Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   'Kürtçe' reklama vize çıktı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=152733)

Eşref 08-10-2011 17:57

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 931089)
yav bu saydıkların sadece kürtler için mi geçerli?
bana gelsen sorsan bende iş aş ekmek isterim...
sana gelip sordular mı hiç türkçe reklam istertmisin diye ?
banada sormadılar...
yada toplumsal bir konsensüs mü sağlandı ingilizce reklam olabilir,ingilizce eğitim olabilir,ingilizce tabela olabilir diye...
tarihin boyunca savaştığın adamların dili sorun olmuyor pkk var diye kürtlerin ki sorun oluyor öyle mi :)

devlet o dediklerini yapamıyorsa bide gidip kürtçe reklam olmazmı diyecek...
pkk ile savaş devletin işidir...
suni gündemse izin verme neden adamlara suni gündem oluşturacak açıklar veriyorsun...
o söylemeden sen gör yap...

bende türk kimliğini kullanarak etmediği zulmü bırakmayan faşistlerden kurtulmak istiyorum ama herhangi birşeyden fedakarlık yapmıyorum sen yapıyormusun ?

Bende ülkemizi bölmek isteyen pkklı teröristlerden kurtulmak istiyorum. Fedakarlık da yapıyorum. Bebek katilini el bebek gül bebek besliyorum. Pkklı teröristleri meclisime alıyorum. Maaş veriyorum. "Gelin sorunları demokratik yollarla çözelim" diyorum. Onlar ise Cemil Çiçek'İn dediği gibi "meclise gelmeyiz, yemin etmeyiz, ya dediklerimizi yaparsınız ya da ölüm saçar, ülkeyi yakar yıkarız" diyor. Buna rağmen onlara tahammül ediyorum. Şehitlerimin arkasından sessizce göz yaşı döküyorum.

Peki benim haklarıma ne olacak?

@yşenur 08-10-2011 17:58

Biz Türkçülük yapmıyoruz lütfen kimsede burda Kürtçülük
yapmasın bu kadar kürtçülük yaparsanız faşist mhplilerle aranızda ne fark kalır onlarda sözde milliyetçi ya hani...
Burada Türkler var burda her gün şehit haberleri var bütün bu ülkede olanların üzerine sizin bu Kürt miliyetçiliğinizi kimse kaldıramıyo...

İntifada 08-10-2011 18:02

bdpnin tüm kürtleri temsil ettiğini mi varsayıyorsun...
ak partiye oy veren yada bdp ye oy vermeyenin suçu ne?
bdpye oy verenler yüzünden haklarından mı vazgeçsinler?
biz chpye oy verenler yüzünden yada mhp ye oy verenler yüzünden hakkımızdab vazgeçiyormuyuz?
güneydoğuda bdpnin 2 katı vekil çıkarttık ne işe yarar onlar ?
neden kürt sorununa dair bu tür ince noktaları taşımazlar meclise ?
sen o kadar vekilinle bu noktaları kaçırırsan elbet birileri nemalanır...
hangi hakkından yoksunsun desene bi ?

Cihannur 08-10-2011 18:03

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 930435)
Taslakta en dikkat çekici düzenlemelerden birisi Kürtçe reklamın önünü tıkayan ‘Türkçenin dışındaki diller’de reklam konusunda oldu.
Yapılan oylama sonucunda ise üç muhalif oya karşın, beş üyenin oylarıyla Kürtçe reklama yeşil ışık yakıldı. Böylece, sadece Kürtçe yayın yapan TV’ler değil, bütün televizyon kanallarında Kürtçe reklam yayımlanmasının önü açıldı. Yönetmelik taslağının yürürlüğe girmesinin en az 2 ayı bulması tahmin ediliyor.

Habertürk

Haberde Türkçe'nin dışındaki dillerde reklama izin verildi deniliyor; yani Kürtçe'ye özel bir uygulama söz konusu değil.

Türkçü faşistlerin ve Kürtçü faşistlerin ülkemizi ve milletimizi bölüp parçalama çabalarına karşı uyanık ve dikkatli olmalıyız. Her iki halkın faşistleri pusuda bekliyorlar.

Kürtçe, ilkokuldan lise sona kadar seçmeli ders olabilir; böylelikle ana dilde öğretim isteyenlerin bölücü olmayanları, Kürtçe'nin seçmeli ders olmasının Kürtçe'nin yaşatılması ve Kürt çocuklarına öğretilmesinde yeterli olduğunu görüp, Kürtçü faşistlerin oyunlarına gelmezler inşaallah.

unnamed 08-10-2011 18:04

iyide bu yapılan resmen bdp nin istedği doğrultuda....

Tarantula_ 08-10-2011 18:04

Alıntı:

@yşenur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 931092)
Biz Türkçülük yapmıyoruz lütfen kimsede burda Kürtçülük
yapmasın bu kadar kürtçülük yaparsanız faşist mhplilerle aranızda ne fark kalır onlarda sözde milliyetçi ya hani...
Burada Türkler var burda her gün şehit haberleri var bütün bu ülkede olanların üzerine sizin bu Kürt miliyetçiliğinizi kimse kaldıramıyo...

İnsanın fikri neyse zikride odur hanımefendi, burada milliyetçilik güden kimse yok. Benim umrumda değil kürt, türk, laz, çerkez vs vs. Allah ırkçılığı yasak kılmıştır bizlere, ben önce Müslüman'ım... Beni bu dünyanın kaideleri değil Allah'ın koyduğu kurallar hikmete erdirecektir İnşAllah, bu persfektifte insanların kısıtlanması, yasaklanması zalimliğe girer...

Bence siz aşırı milliyetçilik duygularınızdan arınıp olaya salt İslami pencereden bakmalısınız.

AdaletinKılıcı 08-10-2011 18:08

Bence de olaya din penceresinden bakmalıyız (çünkü esas olan yani insanın akıbetini belirleyici dindir)

ve

unutmamalıyız ki başkalarını bile kucaklamamız gerekirken, birbirimizi kırarsak, Başbakanımız'ın yüzüne kolay kolay bakamayız.

@yşenur 08-10-2011 18:10

Alıntı:

Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 931098)
İnsanın fikri neyse zikride odur hanımefendi, burada milliyetçilik güden kimse yok. Benim umrumda değil kürt, türk, laz, çerkez vs vs. Allah ırkçılığı yasak kılmıştır bizlere, ben önce Müslüman'ım... Beni bu dünyanın kaideleri değil Allah'ın koyduğu kurallar hikmete erdirecektir İnşAllah, bu persfektifte insanların kısıtlanması, yasaklanması zalimliğe girer...

Bence siz aşırı milliyetçilik duygularınızdan arınıp olaya salt İslami pencereden bakmalısınız.

Bende aynı şeyleri söylüyorum ırkçılık yapmayın diyorum ama burda Kürt milliyetçiliği yapılıyo
herkes görüyo üstelik Türklere saygı duyulmucak kadar yapılıyo eğer bir faşistlik yapılmıcaksa iki
tarafında yapmaması gerekir bunun ortası yok...

Tarantula_ 08-10-2011 18:11

Alıntı:

AdaletinKılıcı Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 931102)
Bence de olaya din penceresinden bakmalıyız (çünkü esas olan yani insanın akıbetini belirleyici dindir)

ve

unutmamalıyız ki başkalarını bile kucaklamamız gerekirken, birbirimizi kırarsak, Başbakanımız'ın yüzüne kolay kolay bakamayız.

Herşeyi bir kenara bırakalım güzel abim Yüce Yaradan'ın huzuruna nasıl çıkarız kalp kırmışken...

Kalp kırmanın Kabe'yi yetmiş kez yıkmaktan beter olduğunu bildiğimiz halde...

Tarantula_ 08-10-2011 18:13

Alıntı:

@yşenur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 931108)

Bende aynı şeyleri söylüyorum ırkçılık yapmayın diyorum ama burda Kürt milliyetçiliği yapılıyo
herkes görüyo üstelik Türklere saygı duyulmucak kadar yapılıyo eğer bir faşistlik yapılmıcaksa iki
tarafında yapmaması gerekir bunun ortası yok...

Benim anlatmak istediğim sizin burada kürt milliyetçiliği yapılıyor kanısına varmanızın yanlış bir değerlendirme olduğudur. Burada kürtler mühim değil burada süregelen bir haksızlık söz konusudur, eğer kürt uyruklu vatandaşlar anadillerinde bir kanalın yokluğundan rahatsızsa bu yapılır bunda bir sorun yok yani sosyal devlet anlayışının milliyetçilikle bir alaksı yok diyorum...

All times are GMT +3. The time now is 20:16.