu, insanın âlemde dirilişini, Yüce Yaratıcı’ya olan aşk ile harekete geçişini ve kulluğunu idrak edip “İnsan- ı Kâmil” e doğru yönelişini ifâde eder.
Sema’ eden canlara Sema'zen denilmiştir.
Mevlevilikte dönmek tabiri yoktur. Mevleviler Sema' eder. Her tarikatın zikir ederken (Allah'ı anarken) kendilerine özgü bürhanları vardır. Mevleviliğin de bürhanı Sema' dır."

Hüdaverdi 04-28-2011 10:58

Çok pis bie espiri yapacaktım caydım la :w:
Semazenleri köçeklerle karşılaştırcaktım :w:
Sabah sabah aklım nereye gidiyor :w:

O zaman tarikalların zikir yapması da senin dediğin şeye giriyor,halka yapmaları ama benim garibime giden olay,1 kişinin kontrolünde yapılıyor bu ;D Eee ben belki Allah Alla h demek istiyorum hep ? Derken,o kişinin bir işaretiyle neden 'hım hım hımhımhım' diye garip bir ses çıkarayım ? Bunu çözemedim.1 haftadır tüm zikir videolarını isledim neredeyse defalarca ;D

depare 04-28-2011 11:06

Alıntı:

''saliha'' Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888509)
Hazret-i Ebu Bekir, iki küçük cariyenin tef çalıp şarkı söylediklerini gördü ve onları azarlayarak “Şeytanın çalgısını mı çalıyorsunuz?” dedi. (Buhari)

İbni Abbas hazretleri, “Çalgı aletleri haramdır” dedi. (Beyheki)

mam-ı Birgivi hazretleri buyuruyor ki:
Saz dinlemekten kulaklarını korumalıdır. (Risale-i Birgivi)

Çalgı çalarak veya oyun arasında Kur'an okuyan kâfir olur. (Tergib-üs-salât)

Tasavvuf müziği diye bir şey yoktur. Müzik, nefsin gıdası, ruhun zehiridir, kalbi karartır. (Dürr-ül mearif)

Bu kadar kaynak yeterlimi ? Devam edeyim mi ?:şaşkın:

Kardeşim boşuna yazıyorsun zamanımız da hoca(!) bolluğun dan geçmişin ilmine ve derecesine olan saygı ve biat ortadan kayboldu :)

"İmamı Azam hoca da ben neyim..? Benim görüşüm böyle" diyebilecek kadar kendini müçtehid görenlerin Peygamberin üstün vasıflarını inkar edenlerin fetvalarına aldananlar için geçmiş alimlerin bir önemi bulunmuyor..

İslam fıhkı tamamlan mış olduğu halde bunu silip yok etme ve reform yapma sevdası günümüz de had safasına çıkmıştır malesef..

Çalgı ve Çalgı aletlerin'in haram olduğu bir çok ayet, hadis ve Alimlerin icması ile sabittir..

Doğru ve Yanlış birbirin den ayrılmıştır o zaman bu saatten sonra dileyen istediğini yapsın..

İnsan müzik dinliyor olabilir herkezin hesabı kendinedir önemli olan inkar etmemektir..

İçkicin'in içtiği içkiyi helal saymasına benzer bu birde kendine Kuran da şarap deniyor ben rakı içiyorum diye bahane de bulmuştur çoktan :)

Mevlana hazretlerin'in ney çaldığı safsata dan ibarettir..

Vefatın dan sonra kendi yolunu takip edenlerin bu yola soktuğu bir hurafe den ibarettir..

''Dinle neyden, nasıl anlatıyor, ayrılıklardan şikâyet ediyor". (Mesnevi)

Tek delilleri de bu dizelerle başlayan bir şiirdir halbu ki burda bahsedilen İslam Dinin de yetişmiş kamil insandır..

Ney farisi dilin de yok demek Kamil insan da Allahın varlığın da yokluğu bulmuş kimsedir..

O, aşk-ı ilâhîyle dolmuş bir "Velî" idi.
İslâmdan, zerre kadar ayrılmış değil idi.

Her bir hareketini düşünüp ince ince,
Yapardı hep islâmın ahkâmı gereğince.

Onun için, o aslâ müzik dinlememiştir.
Ve aslâ "Ney" çalmamış, raks edip dönmemiştir.

Çünkü bu gibi şeyler, yoktur islâmiyyette.
O, bunları yapmaz ve beğenmezdi elbette.

Bu gün çalgı çalarak, varsa âyin yapanlar,
Onbeşinci asırda meydana çıktı bunlar.

Onikinci asırda vefât etti "Mevlânâ".
Bunlar, ondan üç asır sonra çıktı meydana.

Türbesine konulan "Çalgı âletleri" de,
Sonradan konulmuştur, yok idi o devirde.

"Mevlânâ"nın mübârek rûhu da, bundan sebep,
Elbet sıkılıyor ve oluyordur muazzeb. (Anadolu Evliyaları)

Şu iki konu hakkın da solcu olsun,sağcı olsun hangi sitede konu açılsa hepsinden de tepki görülür onlar da Müzik ve heykel,resim konuları halbuki hiç birisi de ihtilaflı bir mesele değildir nettir :)

HaArP 04-28-2011 11:09

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 888674)
Ha hani şu dönenler mi ?
Görsel olarak güzel tabi yahu ;D
Ama namaz gibi ibadet olarak görülüyorsa ee tabi doğru değildir bir yerde.
Mesela şu mu ?

Şu da avr insanlar acaip etkileniyor bundan,ülkemizde taşınıp,bundan etkilenip,müslüman olup,ölüp,vasiyetinde ülkemizde gömülmek isteeyenlerin haberleri çok ;D
Ama İslamın,peygamberin, önüne geçiyorsa,ağır basıyorsa o zaman bambaşka tabi ki.

Bu videoya en güzel cevap okunan şiir olsa gerekir... !

All times are GMT +3. The time now is 12:27.